Huom! Kerava

Tunnetteko?

KUVA: http://aijaa.com/xXw6AX

Keravalla santaniitynkadun ja lintulammenkadun risteyksessä on kerrostalo jonka kakkoskerroksen parvekkeella pidetään koiraa nimeltä "Roki". Asiasta on kuulemma poliisikin käynyt paikalla, mutta ovat kuuleman mukaan todenneet että tila on riittävä koiralle, kertoi eräs naapuri. Koira on käytännössä yöt ja päivät parvekkeella pienessä tilassa, ovi on pöngätty tuolilla sisältä päin, se näkyy tielle asti. Paikka sijaitsee vielä kaiken kukkuraksi -> Keravan uudenmaan eläinlääkäriasemaa vastapäätä, mutta kyseinen asia ei kuulemma heille kuulu.

54

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pro koirat

      Yksi asia on, onko koiralla lain vaatima tila tuolla parvekkeella, tilasta on säädetty minimit koiran painon mukaan:

      https://sites.google.com/site/prokoirat/koira-faq#TOC-Mink-kokoineen-alue-h-kki-pit-koiralle-varata-

      Ja sitten on se kaikki muu; onko koiralla tuolla vettä, parvekkeella ei ole liian kuuma/kylmä, ja saako koira riittävästi liikuntaa, eli pääsee myös pois tuolta parvekkeelta lenkeille/sisälle. Tila pitää olla myös säältä suojassa, eli miten esim. käy jos sataa vettä ihan poikittain? Käsittääkseni tila voidaan rinnastaa sisätilaan, eikä ulkotarhaan (jolle on omat asetukset), mutta luonnollisesti koiran on silti oltava säältä suojassa.

      Asiassa on hyvinkin monta eri mutkaa ja kysymystä joita ei voi yhden kuvan ja avauksen perusteella oikein päätellä/kommentoida varmasti, arvailla ehkä voi.

      Asiasta kannattaa tehdä ilmoitus eläinsuojeluviranomaiselle, he tarkistavat miten koiraa pidetään, ja osaavat kaikki lait, säädökset, asetukset, ymv. kiemurat millilleen, varmasti poliisia paremmin.

      http://www.evira.fi/files/products/1342698404346_13.7_kissakoira_suomi.pdf

    • <<<

      Mitenkäs kun läänineläinlääkäri totesi koirani olevan liian laiha ja että joku oli ilmoittanut samalla myös siitä, että sitä ulkoilutetaan liian vähän (24/7 mukanani, pääosin ulkona, usein kesäisin mökillä) ja koirallani on hoikka ruumiinrakenne sekä herkkä vatsa eli sille ei voi syöttää kovin rasvaista ruokaa, läskiä, ihraa jne. Ja kun se on yli 10 vuotta painanut jokseenkin saman verran aina eikä liho vaikka ruokahalu onkin erittäin hyvä, niin tästä sain huomautuksen. Lisäksi jos väkisin sitä alan lihottamaan, se ei tee nivelille kovin hyvää varsinkin kun vanhasta koirasta on kyse. Koira on ihan terve kaikinpuolin ja minut sekä koirani tuntevat ihmiset sanovat sen olevan asuinalueemme parhaiten hoidettu koira. Eläinlääkäri on samaa mieltä, silti läänineläinlääkäri antoi turhan huomautuksen. Sitä vain tahdoin sanoa, etteivät ne eläinsuojelutarkastajat aina tiedä mistä puhuvat ja laki monesti myös on epäoikeuden mukainen.
      Tuosta en pidä silti, että koira jätetään yksin parvekkeelle, edes vähäksi aikaa, siihen todella voi ja pitääkin puuttua.

    • pro koirat

      Koiran jättäminen yksin parvekkeelle voi pahimmillaan olla suurta eläinrääkkäystä, parhaimmillaan se voi toimia yhtä hyvin, ellei jopa joskus paremmin, kuin koiran jättäminen rajattuun tilaan sisälle.

      Jos koiran olot ovat kaikin puolin ok tuolla (vesi, neliöt, lämpötila, jne), saattaa joku koira jopa tykätä olla parvekkeella ennemmin (esim. jos lämpötila on siellä viileämpi, tai tykkää katsella maailman menoa). Itse lähtisin kuitenkin siitä, että parveke tulisi olla lasitettu, eikä ole mitään riskiä lämpötilan liialliselle nousulle (vuodenaika/ilmansuunta).

      "Lisäksi jos väkisin sitä alan lihottamaan, se ei tee nivelille kovin hyvää"

      Varmasti liika lihottaminen ei teekään, etenkään vanhalla koiralla, ja itsekin olen siinä käsityksessä että ennemmin hiukan hoikka, kuin vähääkään ylipainoinen.

      Mutta jos ELL:n mielestä koira on jo liian hoikka, se varmasti on liian hoikka, ja tuota kannattaa yrittää parhaansa mukaan korjata. Sinulla on erikoinen ongelma, taitaa yleensä ongelma olla tuossa ylipainossa - ylipäänsä - ja vielä etenkin iäkkäämmillä koirilla.

      Oletan että koiran on ell tutkinut terveeksi, vai voisiko vielä jotain testejä tehdäkin liittyen ravinnon imeytymiseen?

      Voisiko ravintoa kokeeksi muuttaa toiseksi/rasvaisemmaksi/ruokkia useammin? Antaa myös nameja silloin tällöin?

      Onko muuten kakka hyvänlaatuista, eli ravinto vaikuttaisi imeytyvän kunnolla koiran elimistöön? (ei löysää/vihertävää)

    • Tunnetteko?

      Olen ottanut yhteyttä sey-valvojaan. Toivottavati tutkii asian vaikka ovinumeroa/omistajan nimeä mulla ei olekaan tiedossa. Sain tämän vinkin netissä enkä asu lähelläkään Keravaa. Siksi edelleen toivon mahdollisia silminnäkijähavaintoja Keravalta!.

      • silminnäkijä

        Aamulla koira näytti ihan hyvinvoivalta! Käyttäytyy erittäin hyvin, ei hauku ja ryntäile ohikulkijoita kohti!


    • <<<

      Koiralla on b-vitamiinin imeytymishäiriö, johon on saanut B-vitamiinipiikkejä. Se on hyvässä kunnossa eikä eläinlääkärin mielestä liian laiha, vaikka läänineläinlääkäri näin väittikin. Eläinlääkärimme on tuntenut meidät yli 10 vuotta. Koira syö kahden runsaskokoisen ruuan lisäksi, mikä on lisäaineetonta, myös välipaloja. Kakka on ihan hyvänlaatuista.:)

      Miksei muuten läänineläinlääkäri puutu koirien kohteluun liittyen ylipainoon, joka tavallisimmin johtaa sydämen vajaatoimintaan tai sydänperäiseen kuolemaan. Eläinlääkärimme sanoi, että koirani voi joidenkin mielestä näyttää liian laihalta, vaikka se on vain hoikka ruumiinrakenteeltaan, koska suurin osa koirista kärsii nykyisin ylipainosta, koska omistajat syöttävät niille pullaa 5 min välein ja muuta koirille epäsopivaa teollista "ruokaa".
      Omalla koirallani ovat kaikki verikoearvot täysin kunnossa vanhuudesta huolimatta ja se on onnellisen oloinen sekä energinen.

      Juu, ja parvekkeelle ei saa koiraa jättää yksin, mikäli sillä ei ole mahdollista halutessaan päästä sieltä pois sisätiloihin.

    • silminnäkijä2

      Hyvin koira voi, ei todellakaan hauku eikä käyttäydy mitenkään ahdistuneesti ja ryntäile ympäri parveketta. Siellä se rauhallisesti loikoilee. Kyllä sillä vettäkin on, olen useasti nähnyt omistajan vedet vaihtavan.

      Väitteestä, että se olisi siellä myös yöt en tiedä.. Käyn yöllä katsomassa on koira siellä silloin.

    • Tunnetteko?

      Kiitos, silminnäkijä! Onkohan koiralla mitään pehmustetta? Sateensuojaa? Kävelytetäänköhän sitä?

    • Silminnäkijä2

      Pehmusteesta en osaa sanoa, kun alhaalta ei näe, sateensuojaa ei taida olla.. Asun itse ihan lähellä, enkä ole kyllä koiraa lenkeillä nähnyt. Toki meillä voi olla eri lenkkeilyrytmi omistajan kanssa.. Voin tuota asiaa vähän tarkkailla aktiivisemmin et näkyykö koiraa lenkeillä. Mut aina kun me ohi mennään on koira partsilla.

    • Tunnetteko?

      Kiitti!

    • silminnäkijä2

      Roki on edelleen parvekkeella, kun käytettiin meidän koiria ulkoa ja kello on nyt 21.34 ja valot asunnossa on pimeänä. Olen siis pitkin päivään nähnyt koiran parvekkeella aina kun omieni kanssa olen lenkeillä käynyt.

      • eläinsuojelu

        Mikset soittanut poliiseja paikalle tarkistamaan tilannetta?? Hlelsingin toisessa kaupunginosassa poliisit toimittavat jopa ilman sen kummempaa syytä koiran, jonka omistajaa EPÄILLÄÄN koiran laiminlyömisestä, Viikin löytöeläintaloon. Onko aloitus provo, vai eivätkö läänineläinlääkärit eivätkä poliisit viitsi puuttua asiaan???Vai mistä ihmeestä on tässä tilanteessa kyse. Menenpä huomenna soittamaan ovikelloa tuohon osoitteeseen ja otan poliisin mukaan.

        Tunnen satttumoisin myös muutaman läänineläinlääkärin, jotka puuttuvat asiaan.


    • Tunteeko joku

      Eläinsuojelu: aloitus on minun ja se on kopio saamastani emailista. Luulin ensin että se voi olla pilaa, koska kertoja ei vastannut lisäkysymyksiiini. En luule enää.

      Tämä asia täytyy nyt jotenkin selvittää.

      Jos jollakin on jotain konkreettisia neuvoja keneen ottaa yhteyttä niin pyydän kertomaan!

      • S.E.Y.

        Soita poliisille tai läänineläinlääkärille suoraan. Ihan turha täällä huudella kun se ei johda mihinkään. Tai mikset itse voi mennä soittamaan ovikelloa ja keskustelemaan asiasta vai onko aloitus sittenkin pelkkä provo?


      • Pro koirat

        Olitko se sinä joka yllä sanoit jo ottaneesi yhteyttä sey-valvojaan?

        No joka tapauksessa, yllehän linkkasin sivun josta löytyy kontakti keravalle:

        "
        Nina Karvinen
        Kerava, Uusimaa
        045 156 3335 (laita txt jos et heti tavoita)
        seyvalvoja.keskiuusimaa(at)gmail.com
        HYVINKÄÄ, JÄRVENPÄÄ, KERAVA, MÄNTSÄLÄ, NURMIJÄRVI, TUUSULA
        neuvonta, neuvontakäynnit
        "

        Eiköhän hän osaa eteenpäin auttaa asiassa.


    • Tunteeko joku

      silminnäkijä2: unohdin kiittää sua!
      Jos haluat ottaa muhun henk.koht. yhteyttä emailini on [email protected]

    • Tunteeko kukaan

      Aloittaja ei asu lähelläkään Keravaa! Mutta olen kirjoittanut siis tuolle SEY-valvojalle, poliisille ja kahdelle eläinlääkärille. Saa nähdä tuleeko arkena yhtään vastausta. Tuskin ne mulle paljoa kertookaan mutta edes sen käyvätkö paikalla.

      • Pro koirat

        Jos asia kovasti vaivaa, niin laita valvojalle kohtelias tekstari perään jossa ilmaiset asian painavan sinua ja halusit vain varmistua vielä että tulihan viesti perille. Eiköhän valvoja tämän ymmärrä. Valvoja varmasti tekee parhaansa asian suhteen, se on hänen velvollisuutensakin, eikä häntä tuohon toimeen varmasti kukaan väkipakolla ole nimittänyt, joten sinuna luottaisin asian hänen käsiinsä.

        Lähellä asuvat voivat jatkossakin tarkkailla onko koira koko päivän yhtä kyytiä parvekkeella. Eläinsuojeluilmoitukseen ei vaadita varmaa tietoa tästä, vaan epäilys ja perusteet tälle riittävät. Kenenkään ei voida olettaa olevan passissa parvekkeen alla koko päivää..


    • koiraihminen1234

      Eilen 22.30 koira oli parvekkeella ja nyt aamulla taas kasin jälkeen. Koira näkyy olevan parvekkeella vaikka vettä satelee hieman. Todella törkeää koiranpitoa. Kumma ettei vastapäätä olevasta eläinlääkäristä ole tehty mitään asian eteen. Pitää nyt tarkkailla, ja ottaa kellonaikoja ylös.

      Jos aloittajalle ei eläinsuojelu vastaa, niin tehdään sitten lisäilmotusta perään.

      • huolestunut uudestaa

        Enemmän ihmettelen talon asukkaita, eikö heitä häiritse kyseinen asia. Alkaa näyttää siltä, ettei koiraa todellakaan ulkoiluteta, mikä johtaa taas mahtaviin hajuhaittoihin parvekkeella! Desibelit (65) ylittyy aivan varmasti. Miksei joku asukas voisi tehdä valituksen isännöitsijälle, hehän pystyvät tarkistamaan tilanteen! Tavallisella ihmisellähän ei ole oikeutta mennä tilannetta tarkastamaan!
        Pitäisittekö huolestuneita tilanteen tasalla?
        Tämä aloitus olisi ehkä pitänyt tehdä Yleistä koirista palstalle!


    • Tunteeko kukaan

      Silminnäkijä2: otatko muhun yhteyttä? Olen postannut email-osoitteeni tänne.

      Sain eläinlääkäriltä tällaisen meilin. Luultavasti mitään ei tapahdu jos ei saada vähän järeämpiä todisteita. Yritän myös tavoittaa ihmisen joka alunperin otti muhun yht.

      "Kiitos ilmoituksestasi. Selvittelen asiaa.
      Mikäli sait sellaisten henkilöiden yhteystietoja, jotka voivat ja haluavat tarvittaessa todistaa koiran parvekkeella pitoaikoja, ottaisin niitä mielelläni. On tietysti aivan eri asia, että onko koira parvekkeella satunnaisesti lyhyen aikaa ”riittävän kokoisessa tilassa” vai kuten kerroit lähes yötä päivää sateella ja paisteessa. Eli jos kyse on jälkimmäisestä, olisi todistajista lisäapu."
      yt.

    • silminnäkijä2

      Laitoin sulle just mailia :)

    • silminnäkijä2

      Tosiaan vielä sen verran, et koirahan ei hauku ja on hyvin rauhallinen.. Myöskään hajuhaittoja ei nokkaan tule eli isännöitsijästä ei varmaankaan apua ole. Kyllä siis koiran täytyy jossain vaiheessa tarpeille päästä kun parvekkeen alle ei ainakaan hajuhaittoja tule. Jos olettaa, että koira jossain vaiheessa tarpeilleen pääsee niin se on hyvä, mutta tuohon yhtäjaksoiseen parveekkeella oloon pitää puuttua. Nyt koira on tosiaan tänä aamuna ollut jo ainakin nelisen tuntia parvekkeella ja en siis tiedä mihin aikaan se sinne on laitettu vaiko ollut koko yön..

      Mut tosiaan tuossa 11.50 menin ohi ja siellä koira vesisateessa makasi.

      • hysteriaako

        Haisee tai ei haise. Ensin eläinlääkäriasema ei välitä (ei kuulu heille), nyt tulee eläinlääkäriltä (miltä paikkakunnalta) kyselyjä todistajien henkilötiedoista, minä en ainakaan uskalla nimeäni antaa kaiken maailman utelijoille. Koiralla on kuitenkin katto pään päällä, sivuista voi sataa vettä, kukaan ei ole nähnyt vaikka sillä olisi koppikin, mihin se ei vaan mene. Missä se SEY viipyy?


      • Pro koirat
        hysteriaako kirjoitti:

        Haisee tai ei haise. Ensin eläinlääkäriasema ei välitä (ei kuulu heille), nyt tulee eläinlääkäriltä (miltä paikkakunnalta) kyselyjä todistajien henkilötiedoista, minä en ainakaan uskalla nimeäni antaa kaiken maailman utelijoille. Koiralla on kuitenkin katto pään päällä, sivuista voi sataa vettä, kukaan ei ole nähnyt vaikka sillä olisi koppikin, mihin se ei vaan mene. Missä se SEY viipyy?

        Asia kuuluu ell:lle yhtä paljon kuin kenelle tahansa asian ymmärtävälle ihmiselle, ei yhtään enempää eikä vähempää. Näin virallisesti, muutoin mielestäni he ovat kyllä etulinjassa eläinten hyvinvoinnista puhuttaessa ja olisivat vähintäänkin voineet ohjeistaa asiassa eteenpäin kysyjää.

        Ei omaa nimeään tänne webbiin tarvi postatakaan, laita vaikka suoraan tuolle valvojalle mitä tiedät ja miten voit asian selvityksessä mahdollisesti auttaa, jos voit auttaa. Jos on tahtoa, löytyy kyllä tie, niinhän se sanonta sanoo.

        Tuon koiran kohdalla on nyt paljon kysymysmerkkejä, varmasti sillä voisi asiat huonomminkin olla, mutta pidetäänkö sen tarpeista huolta kuten kuuluu, on yhä auki.

        Henk. koht jos tarkastaja tulisi meillä käymään, saisi vallan hyvin tulla, voisin vaikka kahvit tarjota jos ei kiirusta mihinkään. Kiusantekomielessä tuskin ilmoituksia tehdään useinkaan, vaan aidosta huolesta eläimen hyvinvointia kohtaan. Ja jos koiralla on kaikki kunnossa, syntunyt "haitta" ei omistajalle ole kohtuuton.


    • <<<

      Aika outoa toimintaa läänineläinlääkäriltä, Helsigissa eläinsuojelueläinlääkäri puuttuu asiaan, jos esim. koiran on ilmoitettu olevan liian laiha, vaikkei se sitä ole. Ja tällä koiralla on paras mahdollinen hoito mitä olla voi asliantuntevissa käsissä. Mistä tällainen epäkohta johtuu. Kuka eläinlääkäri on noin piittaamaton, ettei käy tarkistamassa tilannetta, saisinko nimen niin soitan hänelle.

    • Tunteeko kukaan

      SEY:n valvoja ei vastannut mun tekstiviestiinkään. Mutta eläinlääkäri (Luukkanen) haluaa vain siksi todistajan, että yleensähän nämä koiranomistajat sanovat että ei ole ollut kuiin hetken parvekkeelta.... Yhdeltä silminnäkijältä sain jo nimenkin. Eli asia lienee hoidossa. On tämä nettiaikakausi metka kun näinkin nopeasti asiat etenevät.

      • ?????

        Missä tämä Luukkanen vaikuttaa, puhelinnumero?


      • <<<

        Kannattaa otta joka kerta kuva kun näkee koiran parvekkeella, siitähän selviää kellonajat, jos on aikaa voi jäädä vaikka illalla tai aamulla pariksi tunniksi ottamaan niitä kuvia muutaman minuutin välein. Tossa ei kyllä ole mitään järkeä, kyllä eläinlääkärin olisi puututtava asiaan. Mitenkäs, voisiko huoltoyhtiölle ilmoittaa, että koira on ollut tuntikausia parvekkeella, jotta kävisi päästämässä sen sisätiloihin ja joka ilmoittaisi omistajalle tästä. Eläinlääkäristä voi tehdä myös kantelun, jos ei hän hoida tehtäviään asianmukaisesti. Entä voisiko naapureille soittaa ja tiedustella tietävätkö he asiasta. Soittaa voi prepaid-liittymästä, tai pyytää operaattoria tekemään liittymästä sellaisen, minkä numero on tuntematon eli ei näy vastaanottajalla.


      • lisäys
        <<< kirjoitti:

        Kannattaa otta joka kerta kuva kun näkee koiran parvekkeella, siitähän selviää kellonajat, jos on aikaa voi jäädä vaikka illalla tai aamulla pariksi tunniksi ottamaan niitä kuvia muutaman minuutin välein. Tossa ei kyllä ole mitään järkeä, kyllä eläinlääkärin olisi puututtava asiaan. Mitenkäs, voisiko huoltoyhtiölle ilmoittaa, että koira on ollut tuntikausia parvekkeella, jotta kävisi päästämässä sen sisätiloihin ja joka ilmoittaisi omistajalle tästä. Eläinlääkäristä voi tehdä myös kantelun, jos ei hän hoida tehtäviään asianmukaisesti. Entä voisiko naapureille soittaa ja tiedustella tietävätkö he asiasta. Soittaa voi prepaid-liittymästä, tai pyytää operaattoria tekemään liittymästä sellaisen, minkä numero on tuntematon eli ei näy vastaanottajalla.

        Tai laittaa rappukäytävän ikkunaan lapun, missä pyytää omistajaa antamaan koiralle mahdollisuuden päästä halutessaan myös sisätiloihin eli julkisesti ilmoittaa tästä koiran jatkuvasta parvekkeellapitämisestä. Luulisi ihmisten tekevän asialle jotain ja mitä useampi ottaa läänineläinlääkäriin yhteyttä, sen parempi,


      • lisäys2
        lisäys kirjoitti:

        Tai laittaa rappukäytävän ikkunaan lapun, missä pyytää omistajaa antamaan koiralle mahdollisuuden päästä halutessaan myös sisätiloihin eli julkisesti ilmoittaa tästä koiran jatkuvasta parvekkeellapitämisestä. Luulisi ihmisten tekevän asialle jotain ja mitä useampi ottaa läänineläinlääkäriin yhteyttä, sen parempi,

        Sain yhteyshenkilön nimen ja numeron, kuka hoitaa tuolla alueella tarkastuskäyntejä eläinlääkärin ohella. Hän ei äsken vastannut, mutta yritän soittaa uudelleen jonkin ajan kuluttua.


      • utelias koirafani
        lisäys2 kirjoitti:

        Sain yhteyshenkilön nimen ja numeron, kuka hoitaa tuolla alueella tarkastuskäyntejä eläinlääkärin ohella. Hän ei äsken vastannut, mutta yritän soittaa uudelleen jonkin ajan kuluttua.

        Mitä uutta kuuluu Roki-koiralle?


      • 7+9
        <<< kirjoitti:

        Kannattaa otta joka kerta kuva kun näkee koiran parvekkeella, siitähän selviää kellonajat, jos on aikaa voi jäädä vaikka illalla tai aamulla pariksi tunniksi ottamaan niitä kuvia muutaman minuutin välein. Tossa ei kyllä ole mitään järkeä, kyllä eläinlääkärin olisi puututtava asiaan. Mitenkäs, voisiko huoltoyhtiölle ilmoittaa, että koira on ollut tuntikausia parvekkeella, jotta kävisi päästämässä sen sisätiloihin ja joka ilmoittaisi omistajalle tästä. Eläinlääkäristä voi tehdä myös kantelun, jos ei hän hoida tehtäviään asianmukaisesti. Entä voisiko naapureille soittaa ja tiedustella tietävätkö he asiasta. Soittaa voi prepaid-liittymästä, tai pyytää operaattoria tekemään liittymästä sellaisen, minkä numero on tuntematon eli ei näy vastaanottajalla.

        En kyllä suosittelisi valokuvien ottamista toisen yksityisalueelta, sehän on myös laissa kielletty aivan samalla lailla kuin eläimen pidon laiminlyönti.
        Ihmettelen tätä hommaa sen takia, että ilmeisesti on kyseessä sama koira jota pidettiin jo viime talvena parvekkeella ja lehtijutun mukaan kaikki piti olla ok! Ja vaikka ei olisikaan sama koira, niin silminnäkijä2 mukaan se on ollut siellä jo aika kauan: nähnyt usein omistajan vaihtamassa vesikuppia ja aina kun kulkee ohi, koira on siellä. Parveke on tosiaan huomattavasi isompi kuin metri kertaa metri, rotu ja koko on sakemannin näköinen, jotka jokaisen pitäisi nähdä kuvasta.
        Poliisit myöskin tietävät aika paljon pykäliä juuri näistä koiranpitojutuista, useimmiten he ovat myöskin mukana, kun eläinsuojelijat tarkastavat paikkoja!
        Tämäkin asuinalue on kuuluisa huumeista ym.
        Toivottavasti asia päättyy onnellisesti!


    • silminnäkijä2

      Laitoin itse luukkaselle vähän aikaa sitten sähköpostia, ja kerroin olevani valmis todistamaan koiran olosta siellä parvekkeella. Ei ole koiran arvoista elämää olla metri kertaa metri kokoisella parvekkeella suurimman osan vuorokaudesta. Aion myös mennä tänä iltana myöhään ottamaan kuvia ja käyn yöllä tarkistamassa onko koira edelleen siellä ja tarvittaessa ottaa kuvia..

      • silminnäkijä2

        Hysteriaako nimimerkille voin kertoa, ettei noin pienelle parvekkeelle koppia mahdu, kadulle myös näkee, ettei minkäänlaista sateensuojaakaan ole...


      • Pro koirat
        silminnäkijä2 kirjoitti:

        Hysteriaako nimimerkille voin kertoa, ettei noin pienelle parvekkeelle koppia mahdu, kadulle myös näkee, ettei minkäänlaista sateensuojaakaan ole...

        Jos parveke on selvästi alle minimimääritysten (http://www.evira.fi/files/products/1342698404346_13.7_kissakoira_suomi.pdf. Sivu 14), tuo jo yksin velvoittaa puuttumaan asiaan heti, tuossa ei edes todistajia tarvita. Itse on osaa kuvasta sanoa, kun en tiedä koiran kokoakaan.

        Eri kysymys on sitten pidetäänkö koirasta ja sen tarpeista muuten huolta.


      • Pro koirat
        Pro koirat kirjoitti:

        Jos parveke on selvästi alle minimimääritysten (http://www.evira.fi/files/products/1342698404346_13.7_kissakoira_suomi.pdf. Sivu 14), tuo jo yksin velvoittaa puuttumaan asiaan heti, tuossa ei edes todistajia tarvita. Itse on osaa kuvasta sanoa, kun en tiedä koiran kokoakaan.

        Eri kysymys on sitten pidetäänkö koirasta ja sen tarpeista muuten huolta.

        Jaahas, tuli näemmä kirjoitettua hiukan hätäisesti.. sen verran tarvitaan todistajaa tietty, että todistaa ettei koiraa ole tuolla parvekkeella pidetty vain tilapäisesti. Pitoaika ilm. on silminnäkijän toimesta jo todettukin selvästi pidemmäksi.


      • huoh teitä

        Metri x metri kokoinen parveke tuo vai? Taitaa nyt jollain olla silmissä vikaa.


    • K.E.

      Tervehdys Karvakuonojen ystävät,

      Osoitteessa aspergerinfo.foorumi.eu voi puuttua myös eläinsuojelullisiin kysymyksiin hyvässä hengessä. Tietoa on saksanpaimenkoirista ja niiden kanssa elämisestä.

      Terveisin,
      K.E.

    • semmostajoo

      No metri x metri parveke oli heitto, ei puhdas fakta.. tarkempi ois noin 1,5x 1,5.. Ja periaatteessa sillä parvekkeen koolla ei ole välilä jos koira siellä suurimman osan vuorokaudesta asuu.. No, mutta eiköhän eläinsuojelu puutu siihen onko se sopiva tila koiralla olla pahimmillaan ainakin 10-12 tuntia..

    • Huoleentunut

      Uutisia?

      • hengissä oli

        Eilen aamulla ainakin vielä oli parvekkeella!


      • sakumeilläulkona
        hengissä oli kirjoitti:

        Eilen aamulla ainakin vielä oli parvekkeella!

        Jokseenkin turhalta kuulostaa teidän vouhkaaminen. Eiköhän sillä koiralla ole kaikki ihan hyvin. Parveke/ulkotila on varmasti parempi paikka sakulle kuin sisätiloissa oleminen. Ja varmasti noista tarpeille viemisistäkin huolehditaan, hajuhaitat olisivat varmasti valtavat jos piskakkaa partsin lattia täynnä. Ja eiköhän koira jo haukkuisi/vinkuisi pahaa oloaan jos asiat tosiaan olisi päin helvettiä.


      • sakemannin omistaja
        sakumeilläulkona kirjoitti:

        Jokseenkin turhalta kuulostaa teidän vouhkaaminen. Eiköhän sillä koiralla ole kaikki ihan hyvin. Parveke/ulkotila on varmasti parempi paikka sakulle kuin sisätiloissa oleminen. Ja varmasti noista tarpeille viemisistäkin huolehditaan, hajuhaitat olisivat varmasti valtavat jos piskakkaa partsin lattia täynnä. Ja eiköhän koira jo haukkuisi/vinkuisi pahaa oloaan jos asiat tosiaan olisi päin helvettiä.

        Kuinka niin parveke on parempi sakemannille kuin sisätila? Perusteleppa väitteesi!


      • mietippä sitä :)
        sakemannin omistaja kirjoitti:

        Kuinka niin parveke on parempi sakemannille kuin sisätila? Perusteleppa väitteesi!

        Siis kaipaat perusteluja sille miksi koiran on parempi olla ulkona kuin sisällä!!!??


      • sakemannin omistaja
        mietippä sitä :) kirjoitti:

        Siis kaipaat perusteluja sille miksi koiran on parempi olla ulkona kuin sisällä!!!??

        Kysyin että kuinka niin PARVEKE on parempi kuin sisätila ja haluan todellakin siihen perustelut


    • Tunteeko kukaan?

      Vaikuttaa siltä että mulle asiasta ilmoittanut on "kadonnut" samoin kuin silminnäkijäkin. Nyt juuri kun eläinlääkäri tarvitsisi tarkkoja tietoja... Jos joku muu tietää asiasta muhun voi edelleen ottaa yhteyttä emailitse: [email protected] kuten tietysti suoraan eläinlääkäriinkin jonka nimi on mainittu tuolla ylempänä ketjussa.
      Eläinlääkäri on jo käynyt paikalla eli tämä ei ole mitään fuulaa. Mutta näitä juttuja nyt vain ei ole tapana puida julkisesti.

      • Rokille kunnon olot

        Eläinlääkäri Luukkanen ei vielä kerro paljoakaan, missä hän vaikuttaa ja miten häneen pystyy ottamaan yhteyttä?
        Jutut muuttuvat julkisiksi, kun niistä kirjoitellaan keskustelupalstoilla!
        Toivon tosiaan asian selviävän ennen pakkasia!


    • Tunteeko kukaan?

      Silminnäkijä kirjoitti mulle. Hyvä Rokille kunnon olot: jos tosiaan olet niin huolissasi koirasta niin kirjoitat mun email-osoitteeseen tai eläinlääkärille. Ei kai täällä nyt ole tarkoitus koiran omistajan nimeä ja asioita ruveta paljastelemaan?

      • Rokilla kunnon olot?

        Huolestuneille tiedoksi, näin tänä aamuna Rokin lenkillä noin 500 m:n päässä kotoaan!
        Aloittaja voisi tosiaan laittaa eläinlääkäri Luukkasen yhteystiedot näkyville, joita kyselin jo alkuviikosta! Tosin en varmaan käy todistajaksi, koska olen nähnyt 2 viikon aikana Rokin kolme kertaa parvekkeella ja tänään tosiaan lenkillä!


    • Tunteeko kukaan
    • eräs auttajataho

      Tästä tapauksesta olisi kiva kuulla kuinka asia ratkaistiin.

      • Rokilla kunnon olot?

        Samaa toivoisin minä! Viime torstaina en nähnyt Rokia parvekkeella ohi mennessäni, onko huostaanotettu vai siirretty sisätiloihin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe