koira on aivan holtiton

henspu

apua. 1v4kk leikattu uros ja siitä on tullut aivan holtiton.. Hihnassa veti mutta sen olen saanut koulutettu pois mutta rähjää kaikki vastaantulevat urokset ja nartuillekin haukkuu mutta enemmänkin vinkuu ja yrrittää haastaa leikkiin.. Ei tästä muuten ole haittaa mutta kun painoa on 50kg niin on välillä vaikea pidellä sitä. Ohittaa namien kanssa nätisti ihmiset, pyörät sun muut mutta sitten kun tulee koiria vastaan niin siihen ei saa mitään kontaktia. Toinen ongelma on se. että stressaantuu ja sekoaa täysin uusissa paikoissa. Esim eläinlääkärissä alkaa vinkua ja haukkua jo pihassa , steppaa ymypyrää, sinkoilee, vetää hihnassa ja haistelee pakkomieleisesti. Sama juttu jos mennään vaikka johonkin kylään tai muuta. Mikä tämmöisen käytöksen aiheuttaa ja miten siitä pääsee eroon? kiitos jo etukäteen.

7

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauhaton

      Voi olla että koiralla on yksinkertasesti vaikee rauhottua. Vie koira ell pihaan ja seiso paikallasi rauhallisena äläkä sano mitään. Älä päästä koiraa puskiin jne vaan odota että rauhottu, vaikka istuu alas. Sitten liikkeelle ja sama taas jos koira alkaa riehumaan. Apuna voi käyttää kuonopantaa että koira pysyy hallinnassa. Muista oma rauhallisuus, älä suutu vaan ole enemmän niinku sulla olis tylsää.

    • Käy kymmen kilometrin lenkillä, jos ei koira siitä rauhoitu, tee toinen samanmoinen pyörähdys. Noin kärjistettynä.

      Hormonit hyrrää eikä nuorella koiralla ole/ sille ei ole ehditty opettaa itsehillintää. Joskus voi joutua juuri tuollaisen liiallisilla kierroksilla kulkevan nuoren koiran lenkityksen ja koulutuksen kaksinkertaistamaan joksikin aikaa, jotta koiran saa taas hallintaan.

    • Aktivointia lisää,

      niin kyllä se siitä lähtee. Nuorella koiralla ja liki pentu vielä on suunnaton määrä energiaa purettavaksi. Itselläni on kaksi pienehköä, alta 15 kg rekkua, joista toinen 6 v. ja toinen 2 v., narttu ja uros. Molempia lenkitetään säästä riippuen 5-8 km/pv. Tämän lisäksi leikimme pihalla ja metsässä hakevat ja etsivät pallojaan. Esim. tämä nuorempi hakee palloa ns. ylämäkeen eli heitän heittokepillä pallon loivaa kallionrinnettä ylöspäin. Se on meillä riittävä väsyttämään "vähäksi" aikaa. Vettä mukaan lämpimillä säillä ja tarpeeksi liikuntaa. Myös nenän käyttö on mielekästä puuhaa. Koiran pitäisi saada käyttää aivojaan, joka myös kuluttaa energiaa ja koira on tyytyväinen kun saa palvella. Omat koirani hakevat myös kotona, kun sanon tuo sukka, pallo, käsi (tarkoittaa käsinettä) lehti jne. Osaavat tuoda eri esineitä, ehkäpä 10 eri juttua. Kovasti ovat tykänneet tästäkin. Samoin kotona piilotan palloa vähän sinne sun tänne. Pidän kotona välillä semmoisen 15 min. pituisen leikki/etsintä jutskan ja taas ollaa tyytyväisiä. Yritän pitää kiinni siitä, että arkisin suon koirille ainakin sen 3 tuntia ja viikon loppuisin sen 5 tuntia päivässä. Viikonloppuisin tehdään pitempiä retkiä. Ja se kuonopanta olisi varmaankin hyvä edes väliaikaisesti ja helpottaa tilannettasi. Lue kumminkin hyvin kuonopannan käytöstä, ettei tule käytettyä väärin, myös vedonestovaljaita on saatavilla. Koirallasi on varmaankin vielä #murkkuikä" menossa ja silloin ovat korvat hävinneet ja palautuvat jossain vaiheessa. Meillä ne palasi tuolle rasavillille siinä 1 v. ja 9 kk vanhana. Jatkoin vaan vanhojen oppien vahvistamista, koska eipä tuo olisi kuunnellut mitään, mutta jotainhan jäi sinne kalloon kumminkin, kun yks kaks alkoi taas tottelemaan paremmin. Aikamoinen helpotus se oli, mutta kaikki kuuluu kasvamiseen ja nyt onkin jo ikävä ihan sitä pientä pentua. Kumminkin, jos oikein alan ajattelemaan koko asiaa, siis pennun tuloa ja sen kasvattamista täysipainoiseksi koiraksi, niin enpä jaksaisi enää. Nyt retkeilemme ja vieläkin välillä retkuilemme onnellisesti ilman jatkuvaa häpeilyä, paitsi kun tulee tuttuja vastaan, niin kyllä tämä nuorempi nostaa vieläkin semmosen äläkän, että koko kulmakunta tietää missä mennään. Kyllä se siitä, kunhan malttaa odottaa.

    • Opeta koirasi

      rauhoittumaan. Aktiivista koiraa ei tarvitse aktivoida yli aktiiviseksi. Jos koiraa aina vaan aktivoidaan niin kohta se ei osaa edes olla rauhassa vaan vaatii aina vaan enemmän toimintaa ja sitten sillä pahimmassa tapauksessa pimahtaa pää.

      Ota yhteys johonkin koira kouluttajaan ja kysy miten koira opetaan rauhoittumaan ja kysy samalla muista mieltäsi askarruttavista asioista koskien koirasi koulutusta.

      • Ensin pitää jokatapauksessa purkaa enin energia, ennenkuin voi tehdä harjoituksia niin että koiran on mahdollista keskittyä.


      • Ei tarvitse.
        Vitikonpaarustaja kirjoitti:

        Ensin pitää jokatapauksessa purkaa enin energia, ennenkuin voi tehdä harjoituksia niin että koiran on mahdollista keskittyä.

        Koira keskittyy kyllä, jos omistaja ihan oikeasti niin haluaa ja todellakin ihan milloin vain.


    • henspu

      Keskittymisongelma on suurin kun ei vain jaksa pysyä paikallaan ja istuminenkin tuottaa ongelmia kun ei malta olla 2 sekunttia pidempään ja sitten alkaa hirveä vinkuminen ja steppaaminen.. Kiitos kaikille vinkeistä ja neuvoista. Alan nyt kunnolla tehostamaan liikuntaa, koulutusta ja aktivointia!! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe