Kaupan monivitamiinit?

mimmilli

Kokemuksia ihan kaupan monivitamiini tuotteista? Kattelin että jo prismassa on tosi suuri valikoima ainakin. Nyt on pelkästään sillon tällön tullu juotua jotain kaupan monivitamiini poretabletteja, rainbow ja joku muu..Onkohan mitään hyötyä? Rauta, sinkki, B12, D-vitamiini ja kalsiumi olis tärkeitä.

18

7008

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luut lujiksi

      Lue niiden tuoteseloste tarkkoin havaitaksesi miten paljon niissä tulee "Kemiraa" kylkiäisenä. Itse en koske edes kepillä noihin kemira-monivitamiini-koktaileihin.

      Vitamiinejakaan ei tule syödä summassa mutulla, vaan niiden todelliseen tarpeseen.

      Ihmisen kehon solujen toiminnan tasapaino on hyvin mutkias ristiinvaikutteinen ja sen herkkää "eko-tasapainoa" ei tule horjuttaa mielivaltaisilla lisäraviteiden käytöillä. Näin asia lausutuna erään lääkärin taholta aiheesta keskusteltuamme ja luokitteli vastuuntunnottomaksi harkitsemattoman lisävitamiinien käytön joista mitään ei ole viisasta nauttia yli tarpeen, sillä se kääntyy pitkällä aikavälillä trakoitustaan vastaan.

      Kannattaa tarpeen mukaan ostaa tuoteet erikseen, laadukkaita lisäravinteita / vitamiineja, kuten C, D,magnesium (malaatti on ehkä paras versio), sinkki, seleeni ja B-vitamiinit ja valvoa ettei eri tuotteissa kumuloidu liikaa päällekkäisyyksiä.

      Kalsuim-lisiä ei tule syödä turhaan summamutikassa ja raudan liika-annostus on terveydelle vaarallista.

      Entä miksi kalsiumilisiä? Mikäli luuston tiheyttä jattelet, niin kannustan perehtymään oheisiin kiinnostaviin sivuihin asiaa koskien.

      - http://ruohikolla.blogspot.fi/search/label/K2-vitamiini

      - http://ruohikolla.blogspot.fi/search/label/Osteoporoosi

      "Tutkimus: Kalsiumtabletit lisäävät sydänkohtauksia"

      - http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article479573.ece?s=u&wtm=medi-30072010

      "Kalsiumlisät ovat mahdollisesti sydänriski, jos niitä syö liikaa"

      - http://www.iltalehti.fi/terveys/2013021116660521_tr.shtml

      "Calcium supplements 'double risk of heart attack', study finds"

      - http://www.theguardian.com/society/2012/may/24/calcium-supplements-heart-risk
      Omega 3 on hyvä valita puhdistettua laadukasta öljyä, sillä kaikki eivät sellaisi aole vaan niissä tulee mukan kaikki kuonat / myrkyt.

    • ei monivitamiineja
      • 24.

        Ei tietenkään kannata ostaa Prismasta, kannattaa ostaa verkostomarkkinointivedättäjiltä hurjaan hintaan.


      • citymarket ja iherb
        24. kirjoitti:

        Ei tietenkään kannata ostaa Prismasta, kannattaa ostaa verkostomarkkinointivedättäjiltä hurjaan hintaan.

        Ei ole mitään verkostoa, jossa myytäis vitamiineja.


    • ...

      Monivitamiinit on yleensä huonoja, koska ne on synteettisiä ja siksi keho pystyy hyödyntämään niitä heikommin. Monia vitamiineja löytää kyllä orgaanisessakin muodossa kunhan jaksaa hieman perehtyä.

      Kannattaa aina valita myös tuote, jossa on mahdollisimman vähän lisä- ja makeutusaineita. Magnesiumstearaatti on esim. sellainen täyteaine, jota kannattaa välttää koska se on mahalle haitallista pitemmällä käytöllä.

      • bvkd0

        -- Monia vitamiineja löytää kyllä orgaanisessakin muodossa kunhan jaksaa hieman perehtyä.--

        Ja vielä kun perehtyy hieman lisää niin huomaa ettei tarvitse lisäravinteita juuri ollenkaan.


    • luut lujiksi

      >> Ja vielä kun perehtyy hieman lisää niin huomaa ettei tarvitse lisäravinteita juuri ollenkaan.

      Tuolle steriilille (trolli-) viestille kun vielä saisi asiallisia ja asianmukaisia perusteluita.

      "Jos syö kunnollista, käsittelemätöntä ruokaa, saa siitäkin jo melko paljon vitamiineja. Suomalaisten kannattaisi ottaa ensisijaisesti lisää C- ja D-vitamiinia sekä mineraaleja kuten seleeniä, sinkkiä ja magnesiumia. Nämä kaikki voi saada halvoilla vitamiinilisillä."

      - http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/laakari-vitamiinitutkimuksesta-tulokset-taysin-virheellisia-ja-vaarin-tulkittuja/1945038

    • NatuMan

      Ruokavalio kuntoon ja siihen kylkeen laadukas monivitamiini. Jos olet kiireinen työelämässä ja aikataulu ei mahdollista kunnon ruokavaliosta kiinnipitämistä kannattaa ehdottomasti käyttää monivitamiinia.

      Laatu on kuitenkin erittäin tärkeää. Suosi vain "whole food" monivitamiineita joissa vitamiinit on hedelmistä ja kasviksista.

      Tässä hyvä: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Alive-Whole-Food-Energizer-Multi-Vitamin-Max-Potency-No-Iron-Added-180-Tablets/4120?rcode=mhw465

      Purkissa suositeltu annos on yleensä melko vahva joten annostus kannattaa pienentää. Silloin purkki on myös riittoisa.

      Alennuskoodilla MHW465 ensitilauksesta $5-$10 alennusta.

      Ohjeita tilaamiseen: http://luonnollisetvitamiinit.blogspot.fi

      • Anonyymi

        Sipsikaljavegaani.


    • citymrket.iherb

      C
      D

      Purkista

    • mimmillli

      Kiitoksia vastauksista. Olen siis lopettanut lihan syönnin ja maitotuotteita syön hyvin vähän.Ja sitten ihan se että n juuri kerkeä ruokaa laittamaan niin jää välillä todella köyhäksi ne ravinteet ym. Hedelmiä,pähkinöitä, siemeniä ym. syön lähes päivittäin.

      • psssas

        B12 ravintolisä on tärkeä jos ei syö lihaa.


      • Lihansyöjä.

        --Hedelmiä,pähkinöitä, siemeniä--

        Katsoppa kuule peiliin ja mieti onko sinut luotu syömään pelkästään hedelmiä,pähkinöitä ja siemeniä ?


      • mimmilli
        Lihansyöjä. kirjoitti:

        --Hedelmiä,pähkinöitä, siemeniä--

        Katsoppa kuule peiliin ja mieti onko sinut luotu syömään pelkästään hedelmiä,pähkinöitä ja siemeniä ?

        No löysihän se ensimmäinen fiksu "lihansyöjä" tänne kommentoimaan! Wuhuu!

        Maininta että näitä syön ei tarkoita että VAIN niitä. Katsoppas itseäsi peiliin ja mieti mikä pistää lihattomuus aiheessa pipon heti niin tiukalle että ei pysty kommentoimaan kuin alentavaan sävyyn?


      • xdgfchvjbkjlhgjcfhxc
        mimmilli kirjoitti:

        No löysihän se ensimmäinen fiksu "lihansyöjä" tänne kommentoimaan! Wuhuu!

        Maininta että näitä syön ei tarkoita että VAIN niitä. Katsoppas itseäsi peiliin ja mieti mikä pistää lihattomuus aiheessa pipon heti niin tiukalle että ei pysty kommentoimaan kuin alentavaan sävyyn?

        Moi mimmilli.

        Minä en ole vielä ketjuun kommentoinut, mutta nyt hieman ajatusta peliin.

        Kun nyt noin herkästi reagoit muiden kommentointiin lihansyömisestä, ainakin minusta näyttää sille, ettei kukaan puhunut halventavaan sävyyn asiasta. Olisiko mahdollista että tämä lihansyömättömyys on sinulle elämää tärkeämpi eettinen asia, ja olet törmännyt muualla asiaa vastustaviin ihmisiin? Eli on hermot jo valmiiksi tiukalla...

        Itse olen sitä mieltä että jokainen syököön mitä haluaa, mutta jos kirjoitat "Olen siis lopettanut lihan syönnin ja maitotuotteita syön hyvin vähän." olisin huolestunut proteiiniensaannistasi. Siis mikäli tuo asia on juuri noin niinkuin kirjoitat.

        Ne proteiinit kun on sellainen asia, että niistä tehdään se mitä me olemme. Lihakset, hormonit jne. Itse en noiden kanssa alkaisi leikkimään yhtään, ennemmin sitten vähentää hiilihydraattien määrää.


      • Ituhipit.
        mimmilli kirjoitti:

        No löysihän se ensimmäinen fiksu "lihansyöjä" tänne kommentoimaan! Wuhuu!

        Maininta että näitä syön ei tarkoita että VAIN niitä. Katsoppas itseäsi peiliin ja mieti mikä pistää lihattomuus aiheessa pipon heti niin tiukalle että ei pysty kommentoimaan kuin alentavaan sävyyn?

        --No löysihän se ensimmäinen fiksu "lihansyöjä" tänne kommentoimaan! Wuhuu!

        Maininta että näitä syön ei tarkoita että VAIN niitä. Katsoppas itseäsi peiliin ja mieti mikä pistää lihattomuus aiheessa pipon heti niin tiukalle että ei pysty kommentoimaan kuin alentavaan sävyyn?--

        Jo jopas sinulle otti koville jos joku haluaa syödä lihaa.


      • kalaa?

        Proteiinit:

        Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-1,5 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


        Punainen liha tappaakin vain Yhdysvalloissa!
        http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2013/10/09/punainen-liha-tappaakin-vain-yhdysvalloissa/


        Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan proteiinia tulisi saada n. 20 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 100 g proteiinia päivässä.


    • luut lujiksi

      mimmilli: "Olen siis lopettanut lihan syönnin ja maitotuotteita syön hyvin vähän.Ja sitten ihan se että n juuri kerkeä ruokaa laittamaan niin jää välillä todella köyhäksi ne ravinteet ym."

      Huolestuttava yhdistelmä terveyden kannalta, terveys joka on yksi aivan tärkein asia elämässä.

      Tuosta tosin ei käynyt ilmi millaisena / minkä asteisena vinannespainoteinen ruokailu on toteutettu.

      Ennen kuin ryhtyy vegaaniksi tai "osa-vegaaniksi", niin tulee aivan ensin selvittää itselleen ja opiskella miten uusia ravintotottiumuksia tulisi soveltaa käytännössä ettei vahingoita terveyttään.

      Vihannesyöjäksi tai absoluuttiseksi vegaaniksi siirtyminen tulee aina tehdä mieluummin asteittain ruokailitottumuksensa siihen mukauttaen, joka perustuu asiasta opiskelemaansa tietoon ja pitäen huolta ettei karensseja pääse syntymään.

      Runsaasti tuoreita vihenneksia, marjoja ja hedelmiä sisältävä ruokavalio on useissa tutukimuksissa todettu hyvin terveelliseksi ja jolla voi jopa ehkäistä tai alentaa riskiä moniin ns. kansantauteihin. Tärkeää on myös ruoan valmistustavat.

      Sitten mitä tulee lisäraviteisiin, niin kannattaa koettaa selvittää mitkä tuotteet ovat tyypiltään ja laadullisesti linjassaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe