Apua mikä häntä vaivaa??

Mitätehdä!!

Hei! Täällä on yksi hämmentynyt ihminen, joka tarvitsisi pikaisesti apua! Eli minulla on eräs ystävä, jonka kanssa olen tuntenut ala-asteelta lähtien. Hänelle on kehkeytynyt outo ominaisuus esim: Jos jollakin toisella menee hyvin : henkilö on mennyt kihloin, yrittää tämä ystäväni "laittaa paremmaksi" eli siis väittää, että oma kumppani on juuri ehdottanut naimisiin menoa jne.. Kokoajan hänellä on PAKKO MENNÄ PAREMMIN KUIN MUIlla, se on suorastaan pakkomielle & jos joku toteaa läheisensä kuolleen jne.. Tällä ystävälläni menee vielä huonommin: hänelle on tapahtunut jotain vielä kamalampaa tms.. Toinen asia on jatkuva VALEHTELEMINEN! On kehittänyt mitä ihmeellisimpiä tarinoita yhteiselle ystävällemme: Hänet on omiensanojensa mukaan: Raiskattu ollessaan 10v , sairastanut syöpää 12vuotiaana , sairastanut anoreksiaa 15vuotiaana & kuulemma ammattikoulun 2 vuonna sairastanut keuhkokuumeen! Tiedämme muiden ystäviemme kanssa nämä asiat valeiksi, sillä jokaiselle kerralla kun hän kertoo näistä tapahtumista, yksityiskohdat muuttuvat radikaalisti : Hän on kertonut keuhkokuume-tarinansa useana eriversiona, joissa on sairastanut sen yläasteella, ammattikoulun 1 vuonna jne.. Kuitenkin hän on sairastanut vain kerran keuhkokuumeen omien sanojensa mukaan! Miksi hänen on pakkovalehdella, vaikka kertomukset huomaa heti valeiksi?

6

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ononmgelma

      Miten olisi jos puhuisitte tästä hänen vanhemmilleen/jollekkin muulle hänen sukulaiselleen ja kysyisitte hänen taustoistaan, onko päässyt psykiatrin vastaanotolle vai eikö ole vielä uskaltanut edes hakea apua pakkomieleensä valehdella. Sitten voisitte pyytää kaverianne jonnekkin missä kokoonnutte ja kerrotte hänelle hänen valehtelustaan rehellisesti ja miltä se teistä tuntuu, antakaa hänen ymmärtää se kumminkin, että toivotte hänen hakevan ja saavan apua tähän. Näyttäkää että haluatte hänelle vain hyvää.

    • MitäTehdä?

      Kiitos vastauksestasi! Olen itsekin tuota miettinyt, että olisiko taustalla jotain psyykkistä ongelmaa? Tosiaan hänen on aivan pakko saada huomiota keinolla millä hyvänsä & keksii mitä ihmeellisimpiä tarinoita sitä saadakseen... Hänellä on poikaystävä joka tukee häntä parhaansa mukaan & yrittää auttaa, mutta... Huonolla menestyksellä.... Nuorempana luulin, että se kuuluu vain teini-ikään, tuo hänen käytöksensä, mutta nyt kun ikää on (jo) 20v rupean olemaan aidosti huolissani.

    • MitäTehdä

      Lisätään vielä sen verran, että tämän ystäväni perhe on "snobi-perhe", ja hänen äitinsä mukaan hänen "pikku-Sannassa" ei ole mitään vikaa/ on äitinsä mielestä täydellinen tytär, tosin kukaan ei varmaan millään tahdo uskoa lapsestaan mitään negatiivista? Olisi kyllä hyvä,jos perheessäkin huomattaisiin tämä hänen ongelmansa, tai ehkä on huomattu, muttei siihen haluta puuttua! Hänen äitinsä ei siedä minua juurikaan, koska olen " köyhemmistä oloista", joten minun sanani ei paljoa paina..

    • MitäTehdä??

      Up!! Apua kaipaisin edelleen!

    • sittisontinen

      Kuulostaa tutulta. Mulla on ollu ainanki yksi ystävä joka teki tota alituiseen, mutta en pystyny siihen mitenkään vaikuttaan vaikka suoraan sanoin asioista. Muistaakseni aloin sitten vaan oleen kertomatta omia juttuja kun siitä ei koskaan seuranu mitään hyvää, en muista oisko suuttunu kun en enää huomioinu häntä samalla tavalla ja se tietenkin tulkittiin niin että olen hänelle kateellinen.

      Mutta vielä läheisempi kokemus tällasesta mulla on oman äidin kanssa. Hän on osoittautunut narsistiseksi persoonaksi,johon hänen tapauksessaan tuollaset liiottelut kuuluu asiaan. Narsisti kokee olevansa muita ylempänä, kokee ansaitsevansa kaikkien jakamatonta huomiota kaiken aikaa ja kokee jopa olevansa marttyyri. (Tämmänen mun oma pikanen ympäripyöreä tulkkaus)
      Ihminenhän voi olla totaalinen narsisti tai vain omata narsistisia piirteitä köyröksessään. En tiedä voisko näin olla sun ystävän tapauksessa, mutta oli niin tutun kuulosta että oli pakko avata sanainen arkku:)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe