paljonko mun ny pitää syödä ?

kesägona

Oon mies ja sain kalorikulutukseks 2850 päivän liikunnan kans eli mu pitäis syödä 200-500kalorii toho viel lisää et saisin lihas massaa jos pitää syödä yli kulutuksen eikö ?

Mutta ku mul o varmaa 6 kiloo rasvaa ja painoo o tullu täsä paris kuukaudes 3-2kiloo ni pitäiskö mun syödä sen verran jos ei olis läskii ?
Kulutus suurenee miä enemmä painaa ja sit lihoo viel enemmä ku läski tarvii ruokaa ?

7

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koklaa.

      Mikä on kaloriteoria?

      Tässä artikkelissa käsitellään sitä yleisesti totena pidettyä uskomusta, jonka mukaan ihminen lihoo tai laihtuu sen mukaan, mikä on hänen nauttimansa ravinnon sisältämän energiamäärän ja hänen kuluttamansa energiamäärän erotus. Kalori on energian perinteinen mittayksikkö.

      Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä.

      Kaloriteoriassa ajatellaan, että yksilön energiantarve on esim. 2500 kilokaloria (kcal) päivässä. Jos hän saa vain 2000 kcal, muodostuu 500 kilokalorin vajaus. Sen täyttämiseksi elimistö lainaa vastaavan energiamäärän vararasvoista, mistä seuraa painon putoaminen. Jos yksilö sen sijaan saa päivässä 3500 kcal, vaikka tarve on vain 2500 kcal, hän luo 1000 kilokalorin ylijäämän, joka kerääntyy automaattisesti vararasvoiksi.

      Kaloriteorian takana on siis hyvin mekanistinen käsitys ihmisen kehon toiminnoista. Siinä ajatellaan, että ihmiskeho on kuin auton bensatankki, jossa varastoituneen energian määrä on sama kuin tankatun polttoaineen sisältämä energiamäärä vähennettynä poltetun energian määrällä.

      Kalorien vähentämiseen perustuva laihdutusteoria jää 20. vuosisadan suurimmaksi "tieteelliseksi ankaksi". "Se on ansa, huiputus, hölmö ja vaarallinen olettamus, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ja kuitenkin se on ohjannut ravitsemuskäyttäymistämme yli puolen vuosisadan ajan.
      http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

      Facebook, terveyslehdet, media ja naistenlehdet täyttyvät taas erilaisten megadieettien ja superkuurien mainoksista
      https://www.facebook.com/sundviksami/posts/3911807970247?stream_ref=1

      Totuus Laihdutuksesta - Miksi kalorien vähentäminen ei toimi?
      http://lihavastalaihaksi.blogspot.fi/2014/01/laihdutus-masentaa-vinkit.html

      Kuinka tulla lihavaksi - Täydellinen opas nopeaan lihomiseen
      http://lihavastalaihaksi.blogspot.fi/2014/01/kuinka-lihota-opas-laihtumiseen.html

      Laihdutusravintolisät puolueettomassa testissä
      http://varputavi.wordpress.com/2014/02/25/laihdutusravintolisat-puolueettomassa-testissa

      Painonhallintaa virallisesti, harpaten vai karpaten? Christer Sundqvist (kesto 2 tuntia)
      http://www.youtube.com/watch?v=GyMQeLU5H2I

      TAPPAVA DIABETES HUIJAUS
      http://www.magneettimedia.com/tappava-diabetes-huijaus/

      Virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä. Eli vältä heitä.

      • 7+3

        Onpahan taas kerran sellasta soopaa että huhhuh! Niin paljon löyty virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi.

        Mutta aloittajalle: jos haluat lihasta, syö enemmän kuin kulutat, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat.


      • koklaa.
        7+3 kirjoitti:

        Onpahan taas kerran sellasta soopaa että huhhuh! Niin paljon löyty virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi.

        Mutta aloittajalle: jos haluat lihasta, syö enemmän kuin kulutat, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat.

        "Niin paljon löytyy virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi."

        Ei tarvitse, kunhan teet oman version ihmisen perusaineenvaihdunnasta ja varsinkin laihdutuksesta ja miten pysyä terveenä ja päästä kondikseen.

        Jään ootteleen :)


      • täällä ootellaan
        7+3 kirjoitti:

        Onpahan taas kerran sellasta soopaa että huhhuh! Niin paljon löyty virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi.

        Mutta aloittajalle: jos haluat lihasta, syö enemmän kuin kulutat, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat.

        Sinä 7 3

        No olisko sulla jotain muuta tarjolla vinkiksi, mitä syödä kuin kaloreita?


      • koklaa.
        7+3 kirjoitti:

        Onpahan taas kerran sellasta soopaa että huhhuh! Niin paljon löyty virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi.

        Mutta aloittajalle: jos haluat lihasta, syö enemmän kuin kulutat, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat.

        7 3

        "Onpahan taas kerran sellasta soopaa että huhhuh! Niin paljon löyty virheellisiä väittämiä, etten jaksa edes alkaa käymään niitä tässä läpi.

        Mutta aloittajalle: jos haluat lihasta, syö enemmän kuin kulutat, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat. "

        Ylläri, että jätkä hävisi kuin pieru saharaan.

        Ei taidakkaan olla tiedossa sulla ihmisen perusfysiikka?


    • ollos hyvä

      Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin elimistö polttaa rasvaa energiaksi (joko varastorasvaa taikka syötyä rasvaa riippuen kumpaa tarvitsee polttaa). Ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä.

      Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan syömällä oikein. Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi. Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

      Oman kalorinkulutuksen tarkka laskeminen on käytännössä mahdotonta. Siihen tarvitaan laboratorio-olosuhteet ja tarkat mittalaitteet. Niitä löytyy vain esim. liikuntatieteen tutkimuslaitoksista.

      Ruokavalio ratkaisee 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä, lihaskunnon kasvattamisesta ja ylläpidosta sekä lihasten palautumisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

      Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt huonoja hiilihydraatteja (kasviksia pitää syödä vähintään 1/2 kiloa päivässä), sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde.

      Ruoansulatuksessa tärkkelys, sokerit ja hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja muiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä. Glukoosin ylimäärä varastoidaan lihaksiin glykogeenina. Pieni osa glukoosista varastoituu maksaan. Kun maksan glykogeenivarastot ovat täynnä, se muuttaa glukoosin rasvaksi ja yleensä siihen vyötärölle haitalliseksi sisäelinrasvaksi.

      Kun hiilhihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa.

      Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Ilman liikuntaa laihduttaja ei saavuta täydellistä voittoa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta!

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Kuulostiko liian helpolta?

      Laihdutus on järjetön bisnes, kun kaikki päivälehdet ja aikakauslehdet ovat viimeisen 30 vuoden aikana joka kevät ja syksy kirjoitelleet milloin mitäkin laihdutusopasta ja liikuntavinkkejä lehtiinsä, jotta lehti myy. Kauppa se on joka kannattaa. Ja tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kun mitään uutta ei tapahdu eikä tule tapahtumaan, niin kerrataan vanhoja asioita vuodesta toiseen hiukan artikkelia muuttaen. Lisäksi kaikenlaista rasvasiepparia, ateriankorviketta, välipalapatukkaa ja vaikka mitä ihmeainetta myydään miljardeilla, jotta rasva palaa, vaikka ei pala lainkaan, vaan menetät vain rahasi.

      Silti kansaa vaan lihoo lihomistaan ja sairastuu.

      Missä vika?

      Ja virallinen taho ja heitä edustavat tyypit (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) kyllä varmistavat, että Matti ja Maija Meikäläinen jatkossakin aloittavat aamunsa mikropuurolla ja rasvattomalla maidolla sekä vetävät leipää naamariinsa aamusta iltaan margariinilla, etteivät vaan laihtuisi ja tervehtyisi.

      "Nykyään yli 70% länsimaalaisten ihmisten ravinnosta tulee ruuista, jotka eivät ole lajillemme ominaisia, kuten viljat ja maitotuotteet. Vaikuttaisi siis, että useimpien kroonisten tautien taustalla on modernin maailman mukanaan tuomien elämäntapojen ja ruokavalion suuri poikkeama siitä ympäristöstä, johon geenimme ovat tottuneet."

      http://www.helsinkipaleo.com/aloita-tasta/

      Geenit ja oikeanlaisen ravinnon merkitys!

      http://www.mtvkatsomo.fi/?progId=74917

      KESÄKUNTOON v2.0 –RUOKAVALIO

      http://www.terveysmyrsky.com/kesak20.pdf

      Kokeile sopiiko sinulle.

      • trambuit

        tomppeli, eihän aloittaja kysynyt liikunta ohjeita , saatikka laihdutus ohjeita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe