Leonberginkoira

leohullu

Moi! Onko kellään kokemusta leonberginkoirasta? Jos on niin olisi kiva jos joku valaisisi minulle tämän rodun pitämisestä yms. :)

5

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leoleoleo333333

      Moro! Itsekkin olen ekaa( toivottavasti pian) hommaamassa. Mitä oon lukenut nähnyt ja kuullut niin älyttömän isoja, mutta koulutettuna tosi kilttejä(suurin osa). Ei kannata hommata jos asut pienessä asunnossa. Vaatii vähintään reilun tunnin/puolitoista REIPASTA ulkoilua päivittäin, karvaa lähtee aika älyttömästi(niillä on kolminkertanen turkki) ja tosiaan VAATII hyvän perus tapakoulutuksen.

      Oppii melko nopeasti, on tottelevainen mutta saattaa olla vähän liiankin herkkä, kuulemma jotkut yksilöt masentuu jos perheen sisällä tulee äänekästä riitelyä,ym. Leoilla on sitten jonkin verran sitä paimenkoira viettiä eli tietää oman reviirinsä(joskaan ei räksytä myöskään turhasta, haukahtelee jos tapahtuu sen mielestä jotain erittäin mullistavaa). Voimakasluontoiset urokset ei välttämättä tule toisten urosten kanssa aina toimeen. Tykkäävät vetää, kaivaa ja uida, eivät kuolaa pahemmin mutta varaudu siihen että kuraa ja karvaa on jokapaikassa. Kukkapenkistä kannattaa jo henkisesti luopua jos oot leo hommaamassa ja ehdottomasti kaikki myrkylliset kasvit veke. Jos mahdollista, hommaa joku hiekkalaatikon tyyppinen ja vaikka kahluuallas niin leo tykkää.

      Syövät about parin sadan e:n edestä kuussa joten ei mene ruokakuluihin mitään tolkuttomia kustannuksia. Kannattaa ainakin kasvuiässä( mitä oon ymmärtänyt) olevalle koiralle syöttää matala proiteiini pitoista ruokaa( vaikuttaa siihen jotenkin ettei tuu mitään liikakasvua tai jotain) ja muutenkin laatu tavaraa(ei mitään Pedigriitä :D ).

      Ei nyt tuu heti muuta mieleen ja kannattaa toki kysyä ensisijaisesti kennel liiton kasvattajalta. Siitä vielä että Leoilla ei yleensä oo hirveän pitkä elinkaari( about 6-9 vuotta) ja jonkin verran on myös sairauksia.

      Pääpiirteissään (puolueellinen kommentti koska itselläkin aivan älytön leo kuume) ehkä parhaita seurakoiria ikinä, erittäin valloittavia ja mukavia jässiköitä, tosi lapsiystävällisiä ja kilttejä. Suosittelen.

      • leohullu

        Voi kiitos kun vastasit! Tästä oli paljon apua! Kyllä taidan sen leon meille hankkia, on ne vaan niin ihania ja sopii hyvin meidän omakotitaaloon ;)


      • leot on parhaita

        Ja molemmat leomme elivät yli 10-vuotiaiksi.


      • leo kannattaa :)

        Kaikki leot eivät ole lapsiystävällisiä. Tiedän muutamia, jotka ärisee lapsille.

        Omistajan pitää olla määrätietoinen koulutuksessa.


    • leot on parhaita

      Leo kannattaa! Yksi maailman ihanimmista koiraroduista hyvin koulutettuna. Meillä oli leoja kaksi, mutta en juurikaan niistä muista kun olin niin pieni.

      Toinen niistä oli hyvin tottelevainen löllykkä -oikea sylivauva- mutta esim. puolusti läheistäni kerran kun nuoret känniääliöt alkoivat huudella hänelle.. Läheiseni kehui, että noille saat murista ja leohan murisi :) Pojat pinkaisivat pakoon.

      Toinen leoistamme oli omien polkujen kulkija. Eräs sukulaisemme sanoi, että tuo koira on varmasti ollut ihminen edellisessä elämässään. Sen verran erikoisia metkuja teki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      250
      2431
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1615
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1414
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1285
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1212
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1132
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      988
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      81
      972
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      932
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      99
      825
    Aihe