Kaupunginhallituksen pj. vedättää

(= kusee silmään)

Lapuan Sanomien 12.8. numerossa on juttu linja-autoaseman tontista. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja esittää siinä lausuntoja, jotka ihmetyttävät enemmän kuin vähän.

1) "Hallinto-oikeuden päätöstä on odotettu kevättalvesta lähtien, jolloin eräs rakennusfirma ilmoitti valmiudestaan aloittaa liike- ja asuinkerrostalon rakentaminen."

Siitä Hella ei mainitse mitään, että liike- ja asuinkerrostalon rakentaminen vaatisi asemakaavan muutoksen.

2) "- - - ei ole takeita sille, että kyseinen rakennusfirma on enää vuoden päästä halukas rakentamaan tontille", Hella jatkaa.

Vaikka kaupunki panisi heti vireille asemakaavan muutoksen, se tuskin voisi valmistua ja tulla voimaan yhdessä vuodessa, sillä rakennuspaikka ei ole mikä tahansa pellonreuna, vaan kaupunkikuvan kannalta mitä keskeisin alue. Ei sellaiseen paikkaan tehdä asemakaavaa ihan jäniksen selässä.

3) "Asiaa on yritetty maaliin jo 15 vuotta, - - "

Mitä asiaa on yritetty maaliin niin kauan? Ei mitään muuta kuin marketin rakentamista. Muunlaiseen rakentamiseen tarvitaan asemakaavan muutos. Siihen ei ole ryhdytty.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on varmasti selvillä noista tosiasioista, joista hän vaikenee. Miksi hän tekee niin?

On vaikea olla ajattelematta, että hän käyttää poliitikkojen ikiaikaista oikeutta puhua niin kuin parhaaksi näkee. Hän haluaa antaa kuntalaisille ja yrittäjille sen käsityksen, että linja-autoaseman tontille voitaisiin rakentaa liike- ja asuinkerrostalo vaikka heti, ellei linja-autoaseman purkulupa olisi korkeimman hallinto-oikeuden tarkastelussa. Se käsitys on kyllä väärä, mutta kunnallispoliitikkojen kannalta mieluinen. Se vapauttaa heidät vastuusta kuntalaisten silmissä.

Tosiasiassa kaupunki on itse pitänyt jalkaa jarrulla vuosikaudet. Alueen käytöstä kiinnostunut kaavoitusmonopolin haltija olisi ruvennut uudistamaan asemakaavaa jo vuosia sitten.

36

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heti LS:ään!

      Tämä ansaitsee tulla julkaistuksi Lapuan Sanomissa. Onhan tuo jo kaikki törkeyden rajat ylittävää, joko asiantuntemuksen puutetta, tai tietoista kaupunkilaisten sumutusta.

    • Mies menneestä

      Näitä on vielä roikkumassa vallan kahvassa näitä menneen maailman päättäjiä, joiden kukkaispolkua koristaa mm kaasupötit ym bravuurit taistelussa omia asukkaita ja yrittäjiä vastaan.
      Meitä uuslapualaisia on varmaan muitakin, jotka arvostavat avointa vuorovaikutteista luottamustehtävän hoitamista. Se siis oleellisimmalta osaltaan tarkoittaa sitä, että ihmisten ja yrittäjien kanssa keskustellaan ennen - siis suomeksi ennen - päätöksentekoa vaikka sitten joutuukin välillä tekemään päätöksiä, jotka tuntuvat vaikeilta.

    • Sivistynyt.

      Mielenkiintoista, ettei tämä lapualaisesta demokratiakäsityksestä huolestuttavaa kieltään kertova aloitus ei oikein saa osakseen kommentteja. Räyhääminen parilla muulla linja-autoasemaa koskevalla saitilla keskustelu jatkaa vaan samalla masentavan matalalentoisella tasollaan.

    • Pitääkö vääntää

      rautalangasta ? Montako kertaa kuntapuolella saa tehdä saman virheen ? Eikös eduskunnan oikeusasiamies ole jo kahdesti näitä kaasuhelloja ym ojentanut siitä, miten asioita hoidetaan muuten kuin sopimalla kabineteissa ja Lapin hangilla ?

      Jos kaupungintalon lähiympäristön suunnittelu aikanaan kiinnosti kovasti ainakin 2000 lapualaista, niin se määrä ei avoimuuden muualla lisäännyttyä taidä nyt olla ainakaan pienempi. Eli älkää nyt torvet sopiko alueen kaavan sisällöstä taas kabinetissa jonkin rakennusliikkeen kanssa ! Jos viisaasti toimisitte, järjestäisitte koko alueesta suunnittelukilpailun. On se sen verran kovan kunnan keskeisin paikka .

    • Yrittäjien pj kans

      Kävin torilla ja osuin kiihkeään torikauppiaitten kokoukseen. He olivat lukeneet Lapuan Sanomista torialueen ehdotetusta siirrosta Kauppakadulle ja Laurilanpuistoon ja olivat asiasta vähintäänkin tuohduksissaan.

      Torikauppiaat haluavat kynsin hampain pitää kiinni Lapuan kauniista ja vilkkaasta torista, jolla heidän mukaansa on enemmän kauppiaita kuin Seinäjoella. Kauppakadulle siirtämisessä he näkivät vain huonoja puolia: ostajat kaikkoaa, Pyhälahdenaukio viettää jokeen, parkkipaikkoja ei ole, kaikki on ahdasta, epäviihtyisää ja liikenne takkuista. Ja Laurilan puiston asfaltoiminen on viimeinen niitti keskustan ns. kehittämisessä.

      Joku kauppiaista halusi facebookiin torin säilyttämisryhmän, mutta vielä ei löytynyt perustajaa. Minä sanoin, että kirjoittakaa ny edes Lapuan Sanomiin, mitä tykkäätte asiasta. Senkin vielä ehdin kuulla, että yrittäjien puheenjohtajaa, tätä torin siirtämistä ajavaa, ei ole koskaan nähty torilla. "Kepun eduskuntavaaliehdokaskin vielä, meinasin sanoa siitä Jäätteenmäelle, joka tästä meni ohi, mutta justihin rupes satamahan". Eikä edellistäkään puheenjohtajaa senpuoleen, mutta sitä edellinen oli jonkun kerran käynyt.

      Että tällaisia terveisiä torilta.

      • Piispa torille

        Eipä sitä Piispaakaan torrilla tapaa.


      • James T. Kirk

        Miltä planeetalta Laurilanpuiston asfaltointisuunnitelma on tullut?


    • Kuntaliitos kannatta

      Kannattaisi Lapuan liittyä Seinäjokeen !

    • Voi hellanlettas.

      Voisko tuon ymmärtää niin, että Lapuaa johdetaan valheilla?

      Hyi hitto, mitä sakkia!

    • Missä toinen torni?

      Eikö tuonne Koskikylän herkkään jokimaisemaan pidä tulla vielä toinen kunnollinen tornitalo.
      Kannattaisi kaupungin pitää huolta, että nämä valmiiden asemakaavojen mukaiset rakennusoikeudet myös oikeasti toteutetaan, etteivät jää vuosikausiksi torsoiksi.
      Siinä on rakentajille tekemistä ja vähän myyjillekin.

    • Tornipolitiikkaa.

      Torneja myydään joen virtauksen tuijottamismahdollisuudella, mutta itse asiassa asukkaat saavatkin tuijoteltavakseen ja kuunneltavakseen autovirran. Varsin nerokasta kaavoitusta näin maalaiskaupunkiolosuhteissa.

    • Vauhtia virkamiehet

      Kaupunginjohtaja pahkuloi tänään LS:ssa ylimääräisien tilojen kustannuksista. Ihan oikein sinänsä mutta miksei hän ole jo määrännyt linja-autoaseman korttelia uudelleenkaavoitettavaksi, jotta uusien suunnitelmien mukaiset tontit ja linja-autoasemarakennus olisi voitu myydä saneerattavaksi ja rakennetavaksi yksityisille.
      Ruokalan osalta puuttuu lähinnä viitsmistä tai lain kunnioittamista, että pidetään rännit ja katot kunnossa kunnes joskus sitten vaikka 10-20 vuoden päästä löytyy tarvetta tiloille. Hirsirakennus on ikuinen kun vain vähän viitsii huolehtia.

      • Lisää hämäystä.

        Kaupunginjohtaja yrittää nykyään niin suositulla talouspuheella peitellä kaupungin omaa saamattomuutta noitten tyhjien tilojen suhteen. Valitettavaa vain on se, että tuollainen puhe uppoaa kritiikittömästi kansaan. Ja sehän onkin koko asian perimäinen tarkotus, vrt. tämän keskusteluketjun aloitus.


    • Toinen Syöksytorvi

      Kaupunginjohtajan kirjoitus 14.8-14 Lapuan Sanomissa oli kyllä aika surkea veto. Rahallisiin säästöihin vedoten kannattaisi ensiksi lopettaa kaupunginhallituksen/valtuuston/johtojien kaikki opinto matkkailut. Kuinkahan monta vanhusten hoitajaa olisi niilläkin säästöillä jo pidetty ja tulllaan pitämään?

      Kaupungin ja valtion sekä maakuntien tehtävänä on ylläpitää yhteisiä tiloja ja edistää ihmisten hyvinvointia. Jos näitä kaikkia tiloja ruvettaiiin laskemaan mitä ne kustantaa ja kannattaako niitä ylläpitää olisi vähintäänkin vähäistä pistää kiinni laskettelurinne, jäähalli, palloiluhalli, kultuurikeskus, ynnä muut tilat jotka ei varsinaisesti tuota mitään vaan kuluttavat kaiken aikaa.

      Ihanko itse kaupunginjohtaja antoi tollasen lausunnon meidän kaupunkilaisten hyväksi?

      Mitä tulee kaupunginhallituksen puheenjohtajan edelliseen lausuntoon Lapuan Sanomissa sanon että. Jos ei halua että kansa äänestää uudestaan valtuustoon tai haluaa pilata Keskustapuolueen maineen kannattaa jatkaa moisia kirjoituksia lisää. Tottahan me äänestäjät osaamme katsoa ketä äänestämme.

    • VAIN OMA

      ETU.
      Aina.
      VAIHTOON.

    • Johtajan kauneus.

      Meillä on suuri esteetikko kaupunginjohtajanamme. Olkaamme kiitollisia siitä.

      Lapuansanomissa hän julistaa olevaksi kaksi kauneuden määritelmää: "arkkitehdin kauniit" ja sitten muutenvaan "kauniit". Kumpaakaan hän ei kyennyt tarkemmin määrittelemään, joten omilla vapauksillani tulkitsen, että ne muutenvaan kauniit ovat sellaisia, joihin hänen ja kavereidensa esteettinen taju yltää tai sellaisia, joille on helppo määrätä hinta hyvävelikerhoissa neuvoteltaessa.

      • huomaan

        Hieno otsikko, monimielinenkin.


      • Grow up!
        huomaan kirjoitti:

        Hieno otsikko, monimielinenkin.

        OKSENNAN kaikelle tälle ällötykselle, mitä fiksutkin ihmiset täällä harrastaa!


    • Kusikivi ry

      On se kumma juttu,kun kaupunginarkkitehdin virasta tarpeettomana pois potkittu
      Heluna Tylsäväinen jatkaa suuressa katkeruudessaa kiusantekoa meille kaikille
      kunniallisille veronmaksajille. Hänen ja kumppaneidensa katkeruudesta aiheutuu
      kaupungin kehityksen pysähtyminen

      • Helpottaa kovasti

        Naapurikuntien poliitikot luultavasti kadehtivat lapualaisia virkaveljiään siitä, että näillä on takuuvarma syypää kaikkeen missä syypäätä tarvitaan.


      • Kunnialliselle

        Sinun kannattaa ehdottomasti osallistua tiistaina 19.8. tai 26.8. Vanhassa Paukussa olevaan kulttuuriympäristöä käsittelevään näyttelyyn ja ennenkaikkea keskusteluun.


      • Sivistynyttä :)

        Onko näin, että tässä on juurisyy kaikkeen hässäkkään? Oho!


      • Ohhoh

        Yhden ihmisen potkutko ovat oikea ja ainut juurisyy kaikkeen tähän?

        No menihän luotto ja mielikuva totaalisesti tähänkin mukamas kotiseutuaan vaalivaan yhdistykseen.

        Ei siis ihme että tilanne on tälläinen.

        Säälittävää.


      • Huono ennuste.
        Ohhoh kirjoitti:

        Yhden ihmisen potkutko ovat oikea ja ainut juurisyy kaikkeen tähän?

        No menihän luotto ja mielikuva totaalisesti tähänkin mukamas kotiseutuaan vaalivaan yhdistykseen.

        Ei siis ihme että tilanne on tälläinen.

        Säälittävää.

        Henkisesti kapeasta raosta mailmaa ja sen ilmiöitä tarkastelevat yksilöt voivat asian näinkn nähdä. Sellaisesta raosta ihmisten motiivit näyttävät vain kaunan, kateuden ja nyt tässä tapaukksessa vain koston sanelemina.


    • kokki-ihminen

      Mä oon sitä mieltä että kauppahalli/torihalli olis hyvä idea vanhan bussiaseman paikalle. Vois vaikka elävöittää torikulttuuria.

    • ja muutenki

      nämä puheet näistä ns. rakennusliikkeistä ihmetyttää paljon.

      Kumma kun Lapualle jotain puuhataan ,niin "joku" ja " joku" rak.liike olis kiinnostunut toteuttamaan projektin.
      Kumma kun on noin salaperäisiä firmoja mistä ei ääneen saa huudella.
      Tai sitten se on paskapuhetta ,eikä kukaan edes ole kiinnostunutkaan.

      Samoilla firmahehkutuksilla (,se ja se tulee,eikä taaskaan nimiä julki) ajettiin Novaparkkia eteenpäin,mutta eipä tullut kukaan.
      Oli kyllä siinä tapaukses paree kun nimet pysyi salas,ettei tullut firmoille kasvojenmenetystä,surullisen kuuluisas projektis.

      Eli voiskohan nää herrat tuoda nimiä julki, hyväveli-projektit saa jo unohtaa.

    • Vauhtia virkamiehet

      Kiitos kaikille, jotka olette jaksaneet pitää tätä aloitusta ykköspaikalla viikonlopun yli. On tärkeää tietää, että kaupunki itse on viivyttänyt keskeisen paikan suunnittelua ja sitä kautta rakentamista.
      Keskustelu aiheesta toivon mukaan saa asemakaavoituksen viimeinkin liikkeelle ja olisi ihan kohtuullista, jos luottamushenkilötkin alkaisivat puhua totta.
      Hienoa. Tästä on hyvä jatkaa.

    • Taustalta

      Totuus on, että Osuuskauppa oli kiinnostunut tontista, sitten oli Tokmanni, mutta Nurkkakivi valitti....ja alueella on aika uusi kaava jo olemassa....mutta se ei ole Nurkkakiven mieleinen....ja kepu kun on ajamassa Lapuaa Seinäjokeen niin niiden lausunnot on senmukaisia

      • Putinilta, päivää

        Disinformaatiota jälleen kerran.


      • Marketta S.

        Alueella on S-Marketille aikoinaan laadittu kaava, joka näinollen ei ole enää ajantasainen.


      • no nythä
        Marketta S. kirjoitti:

        Alueella on S-Marketille aikoinaan laadittu kaava, joka näinollen ei ole enää ajantasainen.

        se smarketti o palio paremmas paikas,o ainaki riittävästi parkkitilaa yms.
        Kerranki järkevä päätös.

        Kyllä keskustas o simpsiötori ja halappis,ne piisaa varmasti mairo ja leivä hakuhu,enempää ei kauppoja taajamas tarvi.


      • l i d l
        no nythä kirjoitti:

        se smarketti o palio paremmas paikas,o ainaki riittävästi parkkitilaa yms.
        Kerranki järkevä päätös.

        Kyllä keskustas o simpsiötori ja halappis,ne piisaa varmasti mairo ja leivä hakuhu,enempää ei kauppoja taajamas tarvi.

        S-Marketin takana on LIDL.Se on minunn kauppani ja parempi paikka sille olisi ihan keskustassa. Vaikkapa ent. linja-autoaseman takana ja osana sitä.


      • ldil
        l i d l kirjoitti:

        S-Marketin takana on LIDL.Se on minunn kauppani ja parempi paikka sille olisi ihan keskustassa. Vaikkapa ent. linja-autoaseman takana ja osana sitä.

        LIDL ei kuulu kaupunkimme hyvävelikerhoon, siksi sen paikka on syrjässä.


    • Tampereelle kaikki ?

      PÄIVÄN Ilkassa puh. joht pelkää maakunnan hajoamista.

      Hän itse hajotti ja pelkää Ässäjokea.

    • Häsä-

      ri.

    • Utelias48

      Vaihtuuko vuoden vaihteen jälkeen hallituksen puh.joht.....niinhän on sovittu vai yrittääkö vanha jatkaa ja siirtää Tepon syrjään ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe