80-luvun nuoriso Mikkelissä?

Poeka.

Isäni nuoruudesta kyselen. Millaista oli 1980-luvulla nuorison meininki Mikkelissä. Mitä tehtiin ja missä tavattiin? Onko jotain tapahtumia tai sattumuksia siltä ajalta mielessä? Tai jotain ajankuvaa sen ajan nuorisokulttuurista? Jos ja kun nyt jotain kuitenkin tulee mieleen, kerro tässä? Emolan kaupunginosa kiinnostaa erityisesti, mutta toki koko kaupunki.

Toivottavasti saadaan keskustelua käyntiin!

306

17179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • X.X

      Emolasta kysyit. Siellä oli siihen aikaan aika kosteita ne viikonloput. Nuoretkin jätkät käytti alkoholia reippaasti. Asuihan siellä tietysti paljon myös vanhempaa porukkaa jotka olivat kunnon juoppoja ja lisäksi oli useita lestinheittäjiä jotka pitivät nämä aineissa. Siellä juotiin jossain mökissä tai nuoriso ulkona. Vappuna yms. päivinä saattoi olla kymmeniä yhdessä porukassa. Porukka oli aika miesvoittoista. Osa porukasta ajautui rikoksiin ja sieltä poliisikin osasi käydä syyllisiä ettimässä. Linnat tulivat monelle tutuiksi ja tänään moni on jo haudassa. Kova elämä vaati veronsa. Porukassa syntyi välillä riitojakin tai sit mentiin humalassa keskustaan tappelemaan. Silloin porukka kokoontu torille. Ei ollut kävelykatua.

      • Anonyymi

        Mummu kertoi että Emolassa sai ennen wanhaan ruiskukylpyjä. Että vieläkö siellä on sellaista uimahuonetta?


    • BD.

      Joo emolassa oli hurjaa porukkaa ja kasiksella oli joku jengi ja sit tuppuralassa kans. Ite olin jenkkiautoporukoissa. Hyvää aikaa se oli ja rokki soi.

      • läskipää!

        Minä luin aku ankkoja ja välttelin pahoja poikia. Mua kiusattiin rankasti ja itsetunto nollissa. Vitun ihanan nostalgista.


      • öisensöisen

        0pi pahikset(hevarit) skinit ja rokkarit ite olin skini,ainue jälellä olen koko porukasta kuka ei lakuisra vieläkään tykkää :)


    • PM taunus ja sierra

      84-90 ajeltiin toria ympäri...välillä takaperin. Tyttöjä pyydettiin kyytiin grillin lipan alta. Torilta ajettiin Kiiskinmäen Kesoilille ja takaisin. Otavassa käytiin naurattamassa Opiston opiskelijoita ja kahvilla Tokeron huoltiksella. Pe-La iltana käytiin Pörssissä ( Nyk. Anttilan talossa olisko ollut joku 4-5 kerros, hissillä mentiin. Siinä oli hotellikin). Kesät oli kuumempia. Autoissa oli kasettisoittimet ja lällättimet (la-radiopuhelin).

    • hevimies

      Kasiksella ryypättiin ja kustiin pusikoissa sekä loppuillasta juostiin maratonia Lordsit perässä.

      • past days

        Niin lordsit..nyt muistankin..mikkelin omat pharaonsit.(american graffiti)


      • Jööti-Petteri
        past days kirjoitti:

        Niin lordsit..nyt muistankin..mikkelin omat pharaonsit.(american graffiti)

        Joo laajalammen jengiä oli myös mukana. Lammella hurja meno 80-90 luvulla rakkarit hillu täällä. Nykysin myös täällä tuntuu saavan helposti klyyvariinsa.


      • raamattu neuvoo

        Uskisten pojilta oli esinahat poistettu.


    • partiossa olin

      Nyt osa deekuja ja paljon mullan syönnissä.

    • Poeka.

      Se oli varmaan nostalgista aikaa teille nyt viiskymppisille. Kertokaa lisää muisteluja ja sattumuksia.

    • KossuVissyPossu

      Putkassa tuli oltua silloin tällöin syystä ja toisesta. Yleensä syynä oli monipäiväinen runsas alkoholin nautiskelu. Parin kolmen päivän 3 - 4 promillen humalatila johti jonkinlaiseen lievästeiseen juoppohulluuteen eli voisi sanoa psykoosiin. Sitä näki ja kuuli kaikenlaisia juttuja, jotka itselle oli ihan tosia mutta kanssaihmisiä nauratti..... semmoista se oli 70 ja 80 luku. Eikä se ole siitä paljon muuttunut muuten kuin, että useimmat tutut on siunattu tasaiseen tahtiin tuolla Mikkelin kappeleissa. Siitä vaan kiitos monille mukaville papeille......

    • jore h

      AMIgrilli kovapaikka.

    • yksmonista

      Emolassa nuoret kokoontu arkisinkin kioskilla joka sijaitsi silloin koulukadun ja lamminmäenkadun kulmassa. Myöhemmin kun wetterin-baari avattiin, niin siellä otettiin pohjia monesti ennen kaupunkiin lähtöä. Siellä monesti rähinöitiin ja putkatkin tuli tutuiksi. Aamulla sit tavattiin jossain ja naureskeltiin edellisillan toilailuille.

    • toinen.

      Talvipakkasilla Emolassa nuorisotalona toimi usein luistelukentän lämmin koppi. Siellä kun oli tupa täynnä ja tupakka maistui niin oli melkoinen savu, Ei ollut kyllä luistelijoiden kannalta hyvä asia. Pelattiin korttia, polteltiin ja viikonloppuina dokattiin. Se käytiin lukitsemassa yöksi ja sit lähdettiin kartsalle jos oli viikonloppu. Kesäisin dokattiin "lekarilla" eli riihimäenkadun päässä olevalla leikkikentällä tai sitä ympäröivässä metsässä kallioilla. Tuppuralassa käytiin joskus rauhaniemessä kun siellä kävi bändejä. Ne on sitten oma lukunsa. Kertokoon muut.

    • pietari jortikka

      1800- luvulla Mikkelissä oli sahateollisuutta. Suuret sahat toimivat siihen aikaan höyryllä! Oi nitä aikoja, kun perittiin vielä sahausveroa.
      Silloin asuttiin savupirteissä, mäen laella. Silloin nuoret tekivät töitä, eikä rettelöineet turhia, muutamaa puukkojunkkaria lukuunottamatta! Eihän meillä rahvailla ollut sarkaa ja villaa päällämme.

      • dfhh

        Jortikalle: Eitainnut olla 1800-luvulla Mikkelissä höyrysahoja. Silloinkin savolaiset röttelöivät kuten nykyisinkin. Töitä oli, nyt ei.

        Puhut puukkojunkkareista. Heidän porukkansa muodostuivat siten että kun vanhin poika peri tilan, muut pojat jäivät toimettomiksi ja porukoituivat. Puukkojunkkaruus samaistetaan pohjanmaalle, mutta ensimmäisen kerran suomalaisessa lehdistössä kirjoitettiin puukkojunkkareista mäntyharjulaisina miehinä. Eli etelä-savossa on niidenkin juuret. Olivat hurjia humalassa. Todistetusti meillä itäsuomalaisilla on sellainen geenimuunnos joka altistaa väkivaltaiseen käyttäytymiseen varsinkin humalassa. Vankilassa heitä on paljon.

        No tämä karkasi aika paljon aloittajan aiheesta, sorry.


      • Anonyymi

        . Mekin pyörittiin 1800-luvulla torilla ympyrää kiertäen. Rikkaammilla oli oikein kärrit hevosen perässä, meillä silloisen Tuppuralan ja Peitsarin suunnalla asuvilla, jotka köyhälistöön kuuluimme, oli ratsuna keppihevoset ja isoksi kasvaneita koiria, jotka poneiksi naamioimme. Niillä Lordsien esi-isillä oli tuolloin ratsuinaan paikallisen teatterin rekvisiittaa, eli sellainen 3 metriä korkea, pyörillä kulkeva juuttisäkeistä ommeltu aasi. Sen ympärille nuo kapeat kippurakärkiset tuohesta ja heinällä täytettyjen ns. puutsien omistajat, kokoontuivat syljeskelemään ja puhumaan kantele musiikista. Mainittakoon heidän erottuneen muista nuorista omituisella tukkatyylilään. Otsatukka oli tehty lipaksi talia siihen sotkemalla ja sehän sojotti aina otsasta suoraan eteenpäin n 50 cm ja sivuhiukset korvasta korvaan . oli korvattu siilin nahalla. ( tästä kai tulee sanonta siilitukka) Kovia poikia olivat uhoamaan ja kehuskelemaan.


    • synt.64

      1980-luvulla nuoriso tapasi torilla. Autot siinä parkissa ja kiiskinmäen kesoililla heitettiin lenkkiä. Hyvää aikaa ja moni kohtasi toisensa.

    • TT.

      -80 luvun alussa emolaan muutti valjakkala porista. Ei ehtiny emolassa isottelemaan. hullu se oli. Tappoi sit ruotsissa ne kolme. Epuksi sitä sanottiin kun sillä oli maalattu nahkatakkiin Eppu Normaali. Oli emolaan muuttonsa jälkeen kolunnut naapureidensa pihoilla öisin ja siksi ei päässyt piireihin. Tosin tuota juttua kertoi ainoastaan näsi-niminen kaveri jota kukaan ei ottanut tosissaan. Se oli sellainen äitinsä pieru joka hyväksyttiin ja naurettiin takanapäin. sillä oli joku hämärä jo silloin asenteessa ihmisiin. No valjakkalan tempaukset onkin tuttuja ihan elokuvaksi asti.

      • mynttinen 6

        Ei muuten takissa lukenu Eppu Normaali vaan Hanoi Rox ja häntä kutsuttiin Hanoiksi.


      • niin se oli
        mynttinen 6 kirjoitti:

        Ei muuten takissa lukenu Eppu Normaali vaan Hanoi Rox ja häntä kutsuttiin Hanoiksi.

        mynttinen 6 on oikeassa. Itsekkin muistan, että sitä kutsuttiin Hanoiksi.


      • eläin
        mynttinen 6 kirjoitti:

        Ei muuten takissa lukenu Eppu Normaali vaan Hanoi Rox ja häntä kutsuttiin Hanoiksi.

        Kyllä luki. Ensin eppu normaali, myöhemmin hanoi


      • Anonyymi

        No onpa hepulla ollut idolit…


    • hujuijaa

      Tsape,Ruotsalainen ja Nakarit :D

    • tupisInMyMind

      ketkäs rakkarit tupista pyöritti 80-luvulla?

      • tupisgougou

        Se oli nämä snägäri ripa ja makkispekkis mara. olivat mikkelin kovimpia jätkiä! solifereilla painovat menemään tukka hulmuten ja pistivät turpaan joka jannua, eukkoa, mummoa, vaaria, kissaa,koiraa ja lintua. Se oli kovaa aikaa se!


      • ripan porukassa ollu
        tupisgougou kirjoitti:

        Se oli nämä snägäri ripa ja makkispekkis mara. olivat mikkelin kovimpia jätkiä! solifereilla painovat menemään tukka hulmuten ja pistivät turpaan joka jannua, eukkoa, mummoa, vaaria, kissaa,koiraa ja lintua. Se oli kovaa aikaa se!

        Oisitpa nähny silloin 80-luvulla ,kun Ripa tarras pulua pillistä kiinni ja ravisti.Muistaakseen huusi vielä siinä samalla, että pulu olisi hänelle velkaa. No, pulu sitten lensi hädissään pyydystämään satamasta kaloja Ripalle. Toi aina yhden kalan kerrallaan, kun raukalla ei enempään nokkaan mahtunut. Kymmenen kalaa se kerkesi Ripalle kiikuttamaan, kunnes hän ajoi sen tiehensä takamukseen potkaisten. Pöllähdys vain kävi ja taisihan siinä pulultakin päästä semmonen "hulululu" ääni. Ripa vei sen jälkeen kalat kotiin ja paisto pannulla. Kehu vielä seraavana päivänä, miten hyviä kalat olivat ja haukkui suurelle porukalle vielä pulua tyhmäksi.
        Oli Ripa kyllä kova jätkä!


    • love abc

      Laajalammen putte (possu) kiusasi pienempiään.. Oli kovaa jätkää, mutta jos oli paikkalla samankokoisia ja saman ikäisiä, niin sitten olikin jo hilajaisemp :). Kirkonpuiston grillillä syötiin makkaraperunoita ja omenalimua tai maitoa.
      Seppälä oli tän uuden kuntosalin paikalla Porrassalmenkadulla kirkkopuistossa, sieltä ostettiin aitoa kasarikudetta!

      Tytöillä oli permanentit. Ytubeen hakusananksi vaikka 80" best songs, niin alkaa löytyä hittibiisejä!. Nopeita autoja oli BMW 316 tais olla 90hp. .

      Torilta lähtiessä oli parempi kääntyä oikealle...koska Kiiskinmeän Kesoilita tuli koko ajan autoja takaisin torille.

      Amistyttöjen asuntola oli Ursikilta Kassulle päin... Parturikampaajat oli jo silloin....hmmmmm haaskoja tyttöjä tai helppoja)...Hyvän näköisiä, mutta ei vaimo matskua... Kaikki horot ei ole partureita, mutta kaikki parturit on...öööh helppoja.

      • Anonyymi

        Ei kaikkia panneet jätkät oo aviomiesmatskuu.


      • Anonyymi

        Kuka oli se muija joka pyrki kaikkien kyytiin ja aina kännissä kuin käki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka oli se muija joka pyrki kaikkien kyytiin ja aina kännissä kuin käki?

        L.H


    • €ero

      Miä muistan 50 luvun ison ikäluokan joka perreessä oli lapsia vähintää kymmenen, Emolassa asuttiin niin paljon oli lapsia ettei ne mahtunu yhtä aikaa ulos vuan oli vuoro tunnit, kuri oli kova koivuissa ei ollu oksia kun lapset pers punasena olivat eilikkä ei kerenneet kasvamaan. Nälkä oli ainut vieras talossa tuli kuhtumatta, se oli elämää se olis pajon kerrottovaa mutta nyt huiloon

    • sirpale 4

      Ns. alamaailman porukkaa pyöri paljon kesäisin kaupungilla, jos sattuivat olemaan siviilissä. Lyytikäisen Hepe, Putkosen Kara, Asu ja Keku, Vani, Arikka, Kekäläisen Veksi, Eerikäisen veljekset,Tarvaisen Kusti,ei jaksa kaikkia muistaa..taitaa olla miltein kaikki mullan alla. Huvikummussa oli aina kova ryyppymeininki, samoin Pappilanniemessä. Oi niitä aikoja!!

      • gjjj

        Helprintille tuli töihin stadista perheitä ja niiden teinit oli kovia jätkiä olevinaan, fiftareita suurin osa. Ne tappeli ja veti harvoja punkkareita turpaan. Muutama hämy oli, ei ollu vielä skenejen sekoituksia vaan tosi selkeitä kategorioita. Oli ankeeta aikaa. Talvet hytistiin kävelykadulla, ei ollu mitään paikkaa. Jos oli rahaa ahtsuduttiin sisänakkikoppiin Porrassalmenkadulle ostaa lihiksiä, ni sai vähän aikaa lämmitellä. Ilmapiiri oli silloin paljon ahdistavampi kuin nykyään.


      • täräyttäjä
        gjjj kirjoitti:

        Helprintille tuli töihin stadista perheitä ja niiden teinit oli kovia jätkiä olevinaan, fiftareita suurin osa. Ne tappeli ja veti harvoja punkkareita turpaan. Muutama hämy oli, ei ollu vielä skenejen sekoituksia vaan tosi selkeitä kategorioita. Oli ankeeta aikaa. Talvet hytistiin kävelykadulla, ei ollu mitään paikkaa. Jos oli rahaa ahtsuduttiin sisänakkikoppiin Porrassalmenkadulle ostaa lihiksiä, ni sai vähän aikaa lämmitellä. Ilmapiiri oli silloin paljon ahdistavampi kuin nykyään.

        Onks jupesta ja pupesta kellään tietoo kovia jäbiä.


      • akjifhg
        täräyttäjä kirjoitti:

        Onks jupesta ja pupesta kellään tietoo kovia jäbiä.

        Puppe lähti oman käden kautta ainakin..


      • öisensöisen

        juppe kuoli,tunsin,pupen kanssa tänään juttelin :)


      • Paskapuhetta
        öisensöisen kirjoitti:

        juppe kuoli,tunsin,pupen kanssa tänään juttelin :)

        Molemmat olen tuntenut ja juppe on kyl hengissä. Tiedä sit kenen kanssa oot jutellu..


    • nbnbbn

      juutisen tanesta tietoa?

      • Lähemäki

        Juutisen Tane Helsingin seudulla.


    • jklöp

      80-luvulla nuoriso (yläasteikäiset) kävi perjantaisin limudiskoissa. Vanhempi Otavan Huupposen veljeksistä oli useimmiten DJ:nä. Diskon paikka vaihteli viikoittain: Urheilupuiston yläaste, lyseo, yhteiskoulu, Kalevankangas, vanha sotilaskoti ja taisi olla muutama muukin paikka.

      18-vuotta täyttäneet kävivät "keltsussa" eli Kellarissa diskossa.

      80-luvan alkuvuosina suomalaiset rock-yhtyeet tekivät kiertueen laivalla Saimaan rannalla oleviin kaupunkeihin ja Mikkeliinkin joka kesä.

      80-luvulla siinä keskustan tuntumassa viljasiilon juuressa olleissa hylätyissä rakennuksissa järjestettiin laittomia reivejä, joissa bailattiin aamuun saakka, jos ei poliisit huomanneet.

      Sekin tuntui 80-luvun Mikkelin kesäperinteeltä, että joka kesä romanit ammuskelivat toisiaan keskustassa kesäöisin. Sen lisäksi myivät kirkkopuiston vieressä (entisen linja-autoaseman kohdalla) auton takakontista kossua.

      Aikaisemmin mainittu toriparkkikierros oli tosiaan autoileville se must. Tehokkaimmat autot polttivat joskus kumia juuri ennen poistumistaan parkista. Joskus porukka otti pientä kiihdytyskisaa torin kulman liikennevaloista Kesoilille päin lähdettäessä.

      Porukka seisoi yli 20-asteen pakkasessakin siinä torin vieressä olevalla kävelykadulla perjantai- ja lauantai-iltaisin/öisin.

    • 80-luvun teini

      Kierrettiin parkkia katellen poikia. Jos päästiin kyytiin, käytiin Kessalla ja Tokerossa kahvilla.

      Kasiksella oli toinen rundi. Alhaalla puskissa kustiin kyykyssä.

      Matkalla Urpolaan ennen junaraiteiden siltaa vasemmalla vallihaudoilla juotiin pahaa omenaviiniä. Muita ryyppypaikkoja olivat Naiski ja Hauski ( vanha hautausmaa).

      "LImudiscoja" pidettiin yläasteilla ja Sotkulla. Meno oli hurjaa.
      Ikävä kyllä minäkin köpsä vedin melkein joka perjantai kännit. Surullista. Onneksi oli enkeli suojana.

      Permikset piti olla. Luomissa alhaalla lilaa ja yläluomissa pinkkiä. Tresoria tuoksuna. Pilli-Levikset ostettiin Fridakselta ja Seppälästä pastellisävyisiä paitoja.

      Hemiristä ostettiin korviksia. Omistaja tosin kyyläsi kaikkia todella tarkkaan.Osa nuorista kait pölli sieltä koruja ja meikkejä.

      Tällaisia muistoja tuli mieleen...

    • kl.

      Mukava lukea noita kirjoituksianne, tulee niin oma nuoruus mieleen. Kirjoitelkaa lisää.

      • 80`s memories

        homoilu oli tosi yleistä. se oli niin julkista ja vapaata silloin.


      • totuus.
        80`s memories kirjoitti:

        homoilu oli tosi yleistä. se oli niin julkista ja vapaata silloin.

        Sitä homoilua tapahtui vain sinun sängyssäsi, siksi luulet sen olleen yleistä. Katselit maailmaa niin suppeasti jo silloin.


    • terve 80-luku

      Nykyisin nuoret miehet ovat kääntyneet homoiluun huomattavasti enemmän kuin 80-luvulla, jolloin asiasta todella vaiettin, ja siitä pyrittiin myös parantumaan. Tämän huomaa vaikka siitä, että nykynuorukaiset, vaikka ovatkin näennäisesti heteroita, niin pyrkivät taipumuksensa mukaisesti, asiaa sillä piilottaakseen, lähes järjestelmällisesti tyttöystäviensä peppuun sisään. Nuorista naisista enää niinsanottuja neitsytpeppuja on vaikea löytää. Onneksi itselläni on vain poikia, heille olen teroittanut että oikea mies ei takareikään mene, olipa kyseessä mies tai nainen.

      • Kyllä kuule tyttöjä bepaan tökittiin 80-luvulla, sulla ei vaan käyny mäihä ;) Kateellisen panettelua tollanen.


    • ikää tulee

      80-luvun nuoret on nyt 40-50v perheen isiä ja äitejä.

    • harlem shake

      Ruska viini oli alkoholi määrä / hinta suhteeltaan paras. Myöhemmin tuli makea valkkari Libis. Näitä tuli juotua useampi pullollinen.

      • oli hyvää

        Ruskaa pakkasessa.


      • puistoblues
        oli hyvää kirjoitti:

        Ruskaa pakkasessa.

        Keppana oli lämmintä ja lasipullossa. Eipä ollut viron viinarallia. Elämä oli mutkattomampaa, sitten kohta tulikin jo 90 luvun lama.


      • Pohjantähti

        Oli myös makoisaa juomaa...


      • Muistan
        Pohjantähti kirjoitti:

        Oli myös makoisaa juomaa...

        Pohjantähden. Eikös se ollut karpaloviiniä. Tuli muutama kolmevarttinen maisteltua. Yksi Rokkalan kolleista lähti vatsahuuhteluun kun tutustui ekakertaa Pohjantähteeseen.


      • Anonyymi
        oli hyvää kirjoitti:

        Ruskaa pakkasessa.

        Paskaa Rukkasessa :D


    • löytyykö?

      Vieläkö muuten ruska on alkon valikoimissa?

    • MuistaisinpaVielä

      Ruskaa illalla ja tuskaa aamulla :)
      Oli mukavaa aikaa, sunnuntai aamuna alkoi aurinko paistamaan kirkonrappusille, siinä sitä sitten heräili. Pääsin mä kerran yhen naisen mukaan Kokkosenlahdelle, en nuoruuteni korskeudessa ymmärtänyt jäädä... Nyt sillä on varmaan jo lapset ja lapsenlapset :) ... Mitäs mulla on? Nooh tuollaiset on vain ajallisia asioita.

      19.7 la on Mikkeli-Ravien jatkot Stellan kauppakeskuksessa. 19.30-02 siinä ajassa ehtisi ottaa kännit niin kuin ennen vanhaan. Ketkä lähtee mukaan?

      • ai kun nuori ois

        Taitaa nykyään kaikki vaan dokata himassa halpaa tuontiviinaa. Aika suomalaista; muistot liittyy kännäämiseen ja siihen menetettyyn rakkauteen.


    • MAMK2013

      Myyttejä, myyttejä.. Sama juttu, että suomessa ois maailman kauneita luontoa jne..höpö,höpö. Meillä on surkeat sameavetiset järvet, lättänä maa ei vuoria muutama hassu tunturi. Ei kanjoneita. Ei kunnon jokia.. Silti hehkutetaan, että tää on hienoa.

      Sitten tähän viinan juontiin. Et oo vissiin koskaan käynyt venäjällä? Mites saksalaiset ja enkut jossain espanja kohteissa ja Kanarialla... Suomalaisten viinan juonti on aika maltillista.

      Miten voi muistella sellaista rakkautta joka istuu tai mököttöö vieressä. Tutustu taas vähän muidenkin maiden kirjallisuuteen tai lauluihin, niin huomaat että mistä laulut kertovat. Rakkaudesta menneestä tai tulevasta.

      ME SUOMALAISET ei olla mitään Jumalan valittua kansaa, ei hyvässä eikä pahassa. Melko keskinkertaisia.

    • OiNiitäAikoja

      Joo, Ruska oli yhteen aikaan hittijuoma. Sutikan vintillä käytiin ja silloin oli vielä kansanravintola Karvahattu jossa oli letkeä meininki. Muistaako muut nämä paikat? Diskoillat Pörssissä ja yläkerrassa oli Nuijamiehen tanssiravintola. Seurahuone oli Kalevan ohella myös tanssiravintoloita ja Varsavuori oli myöhään auki ja siten monesti piti sielläkin käydä.

      • Kiltti tyttö

        Stoppari ja Kahveri legendaarisia. Mustaanpörssiin (ravintola) mentiin kun haluttiin diskoilla. Välillä kurkattiin Nuijamiehenpuolelle kerrosta ylemmäs jossa oli "harras meininki". Valkoiset liinat pöydillä ja hovimestari odotti ovensuussa jotta voisi viedä asiakkaat pöytään. Ei kuljettu lasit kourassa pöydästä pöytään vaan tarjoilija toi lasisi jos mielit vaihtaa pöytää kesken illan. Wc:t oli paaaljon siistimpiä silloin ravintoloissa koska lasin siruja ei ollut em. asian johdosta! Reijon -grilli Urskin kulmalla ja meijerin lähellä sekä lengendaariset "sitäsuntätä" annokset. Oi sitä ihanaa nuoruutta!!
        Ja olihan Urpolan matkailumaja, leirintäalue ja uimakopit!


      • Kun itse täytin 18v....Niin taisi olla ensimmäisett baari käynnit Kummipojassa siellä isommalla joukoilla iltaa istuttiin ja sinistä enkeliä , ampparia nauttien... Sitten tais tulle Mustapörssi, Kellari, Soppari.... Ja poprukkaa riitti...Oi sit kultasta nuoruus aikaa... =)


      • Laajalammen-tyttö
        Kiltti tyttö kirjoitti:

        Stoppari ja Kahveri legendaarisia. Mustaanpörssiin (ravintola) mentiin kun haluttiin diskoilla. Välillä kurkattiin Nuijamiehenpuolelle kerrosta ylemmäs jossa oli "harras meininki". Valkoiset liinat pöydillä ja hovimestari odotti ovensuussa jotta voisi viedä asiakkaat pöytään. Ei kuljettu lasit kourassa pöydästä pöytään vaan tarjoilija toi lasisi jos mielit vaihtaa pöytää kesken illan. Wc:t oli paaaljon siistimpiä silloin ravintoloissa koska lasin siruja ei ollut em. asian johdosta! Reijon -grilli Urskin kulmalla ja meijerin lähellä sekä lengendaariset "sitäsuntätä" annokset. Oi sitä ihanaa nuoruutta!!
        Ja olihan Urpolan matkailumaja, leirintäalue ja uimakopit!

        Kiitos Kiltti tyttö - pitkään olen yrittänyt muistella vakiokäyntikohteita eli diskojen Stoppari ja Kahveri nimiä. :-) Alaikäiset pääsi 1970-luvulla myös Työväen talon diskoihin, siellä oli live-musiikkia kuten Hurriganesit jne. Kavereiden autolla pääsi joskus myös Ristiinaan ja Juvan Kaarihalliin. Unohtumaton oli myös Sliippareiden keikka Mäntyharjun maamiesseuran talolla - ei meinannut uskoa, että sellaista bändiä onkaan.


    • piggu
    • ksk.

      1980-luvulla tuli Eput, Dingo yms. kotimaiset. Discomusiikki oli voimissaan. Oli myös punkkareita ja 50-luvun rockareita. Mikkelissä ei kai ollut erityisempiä yhteenottoja ryhmien välillä kuten helsingissä oli.

    • missä lie nyt

      Muistan madalletun volvo amazonin range roverin V8-moottorilla, maalattu punasella ferrexillä. pyöri kaupungilla.

    • Autoista

      Pari madallettua jenkkiautoa pyöri myös kaupungilla. Toinen oli ruumisautosta tehty.

      • ruumisauto

        Se ruumisauto sitten varastettiin ja omistajat näkivät sen espanjn lomalla espanjassa.
        Oli niin rajun näköisiä tyyppejä kyydissä, etteivät arvanneet mennä vaatimaan omaansa takaisin.


      • aksuko1
        ruumisauto kirjoitti:

        Se ruumisauto sitten varastettiin ja omistajat näkivät sen espanjn lomalla espanjassa.
        Oli niin rajun näköisiä tyyppejä kyydissä, etteivät arvanneet mennä vaatimaan omaansa takaisin.

        Noista autoistahan oli kaikista kuvia joskus V8 Magazine-lehdessäkin. Kaupungilla pyöri muitakin jenkkiautoja, oli niitä 50-luvun lopun siipijenkkejäkin pari ja muita hienoja menopelejä. Tosiaan toriparkin ja kiiskinmäen Kesoilin välillä se rinki pyöri.


    • Valmet=Valtra

      Hyvin muistan pörssin (disko) ja sitten välillä käytiin ihmettelemässä wanhuksia siel yläkerran Nuijamies tanssiravintolassa. Sitten pari vuotta eteenpäin ja käytiin Kalevassakin...ei me tanssia osattu. Nykyisestä Mikkelin etä-taajamasta lypsyn ja saunan jälkeen kaapunkiin lähettiin. Osulasta pari kalja pulloa tai saattoi olla useampikin...ennen Hiirolan suoraa oli useimmiten jo juotu... :)

      Ne lällättimet (auto-käsikapulat, nykyisin ne on walkietookkeja, pari maksaa Clas Ohsonilla 59e) oli käteviä. Ensimmäinen ohittaja pystyi neuvomaan takana tulijaa...tuu vaan perässä, ei täältä ketään tuu vastaan.

      Raviradalla oli joskus jotain isompia konsertteja... jotain ulkomaan eläviä?

      Tyttöjä pyydettiin kyytiin torin lisäksi Otavan kadun varrelta.

    • jonon ohi

      Uriah Heep ainakin taisi vetää 80-luvulla keikan raviradalla.
      Mustanpörssiin pääs helposti jonon ohi, kun tilasi kotonta lähtiessä Nuijamiehestä pöydän nimellä ja sanoi sit pokelle, et on pöytä varattu. Sieltä Nuijamiehestä sit laskeuduttiin pörssin puolelle juomaan.

      Joskus myös se ulko-ovi kasiksen puolellta oli auki sinne rappukäytävään ja sieltä pääsi hissillä suoraan ravintolaan portsarin ohi. Oli sama hissi ravintolan ja talon muun väen kanssa.

    • fatdrunk

      Nyt ollaan läskejä juoppoja. Kyllä kasarissa onkin muisteltavaa.

      • Hatsina46

        Ei me juoppoja olla, sillä isekontrollin tulee olla rajua!


        Mielenkiintoinen teema, mutta Emola-Rouhialan alueelta lähtöisenä kieltämättä varsin emotionaalinen, nostalginen ja mielenkiintoinen topiikki. Temahan on 80-luvusta, jolloin olin jo turvallisesti ulkona Rouhiala-Emolan alueelta Syyrian, Egyptin ja Israelin ongelmia auttaakseni.
        Myöhemmin osallistuin maailmalla useiden sotien uhrien auttamiseen, koska nähtävästi olin saanut vakavan Emola-trauman (????).

        Etenkin nuorison elämä muuttui jo 60-luvulla niin sekavaksi tuolla alueella, että aluksi itse pakenin aina Beatlesien ja Rolling Stonesien kotikaupungin liepeille.

        Tuolloin alkoi hyvin vaarallinen ilmiö eli kaupunginosien nuorison jengiytyminen ("bandilleros") ja rajut yhteenotot yli satapäisten "joukko-osastojen" välillä Rouhialan hiekkamontulla kyseisen kadun päässä. Tapaus muuttui vakavammaksi, kun aseistuksen joukossa oli jopa ilmakivääreitä, minkä seurauksena poskesta kaivettiin noita pieniä lyijyluoteja.

        Sitten alkoi uusi willitys eli tavarajunien lastien raiskaaminen ja pohjoiseen menevien junien terrorisointi. Pohjoiseen menevän ylämäen kiskoille vaseliinia ja joskus raskaan tavarajunan oli pakko palata aina Otavan asemalle ottamaan lisää vauhtia. Junissa olleita uusia autoja vaurioitettiin ja VR:n ratavartijat käyttivät jopa pistooleitaan näitä "bandilleroja" vastaan etenkin Suojalammen alueella. Nimiä en toki halua tuoda tapetille, vaikka heistä osa on Moision kautta haudassa.

        Itse olin poistunut koko jengistä jo alkuaikoina keskittyen linnunmunien kokoelmaani. Siihenkin iski poliisi, mutta ei tullut meille.

        Muistan, kun pieni Karjaporttti tuolloin Emolassa paloi täysin ja sieltä käytiin "evakuoimassa" potkukelkalla melkoisesti säilykepurkkeja, ja tuohonkin iski poliisi koteihin, vaan ei taaskaan tullut meille.

        Korruptoineesta poliisista ei ollut ongelmia, koska heitä juotettiin alituisesti nimenomaan kuorma-autojemme alituisen ylilastin takia.puutarhamme kossunkosteissa grillijuhlissa Wetterin baarin kupeessa.

        Toki sieltä on miellyttäviäkin muistoja nimenomaan näin Brasilian CUP-otteluiden takia. Olimme rajuja jalkapallon junioreita nimenomaan Pallo-Kissoissa ja korruption saavuttua sinnekin Valio-Asun johtajan kautta, eräät ostettiin MP:n liigaan.

        Toukokuut istuttiin Esikaupungin vapaaehtoisen palokunnan viereisellä kioskilla odottaen maastopalohälytystä, sillä kyseinen vapaaehtoinen palokunta lähti pillien soidessa paloauton katolla tuolloin alle 5 minuutin aseman urkujen alkusointien jälkeen - se on todella saavutus!

        Mikkeli, Emola etc. eroaa rajusti koko keskiverto-Suomesta. Tähän löytyy jopa histrorian todistamana puhtaasti geneeettinen syy DNA-tukimuksen valossa.


      • Ja sinä Hatsina46
        Hatsina46 kirjoitti:

        Ei me juoppoja olla, sillä isekontrollin tulee olla rajua!


        Mielenkiintoinen teema, mutta Emola-Rouhialan alueelta lähtöisenä kieltämättä varsin emotionaalinen, nostalginen ja mielenkiintoinen topiikki. Temahan on 80-luvusta, jolloin olin jo turvallisesti ulkona Rouhiala-Emolan alueelta Syyrian, Egyptin ja Israelin ongelmia auttaakseni.
        Myöhemmin osallistuin maailmalla useiden sotien uhrien auttamiseen, koska nähtävästi olin saanut vakavan Emola-trauman (????).

        Etenkin nuorison elämä muuttui jo 60-luvulla niin sekavaksi tuolla alueella, että aluksi itse pakenin aina Beatlesien ja Rolling Stonesien kotikaupungin liepeille.

        Tuolloin alkoi hyvin vaarallinen ilmiö eli kaupunginosien nuorison jengiytyminen ("bandilleros") ja rajut yhteenotot yli satapäisten "joukko-osastojen" välillä Rouhialan hiekkamontulla kyseisen kadun päässä. Tapaus muuttui vakavammaksi, kun aseistuksen joukossa oli jopa ilmakivääreitä, minkä seurauksena poskesta kaivettiin noita pieniä lyijyluoteja.

        Sitten alkoi uusi willitys eli tavarajunien lastien raiskaaminen ja pohjoiseen menevien junien terrorisointi. Pohjoiseen menevän ylämäen kiskoille vaseliinia ja joskus raskaan tavarajunan oli pakko palata aina Otavan asemalle ottamaan lisää vauhtia. Junissa olleita uusia autoja vaurioitettiin ja VR:n ratavartijat käyttivät jopa pistooleitaan näitä "bandilleroja" vastaan etenkin Suojalammen alueella. Nimiä en toki halua tuoda tapetille, vaikka heistä osa on Moision kautta haudassa.

        Itse olin poistunut koko jengistä jo alkuaikoina keskittyen linnunmunien kokoelmaani. Siihenkin iski poliisi, mutta ei tullut meille.

        Muistan, kun pieni Karjaporttti tuolloin Emolassa paloi täysin ja sieltä käytiin "evakuoimassa" potkukelkalla melkoisesti säilykepurkkeja, ja tuohonkin iski poliisi koteihin, vaan ei taaskaan tullut meille.

        Korruptoineesta poliisista ei ollut ongelmia, koska heitä juotettiin alituisesti nimenomaan kuorma-autojemme alituisen ylilastin takia.puutarhamme kossunkosteissa grillijuhlissa Wetterin baarin kupeessa.

        Toki sieltä on miellyttäviäkin muistoja nimenomaan näin Brasilian CUP-otteluiden takia. Olimme rajuja jalkapallon junioreita nimenomaan Pallo-Kissoissa ja korruption saavuttua sinnekin Valio-Asun johtajan kautta, eräät ostettiin MP:n liigaan.

        Toukokuut istuttiin Esikaupungin vapaaehtoisen palokunnan viereisellä kioskilla odottaen maastopalohälytystä, sillä kyseinen vapaaehtoinen palokunta lähti pillien soidessa paloauton katolla tuolloin alle 5 minuutin aseman urkujen alkusointien jälkeen - se on todella saavutus!

        Mikkeli, Emola etc. eroaa rajusti koko keskiverto-Suomesta. Tähän löytyy jopa histrorian todistamana puhtaasti geneeettinen syy DNA-tukimuksen valossa.

        olet kuka? Kerroppa vaan lisää. Odotan mielenkiinnolla..


    • ennen.

      Ennen ei ollut noita ostoskeskuksia, vaan pikkukauppoja eri kaupunginosissakin.

      Emolassakin oli Wettereitä sekä Rouhialankatu 1:ssä että nykyisellä paikallaan ja sitten oli Savonseutu koulukadulla. Sen kanssa samassa risteyksessä pieni kioski ja hautausmaan kohdalla toisen pikkukioski. Vapaapalokunnan vieressä oli Tyynen-Baari joka ei ollut koolla pilattu, vain muutama pöytä.

      • Naiski

        Tyynen baarissa ei ollut isäntä turhan tarkka ikärajoista, 16-vuotiaana siellä kaverin kanssa muutamia kertoja käytiin. Itse rouva ei aikonut meille myydä, mutta isäntä sanoi tuntevansa nämä tytöt :)


    • Bunde.

      80-luvulla nuoriso oli torilla ja autot kierti parkkia.

    • yks ent nuori

      Liftaamalla Juvalle Kaarihallille.. Jossa esiintyi sen ajan bändejä ja siellä kierrettii hallia (sisällä) ympäri ja vietettii aikaa..

    • hyviä muistoja

      Ekana kierrettii kävelle ja kun saatiin ajokortti niin sitten isältä auto ja sillä ympäri toriparkkia... Porukka oli todella paljon liikenteessä sillon...

      • jöötipetteri

        Onks Jupesta ja Pupesta tietoo?


    • exfrend

      outisen joppe elossa?

      • Impinveli

        Joppe elelee Laajalammella.


    • fghdfgh

      on.

    • Lähemäki

      Lähemäellä luuhattiin Marttisen kioskilla kesät/talvet viikonloppuisin aamuyölle saakka välillä rinkiä kävellen lämpimikseen -80 luvun alkuun ja siitä eteenpäin kartsalla aina armeijaikään asti.Autoiluiän tullessa torin ja Kiiskinmäen väliä sekä Visulahden ja Tokeron Shelleillä.Kivoja aikoja olivat,paljon tuli uusia tuttavuuksia.

    • 4+6

      Tokeron Shellille aina kahville, kun ravintolat meni kiinni.

    • Hahahahahhahaha

      Muijia pantiin asemakopilla! Itse nussin siskoksia vuoroviikoin.

    • rkrkkrkr

      Laajalammen kulmapirtissä...oli menoa

    • ford taunus

      Kasiksen takana, säästöpankin lipan alla, kahverin lipan alla, vanhalla sotkulla, töpärilllä ja tietysti pillurallia torilla......oli siellä porukkaa, pilvinpimein jengiä, on nykyään siistiä oman nuorison kokoontuminen!!!

      • amatzon

        Sanos muuta.


    • -67

      Bändejä oli keikkoa...tuuliajolla jne...Sleepers Sleepers jne Mikkelissä muistetaan kanssa...rauhaniemessä tapahtui, ja varsinkin kun Laajalammen jengit oli liikenteessä.

    • Rockapillu

      Sit tuli 90 luku ja rokkarit pani turpaan kaikkia hevitukkia ja omisti kaupungin kymmenen vuotta.

      • 80's memories

        80 luvulla mikkelissä oli useita homobaareja. Aika oli niin suvaitsevaista.


      • Kysyvä

        Missä muka homobaareja oli?,,,


    • epo s.

      80-luvulla oli tosiaan mikkelissä homoilu villityksenä. periaatteessa heterotyypitkin taipui homoilemaan kun innostettiin. vähän vinkkua ja hyvää tunnelmaa, niin juna oli pian valmis! Harvempi 80-luvun nuori mies on ns. neitsytpeppu. itse olen, syystä että muutettiin aika pian silloin eteläsuomeen.

      • 80's memories

        Oi niitä aikoja...forever young...


      • 6+547685489

        Homoja ei ollut silloin vielä keksittykään. Nykyään niitä on joka paikassa ja oikein korostavat seksuaalisuuttaan.


    • ainoo mitä jäi

      kolari, kuoli 3. joku azku ajoi?

      • Anonyymi

        Se oli Jukaraisen Asu Joka ajo


    • ilmatari

      Tarkoitatko kolaria Vanhamäjen tiellä, jossa oli 4 ihmistä? Se oli ulosajo ja autoa ajoi Axu joka oli kännissä. Tuomio oli muistaakseni lyhyt. Takapenkkiläisten päät kopsahti nii kovin yhtee, että aivot sekaantui.

      • mynttinen7

        Ei ollut Axu, vaan Asu. Ne jotka kuolivat olivat Nurmisen Anne, Liimatan Hanski , kolmannen sukunimi on unohtunut, mutta etunimi oli Ana.


      • ???
        mynttinen7 kirjoitti:

        Ei ollut Axu, vaan Asu. Ne jotka kuolivat olivat Nurmisen Anne, Liimatan Hanski , kolmannen sukunimi on unohtunut, mutta etunimi oli Ana.

        Oliko Ana Ali?


      • Täräyttäjä
        ??? kirjoitti:

        Oliko Ana Ali?

        Homot ei hyppineet silmille 80 luvulla Mikkelissä. Kulmapirtti Laajalammella oli savuinen saluuna ja aina täynnä janoista sakkia. Voi niitä aikoja sillon oli peräreikä exit only!


    • ilmatari

      Nii oliki Ana...Liimatta oli tuttu...:( ja ei ollu kiva linkoon ajaneen kaverin lähtö...no kaipa joku vielä elääkin?

      • mynttinen7

        Mihin linkoon??


    • ilmatari

      kulumapirtti ei olluna homofiili. lammella oli mukava pitää kämppää. vauhtia riitti. minne lie menneet, vai kuolleetko kaikki? joku baari kulumapirtin paikalla on, vaan en oo poikennu.
      oliko aika entinen parempi, no ainakin räväkämpi.

    • Muistoja Emolasta

      Entisajoista en tiedä mutta yhtä Astaa tai Arjaa,(nimeä en tarkalleen tiedä) rusautin kannikkaan pari vuotta sitten siinä wetterin baarin lähellä ihan vaan ulkona kesäaikaan.No itehän tuo teki aloitteen,baaripöydän alla rupes käpälöimään sukukalleuksiani ja ei kun pihalle ja sopivaa paikkaa siinä katsomaan. Jäi hyvä muisto siitä paikasta. Samaisesta baarista lähdin kerran erään 60- kymppisen puumanaisen matkaan hänen pyynnöstään ja täytyy kyllä sanoa että sitä reissua en ole katunut.Oli muuten saakelin herkullinen leidi.Piti oikein rasvata rouva pariinkiin kertaan siinä yön aikana.Tässähän nuo muistot ei nyt 80-luvulta vaan 2010-2014 luvulta.

      • 80's memories

        Emola oli 80 luvulla sateenkaariväestön mekka. Poikarakkaus kukoisti siellä ja nahkamiehet täytti kadut


      • nappisilmä
        80's memories kirjoitti:

        Emola oli 80 luvulla sateenkaariväestön mekka. Poikarakkaus kukoisti siellä ja nahkamiehet täytti kadut

        80-luvulla Mikkelissä oli taatusti heteromenoa.
        Toisenlaiset muuttivat takuulla toisaalle.
        80-luvun lopulla Mikkelissä oli todellakin hyvää menoa viikonloppuisin.
        Alkoholi virtasi ja musiikki oli hyvää.
        Seksielämä oli taatusti nykyistä vapaampaa ja seurustelu aloitettiin myöhemmin.
        Ikävä niitä aikoja. Kiva niitä muistella täältä lahden toiselta puolen.


    • ilmatari

      No eikös se Ismo ajannu linkoon moottorikelkalla? Paljon on mikkelissä muuttunu ja ihmiset menneet joko monttuun tai mihin lie.80-luvun lopulla oli hyviä mestoja ja rahaakin oli kaikilla. mutta silloin oltiin nuoria. Yhden kaverin niiltä ajoilta tunnen ja ollu yhteydessä.

      • mynttinen 7

        Joo, niin olikin!


    • mdn1

      Tämän ketjun tarinat ovat hyvä muistutus siitä kun nyt kohistaan maahanmuuttajanuorten väkivaltarikoksista että ihan totaalista paskapuhetta joidenkin ihmisten puheet kuinka ennen tappelut olivat reiluja, maassa makaavia ei potkittu ja sivulliset jätettiin rauhaan.

      Kissan viikset! Itse olen empiiristen havaintojeni perusteella sitä mieltä että nykyään on paljon rauhallisempaa kuin "ennen".

    • 1963

      Joku kyseli Juutisen Tanesta, Etelä-Suomessa elelee ja sähköjä suunnittelee.

      • Rouhiala

        70- ja 80-luvun Emola oli hieno paikka. Elämä oli jokseenkin kuin jostain vanhasta kotimaisesta elokuvasta. Kokkomäenkatu 5:n asukit järjestivät välillä viihdettä. Välillä puukkokin heilahti. "Lentäjä-Liukkonen" harjoitteli lentämistä kyseisen talon yläkerran ikkunasta pariinkiin otteeseen. Pitkä-Jussi joi perintöjään niin että poliisiasemallakin tiedettiin mitä milloinkin on myyty. Epo K. kulki kuin kana päätään eteen ja taakse heiluttaen ja välillä kävi koulukadun kioskilla laulamassa Rautavaaraa, muistaakseni takaperin. Sitten oli vanha mies, Ariel ja peräkärri.. ja joka risteyksessä hirmuinen pamaus. Revonkadun päässä asui äkäinen vanha ukko joka antoi pojille lötöjä. Esteri takoi oppia päähän koulussa vuosikymmenien ajan, liekkö hengissä. Joulupukkikin oli kerran väsynyt rouhialankadun varteen ja pojat vetivät sitä pulkassa kotiin, eikai korvatunturille asti. Rouhialan yläkoulun vieressä oli keittola ja sen vieressä asui Hippa-Pekka joka kasvatti lampaita. Kalevankankaalla oli "Teksa", eli hyppyrimäki jonka liepeillä tapahtui kaikkea paheellista.
        Ainiin, nuorisostahan täällä puhuttiin. Nimiä ja naamoja tulvii mieleen,valitettavasti samoja nimiä löytyy paljon Harjulta ja Rouhialan hautausmaalta.


    • tipula

      Mitä Hakille kävi?

    • jape2

      Rytiksellä juotiin ja loppuillasta poliisia karkuun juostiin.. Sotkulla diskoiltiin.. Kävelykadulla oli porukkaa niin ettei sekaan meinannu mahtua..Joka kulmalta löytyi joku baari eikä paljoa papereita kyselty ja jos kysyttiin niin opiskelijakorttikin kelpasi..

    • seppäne

      eiks kukaan fat tabuu muista moisiosta? iso oli ahteri jätkällä

    • kykky

      Muistatteko semmosta naista ku Pönö?

      • Sultan Conture

        Ei tule Pönöä mieleen mutta Pynyn muistan. Nätti tyttö oli.
        Ihastjärven likatkin muistan hyvin. Vaikuttivat kaupungilla 80- ja 90-lukujen vaihteessa.


      • oi niitä aikoja
        Sultan Conture kirjoitti:

        Ei tule Pönöä mieleen mutta Pynyn muistan. Nätti tyttö oli.
        Ihastjärven likatkin muistan hyvin. Vaikuttivat kaupungilla 80- ja 90-lukujen vaihteessa.

        Keitä ihastjärven likkoja tarkoitat?


      • No tietysti
        oi niitä aikoja kirjoitti:

        Keitä ihastjärven likkoja tarkoitat?

        sinua ja sinun kaveria.


      • Oi niitä aikoja
        No tietysti kirjoitti:

        sinua ja sinun kaveria.

        Mee sie tumputtamaan ku mitää ei oo sult kysytty


    • kinkinkin

      Olihan se typykin.

    • sittari
    • kertokaa

      lutkuttiko sillon naiset vain oliko kainoja?

    • pippuli

      Kake vaikutti vielä aktiivisesti skenessä.

    • Desoto80

      Kuka muistaa Emolasta Partin, Kalozyn ym pahat pojat?
      Jenkkiautoilla ajeli ainakin Systä ja Koskivirrat.Olisko vanhalla ruumisautolla ajellut joku Ylösen veljeksistä?
      Voi niitä aikoja!

      • 80luku

        Partti vaikuttaa Helsingin seudulla.liekö Kalossi enää hengissä,ei ole vuosiin näkynyt.


      • Ex-emolalainen

        Jarkko ajoi ruumisautoa, veljekset Helsingissä. Hanski on kuollut. Emolan porukasta kai puolet.


    • yksemolasta

      Oli yksi ´tuttu nähnyt Kalotsin muutama kuukausi sitten, eli hengissä kuuluu olevan.

      • Kalossi

        nähty viime viikolla.


    • YksiEmolasta

      Edellä Partin "Jarkosta" en ole kuullut vuosiin mitään. Mitähän touhuaa? Vieläkö rakennusalalla? Junttihan meni kanssa Helsinkiin ja toimivat yhdessäkin siellä, onko siitä mitään tietoa? Entä Mäkisen M. Onko elossa ja mitähän touhuaa?

      • 80luku

        Partti vaikuttaa rakennusalalla,Juntista en tiedä ja Mäkinen M lienee kanssa eteläisessä suomessa,käväisi kuulemma ulkomaillakin asumassa.


      • Porukoissa_ollut

        Uskomatonta tuo "rakennusalalla" vaikuttaminen! Ilmeisen paljon on pojat muuttuneet sitten Emolan aikojen, ainakaan silloin en olisi heiltä urakkaa tilannut. Ja tämä ei ole mollaamista, itse samoissa ympyröissä pyörineenä ei ole siihen varaa. Nostalginen olo tulee näitä lukiessa, ei voi mitään. Tämän ikäryhmän kulta-aika on tarkemmin noin 75-85.


      • Anonyymi
        80luku kirjoitti:

        Partti vaikuttaa rakennusalalla,Juntista en tiedä ja Mäkinen M lienee kanssa eteläisessä suomessa,käväisi kuulemma ulkomaillakin asumassa.

        Juntti työttömänä pääkaupunkiseudulla.


    • kyrpajoseph

      Emolassa rokkas ja paninkin yhtä elliä. Saatan olla vaikka biologinen isäsi jos äitees nimi on Satu.

    • KoinSenAjan

      Kulma-Antikvassa oli myynnissä sellaisia selkälippuja, missä oli bändien, pääasiassa hevibändien logoja ja nimiä. Ja tietty kasetteja siellä oli myynnissä, ei pelkästään käytettyjä, vaan myös uusia! Kasetteja myytiin valtavat määrät niihin aikoihin. Itsekin ostin esim. Hanoi Rocksin kasetteja kys. divarista. Ja muutakin. Oi niitä aikoja. Kesälomat oli pitkiä, ja kesät lämpimiä ja ikimuistoisia.

      • Ex-emolalainen

        Kun Helprint tuli Mikkelllin niin siellä painettiin lähes kaikki kotimaiset pornolehdet ja joku ruotsalainen saman alan lehti.

        Helprintin työntekijöiden tenavat sitten niitä kotoaan pölli ja kiikutettiin niitä Kulma-Antikvariaan. Olivat kovaa valuuttaa kun kiikutettiin niitä sinne jo ennen ilmestymispäivää 😂


    • jooppe

      muistaako kukaan Mausea?

    • Desoto80

      Kyllä...Vasara

    • sledgehammer

      mitä vasara???

      • skrgyu

        satu...


    • YksMukanaOlleista

      Muistaako kukaan Emolassa hengailleensa kiparilla, lekarilla tai mitä paikkoja tuleekin mieleen? Kentän kopilla? Ylsterissä oli kans illan istujaisia.

      • Porukoissa_ollut

        Kipari, Lekari ja kentän koppi tuttuja paikkoja, niissä tuli pyörittyä, Ylsteri ei nyt sytytä? Alkaa olla dementtia!


    • Emolanmuistelija

      Emolassa elin 1970-1980 luvuilla. Nimiä mielessä paljon. Osa siellä asuneita, osa siellä muuten viihtyneitä ystäviä. Joku siihen aikaan siellä elänyt voi joitakin näistä tunnistaa. En laita kovin tarkkoja nimiä, mutta joku tunnistaa varmaan näinkin;

      Pepe, Kapa, Jussi, Make R. Jamo, Opa, Pekka, Masa, Anska, Kalotzy, Remonen, Hori, Julle, Jore, Sakke, Sepe, Wöde, Masa, Jalkanen, Make, Arska, Jatu, Näsi, Enska, Hanski, Vapa, Näpä, Jone, Opa, Lope, Hare, Pena,Topi, Turkka, Matu, Vatanen, Jarkko, Juntti, Mäkinen, Iimu, Kovanen, Marttinen, Kaipainen, Purosalmi, Orava, Jäniksen Hane ja Räisäsen Kidi.

      Olivat kaikki aika kovaa porukkaa nuorena ja paljon oli tietysti jatkuvasti samanhenkisiä kavereita muualta päin kaupunkia. Pidettiin yhtä ja välillä oli yhteenottojakin, kuten kuvioon kuuluukin. Hyviä muistoja minullakin monen kanssa.

      Siinä niitä nimiä jotka tulivat heti mieleen. Paljon oli muitakin ja anteeksi jos joku jäi muistamatta. Ne olivat hyviä nuoruuden aikoja ja vaikka moni on jo poissa, on yhteiset muistot jäljellä.

      • egoijej

        Äkkiseltään 12 nimistä varmasti mullan alla, puolenkymmentä epävarmaa minun tiedolla, sekä puolenkymmentä muuten vaan heikossa hapessa. Ei taida olla pelkkää sattumaa?


      • Ex-emolalainen

        Nämä muistan: Kapa, Jussi, Jamo, Opa, Anska, Kalotzy, Hori, Jore, Wöde, Jalkanen, Make, Arska, Jatu, eli nämä Ylitainion veljekset, Näsi, Lope, Hare, Pena, Kaipainen, Orava, Jäniksen Hane ja Räisäsen Kidi.


      • Sielläolinminäkin

        Vuntsailen kuka olet, tuon listasi perusteella? Aika kattavasti emolan kioskin kantapeikot.. muutama nimi kuitenkin tuosta puuttui joten olet joku niistä.


      • Ex-emolalainen
        Sielläolinminäkin kirjoitti:

        Vuntsailen kuka olet, tuon listasi perusteella? Aika kattavasti emolan kioskin kantapeikot.. muutama nimi kuitenkin tuosta puuttui joten olet joku niistä.

        Jatun luokkakaveri...


      • Sielläolinminäkin

        Eli nuoremmasta päästä porukkaa. Joo-o, sit ei oo montaa mahista. En urki enempää.


      • marikilo
        Ex-emolalainen kirjoitti:

        Nämä muistan: Kapa, Jussi, Jamo, Opa, Anska, Kalotzy, Hori, Jore, Wöde, Jalkanen, Make, Arska, Jatu, eli nämä Ylitainion veljekset, Näsi, Lope, Hare, Pena, Kaipainen, Orava, Jäniksen Hane ja Räisäsen Kidi.

        Tuttuja on edelleen muutamia. Topi on myös kaverina edelleen. Asunut pari kymmentä vuotta ainakin ulkomailla.


    • isolista

      Kiitos nimilistasta. Tuttuja nimiä. Puuttuu ehkä Thuren Vellu ja Karppisen Jari ainakin sekäHytösen veljekset sekä lavilasta että union huoltoaseman vierestä ja Lönekin kävi Rokkalasta porukoissa ja Montonen. Hauskankadulta oli se Tuunainen kanssa jotain olevinaan.

      Sekä vielä ne kymmenet perheet jotka pitivät poikansa kotona, etteivät hengaile pahoissa porukoissa. No mitäs niistä kukaan tässä välittää?

      Asuihan sen ajan Emolassa nuoria naisiakin, mutta ei paljon kuvioissa näkynyt.
      Siellä vallitsi jonkinlainen nuorten suorituskykyisten urosten uhojen ja uhteensulautumisen ryhmittymä. Etsittiin aikuista identiteettiämme keskenämme. Naiset haettiin muualta. Oli tappeluitakin ihan keskenämme.

      • JackrUngger

        Tässä nykynuorille hyvää oppia miten koulukiusatun hiiren ja seinäruusun mieli järkkyy hakemaan kostoaan vuosikymmenten päästä. Nykyään on laittaa valokuvat ja nettikirjoittelut mukaan ja nauraa paskasesti päälle.


      • Jackille
        JackrUngger kirjoitti:

        Tässä nykynuorille hyvää oppia miten koulukiusatun hiiren ja seinäruusun mieli järkkyy hakemaan kostoaan vuosikymmenten päästä. Nykyään on laittaa valokuvat ja nettikirjoittelut mukaan ja nauraa paskasesti päälle.

        Tarkennatko kommenttiasi, en yksinkertaisena ymmärrä?


      • Ex-emolalainen

        "Thuren Vellu ja Karppisen Jari, Montonen. Hauskankadulta oli se Tuunainen..."

        Muistan nuokin. Tuunaisen olen nähnyt Turussa, asui siellä vuosia vuosia sitten. En tiedä mitä nyt.


    • isospede

      oon laittanu peppuun ainakin 5 tossa listassa olevaa jannuu

    • Munlaskujen

      mukaan 13 siirtynyt tuolta listalta haudattujen listalle. Lisäksi ainakin 10 samaa ikäluokkaa olevia emolalaisia, joita ei ollut tuolla listalla, on poistunut keskuudestamme. Emolan kuumat kesäpäivät ovat enää muisto vain.

      • 80-luku

        vieläkö lie koikkalasen pave hengissä joka tiputti kuren joren kuin lumiukon kasiksella aikonaan, saman teki myös karlundin tuure vainaa....ja sittenhän tuli vanhastamäestä nää arpiaisten kusipäät jotka hakkas porukkaa tilauksesta


    • coltti

      outisen isoveli oli ehkä mikkelin kovin jätkä 70 luvulla

    • Kekkulitsi

      Kuren Joree ei oo kukaan puottanut. On voittamaton mestari!!!

      • 123987

        Kuren Jore on vieläkin kova kuntoinen Pappa.Helsingin seudulla timpurina nykyisin.


      • Rakmestbest

        Hyvä! Oikeen hyvä! Pysyis siellä vaan. Timpuri on ehkä hieman liikaa sanottu mutta olkoon.


      • asiasta.tietävä
        Rakmestbest kirjoitti:

        Hyvä! Oikeen hyvä! Pysyis siellä vaan. Timpuri on ehkä hieman liikaa sanottu mutta olkoon.

        Voitko perustella ?


    • Lähemäki

      Koikkalaisen Pave niinkuin pikkuveljensäkin Uki ovat jo tuonpuoleisessa,taisi olla elintavat vauhdittajana.

    • emolasta

      Pitääkö paikkansa että Jamo P. oli kuollut viikko sitten?

      • sdhshdh

        Ikävä kyllä pitää. Samat polut tallattiin ja taidettiin tapellakin kerran.
        R.I.P Jamo!


      • Kovajätkä

        Voi, voi, muistan Jamon Lähemäen koulusta...viimeeksi näin noin kuukausi sitten veljensä kanssa kävelyllä teatterin nurkilla....


      • tuttumieemolasta

        Jamon muistoa kunnioitan. Oli hyvä kaveri monelle. Kiitos hänelle ja voimia veljille ja siskolle.


      • Kuulija
        Kovajätkä kirjoitti:

        Voi, voi, muistan Jamon Lähemäen koulusta...viimeeksi näin noin kuukausi sitten veljensä kanssa kävelyllä teatterin nurkilla....

        Tänään kuulin että Jamokin oli ambutoitu polvesta alaspäin jo ainakin vuoden verran? Oli kai proteesi jos joku nähnyt kävelemässä?


      • Gameseven
        Kuulija kirjoitti:

        Tänään kuulin että Jamokin oli ambutoitu polvesta alaspäin jo ainakin vuoden verran? Oli kai proteesi jos joku nähnyt kävelemässä?

        Joo, rollaattorilla pisteli menemään.....


    • DeSoto80
      • AndiMakkoi

        Olin paikalla ja pidin kovasti, Hanoi Rocksin ihan ensimmäisiä keikkoja. Hirmusta murinaa oli kun ei ole ennen tämmöstä nähty... mutta kuitenkin hyvä keikka ja siitä se sitten lähti...


    • Jason1234567

      Tähän ketjuun kaivataan lisää juttuja. Kiva lukea omasta nuoruuden ajoista 80-luvun Mikkelistä.

    • Expissis

      Joo, Roxettea, Madonna, Kikkaa, Mike Monroe ja Claudiaa kuunneltiin, näin ainakin 1989!
      Ton Hanoi Rocksin keikan kun olisi päässyt kokemaan; oi aikoja!

    • puottilongin

      missä hokkasen jore??

      • sepest

        Nähty viimeksi vakuutushommissa.


    • tuulenkaato

      joo..olin kattoo,,hanoita sillo,,,ei arvannu ,,sillo miten kova bändi..tulee olee..hokkasen jore..samaan aikaan metsäkoulussa...eikös sit ollu pankki alalla....

      • Anonyymi

        Ei näy Kukaan Muistavan Hauskin ja Pantiksen Porukoita Vai onko jo Kaikki kuolleet


    • mikkelman

      tuossa joku kyseli asusta ja kekusta molemmat vielä elossa.
      kuren joren veli keka on mikkelissä ja elossa.
      näätänen on myös elossa.
      mulli ja kara ja arikka sekä kusti ja hepe on vainajia
      hakkia joku kyseli myös se on kanssa vainaja.
      juppe on elossa ja puppe vainaja
      tunnen kaikki joita tässä viesti ryhmässä mainittu
      niin ja joppe on kanssa elossa.

      • ettätälleen

        Jos Näätäsellä tarkoitetaan Näätäisen Mikiä,on vainaja.


      • hdtytyty
        ettätälleen kirjoitti:

        Jos Näätäsellä tarkoitetaan Näätäisen Mikiä,on vainaja.

        Jos on totta,niin kakkukahvit pitää hörpätä!!!


    • Tart

      Jokunen tuttu nimi, mutta tosi viinan- ja rötöstenhuuruinen kuva tuosta ajasta tästä keskustelusta tulee.
      Muistetaan nyt, että suuri(n) osa nuorista oli ihan tavallista ja kunnollista, vaikka nuorena pitikin sitä ruskaa juoda siellä Kirkkopuistossa ja palella Säästöpankin lipan alla kun lähti kartsalle viikonloppuisin.

      Kuuluin löyhästi punk- ja hämypiireihin, eikä autorallista ole mitään muistoja, vaikka Kiiskinmäen huoltsikan muistan.

      Aiemmin mainittu Mause oli tuttu. Hyvä tyyppi, sellainen salafiksu kovis. Mitä Mauselle kuuluu? Sillä oli veli tai serkku Harri, joka oli vähän samanlainen. Jommankumman isä oli tosi tykätty musanope.

      Purosalmen veljekset kiusasivat koulussa, niistä jäi pahat muistot, siitä vanhemmasta varsinkin.

      • poisjomennyt

        Mause ja Harri olivat veljeksiä. Mause on kuollut aikoja sitten. Mause oli hyvä rumpali ja Harri laulajamiehiä. Heidän Isänsä on musiikinopettaja.


      • Tart

        Ouh, kovin nuorena sitten meni, otan osaa läheisten suruun.
        En ole asunut Mikkelissä lähes 30 vuoteen, eikä tunne sieltä enää omaa ikäpolveani.

        Pieni kaupunkihan se oli aikoinaan, nyt kun lukee tätä viestiketjua alkaa muistaa enemmän kuin tajusi muistavansa.


    • EiAikaMennytKoskaanPalaa

      Kävin tänään tästä viestiketjusta innostuneena kiertelemässä Emolassa. En saanut mitään nostalgisia tuntoja tai muistoja vaikka lapsuuden maisemat kyseessä. Vanhaa Emolaa ei enää ole, se elää vain muistoissamme. Niin luotamme poistuneet ihmiset, joita joskus muistelen, kuin vanhan Emolan tunnelmakin, R.I.P.

    • Jjjttt

      Peer guntä kuunneltu kerran satamassa,ilmais konsertti Twistwis ja koko bändi veti helvetin hyvin, ja kovaa. Tuuliajolla Urskissa Pate oli leikannut tukan pois,etutukka kiharoilla. Naisvuorella Eput ja Sleepy Sleepers. Missä Hiltusen Jore ,vihreässä maihinnousutakissaan,MiNyn kaveri.

    • emolastakotoisin

      ihmettelen miksi halveksutte naisia,jotka "antoi" panna. Vois tehä myös pukkilistan. Oli monta pettävää jätkää. Eli yhtälailla jätkäkkin oli "huoria". Nykyään nuoret runkkaa ennemmin kii. Panee kun on nettiporno helposti saatavilla. Tuohon aikaan se porno rajoittui metsässä luettuihin sexlehtiin.

    • Punk1980

      Olisi mukava jos joku perustaisi esim Facebookkiin sivuston johon voisi laittaa valokuvia 70-80 luvulta.

      • mynttine

        Voisitko sä ??


      • Punk1980
        mynttine kirjoitti:

        Voisitko sä ??

        Tekisin mutta en hallitse enkä ehtisi ylläpitää sivustoa. Siinä kenkätehtaan kulmalla olevan Häkkisen kioskin takana piti kokoontumisia jokin mopoporukka 80-luvun alkupuolella taisi osa olla emolasta kotoisin.


    • uusmikkeliläinen

      Laittakees jottai meheviä muistoja silloisesta Varsavuoresta. Sielä ilmeisesti sattu ja tapahtu?

    • rammi

      Olikos siihe aikaan paljonkii harrikka- ja jenkkirautaharrastajia, jytiskö kylänraitti iltasin? Entä kenelä oli tyylikkäin jenkkirauta?

    • MuistaakoKukaan

      Jos asui 80-luvulla Kyyhkylässä, niin minkänimistä peruskoulua kävi? Kävelymatkan päässä Kyyhkylästä. Etsin kys kyläkoulun nimeä, mahtaako olla enää olemassa.

      • 70-luvulla

        Toiset kävi Olkkolan koulua, toiset taas Moision koulua.


      • MuistaakoKukaan
        70-luvulla kirjoitti:

        Toiset kävi Olkkolan koulua, toiset taas Moision koulua.

        Thanks. Onko noi koulut vielä olemassa?


    • MoiskanLukio

      Moiska on voimissaan. Olkkolan koulusta en tiedä. Puli-mari taisi kirjoittaa ylioppilaaksi Olkkolan lukiosta vai oliko se Moiskan lukiosta. En muista nyt tarkkaan kun pätkii.

    • VanahaHörhö

      Viuhahtaja Ollikaisen Mussu oli paikallinen kuuluisuus myöskin.Jääpallo maalivahtina jopa maajoukkueessa.
      Mannisen Hassari myös oli nimimiehiä.Torilla kahvilla kesäisin vielä joku vuosi sitten,
      nyt ei ole näkynyt kylläkään.

    • gay.nuori

      Millaista oli nuorten homojen elämä 80-luvun Mikkelissä? Oliko mitään säpinää?

    • SavonMika

      Nakki listalla homot siihen aikaan sylkivät ikeniään katuun.

    • Ex-emolalainen

      Hinta-laatusuhteeltaan lyömättömät juomasekoitukset olivat valttia. Hakijoita norkoiltiin kirjaston kulmilla jos ei muualta löytynyt. Kiljua sitten jos ei ollut rahaa. Ainahan jollakin pönttö pöhisi.

      Putkassakin aina välillä käytiin. Joskus pöllittiin auto ja ajettiin kilikalille jonnekin kylälle.

      Homo-Vekeä rääkättiin. Oli kerran Kaihulla munaansa esittelemässä niin pöllittiin sen vaatteet, laitettiin kiviä painoksi ja upotettiin ne järveen.

    • Rupusakit

      Kyl emolan porukat oli sitä alhasinta kastii. Oikeeta rapasakkii...........Muualla oli koulutetumpaa ja sivistyneempää väkeä. Eikös homovekekin ollut emolan elättejä????????

      • dtrjjsdfg

        Ei ollut Veke Emolasta. Aika suhteellista tuo alhaisin kasti! Työväenluokkaa ja rosvoja kyllä, mutta muualla "sivistyneemmät" eivät sen viisaampia olleet, päinvastoin! Kaikessa kastissa on tyhmiä, viisaita ja Vekejä, ei kukaan ole toista parempi, vaikka niin luuleekin.


      • EnKäynytKesoililla

        Joo, ei Emolan rupusakeista joissain kaupunginosissa tiedetty eikä kiinnostanut tietää mitään. Laajiksesta luki lehdessä säännöllisesti että jostakin autosta oli viety stereot ja lisävalot.


    • MitkäJuhlat

      hdtytyty
      6.2.2018 21:42

      ettätälleen kirjoitti:
      Jos Näätäsellä tarkoitetaan Näätäisen Mikiä,on vainaja.
      Näytä lisää
      Jos on totta,niin kakkukahvit pitää hörpätä!!!

      *****************************************************************************************************

      No mikähän on juhlan syy????

    • ssssssssssss1

      Mikä oli nimeltään se isokokoinen, miesmäinen naisimmeinen, joka pyöri puliporukoissa?

      • kesäteatterilla

        Vaikutti ainakin -70 luvun lopulla tuommoinen isokokoinen miesmäinen nainen ja tunnettiin lempinimellä Runkku.Oltiin eräänä kesänä noihin aikoihin pulloja keräämässä ja Naisvuoren kesäteatterilla oli herkkä hetki,alimmaisena kyseinen Runkku ja päällä eräs vähemmistöön kuuluva,nykyisinkin Stellan kulmilla pörräävä "liikemies".


    • Luutiainen

      Se EI ollut pulimari. Pulimaria ei vuoteen näkynyt? Onkohan ukko antanut huutia ja luutiua??

      • 15dyi

        Oliko se seksi seija vai pikku heidi?


    • roihuvuori

      80-90 luku rantakylässä. Onko mitään muistoja jengillä? Mä olen muuttanut jo vekeen 20 vuotta sitten. Ei nimiä enää näin äkkiseltään muista.

      • Eiooporkinvoittanutta

        Kyläpaikka ja Vitikaisen Porkki. Ei kai siinä muuta/muita tarvita?


      • Anonyymi

        Onkohan Porkki vielä elossa? Kavereitakin oltiin. Viina vaan taisi viedä miestä. Rantakylän 70-80 luku oli hyvää aikaa. Auvisen Rexi kuningasta esitti, kun oli jotain jujizua opetellut.


    • Punk1980

      Häkkisen kioskilla notkuttiin fillareiden kera, myöhemmin mopoilla siinä kikkailtiin. Välillä kioskin terassilla kävi kahvia hörppimässä ja rommiviinaa maistelemassa ukko jolla oli hengitysavanne kurkussa, minkähän niminen ukko oli kyseessä ja kuka se oikeastaan oli? Jutusteli välillä meidän kollien kanssa tai olihan meidän porukassa myös pari tyttöä.

      • 8.3

        Thornin Mikko oli tuo ukko.


      • Punk1980
        8.3 kirjoitti:

        Thornin Mikko oli tuo ukko.

        Mikä mahtoi olla tuon ukon tarina?


    • Laajalammen-tyttö

      Kai sen tiedät, että Rokkalanjoessa ui rock-kaloja?. ;.)

      • Punk1980

        Häh. Mitä rock-kaloja? Mitä bändejä silloin oli Mikkelissä? Muistaakseni st Michel, Aladdin's Shock Shop, Nussivat Nunnat. Treenikämppiä oli ainakin Tikantalossa.


    • N7kitarutsowi

      Mikkeliin munamies juha valjakkala oli eilen telkkarissa perjantai ohjelmassa. Kertoi miksi tappoi 3 ihmistä sweduissa 80 luvulla.

      • joopajoon

        Se muutti Porista Emolaan ylä-asteikäisenä ja oli rosvoilut mielessä jo silloin.


    • Jokumuumuka

      Joskus 75 pipolätkää emolankentällä, lamminmäenkadun kiparilta pikku boston ja tikkuaski jotain markkan verran. Pöytävuorellakin tuli käytyä, ja vanha perunajauhotehdas oli. Teksalla "talviurheilua" ja vähän kesälläkin. Joskus siilolla iltapuhdetta. Ahvenlammella röökattiin. Mopoiltiinkin jossain välissä. Autoiltiin paljon, kokoontumisajot unskalla. P rallia perinteiset tori, kessa, rauhaniemi joskus juvalla olikose kaarihalli nimeltään. Kaikkea muistakkaan äkkiseltään.

      • Dbfbfbfbr

        Suht samat kuviot, ollaankohan tuttuja? -63 ikäluokkaa?


      • Anonyymi
        Dbfbfbfbr kirjoitti:

        Suht samat kuviot, ollaankohan tuttuja? -63 ikäluokkaa?

        Hyvinkin todennäköistä -62


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvinkin todennäköistä -62

        Ootteko Matu ja Vellu?


      • Anonyymi

        En mutta porukoissa pyörittiin
        -62


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootteko Matu ja Vellu?

        Joo ei, läheltä menee kyllä.
        -63


      • Anonyymi

        Joo ite -65 ja melko samat ringit.


    • Anonyymi

      Minä se nakuttelin janttereita nenukkiin Mikkelin torilla koko 80-luvun ja tossa 95 lopettelin. Ei löytynyt vastusta tälle kultanyrkille!

      • Anonyymi

        95 löyty hevoselle ajaja ja alko tulla pataan


      • Anonyymi

        Tedän sut ja sait pataan, Nyt pitää kaikki sua idioottina. elä sen kanssa. Voi ressukkaa, hahahahahahah.


    • Anonyymi

      Nimi on Jambo, muistaako kukaan mua?

    • Anonyymi

      Muistan Jumbon,sukunimi taisi olla Mujunen,tulitte muistaakseni Etelä-Suomesta -70 luvun lopulla Helpparin mukana Mikkeliin.Isovelikin sinulla oli ja on kuuleman mukaan putkimiehenä Helsingissä päin.Olit mukavan tuntuinen kaveri,teddypoika.

    • Anonyymi

      Kesyä Porukkaa Tuntuivat Oleva Mikkelin Tytöt ja Pojat , Mutta Ei Taida olla Kovikset Hengissä Enää, Mutta Muutamaa on viellä joskus nähnyt

    • Anonyymi

      Voitaamaton Jambo jyrää vielä tarvittaessa!

      • Anonyymi

        Ai hönö Jambo, sait multakin pataan.!


    • Anonyymi

      Homoja ei ollut julkisesti ketään -80 luvulla.
      Jos olisi ollutkin, heitä halveksittiin. -60 luvulla ei koskaan kukaan puhunut homoista
      ja homoiluhan on ollut silloin rikos, niin saisi olla nykyisinkin.

      Seurustelu on tapahtunut vain ja ainoastaan vastakkaisen sukupuolen kanssa.
      Maailma on mennyt hullummaksi. Millään ei ole enää väliä.

      Edellä joku kirjoitti, että Mikkelissä olisi joskus ollut homo baareja, mutta ei todellakaan ole ollut ja niitä ei tarvita nykyisinkään , eikä koskaan.


      Terveisin -60 luvun nuori

    • Anonyymi

      Jambo nakuttelimyös homoja tulpaan.

      • Anonyymi

        Mihis se jampo on hauvattu??? Lemmikkieläinten hautausmaalla?? sinnehän mikkelin hämyt kuskaa onnettomat???


    • Anonyymi

      Kokkodiini syntyi 81

    • Anonyymi

      Entapä mitä muistatte 1980-luvun Lehmarinuorista. Ja Veskarinuorista

    • Anonyymi

      Lyytikäisen Heben kaveri joku Make oli kova polttelemaan budia.
      Helvetisti tatuointeja.
      Tais olla linnassa lähes aina,mutta piipahti siviilissä silloin tällöin.

    • Anonyymi

      Tina Rane ja Lopasen Eki ajo Jawalla poliiseja karkuun.Keitsi pääsi korkeakouluun Kakolaan.Stiletti Vilhunen on ollut maanmullissa jo vuosia.Alkoholi teki tehtävänsä.

      • Anonyymi

        Muistaako kukaan Vainion Vanin? Onkohan elossa?


      • Anonyymi

        Vani lähti ruotsiin. Siitä ei tietoa onko enää elossa.


    • Anonyymi

      ja 80 luvulla lordsin pojat särkän kioskin kulmilla päivystämässä jos kuka muistaa

      • Anonyymi

        En muista Lördsejä pyörineen Särkällä...saatan olla väärässäkin


    • Anonyymi

      Jambo veteli lordeja useasti turpaan Tuppuralassa. Siinä kaljupäiltä otsa ruskettu!

    • Anonyymi

      Nakki Makunen ja Tili Liisa.Sinä oli pariskunta.

    • Anonyymi

      Kertokaas. Millä kadulla oli Suomalainen Kirjakauppa 80-luvulla? Ei ainakaan siinä, missä nyt. Torin vieressä tai lähellä kuitenkin oli, vai mitä?
      Vai on Hanoi Rocks esiintynyt Mikkelin kirjastossa?! Wow. Minulta on mennyt ihan ohi silloin. Mitä tulee tässä ketjussa mainittuun homouden tuputtamiseen, niin tämä nykyinen muutoshan alkoi (valitettavasti) Halosen aikakaudella 2000-luvulla! 90-luvulla sellaisesta ei haluttu edes keskustella! Puhumattakaan 80-luvulla. Sellaista asiaa ei käytännössä ollut olemassakaan. Joskus mietin, missä luuraa sen aikaiset koulukaverini? Vai muutamaan olen törmännyt Mikkelissä jälkeenpäin. Lienevät muuttaneet muualle?!

      • Anonyymi

        Hallituskadulla Rosson ja Amarillon kohdilla, muistaakseni? Kirjaston Mikkeli salissa keikkailut kovia nimiä 80- luvulla, löytyy netistä tietoa.
        Tai ei ne silloin vielä nykyisen kokoisia staroja olleet, omaani ikäluokkaa kun niihin kirjastolla törmäilin duunissa ollessa. Laihoja pörröpäitä.


    • Anonyymi

      энэ нь дахиад ажилдаа үргэлжлэвэл болох байх

    • Anonyymi

      хиам бол сайн хоол юм

    • Anonyymi

      Би итгэхгүй байна...

    • Anonyymi

      Muistaaks kukaan Tzappidullahia?

    • Anonyymi

      Turkka vissiin ei työ kykyinen

    • Anonyymi

      Muistatteko linna saluunaa? Milloin lopetti.

      • Anonyymi

        Jotain -80 - 90 luvun vaihteessa, tuli jonkun kerran käytyä.


    • Anonyymi

      Kokkodiinin perään kyselisin?

      • Anonyymi

        Harjulta löytyy


    • Anonyymi

      Kuka muistaa sen halpahallin, joka oli pankalammen kaukalon lähellä?

      • Anonyymi

        Muistan! Se oli mikkelin kovimman jätkän Jambon aluetta.


      • Anonyymi

        Tais olla Savonlinjan entinen talli...


      • Anonyymi

        Eikö se ollut vähän samantapainen kauppa kuin AL-halli Molanderinmäellä. Molemmissa paljon kaikenlaista halpaa tavaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tais olla Savonlinjan entinen talli...

        Se Pankalamella ollut Halpahalli oli Kansan Market.


    • Anonyymi

      Köyhien Stokka. Sieltä sai varmasti adidakset niin monella raidalla kun kehtasi ostaa.

    • Anonyymi

      kassakulman rakennus. kasiksen kulma. siellä ryypättii ja naetii. välillä käytii rinteessä kusella ja takasi juomaa ja nussimaa.

      • Anonyymi

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.

        Juppe oli myös Lammen jåtkiä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.

        Montza ja Satu, Waltsu, Puhis👍 hyviä tyyppejä! Musta kissa paras baari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montza ja Satu, Waltsu, Puhis👍 hyviä tyyppejä! Musta kissa paras baari.

        elääkö "puhis" puhakainen vielä??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.

        Missä päin vaikuttaa mustan kissan pelijoukkueen jäsenet? Ilkat? Kyllä tuleekin jo mieleen monet hyvät illat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        elääkö "puhis" puhakainen vielä??

        Jos sä karatekaa tarkoitat niin valitettavasti ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä päin vaikuttaa mustan kissan pelijoukkueen jäsenet? Ilkat? Kyllä tuleekin jo mieleen monet hyvät illat.

        Vote lammella ainakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.

        Ketä vielä elossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä vielä elossa?

        Ripa ja Impi Timppa kuolleet, muut luultavasti vielä elossa.
        Viettävät eläkepäiviä karibialla, kun voittivat kimmppa eurolotossa miljoonia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos sä karatekaa tarkoitat niin valitettavasti ei.

        Tatamilla tavataan¿


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Kuka muistaa Laajalampea -75-80 väliltä? Tunsi siihen aikaan Ripan ,Jaskan ,Montzan, Waltsun,Impin,Timpan,"Puten", Tuunaisen. Varmaan oli muitakin mutta,nämä tuli nyt muiistiin.

        Waltsua ei varmaan kukaan halua nykyään tunteakaan. Sen äijän taipumukset eivät juuri kunnioitusta herätä.


    • Anonyymi

      Itse olin -80 luvun "nuori" sen ajan kaverit taitaa olla joko mullan alla tai köpöttelee rollaattorilla. No minä tietysti huippukunnossa.

    • Anonyymi

      Joskus pojan kloppina kivitettiin sinisorsia pontikka niemessä. Montzan jengi tuli paikalle ja piti meille “vähän" jöötä.

    • Anonyymi

      Mikäs porukka se joku Lords oli...?

      • Anonyymi

        Ne oli naurettavia pellejä :D


      • Anonyymi

        Tuppuralaan pelijoukkue


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuppuralaan pelijoukkue

        Mitä ne pelasi?


    • Anonyymi

      Oi sitä kultaista nuoruus aikaa Mikkelin torilla. Ennen kuin oli ajokorttia sitä kierrettiin kävellen toriparkkia ympäri katellen ketä on liikenteessä. Ja olihan sitä parkki täynnä auto kuntia ja välillä kunnon jonot parkki.
      Ja kun Juvalla oli Kaarihallilla esiintyjiä niin liftillä sinne kattoo. Ja kyl oli porukka sielläkin.
      Sit kun kortti saatiin niin sit itsekin ajelua likkakavereiden kanssa.
      Hyviä muistoja on =)
      Tyttö - 66

    • Anonyymi

      Nyt iski dementia millä nimellä sanottiin sitä missä nyt essoten hammaslääkäri. Ja kun pääsi kiertää siitä ali. Oliko Kasskulma 🤔

    • Anonyymi

      80-luvulla miehet oli miehiä. Kaikkia pantiin perseeseen. Olit hetero tai humumies. Kauppa kävi.

    • Anonyymi

      Minä moukaroin joka viikonloppu sällejä kasiksella ja torilla pannuun. Kuuluin Mikkelin pelätyimpään/ehkäpä vieläkin jengiin Lordsiin. Minun kirjahyllyä koristaa edelleen kultainen mestarin vyö noilta rajoilta ajoilta.

    • Anonyymi

      Muistaako kukaan Mäkisen Mikkoa humupoikaa Kalevankankaan Ylä-Asteelta? Menikö perseeseen pantavaksi Ruottiin vai vieläkö ottaa pataan kartsalla?

    • Anonyymi

      Ei Emolassa 80-luvulla tapahtunut juurikaan mitään. Se oli samanlainen lintukoto kuin nykyään.

      • Anonyymi

        Ehjä kasarin loppuaika oli tasaisempaa, 70-80-lukujen vaihdetta ei kuvaa "lintukoto"!
        Asuitko ja mitä ikäluokkaa olet?


    • Anonyymi

      Eikä missään muuallakaan. Kasari oli nousukautta mutta aika vaatimatonta se oli kuitenkin. Aika harvalla yläaste jannulla oli edes mopedia.

    • Anonyymi

      Vanhat deekut muistelee nuoruus vuosiaan. Suuri osa jo haudassa.

      • Anonyymi

        Katos. Täysin samaa olin sanomassa, -80 nuoret muistelee -20 luvulla hukattua nuoruuttaan.

        Tehkää kunnon -80 luvun nuorten hoMoJUNA. Toki edellyttää, että seisoisi. Eli unohtaa juna, ei se impotenteille sovi..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katos. Täysin samaa olin sanomassa, -80 nuoret muistelee -20 luvulla hukattua nuoruuttaan.

        Tehkää kunnon -80 luvun nuorten hoMoJUNA. Toki edellyttää, että seisoisi. Eli unohtaa juna, ei se impotenteille sovi..

        Jos ketjun nimi on "80-luvun nuoriso Mikkelissä?", niin mitä siinä sitten pitäisi muistella? Voittehan kasarilla syntyneet perustaa oman ketju taaperomuistoillenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katos. Täysin samaa olin sanomassa, -80 nuoret muistelee -20 luvulla hukattua nuoruuttaan.

        Tehkää kunnon -80 luvun nuorten hoMoJUNA. Toki edellyttää, että seisoisi. Eli unohtaa juna, ei se impotenteille sovi..

        Ehkä sinun kannalta oleellista, että silloin aikoinaan meillä seisoi jotta pääsit syntymään.
        Tosin olisi voinut olla maailmalle palvelus kun olisi vetänyt pois.


    • Anonyymi

      Saahan täällä.muistella..kai se viinanjuonti, nainnit ja tappelutkin on osa jonkin identiteettiä. Itse olen kasarinuori ja onhan tässä ketjussa vilahtanut tuttuja nimiä ym...

      • Anonyymi

        Aika vahvoja ilmaisuja! Itse muistan pussikaljan Lekarilla, sekä pääosin tuloksettoman tyttöjen jahtaamisen ja pienet nujakat ilman isompia vammoja.

        Ja tuttuja asioita ja henkilöitä löytyy minullakin.


    • Anonyymi

      Muistan kun 80 luvulla lapsena sain itse teurastaa sian josta tehtiin joulukinkku.
      Se oli elämäni onnellisin hetki jota edelleen muistelen lämmöllä.

    • Anonyymi

      Minut lähetettiin 80 luvulla naapurin mettään hakemaan joulukuusta. Olin mopolla liikenteessä ja kahlasin metsään vesurin kanssa. Kuusi löytyi ja hinasin sen mopon perässä kotiin asti.

    • Anonyymi

      Kalluilla on usein kallujen kohtalo.

    • Anonyymi

      Ylempänä olevien lähtöjärjestys taisi olla: Ripa tukehtu omaan oksennukseen Amatzonin takapenkille, Timppa hönkäisi viimeisen kerran pöllityn Volvon takapenkillä ulosajossa Imatralla ajojen aikana, Tiipo kuskina ja kännissä tottakai. Impi vetäisi kelkalla traktorin lumilinkoon toisen kaverin kanssa Anttolassa.
      Milloin ja mihin Puhiseva Jussi(KarateKid 4) heitti veivinsä, ehkä viinaan?

      • Anonyymi

        Väärin. Ripa kuoli aseman mäessä Jonen Corollaan, mutta juuri noin kun sanoit.
        Ja se Volvo oli kyllä Tiibon ihan oma, ei pöllitty.


    • Anonyymi

      Satu T. Joi itsensä hengiltä Laajalammelta oli. Hyrkkä asuu jonkun mummon kanssa.ketäs muita näitä oli? Lammella hyvä porukka 👍 Mikä karatelle tuli, vaimo ja lapset jäi

    • Anonyymi

      Tiipohan kävi saunareissun kivitalossa, tuon känniajelun ja törkeän kuolemantuottamuksen vuoksi. Nykyään siitä saisi ankarat nuhteet.
      Sillähän meni itseltäänkin jalka poikki, ja oli muniin asti kipsissä.
      Vieläks Joksu on elossa? Jos on, niin on kyllä niin turha hapen kuluttaja, ettei sen alle kukaan pääse.

    • Anonyymi

      Kovia aikoja ne oli, tytötkin tykkäsi niistä ajoista kun oli kovaa.
      Kaihulle ei kannattanut räkänokkien kesäiltaisin tulla, tai räkä muuttui punaiseksi.
      Ensin juotiin Herbaa ja sitten annettiin turpaan kaikille halukkaille, ja haluttomille läsnäolijoille.
      Sitten naida napsauteltiin ja lopuksi uitiin.

      • Anonyymi

        Unieni Kaihu.


    • Anonyymi

      Minä luin kotona edelleen aku ankkoja. Söin myös lihiksiä ja äiti leipoi pullaa Telkkarista katsoin galacticaa.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe