Ilmaista talousneuvontaa

talousneuvoja

Täällä näkee paljon ihmisiä, jotka ilmoittavat pienituloisuutensa vuoksi kituvansa ja näkevänsä jopa nälkää. Minusta tämä ei ole Suomessa mahdollista, ellei yksinkertaisesti sössi talouttaan ihan omatoimisesti (esim. ryyppäämällä kaikki rahansa ja ottamalla pikavippiä niin paljon kuin pystyy tai pitämällä autoa, johon ei ole varaa tms.), ja vaikka miten pahasti sössisi, niin säädyllinen elintaso on mahdollista saavuttaa tietyillä korjausliikkeillä, muutamassa kuukaudessa talous tasapainoon, ettei näe enää nälkää koskaan.

Vastaan viidelle ensimmäiselle, jotka tässä ketjussa haluavat talousongelmansa anonyyminä kertoa. Tiedot, jotka heti tarvitsen (kysyn lisää jos tarvii), ovat oma lyhyt kuvaus elämäntilanteesta (terveydentilan yms. joilla on olennaista suoraa tai välillistä vaikutusta raha-asioihin), kaikki tulot, kiinteä, yli 1000e varallisuus, "3 vuoden kalusto" (autot, moottorikelkat ja polkupyörät jne), kiinteistöt ja muu omaisuus, asumismuoto, asumismenot, mieluusti kotikunta tai ainakin kaupunkiympäristön koko ja summittainen sijainti, kuukausittaiset ja vähintään kerran vuodessa saapuvat laskut, sekä mahdollisten saatavien määrä ja ajankohta, milloin muuttuvat täysin likvidiksi varallisuudeksi ( eli maksetaan tilillesi.) sekä kaikki omat velat ja että onko voimassaolevaa maksuhäiriömerkintää.

Luulen, etten saa yhtään kattavasti kuvattua ongelmaa ratkaistavaksi, kun ihmiset itsekin jossain määrin tietävät, missä tekevät virheen taloudenhoidossaan, mutta halustaan tai piittaamattomuuttaan jatkavat sitä, mikä minun mielestäni poistaa moraalisesti vinkumisoikeuden. Tosin luulen, että se vinkuminen on vain poliittista mielipidevaikuttamista, jolla on tarkoitus saada lisää ei-itseansaittua rahaa tuhlattavaksi kunnalta ja valtiolta. Mutta ihan vain karsiakseni mahdollisuuden, että joku oikeasti tarvitsee apua, olen tässä nyt parin päivän ajan käytettävissä, maksuton palvelu. Luulen, että löydämme ratkaisun, jos oikeasti ihminen ei tiedä, mitä pitäisi tehdä, että nälän näkeminen tai vastaava kurjuus loppuisi.

29

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • talousneuvoja

      Helpottaakseni listan tekoa:

      1. Elämäntilanne, sisältäen kaiken mikä vaikeuttaa taloudenhallintaa, lisätulojen hankkimista (toimeentulotuen saanti, puuttuva peruskoulutodistus, sairaudet jne.

      2. Kaikki tulot, mukaanlukien mahdollinen palkka, pääomatulo, eläke, asumistuki, työmarkkinatuki, toimeentulotuki jne. jotka ovat säännöllisiä tuloja.

      3. Kiinteä varallisuus jonka arvo on oletetusti yli 1000e, tilien saldot, kalliit pelit ja vehkeet (kännykkä ei kiinnosta eikä läppäri, mutta auto ja moottorikelkka, talot ja tilukset ja tuotantoeläimet yms. kiinnostaa) ja yleisesti omistukset.

      4. Asumismuoto ja kotikunta mahdollisuuksien mukaan.

      5. Menot, jotka koostuvat laskuista, kuukausittaiset, vuosittaiset ja muuten säännölliset eriteltyinä, asumismenot ja kaikki muut menot erikseen nimettyinä. Ei-ruoka- tai vaatemenoja tms. vaan lähinnä siis pakolliset laskut, jotka pitää maksaa.

      6. Saatavat eräpäivineen ja velat eräpäivineen, voimassa olevat maksusopimukset ja onko maksuhäiriömerkintää k/e.

    • Siirretään talouspuolelle.

      • talousneuvoja

        No ei varmaan siirretä, kun aiheena on köyhyys!


      • talousneuvoja

        Neuvon veloituksetta ekstrabonuksena Aller Mediaa vähentämään omistamansa Suomi 24:n epäpätevät luotsit vapaaehtoistoimijoistaan, jotka heikentävät tietämättömyyttään ja vähäisestä koulutuspohjastaan johtuen tuotetun palvelun laatua, jolla on suoraa vaikutusta mainostilan myynnistä saatuihin tuloihin. tiukempi seula ja CV:n tarkistus jokaiselta hakijalta, että sisälukutaito voidaan todentaa.

        Aller media voisi muutenkin tarvita palveluksiani, kun katsoo taloustiedoista tilikauden tulosta, liikevaihdon kehitystä, liikevoittoa (tappiota) yms. jotka ovat kaikki punaisella ja henkilöstöä, palkattua ja vapaaehtoista on siitä huolimatta löyhäkätisesti lisätty ja nähtävästi hyvin kevytmielisesti ja valikoimatta. YT:t käyntiin ja nopeasti.


    • vinkuva duunari

      "Vinkuminen" johtuu pelkästään siitä että elinkustannukset ovat kohonneet rajusti 2000-luvulla mutta ainakaan tavallisen duunarin palkka ei ole noussut läheskään vastaavasti josta seuraa että duunari on vain köyhtynyt samalla kun rikkaat ovat vain rikastuneet ja se ei tietenkään voi olla myrkyttämättä duunarin mieltä.

      Vielä 80-luvulla Suomi oli reilu maa, nyt tästä on tullut ruma irvikuva, epäreilu, tyly, ahneiden ja ky8pien temmellyskenttä jossa vain röyhkein voittaa. Rehellisyys ei kannata, rehellistä pidetään ihan suoraan tyhmänä ja poljetaan surutta lokaan, ym. ihan täyttä h3lvettiä elämä nykysuomessa!!

      • talousneuvoja

        En puhunut duunarin vinkumisesta. Postasin tämän köyhyys-palstalle, havaittuani että monet toimeentulotuen saajat, eläkeläiset yms. kertoilivat nähneensä nälkää ja muutenkin suurin piirtein kertovat lähes keskitysleirimäisiä kauhutarinoita epäinhimillisestä kohtelusta sossussa jne. Ajattelin hieman valaista näitä, jotka eivät osaa tasapainottaa kotitaloutensa tuloja ja menoja. Kyseisen paikan sheriffi päätti jostain käsittämättömästä syystä siirtää viestin talousfoorumille, varmaan koska puhuin likviditeetistä ja hän ei oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa, paitsi että "se varmaan tota öh, niinku liittyy jotenkin vissiin talouteen" ja ajatteli, että minä olisin jotenkin vajukki, joka ei osaa laittaa viestiä oikealle foorumille ja pisti sen itse täysin väärälle ja.. niin, käsittämätöntä.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi hintojen nousuun, niin voin sanoa, ettei se ole täysin huono asia. Palkkataso Suomessa on alhaalla (esim. insinöörit, ekonomit ja lääkärit on Suomessa palkkakuopassa läntiseen Eurooppaan ja USA:han verrattuna) ja verotaakka on suhteellisen korkea. Euroopan Keskuspankki laski ohjauskoron juuri lähelle nollaa. Tiputus ei ollut suuri, mutta riittävästi estääkseen deflaation ja toivon mukaan kiihdyttäisi inflaatiota, mikä tarkoittaa hintojen nousua entisestään. Katsos kun rahan arvo laskee ja korko painuu alas, se tarkoittaa nykyisessä talousjärjestelmässä sitä, että luotonanto lutviutuu, rahahanat aukeaa, investoinnit kasvaa ja euron heiketessä muihin valuuttoihin nähden, vientiteollisuus paranee. Ja näin ollen työllisyys kasvaa ja joukkoirtisanomiset supistuu, valtiontalous saadaan hallintaan ja tämän laman aikana kenkää saaneet pääsevät ehkä vielä töihin ennen kuin ryyppäävät aivonsa pihalle ja morffautuvat niin pultsareiksi, ettei heitä enää kukaan täysjärkinen työnantaja kelpuuta palvelukseensa.

        Elinkustannukset on korkeat, mutta inflaatio tarkoittaa myös palkankorotusta ja pienempää riskiä duunarille saada kalossinkuvaa takapuoleen, sitä harjoitetaan nyt massoittain ympäri valtakuntaa ja luulen että kortistoon joutuminen vailla mitään tietoa, saako enää ikinä mistään töitä käymättä viittä vuotta koulua uudella alalla ja aloittelamalla uudestaan monta vuotta harjoitelijan palkalla (jos hyvin käy), on suurempi harmi kuin että kaupassa kaikkiin tuotteisiin on lyöty 1-3 euroa lisää hintaa parissa vuodessa, mikä toki ottaa päähän, mutta kuten aloitusviestini vihjasi, edes kaikkein köyhimmät tässä yhteiskunnassa eivät kuole nälkään, kun eivät elä yli varojensa.


      • talousneuvoja

        Niin ja:

        "duunari on vain köyhtynyt samalla kun rikkaat ovat vain rikastuneet ja se ei tietenkään voi olla myrkyttämättä duunarin mieltä. Vielä 80-luvulla Suomi oli reilu maa..."

        80-luvulla oli erilainen elintaso. Elin itsekin tuona aikana ja muistan sen, vaikka nuori olinkin. Sen ajan oikein köyhällä oli sen ajan teknologiaan nähden joltakin kannalta katsoen ehkä paremmin, ruokaa ainakin oli varaa ostaa enemmän, mutta keskitulot ihan rahan arvon muutos huomioidenkin oli ihan hanurista. Tämä oli kuin semi-neukkula, jossa kaikki olivat yhtä köyhiä samanlaiset rähjäiset pipot päässä, työssäkäyvien vanhempien lapsilla oli ihan näkyviä ommeltuja paikkoja repeämissä ja sukkiakin parsittiin, eikä niitä vain heitetty pois ja ostettu uusia. Venelaiturille kun meni katsomaan, niin täällä oli rivissä kaikenlaisia p*skahuusinovie lasikuidut repsottaen kellumassa öljyisinä, aika kaukana amerikan Miami Vicessa nähdyistä veneriveistä. Täällä oli kaikki p*skaa paitsi kus1.Työllisyys oli parempi, koska työttömät laitettiin varsinaisiin palkkatöihin "hätäaputöihin" minimipalkalla kokopäiväisenä. Jolla sai suurin piirtein saman elintason kuin tällä hetkellä jossain työkkärin harjoituspaikassa oleva työkkärirahan 9€ päiväkorotuksella 4h/vrk työskentelevä työnhakija.

        Reiluudella tarkoitat tuloeroja. On tutkittu, että mitä pienemmät tuloerot, sitä onnellisempi yhteiskunta. Tämän ei tarvitse olla näin. Ihmisillä on täysi tunteen ja tahdon vapaus. Kadehtimisen voi lopettaa ja keskittyä oman elämänsä kehittämiseen. Jos et ole tyytyväinen siihen, mitä sinulla on, on syytä miettiä mitä sinä haluat ja mitä ponnistuksia ja kuinka pitkään olisit valmis tekemään töitä sen eteen pitkällä tähtäimellä. Sinä olet oman tulevaisuutesi seppä. Yliopistoon siitä vain töiden ohella, esimerkiksi, tai pitkä säästäminen oman yrityksen perustamiseen tms. Tukit ensin eri mahdollisuuksia ja näkemyksiä kaikessa rauhassa. Ole nälkäinen. Halua. Vaadi. Ole röyhkeä ja kiero, jos se sitä vaatii. Moni asia onnistuu kun todella haluaa. Mikään ei ole enemmän hukkaanheitetty elämä, kuin että naama norsunvatulla raahaat itsesi melkein itkien inhottaviin töihin huonolla palkalla ja muuten olet vain sohvaperuna, joka ei halua elämältä mitään tai ei ole ainakaan valmis tekemään oikein mitään sen eteen. Suurin osa ei tunnu haluavan, vaan on katkera niille, jotka ottavat itseään niskasta kiinni ja raatavat unelmiensa eteen.

        Ja kyllä, rikkaat ovat rikastuneet. Kapitalismi ei ole sillä tavalla reilua, koska siihen kuuluu isot tuloerot, puhutaan mahdollisuuksien tasa-arvosta. Yhdet ovat upporikkaita ja toiset rutiköyhiä. Ja saattavat asua samassa postinumerossa. Rikkaat myöskin rikastuvat aina lamassa. Kun osakkeiden hinta tippuu, tai amerikka pommittaa lähi-itää, kullan ja öljyn hinta puolestaan nousee. Lamassa osakkeita myydään alehintaan, päästään paremmin osinkotuloille ja laman taituttua arvo-osuustilin arvo paisuu kuin pullataikina. Lama on tuottoisaa. Kaikki katastrofit on mahdollista muuttaa voitoksi, jos sinulla on pääomaa. Rothschildeistä tuli mahtavin pankkiirisuku juuri sotien ansiosta. Molemmille osapuolille lainattiin rahaa sillä periaatteella, että sodan loputtua toinen osapuoli kuittaa velat varmuudella. Kaikkeen sijoittamiseen liittyy kuitenkin riski. Miljoonat saattaa vaihtua lakki kourassa sossuun menemiseen. Ebolan leviäminen on ohjannut sijoitusrahaa sitä rokotetta kehittäville pienille lääkeyhtiöille ja niiden osakkeiden voi kuvitella nousevan rajusti rokotteen valmistuttua. Voi olla, että rahat menee myös kankkulan kaivoon. Sijoittamisessa ottaa aina riskin, kuten yrittäjäksi heittäytymällä. Kaikella hyvällä ja pahalla voi tehdä rahaa jos on pääomaa, ja voi myös hävitä vaivalla ansaitut rahansa.

        Rikkaiden rikastuminen tarkoittaa investointeja uusiin yrityksiin ja se parantaa työllisyyttä ja valtiontaloutta. Ja jos sijoitukset eivät ole kotimaisia, niin maksaa verotuloja osingosta. Suurempi huolenaihe on, että nykyverotuksella ne rikkaat ihmiset menevät pois ja maksavat paljon pienempää veroa vapaammille markkinatalouksille, jossa säästää huimia summia. Eli ei se rikkaiden rikastuminenkaan ole täysin huono asia. Ei kukaan rikas rahoja tilillä makuuta. Tuhlaaminen on taas ihan jees, jos se tapahtuu kotimaassa. Kun äkkirikas hemmottelee itseään uudella Ferrarilla, ei kannata verrata omaa autoa siihen, vaan ajatella, että millaisen järkyttävän kiskuriveron maksoi siitä valtiolle parantaen surkeassa jamassa olevaa valtontaloutta ja veroeuroja kilisee joka kaasunpainalluksella sillä koneella rutkasti lisää.


      • illuminaatti...
        talousneuvoja kirjoitti:

        En puhunut duunarin vinkumisesta. Postasin tämän köyhyys-palstalle, havaittuani että monet toimeentulotuen saajat, eläkeläiset yms. kertoilivat nähneensä nälkää ja muutenkin suurin piirtein kertovat lähes keskitysleirimäisiä kauhutarinoita epäinhimillisestä kohtelusta sossussa jne. Ajattelin hieman valaista näitä, jotka eivät osaa tasapainottaa kotitaloutensa tuloja ja menoja. Kyseisen paikan sheriffi päätti jostain käsittämättömästä syystä siirtää viestin talousfoorumille, varmaan koska puhuin likviditeetistä ja hän ei oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa, paitsi että "se varmaan tota öh, niinku liittyy jotenkin vissiin talouteen" ja ajatteli, että minä olisin jotenkin vajukki, joka ei osaa laittaa viestiä oikealle foorumille ja pisti sen itse täysin väärälle ja.. niin, käsittämätöntä.

        Mitä tulee tuohon mainitsemaasi hintojen nousuun, niin voin sanoa, ettei se ole täysin huono asia. Palkkataso Suomessa on alhaalla (esim. insinöörit, ekonomit ja lääkärit on Suomessa palkkakuopassa läntiseen Eurooppaan ja USA:han verrattuna) ja verotaakka on suhteellisen korkea. Euroopan Keskuspankki laski ohjauskoron juuri lähelle nollaa. Tiputus ei ollut suuri, mutta riittävästi estääkseen deflaation ja toivon mukaan kiihdyttäisi inflaatiota, mikä tarkoittaa hintojen nousua entisestään. Katsos kun rahan arvo laskee ja korko painuu alas, se tarkoittaa nykyisessä talousjärjestelmässä sitä, että luotonanto lutviutuu, rahahanat aukeaa, investoinnit kasvaa ja euron heiketessä muihin valuuttoihin nähden, vientiteollisuus paranee. Ja näin ollen työllisyys kasvaa ja joukkoirtisanomiset supistuu, valtiontalous saadaan hallintaan ja tämän laman aikana kenkää saaneet pääsevät ehkä vielä töihin ennen kuin ryyppäävät aivonsa pihalle ja morffautuvat niin pultsareiksi, ettei heitä enää kukaan täysjärkinen työnantaja kelpuuta palvelukseensa.

        Elinkustannukset on korkeat, mutta inflaatio tarkoittaa myös palkankorotusta ja pienempää riskiä duunarille saada kalossinkuvaa takapuoleen, sitä harjoitetaan nyt massoittain ympäri valtakuntaa ja luulen että kortistoon joutuminen vailla mitään tietoa, saako enää ikinä mistään töitä käymättä viittä vuotta koulua uudella alalla ja aloittelamalla uudestaan monta vuotta harjoitelijan palkalla (jos hyvin käy), on suurempi harmi kuin että kaupassa kaikkiin tuotteisiin on lyöty 1-3 euroa lisää hintaa parissa vuodessa, mikä toki ottaa päähän, mutta kuten aloitusviestini vihjasi, edes kaikkein köyhimmät tässä yhteiskunnassa eivät kuole nälkään, kun eivät elä yli varojensa.

        Älä unta näe että investoinnit muka käynnistyvät kun korko on alhainen. Korot ovat olleet nyt jo pitkään ennätysalhaisia ja siitä huolimatta tässä maassa mitkään investoinnit EIVÄT ole käynnistyneet, pikemminkin firmat menevät konkurssiin vähintään entistä tahtia, toimintoja siirretään ulkomaille ja ihmisiä IRTISANOTAAN kun aiemmin vain lomautettiin.

        Ei tässä ole enää kyse mistään normaalista taloudellisesta toiminnasta, mitkään talousneuvot eivät auta tavallisia ihmisiä ahdingossa johon valtio ennennäkemättömän kovalla politiikalla on ihmiset ajanut.

        Tässä on kyse jostain suuremmasta, new world order tms jossa Suomen valtio muiden ohella tahallaan velkaannutetaan että päätösvalta siirtyisi amerikkalaisille suurpankeille poliitikkojen sijasta. Itse asiassa epäilen että poliitikot ovat lakanneet jo kauan sitten ajamasta tavallisten kansalaisten asiaa ja ryhtyneet vain kansainvälisten suuryritysten ja pankkien sekä muun talouseliitin etujen ajajaksi ja tavallisen kansalaisen vahingoksi.

        Tällaisessa maailmassa on tavallisen kansalaisen vaikutuskeinot hyvin vähäisiä, ei tässä ole enää mistään demokratiasta kyse, valta on pankeilla ja suurkorporaatioilla, poliitikot ovat vain näyttelijöitä joille on opetettu vuorosanat bilderberg kokouksissa jne. päivänvaloa kestämättömissä tilaisuuksissa.

        Kreikka, Espanja, Portugali, jne. ns. "talousongelmiin" ajautuneet maat ovat vain joutuneet talouden ammattitappajien uhriksi, globaalien korporaatioiden säälimättömän saalistuksen kohteeksi. Kaava on aina sama, valtiot ensin ylivelkaannutetaan ja sitten kaapataan valta, määrätään käyttöön epämiellyttäviä jopa vahingollisia lakeja, naton sotilastukikohtia jne. mitä ei muuten tehtäisi.

        Ehkäpä kaiken takana on sytyttää uusi maailmansota koska Venäjä ei varmasti pidä naton ujuttautumisesta yhä lähemmäs eurooppaan tällä tavalla...


      • talousneuvoja
        illuminaatti... kirjoitti:

        Älä unta näe että investoinnit muka käynnistyvät kun korko on alhainen. Korot ovat olleet nyt jo pitkään ennätysalhaisia ja siitä huolimatta tässä maassa mitkään investoinnit EIVÄT ole käynnistyneet, pikemminkin firmat menevät konkurssiin vähintään entistä tahtia, toimintoja siirretään ulkomaille ja ihmisiä IRTISANOTAAN kun aiemmin vain lomautettiin.

        Ei tässä ole enää kyse mistään normaalista taloudellisesta toiminnasta, mitkään talousneuvot eivät auta tavallisia ihmisiä ahdingossa johon valtio ennennäkemättömän kovalla politiikalla on ihmiset ajanut.

        Tässä on kyse jostain suuremmasta, new world order tms jossa Suomen valtio muiden ohella tahallaan velkaannutetaan että päätösvalta siirtyisi amerikkalaisille suurpankeille poliitikkojen sijasta. Itse asiassa epäilen että poliitikot ovat lakanneet jo kauan sitten ajamasta tavallisten kansalaisten asiaa ja ryhtyneet vain kansainvälisten suuryritysten ja pankkien sekä muun talouseliitin etujen ajajaksi ja tavallisen kansalaisen vahingoksi.

        Tällaisessa maailmassa on tavallisen kansalaisen vaikutuskeinot hyvin vähäisiä, ei tässä ole enää mistään demokratiasta kyse, valta on pankeilla ja suurkorporaatioilla, poliitikot ovat vain näyttelijöitä joille on opetettu vuorosanat bilderberg kokouksissa jne. päivänvaloa kestämättömissä tilaisuuksissa.

        Kreikka, Espanja, Portugali, jne. ns. "talousongelmiin" ajautuneet maat ovat vain joutuneet talouden ammattitappajien uhriksi, globaalien korporaatioiden säälimättömän saalistuksen kohteeksi. Kaava on aina sama, valtiot ensin ylivelkaannutetaan ja sitten kaapataan valta, määrätään käyttöön epämiellyttäviä jopa vahingollisia lakeja, naton sotilastukikohtia jne. mitä ei muuten tehtäisi.

        Ehkäpä kaiken takana on sytyttää uusi maailmansota koska Venäjä ei varmasti pidä naton ujuttautumisesta yhä lähemmäs eurooppaan tällä tavalla...

        Ei, ainoa salaliitto mikä täällä on, on se että sheriffit siirtää viestini aivan väärälle palstalle ja kukaan ei koskaan laita minun ketjuihini mitään sinne päinkään mitä aloitusviestissä pyydän, vaan tulevat purkamaan omia patoutumiaan. Netin pikku penteleet.

        Vaikka puhuisin rahoitusinstrumenteista, niin ketjuihini tullaan puhumaan milloin islamin uhasta, milloin pakkoruotsista, milloin vain haukutaan "käteinen ja urpilainen", milloin EU ja milloin tulee tekstiä aspartaamin vaaroista ja Monsanton huijauksista kemikaalivanoista ja milloin zeitgeist- ilmiö illuminaatteineen.

        Olisi pitänyt aikanaan opiskella varmaankin psykologiaa/psykiatriaa. Töitä tuntuisi riittävän, kaikilla on jotenkin paha olo, joka pitää päästä purkamaan... Katsokaa lapsoset, tätä se rahattomuus ja välinpitämätön suhtautuminen rahaan teettää. Teistä tulee vähävaraisia, joilla ei ole säästöjä eikä edes arvo-osuustiliä ja se rahattomuus tekee teistä surullisia ja masentuneita. Eristäytyneitä hylkiöitä hulluine juttuinenenne puheripulissanne foliohatut päässä ja kämppä on kuin merirosvolaivan kyökki ja älyämpäri keskellä tuhkaista lattiaa tai iso rivi olutpulloja, on näitä miehiä nähty, eikä kukaan ymmärrä hävetä. Mikäli ette sairasta terminaalivaiheen syöpää tms. tai ehkä siitä huolimatta, kaikki ongelmanne ovat kadotettavissa riittävän isolla määrällä rahaa. Hoitakaa ongelmanne rikastumalla! Hankkikaa se vaikka henki menisi. Siitä juuri on kysymys, elämästä tai kuolemasta ja, raha korreloi voimakkaasti elinikää ja onnellisuutta, vaikka kaikenmaailman koipussit sanoisivat mitä. Varattomuus ja taloudellinen epävakaus johtaa ikuiseen kadotukseen. Hankkikaa itsellenne sijoitusrahaa vielä kun voitte, eläkkeellä on liian myöhäistä. Tavoitteena vaikka miljoona. Koittakaa nyt aluksi saada edes tonni säästöön.


      • realitycheck 4U
        talousneuvoja kirjoitti:

        Ei, ainoa salaliitto mikä täällä on, on se että sheriffit siirtää viestini aivan väärälle palstalle ja kukaan ei koskaan laita minun ketjuihini mitään sinne päinkään mitä aloitusviestissä pyydän, vaan tulevat purkamaan omia patoutumiaan. Netin pikku penteleet.

        Vaikka puhuisin rahoitusinstrumenteista, niin ketjuihini tullaan puhumaan milloin islamin uhasta, milloin pakkoruotsista, milloin vain haukutaan "käteinen ja urpilainen", milloin EU ja milloin tulee tekstiä aspartaamin vaaroista ja Monsanton huijauksista kemikaalivanoista ja milloin zeitgeist- ilmiö illuminaatteineen.

        Olisi pitänyt aikanaan opiskella varmaankin psykologiaa/psykiatriaa. Töitä tuntuisi riittävän, kaikilla on jotenkin paha olo, joka pitää päästä purkamaan... Katsokaa lapsoset, tätä se rahattomuus ja välinpitämätön suhtautuminen rahaan teettää. Teistä tulee vähävaraisia, joilla ei ole säästöjä eikä edes arvo-osuustiliä ja se rahattomuus tekee teistä surullisia ja masentuneita. Eristäytyneitä hylkiöitä hulluine juttuinenenne puheripulissanne foliohatut päässä ja kämppä on kuin merirosvolaivan kyökki ja älyämpäri keskellä tuhkaista lattiaa tai iso rivi olutpulloja, on näitä miehiä nähty, eikä kukaan ymmärrä hävetä. Mikäli ette sairasta terminaalivaiheen syöpää tms. tai ehkä siitä huolimatta, kaikki ongelmanne ovat kadotettavissa riittävän isolla määrällä rahaa. Hoitakaa ongelmanne rikastumalla! Hankkikaa se vaikka henki menisi. Siitä juuri on kysymys, elämästä tai kuolemasta ja, raha korreloi voimakkaasti elinikää ja onnellisuutta, vaikka kaikenmaailman koipussit sanoisivat mitä. Varattomuus ja taloudellinen epävakaus johtaa ikuiseen kadotukseen. Hankkikaa itsellenne sijoitusrahaa vielä kun voitte, eläkkeellä on liian myöhäistä. Tavoitteena vaikka miljoona. Koittakaa nyt aluksi saada edes tonni säästöön.

        Tukien varassa oleva ei voi investoida osakkeisiin koska kaikki sellaiset omistukset alentavat jo muutenkin liian pientä toimeentulotukea.

        Sinulla on oletuksena neuvoissasi että Suomi on normaali länsimainen maa. Se ei sitä ole. Ei ole normaalia että verotus on huippukireää, hinnat huippukorkeita mutta palkkojen ostovoima EU:n heikoimpia. Ei ole normaalia että työpaikat karkaavat ulkomaille ja korvaavia työpaikkoja ei juhlapuheista huolimatta tule, sen osoittaa mm. se että meillä on tosiasiassa taas ainakin 400.000 työtöntä.
        Ei ole normaalia että ankarasta verotuksesta huolimatta julkisia palveluja pitää aina vain karsia vaikka esim. terveyskeskuksissa on vielä käyttömaksukin!

        Edellämainitun perusteella väitän että lähdet "korjaamaan" asioita väärästä päästä eli neuvomalla köyhää kun sinun pitäisi käyttää kaikki paukut päättäjien neuvomiseen miten maahan järjestetään normaalit olot jossa köyhyyskin hoituu paljon helpommin kun työpaikkoja löytyy paljon helpommin.

        Työpaikka normaalilla palkalla on se avain, se on taloudellisen menestyksen avain tavalliselle ihmiselle. Vain normaalista palkasta voi säästää rahaa sijoitusharrastuksiakin varten. Nyt työn saaminen on tässä maassa kohtuuttoman vaikeaa, varsinkin normaalipalkkaisen työn saaminen sillä työmarkkinatuella työharjoitteluista ei ole ollut koskaan mitään hyötyä.

        Vaikuta päättäjiin!


      • talousneuvoja
        realitycheck 4U kirjoitti:

        Tukien varassa oleva ei voi investoida osakkeisiin koska kaikki sellaiset omistukset alentavat jo muutenkin liian pientä toimeentulotukea.

        Sinulla on oletuksena neuvoissasi että Suomi on normaali länsimainen maa. Se ei sitä ole. Ei ole normaalia että verotus on huippukireää, hinnat huippukorkeita mutta palkkojen ostovoima EU:n heikoimpia. Ei ole normaalia että työpaikat karkaavat ulkomaille ja korvaavia työpaikkoja ei juhlapuheista huolimatta tule, sen osoittaa mm. se että meillä on tosiasiassa taas ainakin 400.000 työtöntä.
        Ei ole normaalia että ankarasta verotuksesta huolimatta julkisia palveluja pitää aina vain karsia vaikka esim. terveyskeskuksissa on vielä käyttömaksukin!

        Edellämainitun perusteella väitän että lähdet "korjaamaan" asioita väärästä päästä eli neuvomalla köyhää kun sinun pitäisi käyttää kaikki paukut päättäjien neuvomiseen miten maahan järjestetään normaalit olot jossa köyhyyskin hoituu paljon helpommin kun työpaikkoja löytyy paljon helpommin.

        Työpaikka normaalilla palkalla on se avain, se on taloudellisen menestyksen avain tavalliselle ihmiselle. Vain normaalista palkasta voi säästää rahaa sijoitusharrastuksiakin varten. Nyt työn saaminen on tässä maassa kohtuuttoman vaikeaa, varsinkin normaalipalkkaisen työn saaminen sillä työmarkkinatuella työharjoitteluista ei ole ollut koskaan mitään hyötyä.

        Vaikuta päättäjiin!

        " Tukien varassa oleva ei voi investoida osakkeisiin koska kaikki sellaiset omistukset alentavat jo muutenkin liian pientä toimeentulotukea."

        En tullut tänne antamaan sijoitusneuvoja. Tulin tänne antamaan neuvoja, kuinka pienillä tuloilla pärjätään näkemättä nälkää vaikka missä elämäntilanteessa.

        "Ei ole normaalia että verotus on huippukireää, hinnat huippukorkeita mutta palkkojen ostovoima EU:n heikoimpia."

        On se laman aikana melko normaalia. Syytä olisi pikemminkin ihmetellä, että miksi lama on ja pysyy, vaikka BKT -käyrä ei anna samaa kuvaa ja pörssissä käy kuhina, pörssikursseista voisi katsoa, että talous on nousussa ja suorastaan ylikuumenee, mutta lama tuntuu silti pysyvän ja Suomen luottoluokitus roikkuu edelleen löysässä hirressä. Mutta se ei tosiaan siis ole tässä nyt lainkaan aiheena, mielenkiintoista kylläkin...

        "Työpaikka normaalilla palkalla on se avain, se on taloudellisen menestyksen avain tavalliselle ihmiselle. Vain normaalista palkasta voi säästää rahaa sijoitusharrastuksiakin varten."

        Yksi mahdollinen avain. Hukassa on kyllä sinänsä, jos kiikarissa on vain kuukausipalkka, eikä koulutus ja nousujohteinen ura. Jos nyt normaali palkka, mitä uskon sinun tarkoittavan, olisi sen verran, että saisi esimerkiksi n. 2500e käteen verojen jälkeen käteen varmoja tuloja kuussa, niin se vastaa netto-osinkotuloina suhteellisen kovaa salkkua täynnä hyvää osinkoa jakavien arvoyhtiöiden osakkeita, jotta osinkoja saisi varmuudella saman summan vuodessa. Hyväpalkkainen ja kohtuullisesti turvattu työpaikka on hyvä tapa tuottaa kohtalaista määrää rahaa, josta olisi mahdollista saada koottua salkku, joka takaisi taloudellisen riippumattomuuden osinkotuloilla tulevaisuudessa. Mutta sekään ei ole tässä nyt lainkaan aiheena, niin hirmuisen mielenkiintoista kuin sekin aiheena on.

        "Vaikuta päättäjiin! "

        Hehehehee. Meidän kotimaan politiikot luulevat olevansa suuria ja mahtavia ja vaikuttavansa kaikkeen ja kaikkiin. He eivät erota veronkorotuksia ja juustohöylää rakennemuutoksista. He luulevat tekevänsä rakennemuutoksia nostamalla makeisveroa yms. Tosiasiassa heillä ei ole minkäänlaista kontrollia Suomen talouteen, koska se tarkoittaisi että heidän pitäisi olla kykeneväisiä ohjailemaan vähintään euroalueen taloutta. On hyvä, jos arkadianmäen poliittiset broilerit osaavat edes takamuksensa pyyhkiä ilman avustajaa. Kun katsot poliitikkoa jossain tilaisuudessa marketista ostetussa pikkutakissaan skumppalasi kädessä ihan kuin oikea ihminen, ja puhuu älykkään kuuloisesti tietämättä yhtään mistään yhtään mitään, voi joskus olla vaikea nähdä, että heidän tehtävänään ei ole mitään muuta kuin jatkaa sukkeliksi tahkottuja kokkapuheitaan turvatakseen useat eri tulonlähteet valiokunnista ja yms. peruspalkkansa lisäksi jatkossakin. Ja ovat valmiita ihan mihin vaan sen eteen. Et uskoisi, miten monella vasemman laidan ja keskustavasemmiston "köyhien asialla" oleva arkadianmäen pyrkyri ja limainen kiipijä omaa sijoituksia ja nostaa osinkoja samalla kun haukkuu "pörssikeinottelijoita" paikallislehdessä. Ministeritkään eivät osaa muuta kuin selitellä kaukalossaan ja virkamiehet hoitavat tutun leipääntyneellä valtion työntekijän otteella asioita ja silti paljon paremmin kuin ministerit itse pystyisivät koskaan. Voisin kirjoittaa kirjan, jossa haukun poliitikot silmät ja suut täyteen, mutta jälleen kerran, se ei ole nyt tässä aiheena.

        Unohda päättäjät! Ne ei päätä mitään, varsinkaan suhdanteista, ne ovat vain elättejä ja sieluttomia otuksia ja pyrkyreitä, joiden ainoa funktio on tuottaa puhetta.


      • lkjigrireo
        talousneuvoja kirjoitti:

        " Tukien varassa oleva ei voi investoida osakkeisiin koska kaikki sellaiset omistukset alentavat jo muutenkin liian pientä toimeentulotukea."

        En tullut tänne antamaan sijoitusneuvoja. Tulin tänne antamaan neuvoja, kuinka pienillä tuloilla pärjätään näkemättä nälkää vaikka missä elämäntilanteessa.

        "Ei ole normaalia että verotus on huippukireää, hinnat huippukorkeita mutta palkkojen ostovoima EU:n heikoimpia."

        On se laman aikana melko normaalia. Syytä olisi pikemminkin ihmetellä, että miksi lama on ja pysyy, vaikka BKT -käyrä ei anna samaa kuvaa ja pörssissä käy kuhina, pörssikursseista voisi katsoa, että talous on nousussa ja suorastaan ylikuumenee, mutta lama tuntuu silti pysyvän ja Suomen luottoluokitus roikkuu edelleen löysässä hirressä. Mutta se ei tosiaan siis ole tässä nyt lainkaan aiheena, mielenkiintoista kylläkin...

        "Työpaikka normaalilla palkalla on se avain, se on taloudellisen menestyksen avain tavalliselle ihmiselle. Vain normaalista palkasta voi säästää rahaa sijoitusharrastuksiakin varten."

        Yksi mahdollinen avain. Hukassa on kyllä sinänsä, jos kiikarissa on vain kuukausipalkka, eikä koulutus ja nousujohteinen ura. Jos nyt normaali palkka, mitä uskon sinun tarkoittavan, olisi sen verran, että saisi esimerkiksi n. 2500e käteen verojen jälkeen käteen varmoja tuloja kuussa, niin se vastaa netto-osinkotuloina suhteellisen kovaa salkkua täynnä hyvää osinkoa jakavien arvoyhtiöiden osakkeita, jotta osinkoja saisi varmuudella saman summan vuodessa. Hyväpalkkainen ja kohtuullisesti turvattu työpaikka on hyvä tapa tuottaa kohtalaista määrää rahaa, josta olisi mahdollista saada koottua salkku, joka takaisi taloudellisen riippumattomuuden osinkotuloilla tulevaisuudessa. Mutta sekään ei ole tässä nyt lainkaan aiheena, niin hirmuisen mielenkiintoista kuin sekin aiheena on.

        "Vaikuta päättäjiin! "

        Hehehehee. Meidän kotimaan politiikot luulevat olevansa suuria ja mahtavia ja vaikuttavansa kaikkeen ja kaikkiin. He eivät erota veronkorotuksia ja juustohöylää rakennemuutoksista. He luulevat tekevänsä rakennemuutoksia nostamalla makeisveroa yms. Tosiasiassa heillä ei ole minkäänlaista kontrollia Suomen talouteen, koska se tarkoittaisi että heidän pitäisi olla kykeneväisiä ohjailemaan vähintään euroalueen taloutta. On hyvä, jos arkadianmäen poliittiset broilerit osaavat edes takamuksensa pyyhkiä ilman avustajaa. Kun katsot poliitikkoa jossain tilaisuudessa marketista ostetussa pikkutakissaan skumppalasi kädessä ihan kuin oikea ihminen, ja puhuu älykkään kuuloisesti tietämättä yhtään mistään yhtään mitään, voi joskus olla vaikea nähdä, että heidän tehtävänään ei ole mitään muuta kuin jatkaa sukkeliksi tahkottuja kokkapuheitaan turvatakseen useat eri tulonlähteet valiokunnista ja yms. peruspalkkansa lisäksi jatkossakin. Ja ovat valmiita ihan mihin vaan sen eteen. Et uskoisi, miten monella vasemman laidan ja keskustavasemmiston "köyhien asialla" oleva arkadianmäen pyrkyri ja limainen kiipijä omaa sijoituksia ja nostaa osinkoja samalla kun haukkuu "pörssikeinottelijoita" paikallislehdessä. Ministeritkään eivät osaa muuta kuin selitellä kaukalossaan ja virkamiehet hoitavat tutun leipääntyneellä valtion työntekijän otteella asioita ja silti paljon paremmin kuin ministerit itse pystyisivät koskaan. Voisin kirjoittaa kirjan, jossa haukun poliitikot silmät ja suut täyteen, mutta jälleen kerran, se ei ole nyt tässä aiheena.

        Unohda päättäjät! Ne ei päätä mitään, varsinkaan suhdanteista, ne ovat vain elättejä ja sieluttomia otuksia ja pyrkyreitä, joiden ainoa funktio on tuottaa puhetta.

        Siinä taisi jo lipsahtaa yksi talousneuvo ilmaiseksi, kirjoita kirja jossa haukutaan poliitikot, se on varmasti best-seller :D


      • talousneuvoja
        lkjigrireo kirjoitti:

        Siinä taisi jo lipsahtaa yksi talousneuvo ilmaiseksi, kirjoita kirja jossa haukutaan poliitikot, se on varmasti best-seller :D

        Pitäisi kirjoittaa englanninkielisenä ja pistää globaaliin levitykseen e-kirjana, jos haluaisi näkyvyyttä saada. Eipä sillä, samaa saastaa poliitikot ovat kaikkialla, isoissa teollisuusmaissa sinne joukkoon mahtuu muutamia isojakin poikia.

        USA:n presidentti, kenellä broilerilla moinen poliittisen uran päättävä kiertopalkinto kaulassa sattuukaan milloinkin olemaan, on näistä voidelluista broilereista korkea-arvoisin, ja samaa tekee hänkin, puhuu. Virossa juuri vierailulla ollut juoksupoika lähetettiin pikkuiseen Viroon puolen tunnin ajaksi jäkittämään orrelle ja puhumaan "Demokratia sitä, vapaus tätä, lässyn lässyn lää" ja lähti sitten pois ja tätä hienoin kekkerein juhlittiin kuin jonakin suurena ja merkittävänä asiana. Tämän tarkoitus ei ollut lähettää mitään viestiä itään, eikä Parak Apina sitä tehnyt mistään muusta syystä kuin lieventääkseen rahamarkkinoihin kohdistuvaa epävarmuutta, jotta Baltian alueen pörssikurssien draivi ei alkaisi notkistumaan epävarmuuden vuoksi. Niin Viron kuin Suomenkin turvallisuus riippuu ulkovaltojen tuesta ja ainoa asia, joka määrää että tullaanko avuksi, on se, että kannattaako asia rahallisesti, siitä tehdään tarkat laskelmat, pitkän ja lyhyen tähtäimen ennusteita katsoen. Siinä ei mitkään artiklat auta. Kuten jo viittasin, varallisuus on elämän ja kuoleman kysymys ja ainoa oikea turva. Helsingin ilmatilassa pörräävät vapputorilelut ja Suomenlahdella kelluvilla kylpyleluilla ei ole asiassa mitään tekemistä, ne eivät turvaa mitään muuta kuin sotateollisuuden vakavarautta.

        Jätän kirjat kirjoittamatta toistaiseksi, mutta näkemykseni poliitikoista voisin tehdä tämänsuuntaisesti musiikkivideolla, tämä kuvastaa hyvin sitä, miten näen etujaan nauttivat poliitikot limanuljaskat kansan kurjuuden keskuudessa puhumassa "Työtä kaikille" -puheitaan saadakseen kannatusta, lisäpalkkioita ja lisää kutsuja isojen poikien cocktail-kutsuille, joista eduskunnan takarivin broilerit epätoivoisesti kilpailevat pyrkiessään piireihin:

        https://www.youtube.com/watch?v=OG3PnQ3tgzY

        Ja vastavuoroisesti tämä kuvastaa metaforisesti sitä hurmostilaa, miten laman erikoistarjouksessa oleva "osakeanti" saa viskin ja koksun täyteiset isot pojat kiimoihinsa pörssin ylikuumentuessa, kun keskiluokan vähätkin rahat menee politikointiin, valtiontalous matelee ja isot pojat pistää rahakasat kasvamaan ja vauhtisokeus iskisi ilman jotakuta hoitamassa varallisuutta heidän puolestaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=8Q7FFjUpVLg


      • Ongelmia

        Suuri osa näistä "köyhistä" tosin polttavat tupakkaa ja juovat alkoholia ja sitten ruikuttavat köyhyyttään. Jos on rahaa tupakkaan tai alkoholiin (etenkin baareissa), ei todellakaan ole köyhä. Nimittäin alkoholiin ja tupakkaa noihin kuluu kevyesti tuhansia euroja vuodessa. Jo keskimääräinen suomalainen kuluttaa reilusti yli 1000 euroa vuodessa alkoholiin, alkoholisteilla lukemat voivat ylittää 5000 euroa vuodessa. Sama on monessa muussakin asiassa. Jos on kotona nopea laajakaista, kallis 4G-liittymä, auto ja tilaa sen lisäksi lehtiä kotiinsa, ei myöskään ole köyhä. Monet "köyhät" voivat kuluttaa 4-5000 euroa rahaa autoon vuodessa ja kuitenkin ruikutetaan rahan puutetta.

        Juuri tämä nykyaikana on vikana. Heti saatuaan työn halutaan kalliit älykännykät 4G:llä, uusi auto ja sitten halutaan vielä hillua baareissa ja poltetaan tupakkaa. Ja tietenkin halutaan syödä joka päivä ravintolassa. Todellisuudessahan 20 euron peruskännykkä ilman nettiä riittää hyvin (kännykkä kestää kevyesti 5 vuotta) ja alkoholin ja tupakan kaltaisiin hermomyrkkyihin ei kannata rahojaan haaskata ja ruokaa pitäisi kaikkien pystyä tekemään. Ja autoon ei tietenkään kannata paljoa rahaa laittaa. Jos vain mahdollista, ei autoa kannata edes hankkia.


      • talousneuvoja
        Ongelmia kirjoitti:

        Suuri osa näistä "köyhistä" tosin polttavat tupakkaa ja juovat alkoholia ja sitten ruikuttavat köyhyyttään. Jos on rahaa tupakkaan tai alkoholiin (etenkin baareissa), ei todellakaan ole köyhä. Nimittäin alkoholiin ja tupakkaa noihin kuluu kevyesti tuhansia euroja vuodessa. Jo keskimääräinen suomalainen kuluttaa reilusti yli 1000 euroa vuodessa alkoholiin, alkoholisteilla lukemat voivat ylittää 5000 euroa vuodessa. Sama on monessa muussakin asiassa. Jos on kotona nopea laajakaista, kallis 4G-liittymä, auto ja tilaa sen lisäksi lehtiä kotiinsa, ei myöskään ole köyhä. Monet "köyhät" voivat kuluttaa 4-5000 euroa rahaa autoon vuodessa ja kuitenkin ruikutetaan rahan puutetta.

        Juuri tämä nykyaikana on vikana. Heti saatuaan työn halutaan kalliit älykännykät 4G:llä, uusi auto ja sitten halutaan vielä hillua baareissa ja poltetaan tupakkaa. Ja tietenkin halutaan syödä joka päivä ravintolassa. Todellisuudessahan 20 euron peruskännykkä ilman nettiä riittää hyvin (kännykkä kestää kevyesti 5 vuotta) ja alkoholin ja tupakan kaltaisiin hermomyrkkyihin ei kannata rahojaan haaskata ja ruokaa pitäisi kaikkien pystyä tekemään. Ja autoon ei tietenkään kannata paljoa rahaa laittaa. Jos vain mahdollista, ei autoa kannata edes hankkia.

        Hyvin totta ja pelkkä tupakan tumppaaminen on sama kuin saisi reilu 150 e/kk lisää, jos aski päivässä palaa askitupakkaa. Säästetty euro on ansaittu euro, kuten sanonta kuuluu. Rohkenen silti jopa väittää, että noinkin hienoon harrastukseen kuin tupakointi saa rahat riittämään toimeentulotuella eläväkin. Alkoholin suurkulutus sen sijaan voi muodostua hyvin kalliiksi, ellei sitä tee hiivan ja sokerin avulla. Siinä on paljon vakavampiakin ongelmia, jos elää toimeentulotuella ja soppa maistuu.

        Kotitalouden peruskirjanpito kun on kunnossa ja pikkuisen osaa käyttää exceliä tai edes kynää ja paperia ja osaa budjetoida menot etukäteen, eikä havahtua rahojen loppumiseen kuun puolivälissä, niin sillä pääsee jo pitkälle. Valtion budjettikin saadaan aina laadittua, vaikka rahaministerinä on istunut vuoron perään milloin mitkäkin feministit ja muut marxistit ja jopa sokerimunkeilla täytetty läpeensä korruptoitunut vanha juoppo, pitkän rikosrekisterin kestohäirikkö ay-jyrä lakkokenraali. Kun korvamerkitsee varoja jokaiselle päivälle vain tietyn summan käytettäväksi vapaasti, jota ei ylitetä, niin talous muuttuu yllättävän tasapainoiseksi.


      • .........
        talousneuvoja kirjoitti:

        Pitäisi kirjoittaa englanninkielisenä ja pistää globaaliin levitykseen e-kirjana, jos haluaisi näkyvyyttä saada. Eipä sillä, samaa saastaa poliitikot ovat kaikkialla, isoissa teollisuusmaissa sinne joukkoon mahtuu muutamia isojakin poikia.

        USA:n presidentti, kenellä broilerilla moinen poliittisen uran päättävä kiertopalkinto kaulassa sattuukaan milloinkin olemaan, on näistä voidelluista broilereista korkea-arvoisin, ja samaa tekee hänkin, puhuu. Virossa juuri vierailulla ollut juoksupoika lähetettiin pikkuiseen Viroon puolen tunnin ajaksi jäkittämään orrelle ja puhumaan "Demokratia sitä, vapaus tätä, lässyn lässyn lää" ja lähti sitten pois ja tätä hienoin kekkerein juhlittiin kuin jonakin suurena ja merkittävänä asiana. Tämän tarkoitus ei ollut lähettää mitään viestiä itään, eikä Parak Apina sitä tehnyt mistään muusta syystä kuin lieventääkseen rahamarkkinoihin kohdistuvaa epävarmuutta, jotta Baltian alueen pörssikurssien draivi ei alkaisi notkistumaan epävarmuuden vuoksi. Niin Viron kuin Suomenkin turvallisuus riippuu ulkovaltojen tuesta ja ainoa asia, joka määrää että tullaanko avuksi, on se, että kannattaako asia rahallisesti, siitä tehdään tarkat laskelmat, pitkän ja lyhyen tähtäimen ennusteita katsoen. Siinä ei mitkään artiklat auta. Kuten jo viittasin, varallisuus on elämän ja kuoleman kysymys ja ainoa oikea turva. Helsingin ilmatilassa pörräävät vapputorilelut ja Suomenlahdella kelluvilla kylpyleluilla ei ole asiassa mitään tekemistä, ne eivät turvaa mitään muuta kuin sotateollisuuden vakavarautta.

        Jätän kirjat kirjoittamatta toistaiseksi, mutta näkemykseni poliitikoista voisin tehdä tämänsuuntaisesti musiikkivideolla, tämä kuvastaa hyvin sitä, miten näen etujaan nauttivat poliitikot limanuljaskat kansan kurjuuden keskuudessa puhumassa "Työtä kaikille" -puheitaan saadakseen kannatusta, lisäpalkkioita ja lisää kutsuja isojen poikien cocktail-kutsuille, joista eduskunnan takarivin broilerit epätoivoisesti kilpailevat pyrkiessään piireihin:

        https://www.youtube.com/watch?v=OG3PnQ3tgzY

        Ja vastavuoroisesti tämä kuvastaa metaforisesti sitä hurmostilaa, miten laman erikoistarjouksessa oleva "osakeanti" saa viskin ja koksun täyteiset isot pojat kiimoihinsa pörssin ylikuumentuessa, kun keskiluokan vähätkin rahat menee politikointiin, valtiontalous matelee ja isot pojat pistää rahakasat kasvamaan ja vauhtisokeus iskisi ilman jotakuta hoitamassa varallisuutta heidän puolestaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=8Q7FFjUpVLg

        Olen merkinnyt kaikki tulot ja menot muistiin jo vuoden ajan, tämän kuun lopussa julkistan sen säästövinkit-palstalla.


      • F*d Up Finland
        talousneuvoja kirjoitti:

        Hyvin totta ja pelkkä tupakan tumppaaminen on sama kuin saisi reilu 150 e/kk lisää, jos aski päivässä palaa askitupakkaa. Säästetty euro on ansaittu euro, kuten sanonta kuuluu. Rohkenen silti jopa väittää, että noinkin hienoon harrastukseen kuin tupakointi saa rahat riittämään toimeentulotuella eläväkin. Alkoholin suurkulutus sen sijaan voi muodostua hyvin kalliiksi, ellei sitä tee hiivan ja sokerin avulla. Siinä on paljon vakavampiakin ongelmia, jos elää toimeentulotuella ja soppa maistuu.

        Kotitalouden peruskirjanpito kun on kunnossa ja pikkuisen osaa käyttää exceliä tai edes kynää ja paperia ja osaa budjetoida menot etukäteen, eikä havahtua rahojen loppumiseen kuun puolivälissä, niin sillä pääsee jo pitkälle. Valtion budjettikin saadaan aina laadittua, vaikka rahaministerinä on istunut vuoron perään milloin mitkäkin feministit ja muut marxistit ja jopa sokerimunkeilla täytetty läpeensä korruptoitunut vanha juoppo, pitkän rikosrekisterin kestohäirikkö ay-jyrä lakkokenraali. Kun korvamerkitsee varoja jokaiselle päivälle vain tietyn summan käytettäväksi vapaasti, jota ei ylitetä, niin talous muuttuu yllättävän tasapainoiseksi.

        On paljon sellaisia menoja joihin ei voi itse vaikuttaa, esim. vuokra ja vuokrankorotukset. Sähkö, no sähkölaitteita voi käyttää harkiten mutta esim. jääkaappi on pakko olla ympäri vuorokauden päällä tai maidot happanee.

        Sitämukaa kun on tullut sähköpihimpiä laitteita, energiansäästölamppuja jne. niin sähkön hintaa, tarkemmin, siirtohintaa jota ei voi kilpailuttaa, on korotettu hulvattomin harppauksin. Valtiokin on vielä aiheuttanut hinnannousua keksimällä sähköveron ja päästökaupat jne. vihreiden kusetukset.

        Samaan aikaan tulojen hankkiminen on yhä vaikeampaa jolla maksaa edes nuo välttämättömät kustannukset.
        Jos tulot on pienemmät kuin menot niin siinä ei auta korvamerkitsemisetkään kun rahaa ei kertakaikkiaan ole.

        Suomi on ihan helvetin kallis maa nykyään elää edes jollain lailla järkevää elämää, ei sellainen ole mitään elämää että roskista ruokansa dyykkaamalla saa vuokransa maksettua ja muuten vaan kyhjöttää pimeässä ja kylmässä asunnossaan kun ei ole varaa sähköön eikä lämmitykseen. Eihän pimeässä näe edes lukea...


      • talousneuvoja
        F*d Up Finland kirjoitti:

        On paljon sellaisia menoja joihin ei voi itse vaikuttaa, esim. vuokra ja vuokrankorotukset. Sähkö, no sähkölaitteita voi käyttää harkiten mutta esim. jääkaappi on pakko olla ympäri vuorokauden päällä tai maidot happanee.

        Sitämukaa kun on tullut sähköpihimpiä laitteita, energiansäästölamppuja jne. niin sähkön hintaa, tarkemmin, siirtohintaa jota ei voi kilpailuttaa, on korotettu hulvattomin harppauksin. Valtiokin on vielä aiheuttanut hinnannousua keksimällä sähköveron ja päästökaupat jne. vihreiden kusetukset.

        Samaan aikaan tulojen hankkiminen on yhä vaikeampaa jolla maksaa edes nuo välttämättömät kustannukset.
        Jos tulot on pienemmät kuin menot niin siinä ei auta korvamerkitsemisetkään kun rahaa ei kertakaikkiaan ole.

        Suomi on ihan helvetin kallis maa nykyään elää edes jollain lailla järkevää elämää, ei sellainen ole mitään elämää että roskista ruokansa dyykkaamalla saa vuokransa maksettua ja muuten vaan kyhjöttää pimeässä ja kylmässä asunnossaan kun ei ole varaa sähköön eikä lämmitykseen. Eihän pimeässä näe edes lukea...

        Laitapa ne taloustietosi tähän, niin minä näytän, miten saat korvamerkittyä itsellesi sen verran rahaa, että ei tarvitse nähdä nälkää eikä istua pimeässä ilman sähköjä taikka olla ihmisyydelle häpeäksi ja dyykata roskiksia tai seisoskella jossain leipäjonossa säälisäkkejä hakemassa.

        En ole kiistämässä tämänhetkisiä korkeita elinkustannuksia, sanon vaan että järkevällä taloudenpidolla on kyllä varaa pitää vaikka tukiin perustuva talous tasapainossa.


      • talousneuvoja
        talousneuvoja kirjoitti:

        Laitapa ne taloustietosi tähän, niin minä näytän, miten saat korvamerkittyä itsellesi sen verran rahaa, että ei tarvitse nähdä nälkää eikä istua pimeässä ilman sähköjä taikka olla ihmisyydelle häpeäksi ja dyykata roskiksia tai seisoskella jossain leipäjonossa säälisäkkejä hakemassa.

        En ole kiistämässä tämänhetkisiä korkeita elinkustannuksia, sanon vaan että järkevällä taloudenpidolla on kyllä varaa pitää vaikka tukiin perustuva talous tasapainossa.

        Kannattaa kokeilla, jos tosiaan olet ilman ruokaa tai sähköjä (onneksi netin selailuun pisaa sentään pikkuisen virtaa jostakin), minä lupaan tarkat laskelmat ja olen suhteellisen pätevä numeroiden ja pykälien kanssa, vaikka itse kehaisenkin.


    • uudet oli pipot

      "80-luvulla oli erilainen elintaso. Elin itsekin tuona aikana ja muistan sen, vaikka nuori olinkin. Sen ajan oikein köyhällä oli sen ajan teknologiaan nähden joltakin kannalta katsoen ehkä paremmin, ruokaa ainakin oli varaa ostaa enemmän, mutta keskitulot ihan rahan arvon muutos huomioidenkin oli ihan hanurista. Tämä oli kuin semi-neukkula, jossa kaikki olivat yhtä köyhiä samanlaiset rähjäiset pipot päässä, työssäkäyvien vanhempien lapsilla oli ihan näkyviä ommeltuja paikkoja repeämissä ja sukkiakin parsittiin, eikä niitä vain heitetty pois ja ostettu uusia. Venelaiturille kun meni katsomaan, niin täällä oli rivissä kaikenlaisia p*skahuusinovie lasikuidut repsottaen kellumassa öljyisinä, aika kaukana amerikan Miami Vicessa nähdyistä veneriveistä. Täällä oli kaikki p*skaa paitsi kus1."

      Kertomus vastaa lähinnä 60- ja 70-lukua. 80-luku oli taloudellisesti paljon parempaa aikaa.

    • klfjdkjfklsd

      Neuvoja, neuvoja!
      Vieläkö mahdun viiden ensimmäisen joukkoon?

      Oma tilanteeni on ennakoiva. Pelkään sitä miten tulen toimeen eläkeiässä, noin seitsemän vuoden kuluttua ( jolloin täytän 65v. ) tai jos huonosti käy - jo sitä ennen työttömänä.

      Tällä hetkellä saan ihan kohtuullista keskipalkkaa, mutta säästöön en ole oikein koskaan osannut mitään laittaa. Oli aikoinaan (ja edelleen) lapset, 90-luvulla työttömyysjaksot ja asuntovelat, tulojen kasvaessa autot, kulutusluotot ja ulkomaanmatkat.

      Joko on ihan liian myöhäistä yrittää laittaa mitään sukanvarteen? Millainen tasapaino olisi hyvä olla elämisen ja saastämisen välillä?
      Pluspuolella on siis keskimääräiset tulot, velaton omakotiasunto pääkaupunkiseudulla, ei enää muitakaan velkoja. Kello kuitenkin tikittää naiselle jonka laskennallinen eläkeansio ei näillä näkymin nouse kovin korkealle ylitse köyhyysrajan.

      • talousneuvoja

        Kuten aiemmin toin ilmi, minä en ole sijoitusneuvoja. Haastoin pikemminkin ihmisiä näyttämään tässä maassa tulot, joilla näkee nälkää, mitä minä väitän mahdottomaksi tässä maassa jos taloudenpito hoidetaan oikein.

        Siitä sijoitusaiheesta löytyy kylliksi tietoa internetistä ja eri rahastoja vertailemalla voi suhteuttaa omiin tavoitteisiin ja sijoitettavan pääoman määrään. Näin mutu-tuntumalta tilanteesi nähden voisin pikaisesti arvioiden suositella jotakin määräaikaistalletuksen muodoista, johon lisätään varaa kuukausittain ja katsella sitten eläkeiässä sitä sijoittamista, kun alkupääoma on kerrytetty. KAIKKI mikä liikenee, jos jäljellä on vain 7 vuotta ja työttömyysuhka aktiivisesti yllä. Ideana ei ole siis säästäminen vaan pääoman ja eritoten sen tuoton, jatkuva tasainen kasvattaminen. Mutta älä kuuntele minua, en ole sijoitusneuvoja, itse asiassa älä kuuntele siinä asiassa ainuttakaan yhtä totuutta. Ne kaikki kuulostavat siinä maailmassa yhtä vakuuttavilta, vaatii paljon tutkimista ja sormi on pysyttävä ajan pulssilla reaaliajassa.


      • klfjdkjfklsd
        talousneuvoja kirjoitti:

        Kuten aiemmin toin ilmi, minä en ole sijoitusneuvoja. Haastoin pikemminkin ihmisiä näyttämään tässä maassa tulot, joilla näkee nälkää, mitä minä väitän mahdottomaksi tässä maassa jos taloudenpito hoidetaan oikein.

        Siitä sijoitusaiheesta löytyy kylliksi tietoa internetistä ja eri rahastoja vertailemalla voi suhteuttaa omiin tavoitteisiin ja sijoitettavan pääoman määrään. Näin mutu-tuntumalta tilanteesi nähden voisin pikaisesti arvioiden suositella jotakin määräaikaistalletuksen muodoista, johon lisätään varaa kuukausittain ja katsella sitten eläkeiässä sitä sijoittamista, kun alkupääoma on kerrytetty. KAIKKI mikä liikenee, jos jäljellä on vain 7 vuotta ja työttömyysuhka aktiivisesti yllä. Ideana ei ole siis säästäminen vaan pääoman ja eritoten sen tuoton, jatkuva tasainen kasvattaminen. Mutta älä kuuntele minua, en ole sijoitusneuvoja, itse asiassa älä kuuntele siinä asiassa ainuttakaan yhtä totuutta. Ne kaikki kuulostavat siinä maailmassa yhtä vakuuttavilta, vaatii paljon tutkimista ja sormi on pysyttävä ajan pulssilla reaaliajassa.

        Kiitos vastauksestasi!

        Tiedän että juuresi ovat köyhyyspalstalla, mutta toisaalta se ei estä käymästä fiksua keskustelua täälläkin.

        Itseasiassa heräsin jo muutama vuosi sitten ja talletan pitkäaikaisrahastoihin sen verran kun vuodessa voi verottomasti tallettaa. Ehdin hypätä mukaan kun ehdot vielä olivat suhteellisen kohtuulliset. Yllättävän helposti sellainen 400€/kk siirtyy palkkapäivänä automaattisesti tilille ( =maksa itsellesi ensin), mutta nyt olen ruvennut myös säästämään pikkuisen lisää, ja sijoittamaan nekin aina kun rahaa kertyy sopiva summa järkevään kaupantekoon.

        Olet oikeassa, hyviä ja keskenään ristiriitaisia neuvoja kyllä kuulee tarpeeksi, mutta täkkä hetkellä mieli on avoin myös ihan out-of-the-box - viritelmillekin. Ehkä perustan eläkepäivinäni samanhenkisten kanssa jonkunlaisen kimppakämpän, kommuunin johokin muuttotappiokuntaan tai mielummin jonnekin vähän lämpimämpään. Suomessa on ihan liikaa yksinäisiä ikääntyviä jotka pärjäisivät monin tavoin paremmin jossain omaehtoisessa yhteisössä.


    • yh.nainen 50v

      Elää voi todella pienellä rahalla.
      Tuloni yhteensä 600e netto/kk. Pakolliset asumismenot n.250e/kk,netti&puh ym.vastaavat n.100e/kk.
      Asun keski-suomessa,maalla,työtön liikuntaelinsairauden vuoksi toistaiseksi.
      Ex yrittäjä joka sössinyt niin ettei ottanut vakuutuksia sairastumisen varalta eikä kuulunut liittoihin.Kaikki tulot meneet lapsien elättämiseen aikuisiksi,jonka vuoksi ei ollut vara enää maksaa tuloistani mitään vakuutuksia.Ero ex-miehen alkoholin liikakäytön vuoksi aikoinaan.
      Ei omaisuutta.Ei omaa autoa.Täysin raitis.
      Köyhä mikä köyhä,mutta ahkera puutarhanhoitaja ja loihdin tyhjästä kaiken.
      Pystyykö joku parempaan näillä rahoilla??!!

      • talousneuvoja

        Olet oikeutettu toimeentulotukeen tulojesi perusteella.

        Tulot:

        600e netto/kk

        Menot:
        Asumismenot 250e
        Toimeentulotuen perusosa 480,20e

        Tulot - Menot --> 600 - 730,20 = 130,20e

        Eli 130,20 euroa saat lisäksi toimeentulotukea ja lisäksi sähkölaskusi ja sairautesi hoitoon tarvitsemasi reseptilääkkeet maksetaan 100%:sti. Eikös vain kannattanutkin kysyä talousneuvontaa....


      • talousneuvoja
        talousneuvoja kirjoitti:

        Olet oikeutettu toimeentulotukeen tulojesi perusteella.

        Tulot:

        600e netto/kk

        Menot:
        Asumismenot 250e
        Toimeentulotuen perusosa 480,20e

        Tulot - Menot --> 600 - 730,20 = 130,20e

        Eli 130,20 euroa saat lisäksi toimeentulotukea ja lisäksi sähkölaskusi ja sairautesi hoitoon tarvitsemasi reseptilääkkeet maksetaan 100%:sti. Eikös vain kannattanutkin kysyä talousneuvontaa....

        Ja lisäksi kaikki terveyskeskuskäynnit ja operaatiot ja silmälasit maksetaan 100%:sti. Hammaslääkärissäkin saat ravata niin paljon kuin lystäät ja ottaa kaikki kalliit juurihoidot, nekin maksetaan kokonaan. Proteeseja ei ainakaan täysin tietääkseni korvata, mutta muuten saat kuormittaa terveyssektoria yhteiskunnan piikkiin niin paljon kuin sielu sietää.


      • yh.nainen 50v
        talousneuvoja kirjoitti:

        Ja lisäksi kaikki terveyskeskuskäynnit ja operaatiot ja silmälasit maksetaan 100%:sti. Hammaslääkärissäkin saat ravata niin paljon kuin lystäät ja ottaa kaikki kalliit juurihoidot, nekin maksetaan kokonaan. Proteeseja ei ainakaan täysin tietääkseni korvata, mutta muuten saat kuormittaa terveyssektoria yhteiskunnan piikkiin niin paljon kuin sielu sietää.

        Kiitos tiedosta. Onneksi ei proteeseja tarvitse :)))))
        Olen tietoinen ollut toimeentulotuesta mutta menoni (sähkö/lämmityskulut)eivät ole tarpeeksi suuret jotta saisin toimeentulotukea.Vuokra kun koostuu juuri lämmityskustannuksista(sähkö,puu) ja normaalia vuokraa ei ole.Eli asumismenoni kokonaisuudessaan(n.250e/kk)
        Joten varsinkin kesäaikaan menoni jää alle toimeentulotuen oikeuteeni.
        Olen ns.rajatapaus näköjään.
        Tähän tilanteeseen ei kai ole muuta apua kuin lottovoitto tai hyvin toimeentuleva mies:))


      • talousneuvoja
        yh.nainen 50v kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Onneksi ei proteeseja tarvitse :)))))
        Olen tietoinen ollut toimeentulotuesta mutta menoni (sähkö/lämmityskulut)eivät ole tarpeeksi suuret jotta saisin toimeentulotukea.Vuokra kun koostuu juuri lämmityskustannuksista(sähkö,puu) ja normaalia vuokraa ei ole.Eli asumismenoni kokonaisuudessaan(n.250e/kk)
        Joten varsinkin kesäaikaan menoni jää alle toimeentulotuen oikeuteeni.
        Olen ns.rajatapaus näköjään.
        Tähän tilanteeseen ei kai ole muuta apua kuin lottovoitto tai hyvin toimeentuleva mies:))

        Krhm. Nuo olivat talouden kannalta hyvinkin oleellisia tietoja...

        No mutta yksi vaihtoehto on tietysti muutto kaupunkiin. Keski-Suomessa jos asut, niin mahdollisia lähistöllä olevia kaupunkeja lienee Kuopio, Jyväskylä tai Tampere. Sama se tietysti, mihin Suomessa muuttaa. Niissä toimeentulotuki korvanee jotain 550-650e vuokraa, sillä saa keskikokoisesta kaupungista ihan asuttavan kaksion tai yksiön. Saattaa saada sellaisen, jossa on pieni patio tai muuten omaa pihaa. Ei tarvitse puutarhastakaan luopua, siirtolapuutarhat ja luomutomaattien kasvatus partsilla tai sisätiloissa talvella, käyttäen vaikka keinovaloa (sähkölaskun voi viedä suoraan fattaan) on nyt varsin suosittu harrastus. Kaikki palvelutkin lähellä sitten.

        Tarpeeksi kun valitat lekurille kuinka selkää juilii tai mikä nyt vikana olikin, niin saat mahdollisesti kaupunkikortin, jolla saat surrata taksilla tietyn määrän matkoja kuussa bussilipun hinnalla. Isossa kaupungissa julkisetkin ovat kyllä ihan säällisiä liikkumiseen. Kaikki fysioterapiat uima-altaineen ja hierojineen löytyy ja on mistä valita ja haet vain ortopedilta lähetteen, niin kela maksaa yhden osan ja fatta loput, koska kyseessä on sairauden hoito. Kannattaa repiä kaikki ilo irti tulonsiirroista vaikka ihan periaatteesta. Niin minä tekisin.

        Asumis- sairaanhoito- ja sähkölaskujen jälkeen sinulle jää käytettäväksi kuitenkin se ungefär 480e käytettäväksi mihin lystää. Jos multasäkit ovat puhelinkulujen jälkeen suurin harrastuksiin menevä kuluerä, niin sillä pitäisi voida jo hyvinkin paksusti.


    • yh nainen 50v

      Sinulta ei ainakaan ideat lopu!! :))
      Kiitos vinkeistä.Valitettavasti olen maaseudulla viihtyvää sorttia ja valitsen mielummin pienen paikkakunnan.
      Maalla muuten menee yllättävän vähän rahaa kun ei ole houkutuksia lähellä.
      Harrastukset maanläheisiä ja niistähän on vielä hyötyäkin.Kunnollekin.
      Mielummin kävelen ja pyöräilen kuin taksilla ajelen vaikka helppoa olisikin.Olen kuitenkin lenkkeilykuntoinen yleensä.
      Hyviä vinkkejä kuitenkin...jospa niistä olisi vinkeiksi muille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2180
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1701
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1577
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe