Korvatulehdukset piinaa

HUoh..........

Koirallani on ollut pitkään, useamman kuukauden, korvatulehdus joka ei tunnu lähtevän sitten millään. Useampi eläinlääkäri on korvia katsonut ja ottanut näytteitä ja aina sama vastaus: hiivaa ja bakteereita: tipat ja puhdistus päivittäin hoitona. Korvat on pidetty aina puhtaana ja karvattomina(luppakorva), kuitenkaan liikaa niitä ärsyttämättä, joten tulehdus tuli aika puskista. Tulehduksen alkamisen aikana koira söi acanaa. Sen jälkeen vaihdoimme raakaruokaan ensimmäisen ell suosituksesta. Tuntuu ettei ruoan vaihtaminen ja eliminointidietin tekeminen oikein auta, vaikka ohjeiden mukaan tehdäänkin. Alkaa pikkuhiljaa jo toivo hiipumaan kun aikaa menee eikä korvat parane. Ja inhottavaa nähdä että toista häiritsee kipeät korvat. :( Onko jollakin ollut vastaavaa tilannetta ja siitä selvitty?

12

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etget

      Altistaako koiran rakenne (esim cockereiden korvakäytävät tukkivat raskaat korvat) korvaongelmille?

      Mitä syötätte koiralle raakaruokinnassa?

      Miten olette tehneet eliminointia? Kuvaile tarkasti! Esim. viikon tai parin eliminointihetket eivät riitä.

    • aloittaja......

      Korvat eivät ole raskaat, vaan kevyet. Eliminointidietin alotimme riistalla ja perunalla, kun piti keksiä jotain mitä ei juuri ollut syönyt. Alkuun (2viikkoa)meni hyvin ja samalla oli ellääkäristä saadut tipat joten tämäkin saatto auttaa. Sen jälkeen korvat meni huonommiksi. Kokeiltiin kanaa ja perunaa yli 2viikkoa, korvat ei parantunut, kanaa ja riisiä, ei parantunut ja kalaa, ei parantunut, olikohan vielä muuta.... Alkuvaiheen jälkeen korvat on hetkeksi menneet uuden ruoka-aineen jälkeen paremmaksi(myös uusia kuuria ellääkäriltä tullut), mutta sitten tullut takapakkia. Elläinlääkärin ohjeessa luki tuo 2viikkoa, mutta varmuudeksi odotimme aina hieman enemmän. Koira on aikasemmin syönyt hyvin sekaruokaa ongelmitta. Naudat ja possut ym yleisimmät herkkyyttä aiheuttavat on menny ongelmitta. Tällä hetkellä syö kana/lohi täysrehupötköjä kun ei pelkkää ilmaakaan voi syödä.... Korvat on paremmassa kunnossa kun lähiaikoina, mutta silti ei ok. Olisiko jotain muuta hyvää ruokaa mitä voisi kokeilla?

      • Lisäaineet? Saako koira makupaloja joissa voisi olla lisäaineita, sokeireita, vahnää? Ne lisäaineet voivat aiheuttaa myös hiivaa.

        Aika lyhyt aika tuo 2viikkoa. Lähinnä tulee mieleen vaihtoehdot, millä lisätään koiran vastustuskykyä nykyisen ruuan lisäksi.

        Korvien jatkuva rassaaminen saattaa ylläpitää tulehdusta, korvakäytävään ei saa jatkuvasti työntää jotain, paitsi sanoitkin olleesi varovainen: Korvat voi pyyhkiä suolavedellä päivittäin, se estää hiivasienten kasvua. Luonnollinen ja helppo tapa estää bakteerien kasvua.
        Onko koiralla normaalit veriarvot: monet ovat saaneet hyviä tuloksia lisäämällä puolukkaa tai karpaloa ruokaan. Lähinnä noita käytetään virtsateiden hoidossa, mutta tuttu kertoi miten luppakorvalta lähti samalla kertaa virtsa- ja korvatulehdukset karpaloiden avulla...


    • aloittaja......

      Voisi kokeilla tuota suolavettä ja karpaloita. Veriarvot ovat tosin ollut normaalit, joka kerta ne on katsottu varmuudella kun ollaan ell käyty.

    • ..............

      Mites molkosan, joko kokeiltu, tai maitohappobakteerit yleensäkkin. Meillä on selätetty todella paha ongelma, ja ratkaisuna oli raakaruoka eliminaation kautta, aloitettiin kyllä kanasta ja sitten yksi kerrallaan otettiin yksi proteiini lisää. Hiilihydraatteja on tiukasti rajoitettu, mutta ei poistettu kokonaan, eli menee hiukan puuroakin. Tukihoitoina menee myös sinkki biotiini valmiste. KOrvia ei putsata ikinä noilla "aineilla", koiramme on niille allerginen, ja itseasiassa allergian yhteys muutoinkin on selkeä. Hiiva, infektiot ja atopia siis vaivasi.

      Ollaan vältetty teollisia tuotteita, stressiä pyritään pitämään myös aisoissa, ja tuetaan koiran yleiskuntoa yleensä. Mutta ei mitään nopeita muutoksi, vaan kun nyt on hyvä tilanne, niin tyydytään siihen. KOira kuitenkin pystyy syömään aika monipuolisesti, käytännössä vain vehnä ja kala on täysin pois. Kaikki kortisonit on voitu purkaa pois jatkuvana olleista, mutta tarvittaessa annamme ihan antihistamiinia, jos alkaa epäilyttämään koiran alkavan oireilla.

      KOiramme ei ole aivan täysin oireeton kaikilta osin. Mutta sen elämänlaatu on erinomainen. Vastaus ei meillä löytynyt eläinlääkäristä vaan nimenomaan tutkimalla ja tutkimalla, perhetymällä ja etsimällä tietoa. En tiedä yhtä ainoaa koiraa, joka olisi esimerkiksi noista eläinlääkärien kalliista allergiaruoista saanut isompaa ja lopullisempaa apua. Meillä siis on valittu tietoisesti linja, että koiraa hoidetaan "sisäisesti", eli ruoansulatuskanavan kautta. Ja tuetaan niitä asioita, mitä pystyy. Mutta tarvittaessa eläinlääkäriin ja troppeihin on aiheellista turvautua.

      Niin, ja se vielä, että aina ei pidä luottaa tuoteselosteisiinkaan. Eli se, mikä kannattaa muistaa, on se, että mitä vähemmän teollista sen parempi. Ja meillä ei esimerkiksi käytetä mitään noita valmiita makupaloja. Valitettavasti ihan on kokemusta siitä, että tuoteselosteissa on virheitä. Ja tuotteiden sisällöt voivat myös muuttua. Eli meillä siis tehdään perustuotteista ateriakokonaisuudet.

    • alottaja......

      Unohtu laitta, et siis koira ei syö namupaloja juuri ollenkaan tällä hetkellä. Ei uskalla antaa kun ei tie mikä laukasee pahemmaksi tulehduksen. Raakaluita syö sillon tällön hampaiden takia. Ei olla kokeiltu Molkosaania tai muuta maitohappobakteeria. Täytyykin kokeilla. Aika lailla ollaan karsittu hiilihydraatteja kanssa, puuroa sillon tällön. Hyviä vinkkejä tullu, joten täytyy kekeilla näitä. Jospas helpottais. :)

      • Juu, tiukkaa rauokavaliota vaan: tuossa yhen tutun vaikeasti iho-oireinen koira oli hyvä ettei karvaton; nyt ei meinaa tuntea samaksi, kun on hyvä ja tasainen turkki, ruuan kanssa ovat tarkkoja, hevosen liha on pääosassa.

        Meinasin tulla lisäämään nuo maitohappobakteerit, mutta nehän on jo mainittu; ole vaan tarkkana, mitä niistä, yhdessä eläinten maitohappobakteerissa on ohra lisäaineena...
        Ehkä vielä jotain öljyä, jotta koiraa saa omegoita ja iho vahvistuu.


    • kipeäkorva

      mulla on koira jolla oli oikein riesaksi asti tulehduksia ja hiivaa korvissa . kun aloin lorauttamaan ruokaan molkosaania ja veteen laimennettuna pyyhin myös korvat , oireet katosivat. aluksi annoin useasti nyt olen harventanut antopäiviä ja oireet ovat pysyneet pois jo vuosia . kannattaa kokeilla . mutta anna säännöllisesti äläkä pidä aluksi taukoja .

    • ruoka

      älä syötä naudanlihaa koska ne ruokitaan huonosti, anna laadukasta jotain muuta lihaa (hevosta?) ja onhan koira leikattu? sekin auttaa joillakin. Ja maalaisjärjellä eli ei mitään ruokaa missä hiivaa, vehnää yms. Suosittelen myös molkosania, voi auttaa. Voi käydä ell huuhtomassa korvat :) se auttaa hoitoa välillä kun saa kaiken lian kunnolla pois. Usko pois! kyllä se paranee mutta tarvitsee paljonpaljonpaljon hoitoa!

    • näillä mennään

      Kaikki hiilarit pois, eikä siis missään nimessä perunaa! Pelkkää lihaa, kalaa, naudanmahaa, kananmunaa, piimää, viiliä, raejuustoa yms. mutta ei siis mitään viljatuotteita/sokeripitoista. Parin kolmen viikon kulutta voit alkaa lisäämään ruokaan pienissä määrin esim. riisiä/ohraa/tattaria tai kuivamuonaa. Jatkossa kannattaa kuitenkin antaa koiralle pääasiassa lihaa ja viljatuotteet/kuivamuona vain lisäkkeenä. Hyvä vitamiinilisä on merileväjauhe.

      http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/cPath/30/products_id/785

      http://www.verkkoapteekki.fi/product_info.php/cPath/30/products_id/2695

      http://www.mustijamirri.fi/tuote/islamer-1000-g/002208/

      • ei pelkkää otsikkoa

        Aloittajan koirahan on raakaruokinnalla.


      • ...
        ei pelkkää otsikkoa kirjoitti:

        Aloittajan koirahan on raakaruokinnalla.

        Kertoi antaneensa raa'an lisäksi perunaa ja riisiä.
        Suoliston bakteerit kuntoon maitohapoilla ja raakalihalla ja kevyt ulkoinen korvien puhdistus molkosanilla tarvittaessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe