Kolminaisuusoppi helluntalaisuudessa

Petterin ajatuksia

Kolminaisuusoppi ovat luonteeltaan sellainen, joita ei voida järjellä ymmärtää eikä johdonmukaisesti todeksi selittää. Trinitaarit puhuvatkin avoimesti "salaisuudesta" (mysterion, mysteeri), jota ei voida järjellä ymmärtää eikä käsittää, vaikka he samanaikaisesti väittävät, että heidän oppinsa ei ole kuitenkaan "järjenvastaista" (he yrittävätkin selittää sitä tuhansin eri sanoin järjelliseksi ja johdonmukaiseksi opiksi siinä onnistumatta). Nämä opit pitää vain "uskoa", vaikka niitä ei voida järjellisesti ymmärtää, sillä niihin ovat kirkon isät ja "kaikki kristityt" aina uskoneet ja niitä totena pitäneet. Tämä on itse asiassa epätosi väite, sillä jo apostolien ajoista lähtien on ollut olemassa eriäviä mielipiteitä, eikä edes apostolien ja Herran Jeesuksen kannasta olla oltu yksimielisiä tässä asiassa.

Koska edes korkeasti oppineet teologit eivät voi selittää järjellisesti kolminaisuusoppia niin miten voisi olla oikein vaatia rivikristittyjä tunnustamaan todeksi heidän epäjohdonmukaisia tulkintojaan? Kun otamme vielä huomioon sen, että useimmat meistä ovat kuulleet pelkästään trinitaarien selityksiä ja opetuksia jo äidinmaidosta lähtien, niin ei ole ihme, jos näistä isiltä perityistä opin näkemyksistä on vaikea päästä irti ja kasvaa niistä eroon.

Miten trinitaarit suhtautuvat minuun nyt, kun olen hylännyt tai hylkäämässä Jeesuksen pre-eksistenssinkin sen lisäksi, että kiellän Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen yhdenvertaisuuden (valta ja majesteetti: että kaikki kolme ovat kaikkivaltiaita absoluuttisesti eikä vain suhteessa luotuihin olentoihin, mutta että heidän keskellään vallitsee hierarkia)? Minä olen trinitaarien mielestä ollut joko alusta asti valheveli tai sitten olen luopunut tai luopumassa elävästä Jumalasta ja Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta, niin että minä menetän tai olen menettänyt iankaikkisen elämän ja joudun ikuiseen piinahelvettiin (tai kuolen iankaikkisen kuoleman ja tuhoudun lopullisesti, mikä on mielestäni oikea tulkinta synnin iankaikkisesta rangaistuksesta).

Onko sitten niin, että mielen muuttaminen opillisessa asiassa (esim.Jeesus jumaluus-opissa) on osoitus siitä, että joku on luopumassa Herrasta tai kääntymässä tuhoon johtavalle tielle? Vai onko niin, että pysyminen isiltä perityissä opeissa on osoitusta väärästä mielenlaadusta Jumalan edessä, kun Jumala osoittaa sanansa ja palvelijoidensa sanan opetuksen kautta heidän olleen väärässä? Eikö pikemmin niin, että ensimmäinen ajatus on totuudellinen ja hyvältä kuulostava, ja osoittaa Kristuksen seuraajan jaloa mielenlaatua, mutta jälkimmäinen tapa suhtautua asioihin osoittaa paatumusta ja Jumalan lapselle vierasta mielenlaatua? Uskossa kasvaminen ja pyhitys on prosessi, jonka aikana opimme erottamaan hyvän ja pahan, totuuden ja valheen, niin että valitsemme hyvän ja hylkäämme pahan, valitsemme totuuden ja hylkäämme valheen.

Pahimpia ihmisiä kristittyjen keskellä ovat ne paikalleen jämähtäneet ihmiset, jotka eivät kyseenalaista isiltä oppimiaan opetuksia ja perinteitä vaan pitävät niistä sokeasti kiinni. He etsivät Raamatusta tukea sen ulkopuolelta oppimilleen näkemyksille ja opin kappaleille sen sijaan, että etsisivät Raamatusta sen alkuperäistä opetusta ja sanan merkitystä. Kun Raamattua luetaan väärällä mielellä siten, että ei pidetä erehtymistä mahdollisena vaan uskotaan sokeasti katolisten isien tai muiden apostolien jälkeen eläneiden ihmisten tulkinnat Raamatusta, niin silloin ei voida muuttaa mieltä ja korjata erehdyksiä, jos ollaan oltu väärässä Raamatun tulkinnan suhteen. Nämä paikalleen jämähtäneet ihmiset ovat pahimpia kristittyjen keskuudessa eikä heidän kanssaan ole mahdollista käydä vuorovaikutteista, hedelmällistä ja rakentavaa keskustelua. He ovat juuri niitä, jotka tuomitsevat eri tavalla uskovia "kadotuksen lapsiksi" heidän erilaisen opillisen näkemyksensä vuoksi, vaikka sellaisen tuomion esittämiselle on hyvin vähän raamatullisia perusteita, jos on ollenkaan.

49

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Petterin ajatuksia

      Kenellä on kiinnostusta keskustella asiasta ilmaan riitta?

    • ketään ei kiinnosta

      Mitä siinä on keskusteltavaa ?

      en ole edes pikkuisena nähnyt asiassa minkäänlaista ongelmaa, saatikka aikuisuuten kasvaneena.

      Isä, Poika ja Pyhä Henki.

      siinä he ovat ja pysyvät vaikka jauhatte sitä ylösottoon asti.

      Uskovilla luulis olevan tarpeelisempaakin keskusteltavaa, vaikkapa siitä, kuinka saaha suomen viismiljoonaa kääntymätöntä pakanaa pelastukseen sisälle.

      Luterilainen kirkko ei tee asialle mitään eikä sitä edes kiinnosta koko aihe.

      lestadiuksia asia eikiinnosta, heille on tärkeintä pysyä yhteisessä ristillisessä rakkaudessa, jonka määristystä ei kukaan tiedä mitä se on.
      vapaat suunnat sekoilee kirkkonsa ja kaikenmailman karismaleikkien kanssa.

      kuka siis julistaa evankeliumin?

      • Petterin ajatuksia

        Se, joka on erehtynyt, saa muuttaa mielensä ja hylätä virheellisen opetuksen, mutta jos joku ei ymmärrä sitä, mikä totta ja oikein on, ei häneltä voida vaatia jonkin tulkinnan puolelle ja muita tulkintoja vastaan asettumista. Sanoutukaamme sen vuoksi irti kaikesta riidasta ja turhista väittelyistä ja kinasteluista ja muiden kristittyjen tuomitsemisesta pelkän opillisen ymmärryksen perusteella, että meille ei kävisi niin kuin luulemme eri tavalla kanssamme uskoville käyvän. Jumala ei tahdo meidän uskovan järjettömyyksiä ja ristiriitaisia oppeja, vaan kehottaa pikemmin sanoutumaan niistä irti. Jumalan seurakunnassa ei tulisi riidellä tästä asiasta vaan siitä tulisi keskustella sävyisästi ja rakkauden hengessä, tai vaieta siitä kokonaan, jos järjestys ja rauha eivät säily.

        Se on parasta puhua Jumalasta samalla tavalla ja samassa merkityksessä ja samassa asiayhteydessä kuin Raamatussa on puhuttu. Vältymme siten virheellisten tulkintojen ja harhaoppien levittämiseltä. Karttakaamme sen tähden Raamatun ulkopuolisia uskontunnustuksia koskien jumaluusoppia ja sanan selityksiä, joissa jumaluus-oppi on muotoiltu lauseina, jotka eivät ole suoraa ja puhdasta Jumalan sanaa. Vaikka nämä opin muodostelmat voivat olla totta, ei niitä tulisi virheettömänä tulkintana levittää, eikä toisia sillä tavalla opettaa, eikä vaatia muilta samanlaista opillista ymmärrystä ja uhkailla ikuisella rangaistuksella eri tavalla uskovia.

        Ketään ei pitäisi erottaa pyhien yhteydestä, jos hän ei aiheuta riitoja ja erimielisyyttä, vaan rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään ja Jumalaa yli kaiken, vaikka hän olisi eriä mieltä jostakin Kristuksen opin alkeisiin kuuluvassa asiassa. Uhkailemalla ja pelottelemalla saadaan tehtyä lisää uhkailijoita ja pelottelijoita, mutta Jumala tahtoisi tehdä meistä rauhan tekijöitä ja laupeuden astioita, jotka
        rakastavat totuudessa kaikkia uskovia tunnustuksesta ja kirkon jäsenkirjasta riippumatta, kunhan vain vaellamme samassa hengessä ja pyrimme rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen. Sellaista vastaan ei ole laki ja siten elävät pelastuvat monilta vihollisen juonilta ja salakavalilta eksytyksiltä.


      • Petterin ajatuksia

        Kun Jeesus julisti evankeliumia, ei hän maininnut mitään omasta pre-eksistenssistään tai jumaluudestaan. Hän kehotti sen sijaan ihmisiä tekemään parannuksen eli muuttamaan mielensä ja hylkäämään syntinsä. Hän kertoi sen lisäksi olevansa se Kristus, josta profeetat olivat ennustaneet. Kristuksen tulemus liittyy profeettojen ennustuksessa hyvin läheisesti ns. messiaaniseen aikakauteen, jolloin Jumalan valitsema kuningas hallitsee maan päällä Israelia ja nostaa sen entiseen loistoonsa, vapauttaa sen vihollisten ikeestä ja orjuudesta.

        Kun Jeesus antoi opetuslapsilleen lähetyskäskyn, ei hän käskenyt heitä julistamaan, että hän olisi Jumala. Vaikka Tuomas ainoana apostolien joukossa sanoi Jeesuksen edessä "Minun Herrani ja minun Jumalani!" ei Kristus lähettänyt apostoleja julistamaan hänen jumaluuttaan. Tässäkin Johanneksen evankeliumin kohdassa asiayhteydestä käy selvästi ilmi, että Jeesus piti Isää omana Jumalanaan ja meidän Jumalanamme, eikä tehnyt itsestään yhdenvertaista tai samankaltaista Jumalaa kuin Isä on. (Joh 20:17-31) Jeesus ei sanonut, että hän on "Herra ja Jumala", eikä vahvistanut sellaista väitettä, vaan sanoi, että Tuomas uskoi hänen nousseen ylös kuolleista, koska tämä näki hänet ylösnousseena; autuaita olisivat ne, jotka uskoisivat, vaikka eivät näkisi.

        Tuomaan sanat voidaan ymmärtää siten, että hän näki ylösnousseessa kristuksessa asuvan Isän Jumalan vasta tässä vaiheessa; ei aiemmin, vaikka Jeesuksen mukaan Isän olisi voinut tunnistaa asuvan hänessä jo aiemmin. (Joh 14:1-11, On myös mahdollista, että Tuomas ei tarkoittanut sanoillaan Jeesuksen olevan hänen Jumalansa ja herransa vaan huudahti hämmästyksestä ja kohdisti sanansa näkymättömälle isälle; riippuen siitä, mitä aramean tai hepreankielen sanoja Tuomas käytti, voitaisiin nähdä, tarkoittiko hän Jeesusta vai isää Jumalaa näillä sanoillaan, koska ihmisestä ja myös messiaasta on käytetty aina "herraa" tarkoittavan sanan "adon" muotoa "adonii" – "herrani" – ei koskaan "adonai", jota on käytetty vain isästä Jumalasta. Mieleeni nousi nämä ajatukset.


      • Simelius

        Sen verran ihmisiä ainakin kiinnostaa että tuomitaan toisinajattelijat Jumalan valtakunnan ulkopuolelle - siis ne jotka kyseenalaistavat tämän kolminaisuusopin.


      • Petterin ajatuksia
        Simelius kirjoitti:

        Sen verran ihmisiä ainakin kiinnostaa että tuomitaan toisinajattelijat Jumalan valtakunnan ulkopuolelle - siis ne jotka kyseenalaistavat tämän kolminaisuusopin.

        Likemmäs 1600 vuotta ovat trinitaarit kiduttanut ja murhannut lähemmäs miljoona toisin ajattelevia.


      • Petterin ajatuksia kirjoitti:

        Kun Jeesus julisti evankeliumia, ei hän maininnut mitään omasta pre-eksistenssistään tai jumaluudestaan. Hän kehotti sen sijaan ihmisiä tekemään parannuksen eli muuttamaan mielensä ja hylkäämään syntinsä. Hän kertoi sen lisäksi olevansa se Kristus, josta profeetat olivat ennustaneet. Kristuksen tulemus liittyy profeettojen ennustuksessa hyvin läheisesti ns. messiaaniseen aikakauteen, jolloin Jumalan valitsema kuningas hallitsee maan päällä Israelia ja nostaa sen entiseen loistoonsa, vapauttaa sen vihollisten ikeestä ja orjuudesta.

        Kun Jeesus antoi opetuslapsilleen lähetyskäskyn, ei hän käskenyt heitä julistamaan, että hän olisi Jumala. Vaikka Tuomas ainoana apostolien joukossa sanoi Jeesuksen edessä "Minun Herrani ja minun Jumalani!" ei Kristus lähettänyt apostoleja julistamaan hänen jumaluuttaan. Tässäkin Johanneksen evankeliumin kohdassa asiayhteydestä käy selvästi ilmi, että Jeesus piti Isää omana Jumalanaan ja meidän Jumalanamme, eikä tehnyt itsestään yhdenvertaista tai samankaltaista Jumalaa kuin Isä on. (Joh 20:17-31) Jeesus ei sanonut, että hän on "Herra ja Jumala", eikä vahvistanut sellaista väitettä, vaan sanoi, että Tuomas uskoi hänen nousseen ylös kuolleista, koska tämä näki hänet ylösnousseena; autuaita olisivat ne, jotka uskoisivat, vaikka eivät näkisi.

        Tuomaan sanat voidaan ymmärtää siten, että hän näki ylösnousseessa kristuksessa asuvan Isän Jumalan vasta tässä vaiheessa; ei aiemmin, vaikka Jeesuksen mukaan Isän olisi voinut tunnistaa asuvan hänessä jo aiemmin. (Joh 14:1-11, On myös mahdollista, että Tuomas ei tarkoittanut sanoillaan Jeesuksen olevan hänen Jumalansa ja herransa vaan huudahti hämmästyksestä ja kohdisti sanansa näkymättömälle isälle; riippuen siitä, mitä aramean tai hepreankielen sanoja Tuomas käytti, voitaisiin nähdä, tarkoittiko hän Jeesusta vai isää Jumalaa näillä sanoillaan, koska ihmisestä ja myös messiaasta on käytetty aina "herraa" tarkoittavan sanan "adon" muotoa "adonii" – "herrani" – ei koskaan "adonai", jota on käytetty vain isästä Jumalasta. Mieleeni nousi nämä ajatukset.

        >>>Kun Jeesus julisti evankeliumia, ei hän maininnut mitään omasta pre-eksistenssistään tai jumaluudestaan.


      • Petterin ajatuksia kirjoitti:

        Likemmäs 1600 vuotta ovat trinitaarit kiduttanut ja murhannut lähemmäs miljoona toisin ajattelevia.

        Olisi kiva tietää lähteet. Mistä noin tarkat luvut, "lähes miljoona"?


      • Petterin ajatuksia
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Kun Jeesus julisti evankeliumia, ei hän maininnut mitään omasta pre-eksistenssistään tai jumaluudestaan.

        Vaikka Kristus oli Jumalan mielessä, aivoituksissa ja suunnitelmissa jo ennen maailman perustamista, ei se todista sitä, että Jeesus olisi ollut henkilönä olemassa jo ennen sitä, ikuisesti Isän tykönä olleena Jumalan poikana. Raamatun sanoman idea on siinä, että Jumala on suunnitellut pelastuksen Kristuksen kautta jo ennen maailman perustamista. (Efe 1:1-14; 2Tim 1:9) Jeesus on ollut Jumalan mielessä jo ennen kuin hän loi tämän maailman. Siksi puhutaan Jeesuksesta ikään kuin pre-eksistenttisenä henkilönä, vaikka Jeesus syntyi vasta neitsyt Mariasta, eikä häntä ollut olemassa sitä ennen. Näin olen nyt taipuvainen uskomaan, koska todistusaineisto on paljon vahvempi tämän tulkinnan puolesta ja Jeesuksen pre-eksistenssin kieltävä tulkinta on paljon johdonmukaisempi kuin sen hyväksyvä tulkinta.

        "Ja nyt, Isä, kirkasta sinä minut tykönäsi sillä kirkkaudella, joka minulla oli sinun
        tykönäsi, ennen kuin maailma olikaan." (Joh. 17:5)

        Jeesus pyysi Isään kirkastamaan hänet sillä kirkkaudella, joka hänellä oli Isän luona jo ennen kuin maailma olikaan. Tätä on pidetty varmana todisteena siitä että Jeesus on ollut olemassa.On kuitenkin mahdollista tulkita Jeesuksen sanat siten, että hänellä oli kirkkaus Jumalan luona "Isän mielessä" jo ennen maailman perustamista, hänen suunnitelmissaan. Jeesuksen ei ole siis tarvinnut
        olla pre-eksistenttinen, jotta hänellä on voinut olla kirkkaus Isän tykönä ennen maailman luomista. Jeesus on antanut saman kirkkauden opetuslapsilleen, joka hänellä on ollut Isän luona ja jonka Isä on antanut hänelle. (Joh. 17:22) Se, että pojalla on ollut kirkkaus Isän tykönä ennen maailman perustamista, ei siis todista Jeesuksen pre-eksistenssiä, niin kuin se kirkkaus ei todista opetuslastenkaan pre-eksistenssiä.

        Jeesus sanoi useaan otteeseen, että hän on laskeutunut (tullut alas) taivaasta ja että hän ei ole maailmasta. Mutta hän sanoi myös sellaista, että opetuslapset eivät ole tästä maailmasta. (Joh 17:14, 16) Se, että joku ihminen "ei ole maailmasta", ei todista hänen pre-eksistenssiään. Opetuslapset olivat ihmisiä, jotka saivat alkunsa äitinsä kohdussa eivätkä he olleet tulleet alas taivaasta, vaikka eivät "tästä maailmasta" olleetkaan. Tämä sanonta on hengellinen ilmaisu, jolla kuvataan sitä, kumman oma joku on: saatanan vai Jumalan.

        Isä on rakastanut Jeesusta jo ennen maailman perustamista. (Joh. 17:24) Se, että Isä on rakastanut poikaansa ennen tämän syntymää ja maailman perustamista ei todista hänen poikansa olleen olemassa jo silloin. Jumala näkee asioita edeltä ja ennustaa tulevaiset. Niinpä hän on tehnyt pelastussuunnitelman jo ennen maailman perustamista ja nähnyt edeltä Kristuksen, joka oli syntyvä
        "vaimosta". (vrt. 1Moos. 3:15) Jeesuksen ei ole tarvinnut olla olemassa ennen maailman perustamista, jotta Isä olisi voinut rakastaa häntä.

        Jumala oli valinnut profeetta Jeremian jo ennen kuin hän oli syntynyt. Tämä ei tarkoita sitä, että Jeremia olisi ollut olemassa ennen syntymistään. (Jer. 1:5)
        Jumala valitsi Paavalin hänen äitinsä kohdussa apostoliksi. (Gal 1:15) Tässäkin on kyse profetiasta, joka odotti täyttymystään. Jumala näki Daavidin kaikki päivät ja hänet ennen kuin Daavid edes syntyi. (Psa 139) Tässäkin on kyse profetiasta; Daavid ei ollut olemassa ennen kuin sikisi äitinsä kohdussa ja syntyi äidistään.

        Jeesuksen ns. pre-eksistenssistä kertovat kohdat voidaan tulkita samalla tavalla.
        "Minä olen lähtenyt Isästä ja tullut maailmaan; jälleen minä jätän maailman ja
        menen Isän tykö." (Joh 16:28) Jos on aina kuullut vain sellaista opetusta, että Jeesus on ollut Isän tykönä ennen maailman perustamista ja on tullut Isän luota taivaasta alas maailmaan, ja on inkarnoitunut "jumala", niin tällaisia kohtia pitää väistämättä todistuksena Jeesuksen pre-eksistenssistä ja jumaluudesta. Tätä
        asiaa on pidetty niin varmana kristillisenä totuutena, että sitä ei edes kyseenalaisteta. Syytä kyseenalaistamiseen ehkä kuitenkin olisi?

        "(Lähtenyt) Isästä" ("isän luota" eli kreikaksi "para ek tū patros/ theu") ei todista välttämättä sitä, että Jeesus on ollut fyysisesti tai persoonana Isän tykönä ennen maailman perustamista. Myös Johannes kastaja "lähti Jumalan tyköä" eli "oli Jumalan lähettämä". (Joh. 1:6 "para theu") Hän ei ollut silti pre-eksistenttinen.
        Jokainen Jumalan lapsi on oppinut Jumalalta ja tulee Jeesuksen tykö. (Joh 6:45) Tässä on sama kreikankielen rakenne "para tū theu", joka on suomeksi "Isän luona/ luota". Me emme ole olleet silti Isän tykönä taivaassa, vaikka olemme oppineet häneltä. Tällaisilla sanonnoilla ei siis voida aukottomasti todistaa Jeesuksen pre-eksistenssiä.


      • Petterin ajatuksia
        jumalan_pete kirjoitti:

        Olisi kiva tietää lähteet. Mistä noin tarkat luvut, "lähes miljoona"?

        "From the birth of Popery in 606 to the present time, it is estimated by careful and credible historians, that more than 50 millions of the human family, have been slaughtered for the crime of heresy by popish persecutors, an average of more than forty thousand religious murders for every year of the existence of popery."
        "History of Romanism," pp. 541, 542. New York: 1871.

        Papal Rome has shed the blood of 50 millions of Christians in Europe!
        -- The Roman Catholic Religion viewed in the light of Prophecy and History, New York, Charles K. Moore, 1843, page 60.

        Googla tällä: Estimates of the Number Killed by the Papacy

        Minä sanoin lähes miljoona mutta se olikin 50 miljoona.


    • > Trinitaarit puhuvatkin avoimesti "salaisuudesta" (mysterion, mysteeri), jota ei voida järjellä ymmärtää eikä käsittää, vaikka he samanaikaisesti väittävät, että heidän oppinsa ei ole kuitenkaan "järjenvastaista"<

      Niin, kyllä tämä oppi on kyllä jären mysteeri.
      Ajatelkaapa heidän oppiaan.
      JUMALAN Poika JEESUS Kristus on heidän oppinsa mukaan ,-myös JUMALA ,- myös Isä,.- myös Poika.

      • Petterin ajatuksia

        Kristuksen ruumiiseen mahtuu monia eri tulkintoja ja mielipiteitä, joista tulee voida keskustella vuorovaikutteisesti, hedelmällisesti ja rakentavassa rakkauden hengessä, totuutta unohtamatta. Kukaan todellinen Jeesuksen opetuslapsi ei usko tahallaan väärin tässä tai missään muussakaan opillisessa asiassa. Vilpittömän opillisen erehdyksen saa vielä anteeksi, mutta tahallista väärien tulkintojen levittämistä "ehdottoman varmana Jumalan sanan totuutena" ei ehkä anteeksi saa: ei tässä eikä tulevassa maailmassa. Tämä siitä syystä, kun trinitaarien suuri ylimielisyys, ylpeys, liika itsevarmuus ja liian ankara muiden uskovien tuomitseminen ajatuksissa ja sanoissa voi olla syntiä, jota Jumala ei enää läpi sormien katsokaan.


      • Petterin ajatuksia kirjoitti:

        Kristuksen ruumiiseen mahtuu monia eri tulkintoja ja mielipiteitä, joista tulee voida keskustella vuorovaikutteisesti, hedelmällisesti ja rakentavassa rakkauden hengessä, totuutta unohtamatta. Kukaan todellinen Jeesuksen opetuslapsi ei usko tahallaan väärin tässä tai missään muussakaan opillisessa asiassa. Vilpittömän opillisen erehdyksen saa vielä anteeksi, mutta tahallista väärien tulkintojen levittämistä "ehdottoman varmana Jumalan sanan totuutena" ei ehkä anteeksi saa: ei tässä eikä tulevassa maailmassa. Tämä siitä syystä, kun trinitaarien suuri ylimielisyys, ylpeys, liika itsevarmuus ja liian ankara muiden uskovien tuomitseminen ajatuksissa ja sanoissa voi olla syntiä, jota Jumala ei enää läpi sormien katsokaan.

        Se on totta, minkä voi myös havainnoida, miten kolminaisuusoppiin / Jeesus on myös JUMALA ja Isä, niin nämä ihnmiset näkevät tämän tosissaan ja vilpittömästi.

        Itse näen ja uskon, miten juuri näiden ihmisten mieltä / näkökykyä on ohjannut joku muu taho kuin Pyhä Henki. Ihmisen mielikuvien ohjaaminen on niin monitahoinen asia, jottei ihminen itse edes tunnista tätä itsessään.

        Mutta, mikä JUMALAN todisttukseen Pojastaan tulee, niin tämän ymmärtää vaikka koulujakäymätön ihminenkin. Niin, yksinkertaista se on ja siten kaikki mysteerit on kaukaista asiaa.

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.Ef 4

        Yksinm tuon ilmoituksen sisältö antaa ihmiselle ymmärryksen, ettei JUMALA ole kolme persoonainen tai yleensä monipersoonainen. JUMALA on todella YKSI TAHO, jonka olemukseen kuuluu olla kaikissa ja toimia jonkun kautta.

        >Kristuksen ruumiiseen mahtuu monia eri tulkintoja ja mielipiteitä, joista tulee voida keskustella vuorovaikutteisesti, hedelmällisesti ja rakentavassa rakkauden hengessä, totuutta unohtamatta.<

        Juuri noin. Jos ihminen tutkii PUOLUEETTOMASTI ja ilman ennakkoasenteita JUMALAN ilmoituksia, niin hän tulee kasvamaan ymmärryksessään ja näkemään totuuden merkittävissä asioissa.

        Tälle esteenä on ihmisen lihallisuus, koska ihmisen lihanmieli ei hyväksy ja alistu JUMALAN aivoituksien alle. Ihmisopit lihallisuus hyväksyy.


      • Kankarista...

        Niinpä, markkulievonen, niinpä..

        Mysteeri... Joka on nähnyt minut ts. Jeesuksen, on nähnyt ISÄN.

        Siksipä Jeesus juutalaisten ja Rooman vallan avulla pantiin ristille, kun hän julisti olevansa Jumala.

        Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen, .. Siis koettakaahan vääntää Petterin kanssa kuvaa Jumalasta, veistäkää se kiveksi, kun pääsette täällä koko porukka samaan mieli---kuvaan---- mitä hahmottelette Jumalasta.


        Itselleni Jumala on YKSI, joka tulee langenneelle luodulle esiin, että ymmärrän ISÄN, niin tänä lihaantulleena Poikana, jota Pyhä Henki kirkastaa.

        Se riittää, enkä siihen alttariin ala työkaluja pistämään, että nalkuttasin kivestä sen kuvan, mitä aloittaja haluaa tehdä.

        Miettikääs tätä morsionta välillä, joka menee hääjuhlaan.

        puhutaan seurakunnassa jäsenistä, päänä, kätenä, sormena, varpaana jne.

        Jäseniä jossain.......... jonka Kristus Uutena Aadamina, ts. kielikuvat jotka muistiinmerkittynä luo tartuntapinnan, jotta ymmärtäisimme.

        Siis morsiamen muotouttaa Jeesus, jonka kanssa menee Hääjuhlaansa.

        Morsonhan on yksi. ja tuolla puolen joskus EI OLE miestä, eikä naista.

        ..... naputelkaahan kivimorsianta nyt, että ymmärrätte..

        Ennen ihmisen luomista, Jumala päätti pelastaa [pelastussuunnitelma]
        ihmisen..

        Ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, ...... mieheksi ja naiseksi hän hänet loi.
        teki lähes jumal' olennon.

        Mies, rakastakoon puolisoaan, niinkuin Kristus rakasti seurakuntaansa. ts. morsiotaan.

        Nainen kunnioittakoon miestään. ...

        Siinäpä tartuntapintaa ajatuksille, koska luomakunta todistaa Jumalan olemassaoloa.

        Entä nämä vekarat. Alkujaan raamatullinen pohja luomakunnalle oli mies ja nainen, ts. se joka oli sangen hyvää... suunnitelma.. jne.

        Täyttäkää maa ja ottakaa se haltuunne.

        Terve ja normaali yhteiselämä, mies ja nainen, ( Ilman ihmisen saastuttamaa erotiikkaa ) mitä por_ohoitoa se nykyään onkaan.
        Se jatkumo oli puhtaasta elämästä. siihen tuli kasvatettavaksi lapset.

        Tämä on juuri langenneelle ihmiselle aivotyötä, että näkee luomakunnassa sen opetustehtävän, kuinka hankaleita tämä ihmis- elämä on sen itsensä tekemän robleemien kautta. Otsa hiessä siinä rakastetaan ja villejä pentuja hoidetaan, jotka eivät niinkään kunnioita isän ja äidin sanaa...

        Ymmärtänette, mitä tarkoitan, .... luomakunnan opetustapahtumalla.

        Se juuri kertoo luomisesta ja juuri siitä, miksi kertomukset, mitä raamattuun on ylöskirjoitettu siksi, että ymmärtäisimme näitten tartuntapintojen takia, jotain Herran aivoituksista.

        Isän, joka tuli Pojassa, Poikana, jonka kautta luotiin kautta, sillä Jumala on Luoja. ja Poika sanoi .... MINÄ OLEN..... pidättäjilleen.

        KOettakaahan puristella aivonystyröitä, harmaita aivosoluja asioiden äärellä.

        Ateistit ne vaan porskuttaa pohtien ulkoisia asioita, eikä ne ymmärrä luomakunnasta hölynpölyä. Katsovat vain ajankelloa omalla tavallaan ja etsivät rattaita, miten se pelaa, ..... mutta eivät pohdi, että miksi se pelaa..

        Silloin löytyisi se suunnittelijan perusolemus, miksi se kello, siis tämä luomakunta on olemassa.

        Se on osoittamassa aikaa, että kerran tajuaisimme sen iankaikkisuuden, mihin ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.

        Siis PYHÄ tarkoittaa sitä, mitä on tuollapuolen ja siksi täälläpuolen sinne menijät on oltava ..... pyhiä------ Se ei tarkoita esim. Eenokkilaista lapsivesiopettajaa .... se on inhimillinen isienoppimäärän ilmaisun lapsiveden äärellä rääkäsijää, joka on kaukana uskosta. Aabrahamin uskosta. jne..

        jatkakaahan siitä...


        Varpulan Matti …. se tässä vaan kirjoittelee.. jos joku miettii..


      • aloita tästä
        markkulievonen kirjoitti:

        Se on totta, minkä voi myös havainnoida, miten kolminaisuusoppiin / Jeesus on myös JUMALA ja Isä, niin nämä ihnmiset näkevät tämän tosissaan ja vilpittömästi.

        Itse näen ja uskon, miten juuri näiden ihmisten mieltä / näkökykyä on ohjannut joku muu taho kuin Pyhä Henki. Ihmisen mielikuvien ohjaaminen on niin monitahoinen asia, jottei ihminen itse edes tunnista tätä itsessään.

        Mutta, mikä JUMALAN todisttukseen Pojastaan tulee, niin tämän ymmärtää vaikka koulujakäymätön ihminenkin. Niin, yksinkertaista se on ja siten kaikki mysteerit on kaukaista asiaa.

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.Ef 4

        Yksinm tuon ilmoituksen sisältö antaa ihmiselle ymmärryksen, ettei JUMALA ole kolme persoonainen tai yleensä monipersoonainen. JUMALA on todella YKSI TAHO, jonka olemukseen kuuluu olla kaikissa ja toimia jonkun kautta.

        >Kristuksen ruumiiseen mahtuu monia eri tulkintoja ja mielipiteitä, joista tulee voida keskustella vuorovaikutteisesti, hedelmällisesti ja rakentavassa rakkauden hengessä, totuutta unohtamatta.<

        Juuri noin. Jos ihminen tutkii PUOLUEETTOMASTI ja ilman ennakkoasenteita JUMALAN ilmoituksia, niin hän tulee kasvamaan ymmärryksessään ja näkemään totuuden merkittävissä asioissa.

        Tälle esteenä on ihmisen lihallisuus, koska ihmisen lihanmieli ei hyväksy ja alistu JUMALAN aivoituksien alle. Ihmisopit lihallisuus hyväksyy.

        Siinä puhuu henkilö jolla on jo ihan perusteet hukassa.

        Lue nyt ensiksi uskontunnustus, niin ymmärrät enemmän Isän, Pojan ja Pyhän Hengen suhteesta.Isä ei ole uskontunnustusten mukaan Poika.
        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

        Athanasioksen tunnustus areiolaisuutta vastaan.

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html


      • aloita tästä kirjoitti:

        Siinä puhuu henkilö jolla on jo ihan perusteet hukassa.

        Lue nyt ensiksi uskontunnustus, niin ymmärrät enemmän Isän, Pojan ja Pyhän Hengen suhteesta.Isä ei ole uskontunnustusten mukaan Poika.
        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

        Athanasioksen tunnustus areiolaisuutta vastaan.

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.Ef 4

        Tuossapa on JUMALAN aivoittama uskontunnustukseni ,- tosin typistetyssä muodossa. KUKAAN maailmassa ei voi omata tämän JUMALAN paikkaa, koska JUMALA ON KAIKEN ISÄ JA SIIS AIVOITTAJA kuten itse ilmoittaa.

        Poikakin on vain renki tämän JUMALAN rinnalla, jonka KAUTTA JUMALA TOIMIII JA TOTEUTTAA AIVOITUKSENSA.

        Niin, yksin tämän jakeen;

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.Ef 4

        ymmärtäminen ja uskominen ANTAA IHMISELLE SISÄISEN TURVALLISUUDEN.


      • Kankarista... kirjoitti:

        Niinpä, markkulievonen, niinpä..

        Mysteeri... Joka on nähnyt minut ts. Jeesuksen, on nähnyt ISÄN.

        Siksipä Jeesus juutalaisten ja Rooman vallan avulla pantiin ristille, kun hän julisti olevansa Jumala.

        Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen, .. Siis koettakaahan vääntää Petterin kanssa kuvaa Jumalasta, veistäkää se kiveksi, kun pääsette täällä koko porukka samaan mieli---kuvaan---- mitä hahmottelette Jumalasta.


        Itselleni Jumala on YKSI, joka tulee langenneelle luodulle esiin, että ymmärrän ISÄN, niin tänä lihaantulleena Poikana, jota Pyhä Henki kirkastaa.

        Se riittää, enkä siihen alttariin ala työkaluja pistämään, että nalkuttasin kivestä sen kuvan, mitä aloittaja haluaa tehdä.

        Miettikääs tätä morsionta välillä, joka menee hääjuhlaan.

        puhutaan seurakunnassa jäsenistä, päänä, kätenä, sormena, varpaana jne.

        Jäseniä jossain.......... jonka Kristus Uutena Aadamina, ts. kielikuvat jotka muistiinmerkittynä luo tartuntapinnan, jotta ymmärtäisimme.

        Siis morsiamen muotouttaa Jeesus, jonka kanssa menee Hääjuhlaansa.

        Morsonhan on yksi. ja tuolla puolen joskus EI OLE miestä, eikä naista.

        ..... naputelkaahan kivimorsianta nyt, että ymmärrätte..

        Ennen ihmisen luomista, Jumala päätti pelastaa [pelastussuunnitelma]
        ihmisen..

        Ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, ...... mieheksi ja naiseksi hän hänet loi.
        teki lähes jumal' olennon.

        Mies, rakastakoon puolisoaan, niinkuin Kristus rakasti seurakuntaansa. ts. morsiotaan.

        Nainen kunnioittakoon miestään. ...

        Siinäpä tartuntapintaa ajatuksille, koska luomakunta todistaa Jumalan olemassaoloa.

        Entä nämä vekarat. Alkujaan raamatullinen pohja luomakunnalle oli mies ja nainen, ts. se joka oli sangen hyvää... suunnitelma.. jne.

        Täyttäkää maa ja ottakaa se haltuunne.

        Terve ja normaali yhteiselämä, mies ja nainen, ( Ilman ihmisen saastuttamaa erotiikkaa ) mitä por_ohoitoa se nykyään onkaan.
        Se jatkumo oli puhtaasta elämästä. siihen tuli kasvatettavaksi lapset.

        Tämä on juuri langenneelle ihmiselle aivotyötä, että näkee luomakunnassa sen opetustehtävän, kuinka hankaleita tämä ihmis- elämä on sen itsensä tekemän robleemien kautta. Otsa hiessä siinä rakastetaan ja villejä pentuja hoidetaan, jotka eivät niinkään kunnioita isän ja äidin sanaa...

        Ymmärtänette, mitä tarkoitan, .... luomakunnan opetustapahtumalla.

        Se juuri kertoo luomisesta ja juuri siitä, miksi kertomukset, mitä raamattuun on ylöskirjoitettu siksi, että ymmärtäisimme näitten tartuntapintojen takia, jotain Herran aivoituksista.

        Isän, joka tuli Pojassa, Poikana, jonka kautta luotiin kautta, sillä Jumala on Luoja. ja Poika sanoi .... MINÄ OLEN..... pidättäjilleen.

        KOettakaahan puristella aivonystyröitä, harmaita aivosoluja asioiden äärellä.

        Ateistit ne vaan porskuttaa pohtien ulkoisia asioita, eikä ne ymmärrä luomakunnasta hölynpölyä. Katsovat vain ajankelloa omalla tavallaan ja etsivät rattaita, miten se pelaa, ..... mutta eivät pohdi, että miksi se pelaa..

        Silloin löytyisi se suunnittelijan perusolemus, miksi se kello, siis tämä luomakunta on olemassa.

        Se on osoittamassa aikaa, että kerran tajuaisimme sen iankaikkisuuden, mihin ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.

        Siis PYHÄ tarkoittaa sitä, mitä on tuollapuolen ja siksi täälläpuolen sinne menijät on oltava ..... pyhiä------ Se ei tarkoita esim. Eenokkilaista lapsivesiopettajaa .... se on inhimillinen isienoppimäärän ilmaisun lapsiveden äärellä rääkäsijää, joka on kaukana uskosta. Aabrahamin uskosta. jne..

        jatkakaahan siitä...


        Varpulan Matti …. se tässä vaan kirjoittelee.. jos joku miettii..

        Kaipa uskonet sen todellisuuden miten JUMALA PAADUTTI kansansa/Jeesuksen arvostelijat ja ristiinnaulitsiajat aivoittaessaan kollektiivisen ihmisen pelastamisen.

        Eipä ihme miten epäuskoiset Israelilaiset eivät uskoneet, että JUMALA on antanut KAIKEN vallan höänelle / Jeesukselle. JUMALA siis toimi Jeesuksen KAUTTA ja tätä eivät uskoneet.

        No, näitä epäuskoisia ihmisiä on aina oleva pilvin pimein aina maailman tappiin sakka.

        Piskuinen on edelleen se joukko, joka sydämessään uskoo, miten NÄKYMÄTÖN JUMALA, JOTA KUKAAN IHMINEN EI VOI NÄHDÄ, NIIN OLI JEESUKSESSA JA TEKI IHME JA TUNNUSTEOT JESUKSEN KAUTTA. Ap 2

        Koko uusitestamentti kulminoituu siihen todistukseen, miten Nasaretin Jeesus on Kristus ja Herra JUMALAN Poika.


      • aloita tästä kirjoitti:

        Siinä puhuu henkilö jolla on jo ihan perusteet hukassa.

        Lue nyt ensiksi uskontunnustus, niin ymmärrät enemmän Isän, Pojan ja Pyhän Hengen suhteesta.Isä ei ole uskontunnustusten mukaan Poika.
        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/

        Athanasioksen tunnustus areiolaisuutta vastaan.

        http://www.evl.fi/tunnustuskirjat/ekumeeni.html

        "Athanasioksen tunnustus areiolaisuutta vastaan" on todella hyvä lukea, jotta huomaatte sen olevan Jeesuksen ja apostolien varoittama [Matt.5:37; 2. Kor.1:17-19] "on, on", että "ei, ei"- oppi!


      • Kankarista... kirjoitti:

        Niinpä, markkulievonen, niinpä..

        Mysteeri... Joka on nähnyt minut ts. Jeesuksen, on nähnyt ISÄN.

        Siksipä Jeesus juutalaisten ja Rooman vallan avulla pantiin ristille, kun hän julisti olevansa Jumala.

        Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen, .. Siis koettakaahan vääntää Petterin kanssa kuvaa Jumalasta, veistäkää se kiveksi, kun pääsette täällä koko porukka samaan mieli---kuvaan---- mitä hahmottelette Jumalasta.


        Itselleni Jumala on YKSI, joka tulee langenneelle luodulle esiin, että ymmärrän ISÄN, niin tänä lihaantulleena Poikana, jota Pyhä Henki kirkastaa.

        Se riittää, enkä siihen alttariin ala työkaluja pistämään, että nalkuttasin kivestä sen kuvan, mitä aloittaja haluaa tehdä.

        Miettikääs tätä morsionta välillä, joka menee hääjuhlaan.

        puhutaan seurakunnassa jäsenistä, päänä, kätenä, sormena, varpaana jne.

        Jäseniä jossain.......... jonka Kristus Uutena Aadamina, ts. kielikuvat jotka muistiinmerkittynä luo tartuntapinnan, jotta ymmärtäisimme.

        Siis morsiamen muotouttaa Jeesus, jonka kanssa menee Hääjuhlaansa.

        Morsonhan on yksi. ja tuolla puolen joskus EI OLE miestä, eikä naista.

        ..... naputelkaahan kivimorsianta nyt, että ymmärrätte..

        Ennen ihmisen luomista, Jumala päätti pelastaa [pelastussuunnitelma]
        ihmisen..

        Ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, ...... mieheksi ja naiseksi hän hänet loi.
        teki lähes jumal' olennon.

        Mies, rakastakoon puolisoaan, niinkuin Kristus rakasti seurakuntaansa. ts. morsiotaan.

        Nainen kunnioittakoon miestään. ...

        Siinäpä tartuntapintaa ajatuksille, koska luomakunta todistaa Jumalan olemassaoloa.

        Entä nämä vekarat. Alkujaan raamatullinen pohja luomakunnalle oli mies ja nainen, ts. se joka oli sangen hyvää... suunnitelma.. jne.

        Täyttäkää maa ja ottakaa se haltuunne.

        Terve ja normaali yhteiselämä, mies ja nainen, ( Ilman ihmisen saastuttamaa erotiikkaa ) mitä por_ohoitoa se nykyään onkaan.
        Se jatkumo oli puhtaasta elämästä. siihen tuli kasvatettavaksi lapset.

        Tämä on juuri langenneelle ihmiselle aivotyötä, että näkee luomakunnassa sen opetustehtävän, kuinka hankaleita tämä ihmis- elämä on sen itsensä tekemän robleemien kautta. Otsa hiessä siinä rakastetaan ja villejä pentuja hoidetaan, jotka eivät niinkään kunnioita isän ja äidin sanaa...

        Ymmärtänette, mitä tarkoitan, .... luomakunnan opetustapahtumalla.

        Se juuri kertoo luomisesta ja juuri siitä, miksi kertomukset, mitä raamattuun on ylöskirjoitettu siksi, että ymmärtäisimme näitten tartuntapintojen takia, jotain Herran aivoituksista.

        Isän, joka tuli Pojassa, Poikana, jonka kautta luotiin kautta, sillä Jumala on Luoja. ja Poika sanoi .... MINÄ OLEN..... pidättäjilleen.

        KOettakaahan puristella aivonystyröitä, harmaita aivosoluja asioiden äärellä.

        Ateistit ne vaan porskuttaa pohtien ulkoisia asioita, eikä ne ymmärrä luomakunnasta hölynpölyä. Katsovat vain ajankelloa omalla tavallaan ja etsivät rattaita, miten se pelaa, ..... mutta eivät pohdi, että miksi se pelaa..

        Silloin löytyisi se suunnittelijan perusolemus, miksi se kello, siis tämä luomakunta on olemassa.

        Se on osoittamassa aikaa, että kerran tajuaisimme sen iankaikkisuuden, mihin ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.

        Siis PYHÄ tarkoittaa sitä, mitä on tuollapuolen ja siksi täälläpuolen sinne menijät on oltava ..... pyhiä------ Se ei tarkoita esim. Eenokkilaista lapsivesiopettajaa .... se on inhimillinen isienoppimäärän ilmaisun lapsiveden äärellä rääkäsijää, joka on kaukana uskosta. Aabrahamin uskosta. jne..

        jatkakaahan siitä...


        Varpulan Matti …. se tässä vaan kirjoittelee.. jos joku miettii..

        Valehtelet, Kankarista. Sano ne raamatunjakeet joissa Jeesus sanoi olevansa Jumala. Jeesus tunnusti olevansa Jumalan poika, ihminen ja ihmisen poika.


      • markkulievonen kirjoitti:

        Se on totta, minkä voi myös havainnoida, miten kolminaisuusoppiin / Jeesus on myös JUMALA ja Isä, niin nämä ihnmiset näkevät tämän tosissaan ja vilpittömästi.

        Itse näen ja uskon, miten juuri näiden ihmisten mieltä / näkökykyä on ohjannut joku muu taho kuin Pyhä Henki. Ihmisen mielikuvien ohjaaminen on niin monitahoinen asia, jottei ihminen itse edes tunnista tätä itsessään.

        Mutta, mikä JUMALAN todisttukseen Pojastaan tulee, niin tämän ymmärtää vaikka koulujakäymätön ihminenkin. Niin, yksinkertaista se on ja siten kaikki mysteerit on kaukaista asiaa.

        6. yksi JUMALA ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.Ef 4

        Yksinm tuon ilmoituksen sisältö antaa ihmiselle ymmärryksen, ettei JUMALA ole kolme persoonainen tai yleensä monipersoonainen. JUMALA on todella YKSI TAHO, jonka olemukseen kuuluu olla kaikissa ja toimia jonkun kautta.

        >Kristuksen ruumiiseen mahtuu monia eri tulkintoja ja mielipiteitä, joista tulee voida keskustella vuorovaikutteisesti, hedelmällisesti ja rakentavassa rakkauden hengessä, totuutta unohtamatta.<

        Juuri noin. Jos ihminen tutkii PUOLUEETTOMASTI ja ilman ennakkoasenteita JUMALAN ilmoituksia, niin hän tulee kasvamaan ymmärryksessään ja näkemään totuuden merkittävissä asioissa.

        Tälle esteenä on ihmisen lihallisuus, koska ihmisen lihanmieli ei hyväksy ja alistu JUMALAN aivoituksien alle. Ihmisopit lihallisuus hyväksyy.

        >>>ettei JUMALA ole kolme persoonainen tai yleensä monipersoonainen.


      • Kankarista... kirjoitti:

        Niinpä, markkulievonen, niinpä..

        Mysteeri... Joka on nähnyt minut ts. Jeesuksen, on nähnyt ISÄN.

        Siksipä Jeesus juutalaisten ja Rooman vallan avulla pantiin ristille, kun hän julisti olevansa Jumala.

        Pyhä Henki kirkastaa Kristuksen, .. Siis koettakaahan vääntää Petterin kanssa kuvaa Jumalasta, veistäkää se kiveksi, kun pääsette täällä koko porukka samaan mieli---kuvaan---- mitä hahmottelette Jumalasta.


        Itselleni Jumala on YKSI, joka tulee langenneelle luodulle esiin, että ymmärrän ISÄN, niin tänä lihaantulleena Poikana, jota Pyhä Henki kirkastaa.

        Se riittää, enkä siihen alttariin ala työkaluja pistämään, että nalkuttasin kivestä sen kuvan, mitä aloittaja haluaa tehdä.

        Miettikääs tätä morsionta välillä, joka menee hääjuhlaan.

        puhutaan seurakunnassa jäsenistä, päänä, kätenä, sormena, varpaana jne.

        Jäseniä jossain.......... jonka Kristus Uutena Aadamina, ts. kielikuvat jotka muistiinmerkittynä luo tartuntapinnan, jotta ymmärtäisimme.

        Siis morsiamen muotouttaa Jeesus, jonka kanssa menee Hääjuhlaansa.

        Morsonhan on yksi. ja tuolla puolen joskus EI OLE miestä, eikä naista.

        ..... naputelkaahan kivimorsianta nyt, että ymmärrätte..

        Ennen ihmisen luomista, Jumala päätti pelastaa [pelastussuunnitelma]
        ihmisen..

        Ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, ...... mieheksi ja naiseksi hän hänet loi.
        teki lähes jumal' olennon.

        Mies, rakastakoon puolisoaan, niinkuin Kristus rakasti seurakuntaansa. ts. morsiotaan.

        Nainen kunnioittakoon miestään. ...

        Siinäpä tartuntapintaa ajatuksille, koska luomakunta todistaa Jumalan olemassaoloa.

        Entä nämä vekarat. Alkujaan raamatullinen pohja luomakunnalle oli mies ja nainen, ts. se joka oli sangen hyvää... suunnitelma.. jne.

        Täyttäkää maa ja ottakaa se haltuunne.

        Terve ja normaali yhteiselämä, mies ja nainen, ( Ilman ihmisen saastuttamaa erotiikkaa ) mitä por_ohoitoa se nykyään onkaan.
        Se jatkumo oli puhtaasta elämästä. siihen tuli kasvatettavaksi lapset.

        Tämä on juuri langenneelle ihmiselle aivotyötä, että näkee luomakunnassa sen opetustehtävän, kuinka hankaleita tämä ihmis- elämä on sen itsensä tekemän robleemien kautta. Otsa hiessä siinä rakastetaan ja villejä pentuja hoidetaan, jotka eivät niinkään kunnioita isän ja äidin sanaa...

        Ymmärtänette, mitä tarkoitan, .... luomakunnan opetustapahtumalla.

        Se juuri kertoo luomisesta ja juuri siitä, miksi kertomukset, mitä raamattuun on ylöskirjoitettu siksi, että ymmärtäisimme näitten tartuntapintojen takia, jotain Herran aivoituksista.

        Isän, joka tuli Pojassa, Poikana, jonka kautta luotiin kautta, sillä Jumala on Luoja. ja Poika sanoi .... MINÄ OLEN..... pidättäjilleen.

        KOettakaahan puristella aivonystyröitä, harmaita aivosoluja asioiden äärellä.

        Ateistit ne vaan porskuttaa pohtien ulkoisia asioita, eikä ne ymmärrä luomakunnasta hölynpölyä. Katsovat vain ajankelloa omalla tavallaan ja etsivät rattaita, miten se pelaa, ..... mutta eivät pohdi, että miksi se pelaa..

        Silloin löytyisi se suunnittelijan perusolemus, miksi se kello, siis tämä luomakunta on olemassa.

        Se on osoittamassa aikaa, että kerran tajuaisimme sen iankaikkisuuden, mihin ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.

        Siis PYHÄ tarkoittaa sitä, mitä on tuollapuolen ja siksi täälläpuolen sinne menijät on oltava ..... pyhiä------ Se ei tarkoita esim. Eenokkilaista lapsivesiopettajaa .... se on inhimillinen isienoppimäärän ilmaisun lapsiveden äärellä rääkäsijää, joka on kaukana uskosta. Aabrahamin uskosta. jne..

        jatkakaahan siitä...


        Varpulan Matti …. se tässä vaan kirjoittelee.. jos joku miettii..

        >>>Mysteeri... Joka on nähnyt minut ts. Jeesuksen, on nähnyt ISÄN.


    • hellari...

      Tarvitseeko vajavaisen ja heikon ihmisen ymmärtää loppuu asti jumalisuuta, emme siihen ihmisinä pysty. Minulle riittää että Jumala ilmoittaa itsenä minulle Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä ja kolmena persoonana: asia on kuin tasasivuinen kolmio, jolla on kolme samanlaista kulmaa. Kun rukoilen näitä Jumalan olemisen ilmoituksia, niin samaan osoitteeseen menee.
      Jumala on niin suuri, että ei ihmisen aivoitus ymmärrä kuin ripauksen vain ja ei tarvitsekkaan.

      • 9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että JUMALA on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; Room 10

        Siis tämän Herran tunnustamisesta on kysymys,- jonka KAUTTA JUMALA aivoitti ihmisen pelastamisen.

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että JUMALA on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte."

        Tosin on muistettava ja huomioitava, miten KAIKKI ihmiset tulevat valistetuksi tässä asiassa ja myös tulevat sydämessään tunnustamaan tämän JUMALAN kunniaksi. Täällä me saamme kinata, mutta jokainen ihminen tulee aikanaan samalla ymmäryksellä ymmärtämään ja uskomaan.

        9. Sentähden onkin JUMALA hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
        10. niin että KAIKKIEN polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
        11. ja JOKAISEN kielen pitää TUNNUSTAVAN Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.


        Ihmisen pelastamista ajatellen tästä Herrasta on aina kysymys;

        36. Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, ETTÄ JUMALA ON HÄNET HERRAKSI JA KRISTUKSEKSI TEHNYT , TÄMÄN JEESUKSEN, JONKA TE RISTIINNAULITSITTE.."


      • Varpulan M

        Olet aivan oikeassa. ... Tämä vajavainen ihminen raappii vain siitä ilmoituksesta jonka ihmiselle on Jumala tuonut esiin Sanassa.

        Se tuolee juuri noin, minkä kirjoitit. .... Emme tarvitse tehdä kivijumalia itsellemme, että kumartaisimme inhimillisen ymmärryksen jumalaa..

        Jumala on itsessään Pyhyydessä, jota ihminen ei käsitä, eikä voi sinne mennä.

        Riittää, että syvästi KUNNIOITTAEN .... Jumalan pelossa ..... ymmärtäkäähän oikein, mitä pelolla tarkoitan .... sydämistämme kumarramme tätä Ykseyttä, joka on Pojassa, ja Pyhässä Hengessä.

        Ne juuri on Sanassa esissä, ettemme omintöin rakenna mitään pelastussanomaan lisukkeita ja isien perinnäissääntöjä.

        ...
        Oikein hellari..... pyri sinäkin Sanan opetukseen, kirjoituksiin.
        ..
        Varo ihmisenopetusta.
        ts. sitä, joka tyhjäksitekee Jumalan Sanan.


      • >Tarvitseeko vajavaisen ja heikon ihmisen ymmärtää loppuu asti jumalisuuta, emme siihen ihmisinä pysty.<

        Riippuu mitä tuolla tarkoitat? Ihmisen pelastumiseen liittyy ehdoton ehto määrättyjen asioiden ymmärtämisestä ja niiden tunnustamisesta todeksi.

        Se taas on todellisuutta, miten ihminen on aina kapinoinut JUMALAN aivoituksia vastaan ja kyhännyt itse mitä ihmeellisempiä seremonioita ja oppeja pelastumisensa tueksi. On kasteen armoja, kolminaisuusoppeja eri muodoissaan ja Islamilaisia oppeja jne.....joiden tosiasiallinen asia onm hallita toisia ihmisiä eli määrittää oppinsa mukaisesti kuka pelastuu ja kuka ei.

        Niin, JUMALA on ilmolittanut JEESUKSEN KAUTTA miten kadoksissa oleva ihminen pelastuu ja tulee takaisin JUMALAN tykö / lapseksi.

        Todellisuus on, miten JUMALAN ilmoittama asia on koulujakäymättömänkin ihnmisen helppo ymärtää. Taas ihmisopit ovat aina mysteereitä ja vaatii raketti tieteen tasoista ymmärtämistä. Niistä tyhmä ei saa mitään tolkkua ja erikoisesti viisautta.

        Samansuntainen mielikuva, jos kerron, miten äiti synnytti isän ja isä olikin poika, jonka tyttö oli synnyttänyt.


      • aloita tästä
        markkulievonen kirjoitti:

        >Tarvitseeko vajavaisen ja heikon ihmisen ymmärtää loppuu asti jumalisuuta, emme siihen ihmisinä pysty.<

        Riippuu mitä tuolla tarkoitat? Ihmisen pelastumiseen liittyy ehdoton ehto määrättyjen asioiden ymmärtämisestä ja niiden tunnustamisesta todeksi.

        Se taas on todellisuutta, miten ihminen on aina kapinoinut JUMALAN aivoituksia vastaan ja kyhännyt itse mitä ihmeellisempiä seremonioita ja oppeja pelastumisensa tueksi. On kasteen armoja, kolminaisuusoppeja eri muodoissaan ja Islamilaisia oppeja jne.....joiden tosiasiallinen asia onm hallita toisia ihmisiä eli määrittää oppinsa mukaisesti kuka pelastuu ja kuka ei.

        Niin, JUMALA on ilmolittanut JEESUKSEN KAUTTA miten kadoksissa oleva ihminen pelastuu ja tulee takaisin JUMALAN tykö / lapseksi.

        Todellisuus on, miten JUMALAN ilmoittama asia on koulujakäymättömänkin ihnmisen helppo ymärtää. Taas ihmisopit ovat aina mysteereitä ja vaatii raketti tieteen tasoista ymmärtämistä. Niistä tyhmä ei saa mitään tolkkua ja erikoisesti viisautta.

        Samansuntainen mielikuva, jos kerron, miten äiti synnytti isän ja isä olikin poika, jonka tyttö oli synnyttänyt.

        Areiolaisuus väitti Jumalan olevan vain yksi persoona, Isä, joten se kielsi Jeesuksen jumaluuden.

        Areios uskoi Isän luoneen Pojan, siispä Jeesus ei ole luontonsa puolesta syntynyt Jumalan Pojaksi.
        Tämän teorian loogiset seuraukset tyhjentävät koko kristinuskon merkityksestään, sillä jos ääretön Jumala ei tullut ihmiseksi ja hyvittänyt synnin ääretöntä velkaa, ihmiskuntaa ei ole lunastettu.


      • Varpulan M kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa. ... Tämä vajavainen ihminen raappii vain siitä ilmoituksesta jonka ihmiselle on Jumala tuonut esiin Sanassa.

        Se tuolee juuri noin, minkä kirjoitit. .... Emme tarvitse tehdä kivijumalia itsellemme, että kumartaisimme inhimillisen ymmärryksen jumalaa..

        Jumala on itsessään Pyhyydessä, jota ihminen ei käsitä, eikä voi sinne mennä.

        Riittää, että syvästi KUNNIOITTAEN .... Jumalan pelossa ..... ymmärtäkäähän oikein, mitä pelolla tarkoitan .... sydämistämme kumarramme tätä Ykseyttä, joka on Pojassa, ja Pyhässä Hengessä.

        Ne juuri on Sanassa esissä, ettemme omintöin rakenna mitään pelastussanomaan lisukkeita ja isien perinnäissääntöjä.

        ...
        Oikein hellari..... pyri sinäkin Sanan opetukseen, kirjoituksiin.
        ..
        Varo ihmisenopetusta.
        ts. sitä, joka tyhjäksitekee Jumalan Sanan.

        Kolminaisuuden pahin eksytys ja epäkohta onkin juuri siinä, että se tunnustaa yhteyteensä Isän, pojan ja pyhän Hengen, mutta erottaa Jumalan luomakunnan siitä erilleen, ilman Jumalaa olevaksi;

        Iso Raamatun Tietosanakirja kertoo, että kolminaisuusopin mukaan "Jumala on korkea, ja Hän takaa luomakunnan jatkuvan olemassaolon, vaikuttaa siinä ja elähdyttää kaiken elämänhengellään, mutta - L u o j a - j a - l u o t u -
        o v a t - e r i l l ä ä n." - (IRT, 1972, Osa I, palsta 1947)

        Jeesus, apostolit ja koko Raamattu opettaa päinvastaista, että "Jumala on yksi ja on kaikki kaikissa." Häneen, Isään on kaikki luotu, hänessä me elämme ja liikumme;

        Apostolien teot 17
        27 "että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
        28 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'."

        Kolminaisuusoppi on eksytys, jonka Jeesus ja apostolit sanoivat olevan tulossa. [Matt. 5:37. 2. Kor. 11:20; 2.Tess. 2:11]


      • Simelius
        markkulievonen kirjoitti:

        >Tarvitseeko vajavaisen ja heikon ihmisen ymmärtää loppuu asti jumalisuuta, emme siihen ihmisinä pysty.<

        Riippuu mitä tuolla tarkoitat? Ihmisen pelastumiseen liittyy ehdoton ehto määrättyjen asioiden ymmärtämisestä ja niiden tunnustamisesta todeksi.

        Se taas on todellisuutta, miten ihminen on aina kapinoinut JUMALAN aivoituksia vastaan ja kyhännyt itse mitä ihmeellisempiä seremonioita ja oppeja pelastumisensa tueksi. On kasteen armoja, kolminaisuusoppeja eri muodoissaan ja Islamilaisia oppeja jne.....joiden tosiasiallinen asia onm hallita toisia ihmisiä eli määrittää oppinsa mukaisesti kuka pelastuu ja kuka ei.

        Niin, JUMALA on ilmolittanut JEESUKSEN KAUTTA miten kadoksissa oleva ihminen pelastuu ja tulee takaisin JUMALAN tykö / lapseksi.

        Todellisuus on, miten JUMALAN ilmoittama asia on koulujakäymättömänkin ihnmisen helppo ymärtää. Taas ihmisopit ovat aina mysteereitä ja vaatii raketti tieteen tasoista ymmärtämistä. Niistä tyhmä ei saa mitään tolkkua ja erikoisesti viisautta.

        Samansuntainen mielikuva, jos kerron, miten äiti synnytti isän ja isä olikin poika, jonka tyttö oli synnyttänyt.

        Olen laittanut merkille vähän sellaista että jumalaton ihminen ajattelisi unitaarisella tavalla koska on paljon yksinkertaisempaa ymmärtää tällä tavoin kuin trinitaarisen näkemyksen mukaan. Olenko tehnyt oikean päätelmän ihmisistä?


      • Simelius
        Simelius kirjoitti:

        Olen laittanut merkille vähän sellaista että jumalaton ihminen ajattelisi unitaarisella tavalla koska on paljon yksinkertaisempaa ymmärtää tällä tavoin kuin trinitaarisen näkemyksen mukaan. Olenko tehnyt oikean päätelmän ihmisistä?

        Sanotaan että juutalaisten evankeliointikin olisi vaikeampaa kun heille puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta. Niin voi olla myös muslimien kohdalla.


      • markkulievonen kirjoitti:

        >Tarvitseeko vajavaisen ja heikon ihmisen ymmärtää loppuu asti jumalisuuta, emme siihen ihmisinä pysty.<

        Riippuu mitä tuolla tarkoitat? Ihmisen pelastumiseen liittyy ehdoton ehto määrättyjen asioiden ymmärtämisestä ja niiden tunnustamisesta todeksi.

        Se taas on todellisuutta, miten ihminen on aina kapinoinut JUMALAN aivoituksia vastaan ja kyhännyt itse mitä ihmeellisempiä seremonioita ja oppeja pelastumisensa tueksi. On kasteen armoja, kolminaisuusoppeja eri muodoissaan ja Islamilaisia oppeja jne.....joiden tosiasiallinen asia onm hallita toisia ihmisiä eli määrittää oppinsa mukaisesti kuka pelastuu ja kuka ei.

        Niin, JUMALA on ilmolittanut JEESUKSEN KAUTTA miten kadoksissa oleva ihminen pelastuu ja tulee takaisin JUMALAN tykö / lapseksi.

        Todellisuus on, miten JUMALAN ilmoittama asia on koulujakäymättömänkin ihnmisen helppo ymärtää. Taas ihmisopit ovat aina mysteereitä ja vaatii raketti tieteen tasoista ymmärtämistä. Niistä tyhmä ei saa mitään tolkkua ja erikoisesti viisautta.

        Samansuntainen mielikuva, jos kerron, miten äiti synnytti isän ja isä olikin poika, jonka tyttö oli synnyttänyt.

        Näin on asia, markkulievonen. Trinitaanit eivät antaa ihmisten päättää sydämessään ja omassatunnossaan, miten jokin asia on, vaan tahtovat että heitä pitää totella enemmän kuin Jumalaa. Jeesus opetti toisin ja sanoi:

        Luukas 12
        57 "Miksi ette jo itsestänne päätä, mikä oikeata on?"

        Älkää ekivaaria tai ketään ihmistä uskoko! Uskokaa Jumalan sanaa ja puhdasta, hyvää omaatuntoanne!


      • aloita tästä kirjoitti:

        Areiolaisuus väitti Jumalan olevan vain yksi persoona, Isä, joten se kielsi Jeesuksen jumaluuden.

        Areios uskoi Isän luoneen Pojan, siispä Jeesus ei ole luontonsa puolesta syntynyt Jumalan Pojaksi.
        Tämän teorian loogiset seuraukset tyhjentävät koko kristinuskon merkityksestään, sillä jos ääretön Jumala ei tullut ihmiseksi ja hyvittänyt synnin ääretöntä velkaa, ihmiskuntaa ei ole lunastettu.

        >sillä jos ääretön Jumala ei tullut ihmiseksi ja hyvittänyt synnin ääretöntä velkaa, ihmiskuntaa ei ole lunastettu<

        Toki ihminen saa pohtia ja etsiä totuutta, mutta esim. tuo mielikuvasi on ristiriidassa JUMALAN ilmoitusten kanssa.JUMALAA, jota me pohdimme, niin KUKAAN ihminen ei ole tätä nähnyt;

        12. JUMALAA ei kukaan ole koskaan nähnyt. Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä. 1 Joh 4

        14. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen,
        15. ja hän on näkymättömän JUMALAN kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Kol 1


        Taas kokonaan toinen asia ja toinen käsite on, miten tämä näkymätön JUMALA oli myös Jeesuksessa Kristuksessa. Näitä kahta asiaa ei tule sekoittaa keskenään. Jos sekoitat, niin koko Raamatun ilmoitukset tulevat ristiriitaisiksi.

        Niin, JUMALA oli se taho, joka lähetti Poikansa ihmisten keskuuteen. Samoin JUMALA sovitti maailman itsensä kanssa POJAN KAUTTA.

        Juuri tuohon liittyy, miten JUMALALLA oli ongelma ihmisen syntisyydestä / syntiin lankeemuksen seurauksista ja JUMALA RAKASTAESSAAN IHMISTÄ lähetti Poikansa maailman sovitukseksi.

        Siis JUMALA on aina se taho, joka aivoittelee ja toimii olemuiksensa mukaisesti aina jonkun kauttta. Pelasti ihmisen mm Pojan KAUTTA.


      • aloita tästä kirjoitti:

        Areiolaisuus väitti Jumalan olevan vain yksi persoona, Isä, joten se kielsi Jeesuksen jumaluuden.

        Areios uskoi Isän luoneen Pojan, siispä Jeesus ei ole luontonsa puolesta syntynyt Jumalan Pojaksi.
        Tämän teorian loogiset seuraukset tyhjentävät koko kristinuskon merkityksestään, sillä jos ääretön Jumala ei tullut ihmiseksi ja hyvittänyt synnin ääretöntä velkaa, ihmiskuntaa ei ole lunastettu.

        Mutta,- älä sinä sekoita jumaluutta tähän asiaan. Olla JUMALA ja jumaluus on taas kokonaan eri asia.
        Kuten tiedätkin, niin KUKAAN Jeesukseen uskova ei edes epäile,- puhunmattakaan kiellä Jeesuksen jumaluutta.

        Ihmisessäkin on jumaluus.


      • Simelius kirjoitti:

        Sanotaan että juutalaisten evankeliointikin olisi vaikeampaa kun heille puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta. Niin voi olla myös muslimien kohdalla.

        Juuri noin. JUMALAN aivoittama ihmisen pelastaminen Pojan / Jeesuksen kautta tuo juuri ihmisen syntisyyden ja turmeltuneisuuden esille.

        Tämän todellisuuden kieltämisestähän on aina kysymys.


      • Minulle riittää että Isä ja poika eivät vaadi että Jeesusta Kristus on Jumalaksi uskottava, vaan minulle riittä selvä Jumalan sanan vaatimus;

        1. Johanneksen kirje 4
        15 "Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa."

        1. Johanneksen kirje 5
        5 "Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?"

        2. Johanneksen kirje 1
        9 "Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika."


      • Simelius kirjoitti:

        Sanotaan että juutalaisten evankeliointikin olisi vaikeampaa kun heille puhutaan kolmiyhteisestä Jumalasta. Niin voi olla myös muslimien kohdalla.

        Tavallisen ihmisen olemukseen kuuluu, miten hän tahtoo olla itsenäinen ja tehdä itse ratkaisut ja kohdata itse mm JUMALAN.

        Jos ymmärrän uskontoja oikein, niin KAIKKI uskonnot opettavat, miten ihminen on suoraan tekemisissä JUMALAN / jumalansa kanssa. Ilman välikäsiä tms.

        Taas Raamatun lehdillä, mitä JUMALA ilmoittaa itsestään, niin häntä ihminen ei voi lähestyä suoraan,- vaan "välikäden kautta". JUMALA on kuin saari, jonka luokse / tykö mennään sillan kautta. Sillaksi JUMALA aivoitti Poikansa Jeesuksen Kristuksen ja ihmiselle kiusallisinta on tunnustaa ja myöntää miksi juuri Jeesus.
        Lihallisen ihmisen aatokset on näin kuin puun ja kuoren välissä.

        Niin, ymmärrän erittäin hyvin, miksi ihmiskunnassa on kyhätty oppi miten Jeesus olisi JUMALA. Myös Isä jne.... Näin kiusallinen silta saareen tulee poistetuksi.


      • Usko Toivonen
        ekivaari kirjoitti:

        Minulle riittää että Isä ja poika eivät vaadi että Jeesusta Kristus on Jumalaksi uskottava, vaan minulle riittä selvä Jumalan sanan vaatimus;

        1. Johanneksen kirje 4
        15 "Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa."

        1. Johanneksen kirje 5
        5 "Kuka on se, joka voittaa maailman, ellei se, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika?"

        2. Johanneksen kirje 1
        9 "Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika."

        Niin, ihmiset voivat asetella itselleen uskon omalla tulkinnallaan.

        On kuitenkin hyvä, että on olemassa Raamatun ilmoitus, kuinka alkuseurakunta muodostui ja mikä on siinä olennaisin tekijä.

        Alkuseurakunta huusi avukseen Herraa Jeesusta.

        Ja seurakunta joutui heti vainojen kohteeksi, Jeesuksen tähden.


      • Usko Toivonen kirjoitti:

        Niin, ihmiset voivat asetella itselleen uskon omalla tulkinnallaan.

        On kuitenkin hyvä, että on olemassa Raamatun ilmoitus, kuinka alkuseurakunta muodostui ja mikä on siinä olennaisin tekijä.

        Alkuseurakunta huusi avukseen Herraa Jeesusta.

        Ja seurakunta joutui heti vainojen kohteeksi, Jeesuksen tähden.

        Juutalaiset ylipapit eivät hyväksyneet mitään uutta, mikä ei tullut heidän itsensä kautta. Roomalaiset hallitsivat siihen aikaan juutalaisia ja palestiinaa, ja heilläkin oli omia jumalia, joten Isältä Jumalalta tulleen Kristuksen opin vastustajia oli paljon.


      • >>>Minulle riittää että Jumala ilmoittaa itsenä minulle Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä ja kolmena persoonana>kolmena persoonana


    • hmm..

      Hyvä kirjoitus! Nimenomaan helluntalaisuudessa on suuntauksia jotka kyseenalaistavat tai kieltävät kolminaisuusopin Ykseys (Oneness pentacostal church) lienee tunnetuin. Onko kristityn mitta sitten se uskooko tuohon raamatun ulkopuoliseen oppiin vai?

      • Usko Toivonen

        Kristityn mitasta apostoli Paavali kirjoittaa esim. näin:

        1. Paavali, Kristuksen Jeesuksen kutsuttu apostoli Jumalan tahdosta, ja veli Soostenes
        2. Korintossa olevalle Jumalan seurakunnalle, Kristuksessa Jeesuksessa pyhitetyille, jotka ovat kutsutut ja pyhät, ynnä kaikille, jotka avuksi huutavat meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimeä kaikissa paikkakunnissa, niin omissaan kuin meidänkin.
        3. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!
        1. Kor. 1.


      • >>>Onko kristityn mitta sitten se uskooko tuohon raamatun ulkopuoliseen oppiin vai?


    • voi näitä

      Taitaa aloittaja olla taas yksi sellainen yhdenmiehen ministry joita tämä aika poikii kuin sieniä sateella.

      MINÄ MINÄ MINä siinä se kolminaisuus taitaa ollakkin mikä siinä ministryssä on se johtava ajatus.

    • Mina Sanosi

      >>>. Nämä paikalleen jämähtäneet ihmiset ovat pahimpia kristittyjen keskuudessa eikä heidän kanssaan ole mahdollista käydä vuorovaikutteista, hedelmällistä ja rakentavaa keskustelua.>Kenellä on kiinnostusta keskustella asiasta ilmaan riitta?

      • Simelius

        Ehkä hän tarkoittaa sitä että kun ihminen jonkun opin tai asian omaksuu, hän ei muuta mieltään vaikka mikä olisi. Kuitenkin kristityn on hyvä etsiä totuutta ja muuttaa mieltä jos siltä näyttää.

        Vallalla olevaa näkemystä ei ole asetettu kyseenalaiseksi, koska ihmiset on peloteltu. Yksinkertaisesti peloteltu että et ole uskova jos et usko näin tai näin. Peloteltu tappotuomioilla. Onko mikään ihme että asia on juurtunut kristikuntaan niin syvälle ettei siitä uskalleta juurikaan keskustella paitsi näillä foorumeilla?


      • Mina Sanosi
        Simelius kirjoitti:

        Ehkä hän tarkoittaa sitä että kun ihminen jonkun opin tai asian omaksuu, hän ei muuta mieltään vaikka mikä olisi. Kuitenkin kristityn on hyvä etsiä totuutta ja muuttaa mieltä jos siltä näyttää.

        Vallalla olevaa näkemystä ei ole asetettu kyseenalaiseksi, koska ihmiset on peloteltu. Yksinkertaisesti peloteltu että et ole uskova jos et usko näin tai näin. Peloteltu tappotuomioilla. Onko mikään ihme että asia on juurtunut kristikuntaan niin syvälle ettei siitä uskalleta juurikaan keskustella paitsi näillä foorumeilla?

        Mina en kyseenalaista Jumalan Sanaa. Mina uskon kaiken mita on Kirjoitettu Raamattuun. Uskon koko Raamatun sellaisenaan. Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Se on Jumalan Sana. Oikea usko Jumalaan kohdistuu Jumalan Kirjoitettuun Sanaan ja Sanan kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen.

        Jumala on antanut seurakuntaan opettajia joiden tehtava on opettaa Jumalan Sanaa uskoville. Jumalan Sanaa toisille opettavalta ihmiselta edellytetaan uudestisyntymista ja Pyhalla Hengella tayttymista. Sen vaatimuksen on Jumala antanut, Apt. 2. luku. Kukaan muu kuin Pyha Henki ja Hanen opettamansa ihminen ei voi opettaa Raamattua oikein. Varokaamme siis inhimilliseen viisauteen ja ihmisjarkeilyyn perustuvaa opetusta. Vain hengellisen ihmisen antama Pyhassa Hengessa antama opetus on vastaan ottamisen arvoista. Palstalla on ihmisjarkeen vetoavia opettajia. He opettavat ilman Pyhaa Hengea. Heita varokaa.


      • Simelius
        Mina Sanosi kirjoitti:

        Mina en kyseenalaista Jumalan Sanaa. Mina uskon kaiken mita on Kirjoitettu Raamattuun. Uskon koko Raamatun sellaisenaan. Raamattu on Jumalan ilmoitus ihmiskunnalle. Se on Jumalan Sana. Oikea usko Jumalaan kohdistuu Jumalan Kirjoitettuun Sanaan ja Sanan kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen.

        Jumala on antanut seurakuntaan opettajia joiden tehtava on opettaa Jumalan Sanaa uskoville. Jumalan Sanaa toisille opettavalta ihmiselta edellytetaan uudestisyntymista ja Pyhalla Hengella tayttymista. Sen vaatimuksen on Jumala antanut, Apt. 2. luku. Kukaan muu kuin Pyha Henki ja Hanen opettamansa ihminen ei voi opettaa Raamattua oikein. Varokaamme siis inhimilliseen viisauteen ja ihmisjarkeilyyn perustuvaa opetusta. Vain hengellisen ihmisen antama Pyhassa Hengessa antama opetus on vastaan ottamisen arvoista. Palstalla on ihmisjarkeen vetoavia opettajia. He opettavat ilman Pyhaa Hengea. Heita varokaa.

        Raamatustahan ihmiset asioita ammentaa. Tuskin kukaan uskova kyseenalaistaakaan Raamattua. Tulkinnat on erilaisia. Raamatussa on määrätyt asiat jotka täytyy uskoa oikein ja tämä ei liene sellainen.


    • jaikalii
      • Jaikalille: Jeesus Kristus on sellainen herra, jolla on Herrana herrojen Herra ja Jumalana jumalien Jumala! :

        Psalmit 110
        1 "Daavidin virsi. Herra sanoi - minun - h e r r a l l e n i: - "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi".

        1. Korinttolaiskirje 3
        23 "Mutta te olette Kristuksen, ja Kristus on Jumalan."

        2. Korinttolaiskirje 1
        3 "Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala,"

        2. Korinttolaiskirje 11
        31 "Herran Jeesuksen Jumala ja Isä, joka on ylistetty iankaikkisesti, tietää, etten valehtele."

        Efesolaiskirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,

        Efesolaiskirje 1
        17 "anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen hänen tuntemisessaan"

        1. Pietarin kirje 1
        3 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,"


      • Ovat nuo todella jaikalin omia ajatuksia; eivät Jumalan eikä Kristuksen ajatuksia, vaan eksyttäjä kolminaisuuden ajatuksia.
        Tässä alla on Jeesuksen Kristuksen ja apostolien ajatuksia:Jaikalille: Jeesus Kristus on sellainen herra, jolla on Herrana herrojen Herra ja Jumalana jumalien Jumala! :


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 121
      2843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2612
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2141
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1489
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe