MÖKILLÄ PIKAISTA APUA!!

toivoton menkka

Oon 15v tyttö, ja kuukautiset sattuvat juuri nyt olevan päällä. Huomenna aamulla menemme mökille, ja olemme siellä 2 yötä. Menkkani ovat kestäneet vasta vuoden, joten en voi olla täysin varma kauan kuukautiseni kestävät. mutta siitä olen varma, että ne ovat huomenna, koska ne ovat jo alkaneet.

Kuukautiseni alkoivat siis 23 päivä, ja ne yleensä kestävät viikon. Pystyn kuitenkin säännöstelemään, milloin veritulva tulee. Eli kun seison verta ei YLEENSÄ tule ollenkaan, tai pieni tippa, mutta kun menen vessaan pöntölle, veritulva tulee pönttöön suoraan.
Näin ei kuitenkaan käy, jos olen istunut kauan tai yön jälkeen. Yön jälkeen en ehdi edes juoksemalla menemään vessaan, johon on huoneestani n.7m, vaan veri valuu pitkin jalkoja. Minulla siis on runsaat kuukautiset.

Joten mitä teen?

Mökilläni on ulkovessa, johon on mökistä n. 100m, joten en millään ehi sinne ilman verivanan jättämistä perään.
En myöskään käytä tampponeja, koska ne eivät mene sisään, olen jo koittanut n. 5 kertaa. Sain kerran noin puolet tungettua sisään, mutta se tuntui ikävältä istuessa.. :/

9

1449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopivat siteet

      Tamponi taatusti tuntuu ikävältä, jos siitä vain puolet on sisässä. Eikä siitä ole hyötyä silloin.

      Mitä sidettä käytät? Yösiteet ovat hyvin imukykyisiä ja estävät yöllä tehokkaasti myös ohivuotoa pakaravakoa pitkin.

      Päivällä side valitaan vuodon määrän mukaan.

      Tekstistäsi saa ikään kuin sellaisen käsityksen, ettet käytä mitään sidettä. Silloin vuotosi täytyy olla vähäistä.

    • Hauskaa mökkilomaa

      Minäkin suosittelisin imukykyisintä yösidettä. Jos ehdit ulos ennen verivanaa niin haittaako se ulkona jos verta maassa onkin?

      Itsellänikin on kyllä ollut aina runsaat menkat yölläkin, mutta äärimmäisen harvoin minullakaan on verivana jaloista valunut niinkuin edellinen kirjoitti, että kuulosti ettei sinulla ole sidettä lainkaan. Jos kuitenkin on, niin sinuna kiinnittäisin kyllä huomioini siihen millaista sidettä yöllä pitää. Ei riitä side kuin side, kyllä se pitää olla sellainen, että imutehoa riittää. Itse käytän toisinaan päivälläkin yösidettä jos tiedän, ettei vessassa käynti onnistu. Tamponista ei varsinaisesti runsaaseen vuotoon ole muuta apua kuin yhdessä siteen kanssa saa lisäaikaa niiden vaihtoon. Ei se vuotoa vähennä.

      Mitä jos juttelisit asiasta äidin kanssa niin hän varmasti osaisi neuvoa ja yhdessä kävisitte ostamassa kunnon siteet.

    • tekstin aloittaja

      Tottakai käytän siteitä. Unohdin mainita asiasta. Käytän päivin ja öin kaikista imukykyisimpiä yösiteitä, paitsi viimeisenä menkkapäivänä. Silti aamulla noustessa ylös, side ei ehdi imeä sitä hirvittävää verimäärää heti, joten osa tulee jalkoja pitkin.. Ja äidin kanssa en voi puhua, hän ei ikään kuin välitä. Ennen kuin menkkani alkoivat ekaa kertaa isäni antoi siteet ja selitti nää jutut, ei äiti. Äiti ei koskaan ole puhunut asiasta minun kanssani, vaan aina jos on jotain menkoista, hän käskee kääntymään isän puoleen.. ://

    • Hauskaa mökkilomaa

      Jos vuotosi on noin runsasta niin kannattaa käydä vähintään terkkarin luona juttelemassa kun koulut alkaa jos on tarve hän ohjaa sinut eteenpäin.

      Ibuprobeenit hieman niukentavat vuotoa, joten kannattaa kokeilla sitäkin.

      Ja jos menkkasi alkoivat 23 pv ja kestävät yleensä 7 pv niin eihän tässä enää ole kuin pari päivää ja sanoit tuossa itsekin, että viimeinen päivä on helpompi jos yösidettä ei tarvitse pitää.

      Tsemppiä ja yritähän nauttia mökillä olostakin äläkä murehdi miten yö menee.

    • Hyvää kesää sinulle!

      En halua mainostaa, mutta Alwaysin siteet imevät minusta ylivoimaisesti parhaiten. Ovat myös kaikkein kalleimpia. Laita yöksi kahdet alushousut päällekkäin, alimpiin yöside ja päälimmäisiin housuihin talouspaperia riittävä määrä. Voi olla vähän lämmin näillä keleillä kyllä, mutta riisu vaikka yöpaita nukkumisen ajaksi. Taas vessareissulla käytä väljää yöpaitaa, niin sideviritelmä ei näy alta. Älä laita talouspapereja kuten ei sidettäkään vessanpönttöön vesivessassa. Puuceessa voit laittaa talouspaperin pönttöön mutta et sidettä.

      Voit myös vaihtaa siteen omassa huoneessa. Laita alle vaikka vati jossa on paperia. Lopuksi laitat likaiset paperit ja siteen roskikseen ja menet vessaan tavalliseen tapaan. Vaihdat sitten jossain vaiheessa aamupesun jälkeen taas uuden siteen.

      Jos olet jossain, missä on vaikeaa tuo siteiden kanssa pelaaminen, niin laita kännykkään värinähälytys ja käy vaihtamassa side kerran yön aikana. En suosittele kuitenkaan joka yöksi tätä, koska se häiritsee unia.

      Minulla itsellä kuukautiset muuttuivat vähemmän sottaisiksi sitten, kun olivat olleet jonkin aikaa. Toivottavasti niin käy sinullekin! :)

    • Mainostit jo!
      Miusta Libressen siteet on parempia koska ne joustaa ja parempi tarrapinta. On oma mielipiteeni tuosta asiasta.

      • mikä sopii kellekin

        Kaikki tietävä ei tiedä, ettei kaikki vain yksinkertaisesti pysty pitämään tietyn merkkisiä siteitä erinäisistä syistä. Jokainen joutuu testaamaan itse sen miten oma kroppa kestää minkäkin merkin, siinä ei paljon tarrapinta ja joustavuus (kerro joku merkki mikä ei jousta niin tai tarra ei pidä!) paljon auta kuin muut ominaisuudet tuottavat tuskaa.


      • H. k. s.

        Imukykyä nyt haettiin, ja tiedän 100 % varmasti, että sitä löytyy Alwaysista, koska itse käytän sitä ja koska minulla on aina parin päivän ajan runsas vuoto. Hyvä side on iso asia yöunien ja lakanoiden pesun kannalta. Taas silloin kun vuoto on niukkaa kannattaa käyttää halpaa sidettä jossa on miellyttävä pinta.

        Tarrapinnat on kaikissa nykysiteissä liiankin hyvät, on housut revetä kun irrottaa sidettä. Vähempinkin riittäisi!

        Jokainen voi vapaasti kokeilla, mikä itselle parhaiten sopii.

        En tiedä, millainen yöside Libressellä on nykyään, mutta toivottavasti parempi kuin silloin kun viimeksi sitä käytin joskus kauan kauan sitten. Silloin keskellä oli onneton kapea suikale sidettä ja pikkuruiset siivet, mutta takapuolessa valtava mötti. On katkeria muistoja siitä siteestä, taisi olla jonkun miehen suunnittelema. :( Mutta eiköhän kehitys ole mennyt parempaan suuntaan, kerro sinä jos tiedät. Onko sinulla itselläsi kokemusta runsaasta vuodosta yöllä?

        Kyllähän noita siteitä koko ajan muutetaan. Alwaysissa oli välillä kovin hiostava pinta, Libressessä taas liian jäykkä ja kova pintamateriaali. Molemmat ovat sittemmin vaihtaneet pintaa parempaan suuntaan. Vuokkoset oli 80-luvulla iso vanupötkylä, sitten mitään imemätön jäykkä lätty, mutta nykyään kai sekin on taas ihan ok. Kuitenkin Vuokkosten imukyky ei yleensä ole ollut yhtä hyvä kuin kalliimpien merkkien, joten en lähtisi sitä käyttämään nimenomaan runsaaseen vuotoon. Tai itse asiassa lopetin sen käytön eräänä päivänä hyvin kauan sitten, kun kadulla kävellessä tunsin, miten veri valui jalkaa pitkin kenkään. :( Mutta niukkaan vuotoon halvat siteet varmaan sopivat ihan hyvin.


    • 456788

      Kuinkahan alkup. on pärjännyt mökillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe