Ei sitä vessanpönttöä pidä joka kerta vetää!!!

åke

Toki silloin kun käy isolla hädällä, mutta joka kerta virtsatessa vessan vetäminen on idiotismia ja arvokkaan veden silkkaa tuhlaamista!

Eli lopettakaa se vessan vetäminen joka kerta kun käytte virtsalla ja säästäkää vettä!!

37

3512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säästöhiiri

      Joo ja pienellä hädällä voi käydä ihan hyvin vaikka ulkona.
      Voi tehdä myös niin, että tekee vain isomman hädän yhteydessä tai jos lähistöllä on huoltamo/hotelli/baari tms. niin voi käydä niiden yleisissä vessoissa (mutta sielläkään ei kannata vetäistä).

    • Miksi en vetäisi, suomesta ei vesi pönttöä vetämällä lopu...

      • 800€/vuosi

        eipä lopu, ei mutta ainakaan meidän kunnassa se ei ole ihan halpaa..


      • 800€/vuosi kirjoitti:

        eipä lopu, ei mutta ainakaan meidän kunnassa se ei ole ihan halpaa..

        Kusen hajun puuttuminen on sen arvoista, usko pois.

        Eikä kukaan työssäkäyvä terve ihminen edes pysty aikaansaamaan tuollaista laskua pelkällä kylmällä vedellä. Ei edes vaikka lapsia olisikin se uakontohihulien 10 kappaletta.


    • hååkan

      Ei lopu ei. Ja minä olen aina luullut, että se vesi palautuu loppujen lopuksi luontoon.

    • Per Saukko

      Eikös sitä voisi sitten säästää oikein kunnolla ja paskoa sinne vessa nurkkaan sanomalehden päälle koko viikon. Vetäisi sitten kerralla koko viikon satsit viemäriin. Säästöä syntyy ja koko maailma pelastuu. Hajuista on turha huolestua, luomua se vaan on. Ja voihan sen vessan ovenkin auki jättää, niin ei pääse se ilma niin paksuksi. Siellä vessassa siis.

      • ekologisti

        Voi mennä tukkoon pönttö jos yrittää viikon satsit kerralla laittaa. Sen yhden pumppauksenkin voi säästää viemällä satsit taloyhtiön kompostilaatikkoon maatuvassa kääreessä. Mikäli asuu omakotitalossa niin voi viedä myös lenkkipolun varrella olevaan koiran kakka roskikseen.


    • åke

      Käyt virtsalla ja laitat kannen päälle. Ei haise. Vessa vedetään esim. kolmen virtsakerran jälkeen.

      Vessaa ei vedetä joka kerta. Piste.

      • ekologisti

        Virtsat höyrystyvät suljettuun pönttään ja höyryt leviävät renkaalle. Rengas saastuu ja kun siihen istuu, saastuu muutkin paikat. Suljettu kansi lisää myös pöntön pesemisen tarvetta merkittävästi jolloin kuluu pesuaineita turhaan.


    • Kakanjälkeen

      Hajusta pääteleen jotkut pyyhkivät pyllynkin vaan joka toinen kerta.

    • åke

      Ei virtsa mitään paikkoja saastuta. Virtsa ei ole myrkkyä!

      • 17+4

        Niin, sinähän varmaan juotkin sitä. Ja syöt talvella keltaista lunta. Ja harrastat homppelivejiesi Bertilin ja Stefanin kanssa muitakin pervoleikkejä.


      • ekÅ

        "Ei virtsa mitään paikkoja saastuta. Virtsa ei ole myrkkyä! "

        No miten se sitten pilaa arvokkaan veden?


      • ekologisti

        Virtsaa ei tosiaan luokitella myrkyksi. Jotkin sen sisältämät aineet kuten urea ovat suurina määrinä myrkyllisiä. Virtsa voi tarjota otollisen kasvualusta bakteerien kasvuun, jotka voivat sairastuttaa ihmisen.


    • kallista on

      niin mä asun yksin, eikä ole tiskikonetta eikä pesukonetta. suihkussa käyn kerran päivässä. kolmen kuukauden vesimaksu oli 71 euroa helsingissä.

    • Yrjö IV

      Mitäs ootte mieltä, kun aamukohmelossa oksensin vessanpyttyyn, niin kannattaako sitä vielä vetää? Jos vaikka ensi sunnuntaina sattuu samoin käymään. Olen nyt kahden vaiheilla, että tuota vetäiskö vai säästäiskö.

    • Maailma pelastuu

      Joo, ja se on aina yhtä miellyttävä kokemus mennä paskantamaan toisen ihmisen kusella täytettyyn vessanpönttöön, kun kuset roiskuu ympäri persettä paskan tippuessa pyttyyn. Toisten kuset.

      • ei hyvä

        Kyllä omaan kuseenkin paskantaminen on ikävää.


    • åke

      Tämä ketju kuvastaa hyvin suomalaisten tyhmyyttä, suorastaan idiotismia.

      Kun on lusikalla annettu niin eihän sitä voi kauhalla vaatia.....

      • Tsemppiä

        Hienoa, että pystyt sen myöntämään. Ehkä vielä opit.


    • kiitti vinkistä

      Kiitos vaan hyvästä neuvosta. Sain pitkästä aikaa lauantai-iltana raahattua daamin paikallisesta juottolasta kotiin. Pöntössä oli perjantaiöiset oksennukset ja lauantaiaamun krapulapaskat, enkä ollut vetänyt sitä, koska kolmatta käyttökertaa ei ollut vielä tullut. No, emäntähän halusi ennen aktia käydä pesemässä tavaransa bidééllä, mutta nostaessaan pöntön kannen ylös, oksensi samantien. Minähän menin sitten tietenkin vetämään vessan, kun kolmas kerta tuli täyteen, mutta lattiallehan se ripulioksennuspaska nousi, kun pönttö ei vetänyt. Siellä oltiin sitten naikkosen kanssa nilkkoja myöten liejussa. Voit arvata, että irtosiko lörttöstä sen jälkeen.

      • Vertti-eetu

        Niin, tota noin... Mitä se lörttösen irtoamiseen vaikutta, jos nilkkoja myöten liejussa seisotte? Olettehan sentään samassa liemessä.

        Niin, ja muuten niin. Ongelmahan tuli vasta sen naikkosen oksennuksesta, eiks niin? Jotta ei kai se sen takia nyt pihtaamaan rupia, hyvänen aika....


    • åke

      Kyllä 71 euroa kuulostaa paljolta, joten kehoitankin noudattamaan antamiani ohjeita.

      Ja kun on suihkussa, niin aina laitetaan se suihku kiinni kun käytetään saippuaa. Suihkun ei todellakaan pidä olla päällä kun et sitä tarvitse, se on sillkkaa tuhlausta!

      Näillä ohjeillani takaan että laskusi on ensi kerralla pienempi. Tämä on maksutonta minulta.

    • pistummunut

      Veden säästäminen on hyvä asia, mutta vessanpönttöä ei saa puhtaaksi enää jonkun ajan kuluttua, jos jättää virtsan sinne odottamaan seuraavaa kertaa. Minulla on omakohtainen kokemus asiasta.
      Uusi (kunnollinen ja varaosia löytyvä) vessanpönttö maksaa 350 euroa, vesi on paljon halvempaa.

      • 9+12

        Kyllä sen puhtaaksi piikkaamalla saa. Kun tuo porsliini on niin kovin haurasta, pitää piikkaaminen suorittaa hellävaraisesti kuminuijalla ja taltalla, jossa on kuminen kädensija. Vaimentavat lisäksi sopivasti iskuja niin, etteivät naapurit pääse perille askareistasi.

        Toinen vaihtoehto olisi ostaa K-raudasta sellainen 89 euroa maksava pytty joka vuosi. Siinä rupiaa jo veden hinta haukkumaan pytyn hintaa. Tiedä sitten, että vetääkö se halpakaan pytty kunnolla vuoden käytön jälkeen, jos sitä vedetään vaan satunnaisesti. Mutta venttiilit ym. mekanismit sitten varmaan kestävät sen vuoden, mitä ne halpispytyn osat eivät normaalisti kestä.


      • alle tonnin

        Uuden WC pöntön saa 70 eurolla, enemmänkin saa maksaa jos haluaa.


    • halvaks tulee

      Vettä tosiaan kannattaa käyttää säästeliäästi. Itsellä menee lähes 70€ vedestä loppujenlopuksi pöntön huuhteluun. Käsin tiskaan ja lopuksi lappaan ämpäriin tiskivedet. Pyykinpesukoneesta on vedetty poistoletku ämpäriin. Suohkussa käyn niin että ympärilläni on 6 kpl leveitä vateja ja vesi kerääntyy niihin. Kerätyllä vedellä sitten huuhtelen pönttöä kun tarvitsee.

      Toivottavasti tulee sateinen kesä niin saa ränneistä vedet hyötykäyttöön.

      Talvisin tulee pidettyä vanhanaikaista viileäkaappia lumella kylmanä. Sulanut ja lämmennyt vesi sitten menee tietenkin pönttöön.

      • halvaks tulee

        hei kuka on vaihtanu prosenttimerkin euroksi. 70% ei euroa


    • åke

      Yksi neuvo vielä teille avuttomille: Säästät vettä kun virtsaamisen jälkeen et vedä vessaa, vaan huuhtelet pöntön pillusuihkulla.

      • ekologisti

        Mutta kuinka tehokkaasti puhdistuu. Pumppauksen tehokkuus perustuu siihen että vettä tulee kerralla paljon jolloin lähes kaikki neste korvautuu puhtaalla. Jos pöntön säiliön valuttelis hiljalleen niin se ei olisi niin tehokasta.

        Tavallisesti velilukko on n. 2 litraa. Virtsaa tulee keskimäärin noin 4 desiä. Virtsauksen jälkeen pöntössä on noin 20% virtsaa. Kun suhkutetaan 2 litraa vettä niin virtsaa jää laskennallisesti 10%. Suihkutetaan uudestaan 2 litraa niin jää 5%. Vielä 2 litraa niin jäljellä on 2.5%.

        6 litraa mennyt vettä ja silti on vielä 2.5% virtsaa jäljellä. Jos tämä 6 litraa valutetaan ensin saaviin ja sitten kaadetaan kerralla pönttöön niin ainakin teoriassa päästään parempaan lopputulokseen.


    • tiatoo

      Herjan heiton päätteeksi (?) voi todeta, että vanha 9 l:n säiliö on turha vetää kokonaan 'pienen' tarpeen jälkeen. On kaksitoimisia pönttöjä, joissa on eri vesimäärä eri tarpeille. Jotkut herkkäuskoiset ovat jopa vaihtaneet mainosmiesten vaikutuksesta pöntön uuteen 'parempaan'. Tulos on ihan sama kun vetää tarvittaessa niin, että tulee vain pari litraa vettä. Helppoa kuin heinänteko.

      • kalkkisten putket

        Ei ole sama juttu. Vanhat pytyt on suunniteltu toimimaan sillä 9 l vesimäärällä ja rajoitetulla huuhtelulla kaikki kulhon vesi ei vaihdu = sinne jää kusta haisemaan.

        Luonnollisesti ihan sama ongelma on myös uusissa 6 l vesimäärällä huuhtelevissa pytyissä eli se 2 l tjsp pikkuhuuhtelu ei vaihda kaikkea vettä ja jos sitä käyttää useamman kerran peräjälkeen...

        Julkisissa rakennuksissa pikkuhuuhtelu pitääkin poistaa käytöstä. Runsaampi vesimäärä vähentää myös putkitukosten riskiä.

        Kuulemma putkia päästäänkin rassaamaan kohtuu usein mummotaloissa, joissa 1-2 asukasta paskoo koko päivän pyttyyn, joka huuhdellaan veden säästämiseksi vain kerran illassa.

        Eli nämä pikkuhuuhtelut ovat enempi pelleilyä, josta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos vettä pitää tosissaan nuukailla (esim. viemäröinti umpisäiliöön), kannattaisi laittaa mieluummin alipainevessat, mitkä toimivat litralla tai parilla/nykäisy.


    • 7+6

      Åke on pannu miesta!

    • Huumorin kukka

      Voi hyvää päivää tein kanssanne.
      Näin makeita nauruja en ole pitkään aikaan saanutkaan:)))))

    • åke

      Ei tämä mitään huumoria ole, mutta jos haluat säästää vettä niin noudatat ohjeitani!!

    • åke

      Apua?

      Olenhan tätä läheisillekin toitottanut jo monta vuotta ja varsinkin silloin kun joku on minun luona kylässä. Joka kerta pitää laittaa vessan oven seinään lappu ja isoilla kirjaimilla, ÄLÄ VEDÄ VESSAA! Joku vetää silti ja saa kyllä kuulla siitä minulta.

      Säästäkää vettä!!

    • Ei viemäriverkostoa

      Ei se veden hinta niin kovin suuri ole, mutta jos vessavedet menevät umpisäiliöön, niin loka-auton käynti maksaa Viime tyhjennys maksoi 17,- /m3, kun vesikuutio maksaa noin 3€

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe