Collielle massaa

Rihvelö

Ottaisin hyviä ideoita vastaan millä olette saaneet collieihinne massaa? Mielestäni collieni on sopivan "lihava" ei siis lihava eikä laiha, mutta nyt jo 2 tuomaria maininnut sen olevan " vielä kapearunkoinen" "rungon tulee vahvistua"... Collieni on uros, ikää kohta 11 kk ja painaa n.22kg. Ruokahaluiltaan se on vaihteleva: yhtenä päivänä syö kuin "eläin" ja toisena päivänä jättää ainakin toisen ruuan syömättä. Ruokin sitä siis 2 kertaa päivässä. Joten mikä ois hyvä "massankasvattaja"?

1

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hitaasti hyvä tulee

      Koirasi on kasvuiässä, näyttelyissä se kuuluu vielä junioriluokkaan. Ei siis edes nuoriin vaan vasta junnuihin. Se on päässyt junnuihin vajaa pari kuukautta sitten ja luokassa voi olla koiria, jotka ovat sitä 6 kuukautta vanhempia. On itsestään selvää, että se on keskenkasvuinen eikä pärjää siltä osin vanhemmille, massavammille kilpailijoilleen. Runko vahvistuu ajan myötä, ei useimmat varhaisteinipojatkaan pysty kilpailemaan massavuudessa täysi-ikää hipovien kanssa.

      Koiran kehityksessä pidetään nykyään erittäin tärkeänä tasaista kasvua. Siksi pysyisin niin kaukana kuin mahdollista kaikesta keinotekoisesta massankasvatuksesta. Hidasta kasvua pidetään tärkeänä, jotta siltä osin ei aiheutettaisi mahdollisia lonkkavikoja koiralle. Niitä voi olla tiedossa, jos koira on kasvanut liian nopeasti tai sille peräti on hankittu keinotekoisesti massaa kuin kuntosalien himobodareille.

      Kaikkein oleellisin olisi ehkä yhteydenotto koirasi kasvattajaan. Hän osaa kertoa, millainen koirasi juuri nyt on suhteessa toivottavaan kasvuun ja kehitykseen ja mitä sillä kenties on odotettavissa perimänsä perusteella. Sillä välin kannattaa ehkä pohtia, jättäisikö koko näyttelypuuhan sellaiseen ajankohtaan, jolloin koiralla on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet pärjätä oman luonnollisen kehityksensä puitteissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe