mitä tekisit??

surullinen12

Äitini on aina ollut minua kohtaan kylmä ja ilkeä. Kun olin lapsi ei ikinä tullut koulun kevätjuhliin, ei tanssinäytöksiin, ei tukenut saatika kannustanut. Päinvastoin sanoi aina että "elämästäsi tulee.." ja kuvitti mieleeni jonkun negatiivisen tarinan. On aina mollannut ulkonäköäni ja valuntojani ym. En ikinä ole sanonut äitille vastaan, vaan jotenkin ehkä hyväksynyt että tälläinen äiti minulla nyt on ja hän puhuu minulle näin. Olin nyt kesällä mieheni kanssa ulkomailla ja reissun jälkeen lisäsin paljon kuvia facebookkiin. Kuvat sauvat paljon tykkäyksiä ystäviltäni, mutta äidiltäni ei yhtään. (tykkää kyllä siskoni kuvista) ainoastaan kommentoi kuva albumiin ilkeyksiä ja sätti ulkonäköäni ja haukkui esim huuliani botox huuliksi ja vaatteitani rumiksi yms. Jopa ystäväni kysyivät minulta että kuka tuo kateellinen nainen on joka aina kommentoi kuviisi törkyä. Päätin etten jaksa enään. Kirjoitin äitilleni pitkän viestin jossa keerroin kuinka paljon hänen sanansa satuttavat ja että en pysty ymmärtämään miksi hän haluaa olla omalle tyttärelleen niin pahansuopa ja kylmä. Sanoin myös että jos hänellä ei ole minulle muuta sanottavaa kuin haukkumiseni niin ehkä parempi ettei kommentoi minulle mitään. Tämän jälkeen äitini poisti minut facesta ja ei ole ollut missään yhteydessä. Tapahtumasta jo yli kk. Miten minun pitäisi toimia? Minä itse en jaksa vihaa ja katkeruutta, vaan normaalit välit, mutta en suostu kynnysmatoksikaan...

14

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hunaja68

      Älä pidä yhteyttä enää. Anna äitisi ottaa ensin kontakti, koska hänhän se teki väärin ensin sinulle ja jo pidemmän aikaa.

      Poista äitisi facebookin kaverilistalta.

      Laita facebookisi asetukset niin, että vain kutsutut pääsevät sinne.

    • 12+1

      Mihin sinä tarvitset elämässäsi ihmistä, joka vain suoltaa sinulle törkyä?

      Kuten moni muukin, olet saanut äidiksesi sadistin, joka nauttii kiusaamisestasi.

      Sen sijaan, että pyytäisi sinulta anteeksi törkeyksiään, niin todennäköisesti äitisi vaatii sinulta anteeksipyyntöä siitä, että kehtasit asiasta huomauttaa.

      Oman mielenrauhasi takia kannattaa lakata pitämästä yhteyksiä. Älä edes haaveile, että äitisi alkaisi käyttäytyä toisin. Ei ala. Pelasta sinä oma nahkasi.

    • huuhyy

      AP:n äitihän poisti hänet jo. Luitko ko.aloitusta?
      Siinä olen samaa mieltä, että jos äitisi on oikeasti kohdellut sinua huonosti lapsesta asti, yritä vaan olla ajattelematta koko äitiä.

      Voihan se olla vaikeaa, mutta parempi antaa vaan olla.

    • järki käteen

      Vaikea uskoa tuota tarinaa todeksi, mutta jos se on totta, niin suosittelen katkaisemaan lopuksi ikää välisi äitiisi. Jos yrittää ottaa yhteyttä, älä vastaa.

    • -tytär-

      Luonnehäiriöistä vanhempaa on turha yrittää mielyttää. Et koskaan ole hänelle riittävän hyvä. Luutavasti hän on sinulle kateellinen ja katkera "hyvästä" elämästäsi. Ilkeyksissään hän yrittää nyt julkisesti mitätöidä sen. Mikä tuottaa sinulle iloa ja hyväämieltä.
      Luonnehäiriöinen ihminenhän voi olla varsin loukkaava ja ilkeä. Mutta syytön sinä olet siihen. Alä vain alennu pyytämään häneltä anteeks,i hänen huonoa käytöstä.
      On helppo neuvoa, että unohda koko juttu. Mutta se on ainoa asia, miten voit suojata itseäsi. Koska tällanen ihminen ei koskaan tule muuttumaan inhimilliseksi.

    • aaapee

      Järkikäteen - Miksi keksisin tuollaista?

      En ole ollutkaan nyt missään yhteydessä. Jotenkin toivon että itse tajuaisi miksi sanoin hänelle niinkuin sanoin ja sen pointin ettei kukaan muu puhu oikeasti lapselleen noin. Jotenkin vaan tuntu kun kivi olisi isketty sydämmeen, kun näin että oli poistanut minut. Ihan kuin se olisi ollut vastaus "ei, ei ole muuta sanottavaa kuin sinun pilkkaamisesi, näin paljon vihaan sinua" ja siihen päälle vielä martyyriloukkaantuminen minun sanoistani, että tuntisin itseni pahaksi tunteettomaksi ihmiseksi.

      • -tytär-

        Ei luonnehäiriöinen vanhempi ikinä myönnä, että hänessä olisi jotain syytä. Mutta sinun sanomisesi hän muistaa ikuisesti. Ja syyllistäminen on juuri se juttu, jota hän käyttää tosi taitavasti. Kun on lastaan koko lapsen elämänajan syyllistänyt, kaikesta mahdollisesta. Niin siitä on edelleen helppo jatkaa.

        Oman vanhemman kanssa selvitettiin todistajan läsnäollessa hänen epäasiallista käytöstä. Ensin vanhempi sanoi puolustuksekseen sen, että minä (syytetty) olin sanonut niin rumasti hänelle ja siksi hän sitten käyttääntyi hyvin epäasiallisesti. Kysyin vanhemmalta, että voisiko hän nyt todistajan läsnäollessa toistaa nämä rumat puheeni. Vanhempani vastasi tähän, että hän ei muka muista enää mitä olin sanonut tuolloin.

        Minäpä muistan; Eli, pelkkä EI. Riittää pahaksi puheeksi narsistille. Ja se oikeuttaa luonnehäiriöisen vanhemman piinaamaan aiskuista lastaan vuosi tolkulla. Ja vieläkin tänä päivänä vanhempi on sitä mieltä, että minulla olisi velvollisuus pyytää anteeksi häneltä.


      • järki käteen

        Siksi sanoin että vaikea uskoa, koska jos oma vanhempani noin käyttäytyisi minua kohtaan, niin laittaisin välit poikki. Tosin en tiedä miten suhtautuisin siinä tapauksessa jos vanhempani olisi käyttäytynyt minua kohtaan koko elämäni ajan niinkuin sinun kanssasi, hakisinko silloin hyväksyntää, pitäisinkö tuommoista käyttäytymistä normaalina jne...

        Minäkin suosittelen sinulle ettet pidä äitiisi yhteyttä, en usko että äitisi muuttuu paremmaksi ihmiseksi... Voimia sinulle!


    • oppeliini1

      Ystävät valitaan, perhettä ei.

      Ikävää että äitisi on noin typerä. Vain anna sen olla omissa oloissaan. älä ota yhteyttä, älä vastaa tekstareihin, jos vahingossa vastaat kun se (huom! SE) soittaa, valita heti, siis aivan välittomasti, kiireitä ja sano vain hei hei!

      Jokainen meistä on Luojan luoma arvokas yksilo. Niin sinäkin! Sinulla yksinkertaisesti EI OLE OIKEUTTA antaa kenenkään häväistä, pilkata, raiskata (henkisesti tai fyysisesti), haventaa, tai mitenkään muuten alentaa siulle Luojan lahjaksi antamaa temmpeliä, olemustasi.

      Teet valtavan vääryyden saamaasi lahjaa kohtaan sallimalla yllä mainutun.

      Alappa katsoa asiaa tuolta oikealta kantilta, se toivottavasti avaisee silmäsi, korvasi ja aivosi kunnioittaamaa olemustasi eikä hyväksymää sen ylle kaadettavaa saastaa!!!!!!!!!

      Eliminoi KAIKKI ihmiset elämästäsi jotka ovat saastan kantajia, kaatajia ja tuhoajia.

    • paskamutsi

      mun äiti puhalsi mun korvaan äsken puhelimessa, niin että sattui. Mistä näitä saatanan mutseja oikein sikiää?? Menee varmaan viikko, ennenkuin kuulen saatana mitään. Eikö tollasta voi ottaa kiinni??

    • Yx mutsi

      Entäs sitten, siinä tapauksessa, kun äiti oli mukana kaikissa juhlissa, konserteissa, myyjäisissä myyden itse leivottua leipää ja kakkuja ja paikalla koululuokan kaikissa rahankeruusessioissa silloinkin, kun lapsi itse ei päässyt ... Ja silti on maailman huonoin äiti, jolla ei ole väliä ja jonka saa ja voi unohtaa ja hylätä, mitätöidä.

      Ettei vain olisi syytä niin sysissä kuin sepissäkin.

      • fdthjkihdgh

        Älä mitätöi ap:n kokemusta omallasi. Sinun tarinasi on oma juttu. Et voi yleistää, että koska sinun mielestäsi lapsesi kohtelee sinua väärin, niin kaikki lapset ovat osasyyllisiä.


      • aaaapeeee
        fdthjkihdgh kirjoitti:

        Älä mitätöi ap:n kokemusta omallasi. Sinun tarinasi on oma juttu. Et voi yleistää, että koska sinun mielestäsi lapsesi kohtelee sinua väärin, niin kaikki lapset ovat osasyyllisiä.

        No minun äitini ei myyjäisiin tullut ja sillä erolla vielä että en saanut edes itse leipoa keksejä kun rahat ei olis mennyt äidin taskuun. Ja kun olin työharjoittelussa amiksessa sai koululta takautuvasti ruokarahan (4e / pv) äitini halusi nekin rahat itsellensä vaikka tuolloin jouduin vielä itse maksamaan bussikorttini että pääsin edes harjoittelu paikkaan. Ja söin tuolloin vain n. Omenan päivässä kun laihdutin. Et näin. Terv. Ap


      • Syytön syyllinen
        fdthjkihdgh kirjoitti:

        Älä mitätöi ap:n kokemusta omallasi. Sinun tarinasi on oma juttu. Et voi yleistää, että koska sinun mielestäsi lapsesi kohtelee sinua väärin, niin kaikki lapset ovat osasyyllisiä.

        En mitätöi mitään enkä ketään. Kerroin vain, että asiat voivat olla toisinkin. Kaikenlaiset erilaiset esimerkit avaavat ymmärtävien ihmisten silmiä eli mieltä ja auttavat tajuamaan juttuja.

        Lapsethan eivät ole koskaan syyllisiä eivätkä edes "osasyyllisiä" mihinkään. Kun lapsesta tulee aikuisen ikäinen, soisi hänen myös alkavan ajatella aikuisesti, mutta se tuntuu olevan maailman vaikein ja hankalin läksy; ymmärtäminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      1835
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1479
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      969
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe