Minkälaista uupumista?

kohta raatona

Usein täälläkin kirjoitetaan siitä, että on väsynyt ja uupunut. Kertokaa ihan kirjaimellisesti, että minkälaista se uupuminen oli? Nuo samat oireethan voi tulla mistä vain. Yritän tässä saada selvyyttä omaan tilaani. Minulla on vain struuma, ja TSH on 1-2 välillä ja T4V on välillä 11 ja 12.
Lääkitystäkin kokeiltiin, mutta se lopetettiin, kun T4V nousi 15. Oli kuulemma vaara, että tulee ylitoimintaa.
Minulle tulee ajoittain aivan valtavia uupumis-ja väsymyspäiviä. Tuntuu, että koko ajan on univelkaa, vaikka nukun aika hyvin. Tuo kumma uupunut olo minua enempi huolestuttaa. Ennen lähdin innokkaasti lenkille, mutta nyt se on varsinaista pakkopullaa. En vain jaksaisi enää kävellä pitempiä lenkkejä. Tuo isontunut kilppari on ehkä syynä siihen, että aivan kuin happi ei kulkisi niin kuin pitäisi.
Minulla on pian ultra ja siitnä tarkistetaan taas tuon kilpparin koko. Odotankin jo kovasti, että pääsisin leikkaukseen, koska tuo kilppari tuntuu jo inhottavalta ja usein se tekee sen, että tuntuu kuin happi loppuisi.

11

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • outoa meininkiä

      Älytöntä lopettaa lääkitys,kun T4-v on viitteen puolivälissä. Lääkitys ei ehkä ollut vielä edes riittävän suurella annoksella. Oireet/pireettomuus ja T4-v ovat parhaat mittarit annostukselle. TSH saa painua jopa viitteen alapuolelle jos nuo em. seikat ovat kunnossa. Lisää Thyroxinia kehiin.

      • kohta raatona

        Minäkääm en ymmärrä sitä, että miksi se menisi liikatoiminnan puolelle. Annos päivässä oli 75 microgrammaa. se endo itsekkin sanoi, että lääkitys oli aika pientä.


    • kertakaikkiaan

      Ihan järkyttävää hoitoa olet saanut, thyroxin lääkityshän voi myös pienentää struumaa ja kun lääkitys on alotettu sitä ei saa lopettaa koska kilpirauhanen on lopettanut toiminnan kun on otettu purkista kilpirauhasen hormoonia T4:sta eli kun sinulla on struuma ja arvot nuo pitää thyroxinia syödä eikä sitä saa lopettaa koskaan sitä syödään koko loppu elämä.

      • kohta raatona

        Mulla se lääkitys ei pienentänyt struumaa. Ehkä siksi tuo lääkitys lopetettiinkin. Epikriisiin oli kyllä kirjoittanut, että olen koko ajan väsynyt..juu..kuuli ja tajusi että olen väsynyt, mutta eipä se kiinnostanut enempää. Juuri tän uupumuksen takia olen kyllä mennytkin lääkäriin. Rajoittaa niin paljon, kun ei jaksa eikä viiti.

        Mielenkiinnolla odotan tuota ultraa.


    • Vajaa rouva

      Hyvä että menet ultraan. Pyydä myös mittaamaan vasta-aineet TPOab. Ja lääkärisi oli täysi pöllö, kun puhui liikatoiminnasta, kun arvot ovat puolivälissä.

      • kohta raatona

        Mulla on tän vuoden puolella mitattu toi TPOab, se oli silloin 174. Ei sitä enää oteta, kun sillä ei kuulemma ole mitään merkitystä.
        Toi lääkäri oli ihan endo, joten ei näköjään nekään välttämättä tajua mitään.
        On oikeastaan alkanut tuntumaan siltä, niinku toi kilpirauhanen ei olisi lääkäreiden mukaan mikään tärkeä ihmisen osa..


    • puolidiagnoosi

      jospa väsymys onkin jotain ihan muuta.veikkaisin

      • raatona....

        No sitäkin yritän tässä selvittää. Verikokeita on otettu ja niissä ei ole ollut mitään kummallista. Tämä struuma kun nyt on, niin siksi epäilen sen aiheuttava näitä vaivoja.


    • Vajaa rouva

      Sinulla on T4V ihan alakantissa. Sinulla on myös TPOab korkea, joka kertoo siitä, että sinulla on kilpirauhasessa autoimmuunitulehdus eli Hashimoton tauti. Eli TPOab -koetta tarvitsekaan ottaa uudestaan: se kertoo yhdellä mittauksella, että sinulla on Hashimoto. Autoimmuunitulehdus on pysyvä, sen takia mittauksia ei enää tarvita.

      Koita saada aika jollekin suositellulle lääkärille.

      • kohta raatona

        Luin tuosta Hahimoton tulehduksesta. Mun oireet sopis hyvin lihasoireinen Hashimoton tyreoidiittiin. On alkanut olemaan jalat ihan kummalliset. Jos istun jonkun aikaa paikallani, niin kävelemään lähteminen on vaikeeta. Se helpottuu kyllä,kun kävelyä jatkaa. Täytyypä kysyä lekurilta, että voiko mun jalkaongelma olla tuon kilpparin aikaansaannoksia. En ollut kyllä tajunnut aatellakaan, että niillä voisi olla mitään yhteistä.
        kiitos Vajaa rouva. :)


      • Unhappy
        kohta raatona kirjoitti:

        Luin tuosta Hahimoton tulehduksesta. Mun oireet sopis hyvin lihasoireinen Hashimoton tyreoidiittiin. On alkanut olemaan jalat ihan kummalliset. Jos istun jonkun aikaa paikallani, niin kävelemään lähteminen on vaikeeta. Se helpottuu kyllä,kun kävelyä jatkaa. Täytyypä kysyä lekurilta, että voiko mun jalkaongelma olla tuon kilpparin aikaansaannoksia. En ollut kyllä tajunnut aatellakaan, että niillä voisi olla mitään yhteistä.
        kiitos Vajaa rouva. :)

        mullakin on jalkaoireita ja ongelmia liikkeellelähdössä, suoranaista tuskaa. Olen luullut luupiikiksi tai joksikin kantapääongelmaksi, mutta kun ei parane edes oikeilla kengillä, pohjallisilla tms. Täytyy lukaista tuosta Hashimotosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe