Purjeveneellä Tallinnaan

34seilor

Emme ole ennen ylittäneen Suomenlahtea ja nyt olisi tarkoitus käydä Tallinnassa. Mikä olisi järkevin paikka lähteä Tallinnan suuntaan, olemme tulossa Kotkan suunnalta. Onko Pirita turvallinen paikka, lähinnä lähteekö tavarat omille teilleen?
Onko mahdollista mennä siihen samassa aallonmurtajassa olevalle Kalev Yacht Clubille?

14

3382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eesti

      Et mainitse onko kyseessä purje vai moottorivene mutta purjehduspalstalla kun ollaan niin oletetaan purjeilla kulkevaa. Kotkassa tulee aika pitkä matka jos ei halua mennä yön yli. Itse siirtyisin vähintään Loviisan - Porvoon välille jos päivämatkana aikoo ylittää. Voi myös pysähtyä yöksi esim Pranglin saarelle joka on kiva piipahduspaikka. Tästä on Tallinnaan parikymmentä mailia riippuen paikasta.
      Piritassa enkä Kalevilla en ole käynyt mutta tänä kesänä kanssaveneilijä kehui Kalevia siistiksi ja edulliseksi paikaksi. Useita kertoja olen ollut Old City Marinassa joka on ehkä hinnakas ( 34 jalkaa 40€ ) yö mutta sijainti on loistava ja pesu ym tilat siistit. Kävelymatka vanhaan kaupunkiin on plussaa sekä myös Viron edullisin viinakauppa ihan kohdalla jos sattuu maistumaan.

      Eniten ylityksessä tietysti vaikuttaa tuulen suunta ja nopeus. Sopivalla tuulella 80 mailin päivämatkana ei ole paha, mutta vastatuuleen 50 mailia on tuskaa ainakin minulle.
      Onnea matkaan.......tulee kiva reissu.

      • urpo.

        "Purjeveneellä Tallinnaan"

        aika selkeesti kerrottiin millä pelillä meinataan mennä yli....

        mene ite vaikka melomalla


    • Piritassa ei ole enää moniin vuosiin ollut mitään turvallisuusongelmia. Vierassatamassa näyttää olevan aina tilaa. Old City Marina on usein täynnä, mm. viime viikon torstaina useampi vene kääntyi keskustasta Piritaan.

      Olen kerran ollut Kalev Yacht Clubilla, joka tuolloin oli hiukan halvempi kuin virallinen vierassatama. Toisen kerran etsin paikkaa Kalevilta, mutta en nähnyt yhtäkään vieraspaikaksi merkittyä, joten käännyin pois.

      Olen viihtynyt Piritassa jo kymmenkunta vuotta. Bussimatka keskustaan on nopea ja halpa.

      Vuorokausi Piritassa maksoi viime viikolla 35-jalkaiselta veneeltä 18 €/vrk. Alle 35-jalkaiset pääsevät halvemmalla.

      Piritan vierassataman ongelmana ovat aivan toisenlaisille aluksille suunnitellut kiinnityspisteet, joita joutuu vähän ihmettelemään, kun ensi kertaa tulee.

      Toinen ongelma Piritassa on palvelujen puute, mutta siinä on kyse lähinnä suhtautumisesta. Jos hikoilee niin että tarvitsee jokapäiväistä suihkua, Pirita ei ole hyvä kohde. Tarjolla on 3 €:n hintainen suihku, jonne viime viikolla ei ollut saatavissa edes valoa. No mitä siitä, tottahan itsekukin tuntee oman kehonsa sen verran tarkkaan, ettei sen pesemiseen mitään valoja tarvita... vitsivitsivitsi, sikamainen hinta suihkuvedestä. Yhtä sikamaisen hintainen saunapalvelu oli nyt jo lopetettu kokonaan.

      Kaiken kaikkiaan ja kaikesta huolimatta, mielestäni vaivattomin ja siedettävin vierassatama Tallinnassa on Pirita. En pane pahakseni, jos joku on eri mieltä.

    • 12+2

      Port Noblessner on kiva satama ihan uuden merimuseon kupeessa. SIjainti hyvä ja hinnat halvemmat kuin Old City harborissa.

    • bastu

      Piritan sauna toimi ainakin vielä toukokuussa. Se varataan satamakonttorista ja sijaitsee tenniskeskuksen yhteydessä 2 -kerroksessa. Hintaa oli privaattisaunalla 25 ekua tunti. Porukan määrällä ei ollut rajoitusta eli naapuriveneiden kottaraiset samaan saunaan.

    • faaraon sauna

      Piritan betonikompleksin uumenissa toisessa tai kolmannessa kerroksessa pitkien käytävien takana toimi ainakin muutama vuosi sitten yleinen siisti sauna joka maksoi muutaman euron.

    • merivuoto

      Kotkasta lyhin legi Viroon lienee Narva. Pistäydy siellä ja raportoi muillekin minkälaiset faciliteeitit löytyi. Pirita on mielestäni hinta / laatusuhteessa Talinnan venesatamista paras.

      • sy Snoopy

        Merivuodolle. Käytiin Pekan kanssa Narvassa noin 18 v sitten. Oli aika eksoottista. Siitä voi lukea kirjasta HIRVEETÄ HIRVEETÄ KAUHEETA KAUHEETA osa 1.
        Parempi paikka Kotkasta Viroon on Vergi.
        www.snoopy.fi


    • Kävin viime viikolla

      Kotkasta Narvaan suoraan menee Venäjän aluevesille.... Kotkasta taitaa olla lähin paikka Vergi tai Viinistu.
      Vergiin satama on suht suojattu kaikilta suunnilta, Viinistu voi olla kuoppainen itätuulella.

    • offshore

      Jos ylityksen pituus mietityttää niin Porkkalan kärjestä ylitys on vain noin 33 mailia (Helsingistä noin 45). Ja kyllä tuo Old City Marinan sijainti vaan on niin loistava. VHF:llä tai puhelimella vaan on muistettava pyytää lupaa tulla (ja lähteä) satama altaaseen. Ja vaikka satamassa on paljon paikkoja jotka on merkitty varatuiksi niin rohkeasti puhelin käteen niin kyllä paikka löytyy. Viime viikonloppunakin muutama suomalainen kääntyi ympäri kun samaan aikaan mm. saksalainen vene sai vierestämme "varatun" paikan....

      Piritan viehätys on juuri sama kuin se pieni kauhistus; kyseessä on sentään Neuvostoliiton ajan olympiapurjehduskeskus !! Eli; kannattaa kokea. Ja sinne kannattaa aina yrittää ainakin ensin Kalevin Pursiseuran laitureihin (sinne perälle). Ja jos ei ole tilaa niin soitto yleensä auttaa... Kun siellä on niin Kalevin pursiseuran ravintola on koko Tallinnan kuuluisuus. Edullista ja todella hyvää ruokaa; sellainen pakko kokea mesta.

      • Kaikki vaan Suomenli

        Kalevilla 35 € ANNOS KUIN ANNOS, edullista tosiaan, Piritahan on kuin teollisuusalueen takapiha


      • Offshore
        Kaikki vaan Suomenli kirjoitti:

        Kalevilla 35 € ANNOS KUIN ANNOS, edullista tosiaan, Piritahan on kuin teollisuusalueen takapiha

        http://www.jahtklubiresto.ee/menuu/

        Vai 35 euroa annos!? Koetetaan nyt pysyä asialinjalla....


      • jotain jokaiselle
        Kaikki vaan Suomenli kirjoitti:

        Kalevilla 35 € ANNOS KUIN ANNOS, edullista tosiaan, Piritahan on kuin teollisuusalueen takapiha

        Old City Marina todellisille cityihmisille, Piritan vierasvenesatama veneilijöille ja Kalevin pursiseura purjehtijoille. Minä ainakin viihdyn siellä takapihalla paremmin.


    • Jopukka

      Pirita on turvallinen paikka. 38-jalkaiselle purkkarille 18 euroa vrk. Bussilla pääsee helposti Tallinnan keskustaan. Suosittelen myös Naissaaressa käyntiä. Väylän syväys Naissaaren satamaan matalammillaan näytti viime tiistaina 3, 5 metriä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe