Hätäilenkö turhaan?

Syöpääkö?

Puolitoista viikkoa sitten kävin terveyskeskuksessa lääkärissä, koska löysin nivusista kaksi pattia. Pääsin lääkäriin siis heti seuraavana päivänä kun löysin patit. Lääkäri sanoi, että kyseessä on herpesvirus. Takapuolessa oli rakkulamaista ihottumaa. Sain lääkettä. Ei tehonnut patteihin. Viikon päästä tästä terveyskeskuskäynnistä kävin yksityisellä. Kirurgi sanoi, että isompi patti kannattaa leikata, pienemmälle ei tekisi mitään. Nyt on leikkausaika varattu ensi viikolle eli siis silloin tulee kaksi viikkoa siitä kun patit löysin. Siskollani oli muutama vuosi sitten patti kaulalla, joka osoittautui syöväksi. Leikkaus lääkäriasemalla maksaa lähemmäs 500 e. Kysyin lääkäriltä voisiko hän kirjoittaa lähetteen sairaalaan. Sanoi, että siellä lääkäri voi päättää olla leikkaamatta. Hätäilenkö tässä nyt turhaan? Kannattaisiko odotella vähän aikaa jos patit vaikka häviävät? Turhaan leikkaukseen en kuitenkaan haluaisi mennä. Huomenna on vielä terveyskeskuslääkärin määräämät verikokeet, tulokset tiistaina. En tiedä mitä kokeita ottavat. Syöpä ei käsittääkseni verikokeissa näy. Terveyskeskuksesta sanottiin ensimmäisellä käynnillä, että kannataa odotaa kuukausi ennen kuin tehdään mitään. Soitin sinne siis kun patit ei viruslääkekuurin jälkeen hävinneet, lääkäri sitten määräsi nuo verikokeet. Epätietoisuus on rankkaa, mutta en tiedä tuleeko asia miksikään parissa viikossa tai kuukaudessa?

7

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielenrauhaan

      Jos on rahaa ja asia vaivaa, niin otattaisin pois. On inhottavaa elää pelossa.

    • ???

      Jos patit tuli herpesviruksen aikaan niin ne ovat suurentuneita imusolmukkeita, etnekin jos ne aristavat. Sanoitko kirurgille niisät herpesrakkuloista? Usein kestää kolmisen viikkoa ennenkuin imusolmukkeet pienenevät entiselleen.

    • Syöpääkö?

      Sanoin kyllä kirurgille herpesrakkuloista. Hänen mielestään herpes ei aiheuta patteja nivusiin. Terveyskeskuslääkärin mielestä aiheuttaa. Ja kun nettiä tutkii niin siellä jossain sanotaan, että kyllä aiheuttaa ja toisissa sitten että vain ensi tartunta aiheuttaa. Olen saannut tuon viruksen joskus nuoruudessa. Meni pitään, että mitään oireita sen jälkeen tuli ja sitten kun tuli niin oli rakkulamaista ihottumaa takapuolessa joskus harvoin ja se hävisi itsekseen. Nyt nämä patit hiukan aristaa eli tuntuu kyllä kaiken aikaa pieni jomotus. En tiedä sitten johtuuko siitä, että niitä on tunnusteltu, että olisiko voinnut siitä ärtyä, en nimittäin muista oliko aristavat ihan heti alussa. Sain verikokeiden tulokset eilen ja tulehdusarvot ja verenkuva ok. Eikös niissä pitäisi näkyä tuo herpesviruksen aiheuttama tulehdus? Terveyskeskus lääkäri sanoi, että kannattaa odottaa pari viikkoa ja sitten tulla uudelleen ja siitä lähete ultraan. Jos eivät parane, niin varmaan sitten poistavat julkisellakin puolella, koska on tuota sukurasitetta syöpään. Ajattelin nyt tosiaan katsoa viikon tai pari ja mennä sitten joko terveyskeskukseen tai suoraan kirurgille poistattamaan patti. Tietysti sitä nyt miettii, että oliko oikea ratkaisu? Muutama kaveri kehoitti menemään saman tien. Syöpäjärjestöstä sanottiin, että voi odotella viikon tai pari.

    • Syöpääkö?

      Nyt on kyllä korjattava itseään sillä en olekaan ihan sata varma sanoinko niistä rakkuloista kirurgille, pateista sanoin ja mitä mieltä terveyskeskuslääkäri oli.

    • Syöpääkö?

      Niin ja sitten on tuo polvien särky, jota ollut jo monta vuotta. En maininnut lääkäreille. Tosin olen käynnyt siitä terveyskeskuksessa useita vuosia sitten ja ei tehty mitään. Tuntuu aina vain pahenevan ja särkyä on kaiken aikaa, ei mitään hirveää, mutta selvästi havaittavaa kuitenkin. Liittyykö tämä patteihin?

    • ei yhteyttä

      Kyllä polvissa muu vaiva on.

    • Veeku111111

      Eikö olekin rasittavaa kun nämä terveydenhuollon ammattilaiset eivät osaa päättää että mitä pitäisi tehdä? Toinen kumoaa toisen lausuntoja ja ehdottaa leikkausta jonka toinen samantien kumoaa.. tai jotain.

      Tuohan on usein pelottavinta kun lääkäreistä ei saa irti mitään järkevää.

      Sen suhteen että onko tuo syöpää sitten on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Itse kuitenkin pyrkisin sinne ultraan aika äkkiä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe