Perusoikeuksien rajoitus!

järkyttävää

Uudessa perustuslaissa, joka astui voimaan 1.3.2012 - jonka perustuslain kuuluisi olla kansalaisten turvaksi - on kohta, että valmiuslain voimassa ollessa, joka voidaan julistaa pelkällä vaikka pandemialla (WHO päättää), on oikeus rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia.

Siis sitä, että saammeko ylipäätään elää, olla ja asua.

Mm. nämä liittyvät perusoikeuteen - vanhasta laista.

"Jokaisella on oikeus elämään sekä henkilökohtaiseen vapauteen, koskemattomuuteen ja turvallisuuteen.

Ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti.

Henkilökohtaiseen koskemattomuuteen ei saa puuttua eikä vapautta riistää mielivaltaisesti eikä ilman laissa säädettyä perustetta. Rangaistuksen, joka sisältää vapaudenmenetyksen, määrää tuomioistuin. Muun vapaudenmenetyksen laillisuus voidaan saattaa tuomioistuimen tutkittavaksi. Vapautensa menettäneen oikeudet turvataan lailla."

Miten on mahdollista, että meidän eduskuntamme on hyväksynyt tällaisen lain?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteensopivuus

      Onko tämä nyt ajateltu yhteensopivaksi EU:n sotapoliisin kanssa, koska heillä on täysi diplomaatinen syytesuoja, he saavat EU:n alueella pidättää kenet tahansa, heillä on valta ylitse valtioiden oman poliisin, he saavat viedä pidättämänsä henkilön mihin tahansa selittämättä ja pitää henkilöä pidätettynä kaksi vuotta.

      Ei EU-poliisi voisi toimia näin, jos Suomen perustuslaissa ei olisi tuota perusoikeuksien rajoitusta.

      • Voi voi

        Totta kai tiesit että:

        EU:han hyväksyi jo aikaa sitten teloitukset ja kuolemantuomiot kapinoiden ja kriisien yhteydessä. kyllä se siitä etenee.

        "Euroopan Unionissa on voimassa optio kuolemantuomiolle. EU:n kannattajat Suomessa eivät syystä tai toisesta muista mainita tätä puolta rakkaasta liittovaltiostaan. Se on kuitenkin totta. Suomessakin on kuolemantuomio voimassa, jos niin halutaan. Sen takaa Lissabonin sopimus.

        Sopimuksessa sanotaan kyllä, ettei kuolemantuomiota ole EU:ssa, mutta kuten aina tällaisissa sopimuksissa, se ei olekaan koko totuus. Alaviitteen alaviitteessä (kyllä, luitte aivan oikein, se on alaviitteen alaviitteessä) todetaan nimittäin, että kuolemantuomio ei ole voimassa, "paitsi jos kyseessä on sota, mellakat tai kansannousu". Englanniksi "war, riots or upheaval."

        http://rayhablogi.blogspot.fi/2013/12/kuolemantuomio-on-voimassa-tarvittaessa.html

        "Tähän väliin on hyvä muistaa, että Venäjällä, tuolla EU-fanien niin kauheasti parjaamalla epädemokraattisella maalla, on laki, jossa yksiselitteisesti todetaan, ettei maassa ole kuolemantuomiota. Venäjällä ei siis ole enää kuolemantuomiota. EU:ssa se on. Ei suinkaan murhista, suuryritysten myrkytysrikoksista tai muista vastaavista, vaan kansalaislevottomuuksista ja sodasta."


    • Tuo on

      On aivan loogista, malli on tullut Yhdysvalloista, jos jokin pandemia todella leviää, niin silloin voidaan aivan hyvästä syystä rajoittaa ihmisten liikkumista.

      Tässä esimerkki toteutuksesta:

      "Liberia sulkee rajojaan Ebola-epidemian vuoksi – useita lääkäreitä sairastunut virukseen

      Liberian hallitus ilmoitti uusista, tiukemmista toimista epidemian suitsimiseksi. Maa rajoittaa julkisia kokoontumisia kuten marsseja ja mielenosoituksia."

      http://yle.fi/uutiset/liberia_sulkee_rajojaan_ebola-epidemian_vuoksi__useita_laakareita_sairastunut_virukseen/7378836

      "Ebola-paniikki leviää: Senegal sulki rajansa"

      http://yle.fi/uutiset/ebola-paniikki_leviaa_senegal_sulki_rajansa/7163468

    • bilderbergpäätöksiä

      Suunnittelevatkohan he tehdä tuon valmiuslain voimaantulon ebolalla?

      Viruksilla on metka tapa yht äkkiä vain kadota, vaikka olisi mikä epidemia meneillään. Valmiuslain voimaansaattaminen sovittiin väittämän mukaan Espanjan Bilderberg-kokouksen tavoitteissa.

      Aikoinaan luin, että Kreikan Bilderberg-kokouksessa sovittiin finanssikriisin aloittaminen - luin tämän ennen kuin edes tiedettiin koko kriisistä, ja niinhän se vain tuli. Syytä olettaa, että tekevät tuon valmistilalain voimaansaattamisenkin, siihen kuuluu pakkotyö ja kaikki.

      Kukahan agiteerasi sen sairaanhoitajien työselkkauksen - oliko se 2009 - sillä varjollahan se pakkotyölaki sitten saatiin, ja tähän on tähdätty ja asioita tehty systeemattisesti eteenpäin. Hoitajat sai pienen palkankorotuksen, jota he hakivat sillä varjolla, että sitten on potilaan hoito korkeatasoisempaa. Olisi kiva nähdä, että paljonko hoidontaso nyt koheni, kun myivät samalla kaikki virkamiehet.

    • jonoon mars

      Se on sitten sairailla ja typeryksillä lähtö lähellä. Muuten ei voi tarjota tasa-arvoa. Ja nyt Katainen on pääkallopaikalla päättämässä.

      "Mahdollistaja tarkoittaa sitä, että kaikille tarjotaan tasapuoliset mahdollisuudet terveeseen elämään ja vahvaan sivistykseen, ja tästä seuraa yhteiskunnan menestys. Olen sivistysuskoinen", hän kuvailee.

      http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen Nyt oivalletaan ettei valtio ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin/1135243556819

      Sitä onkin uusia krematorioita syntynyt kuin sieniä sateella ja ruumiiden kuljetuskin ulkoistettu siivouspalveluille.

    • onko tietoa?

      Miten meidän käy?

    • sininen unelma

      Jos asiaa katsotaan nyt tämän EPP:n kannalta, jolla on Lissabonin sopimuksen myötä diktatuurivalta EU:ssa, niin se näyttää tällaiselta:

      "....lifelong learning and employment in order to create opportunities for everyone..."

      http://en.wikipedia.org/wiki/European_People's_Party

      Ja jos tämä lupaus elinikäisestä työnteosta ja opiskelusta tulkitaan samalla tavalla kuin Katainen sanoo tuosta tasa-arvosta terveyteen ja sivistykseen, niin he lupaavat meille juuri sen mittaisen eliniän, kun pystymme joko työskentelemään tai/ja opiskelemaan. Siis fyysiseen ja psyykkiseen tekemiseen, emmekä ole avuttomia.

      Tuo Kataisen sanonta edellä vastaa täysin tätä EPP:n Varsovan manifestin kohtaa.

    • Eutler

      Huomasin juuri tästä tuoreesta uutisesta, että nyt näyttää EU alkavan määräillä, mitä täällä saa olla mieltä, kun kohde on löytynyt.

      Politiikka 30.7.2014 klo 18:41 | päivitetty 30.7.2014 klo 20:21
      Tutkijat: Venäjä-pakotteet ovat käänne Suomen ja Venäjän suhteissa
      http://yle.fi/uutiset/tutkijat_venaja-pakotteet_ovat_kaanne_suomen_ja_venajan_suhteissa/7384437

      "

      Uutiset
      Politiikka

      Politiikka 30.7.2014 klo 18:41 | päivitetty 30.7.2014 klo 20:21
      Tutkijat: Venäjä-pakotteet ovat käänne Suomen ja Venäjän suhteissa
      Suomi ei hoida suhteita enää yksin – vaan yhdessä EU:n kanssa. Kylmän sodan aikana Suomi varoi visusti ottamasta kantaa suurvaltioiden suhteisiin. Muutos alkoi, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.

      Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Kuva: Yle

      Kylmän sodan aikana Suomi hoiti suhteita itänaapuriin kahden kesken. Taustalla oli pelkoa ja maailmanpoliittista realismia:

      – Neuvostoliitto hirvitti sen verran, että Suomen presidentti Paasikivi epäröi aikanaan jopa liittyä Kansainliittoon, muistelee poliittisen historian professori Timo Soikkanen.

      Kansainliiton raunioista syntyi myöhemmin YK. Kylmä sota kuitenkin jatkui:

      – Suomi pyrki pysymään mahdollisimman puolueettomana ja halusi olla ottamatta kantaa asioihin, jotka liittyivät suurvaltojen välisiin suhteisiin. Suuri muutos tuli EU-jäsenyyden myötä, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.
      Tarvitaanko omaa Venäjä-politiikkaa?

      Myös professori Timo Soikkanen uskoo, että Venäjä-pakotteista on alkanut uusi aika:

      – Kyllähän se on uusi asia ihan, että ollaan toisten mukana Venäjää vastaan eikä hoideta asioita kahdestaan. Toisaalta EU:ssa yhteisesiintymisen paine oli niin kova, että olipa siellä mitä vaan, niin suomalainen ministeri suttaa nimensä sinne, sanoo professori Timo Soikkanen Turun yliopistosta.

      Kaikille EU:n yhteinen Venäjä-politikka ei riitä. Oppositiopuolue perussuomalaiset on vaatinut, että Suomella pitäisi myös omaa Venäjä-politiikkaa.

      Onnistuuko tämä?

      – Sillä on tietyt rajat. Venäjä-politiikka ei voi olla ristiriidassa EU:n päätösten kanssa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen."

      Kohta:
      "- – Sillä on tietyt rajat. Venäjä-politiikka ei voi olla ristiriidassa EU:n päätösten kanssa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen."

      Tästä siis "keski-eurooppalaisen kansallissosialismin" voittokulku alkaa, ne sanovat, mitä täällä idän reunalla ei saa tehdä.

    • muutama kuukausi

      Ja sitten se viimeinen fantastinen käänne, jota Stubb nyt odottaa malttamattomana vain puhumalla urheilusta ja twittaamalla kesken koukousten, on tiedossa syksyllä, kun EU:ssa valitaan ensimmäinen, todellinen diktatuurihallitus. Sitten rysähtää.

    • paantalteen

      Toisessa ketjussa kerrotaan Kataisen ehdottaneen Junckeria Eurooppa-neuvoston johtoon, johon sanoin, että sittenpä avautuu Kataiselle komission johtajan paikka!

      Hän voi jatkaa Russia-EU neuvotteluja EU:n ja Venäjän yhdistymisestä, jotka ovat olleet jo finaalissa EPP:n ja Putinin puolueen osalta hetki ennen Ukrainan kriisiä, ja hän on EPP-johtajan asemassa johtanut niitä ennenkin.

      Laitan tämän tähän ketjuun, että katsotaan miten syksyllä tuon komissioasian käy,jos olen oikeassa, niin sitten jatkossa tiedämme, että menee tuohon Euroopan Unionin ja Venäjän yhdistämiseen koko juttu.

      • Taas vaan

        Sotket sekopäisenä selkeitä ketjuja horinoillasi, tyhmennät palstaa urakalla, ehkä olet jopa EU:n maksama trolli palstoja pilaamassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe