Häätö ja enimmäisvuokra?

hieman kiire.. :(

Hei vaan kaikki, ensiksi tulisin varoitta kaikki että tämä ruotsinkiellinen mies ei kirjoittelee kovin hyvin suomeksi, tovottavasti löytyy nyt hyviä neuvoja ja nopeasti koska täällä on hieman hätäinen tilanne.

Käräjiltä tuli vihdoinkiin se ihana kirje että vuokrasopimuksen on purettu ja tulisin muuta pois välittömästi, tämä vain sen takia että sossu oli aiemmin kesällä laiminlyönyt maksamaan lainmukaiset tuet joten 2kk vuokrat jäi sitten maksamatta koska nuo n. 300€/kk asumistuet kelalta jouduin käyttä ruokaostokseen ym.
Olen myös ymmärtänyt että lait ja säänöt on sossun puolella että jos nyt otan pikalainaa niin sossu ei tarvitse maksa mitään koska he katsoo että jahaa hänellä on sittenki raha tilillä ja tämä poistaa automatisesti sossun velvollisuus, joten näyttää siltä vaika tahto olisi ja kerätät rahat ja saada vuokrat maksettu ennen varsinainen häätö niin se ei ole kannattava, vai miten on?
Tarkoituksen on videä sossu oikeuteen, mutta oikeusaputomistolla on sen verran jono että ei ehdi saada mitään apu aikaiseksi, minulla on varattu aika vasta 3 viikon päästä mutta häätö tulee jo seuraava perjantaina.

Niin, uusi asunto pitäisi nyt hakea, ja nopeati löytyy esim. netti-oikotien kautta mutta kalliitta ovat, joten miten sossu suhtaudu asiaan jos vuokra on liian korkea koska nyt on pakko nopeasti saada uusi asunto.

15

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hieman kiire.. :(

      Semmoinen toinen mielenkiintoinen seikka ja kysymys on missä vaiheessa tulee merkintä maksuhäiriöstä?
      Asia on myös näin että jos tämäkin tulee nopeast vastaan niin nopeasti pitäisi saada asuntoa jostain muuten maksuhäiriön merkinnät saataa vaikuta asunnon saanti hunosti, vai miten on?

    • ----.----

      Millä maksat vuokravakuuden uuteen asuntoon? Se on 1-3 kk:n vuokraa vastaava summa.

      Toinen asia on, että jotkut vuokranantajat haluavat edellisen vuokranantajan yhteystiedot ja sitä kautta he saavat kuulla häädöstä. Ei niin vakuuttava alku.

      • hyviä kysymyksiä

        -----------------------------.-----------------------------


    • kuka vuokraisi

      Nyt joudut majoittumaan sukulaisten tai hyvien ystävien luokse. Sinun historiallasi ei vuokra-asuntoa hevin löydy. Kuka vuokraisi sellaiselle, joka jättää vuokrat maksamatta? Ei niin hulluja ole!

    • för helvete

      Juu ei onnistu, et tule saamaan vuokra-asuntoa. Vika ei ole sinun vaan sossun, mutta kukaan vuokranantaja ei jää kuuntelemaan kenessä on syy.

    • aimo loinen

      Pääkaupunkiseudulta vuokra-asuntoa ei välttämättä saa vaan voi joutua jopa kadulle, mutta kehäkunnissa ja kauempana tilanne on paljon helpompi, eli jos omasta kunnasta ei löydy sossun kautta asuntoa, niin katso lähikunnista.

      Vuokra-asunnon saaminen ei ole ihan niin vaikeaa kun annetaan ymmärtää. Luottotiedottomillekin vuokrataan, kun onnistuu vakuuttamaan, ettei se vaikuta itse vuokrasuhteeseen. Sossu maksaa vuokrat, joten mitään riskiä ei ole.

      En ole koskaan ymmärtänyt, miksi luottotiedottomuus vaikuttaisi jotenkin erityisesti siihen, että sossupummi jättäisi vuokrat maksamatta. Paljon isompi riski on matalapalkka-alalla työskentelevillä, joilla raha voi oikeasti loppua.

      Yleensä yksityisiltä vuokratessa aika ratkaisevaan rooliin nousee kotivakuutus. Minäkin tajusin hankkia sen vasta nyt "viime tingassa" päivää ennen kun luottotiedot meni. :)

      Luottotiedot menevät, kun ulosotto on yrittänyt periä velkoja ja palauttanut ne velkojalle varattomuusesteellä. Yksityiset velat menevät oikeuden kautta velkomustuomiona, suoraan perittävät saatavat suoraan ulosottoon.

      • tiito

        Pohjolasta saa luottotiedotonkin kotivakuutuksen


      • ihan selvä juttu

        "En ole koskaan ymmärtänyt, miksi luottotiedottomuus vaikuttaisi jotenkin erityisesti siihen, että sossupummi jättäisi vuokrat maksamatta."

        Luottotiedottomuus on osoitus siitä, että kyseinen henkilö toisinaan jättää taloudelliset velvoitteensa hoitamatta. Tällaisen henkilön haluun tai kykyyn maksaa vuokraa ei voi eikä pidä luottaa.


      • kuhan kysyn
        ihan selvä juttu kirjoitti:

        "En ole koskaan ymmärtänyt, miksi luottotiedottomuus vaikuttaisi jotenkin erityisesti siihen, että sossupummi jättäisi vuokrat maksamatta."

        Luottotiedottomuus on osoitus siitä, että kyseinen henkilö toisinaan jättää taloudelliset velvoitteensa hoitamatta. Tällaisen henkilön haluun tai kykyyn maksaa vuokraa ei voi eikä pidä luottaa.

        Miksi päätit tulla avautumaan tänne, jonne itselläsi ei asiaa ole? Oletko kaksinaismoralisti?


      • ihan selvä juttu
        kuhan kysyn kirjoitti:

        Miksi päätit tulla avautumaan tänne, jonne itselläsi ei asiaa ole? Oletko kaksinaismoralisti?

        Täällä saa kommentoida ja tehdä aloituksia kuka haluaa. Mutta ehkä parempi olla avautumatta enempää.


    • rottaaaa

      Maksuhäiriömerkintöjen markkina-arvo on aika matala. Niillä voidaan arvioida lähinnä tapauskohtaisesti, millainen henkilö on, mutta koska maassa ei ole positiivista luottotietorekisteriä, kertoo tuo vain toisen puolen. Merkittävä osa luottohäiriöistä johtuu markkinoiden ja järjestelmän joustamattomuudesta.

      • klönbv

        Maksuhäiriömerkintä kertoo varmuudella sen, että henkilöllä on vaikeuksia raha-asioiden hoidossa. Syyt siihen eivät tietysti näy, mutta sillä ei ole merkitystä, vaan sillä, että vaikeuksia on.


    • kysyn vaan

      Kuulostan varmaan kylmältä, mutta miksi tämä aloitus kuulostaa provolta ?
      Kenties siksi, että se on sitä. Silti myös sanon, että ilman kaikkia tietoja on
      vaikea mitään päätelmää asiassa tehdä.

      • pappaapapaapppapaapa

        ei ole provo


    • sivusta seuraaja

      Kuka vuokranantaja on nykyään niin tyhmä ettei ota vuokralaisesta selvää. Luottotietojen tarkistaminen on tätäpäivää. Useita asuntoja saatetaan sellaiseen kuntoon, ettei vakuudet riitä. Sossukaan ei maksa vuokralaisen aiheuttamia remontteja, korkeintaan vakuuden verran. Kuten yksi vuokranantaja tuumasi "Jos ei osaa asua ihmisten lailla, asukoon vaikka metässä".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1642
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1369
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1076
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      838
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      713
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe