Oletteko kärsineet katkeruudesta?

Oppia muilta

Oletteko jääneet vaille jotain elämässänne tai joutuneet kärsimään jostakin sellaisesta mikä on tehnyt teidät katkeriksi elämälle?
Miten olette oppineet elämään sen kanssa? Miten olette käsitelleet katkeruuttanne?

13

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • emme ole

      Onneksi luonteeseeni ei kuulu kumpikaan luonteenpiirre, ei katkeruus eikä kateus.
      Mitä hittoa ne parantavat.
      Veemäisiä tunteita, jotka tekevät tuntijastaan veemäisen.
      Paljosta voisin olla katkera, mutta enpä vain ole.
      Aina on jäljellä enemmän, mistä voi olla onnekas.

    • reppuriika

      Olen ollut koulukiusattu, puolisoni on pettänyt niin avioliitossa kuin talousasioissakin jättäen sotkuja selvitettäväkseni. On jopa ihmetelty, että miten olen selvinnyt ja miksi en kanna kaunaa menneisyyteni suhteen.20. Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.
      Olen selvinnyt, antanut menneisyyden olla. Katkeruus ei auta, ei anna voimaa: päinvastoin se nakertaa psyykkistä energiaa, tekee kyyniseksi ja voi johtaa jopa masennukseen.
      Olen saanut voimaa Jumalalta vapautua menneisyyden taakoista. Ei kai sitä muuten voi ymmärtää.

    • Vaillehan sitä on jäänyt useammastakin asiasta. Olinpa katkerakin,mutta nyt se aika näyttää olevan ohi. Kun ajattelee elämää vähän syvällisemmin, niin silolin tajuaa monta asiaa. Ei mikään ole mustavalkoista. Katse eteenpäin, kun ei menneitä voi muuttaa millään lailla.

      • Voi hyvänen aika...Korjasin tuota silloin- sanaa,mutta siltikin siinä lukee silolin. :))


    • Nimi asialle

      Kysymyksestä poksahti päähän siipan kommentti katkerasta vanhasta akasta, meikää tarkoitti. Mietin monet kerrat, millaista on olla katkera, miltä se tuntuu, mitä se tarkoittaa. Sitten satuin jossain kohdassa kuulemaan viime vuoden tangokuninkaan uudelleen lämmittelemän Petit Fleur'in / Pieni kukkanen ja tiesin oitis, mitä sana tarkoittaa. Mun biisi !

    • kehityskelpoinen

      Olen ollut katkera, mutta sitten oivaltanut, että se ei olekaan kaiken sen väärinkohtelun seurausta, vaan oma valintani.

      Katkarena sitä jotenkin kuvittelee, että jos jättää sen taakseen, ne väärinkohtelijat pääsevät pälkähästä tai että hyväksyisin elämän epäoikeudenmukaisuuden, ja sitten sitä kantaa sitä katkeruuden taakkaa ja syyttää omasta kurjuudestaan muita.

      Mutta kun oivaltaa sen, että oma elämä muodostuu niistä palikoista, jotka itsellä on tässä ja nyt, ja keskittyy niistä rakentamaan itselleen mahdollisimman hyvän elämän sen sijaan, että miettii, mitä kaikkea puuttuu tai olisi pitänyt olla tai kuuluisi olla, niin huomaakin, kuinka paljon hyvää siinä omassa elämässä onkaan.

      Elämä nyt vain on epätäydellistä, kaikessa on hyvät ja huonot puolet, ja jokaisella on mahdollisuus valita, kummille antaa enemmän painoarvoa.

    • 19+19

      Tämä on vähän väärä palsta tuollaiselle kysymykselle. Sen joka tähän ikään on selvinnyt suunnilleen terveenä, ei kannata olla katkera mistään. Itse olen kulkenut kivisen tien niin yksityis- kuin työelämässäkin, mutta nyt olen hyvilläni kaikesta menneestä. Muutaman kerran on ollut hengenlähtökin lähellä, ja eräs sellainen tapaus puistattaa vieläkin.
      Rahaa minulla on riittävästi. Voin vaikka lopettaa työnteon koska tahansa, ja esimieheni tietävät sen. Voin ottaa rennosti työelämässäkin.

    • hyvä näin

      Haikeus monestakin asiasta katkeruus tuntuisi vaikealta, moni asia olisi voinut mennä paremmin tai olisi menny kurjasti joten paras olla tyytyväinen

    • oppia itseltä?

      Olen jäänyt vaille jotain, jotain itsestään selvyytenä pitämääni, jota toinen ihminen ei pystynytkään/halunnutkaan antaa, enää ensihuuman jälkeen. Rakastin, rakastin ja rakastin, vuosikymmeniä. Mutta missä vastarakkaus. Ei sitä ole. Koen tulleeni vain hyväksi käytetyksi. Olen ollut tyhmä, liian kiltti ja vastuuntuntoinen. Jatkuvaa alamäkeä vain, toinen on minusta riippuvainen mutta minä en toisesta missään mielessä. Toinen on, rehellisesti sanoen pelkkä riesa. Itsekäs minä laittaisi toisen johonkin laitokseen mutta vastuuntuntoinen ja kiltti minä kantaa vastuunsa loppuun asti, palvelee, sietää ja kärsii. Ole siinä sitten kärsimättä katkeruudesta.

      • Ex tytär 52v

        Tulkitsen, että hoidat puolisoasi. Olen nähnyt pari vanhaa paria ja yhdet siskokset, joissa terveempi hoiti sairaampaa. En muista miten päin heidän ikänsä meni, mutta toinen pari eleli niin, että mies oli alkuun paremmassa kunnossa. Sitten kävi noissa kolmessa tapauksessa niin, että tämä terveempi kuoli ensin.

        Hanki Sinä apua ja harkitse laitosvaihtoehtoa ennenkuin on Sinulle liian myöhäistä, että saat elettyä itsekin. Itse olisin joskus kaivannut sanojaa siihen, etten olisi elänyt "katkeroittavaa vaihetta", mutta mulle ei kukaan sanonut mitään. Pikemminkin päinvastoin, joku pääsi helpommalla, kun olin likasankona muorille.
        Siksi minä sanoin nyt Sinulle, ettet katkeroituisi turhaan.


      • O i k e e s t i

        Wautsi, sinä olet rohkea ihminen, kun sanot ääneen tuollaisen asian. Useimmat eivät uskalla. Toivon sydämestäni, että löydät ja saat vielä kokea rakkautta tavalla tai toisella. Vaikka me täällä maan päällä emme tiedäkään mitä se oikeasti on.


    • Ääliö

      Aina välillä mietin mikä oli vikana, etten silloin hankkinut lasta, kun oli sen aika. Tai avioitunut hyvän miehen kanssa, joka kosi. Jollakin tapaa olen tehnyt tyhmiä ratkaisuja tai valintoja, vaikka älyä on ollut vaikka muille jakaa. Onko sillä älyllä ollut sitten loppujen lopuksi merkitystä, koska se sokeutti minut näin jälkikäteen ajatellen hyvien valintojen tekemiseltä. Tyhmä olen ollut. Äly ei auttanut.

      • -.,,.-

        Meille ei siunaantunut lasta yrityksistä huolimatta. Koskaan ei ole ollut sen takia katkeruutta, nyt sen jo kokee siunauksena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7311
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4324
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2737
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2146
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1679
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      343
      1414
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1242
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1087
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe