Kumisaappaat alkoivat vuotamaan

ja keskusyksikkö hajos.
Jouduin juuri vaihtamaan operaattoria,kun Sonera ei toiminu,siis viisi minuuttia sitten Saunalahti antaa minulle mahdollisuuden palata saitille,nyt tais mennä mainostamisen puolelle,mutta haitanneeko mitään.

Nän se elämänmurjoma ama vaan porskuttaa ja kiitollisena jokaisesta eletystä minuutista.
Jättäkää toi iänikuinen kilvoittelu,kuka on palstalla oikeutettu ja mihin?

Meillä jokaisella on vahvuutemme ja heikkoutemme,mutta yhdessä olemme vahvoja.
Minä nousin sieltä todella syvästä ahdingosta tänne kirjoitustaitosiin,ajatteleviin,eläviin ihaniin kanssamatkustajiin.
Sidotaan turvavyöt ja aletaan yhteinen matka,sitä toivoen ama

14

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reipasta ja hyvää tekstiä Amalta :D Pihan haravoimisesta tuli istahtamaan kanssanne hetkeksi lepuuttamaan selkääni, ihan alkuvaiheessa nuo syyshommat ovat vasta, mutta eilen tullessani Satakunnan reissulta näytti sisääntuloväylä niin roskaiselta, mikä lie pyörremyrsky peuhannut pensaiden altakin tammenlehdet ympäriinsä:D
      Ulkoiltuahan siinäkin tulee, jätin vajaan jätesäkin odottamaan jatkoa huomenna kun on arki. Palstaa luin osittain aamulla, mutta vielä oli tarve omaan rauhaan, kaiken seurustelun jälkeen siskon miehen sukulaisten kanssa. Oli se sitten mieltä lämmittävää, vaikk'emme ole nähneet muutamat vuos'kymmeniin, niin muistivat ajan jolloin koko perheeni kanssa oltiin heinätöissäkin siellä mukana. Mukavia muistoja on jäänyt minullakin mieleen, uintiretket Kokemäenjoella, siskon pestessä pari mattoa pesupöydällä ylempänä, lehmiä laitumella ja avaraa peltonäkymää ympärillä.

      Ostin Porista Sokoshotelli Vaakunasta ihanaa Satakuntalaista leipää, ja tyrnimehua & hilloa, onhan se Suomen vilja-aitta ennen ainakin. Ilmankos siskon leipoma kakko oli niin maukasta meidän mielestä, ja lapset varsinkin:D

      Hyvää jatkoa Ama, kerro kuulumiset miten pärjäilet, olet kanssaihminen palstalla suuressa määrin, ja mukana ajatuksissamme!

      • Usko tai älä,kerkesin jo kaivata sinua,ei aloituksia pirtsakkaan
        sini-sirkkumaiseen tyyliin.
        Minä paasaan ja yritän olla uskottava,kun elämänhaluani yritän lietsoa esille.

        Meillä ihana kesä ja syysilmatkin,kuin eteläisellä pallonpuoliskolla,joten mikä meidän on syyssatoa keräillä ja elää elämäämme kukin tahoillamme.

        Minä elän tätä maalaismaisemaa vähän suppeammissa muisteloissa,viisi kuntturaa ja kivikkoista peltoa kuutisen hehtaari,mutta muistelot ovat ihania,kun vielä muistamme


    • Otetaan vaan ama palstalemmikiksi. Olen, muuten, ihmetellyt tuon aman taustaa? Salaa minulta se on "väsätty", eikä selityksiä annettu.

      • Kirjoitin aikoinaan,siiloinkun isä lampunosti ja sinä Ruune olit sefuna nimimerkillä etsivivä-amadeus ja kaikki olettivat minulla olevan ne sukukalleudet,siis että olin maskuliininen.
        Sukupuolenvaihdos oli pakko tehdä ja rituliiniksi änkeydyin,kun en muutakaan keksinyt

        Mutta aivotoiminta on säilynyt samana ja mielipiteet samoin,joten Ruune laitahan turvavyöt paikoilleen ja aletaan koota ajatuksia kehiin


      • capt. cöpenick
        rituliini_38 kirjoitti:

        Kirjoitin aikoinaan,siiloinkun isä lampunosti ja sinä Ruune olit sefuna nimimerkillä etsivivä-amadeus ja kaikki olettivat minulla olevan ne sukukalleudet,siis että olin maskuliininen.
        Sukupuolenvaihdos oli pakko tehdä ja rituliiniksi änkeydyin,kun en muutakaan keksinyt

        Mutta aivotoiminta on säilynyt samana ja mielipiteet samoin,joten Ruune laitahan turvavyöt paikoilleen ja aletaan koota ajatuksia kehiin

        Ja kauraa kattilaan etsivä-Aman tyyliin. Vaikka rekeen kumpsahtais. Yritin Erkki Liikasen Evakkorekeä linkittää, mutta eipä vaan pelitä.

        Olin monia vuosia töissä E.L:n syntymäsaaressa Hietasessa. Siinä vaiheessa saareen oli tehty aikaa sitten pengertie Kotkan Hovinsaarelta aloitettuna.
        Isä Veikkokin oli tuttu. Hänellä oli talo lähellä siirtolapuutarha-aluetta. Siellä minullakin oli kesäpaikka kerrostalo-asumisen lieventämiseksi.

        On ollut kuivia päiviä. Aamukasteessa astellessa niilläkin on käyttöä.


      • Eikö olekin ama paljon helpompi kuin rituliini,kiitos mielipiteestäsi Ruune.
        En minä lemmikistä tiedä,viittais kotieläimeen ja minä en osaa lemmikinä olla,mutta tasavertaisena palstalaisena menettelee ajatus


    • jjoutava

      Lieneekö Etsisivä Amadeus sen Aman takana. Oli niin hyvä ja omaperäinen n.m.

      • Toi ama on mielestäni niin napakka ja pienellä kirjaimella,kun minulla vain keskikoulupohja,joten eiköhän tunnistus ole riittävä.
        Sinä jjoutava olet ollut kannustajien joukossa,kun amaa on polttoroviolle viety,joten ystävyytemmesinetti kestää


    • Joo, tullessani palstalle luulin minäkin rituliiniä mieheksi :D ja mietin oisko tuo etsivä ammatiltaan tai muusikko, kun amateus viittasi Mozartiin. Äkkiä se kuitenkin selveni, kirjoitukset on monesti antaneet puhtia ja näköalaa naisimmeisen elämänvaiheisiin. Minusta se on rikkautta ja värikkyyttä ihmisissä livenäkin, uskaltaa olla oma itsensä, sitä ainakin arvostan monella muullakin palstakirjoittajalla.

    • Ramoona*

      Minäkin pidän Amaa sopivana nikkinä, ja olen sen monasti sanonutkin. Olkoon toinen nimi Rituliini. Susmorsian onneksi palautti nikkinsä, samoin Sini-sirkku ja Katleija kukkikoon aina nimikkokukkanaan.

      Amado mio´a on täällä monena versiona kuunneltu, mutta tulee toinenkin sävelmämieleen, nimittäin Amapola. Amapola on espanjaa ja tarkoittaa unikkoa.

      http://www.youtube.com/watch?v=Fl5ta6qnxQk

      Unikot kuuluvat lempikukkiini, voi niiden väriloistoa ja silkkistä hohtoa ! Suurimmat idänunikot ovat teeevadin kokoisia. Ensimmäisellä Euroopan automatkalla tuijottelin ihastuneena tienpientareita, joilla pienet tulipunaunikot kukkivat punaisenaan.... rikkaruohojahan ne taitavat olla...ja viime aikoina Suomessakin on ilmestynyt niitä tienvarsilajistoon. Sinivaleunikkoa olen yrittänyt siemenestä ja taimesta kasvattaa, mutta se ei suostu hoivissani kauan viihtymään. Sen sininen väri on niin huikea, yritän aina vain uudelleen.
      Leikkasin kaikki ronkuloiksi venyneet ruukkuorvokit melkein juurta myöten ja nyt ne taas ovat uudessa kukassa, nekin kylväytyvät itsekseen ja muuntuvat uusiksi väriyhdistelmiksi.

      Ihanaa, että kesäinen sää vieläkin jatkuu ! Ruoho kasvaa väkevästi kesälle tuoksuen leikkurin alla, siinä silppuuntuvat varisseet lehdetkin. Tuntuu että kurjetkin suotta kiirehtivät etelään. Tästä on lyhyt matka Suomenlahden yli, ja on hienoa seurata, miten taitavasti ne ottavat korkeutta, muodostavat auransa ja lentävät vakaasti ja toisilleen viestittäen kohti talvehtimisseutujaan.

      • Hän sokea laulaja,kuinka hän saakaan kerrottua sanomansa julki niin aidosti.Olen nähnyt Napolin,en kuollut ja Sorrenton jonne enää halua palata,joten tyydyn odottamaan talvea täällä kylmässä pohjolassa.
        Jämsänäijä palasi vielä illalla ja annoin sille matkaevästä.

        Kyllä se kurkien syysmuutto on niin sävähdyttävää ja kaiho jää niitä uljaita lintuja kohtaan.
        Nyt ei ole ollut pohjoistuulta,jolloin ne rakkaat ystävät nousevat siivilleen,Kurjet levylautasella vois siivittää paluumuuttoa,teille joka osaa,kiitos ama


      • rituliini_38 kirjoitti:

        Hän sokea laulaja,kuinka hän saakaan kerrottua sanomansa julki niin aidosti.Olen nähnyt Napolin,en kuollut ja Sorrenton jonne enää halua palata,joten tyydyn odottamaan talvea täällä kylmässä pohjolassa.
        Jämsänäijä palasi vielä illalla ja annoin sille matkaevästä.

        Kyllä se kurkien syysmuutto on niin sävähdyttävää ja kaiho jää niitä uljaita lintuja kohtaan.
        Nyt ei ole ollut pohjoistuulta,jolloin ne rakkaat ystävät nousevat siivilleen,Kurjet levylautasella vois siivittää paluumuuttoa,teille joka osaa,kiitos ama

        Souvarit kertovat sen tuskan,joka jää kun putoaa siitä muuttokuormasta ja mies on muistamaton häkkilintu


    • rane p
    • Upea esitys elämän raadollisuudesta, välttämättömyydestäkin. En tiennyt Saara Pakkasvirran yltävän tähänkin suoritukseen! Näyttelijänä ei todella ole jäänyt ihailua vailla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe