AdBlock puree, mainostajille rökaletappiot!

ei mainoksille

http://www.mpc.fi/kaikki_uutiset/mainosten estosoftat yleistyvat nettipalvelut huolestuvat quotvaarallinen noidankehaquot/a924604

AdBlockin kaltaiset mainosten estosoftat yleistyvät vauhdilla. Irlantilaisen nettimainospalvelun mukaan jo melkein 23 prosenttia verkkokäyttäjistä suojautuu mainoksilta, kirjoittaa Forbes.

Dublinilaisen PageFairin mukaan mainosten estämisen suosio kasvaa noin 43 prosentin vuosivauhtia.

Forbesin artikkelissa kerrotaan pelisivusto Destructoidista, jonka kolmesta miljoonasta sivunäytöstä jopa noin puolet menee sivu suun mainostajilta. Tämän seurauksena sivuston ylläpitäjä Niero Gonzalez laskee menettävänsä tuloina tuhansia dollareita kuukausittain.

Hän kertoo, että palautteen mukaan käyttäjät ovat kyllästyneitä suuriin ja häiritseviin mainoksiin, mikä tuskin tulee yllätyksenä kenellekään.

Suurimmat sivustot voivat menettää mainostuloina jopa satojatuhansia euroja vuosittain, Forbes kirjoittaa.

PageFairin mukaan ”adblock”-termin hakumäärät Googlessa ovat tuplaantuneet vuodessa. Muita palveluntarjoajia ovat muun muassa Disconnect ja Abine.

-On vain siunaus kaikille, että kaupalliset toimijat menettävät satoja miljoonia euroja vuosittain kun mainoksiin kyllästyneet ihmiset blokkaavat mainokset näkymättömiin eivätkä siten osta myöskään tuotteita. Näin edetään kohti mainoksista vapaata internetiä, jossa sisältö on ilmaista kaikille, eivätkä kaupalliset toimijat pääse hyötymään mitenkään.

Blokkaan itsekin kaupallisten toimijoiden mainokset pois AdBlock Edgellä, Ghosterylla ja Disconnet search-lisäosalla, jolloin lopputulos on aina nopeasti toimivat mainoksista vapaat nettisivut näytöllä. En katso mainoksia, en klikkaile mainoksia, enkä osta mitään mitä kauppiaat yrittäisivät tuputtaa. Näin raha ei liiku ja saan pitää palkkani itse.

Linux-käyttäjät ovat yleisesti valveutunutta väkeä, useimmat Linuxistit käyttävät mainosten esto-ohjelmia ja välttävät muutenkin kaupallisuutta. Kapitalistinen riistosysteemi ei pääse hyötymään Linux-käyttäjistä, kun emme osallistu ostamalla kaupallisuuteen lainkaan.

En esimerkiksi itse osta huonekaluja tai käyttötavaraa laillisesti rahalla kaupasta, vaan käyn ekotorilla ostamassa huomattavan halvalla tavaraa ja huonekaluja. Näin kaupallinen toimija, vaikkapa joku huonekaluliike ei pääse hyötymään kun en niiden tuotteita kerran osta. Myöskään yhteiskunta ei pääse elämästäni hyötymään juuri mitenkään kun olen minimoinut maksamani verot ja maksut, mm. siten, että en omista autoa, en tupakoi ollenkaan ja käytän alkoholiinkin minimaalisen määrän rahaa vuodessa. Tavoite on olla täysin hyödytön rahallisesti yhteiskunnan näkökulmasta.

19

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • törsäri

      Kyllä on kivaa elää kituuttaa, sossun avustuksilla luultavasti.

      • töissä käyn

        Kyllä käyn ihan töissä ja saan palkkaa, mutten käytä palkkaani Suomen yhteiskunnan kustannuksiin vaan reissaan ulkomailla ja käytän omaan elämääni rahani. Suomi ei kiinnosta, eikä yhteiskunnan osana toimiminen.


      • ....................
        töissä käyn kirjoitti:

        Kyllä käyn ihan töissä ja saan palkkaa, mutten käytä palkkaani Suomen yhteiskunnan kustannuksiin vaan reissaan ulkomailla ja käytän omaan elämääni rahani. Suomi ei kiinnosta, eikä yhteiskunnan osana toimiminen.

        Et silti aio muuttaa pois?


      • aionpas muuttaa
        .................... kirjoitti:

        Et silti aio muuttaa pois?

        Itse asiassa aion muuttaa Suomesta pois. Sinne missä palmut huojuvat lempeässä tuulessa ja aurinko paistaa aina. Thaimaa odottaa.


    • oikea suunta

      Huomasin tässä ilokseni jo jonkin aikaa sitten, että eräs vaatekauppa oli mennyt konkurssiin. Ei ollut mainostus enää purrut, eikä asiakaskuntaa riittänyt, joten nurin meni. Juuri oikea suunta, eipä ole moinen lafka enää mainostamassa mitään.

    • Windows Woittaja

      Minusta oli yllätys, jos käyttäjiä on vain 23%! Minulle adblock on itsestään selvyys ollut jo vuosia.

    • prof__Turhapuro

      Tämän sivun lähdekoodin pituus on 1750 riviä, eikä rasita sinänsä verkkoa. Mutta kun toteutetaan siihen ympätyt javascript -komennot, niin jopa saa bitit liikettä. Robotti tutkaa, mitä tälle pitäisi mainostaa, ja lähtee muutaman megan flashi vilkkumaan.

      Minua nämä eivät kiusaa, kiitos AdBlock ja DontTrackMe!

      • Näin!

        Itselläni on AdBlock Plus ja DoNotTrackMe. Käyttöjärjestelmänä on Ubuntu 12.04 LTS.


    • 20ja1

      Näkyy olevan tuo QupZilla selaimessa valmiiksi sisäänasennettuna. Pitää hankkia käyttökokemusta..

      • 13ja13

        QupZilla näyttäytyy Safarina maailmalle. Onko joku käyttänyt tätä QupZillaa?


      • mieoonmeiltä
        13ja13 kirjoitti:

        QupZilla näyttäytyy Safarina maailmalle. Onko joku käyttänyt tätä QupZillaa?

        On.

        Mutta mahdatteko osata?


      • Hähh
        mieoonmeiltä kirjoitti:

        On.

        Mutta mahdatteko osata?

        Mitä ihmeen osaamista siinä on. Toimii kuiten muutkin selaimet. Sivut vain aukeavat huomattavasti nopeammin.


    • prof__Turhapuro

      Aloittajan linkistä lainattua:

      " Forbesin artikkelissa kerrotaan pelisivusto Destructoidista, jonka kolmesta miljoonasta sivunäytöstä jopa noin puolet menee sivu suun mainostajilta. Tämän seurauksena sivuston ylläpitäjä Niero Gonzalez laskee menettävänsä tuloina tuhansia dollareita kuukausittain. "

      " Estopalveluiden käyttäjät eivät ymmärrä, että piensivustot kärsivät ohjelmistoista eniten”, arvioi puolestaan Gonzalez. ”Yksityisyysbisnes tekee rahansa meidän kustannuksellamme. Ne todella vetävät maton jalkojemme alta. ”

      Mikä hemmetin yksityisyysbisnes, jos esto-ohjelmat ovat ilmaisia? Näitä ohjelmia luultavasti laativat sellaiset, jotka ovat kỵrpiintyneet joihinkin nettisivujen ominaisuuksiin, kuten päälle tunkeviin mainoksiin. Tukea heitä voi lahjoituksin, tietenkin.

    • Woittaja Windows

      Silloin, kun aloitin tietokoneen nettikäytön, oli vain kivaa, että niitä mainoksia hyppi silmille. Oli tylsän näköinen oli sivu, jos eivät värikkäät mainokset sitä täyttäneet.

      Mutta nyt on toisin - en kaipaa niistä enää yhtäkään.

    • Mainostajien syytä

      Mainostajat ovat itse aiheuttaneet noiden esto-ohjelmien suosion tunkemalla sivuille ärsyttäviä ja pahimmillaan sivun käyttöä hankaloittavia mainoksia. Tuo prosenttimäärä tosin on yllättävän pieni, ilmeisesti Windows-käyttäjissä on niitä lampaita jotka eivät osaa/halua suodattaa häiritseviä mainoksia pois (ja parantaahan se mainosten näkyminen Windowsin osuutta noissa muutamissa tännekin ahkerasti linkitetyissä mainostilastoissa). Itsekin asensin mainossuodattimen aikoinaan nimenomaan muutamien tiettyjen häiritsevien ja ärsyttävien mainosten takia, mainonta sinänsä ei haittaisi kunhan se toteutetaan niin että siitä ei ole merkittävää haittaa nettisivujen käytölle eikä se häiritse merkittävästi.

      • " Itsekin asensin mainossuodattimen ..."

        Minä en asentanut. Windowsissa on valmiina mainostensuodatus. Vain Easylist ja Wiltteri listat piti itse lisätä selaimeen.


      • Tyypillistä....
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        " Itsekin asensin mainossuodattimen ..."

        Minä en asentanut. Windowsissa on valmiina mainostensuodatus. Vain Easylist ja Wiltteri listat piti itse lisätä selaimeen.

        Eli Windowsin tyypilliseen tapaan puutteellisesti toteutettu toiminto joka käyttäjän pitää viimeistellä toimivaksi. Miksi edes laittavat tuollaisia puolittain toteutettuja systeemeitä Windowsiin ?


      • Minullakin Windows †
        Tyypillistä.... kirjoitti:

        Eli Windowsin tyypilliseen tapaan puutteellisesti toteutettu toiminto joka käyttäjän pitää viimeistellä toimivaksi. Miksi edes laittavat tuollaisia puolittain toteutettuja systeemeitä Windowsiin ?

        Ai, eikö linukseissa sitten ole mitään valmiina?


      • Tyypillistä.... kirjoitti:

        Eli Windowsin tyypilliseen tapaan puutteellisesti toteutettu toiminto joka käyttäjän pitää viimeistellä toimivaksi. Miksi edes laittavat tuollaisia puolittain toteutettuja systeemeitä Windowsiin ?

        Ja millähän tapaa puutteellinen? Eihän kaikki halua juuri Easylistiä joten paras toimintatapa on käyttäjän antaa itse valita haluamansa listat. Listoja ei tarvitse hakea millään googlella, listat haetaan suoraan selaimen asetuksista.

        http://aijaa.com/2tgqsi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2042
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      153
      1521
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1338
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      129
      1019
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      993
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      828
    Aihe