Mopsin luonne ja terveys

lahena

Moikka!
Mulla on 6kk vanha mopsin pentu. Hän on siis hyvältä kasvattajalta ja rekisteröity. Hän on perusterve ja todella hyvin voiva mopsi. Ei hengitysvaikeuksia sun muita ongelmia joita yleensä mopseihin liitetään.
Minua vaivaa kuitenkin pari asiaa ja voisin tietenkin asiaa kysyä kasvattajalta, mutta olen jo häirinnyt häntä ihan hirveästi. haluaisin muidekin ihmisten mielipiteitä ja kokemuksia asiaan liittyen.

Eli tosiaan mopsini vasen takajalka jää jumiin välillä polven/lonkan kohdalta. Ennen jumiin jäämistä koira horjuu kävellessä kunnes menettää tasapainon ja tämä lukkiutuminen tapahtuu. Koira ei huuda mutta hätääntyy kun jalka ei palaudukkaan suoraksi ja jatkaa matkaa kolmella jalalla kunnes lukkiutuminen poistuu.
Olen huomannut myös hänen kävelevän todella laiskati. Eli raahaa takajalkoja laiskasti perässä. Laminaatilla hirvee rapina kun kynnet viiltää. Muilla koirilla en ole huomannut samaa. Eli siis kyllähän koiran kynnet pitää rapinaa laminaatilla mutta tuo viiltävä rapina mikä tuleekun vetää laiskasti jalkoja perässä on niin hermoja raastavaa ja pistää miettimään onko kaikki kunnossa. Kuuluuko se mopsien ominais piirteisiin vai onko tässä nyt jokin vikana? Takajalan kynnet on kulunut ihan olemattomiksi ja liha melkein paistaa kärjistä. En uskalla mennä hänen kanssaan asfaltilla kun pelkään että kohta tulee verta. En ole kertaakaan leikannut takajalan kynsiä tästä syystä, mutta etujalan kynnet joudun leikkaamaan taukoamatta. Tottakai siis ymmärrän senkin että takajalkojen kynntet kuluu aina enemmän kuin etujalkojen mutta ei näin paljon ja se on pelottavaa. Lääkäriin varaan ajan heti huomenna aamulla mutta ennen sitä haluan kuulla ihmisten mielipiteitä.

Ihmetyttää myös vilkkaus! Halusin mopsin koska se on rauhallinen ja todella suloinen rotu. En ole ikinä tykännyt pienistä koirista. Isot koirat on ollut mun mieleen. Halusin kuitenkin koiran ja kerrostalo kaksioon mopsi kokonsa ja rauhallisuutensa ansiosta sopii mainiosti. Ja onhan ne veikeitä tapauksia! :D
No mua on hieman kieltämättä kaduttanut. Tottakai rakastan koiraani mutta menee välillä hermot kun se ei ole hetkeäkään paikallaan. Energiaa riittää niin paljon että kukaan ei jaksa koiraani 10 minuttiia enempää. Kaikki ihmettelee kui tää on näin vilkas? Kokoajan sen pitää pureskella käsiä ja hökslöttää. Jos yrität silittää niin ei onnistu. Koira pyörii kuin väkkärä ja puree käsiä. Poikaystäväni ei enää jaksa koiraani ja tästä syystä ei halua tulla luokseni. Paljon ollaan puhuttu yhteenmuutosta mutta nyt poikaystäväni mainitsi että ei pysty elämään koiran kanssa samassa talossa. Heillä koirat on ollu aina pihalla. Joo pistetää mopsi pihalle vai?? Kyllä hän olisi valmis yrittämään jos koira olisi paljon rauhallisempi. Mutta ei. Koira seuraa joka paikkaan raps raps raps hyppii ja pomppii ja puree. Ei ole minkäänlaista rauhaa. Heti kun koira rauhottuu nukkumaan ja liikahdat hieman sohvalla niin koira on heti hyppimässä vasten. Kun häädät koiran pois hetkenpäästä se tulee takas. Kauhee kähköh röhröh ja ei, ei anna silittää kun pitää laittaa käsi suuhun. En olisi ikinä uskonut mopsin olevan tuollainen rotu. Tein väärän valinnan. Mielessäni olen aina haaveillut pelastavani vanhan koiran jostain kennelistä espanjasta tai romaniasta. Miksi en tehnyt niin hyvää tekoa vaan otin arvostetulta kasvattajalta mopsin joka olisi saanut kuitenkin hyvän kodin itselleen. Mutta olen valmis yrittämään. Tarvitsen vaan ohjeita ja apua. Auttakaa!

2

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilin muisto

      mopseista en erikseen tiedä, mutta vilkkaus ja touhuaminen kuuluvat KAIKKIEN koiranpentujen elämään. Jos 6 kk pentu makaisi aloillaan, ottaisin yhteyttä lääkäriin ja äkkiä!
      Jos siis tahdot rauhallisen koiran, hanki tekoturkisversio, tai yli 10 vuotta vanha kodinvaihtaja. alkaa pysyä aloillaan eikä ole koko ajan tarjoamassa leluja ja kutsumassa leikkiin/lenkille.

    • 3+10

      Koirasi on vielä pentu. Siksi se on vilkas, leikkisä, koettaa rajojaan ja keksii itse tekemistä jos ei sallittua puuhaa ei tarpeeksi kehitetä. Kun mopsi aikuistuu, se rauhottuu ja luonne muuttuu rodunomaisemnaksi. Muutaman kuukauden päästä jo helpottaa iän ja koulutuksen etenemisen myötä. Myös mopsi kaipaa silti paljon liikuntaa (vaikka alkuun yli 3km lenkille voi olla vaikea saada jos siltä kysytään. Nykyään omani jaksaa 10km lenkkejä-> on pirteä ja mopsiksi timmissä kunnossa) ja terveellistä ruokaa (lihovat helposti) muuten siitä tulee väsynyt, eikä sitä juurikaan huvita tehdä muuta kuin löhötä sohvalla ja syödä. Se on kaikkea muuta kuin terveellistä.

      Jalkaongelmissa kääntyisin eläinlääkärin puoleen! Varsinkin tuossa lukkoonjäämisessä. Myös oma mopsini laahaa tassujaan, lähinnä sisällä ollessaan. Kynnet kuluu ja karvat lähtee varpaiden päälipuolelta. Sen kummempaa haittaa ei ole kuitenkaan ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2072
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1547
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1290
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      286
      1158
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      133
      1044
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      872
    Aihe