Kiusaaja sai ansionsa mukaan

karman laki

Kerronpa tarinan henkilöstä joka teki lapsuudestani ja osasta nuoruuttani yhtä helvettiä.

Ala-asteella olin muista poiketen vähän ujo ja hiljainen lapsi. Tulin kuitenkin muiden kanssa hyvin toimeen, ja pidin koulunkäynnistä. Kaikki kuitenkin muuttui, kun kolmannen luokan syksynä tämä poika tuli luokallemme. Hän haastoi riitaa kaikkien kanssa ja haukkui ja pilkkasi muita. Luultavasti arkuudestani johtuen hän otti minut silmätikukseen. Aina kun opettajan silmä vältti, hän töni ja löi minua. Hän keksi minulle kaikenlaisia pilkkanimiä joita huuteli kovaan ääneen sekä varasteli tavaroitani. Kaikista pahinta kuitenkin oli että hän sai käännytettyä entiset kaverini minua vastaan. Jos joku tuli juttelemaan minulle, tämä kiusaaja ja hänen porukkansa alkoivat kiusata myös häntä. Lopulta kaikki alkoivat vältellä minua tämän kiusaajan pelossa ja jäin aivan yksin.

Lomillakaan en ollut turvassa, sillä kiusaaja kavereineen tiesi missä asuin. Vuosien saatossa he tekivät kaikenlaista jäynää; laittoivat koiranjätöksiä postilaatikkoon, puhkoivat autonrenkaat, rikkoivat kukkaruukut, varastelivat tavaroita, repivät kasvit puutarhasta jne. Sain aina vanhemmiltani kovat huudot ja isältäni selkäsaunan sillä he pitivät sitä minun vikanani.

Yläasteelle mentäessä ehdin jo elätellä toivoa uudesta alusta. Se oli turhaa, sillä riivaajani tuli samalle luokalle ja sama meno vain jatkui. Edelleen olin se luokan epäsuosituin, yksinäinen hylkiö. Kiusaajastani taas tuli luokan kingi. Viimeinen niitti oli, kun hän alkoi seurustella tytön kanssa johon olin ihastunut.

Koska minulla ei ollut mitään muutakaan, päätin keskittää huomioni opiskeluun. Välituntisin istuin nenä kiinni oppikirjoissa. Kun viikonloppuisin muut olivat ulkona pitämässä hauskaa, itse istuin kotona opiskelemassa kokeisiin. Arvosanani nousivat kohisten ja kun päättäjäispäivä viimein saapui, komeili todistuksessani puhdas kymppirivi.

Minä jatkoin lukioon, kiusaaja taas meni ammattikouluun jonka hän lopetti parin kuukauden jälkeen. Huhuttiin hänen joutuneen vieroitukseen huumeongelman takia. Itse selviydyin lukiostakin erinomaisin arvosanoin jonka jälkeen muutin pääkaupunkiseudulle opiskelemaan yliopistossa. Valmistuin diplomi-insinööriksi ja sain hyvän työpaikan. Menin naimisiin ihanan naisen kanssa, ostimme tilavan talon hyvältä paikalta ja saimme lapsia. Sain kaiken mistä olin koskaan haaveillut.

Viime viikonloppuna olin vierailulla kotipaikkakunnallani kun kuinka ollakkaan törmäsin tähän samaiseen henkilöön baarissa. Siellä hän kyhjötti yksin pöydässä. Siitä vasta riemu repesi kun menin juttusille ja kysyin että mitäs hän on näinä vuosina oikein puuhaillut. Hänelle oli nimittäin kasvanut uhkeat miestissit. Ympärillä olijat osoittelivat häntä naureskellen ja kiersivät hänet kaukaa. Mukava nähdä, että ylpeys käy kun käykin lankeemuksen edellä.

24

1456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14 weee

      Onpa rohkaiseva kirjoitus. Se antoi mulle uskoa tulevaisuuteen.

      terv. koulukiusattu 14 v poika

      • MieVain_:

        Ja oikeasti suosittelen, että vedät koulun hyvin. Käy toisen asteen tutkintokin (lukio/amis) mahd. hyvillä arvosanoilla läpi ja jatka korkeakouluun tai yliopistoon. Raha ei tuo onnea, mutta kuten aloittajan tekstissä käy ilmi, on omakotitalo, perhe... Ja kiusaajasta ei tullut edes matalapalkkatyöntekijää.

        Itseäni kaduttaa nyt yli kaksikymppisenä, kun lukio meni huonosti (olin tyhmä teini, jota ei koulu kiinnostanu). Nyt koitan saada paremman todistuksen ammattikoulussa... Tee sinä paremmin äläkä tee minun virhettä. :)


    • sick'n tired

      Ei niillä kuppiloiden könöttäjillä ole mitään miestissejä, kovimmat spurgut
      kun on aika laiheliineja.
      Tuppihan on myös näitä kouluvainoajia, mitäs tää sehän juoksee
      maratooneja ja epäilemättä on nykymuodikkaasti lakimies - eiku lakinais -
      vaimonsa kans mukana näissä veroparatiisi kiertotouhuissa, niin kuin muuten
      on nykyisin melkein jokainen puolueen kellokas.

      Ap kuullostaa teiniltä, ei ole vielä oikeasti nähnyt elämää riittävän pitkältä
      ajalta, että olis oppinut miten se täällä menee. Ei ilmeisesti ole nähnyt
      henk. kohtaisesti riittävän pitkän ajan kuluessa niitä kuppiloidenkaan kävijöitä.

      Eli, potki päähän toisia niin paljon kuin pystyt riittävän nuorena, ei niistä
      kukaan sua välttämättä enää myöhemmin tilille saa, ei koita tilinteon hetki.
      Sit voi kato myöhemmin jeesustella veroparatiisikiertolaisena, kuinka on
      niin pahoillaan niistä nuoruuden tekemisistä. Eikä me kato rikota mitään
      lakia näillä veroparatiisi kiertolaistouhuilla, täähän on ihan laillista touhua
      ja meidän piireissä tätä tekee kaikki.

      Sekä voi kato vielä heittää siihen lisäksi vielä mantraa, kuinka sitä nyt ollaan
      niin eteenpäin katsovia, eteenpäin meneviä ihmisiä tässä elämässä että,
      eikä takerruta menneeseen. Mehän ei eletä missään menneessä ajassa,
      me ollaan nykyään vähän parempaa sakkia siinäkin mielessä.

      Tuommoiset tarinat, mitä ap lurittelee tänne, nuo kuullostaa joiltain
      iltasaduilta, mille lie kohderyhmälle.
      Ei se täällä elävässä elämässä oikeasti mene noin.

      • kyllä näin on

        Alkoholistin kehossa kasvaa naishormonin (estrogeenin) määrä, joten heillä on "tissit", vaikka olisivat muuten laihoja. Tästä on päihdelääketieteen oppikirjoissa selventäviä valokuviakin.


      • gwgwghqw
        kyllä näin on kirjoitti:

        Alkoholistin kehossa kasvaa naishormonin (estrogeenin) määrä, joten heillä on "tissit", vaikka olisivat muuten laihoja. Tästä on päihdelääketieteen oppikirjoissa selventäviä valokuviakin.

        Tosiaankin. Ei tarvitse edes olla lihava että miestissit kasvaa. Ei tarvitse välttämättä olla alkoholin suurkuluttajakaan jos käy geneettisesti oikein huono tuuri hormonitoiminnan kanssa.


      • tuttua?

        Taisit tunnistaa itsesi kun kerran noin kolahti ;)


      • näytätissit.
        gwgwghqw kirjoitti:

        Tosiaankin. Ei tarvitse edes olla lihava että miestissit kasvaa. Ei tarvitse välttämättä olla alkoholin suurkuluttajakaan jos käy geneettisesti oikein huono tuuri hormonitoiminnan kanssa.

        Joo mullon kans 10v dokaamisesta ja 20kg ylipainosta kasvanut komeet miesdaisarit.
        Naiset kahdehtii tissejä ja miehet kun oon muuten tajuttoman komea.


      • naistissit
        näytätissit. kirjoitti:

        Joo mullon kans 10v dokaamisesta ja 20kg ylipainosta kasvanut komeet miesdaisarit.
        Naiset kahdehtii tissejä ja miehet kun oon muuten tajuttoman komea.

        Olen nainen. Ne eivät siis ole miestissit vaan naistissit.
        Erittäin komea olen, se on totta. Olen siis miehekkään näköinen naiseksi.
        Naiset ahdistelevat minua seksuaalisesti ulkonäköni takia ja se on todella ahdistavaa.
        Ahdistelu on jatkuvaa ja siis ihan tuntemattomat sitä tekevät aina kotini ulkopuolella liikkuessani. Saan hermoromahduksen kohta en jaksa.
        Jos nyt siis minusta puhutte (taas täällä netissä).


    • On nähty

      Karman laki toimii. Aikaa se vaatii, mutta kuitenkin.

      • Joskus toimii, joskus ei. Mitään yliluonnollista karmaa ei tietenkään ole olemassa, mutta vaikuttamalla positiivisesti ympärillä oleviin ihmisiin se maksaa itsensä takaisin tavalla tai toisella. Sama toimii myös toistepäin.


      • Niin...
        saganist kirjoitti:

        Joskus toimii, joskus ei. Mitään yliluonnollista karmaa ei tietenkään ole olemassa, mutta vaikuttamalla positiivisesti ympärillä oleviin ihmisiin se maksaa itsensä takaisin tavalla tai toisella. Sama toimii myös toistepäin.

        Karmassa ei ole mitään "yliluonnollista" se on syyn ja seurauksen laki. Sitä mitä kylvät sitä niität.

        Palkan saa aina hyvästä ja pahasta se on fakta.


    • kiusattu menestyjä

      "Menestys on paras kosto." Niin se menee.

      • Tietysti vielä parempi olisi kun voisi antaa henkilöille anteeksi tai jotenkin unohtaa heidät. Niin kauan kuin kostamisen himo hallitsee ajatuksia niin he ovat tavallaan edelleen voitolla.


    • turpiin kiusaajaa

      Olin kiusattu ja syrjäänvetäytyvä koulussa yläasteella. Yksi päivä pistin turpaan kiusaajaa niin että veri lensi ja sen jälkeen kukaan ei uskaltanut kiusata. Lopuksi säälin kiusaajaa ehkä sillä oli huonot kotiolot.

      • Kai tajuat että hyvin monelle kiusaajien "turpiin vetäminen" ei ole mahdollista. Jos olet itse todella pieni ja heikkokuntoinen ja vastassa on lauma isompia ja parempikuntoisia kiusaajia jotka koittavat systemaattisesti nujertaa sinut niin siinä ei auta mikään muu kuin ehkä ulkopuolinen apu / maisemien vaihto. Sitten on tietysti otettava huomioon myöskin se, että vain pieni osa kiusaamisesta on fyysistä. Et voi vetää ketään turpaan sen takia että sinua syrjitään.


    • Hienoa kuulla tälläisiä tarinoita vaikka itselläni kiusaamisen arveet ovat niin syvät että en usko että minusta voisi realistisesti ajatellen tulla mitään, vaikka teoriassa se mahdollista onkin. Ja kiusaaminen on vaan yksi ongelmistani (joskin pahimpia niistä). Koko elämä on sanalla sanoen ollut yhtä helvettiä. Välillä olen kyllä fantasioinut vastaavanlaisesta skenaariosta. Että oma elämä hymyilisi ja että tämä häirikkö tulisi jossain kadulla vastaan juopuneena. Kiusaaminen on myös todella merkittävästi vaikuttanut omaan koulumenestykseen, mitään motivaatiota ei ole opiskelun suhteen ollut kun elämä on ollut yhtä päivästä toiseen selviytymistä. Nyt sitä on hiljalleen ehkä alkanut olemaan.

    • ...

      Tää aloitus on provo! Toi ap kirjoittelee myös vauva palstalle kaikkea
      Keksittyä..

      • ongelmia

        Ei oo provo, vaan ap kirjoittajalla on joku pahempi mt-häiriö taustalla. Sama lopetus joka kerta.


    • vain ihminen

      Ei Jeesuksella karmaa ollut.
      Hän tuli maanpäälle, suorittamaan tietyn tehtävän.
      Ei Jeesus ole koskaan Jumalasta luopunut.
      Vain ihmiset ovat ja heille kertyy karmaa,
      Itsestä riippuu onko se hyvää vai pahaa.

    • KArma+

      Kyllä se on usein niin, että karma toteutuu. Esimerkiksi jos ihminen on ilkeä tahallisesti muille, niin hänestä ajatellaan pahasti eikä kukaan pidä hänestä. Jos pettää luottamuksen, se kostautuu myöhemmin. Jos ihminen syö päin honkia, sairastuu syöpään. Samoin käy jos tupakoi vuosia eikä piittaa terveydestä. Kaikki liittyy toisiinsa. Jopa meidän ihmisten käyttämät mömmöt päätyvät vesistöihin ja me sitten juomme sen. Kiertokulkua ei voi estää. Sen tähden kannattaa tulla viisaaksi.

      • hörhö

        Se on ihan just niin kuin haluat uskoa.


    • gsdfasgsdfN26

      Minäkin tiedän yhden kiusaajani, jolla on/oli vakavaa skitsofreniaa ja muita mielenterveysongelmia, teiniraskaus yms.

    • ajatuksia kiusasta

      Minäkin haluan kertoa, itseäni ei koulussa kiusattu, vaikka olin aika kiltti tyttö ja luokkakavereinani oli aika hurjia tapauksia ja ihmiskohtaloita, löytyi huumeidenkäyttäjiä ja hurjia kokemuksia. Näin jälkeenpäin sanon, että usea koulukaveripoika on kuollut, näin olen kuullut. Aina mahtuu ihmiselämään hurjia kokemuksia, harvemmat vain puhuvat niistä.

      Juu mutta poikaani kiusattiin aika rajusti, itseasiassa pääarkkitehti siihen kiusaamiseen oli opettaja joka ei osannut toimia poikien kanssa, lapseni kaverin hän nosti "bestis oppilaakseen" joka aiheutti sitten muiden kiusaamisen. Tämä naisopettaja jopa kehui psykiatrian taidoillaan ja opinnoillaan. Lopulta kävi niin, että lapseni sai tönäisystä johtuneesta haavasta verenmyrkytyksen ja joutui henkihieveriin. Opettaja ei edes pyytännyt anteeksi, saimme onneksemme vaihtaa koulua ja uudessa koulussa homma alkoi toimimaan. (ehkä johtui naisopettajan omista ongelmista, ettei tullut toimeen toisen sukupuolen kanssa,sillä ongelma oli siis vain poikien kanssa)

      Mutta se minkä haluan kertoa on se jotta se pahin kiusaaja on lähettänyt varhaisessa vaiheessa kaverien välityksellä anteeksipyyntönsä, kertoi jotta elämässään oli rankkaa, isä pahoinpiteli häntä ja mitä kaikkea muuta olikin tapahtunutkaan. lapseni on täysin antanut anteeksi kiusaajilleen. Äitinä kerran yritin änkätä tästä karmivasta opettajasta johon sain vastaukseksi positiivisen tuntuisia ajatuksia tästä ihmisestä. Joten se siitä.

      Mutta usein koulukiusaamiseen osallistuu opettaja joka haluaa kaveerata ja nostaa joitakin toisia paremmalle sijalle. Oman aikani opettajat eivät niin tehneet vaan se huonoinkin oli ihmisarvoinen, eikä häntä mustamaalattu muille oppilaille edes esimerkkinä.

    • gf4r43dfg32621

      Ihan hieno tarinahan tuossa aloituksessa mutta aika vaikea uskoa sitä todeksi.

      "Rankasti" kiusatut useimmiten vajoavat maan alle loppuelämäkseen ja suurin osa heistä ei kykene edes työhön saati sitten opiskeluun, vaikea uskoa että olit rankasti kiusattu ja se ei vaikuttanut mitenkään sosiaaliseen käyttäytymiseesi.

      Kiusaaminen voi tuhota ihmisen TÄYSIN.

      Vielä vaikeampi uskoa että menit " puhumaan " kiusaajallesi tuosta vaan vuosien jälkeen, en voi mitenkään uskoa tuota.

      Taitaa olla taas yksi noista miestissi "tarina" aloituksista kun se tuli taas esille tuossa lopussa.

      On totta että kiusaajilla on monesti itselläkin päässä vikaa, tiedän tämänkin kokemuksesta sillä eräs kiusaajani vanhemmat taisivat hakata sitä jatkuvasti kun oli mustelmilla ja vaatteetkin näyttivät roskista kaivetuilta mutta ei se oikeuta tuhoamaan muita ihmisiä sen takia että jos itsellä menee päin vittua joten sympatiaa ei heru kiusaajille

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe