Myoomako? (Pitkä kirjoitus mutta pyydän että luette)

myoomako17

Aloitan nyt siis ihan alusta. Olen 17 vuotias tyttö ja kärsinyt kivuliaista kuukautisista melko kauan aikaa. Ihan ensimmäiset kuukautiset (alkoi ollessani 11v) eivät olleet kivuliaat, eivätkä juuri minkäänlaiset. Muistaakseni ala-asteen loppuun mennessä alkoivat olemaan kivuliaat ja aluksi kärsin alaselkä kivuista. Yläasteelle mennessäni kipu siirtyi alavatsaan ja voimistui. Menin terveydenhoitajalle puhumaan tästä ja koululääkäri määräsi minulle jonkin resepti särkylääkkeen (en muista nimeä, mutta oli keltainen ja maistui hirveälle), joka ei kuitenkaan auttanut kipuihin. Sen jälkeen aloitin e-pillerit, ensimmäiset olivat Mercilon -merkkiset, jotka eivät auttaneet myöskään. Yläaste oli jo loppunut ja soitin terveyskeskukseen pillereiden vaihtamisesta. En saanut minkäänlaista aikaa vaan minulle sanottiin, että e-reseptiksi lääkäri laittaa jonkin. Ne pillerit olivat Yazminelle -merkkiset, eivätkä myöskään auttaneet. Varasin omalle lääkärille ajan kuukautiskipujen takia, mutta paikalla oli sijainen (virolainen nainen, joka ei kuitenkaan tainnut ymmärtää/osata suomea niin hyvin...) ja hän ei kai ottanut aihettani tosissaan, vaan oli tulostanut jonkin lappusen minulle missä kerrottiin, että kipu on kuukautisten oire... Hän kuitenkin kirjoitti kaksi särkylääke reseptiä (Burana 600mg ja Panadol 1G). Kysyi minulta onko minulla poikaystävää/harrastanko seksiä, kun sanoin ei hän ihmetteli miksi minulle oli määrätty e-pillerit... Melkein tippa linssissä lähdin kotiin sieltä. Sitten soitin jälleen pillerien vaihdosta ja reseptistä löytyi tällä kertaa Cypretyl, jota käytän yhä (syön neljä liuskaa putkeen), koska se on toistaiseksi auttanut eniten yhdessä särkylääkkeiden kanssa. Minulle ei ole tullut mistään pillereistä sivuvaikutuksia sen enempää kuin hieman kipeät rinnat joskus. Minulla on kuitenkin ollut kummallisia kuukautis kramppeja muistuttavia kipuja alavatsassa aina kun lähden liikkeelle pidemmän aikaa paikallaan olemisen jälkeen. Oletan sen johtuvan pillereistä, koska kun olin kerran jonkin aikaa ilman pillereitä tätä vaivaa ei ollut. Nämä kivut ovat kuitenkin pahentuneet, ennen ne kestivät noin pari sekuntia, mutta nykyisin joskus pidempään ja sattuvat aivan järjettömästi. Viimeaikoina olen myös huomannut kumman tunteen niinkuin jokin painaisi rakkoa. Luin, että tämä repivä kipu ja rakkoon kohdistuvan paineen tunne olisi oireita myoomasta. Kannattaako minun siis varata aika terveyskeskukseen? Meidän terveyskeskuksessa ei ole oikeaa gynekologia (onko missään terveyskeskuksessa?), vaan naislääkäri, joka ultraa raskaana olevat ja ottaa papa näytteet. Pyydänkö siis lähetteen oikealle gynekologille (saisinko edes sellaista?) vai osaisiko tämä naislääkäri sanoa mitään tästä vaivasta? Olen edelleen siis neitsyt eli ei voi olla mikään sukupuolitauteihin liittyvä.
Ja mieluiten kuulisin muiden kokemuksia aiheesta ja neuvoja. Millaisia myooma oireita muilla on ollut?

10

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ediikrior

      Minusta tuo oireesi voi nimenomaan myomaan viitata. Varaa ihmeessä aika siis gynelle. Itselläni todettiin myoma kesällä ja oireet olivat nimenomaan kivuliaat ja runsaat menkat, sitten välillä mietin onko minulla virtsatulehdus, koska vessassa piti ravata koko ajan. Jos juon paljon, saatan juosta 15 min välein wc. Mulla myoma oli 3,5 cm laaja. Välillä saattaa vatsaa vihlaista omituisesti. Kannattaa käydä gynellä, jos pääsisit ikävästä vaivasta eroon.

      • myoomako17

        Kiitos paljon vastauksesta! :) Saa nähdä sitten mikä siellä mulla on, jos on mitään.


      • ihan normaalia
        myoomako17 kirjoitti:

        Kiitos paljon vastauksesta! :) Saa nähdä sitten mikä siellä mulla on, jos on mitään.

        Ei 17v ole yhtään mitään vikaa.

        Kuukautiskivut ovat normaalia naisen elämää.

        Myoomat ja endot tulee vasta paljon myöhemmin, jos tulee.


      • näinon
        ihan normaalia kirjoitti:

        Ei 17v ole yhtään mitään vikaa.

        Kuukautiskivut ovat normaalia naisen elämää.

        Myoomat ja endot tulee vasta paljon myöhemmin, jos tulee.

        Kyllä se myooma kuule voi tulla tuon ikäisellekin, tosin ovat paljon harvinaisempia, mutta eivät mahdottomia.


    • rosvoroope

      Ei tuo ole mitään vakava. Juo vaan enemmän vettä, kyllä se siitä.

    • Nappia nassuun

      Gynekologilla kannattaa käydä - ihan siksikin, että ei tarvitse miettiä itsekseen. Voi olla, että on tavallisia kuukautiskipuja tai voi olla esim. endometrioosia. Ihan tavallisetkin kuukautiset voivat olla hyvin kivuliaat, joillain vain hormonit jylläävät niin hurjasti. Kannattaa myös kokeilla kaikki mahdolliset särkylääkkeet läpi riittävän isoilla annoksilla.

      Jotkut naislääkärit, joilla on kai itsellä vain pikku nipistyksiä kuukautisten aikana eivät oikein tajua, että toisilla on oikeasti kovia kipuja. Ja jotkut lääkärit ovat sitä mieltä, että jos kivuista ei ole haittaa terveydelle, niin sitten niillä ei ole niin väliä. Mutta kyllä useimmat nykyään tajuavat, että ei ole järkeä menettää esim. työ- tai koulupäiviä joka kuukausi, ja että kipu ei ketään tee paremmaksi ihmiseksi.

      • myoomako17

        Kiitos vastauksesta ja myötätunnosta!
        Olen tuota endoa aiemmin epäillyt, mutta kun olen tarkemmin miettinyt oireita niin olen ajatellut että tuskin minulla sitä on. Itse olen kanssa miettinyt, että jos minulla vaan on enemmän kipuja ja se siitä. Ja tosiaan olen kyllä menettänyt koulupäiviä kuukautisten takia, mutta onneksi pillereiden kanssa kuukautiset ovat alkaneet yleensä to-la välillä, joten olen saanut olla viikonlopun rauhassa. Onneksi pahempia päiviä on vain pari kolme. :)


    • kaikki.

      Burana tai vastaava on AINOA särkylääke joka auttaa.

      Sitä minä söin 40 vuotta, kunnes pääsin kohdunpoistoon.

      400-800mg jo heti, kun alkaa särkemään.

      Kuukautiskivut ovat ihan normaalit ja niistä kärsii kaikki.

    • Samantyyppisiä oireita

      Olen myös 17v ja minulla kuukautiset ovat aina olleet kivuliaat, runsaat ja erittäin epäsäännölliset. Eivät onneksi kuitenkaan niin pahat että olisin joutunut jäämään kotiin. Olen syönyt Mercilonia noin vuoden ja menkkojen rytmi on tasaantunut, vuotomäärä pienentynyt huomattavasti, sekä kivut menkkojen aikana hieman heikenneet. Kuitenkin noin puoli vuotta sitten alkoivat menkkojen välillä tuntuvat kivut, jotka ovat vähitellen voimistuneet, sekä vihlonta yhdynnän aikana. En tiedä onko niiden taustalla pillerit vai joku muu (epäilen endometrioosia).. Kivut tuntuvat usein samalta kuin menkkakivut, vihlontaa ja lievää jomotusta. Kuitenkin nyt kipuilun edetessä ja lisääntyessä kivut ovat alkaneet tuntua ikään kuin kouristuksina tai supistuksina (tätä tapahtuu kaikkein eniten seksin aikana). Lisäksi olen aina kärsinyt selkäkivuista, mutta nyt ne ovat hieman pahentuneet. Kipuilu ajoittuu seksin lisäksi hetkiin kun joudun istumaan tai seisomaan pitkään paikallani. Kivut ovat välillä todella kovat, vaikka kestävätkin yleensä max 5 min kerrallaan mutta tulevat kohta uutena aaltona. Seisoessani kipuaallon aikana joudun monesti nojaamaan seinään ja oloni on kuin synnyttävällä vaikken siitä todellisuudessa mitään tiedäkkään :D
      Kipujeni vuoksi hankkiuduin gynelle, muttei siellä löytynyt oikeastaan mitään. Määräykseksi sain vain kokeilla josko auttaisi syödä 2 tai 3 liuskaa pillereitä putkeen. Gynekäynnistä on vasta vajaa kuukausi enkä vielä tiedä onko neuvosta mitään hyötyä. Kuinka kauan sulla Myoomako17 meni et alko tuntuu et usean liuskan syönnistä on hyötyä?
      En tiiä oliko tästä sepustuksesta mitään hyötyä, mutta kerroinpahan kumminkin..

      • Myoomako17

        Hei! Olen näitä uusimpia syönyt neljä liuskaa putkeen ihan vaan siksi, että ei tarvitse kestää kamalia kuukautisia niin usein, koska ne sitä on vieläkin pillereistä huolimatta. Eli taisin aloittaa ihan neljällä liuskalla eli kyllä ne jo siinä vaiheessa pitäisi vaikuttaa :D Mutta voi myös olla, että Mercilon ei toimi sinullekaan, eli voithan aina kokeilla toisen merkkisiä pillereitä. Minusta nuo kipusi kuulostavat melko vakavilta ja jos olet endometrioosiin perehtynyt, niin yhdyntäkivut vaikuttaisi olevan aika yleinen oire. Jos mahdollista niin itse menisin ainakin toiselle gynelle noiden oireiden kanssa, koska voihan olla, että tämä gyne millä kävit oli niitä terveysalan eksperttejä, joita ei hirveästi kiinnosta. Toivon, että olet ainakin jollekkin läheisellesi kertonut, jottei sinun tarvitse olla yksin asiasi kanssa. Mutta suosittelen, että menet toiselle gynekologille, yksityisellä voisi teettää kaikki mahd. testit (jos vaan pystyy maksamaan) jotta saisit vaivaasi selvyyttä. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe