mitä mieltä....

että näin

Onko kissan kiusaamista jos ovat sisäkissoj?asun alueella jossa vilkas liikenne.Nuorempi kissa raapii välillä ikkunaa haluaa päästä ulos...

6

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ulkoiluta ja vahdi:)

      Jossain on vikaa jos tuollaista on.Tiedän monia sisäkissoja, jotka elävät onnellista ja turvallista elämää, .En ole nähnyt tai kuullut mitään tuollaista ongelmaa kellään olevan.
      Jos kissa haluaa ulos, voihan laita sille valjaat ja vie se ulos.Voithan alkaa joka ilta kuljettaa sitä ulkona, tai miten vain kerkeät.
      Jos mahdollista laita sille suuri katettu aitaus ulos jossa saa turvallisesti ulkoilla.Kylmällä ja sateisella ilmalla kissat eivät ulos edes halua, mutta hyvällä ilmalla saattavat viihtyä pitkäänkin.

      Älä päästä kissaa yksin vapaaksi ulos, kissasi saattaa jäädä auton alle, kitua sitten jossain, kadota tai kuolla.Tai löytyä pahoin loukkaantuneena , jolloin se on lopetettava tai hoidettava kuntoon, joka ei aina mahdollistakaan, ja hyvinkin kallista joissakin tapauksissa.
      Olen kerran nähnyt kun kissa jäi vastaan tulevan auton alle, se ei kuollut siihen, vaan se lopetettiin paikanpäällä.Aivan järkyttävää, ja kyllä on se mielessä aina kun vapaana kissoja näkee, sellaista kauheaa kohtaloa en suosittele omistajaa kissalle antamaan.

    • 94gferjf2pworfjp2w

      Lemmikkieläinten pito ja niistä huolehtiminen ei ole mikään mielipidekysymys.

      Kun lemmikin ottaa, on siitä huolehdittava asiallisesti, eikä sitä saa jättää HEITTEILLE.

      Lisätietoa ja ohjausta asiaan löytyy poliisin ylijohdon kissojen pitämistä koskevasta erittäin selkeästä ja asiallisesta lausunnosta SMDno/2009/2437, joka löytyy täältä:

      http://www.poliisi.fi/poliisi/oulu14/home.nsf/files/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta/$file/Vastaus kirjeeseen kissan vapaana pidosta.pdf

      sama linkki lyhennettynä versiona: http://ra.fi/Isc9

      Ole hyvä!

    • ulkotarha hyvä ois

      Kissa on onnellinen sisällä, kunhan se pääsee sopivasti myös ulkoilemaan.
      Jos ottaisit koiran joutuisit sitäkin viemään ulos, miksei kissaa. Vie kisu metsään päivittäin tunniksi ja annan sen siellä juoksewnnella ja kiivetä puissa ja nuuhkia mettää. Silloin se jaksaa olla myös sisällä.

    • Täyttä kissanelämää

      Ei ole kiusaamista ellei kissa ole jo tottunut ns.tallikissaksi. Kissa ei kuulu luontoon, se aiheuttaa harmia varsinkin muille mutta kärsii itsekin ja johan lakikin kieltää kissan valvomattoman ulkoilun.

      Tietenkin sisäkissa tarvitsee paljon virikkeitä - leluja, leikittämistä ja ulkoiluakin valvottuna, esimerkiksi valjaissa tai ulkotarhassa. Työlästä se on, ja olen siltikin paljon miettinyt, onko silmäteräni sittenkään täysin onnellinen. Mutta kyllä uskallan näin väittää: hyvässä hoidossa kissa on onnellinen eikä edes kaipaa ulos. Ulkokissan elämä on stressaavaa ja syystäkin. Olen menettänyt lapsuudessa kissoja ja myöhemmin yhden omani auton alle. Kissoilla on ihmisten lisäksi vihollisia toisissa eläimissä, myös lajitovereissaan. Lisäksi ne järkyttävät lintujen ja pieneläinten kantoja ja naapurusten välejä, lievästi sanoen. Oma kissani tapasi käydä hautuumaalla kuseskelemassa haudoille, sitä oli ajettu siellä vesiletkujen kanssa.

      Maailma muuttuu ja kissat siinä mukana. On näitä tyyppejä, jotka haikailevat jonkin myyttisen "luonnonvaiston" perään kun kokevat itsensä jotenkin pallittomiksi nykymaailmassa. Kissa on nykyisin lemmikki, harrastus, joka tarvitsee paljon enemmän kuin kermakupin lypsyaikoina - sekinhän nyt tiedetään, että kissat ovat laktoosi-intolerantikkoja!

    • kiusaamista on

      Kyllä se on kissan kiusaamista ja suorastaan eläinrääkkäystä. Jos kissan parasta ajattelet, niin sille kannattaa etsiä uusi koti maalta, jossa se saa nauttia vapauden riemuista. Hävettää myöntää, mutta nuorena ja tyhmänä minäkin syyllistyin kissojen pitämiseen sisäkissoina. Se oli sitä aikaa kun jouduimme asumaan kaupungissa opiskeluiden vuoksi. Sitten kun huomasimme, ettei kissa sovellu sisäeläimeksi, veimme ne takaisin kotitalooni maalle. Nyt kotitalo on ollut jo kauan meidän omistuksessamme ja kissat saavat nauttia täysillä elämästään ja vapaudestaan.

      • vanhuus eiviisaus XD

        Vanhuus ja viisaus eivät päde kaikkien kohdalla.
        Laki pykälät opettelemalla vanhakin tietää miten eläimiä kuuluu kohdella ja millaisissa oloissa pitää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe