Mooseksen laki kokonaan vai osittain?

Kertokaa totuus

KYSYMYS:

Onko Mooseksen laki voimassa kaikilta osin, ja siis pitääkö meidän uskoon tulleiden noudattaa yli 600. käskyä ja kieltoa ja säädöstä? Apt. 15.
Ellei Mooseksen laki mielestäsi ole voimassa kokoaan, niin kerro, mitkä käskyt ovat voimassa ja mitkä saa hylätä?
Saanko hylätä käskyn, joka kieltää turmelemasta partani reunaa? Saanko jättää sinipunaiset tupsut takkini helmasta pois? Kuuluuko minun pitää vaimoani saastaisena kuukautistilan jälkeen 7 päivää?

Kysymys kuuluu siis,
että kuuluuko Mooseksen laki pitää kokonaan vai osittain? Vai riittääkö uusi liitto Joh. 13:34,35 käskyineen?

35

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesuksen opetukset

      ovat Jumalasta kokonaan, toki tulee ymmärtää Jumalan Hengen opettamana ja aina vajavaista ihmisten keskuudessa ja moninaisia tulkintoja syntyy tästä syystä eikä täydellistä totuutta voi kukaan ihminen koskaan omatakaan Jeesusta lukuunottamatta. Jeesus on Immanuel, ja istuu Isän oikealla puolella taivaassa ja pian tulee ja tuo valtakuntansa.

      Ensin julistetaan iankaikkinen evankeliumi kuten Ilmestyskirjassa on edeltä kerrottu.

      Sitten pahuuden henkivallat syöstään alas taivaasta ja alkaa Jeesuksen vastustajan viimeinen sota Jumalaa ja Jeesusta ja ihmisiä kohtaan ja tuo väkevän eksytyksen ja pyrkii tappamaan vastustajansa eli Jumalaa rakastavat ja totuutta noudattavat, jotka eivät pedon merkkiä ota kaupankäynnin maksuvälineenä.

      Lopuksi Jeesus tulee ja tuhoaa pahan ja kokoaa omansa ensin kuolleista ja sitten vielä elossa olevat kootaan taivaasta alas laskeutuneeseen Uuteen Jerusalemiin. Näin alkaa Herran tuhatvuotinen valtakunta maan päällä ja kestää sen tuhannen vuotta.

      Mooseksen kautta annetusta Jumalan laista ja opetuksesta pidetään ne, jotka ovat rakkauden kaksoiskäskyä ja kivitauluihin Jumala on ne kirjoituttanut.

    • Laki- vai armoliitto

      Kivitauluihin kirjoitettu laki oli tarkoitettu väliaikaiseksi:
      "Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty OLEMAAN SIIHEN ASTI (=väliaikainen), kunnes oli tuleva se Siemen, jolle lupaus oli annettu." (=Jeesus) Gal. 3:19.
      "Sillä KAIKKI laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Gal. 5:14.

      "joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan UUDEN LIITON palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.
      Mutta jos jo kuoleman virka (= lakiliitto), joka oli kirjaimin kaiverrettu kiviin (=laintaulut), ilmestyi kirkkaudessa, niin etteivät Israelin lapset kärsineet katsella Mooseksen kasvoja hänen kasvojensa kirkkauden tähden, joka kuitenkin oli katoavaista, kuinka paljoa enemmän onkaan Hengen virka oleva kirkkaudessa!
      Sillä jos kadotustuomion virka (Mooseksen laki) jo oli kirkkautta, niin on vanhurskauden virka (=uusi liitto Jeesuksen veressä) vielä paljoa runsaammassa määrin kirkkautta. Sillä se, millä ennen oli kirkkaus, on tämän rinnalla kirkkautta vailla, tämän ylenpalttisen kirkkauden tähden." 2 Kor. 3:6-10.
      Lakiliitto on TÄYTETTY! "Jos sillä, mikä on KATOAVAISTA, oli kirkkaus..." 2 Kor. 3:11.

      Kumpi liitto on parempi?
      "Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
      - sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa." Hebr. 7:18,19.
      "Niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut." Hebr. 7:22.
      "Sanoessaan "uuden" Hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi." Hebr. 8:13.

      "Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle (!).
      Sillä moittien heitä Hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa UUDEN LIITON, en sellaista liittoa (= vanmha liitto) kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta." Hebr. 8:7-9.
      UUSI LIITTO on kokonaan uusi.
      Uuden liiton perustuslaki on Joh. 13:34,35: "Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niin kuin minä olen teitä rakastanut - että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."

      Opettaako Raamattu näin?

      -

      "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se ON LAIN TÄYTTÄNYT.
      Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja MIKÄ MUU KÄSKY TAHANSA, ne sisältyvät KAIKKI tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
      Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sen tähden RAKKAUS ON LAIN TÄYTTYMYS." Room. 13:8-11.

      • Hyvä loppu-

        huipennus viestissä.


    • 11+15

      Uudessa liitossa ei kyetty lakia noudattamaan, se näkyy maailman turmeltuneesta luonnosta.

      • Uudessa liitossa

        Jeesus on lain noudattanut ja sovittanut syntimme ja vaikuttaa rakkautta. Tietenkin on kilvoittelu maan päällä jokaisella ihmisellä elää lihan mielen tai Jumalan tahdon mukaan. Jumalan Hengen täyteydessä voi ihminen välittää sitä Herran Hengen vaikutusta.


    • Jeesuksen opetus

      käskyjen pitämisen opettamisesta ja noudattamisesta ajattelen tarkoittavan kymmentä käskyä nimenomaan ja ensimmäinen tärkein ja sen jälkeen vähäisemmät ja toki tärkeitä jokainen.

    • Sitten Pyhä Henki

      apostolisessa kokouksessa antoi neljä tärkeää pakanakansoista pelastuneille.

      ´ Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät: että kartatte epäjumalille uhrattua ja verta ja lihaa, josta ei veri ole laskettu, ja haureutta. Jos te näitä vältätte, niin teidän käy hyvin. Jääkää hyvästi!" ´ (Apt 15:28-29)

      Kuitenkin aiemmin Jeesus oli opettanut kaikkien kansojen opetuslapseuttamisesta ja kaiken sen opettamisesta, jonka oli opettanut apostoleille myös eläessään ja talletettuna Raamatun uuden liiton pyhiin kirjoituksiin.

      Nyt voi sitten jokainen pohtia suhdettaan lisäksi Paavalin ja muiden apostoleiden kautta annettuihin opetuksiin ja mistä Jeesus ei mitään opettanut, kuinka suhtautuu ja ymmärtää niiden merkityksiä.

      Viimeisenä on vielä Ilmestyskirjassa sitä profetaalista opetusta ja sisältää myös tälle ajalle sitä voimakasta kehotusta, näin uskon.

    • Koko Raamattu on

      täyttä juutalaisuutta, ja hyvä ymmärtää tämä Jeesuksesta, joka on Israelin Herra ja Kuningas.

    • Pelastetuista on

      kirjoitettu ja liittyy todennäköisesti hääateriaan, jossa myös Aabraham on osallisena ja kaikki pyhät kaikista sukupolvista, siis myös meidän sukupolvesta joka on viikunapuuhun nähnyt lehtien tulleen 1967 kuuden päivän sodan seurauksena, kun Jerusalem tuli juutalaisten hallintaan jakamattomana.

      ´ Ja minä näin ikään kuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet. Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Uhrilampaan virttä, sanoen: "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen Kuningas. Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet." ´ (Ilmestyskirja 15:2-4)

      Jeesus Nasaretilainen on Kuningas!

    • Lain täyttymyksessä

      Nimimerkki Laki- vai armoliitto kirjoitti opetuksen Raamatun sanoilla. Tämä loppuhuipennus on vastustamatonta uuden liiton sanomaa:

      "Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte; sillä joka toistansa rakastaa, se ON LAIN TÄYTTÄNYT.
      Sillä nämä: "Älä tee huorin, älä tapa, älä varasta, älä himoitse", ja MIKÄ MUU KÄSKY TAHANSA, ne sisältyvät KAIKKI tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
      Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sen tähden RAKKAUS ON LAIN TÄYTTYMYS." Room. 13:8-11.

    • 3+8

      Et pysty rakastamaan juutalaisia.

    • Nooan poika

      Lakiin kuuluu aina tulkinta, oli se sitten maallinen tai taivaallinen.

      Jeesus neuvoi juutalaisia noudattamaan rabbien opetusta:

      Matt. 23:1-3 Sitten Jeesus puhui väkijoukolle ja opetuslapsilleen: "Mooseksen istuin on nyt lainopettajien ja fariseusten hallussa. Tehkää siis niin kuin he sanovat ja noudattakaa heidän opetustaan..."

      Rabbit sanovat ja opettavat, että Jumala ei ole ihminen, että ketään ihmistä ei palvota Jumalana ja että Jumala on yksi eikä kolme.

      Nyt ap. voi miettiä kysymystään uudelleen.

    • Väliaikainen laki.

      Kivitauluihin kirjoitettu laki oli tarkoitettu väliaikaiseksi:
      "Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty OLEMAAN SIIHEN ASTI (=väliaikainen), kunnes oli tuleva se Siemen, jolle lupaus oli annettu." (=Jeesus) Gal. 3:19.

      Armo ja totuus, joka tuli Jeesuksen kristuksen kautta, on ikuinen.

      • Nooan poika

        Toora ei ole väliaikainen vaan juutalaisten ikuinen perintö.

        5. Moos. 29:29 (29:28) Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.


      • 7+12
        Nooan poika kirjoitti:

        Toora ei ole väliaikainen vaan juutalaisten ikuinen perintö.

        5. Moos. 29:29 (29:28) Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat.

        Nooan poika

        Kyllä,juuri noin.


    • Aabrahamin liitossa

      Nooan poika!
      Kuka on pitänyt Mooseksen lain kokonaan? - ".. että pitäisimme KAIKKI tämän lain sanat."
      Jos et pidä joka ainoaa Mooseksen lain kohtaa, olet rikkonut koko lain. Ei riitä, että pidät vain osan laista. Silloinhan olet lainrikkoja ja tuomion alainen.
      Raamattu opettaa sen näin:

      "Vaan jos täytätte kuninkaallisen lain Raamatun mukaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", niin te hyvin teette; mutta jos te henkilöön katsotte, niin teette syntiä, ja laki näyttää teille, että olette lainrikkojia.
      Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.
      Sillä Hän, joka on sanonut: "Älä tee huorin", on myös sanonut: "Älä tapa"; jos et teekään huorin, mutta tapat, olet lainrikkoja." Jaakob 2:8-11.

      Eikö olisi hyvä siirtyä armoliittoon, rakkauden ja totuuden liittoon, jonka Jeesus avasi omalla sijaisuhrillaan Golgatan ristillä? Tämä on se liitto, jonka Jumala teki jo Aabrahamin kanssa. - Ei hänellä ollut Mooseksen lakia. -
      Aabraham vaelsi Jumalan yhteydessä. Se oli "laki". Tämä liitto on kaikille ihmisille tarkoitettu:
      "Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.
      Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.
      Ei ole tässä juutalaista eikä kreikkalaista, ei ole orjaa eikä vapaata, ei ole miestä eikä naista; sillä kaikki te olette yhtä Kristuksessa Jeesuksessa.
      Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan." Gal. 3:26-29.
      Siis kenen siementä olemme silloin, kun tulemme Jeesuksen omiksi?

      • Nooan poika

        > Kuka on pitänyt Mooseksen lain kokonaan?
        > Jos et pidä joka ainoaa Mooseksen lain kohtaa,
        > olet rikkonut koko lain.

        Ei missään sanota, että jos ei pidä jokaista kohtaa Toorasta, on rikkonut koko lain. Ns. "Uudessa" Testamentissa ehkä, mutta nythän puhutaan palstan aiheesta, juutalaisuudesta eikä kristinuskosta.

        Liitto Jumalan ja juutalaisten välillä on ikuinen. Jumala ei hylkää juutalaisia riippumatta siitä pitävätkö juutalaiset Tooran käskyt vai eivät. Tooran mukaan Jumala rankaisee juutalaisia jos he eivät pidä Tooran käskyjä (3. Mooseksen kirja 26).


        Jer. 33:25-26 Mutta minä, Herra, sanon näin: Yhtä varmaa kuin on se, että minä olen tehnyt liiton päivän ja yön kanssa, antanut niille säädökseni ja määrännyt lait taivaalle ja maalle, yhtä varmaa on se, että minä en hylkää Jaakobin enkä palvelijani Daavidin jälkeläisiä. Heistä minä valitsen kuninkaita hallitsemaan Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisiä. Minä armahdan kansaani ja käännän sen kohtalon.


    • 15+17

      Ette te voi oikeuslaitoksia purkaa.

      Laki on tullut jäädäkseen. Paavikin pitäisi saada pois vapaamatkustajuudesta, ei kristuksessakaan saa olla pedofiil. Kuvitella rakkaudeksi lasten turmelemista.

    • Menen pian Israeliin

      Olisiko siis mahdollista saada lista, mitkä lain kohdat tulee pitää ja mitkä saa hylätä?

    • Tässä tärkeitä

      Jumalan laki saatiin Mooseksen kautta.
      Kymmenen käskyä on rakkauden kaksoiskäsky.
      Jeesus on totuus.
      Usko ja toivo ja rakkaus riittää Jeesuksessa.

    • Jeesus - Herrani

      Tästä keskustelusta on minulle selvinnyt vanhan ja uuden liiton ero. Valitsin Jeesuksen ja uuden liiton. Uskon Mooseksen lain olevan kaikilta osin täytetty! Esikuvat tulivat päätökseen kun Jeesus kuoli ristillä. Katso tästä, mitä Jeesus teki puolestamme: http://www.youtube.com/watch?v=mtR5-OoMhPM&feature=share


      Lepopäiväkäskykin tuli täyttymykseensä. Tässä linkissä opetusta siitä:

      http://ristinvalossa.munfoorumi.com/viewtopic.php?f=1&t=3892

      Kiitetty olkoon Israelin Jumala Jeesuksessa Kristuksessa!

    • Kiitos Isälle

      Jeesuksen nimessä että annat anteeksi syntini, tämä riittää!

    • Israelin kanssa
      • Joh. 1:17.

        Selvä suunta. Uusi armon ja totuuden liitto avattiin ristillä. Joh. 1:17.


    • Paremmassa liitossa

      Armoliitto on lakiliittoa parempi.

      "Niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut." Hebr. 7:22.

      "Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle." Hepr. 8:7

    • 7+18

      Pelastus on kyllä julistettu juutalaisille uskollisuudessa ikuiseen liittoon, eikä Jumala lupauksiaan peru.

      • Synti on sovitettu

        Mutta jos olet rikkonut lain? Silloin joudut kärsimään lain säätämän tuomion.
        Uuden liiton armo ja totuus on siinä, että Jeesus tuli Taivaasta ja otti itse kantaakseen sinulle kuuluvan rangaistuksen. Ota vastaan Jumalan armo. Jeesuksella on valta antaa syntisi anteeksi. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole.

        "Katso Jumalan Karitsa, joka otti pois maailman synnin!"


      • Pablo Mundane
        Synti on sovitettu kirjoitti:

        Mutta jos olet rikkonut lain? Silloin joudut kärsimään lain säätämän tuomion.
        Uuden liiton armo ja totuus on siinä, että Jeesus tuli Taivaasta ja otti itse kantaakseen sinulle kuuluvan rangaistuksen. Ota vastaan Jumalan armo. Jeesuksella on valta antaa syntisi anteeksi. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole.

        "Katso Jumalan Karitsa, joka otti pois maailman synnin!"

        Olet väärällä palstalla


    • Herran Nimeen

      On hyvä, että uskossa olevat kertovat juutalaisille heidän Pelastajastaan. Peite otetaan pian pois, ja sitten koko Israel on ottava vastaan Jeshuan, oman Pelastajansa.

    • Odotan vastausta

      Uuden testamentin mukaan lain tilalle on tullut armon liitto. Se on totta. Edelliset kommentit ovat näyttäneet sen selvästi. Mutta pelastuksesta osaton juutalainen ei usko Uutta testamenttia Jumalan sanaksi. Siinä on probleema, joka tulisi kumota.
      Eli millä perusteella sanot, että uuden testamentin kirjoitukset ovat Israelin Jumalan sanaa?

    • löåp

      Jumala vaatii juutalaisilta Mooseksen Lain pitämisen kristityksi kääntymisen jälkeenkin. Kristittynä sen noudattaminen on heille helpompaa! sillä rakkaus Jumalaa kohtaan lisääntyy ja voimaa Lain noudattamiseen on enemmän.
      Pakanoille on omat säännöt apostoleilta, joita löytyy Apostolien teoista Uudesta Testamentista.

    • Yksi seurakunta

      Israelin Jumala on tarkoittanut juutalaisille ja pakanoille saman pelastuksen. Jeesus sovitti syntimme ristillä verellään ja kuolemallaan. Hän on ainoa Pelastaja!
      uskoon tulon jälkeen kuuluu kaikille ihmisille sama Jumalan sanan oppi. Ei ole toista oppia juutalaisille ja toista pakanoille.
      Raamattu sanoo näin:
      "Muistakaa sen tähden, että te ennen, te lihanne puolesta pakanat, jotka olette saaneet ympärileikkaamattomien nimen niiltä, joita, lihaan käsillä tehdyn ympärileikkauksen mukaisesti, sanotaan ympärileikatuiksi, että te siihen aikaan olitte ilman Kristusta, olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa; mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. Sillä Hän on meidän rauhamme, Hän, joka TEKI MOLEMMAT YHDEKSI ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, kun Hän omassa lihassaan TEKI TEHOTTOMAKSI KÄSKYJEN LAIN SÄÄDÖKSINENSÄ, luodakseen itsessänsä nuo kaksi (juutalaiset ja pakanat)yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden. Ja Hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; sillä Hänen kauttansa on meillä molemmilla (juutalaisilla ja pakanoilla)pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja Hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä." Efes. 2:11-22.

    • Jeesuksen opetukset

      on hienoa ymmärtää ja noudattaa Pyhän Hengen opettamana. Tätä on juutalaisuus.

    • Jeesus opetti

      "te olette kuulleet . . . minä sanon . . . "

    • uskotaan se

      Jumalan sana on puhunut asian vastaan sanomattomasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1970
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1539
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      140
      1387
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1240
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1047
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      992
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      957
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      118
      954
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      49
      777
    Aihe