ISAPS:n Plastiikkakirurgit

P-Kirurgit

Tuntuu, että moni keskustelijoista väittelee kuka on "pätevä kirurgi" leikkaamaan.
ISAPS:n listausta voi käyttää apuna, joka on kansainvälinen järjestö hyväksytyille plastiikkakirurgeille.

Displaying 1-3 of 3 results for “Estonia”

Peep PREE MD

Tatjana RAIE MD

Merle SELLEND MD
______________________________
Displaying 1-17 of 17 results for “Finland”

Stephan DIETZ MD

Antti KOSKI MD

Jukka KOSTIAINEN MD

Kai J. LASSILA MD

Esa Tapani MUURONEN MD

Rolf E. A. NORDSTROM MD

Matti A. PAKKANEN MD, PhD

Timo PAKKANEN MD

Hilkka PELTONIEMI PhD, MD

Pentscho POPOV MD

Minna RAUTIO MD

Antti RYYNANEN MD

Asko SALMI MD

Eeva SIITARI MD

Kaarlo STAHLBERG MD

Tatu TARKKA MD

Anna-Liisa VESALA-SALMELA MD

13

1536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puutteet

      Listasta tosin näyttää puuttuvan muutamia Suomen julkisella puolella uransa luoneita henkilöitä kuten rintasyöpäkirurgeja. ISAPS listaa plastiikkakirurgit, jotka leikkaavat potilaita myös yksityisesti.

    • Miten on

      Edellyttääkö tuohon listaan pääsy myös jäsenyyttä kyseisessä järjestössä.

    • Liitto

      Ymmärtääkseni kaikki lailliset lääkärit ja kirurgit kuuluvat (automaattisesti) alansa järjestöihin sekä liittoon.

      • Ilmaa täynnä

        Ilmeisesti vain kansalliseen ammattijärjestöön. Ihmetyttää mm. Suomen osalta noin lyhyt lista plastiikkakirurgeja. Pikaisesti tarkastellen tuosta listasta näyttäisi puuttuvan ainakin julkisen puolen sairaaloissa yksinomaan työskentelevät plastiikkakirurgit. Tunnen muutaman erikoistuneen plastiikkakirurgin joiden nimiä ei löydy tuosta Suomen listasta. Tuo ISAPS:n lista lienee kosmeettisia leikkauksia tekevistä plastiikkakirurgeistä jotka työskentelevät yksityispuolella (ainakin osittain).


    • 5+16

      Listausta voi käyttää apuna.
      Mutta kuvat kyseisten kirurgien kädenjäljestä kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

      Kirurgia, jolla ei ole selkeitä kuvia leikkaustuloksista, myös niistä arvista, ei kannata käyttää. Jos esim. korvien kohdalla olevat arvet on peitetty hiuksilla kuvissa, voi olettaa, että hiusten alla on piilossa jotakin, mikä kertoo leikkaajaan huonoista työnlaadusta.

    • ISAPS

      Tuo lista ei takaa mitään. Kuinkahan monta potilasta nämäkin on tyrinyt? Listassa on kuusi nimeä, joista tiedän enemmänkin huonolla tavalla . Ei kannata valita plastiikkakirurgia tuon listan perusteella. Kädenjälki ja tulokset kertovat todellakin enemmän, kuin tuhat sanaa.

    • Expl

      Suomen Esteettiset Plastiikkakirurgit ry:n jäseneksi ovat hakeutuneet yleensä kaikki ulkonäkökirurgiaa ammattimaisesti tekevät plastiikkakirurgit.
      Yhteiskunnan sairaaloissa ei esteettistä kirurgiaa saa tehdä ja siksi siellä toimivat lääkärit eivät ole siitä siksi kiinnostuneita.
      Plastiikkakirurgian koulutus on pohjana myös esteettisen plastiikkakirurgian työhön, mutta voidakseen tehdä hyvää ulkonäkökirurgiaa täytyy siihen saada syventävää koulutusta erikoistumisen jälkeen. Se on tähän ammattiin valmistuvan itse hankittava.
      Jäseneksi SEP:iin otetaan samoilla kriteereillä kuin ISAPS:iin (Kansainvälinen Esteettisen Plastiikkakirurgian yhdistys) . Tiedot jäseneksi pääsyn kriteereistä löytyvät järjestön nettisivuilta.
      Kaikki SEP:n jäsenet eivät ole hakeneet ISAPS:in jäsenyyttä. Lisäksi kaksi suomalaista plastiikkakirurgia on ASAPS:in (Amerikan Esteettisen Plastiikkakirurgian yhdistys) aktiivijäseniä. Myös ASAPSIN sivuilta voi lukea jäsenyysvaatimukset.
      SEP ISAPS ASAPS
      Dietz, Stephan x
      Juvonen, Tarja
      Koski, Antti x
      Kostiainen, Jukka x
      Kupi, Heikki
      Lassila, Kai x
      Lehtonen, Hannu
      Lilius, Peter x
      Martikainen, Riitta
      Muuronen, Esa x
      Nordström, Rolf x x
      Pakkanen, Matti x
      Pakkanen, Timo x x
      Peltoniemi, Hilkka x
      Piironen, Juha
      Popov, Pentscho x
      Puonti, Helena
      Rautio, Minna x
      Rintamäki, Jussi
      Ryynänen, Antti x
      Siitari, Eeva
      Ståhlberg, Kaarlo x
      Tarkka, Tatu x
      Vaikka näistä listoista ei ole ranking luetteloiksi, joista löytyisi se paras, on kuuluminen johonkin omaa työtä ja erikoisalaa edustavaan järjestöön merkki, että kyseinen plastiikkakirurgi asennoituu vakavuudella esteettiseen kirurgiaan ja haluaa tehdä sitä potilaidensa parhaaksi. Mielestäni on erittäin tärkeää, että meillä on omassa maassa ammattilaisia myös tällä alalla, ettei potilaiden tarvitse lähteä hakemaan hoitoa muualta. Se on merkityksellistä myös kansantaloudellisesti. Nämä henkilöt ovat omalta osaltaan takaamassa meidän pohjoismaista sosiaaliturvaamme. He maksavat veronsa tänne.

      • Minulle_tehty

        Eiköhän julkisella puolella leikkaavat plastiikkakirurgit SAA tehdä esteettistäkin kirurgiaa silloin kun se liittyy sairauden hoitoon.


    • Expl

      Mikähän olisi sellainen esteettinen sairaus?

      • Minulle_tehty

        Onhan näitä, mutta ehkäpä selvin voisi olla rintarekonstruktio (myös implantoiden) rintasyöpäleikkauksen jälkeen.


      • Expl

        Kaikki synnynnäisen epämuodostuman, sairauden tai vamman takia tehtävä on korjaavaa plastikkakirurgiaa. Siihen ei sovelleta 24% arvonlisäverotusta myöskään yksityissairaalassa tehtynä
        Esteettinen plastiikka kirurgia on eri syistä syntyneen ulkonäkömuutoksen tai lievän ulkonäön variation korjaamista. Siihen ei ole lääketieteellistä indikatiota, lääketieteellistä tarvetta hoitaa. Sitä ei pidetä lääketieteellosenä hoitona vaikka toimija on plastiikkakirurgian eriloislääkäri. Esteettisen plastiikkakirurgian hoidosta potilas maksaa 24% arvonlisäveron


    • Isonbrändinasiakas

      Tuo lista ei takaa mitään koska listalta löytyy äärimmäisen hutiloiva plastiikkakirurgi joka on omat rintani pilannut kylkipuolelle vetäistyllä arvella ja sama rinta on epämuodostunut ja kipeä. Parhaillaan väännetään korvauksista, korjausleikkauksen teetän todellakin toisella henkilöllä hänen laskuunsa ja olen jo valmistautunut siihen että mahdollisesti joudun hakemaan korjausleikkauksen kulut nostamalla kanteen. Tosin kyseinen kirurgi on vienyt asiaa eteenpäin kyseisessä lääkärikeskuksessa ja tilanne selviää vuoden vaihteeseen mennessä. Mikäli kieltäytyvät korvaamasta, palaan tänne ja julkaisen tämän ison lääkärikeskuksen nimen sekä tämän kyseisen isapsin jäsenen nimen ja linkitän kuvat hänen taideteoksiinsa. Kysyin häneltä että haluaisiko hän esitellä kuvani omissa referensseissään uusille asiakkailleen, hän sanoi suoraan että ei halua. Joten hän on mahdollisesti ymmärtänyt että tässä kohtaa mentiin niin pahasti metsään että asiakas kannattaa maksaa hiljaiseksi. Ja niin se on, koska olen raivoissani lopputuloksesta ja tulen viemään asian finaaliin asti.

    • Expl

      Kaikki me lääkärit ja potilaat olemme yksilöitä omine heikkouksinemme ja vahvuuksinemme. Ammattikoulutus ja kuuluminen arvostettuun ammattiyhteisöön ei tietysti voi taata mitään henkilötasolla. Se on vain yksi työn laatumittari. Kaikkein tärkein laatumittari on kuitenkin hoidettava potilas itse. Niissä klinikoissa, missä on laatusertifiointi, myös tarkkaillaan oman työn laatua ja jokaisella lääkärillä on tieto siitä. Se auttaa rajaamaan työnsä siihen mitä osaa ja hankkimaan lisäkoulutusta laadun parantamiseksi.
      Mutta tärkein sertifiointi kuuluu sinulle, kun menet plastiikkakirurgin vastaanotolle. Jos tuntuu, ettet ole samalla aaltopituudella lääkärisi kanssa, älä tee heti hoitopäätöstä. Hyvä hoitotulos syntyy aina yhteistyössä.
      Suomessa Lääkäriliitto ei katso hyvällä sitä, jos lääkärit alkavat esitellä tuloksiaan netissä valokuvina. Vaikka se voisi antaa jonkinlaista kuvaa käden jäljestä, se olisi kuitenkin valikoitua aineistoa ja antaisi harhaanjohtavan käsityksen, että kaikki tulokset ovat hyviä eikä toimenpiteissä ole epäonnistumisen riskiä.
      Vaikka mitä väittäisin, kaikilla meillä on myös epäonnistumisia. Niiden tarkka analysointi on osa sitä lääkärin laatutyötä. Siksi haluamme myös, että potilaamme kertovat meille suoraan mikä meni väärin. Jokainen meistä haluaa tietysti korjata virheensä ja jos ei siihen katso pystyvänsä löytää kollegan potilaan avuksi.
      Kaikilla sairaaloilla ja klinikoilla on potilasvakuutus. Niin on myös niillä lääkäreiden yhtiöillä, jotka toimivat vuokralaisina isommissa klinikoissa. Klinikan potilasasiamies auttaa yhteydenotossa potilasvakuutukseen, joka voi selvittää, onko kaikki tehty oikein tai onko tilanne muuten kohtuuton potilaan kannalta ja ottaa kantaa vahinkojen korvaamiseen. Potilasvakuutus tai korjausten maksaminen ei voi mitenkään perua syntynyttä komplikaatiota. Niistä henkisesti selviämiseen auttaa jos pitää molemmin puolin keskinäisen puheyhteyden. Itse olen huomannut, että usein juuri potilaallani on ollut hyvä ehdotus asian hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä.
      Potilasvakuutus ei ota kantaa, jos tulos ei ole lupausten mukainen. Se on taas kuluttajaviranomaisen asia.
      Usein suurin ongelma onkin se, että hoidettava on saanut väärän käsityksen hoitotuloksesta ja sen toteutumisen varmuudesta. Tämä osoittaa, että ennen leikkausta annettu informaatio on erittäin merkityksellinen. Leikkauspäätöksen esteettisessä kirurgiassa tekee potilas, eikä lääkäri, joten potilaalla pitää olla riittävä tieto voidakseen punnita ottaako leikkausriskin.
      Toisaalta se on hyvin ymmärrettävää, itsekin aina leikattavaksi mennessäni olen ajatellut, etteivät nuo komplikaatiot voi juuri minulle tapahtua. Onneksi kaikki faceliftini ovat menneet hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe