Kennelyskä

johanna5

Minulla on vuoden vanha koira, joka on sairastunut kennelyskään. Raju, limainen yskä on kestänyt nyt kaksi päivää. Normaalisti tosi aktiivinen ja iloinen koira nukkuu nyt koko ajan. Eilen oksensi vähän väliä valkoista limaa, tänään ei enää niin paljoa. Ruoka ei maistu kunnolla ja ei juo oma-aloitteisesti vettä. Olen antanut sille ruiskulla vettä ja yrittänyt sekoittaa herkkuja veteen, jotta saisin sen juomaan. Onko muita neuvoja, miten saisin annettua koiralle enemmän nestettä ja voiko antaa jotain muuta kuin vettä?

Eläinlääkärin mukaan käyntiä siellä ei tarvita, jos ei ole kuumetta tai tauti pitkittynyt. Huolettaa vaan koiran tilanne, jos ei syö juuri tai juo.

12

5970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eläinlääkäri ei voi todeta kaikkea näkemättä. Kennelyskä voi joskus aiheuttaa perusterveelläkin koiralle sellaiset oireet että sen hoitoon tarvitaan antibiootteja. Älä odota montaa päivää, jos koira ei ala piristyä, vaan vie koira vastaanotolle.

    • kipale

      Jos et ole käyttänyt lääkärillä, niin mistä tiedät että on kennelyskä?? Koiran nelosrokotus kattaa kennelyskän, etkö ole rokottanut?

      • rokoteasiantuntija

        Kuules älyväläys kun tuo rokote ei tehoaa kuin yhteen viruskantaan joten ei valitettavasti riitä se yksi rokote suojaamaan kaikilta flunssilta kuten ihmisilläkin...


    • johanna5

      Sain koiran syömään vähän ja kävi myös nyt itse oma-aloitteisesti juomassa.

      Koira on rokotettu asian mukaisesti, mutta rokotus ei anna täyttä suojaa kaikille kennelyskää aiheuttaville viruksille. Osa rokotetuista koirista voi sairastua.

      Oireiden perusteella päättelin itse kennelyskäksi, ja varsinkin koska alueellamme on sitä nyt liikkeellä. Lisäksi oma koirani oli kosketuksissa sellaisen koiran kanssa jolla oli todennäköisesti alkava kennelyskä. Omistaja toi tällaisen koiran tietämättömyyttään koirapuistoon ja ihmetteli siellä ääneen koiran yskää. Silloin oli jo liian myöhäistä :(

      Eläinlääkärit tuntuvat olevan nihkeitä ottamaan koiraa vastaanotolle tartuntavaaran vuoksi. Kyllähän sen ymmärtää, tosi tarttuva tautihan se on. Molemmat kunnallinen sekä yksityinen eläinlääkäri on neuvonut seuraamaan kotona koiran kuntoa. Mutta jos kunto ei ala kohentua viikonlopun aikana tai menee vielä huonommaksi, niin sitten vien koiran eläinlääkärille vaikka väkisin.

      Itse olen kyllä reilusti kertonut kaikille tuttaville, että meillä sairastetaan tätä tautia ja pyrin välttämään yleisiä paikkoja.

      • rokotus etukäteen

        raivotautirokotteen ku koira saa, pitää virukset lievänä


      • ota selvää
        rokotus etukäteen kirjoitti:

        raivotautirokotteen ku koira saa, pitää virukset lievänä

        Huu haa elä levitä väärää tietoa :(


    • Matoja?

      Kennelyskänä minäkin pidin koirani köhimistä. Eläinlääkäri määräsi voimakkaamman matokuurin ja siihen köhä loppui. Ei siis ollutkaan kennelyskää.

      • Tai sydämen vajaatoiminta aiheuttaa sen että keuhkoihin kertyy nestettä, jonka takia koira yskii ajoittain...

        Miljoona eri syytä yskimiselle. Paitsi viime syksystä lähtien täälläpäin on ainakin ollut paljon kennelyskää, ja sen jälkeeni eläinlääkäri kertoi, että on ollut tavallista enemmän henditystieinfektioita.


    • hmmmh

      Muuhun en osaa auttaa paitsi juomiseen:

      Kannattaa koittaa, joisiko koirasi silloin jos laitat juomaan pienen palan lihaliemikuutiosta. Minun koiralleni ainakin tuo toimii.

      • Johanna5

        Kiitoksia vastauksista.

        Vein koirani lääkäriin kun tauti oli kestänyt viikon ja koira oli edelleen tosi väsynyt. Lisäksi koiralla alkoi nuha ja erite oli kellertävän väristä.

        Tulehdusarvot olivat kohonneet ja saatiin antibioottikuuri. Nyt koira on terve. Kuukauden ajan tämä tauti sitten kestikin :(


      • Koettu.
        Johanna5 kirjoitti:

        Kiitoksia vastauksista.

        Vein koirani lääkäriin kun tauti oli kestänyt viikon ja koira oli edelleen tosi väsynyt. Lisäksi koiralla alkoi nuha ja erite oli kellertävän väristä.

        Tulehdusarvot olivat kohonneet ja saatiin antibioottikuuri. Nyt koira on terve. Kuukauden ajan tämä tauti sitten kestikin :(

        Meillä se kesti kolme kuukautta, ja se oli kamalaa, itsekkin sain saman yskän. Sehän on parainfluenssa.


    • Basiel

      Muistan aikoinaan kun meidän koirille tuli kennelyskätartunta kesälomalaisen koirasta ,niin meidän eläinlääkäri käski antaa vaan koirilleni lasten Codesan yskänlääkettä.Minä sen lisäksi keitin lihaa ison kattilallisen myös ja siitä lihasta irtoavaan lihaliemeen laitoin mukaan valkosipulin kynnsiä pari kappaletta kiehumaan myös ja juotin sitä lientä sitten lämpimänä koirilleni. Ja tosi nopeasti nopeasti se yskä meidän koirilta sitten paranikin myös.

      Tosin siitä on jo kulut yli 20 vuotta aikaa,joten siihen aikaan nämä eläinlääkärien hoidotkin maaseudulla olivat varmasti vähän toista luokkaa myös kuin mitä ne nykyään ovat.

      Mutta nyt on vaan sitten seasia myös,että nykyään on olemassa tietoa että valkosipuli olisikin koirille epäterveellistä,vaikka sitä aijemmin pidettiin koirille sopivana ja ainoastaan vaan tavallista sipulia pidettiin haitallisena.Joten en sitten tiedä sanoa että onko tuo ohjeeni nykyisissä mittapuissa niin hyvä ja turvallinen ohje.Mutta omat koirani kuitenkin paranivat a tosi nopeasti ja ne elivätkin hyvin pitkäikäisiksi 13 ja 15 vuotiaiksi asti,joten en oikein usko että se valkosipuli siinä keitinliemessä mitään haittaa koirillemme teki kuitenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe