Miten opetan koiralle temppuja?

Koiran omistaja:)

Haluaisin tietää miten opetan koiralleni temppuja joka on 5v villakoira. Se osaa jo tanssi,istu,maahan,anna tassu, katso oikealle,katso vasemmalle,pyöri oikealle,pyöri vasemmalle,pusu,hali,kieri,etsi,hyppää,kädet ylös, kävele, tule syliin,läpsy... Kaikkia en muista mutta haluaisin opettaa sammuta valot,kävele etujaloillaan, voltti (ei pakollinen!) poseeraa,siivoa ja mihin muuhun vaan osaatte antaa neuvoja! Kiitos paljon jos kirjoitat!!!!!

5

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sirkustemppuja

      Akrobatiatemppuihin koiran tarvitsee olla itse liikunnallinen luonne, sillä muuten se voi loukkaantua niissä.
      Katkaisijan luo voisi kai hypätä ja olennaista on opettaa koira läimäisemään seinää katkaisimen luona ja sitten tähtäämään katkaisijaan, mikä kai kävisi räsyllä riehuttamalla: ensin riehutaan räsyn kanssa välillä räsyä korkealta hypyttäen, sitten leikkiä jatkaen räsykäsi katkaisijan luo, koira hyppää räsyn alareunasta kiinni, jolloin käsi painaa katkaisijaa (kumminkin päin: valot päälle ja pois vuorotellen) kehutaan heti ja leikitään palkitsemismielessä räsyllä sekä kerrotaan heti: "hienoa, laitoit valot!". Myöhemmin käsky ensin ja räsykäsi heti katkaisijan luo ja koira hyppää taas ja kehutaan. Sitten käsi ylemmän ja selkeästi painetaan katkaisijaa kämmenellä, kun koira nappaa lelusta kiinni. Myöhemmin sama kyllin korkealta ja näytetään katkaisijaa: "Katso tämä, paina tyästä, hieno koira!" Muista keua, kun tukee tassuilla seinästä kyllin vahvasti. Jos tulette ainakin puolen metrin päästä katkaisijan luo, niin vauhti auttaa.

      Etujaloillaan kävelyn voi opettaa esim. jos koira varioi tekemisiään, niin jos se joskus vaikkapa rappusia alas tullessa tai jostakin ahtaammasta hypättyään jättää hetkeksi peffansa ylemmäs, niin kehua heti ja eläytyen kuvata suille, että siitä saa hienon etutassuillakävelytempun vielä, hieno koira, namipalkka heti, jotta muistaa! Nami pysäyttää, kun taas lelu toisi etupää eteenpäin, jolloin liike olisi erisuuntainen kuinpalkka. Vois kokeilla vaikka vauhdilla rappusia alas ja rappusten loputtua heti nami nokan eteen ja seisniin että tapapää jää pidemmäksi aikaa ylös.
      Mutta tähän temppuun tarttee olla vanhavta etutassut ja ketterä koira. Kaikkien rotujen ruumiinrakenteella se ei ole mahdollinen.

      Volttia en oo yrittäny opettaa, kun koira ei oo liikunnallinen. Mutta luulis, että se hypähtää jonnekin ylemmäs omistajan suuntaan ja sitten heti pois takaisin. Vauhdilla tehden syntyy jonkinlainen kiepsaus. Jotkut koirat kassa pomppivat räsyä tai muuta lelua omistajan kädestö ja kiepsahtelevat siinä omia aikojaan, eli varmaan oppisivat hyppäämään pallo- tai räsypalkalla omistajan vaakatasossa korkealla pidettyä lättä kohden kehutulla tyylillään. Mutta varo, ettei innosta koiraa satuttamaan itseään.

      Koira oppii poseeraamaan valokuvissa ja videolla, jos sitä kuvaa silloinb, kun se haluaakin esiintyä ja näyttää sille kuvan heti perään, samoin kokeneemmalle myös videon heti perään. Useamman peräkkäin tetun sille heti näytetyn kuvan avulla koira oppii poseeraamaan. Kehu sitä niistä puolista eläytyen selostamalla, joissa se on onnistunut erityisen hyvin.

      Jos kira haluaa osallistua perheen elämäänja töihin siivoamallakin, niin se kai yleensä yrittää tehdä samalla tyylillä kuin ihminen mutta eri teon. Maton se voisi kuopia puhtaaksi koirankarvoista. Tai kerätä lelut koriin. Silloin sen kai pitäisi olla sen oma kori ja kai uusi ei niin suosikki lelu, jonka houkuttelemalla saisi sen laittamaan omaan mukavaan koriinsa, ai miten traitava, hei kattokaa tekin, meidän koiura siivosi, kato se laitto lelunsa koriin.

    • sama heppu

      Pidin nettipäiväkirjaa, kun opetin koirilleni sirkustemppuja, mutta eivät ne olleet yleensä näitä tavallisia: http://lukevatkoirat.blogspot.fi . Siitä on muutama vuosi jo, mutta hauskaa oli!

      • koiranomistaja:)

        Kiitos paljon!!!!!


    • La Zer

      Laserosoitin voisi olla hyvä väline näyttämään koiralle kohdetta, esimerkiksi juuri valon laittamista päälle/pois. Tai siirrättämään esineitä paikasta toiseen. Mun koira aikoinaan kun nuori ja aktiivinen oppija oli niin oppi tuomaan melkein mitä vain kunhan laserilla osoitin esinettä ja pyysin. Sain kengät, sukat, kännyt, kaukosäätimet, vasaran, meisselin, kynän, ym. kuin kaukosäätimen nappia painaen. Kätsy vekotin.

      • koiranomistaja:)

        Kiitos paljon myös sinullekin! Voisi kokeilla en itse tullut edes ajatelleeksikaan!:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe