JÄTEVESIASETUS MUUTTUU--ONNEKSI.

FOSFORI JO POISTETTU

Keskustan Paulalla oli mahdollisuus ja valtakirja myös selvään lievennykseen salokorvessa, siis vesistöjen ulkopuolella haja-asutusalueella.
Hän ei sitä kuitenkaan halunnut tehdä, siitä alkoi keskustan alamäki - korpivaellus.
Nyt useat puolueet ovat tietoisia jv-asetuksen ongelmista ja haluavat näin vaalien alla kiillottaa maineensa.
3 KAIVOA RIITTÄKööN VESISTÖJEN ULKOPUOLELLA ASEMAKAAVOITTAMATTOMILLA ALUEILLA.

Huom!! Fosfori on poistettu kotipesuaineista ja typpipuhdistus ei toimi pakkasella.

11

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jätös mikä jätös?

      Paulalla oli huolensa osaomistamallaan Talvivaaran kaivoksella - sen päästöt olivat ja ovat toista luokkaa kuin jonkun mummunmökin?

    • Paula --pimitti--

      maajussin asialla.

      • Kepu pettää aina

        Kepu osti vaan maatiloille vapauden päästöjen rajoittamisesta. Kun oli vahtoehto, että joko maatilojen rajoitettava päästöjä tai sitten kaikki haja-asutusalueiden kiinteistöt pakotetaan rakentamaan jätevedenpuhdistamotasoiset jätevesijärjestelmät, niin Kepu päätti aiheuttaa jättikulut kaikille haja-asutusalueiden kiinteistöille. Ja siis samalla tapaa maaseudun. Kaikki kunnallisen jätevesiverkon ulkopuolella olevat rakennukset muuttuivat käytännössä arvottomiksi ja näinhän tilanne on, että iso osa pankeista ei tällä hetkellä käytännössä kelpuuta niitä vakuudeksikaan; yli 20 km päässä keskustasta oleva talo on käytännössä arvoltaan nolla.

        Mutta näinhän on toiminut kyseinen puolue aikaisemminkin, ei tämä ole uutta.

        Kepuhan muuten itse asiassa on Suomen talouden tämän hetken kurjimukseen syyllinen, jos muistellaan historiaa hiukan taaksepäin.

        Katsopas taulukko reaalitulojen kehityksestä http://tiedostot.taloussanomat.fi/files/panorama_Reaalitulokehitys.jpg

        Tuloerojen kasvun räjähdys sijoituu Kepun Ahon 26.4.1991 - 13.4.1995 ja Demareiden Lipposen 13.4.1995 - 15.4.1999 hallitusten valtakausiin; ja kuvaa hyvin kyseisten puolueiden nykyistä ajattelumalliakin.

        Keskeinen tuloerojen kasvuun vaikuttanut tekijä on vuoden 1993 verouudistus, jossa ansiotulojen ja pääomatulojen verotus eriytettiin toisistaan. Kepu:n Esko Aho hallituksineen toteutti tuon. Tuolloin alkanutta kehitystä ja vahinkoa ei ole kukaan pystynyt sen jälkeen korjaamaan tai sitten halunnut, ihan miten vaan. Mutta Kepun jälkeen oli vaikka kaksi Demarien hallitusta peräkkäin vetämässä hommaa, ja tuloerojen kasvu vaan kiihtyi, kts. graafi ystävällisesti.

        Seurauksena entistä suurempi osa pääomasta (rahasta) alkoi kertyä hyvin pienelle porukalle, joka käyttää sitä niukasti. Koska yksi ihminen esimerkiksi voi "järkevästi" käyttää vain tietyn määrän pääomaa. Seurauksena keski- ja pienituloisten käytettävissä oleva rahamäärä on jatkuvasti pienentynyt, seurauksena vaikka kotimainen kysyntä on laskenut. Seurauksena on jatkuvasti kadonnut työpaikkoja, koska ihmisillä ei ole irtopääomaa kotimaisen kysynnän toteuttamiseen. Toimillaan Keskusta varmisti kotimaisten yritysten ja talouden alasajon, eikä tilanne ehkä ole enää koskaan korjattavissa. Iso osa yrityksistä on siirtänyt toimensa toisaalle, koska kotimaista kysyntää ei enää riittävästi ja tuotteet kannattaa tehdä halvempien kustannusten maissa lähempänä tuotteiden käyttömaita.


    • Paula on iso

      rasite
      keskustalle.

    • Sanni on jautaa.

      SYKE yrittää estää jv-asetuksen järkeistämisen.
      Toivotaan Sannille suoraselkäisyyttä oikaisemaan järjetön asetus ja mahdollistamaan maaseudulle rakentaminen.
      Perustuslain mukaan asuinpaikkansa voi valita. Eri elämäntilanteissa ihmisillä on erilaiset tarpeet; kaikki eivät halua asua koirien ja lasten kanssa kerrostaloissa, vaikka Syke niin toivookin.

    • Sanni on

      hyvä tyyppi.

    • maalaisjärki voittaa

      Jätevesiasetus on perustuslain vastainen, koska länsimainen lainsäädäntö ei tunne takautuvia määräyksiä. Suomessa perustuslakia on rikottu viimeksi viimeksi sotaoikeudenkäynissä maailman sodan päätymisen myllerryksessä.

      Esimerkiksi uusien autojen turvallisuuteen liittyvät määräykset eivät koske vanhoja autoja edes päästöjen osalta. Suomessa on vanhoja valurautaviemäreitä, joista irtoaa lyijyä vesistöihin ja niitä ei tarvitse poistaa.

      Onneksi idiotismi on poistumassa päätöksenteosta vihdoin ja viimein.

    • SANNI ON RAUTAA

      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen esittää jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatkettavaksi kahdella vuodella vuoteen 2018. Vaaditut toimet puuttuvat nyt 120 000 kiinteistöltä. Kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt ollaan vapauttamassa asetuksesta.
      Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esittää, että haja-asutusalueiden jätevesiasetuksen siirtymäaikaa jatketaan maaliskuuhun vuoteen 2018.
      Ministeri haluaa myös, että asetusta koskevat lait otetaan keväällä uuteen valmisteluun. Hänen mukaansa jätevesiasetus on nykyisellään kohtuuton, vaikeaselkoinen ja terveen maalaisjärjen vastainen.
      Esimerkiksi kuivalla maalla sijaitsevat kiinteistöt voitaisiin vapauttaa asetuksen vaatimuksista. Ne ovat kiinteistöjä, jotka eivät sijaitse vesistöjen äärellä tai pohjavesialueella. Sinne tehtäisiin muutokset vasta remonttien yhteydessä.

    • Saako maalle

      taas pian rakentaa.
      SYKE vastustaa ?
      Myös uudet kuivanmaan talot -----3 kaivoa ja ojaan tai kivipesään --riittäköön

    • maajussi nauraa

      Keskustan ajamaa ja Paskalaki-Paulan kehittämää jätevesilakia tuskin tullaan muuttamaan, jos Keskusta saa suuren vaalivoiton kevään vaaleissa. Maanviljelijät saavat jatkossakin ajaa kymmeniä tonneja lietelantaa rantapelloille, kun taas kilometrin päässä rannasta asuva joutuu suodattamaan saunasaippuat vedestä. Maatalous saastuttaa ja sameuttaa vesistöjä huomattavasti enemmän kuin mökkiläiset tai omakotiasujat. Raskas teollisuus on tehnyt huomattavia tuhoja viimevuosina. Eikä ole kunnillakaan asiat aivan hyvin: http://www.virtavesi.com/index.php?setPage=1&newsid=284
      Kunnat mitoittavat järjestelmänsä keskivertovirtaamien mukaan ja valuttavat tonnikaupalla paskaa vesistöihin, kun virtaamat ylittyvät.

    • Kepu sucks

      Kepusta pääministeripuolueen ensivaiheen jälkeen.
      Selvää on että P**ka Paula pääsee ei ainoastaan pelastamaan vaan parantamaan sitä. Mm. P**kan puhumista varten pitää hommata suun eteen uusi toimimaton biohajotusyksikkö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 175
      5156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4643
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2976
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      31
      1955
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1726
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe