Kiireiset mummelit kauppajonossa

jonottaja

On nämä lieksan eläkeläiset sitten kiireisiä ihmisiä! Tuon tuostakin törmään tilanteeseen että jossakin asiakaspalvelutiskillä on muutaman hengen jono ja siellä itsekin hieman aikaa odottaneena, ovesta sisään säntää äksyn oloinen mummeli tai papparainen; "minulla on kiire, tämä vie vaan hetken", juoksee sitten tiskille keskeyttämään asiakaspalvelun ja se "kiireisen" asian käsittely viekin sitten 10 minuuttia vähintään asiakaspalvelijan aikaa ja jonottaneiden jonotus senkuin jatkuu.

No kai se mummelin juorukerhoon ehtiminen on sitten tärkeämpi asia kuin esim omalta ruokatauolta töihin ehtiminen ajoissa.

Kokeilpaapa hyvät vanhukset opetella käytöstapoja, niin jonottamisen suhteen kuin senkin suhteen miten puhuttelette asikaspalvelutyössä olevia ihmisiä. Korkea ikä ei anna erivapauksia ohitella jonoja omitoimisesti tai muutenkaan käyttäytyä epäasiallisesti.

41

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usko kempas

      Kuulehan jonottaja,löysää vähän pipoasi ja katso peiliin.Hoida kauppa-asiasi töistä
      päästyäsi,ruokatauko on ruokailua varten.
      Ja eipä aikaakaan kun olet itse "mummeli/papparainen".
      Kärsivällisyyttä,kärsivällisyyttä.
      Mukavaa Eemelin päivää kaikille.

    • käytöstavat puuttuu

      Kerran eräs törkee mummeli kiilas mun ohi suoraan kassalle, ku edellinen asiakas lähti pois tiskiltä. Mut tää myyjä olikin niin fiksu, että katto mua kohti ja sano että sä taisit olla seuraava. Johon minä että KYLLÄ!!! Mummeli jäi huuli pyöreenä ihmettelemään ja odottaan omaa vuoroonsa. Oon alottajan kanssa ihan samaa mieltä siinä että ei toi ikä oikeuta kiilailemaan jonossa!! Mammoilla ja papoilla kun ei muutenkaa oo muuta ku aikaa, ni on kyllä todella törkeetä ohitella jonossa ikäänsä vedoten. Aina te jaksatte lässyttää että vanhempia ihmisiä tulisi kunnioittaa, mut tollanen käytös ei todellaka aiheuta kunnioitusta, päinvastoin. Johan teille annetaan täydessä bussissa istumapaikka jne, tyytykää siihen!!!

      • malka omassa.....

        Ja tuo kirjoitustyylisikö on hyvien käytöstapojen mukainen?


    • eläkeläisten vuoro

      Jospa te arvoisat kiirehtijät olette tulleet kauppaan eläkeläisten vuorolla. Eläkeläisten vuoro alkaa viimeistään klo 6.30 laumassa seisoen kaupan oven ulkopuolella odottamassa oven aukeamista. Klo 7 työnnytään laumana sisälle.

      Kun menen lyhimpään kassajonoon aamulla aikaisin eli eläkeläisten vuorolla, eteeni sattuu herttainen mummeli vähäisten ostostensa kanssa. Hän toivottaa kassalle tullessaan iloisesti hyvää huomenta, johon pirteä kassaneitonen vastaa. Hitaasti, mutta varmasti mummo nostelee ostoksena hihnalle ja siirtyy sitten kiirettä pitämättä siirtämään ne hihnan toisessa päässä kassiinsa. Kassaneiti ilmoittaa hinnan ja mummeli etsii ensin silmälasit kassistaan ja kaivelee sieltä myös kukkaronsa. Jokainen seteli oiotaan kassalle ja kolikkopussista lasketaan pikkurahat yksitellen kassaneidin käteen.

      Lyhin jono on muuttumassa pisimmäksi ja takanaseisojat puhaltelevat jo närkästyneinä katsellen kellojansa. Mummo saa kuitin, jonka hän taittelee huolellisesti kukkaroonsa ja kassaneitokainen hyvästelee ja toivottaa iloisesti hyvää päivänjatkoa, johon mummo tyytyväisyyttä säteillen vastaa.

      Mummon kauppareissu on taas onnistunut. Nyt onkin sitten minun vuoroni. Nautin eläkeläisenä kaupan verkkaisesta aamutunnelmasta. Takana puhisijoille voisin sanoa: onko pakko tulla eläkeläisten vuorolla jonottamaan!

      • pappapa

        Eläkeläisille pitää perustaa oma kauppa, e-market. Eivät olisi häiriköimässä enää, jaloissa pyörimässä.


      • Kiireen vilkkaa
        pappapa kirjoitti:

        Eläkeläisille pitää perustaa oma kauppa, e-market. Eivät olisi häiriköimässä enää, jaloissa pyörimässä.

        Joissain kaupoissa on jo hitaiden asiakkaiden kassoja.


    • Häirikkömummot

      Sovitaanko mummot ja papat silleen, että kun olette asioineet muina kun työssäkäyvien töistätuloaikana tai lounasaikaan pistätte ne rahalle siihen peliautomaattiin, ETTEKÄ jää maleksimaan ja paskaajauhamaan.

    • Vartija peliin

      Tuohon pitäisi olla joku järjestyssääntö. Ei jaksaisi mitään kyttäämistä ja tekareiden kalisuttamista enää töiden jälkeen. Eikö näille homeloille saisi järjestettyä jotain ohjattua muualla kun kaupoilla.

      • 60 ja kuoleman väli

        Vanhojen on aika kuolla. Se on luonnonlaki.


    • aika vanha jo

      Huomaa miten maailma on muuttunut 20 vuoden aikana? Ennen oltiin vanhuksille kohteliaita, avattiin ovia ja annettiin etusijaa jonoissa? Nyt ne ovat tulleet yhteiskunnan riippakiveksi ja pohjasakaksi! Mutta asiassa on hyväkin puoli, nimittäin kaikki ihmiset vanhenee ja tulevat yhteiskunnan riippakiveksi kun aika koittaa! Toivottavasti te hätähousujonottajat kärsitte joskus saman kohtalon!

    • Kuka sinä olet?

      Nykyiset nuoret ja keski-ikäiset ei kuule vanhanakaan tuhlaa aikaansa kyttäämällä käkättämällä kaupoilla aikansa kuluksi. Vanhukset on ok jos ne on ok. Tyhmissä vanhuksissa on tyhmyyttä ja viisaissa vanhuksissa voi olla viisautta.

    • aika vanha jo

      No toivo sinä ettei liikkeesi ja järkesi hidastu vanhana että jaksat touhottaa! Voihan se olla että sullakin on sitten eläkkeellä aikaa jutella tuttaviesi kanssa, paitsi jos touhotat vilkkaasti ettet kerkiä ketään tuntemaankaan! On todellakin viisaita ja tyhmiä vanhuksia, mutta on myös touhottavia ja ei touhottavia ihmisiä kassajonossa!

    • Kuka sinä olet?

      Aivan varmasti liikkeeni rupeavat jossain vaiheessa hidastumaan, liikeradat pienenemään, kolotuksia sinne tänne.
      EN kuitenkaan rupea nykyiseen malliin kyttäämään kulkijoita, niin kuin vallalla tuntuu olevan. Kutsun tuttavani kylään, harrastan jne. Toisten ohikulkijoiden asiat eivät voisi vähempää kiinnostaa. On vain 1 elämä, enkä rupea sitä tuhlaamaan kyttäilemällä kunmykkävittua.

    • aika vanha jo

      Nythän se varmaan tuntuu siltä ettet alennu moiseen mitä nyt vanhat tekee, mutta luulen että tilanne on toinen kunhan olet yhtävanha jätesäkki niinkuin me nyt!
      Vannomatta paras, aika ja mieli muuttuu, ja varsinkin jos olet yksinäinen vanhus joka kaipaa olla siellä missä on muitakin ihmisiä!

    • asiakkaan ehdotus

      Koska vauhti hiipuu vääjäämättä kaikilta ennen pitkää, ehdottaisin, että kiireisille avattaisiin oma kassansa!

    • toni.

      nämä mummot ovat olleet tekemässä sitä suomea jossa nyt elämme, eikö löydy kunnioitusta heitä kohtaan

      • lieksa3

        Kyllä niitä kusipäitä vanhuksissakin on,


      • toni.
        lieksa3 kirjoitti:

        Kyllä niitä kusipäitä vanhuksissakin on,

        voihan niinkin sanoa mutta maailma muuttuu siitä kun nämäkin vanhukset olivat nuoria kunnioitettiin vanhuksia, nyt ei muuta kuin koitetaan ryöstää heidän rahat?

        muistatteko kun istuitte potalla ja huusitte pyyhkimään pyyhkimään niin tulihan sieltä se äiti/nyt mummo joka on nyt hylkiö joidenkin mielestä?


      • toni.
        toni. kirjoitti:

        voihan niinkin sanoa mutta maailma muuttuu siitä kun nämäkin vanhukset olivat nuoria kunnioitettiin vanhuksia, nyt ei muuta kuin koitetaan ryöstää heidän rahat?

        muistatteko kun istuitte potalla ja huusitte pyyhkimään pyyhkimään niin tulihan sieltä se äiti/nyt mummo joka on nyt hylkiö joidenkin mielestä?

        toisissa kulttuureissa vanhuksiakin kunnioitetaan


    • Lopettakaa kyyläys

      Ei löydy kyttääjiä kohtaan rispektiä, ei...
      Asialliset vanhukset ovat eri asia...

    • matias vaan

      Eläkeläisillä on nykyään kiire. Ei joudeta varttumaan hidastelijoita kassalla. Palveltavana on lapset ja lapsenlapset ym. suku.

    • 10+10=21

      On oma lukunsa tosiaan sitten nää aamujonottojamummot. Mitä h****n järkeä on jonottaa esim pankin ovella puoli tuntia ennenkuin se aukeaa????? Sama myös vaikka R-kioskissa.

      Kerran meinas itselle käydä ohraisesti kun pankissa olin palaverissa ennen "virka-aikaa" ja olin lähdössä siitä ulos 10 min ennenkuin pankin ovet avautuu. Senkun kerkesin oven aukaista niin mummolauma hyökkäsi vastapalloon ja pienikokoisena meinasin jäädä jalkoihin. Siitä alkoi hirveä kääkätys virkailijalle että miksi ei jo päästä sisään (voi virkailijaparkaa minkä koteeksi taas joutui). Tuulikaappi oli täynnä mummoja kuin olis ollu stadionilla Metallican konsertin eturivissä! Luuleko ne että eka jonottaja tyhjentää pankista kaikki rahat ja loput jää ilman, vai mikä tässä mättää? Liekö itsellä ollut hyvä tuuri kun olen iltapäivällä käyny ilman jonotusta niin joka kerta olen vielä rahaakin saanut mukaan jos olen sitä tarvinnut.

      Vanhuksille mieleen antaa sopivassa paikassa tilanteessa istumapaikkaa, tilaa ja vuoroa ei siinä mitään, mutta kyllä tuollainen röyhkeys, rynniminen ja oma-aloitteinen etuilu tekee meikäläisen kohdallakin kohta stopin vanhempien kunnioitukselle!

      • toni.

        ettei ollut oma mummosi siellä ensimmäisenä?


    • on se merkillistä

      Samanlainen jonottaminen on myös Lieksan arvauskeskuksessa aamulla puolta tuntia ennen ovien avaamista kun eläkeläislauma valtaa alueen. Siinä olisi ihan väitöskirjan aihe, miksi eläkeläiset haluavat jonoon jo aamuyöstä. Ikäänkuin ei olisi koko päivää odotella eläkeläisellä.

      • Suvaitsevaiden puute

        En ole vielä eläkkeellä, mutta yksi syy voi olla se, ettei vanhuksilla unta enää riitä aamulle. Kun kolotukset tai kivut alkavat aamuyöllä herätellä, voi terveyskeskukselle lähtö tuntua helpottavalta. Joskus jopa pelko vähenee, kun pääsee ihmisten keskelle ja lähemmäs avunsaantimahdollisuutta.

        Enemmin kannattaisi tutkia mikä tekee ihmisistä niin suvaitsemattomia, että eläkeläisten pitäisi olla joka paikassa juuri niin kuin nuoremmat ihmiset haluavat. Vielä on toistaiseksi yksilönvapaus valita miten pitkään ennen avautumisaikoja missäkin paikassa saa jonotella.


      • kohta eläkeläinen

        Niin ja siinä ei ajatella että joku nuorempi on menossa vielä töihin, eläkeläiset on tosi röyhkeitä joka paikassa.


      • 2 metriä syvälle

        Kohta loppuu arvauskeskuksen palvelut kokonaan. Sitten kärrätään mummoja hautaustoimistojen toimesta monttuun.


    • joustakaa molemmat

      Niin ja voihan työssäkäyvä mennä iltavastaanotolle jos ei aamulla pääse kun mummot on ovella tukkona? Iltavastaanotolle menossa on vielä se hyväpuoli ettei työaikaa mene turhaan saikun kyttäämiseen!

      • joku raja

        Poliisin tulisi puuttua asiaan, vanhusjengit saatava kuriin!


    • ukkelis kukkeli

      Tiiättäkös työ, että sillä mummelilla on rahhaa ja sen takia mummelia passattaan, kuin paskaa puikon nenään! Rahalla on taivaallinen voima!

      • alma kallinen

        Olet ukkeli oikeassa,rahalla on taivaallinen voima.On ihan oma kohtaisia kokemuksia.
        Eläkemummeli olen ja kuten on tullut ilmi,olen häiriöksi yleisillä paikoilla,kaupassa,
        pankissa ,terveyskeskuksessa jne.en saisi puhella tuttujen kanssa,en saisi jonottaa
        terkkariin,kyttäilen jos katselen jotain,siis aivan "hukkakauraa",MUTTA kyllä eläkepäivänä
        minunkin ovikelloni soi.Sieltähän tulevat lapset,lapsenlapsetkin,kiire heillä on kaikilla,
        eivät ehdi nuttua niskasta ottaa vaan raha kyllä kelpaa,kenellä on tarvis mihinkin......
        siinä ei pitkään lantit kukkarossa homehdu,mihinkäs se mummo rahaa tarvitsee,eipä
        paljon mihinkään,kunhan ois mistä lapsille antaa ja onhan sitä,eläke juoksee joka päivältä.On se niin kiva kun käyvät kerran kuussa tai jos heillä on tiukkaa niin jopa
        kahdesti kuussa käyvät.Kesällä tytär toi kahvipaketin (päiväys mennyt vanhaksi).
        Yritän nyt tässä olla mieliksi,en liiku kylillä ja ikkunastakin katson hyvin harvoin ulos.
        Pankissa kyllä käyn hakemassa sitä rahaa,on kiva antaa sileitä seteleitä lapsille.


      • reino.kk.
        alma kallinen kirjoitti:

        Olet ukkeli oikeassa,rahalla on taivaallinen voima.On ihan oma kohtaisia kokemuksia.
        Eläkemummeli olen ja kuten on tullut ilmi,olen häiriöksi yleisillä paikoilla,kaupassa,
        pankissa ,terveyskeskuksessa jne.en saisi puhella tuttujen kanssa,en saisi jonottaa
        terkkariin,kyttäilen jos katselen jotain,siis aivan "hukkakauraa",MUTTA kyllä eläkepäivänä
        minunkin ovikelloni soi.Sieltähän tulevat lapset,lapsenlapsetkin,kiire heillä on kaikilla,
        eivät ehdi nuttua niskasta ottaa vaan raha kyllä kelpaa,kenellä on tarvis mihinkin......
        siinä ei pitkään lantit kukkarossa homehdu,mihinkäs se mummo rahaa tarvitsee,eipä
        paljon mihinkään,kunhan ois mistä lapsille antaa ja onhan sitä,eläke juoksee joka päivältä.On se niin kiva kun käyvät kerran kuussa tai jos heillä on tiukkaa niin jopa
        kahdesti kuussa käyvät.Kesällä tytär toi kahvipaketin (päiväys mennyt vanhaksi).
        Yritän nyt tässä olla mieliksi,en liiku kylillä ja ikkunastakin katson hyvin harvoin ulos.
        Pankissa kyllä käyn hakemassa sitä rahaa,on kiva antaa sileitä seteleitä lapsille.

        Varo,Alma kuule,vielä sitä,kun menet pankkiin nostamaan rahaa,niin älä mene
        lähellä palvelutiskin sulkeutumista,siitä se vasta mekkala nousee jos siinä olet
        tukkona viittä vaille yksi ja takana työssäkäyvä nuorukainen,näkee taatusti sinut
        kahtena tai peräti kolmena,syntyy ruuhka.
        Ollaan varovaisia niin kyllä me tässä pärjätään,siis joten kuten.


    • mummelipa hyvinnii

      Ja nuoret piruvie kadehtii kun se mummeli saa rahaa tekemättä mitään vaika on itse työllään eläkkeen ansainnut,,,mihin ei kadehtija luuserit pysty kun ei ole työhaluja!

    • iltsi
    • Huomioni!

      Jos ei ole ulkomaalaisilla, niin eipä ole helppoa vanhuksillakaan Lieksassa!

    • ei tasa-arvoa

      Useimmilla ulkomaalaisilla on todella helppoa elämää Lieksassa. Heidän ei ole tarvinnut tehdä koskaan eikä missään mitään työtä - ei kotimaassaan eikä Suomessa. Useimmat heistä asuvat ilmaisessa täysihoidossa, jossa kaikki palvelut toimivat sormia napsauttamalla. Kaikki elämiseen tarvittavat tuotteet ja välineet ovat ilmaisia.

      Eläkeläiset ovat ansainneet työllään eläkkeensä, mutta he eivät yllä kymmenenteen osaankaan siitä elintasosta, mitä Afrikasta Lieksaan rahdatut loiset saavat.

    • miten on?

      Eikö ikääntyneille voisi perustaa omaa tilaa jossa he voisivat kokoontua, vaihtaa kuulumisia ja harrastaa, ettei tarvitsisi siellä kaupoilla kärkkyä???

      • Kyllä meillä on tiloja a mahdollisuuksia, mutta joisella kansalisella on kuitenkin perustuslailinen oikeus toimia haluamallaan tavalla


    • tehdään niin

      Kokoontumistilaan pitäsi siirtää myös peliautomaatit, joiden ääressä eläkeläiset touhuavat ja täyttävät niitä.

    • Kuitenkinpitää muistaa perustuslakimme ja yhdenvertaisuus

    • grrr,,mun mesta,,,,

      Ja rajattomasti kolikoita käyttöön että voi paukuttaa kahden peliautomaatin väliä loikkien! Ja jos joku tulee lähelle niin muristaan ja näytetään sitä viimeistä kulmahammasta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe