HS: Yle lopettaa Hectorin suositun radio-ohjelman

jo vain..

Yleisradio on päättänyt lopettaa Heikki Harman eli Hectorin toimittaman radion musiikkiohjelman Pop eilen – toissapäivänä.

1950–1970-lukujen rockmusiikkiin keskittynyttä ohjelmaa on kuultu sunnuntaiaamuisin Radio Suomessa viiden vuoden ajan.

Ohjelman lopettamisesta ilmoitti Harma itse sunnuntaiaamun jaksossa.

Radio Suomen ohjelmapäällikön Saila Mattilan mukaan syy Hectorin ohjelman lakkauttamiseen on muualla kuin säästöissä.

”Päätös on osa normaalia kanavan uudistumista. Ohjelmilla on elinkaarensa.”

Mattilan mukaan yksi päätökseen vaikuttaneista seikoista on myös se, että kanavalla on ollut sunnuntaiaamuisin peräjälkeen kaksi hyvin samantyylistä ohjelmaa, Jake Nymanin ja Harman musiikkiohjelmat.

Yhtenä syynä lakkauttamiseen ovat myös yleisötutkimukset.

”Yleisön toiveena oli, että iskelmä saisi lisää aikaa sunnuntaiaamusta. Iskelmäradiota tullaan pidentämään.”

Mattilan mukaan Nymanin ohjelma jatkuu kanavalla vuodenvaihteen jälkeenkin, samoin musiikin erikoisohjelmat kuten Kantritohtori ja Bluesministeri.

”Ja maanantai-iltaan on tulossa aivan erilainen, kolmen tunnin musiikkiohjelma.”

koko juttu:
http://www.hs.fi/kulttuuri/a1412474769383

44

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikea iskelmä tilall

      Laadukasta iskelmämusiikkiohjelmaa lisää. Alueradiot pois! Merisää pois! Reijo Kallio, Erkki Junkkarinen, Georg Malmsten, Reijo Taipale, Juhonpojat ja muut sellaiset soimaan. Kansa pitää oikeasta iskelmämusiikista. Näiden artistien soittaminen lisää kanavan kuuntelijamäärää aivan varmasti! Hyvä Yle, oikea päätös!

      • Oratorioita lisää

        Kansa voi tunkea iskelmänsä sanonko mihin.


    • Pettynyt kuuntelija

      Tällä menolla Yle menettää ainakin yhden kuuntelijan lopaullisesti.Ja jos joku pitää lopettaa,miksi ei Kansan radiota?

      • unohtavat

        Tuskin lopetat kuuntelua. Vähän ajan kuluttua olet jo unohtanut asian.


    • Nämä vaihtoon

      Sunnuntai-iltapäivänäkin on liian monta samantyyppistä ohjelmaa: kissankehto, lepopäivän ratoksi ja tähtisumua. Tyhjänpäiväistä höttöä monta tuntia.

      • musystävä

        Parempia nekin kuin jonninjoutavat Hehtaarin soittamat hevosenhirnunnat,


    • justiinsa juu

      Heikki Harma tuli aikanaan eläkkeeltä tekemään uudestaan musiikkiohjelmia. Monta vuotta hän ehti vielä puurtaa, mutta aikansa kutakin. Näkemiin 70-luvulta lähtien tutulle radioäänelle. Jake Nymankin on eläkeiässä, saas nähdä miten hänen käy.

      Vanhaa iskelmää ei Ylen Radio Suomesta kuule kuin sunnuntai-aamuina. Tämän musiikkilajin määrää voi huoletta lisätä.

      Sunnuntain iltapäivä on Suomella valju. Eilenkin lepopäivän ratoksi -ohjelmassa tuli jenkkiläisiä makean viihteellisiä versioita hittikappaleista. Kuka voi innostua esimerkiksi Barry Manilowista?

      • Uudistuksia vaan

        Aivan samaa mieltä! Mikä ihmeen takia se lepopäivän ratoksi täytyy olla aina niin samanlainen: Manilow, Cole, Sinatra, muita amerikkalisia tyylliin big band. Onhan rauhallista musiikkia vaikka kenellä tahansa artistilla kun toimittaja viitsisi penkoa levystöä ja käyttää mielikuvitustaan. Ja sitten raton jälkeen tulee tähtisumua joka on aivan kyllästyttävä ja nukuttava ohjelma. YLE: TEHKÄÄ JOTAKIN SUNNUNTAIN ILTAPÄIVÄLLE!
        Hectorista olen sitä mieltä että hänen aikansa meni tässä ohjelmassa koska alkoi menemään turhan useasti siitä missä aita oli matalin. Eli soitteli vaan niitä itsestäänselvyyksiä.


    • harmaata

      hieno asia että loppuu, samalla vois lopettaa cantritohtorin ja blues ministerin sekä latinalaiset rytmit , kaikki nuo vähän kuuneltuja ja tulevat parhaaseen kuunteluaikaan vieden tilaa paremmalta musiikilta.

      • Entinen nuori

        Bluesministeriä eikä kantritohtoria saa lopettaa kun ne on viikon parasta antia musiikin suhteen. Mutta sen iänikuisen C-kasetti enskan sais laittaa jo telakalle.


    • Lopetukseen

      Entisten nuorten sävellahjankin voisi lopettaa. Getoon ja iisi living soi ohjelmasta toiseen.

      • radioheikki

        Koska kansa vaatii niiden soittamista.


      • Vituttaa2

        Viimeksi kaksi hurriganes biisiä! Paskaksi on mennyt!


      • silmänisku;)
        Vituttaa2 kirjoitti:

        Viimeksi kaksi hurriganes biisiä! Paskaksi on mennyt!

        Ja juontajana Olga K.


    • Säästämään

      Ei muuta ohjelmaa tarvi radiosta kuulua,kuin virsien veisuuta,uutisia ja hanurin soittoa.Lopetetaan kaikki muu hömpötys säästösyistä.

      Ja ohjelma loppumaan 24:00 Maamme lauluun,ei sitä radiota tarvi yöllä kuunnella.

    • raadioamatöör

      50-luvulla oli hyvä meininki. Silloin ei soiteltu mitään irvokasta tanssimusaa vaan kaikki oli hienoa arvokasta. Oli vain yksi ylen ykkönen ja siellä kuulutettiin kaikki suomeksi ja ruotsiksi. Kun levy pantiin soimaan, niin kesti kymmeniä sekunteja ennenkuin soitto alkoi ja joskus levy jäi junnaamaan paikalleen jolloin joku kävi potkaisemassa levylautasta kohdilleen ja taas meno jatkui. Ohjelmien välillä odoteltiin seuraavan ohjelman alkamisaikaa soittamalla väliaikamerkkiä minuuttitolkulla. Radion kuuluttaja ei turhia vitsaillut. Hän luki monotonisesti vain seuraavan kappaleen nimen, säveltäjän ja sovittajan.

      Aamuohjelmat alkoivat aamuhartaudella klo 7 ja senjälkeen sinfoniamusiikkia klo 12 asti. Jonka jälkeen päivän mietelause ja uutiset klo 12.30, pörrsikurssit ja klo 13 alkoi tauko ja iltalähetys sitten klo 17. Uutiset tulivat klo 22 jonka jälkeen soitettiin maammelaulu ohjelman päätteeksi.

      Lauantaisin olikin sitten yhtä juhlaa kun klo 17 alkaneen lauantain toivottujen konsertin loppuosassa soitettiin joskus haitarimusiikkiakin.

      • Tänään Kakkonen

        1950-luvulla ei ollut mitään Ylen Ykköstä.


    • Tommottia
      • eipäätäeihäntää

        Missä adressit missä vaaditaan noiden lopetusta? Sinne olemme heti valmiita allekirjoittamaan tietomme.


    • Radio Itä-Uusimaa

      Aina, kun radio on auki, kuuluu siellä alueradio. Viikonloppuisin sieltä kuuluisi tohtori raimo, eilentänääntoissapäivä tai jakenyman, mutta ei kuulu, kun radio pysyy kiinni. Toista kanavaa en hae, enkä etsi enkä kuuntele. Laittakaa vaan ihan vapaasti lisää "laadukasta kotimaista"! Se johtuu pelkästään siitä, että ei tarvi maksaa niin paljon teostomaksuja ja mahdollisesti voidaan tässäkin siirtyä pelkästään uusintojenuusintoihin. Kaivetaan vaan kätköistä vanhoja ohjelmanauhoituksia.
      Ainoa syy kuunnella radiota on alueradio; meillä on erinomaiset henkilöt sitä pyörittämässä. Jos jakun se lopuu, loppuu myös radionkuuntelu. Musiikkia voin kuunnella mielin määrin rajattomasti eri lähteistä.

      • Gramexii

        Kotimaisista niitä teostoja vasta meneekin!


      • Tuplasti kalliimpaa
        Gramexii kirjoitti:

        Kotimaisista niitä teostoja vasta meneekin!

        Suomalaisen musiikin soittaminen on kaksi kertaa kalliimpaa, kuin ulkolaisen, kiitos teostomafian.


    • Hectorin ohjelman parempi paikka olisi minusta lauantaisin klo 19:n uutisten jälkeen. Musiikin tyyli jatkuisi siitä, mihin Yle Radio 1:llä Lauantain toivotut päättyvät, usein 50-70 -luvun rockmusiikkiin.

      Alueradioissa on säästön ja tehostamisen varaa. Vieläkö muistatte, mitä Radio Suomen sisällöstä luvattiin edellisen radiokanavauudistuksen yhteydessä?

      Luvattiin, että Radio Suomi on kanava, jossa uutisjuttuja esitetään kanavalla heti, kun ne saadaan valmiiksi. Tästä tavoitteesta on etäännytty järkyttävän kauas.

      • hourious-79

        Olisi todella rasittavaa kuunnella jotain uutishorinaa kesken musiikin erikoisohjelman. Uutiset voi jokainen lukea netistä!


      • hourious-79 kirjoitti:

        Olisi todella rasittavaa kuunnella jotain uutishorinaa kesken musiikin erikoisohjelman. Uutiset voi jokainen lukea netistä!

        Tämähän se ongelma juuri on. Ei rekkakuski voi selata nettiä ajaessaan. Pitäisi olla nopeasti uutisiin reagoiva uutisradio, jossa uutiset eivät häiritse muiden ohjelmien tunnelmaa ja sisältöä.


    • Kolmikymppinen

      Ikävä juttu tuo Harman ohjelman lopettaminen.
      Tämä kuuntelija ainakin laittaa radion kiinni sunnuntaiaamuna (heti Nymanin ohjelman jälkeen).
      Harman ja Nymanin ohjelmat ovat ollet viihdettä ja laatua alusta loppuun asti.
      Musiikkia, jota ei muutoin paljon radiossa soiteta, letkeä juonto ja rautainen poptietämys tekevät sunnuntaiaamusta nautittavan, kuten hyvä kahvi ja päivän lehti.
      Eikö sitä iskelmä tule jo ihan tarpeeksi?

      • hourious-79

        Laadukas, kansan haluama iskelmämusiikki puuttuu. Artistit Eero Aven, Souvarit, Reijo Kallio, Georg Malmsten, Olavi Virta ja Eino Grön eivät soi millään kanavalla. Heidän musiikki on sitä jota lavatansseissa pitäisi soittaa.


      • soi
        hourious-79 kirjoitti:

        Laadukas, kansan haluama iskelmämusiikki puuttuu. Artistit Eero Aven, Souvarit, Reijo Kallio, Georg Malmsten, Olavi Virta ja Eino Grön eivät soi millään kanavalla. Heidän musiikki on sitä jota lavatansseissa pitäisi soittaa.

        https://www.radiohelsinki.fi/ohjelmat/iskelmailtama


    • tekomuurahainen

      Tottakai uudistaa pitää , mitä siittä vaikka puolimiljoonaa tykkäisi vanhasta ? Ei vaines , eiköhän hectorin vaientamisen taustalla ole jotkut vanhat henkilö kaunat, kyllähän iskelmälle tilaa on muutenkin kuin su-aamussa .

    • cry for a shadows

      Yhtä asiaa en ymmärrä. Silloin kuuskytluvun vaihteessa ei ollut muuta, kuin rautalanka, mutta jo kuuskytluvun alkuvuosina siitä rautalangasta haluttiin kiivaasti eroon; mm. Beatles teki pilaa shadowseista. Maailmalla se jäikin pois ja musiikki monipuolistui huomattavasti. Meillä silloin vasta herättiin, ja emmat soi ja sata muuta samanlaista. Nyt ainakin meikäläinen yrittää myötähäpeää tuntien unohtaa koko ajanjakson ja samaa toivon H.Harmalta; niin surkeaa oli hänenkin rautalankabändinsä soitto silloin. Ihmettelen suuresti, että joku porukka on niin jämähtänyt siihen alkeelliseen kitaransoiton alkeiden harjoitteluun, ettei muusta välitä.

    • m-57v

      Harman juontotyyli on mukavan leppoisaa ja musavalinnat ovat aivan timanttisia. Ohjelma on ihan lempparini ja suuri suru tulee, jos todella se lopetetaan. Ohjelmassa on hyvä yhdistelmä vanhaa vakaata tietopohjaa ja fiksuutta sitä esitellä rauhalliseen tapaan, huumoria unohtamatta.

      Olen radion parissa kuin hyvässä seurassa, se on yksinäiselle sunnuntain paras anti. Vaikka mm. S. Vainiola soittaa hyviä kappaleita, hänen huokaileva ja lapsellinen juontotyylinsä ärsyttää, siinä on liikaa tarinaa ja sellaista luennonomaista lätinää.

      Ylen tulisi kuunnella meitä ja pyörtää tollomainen päätöksensä.

      • cxzcxz

        "Olen radion parissa kuin hyvässä seurassa, se on yksinäiselle sunnuntain paras anti. Vaikka mm. S. Vainiola soittaa hyviä kappaleita, hänen huokaileva ja lapsellinen juontotyylinsä ärsyttää, siinä on liikaa tarinaa ja sellaista luennonomaista lätinää."

        Eikös Vainiola jauha sitä samaa kulunutta klassikkopaskaa, mitä shitnova aikanaan?


    • justiinsa juu

      Niin kuin aiemmin tässä ketjussa totesin, Heikki Harma tuli eläkkeeltä tekemään uudelleen radio-ohjelmia. Vastapainoksi täytyy todeta, että muutama vuosi sitten Yle potki ennenaikaisesti pois muun muassa suositun Holle Holopaisen ilman sen suurempaa kohua.

    • äläkkeelle!

      Sieltä joutaisi pois myös se näsäviisasteleva aasinsiltainsinööri.

    • Törkeäää

      Paras ohjelma sillä kanavalla, jota kuunteeln joka Sunnuntai aamu.
      On arvostelukyky vähissä päättäjillään ...

    • Kommarit sivuun

      Hector on kommari ja valittaa kaikesta kuten sossut ja kommarit aina.

      Ihan hyvä että sellaiset sosialismiveijarit siirtyvät pois juontohommista.

      • bää bää

        Ja tilalle jonkin kuohitun lampaan juontama iskelmäpotpuri tyyliin, Arttu pönäkkä Wiskari, Vicky Rosteri, Suvi Rautakaula ym ym Saska Sibelius..sit saa kansa sitä iskelmäänsä...Ssirrpa rraksstann..kai mää rrraksstaan..


    • silti maksan

      Kaikenlaista viihdehömppää tulee ihan liikaa. Mielimusiikkiaan voi jokainen kuunnella nykyisin vaikka kuukauden yhteenmenoon, niin, ettei tule kahta kertaa samaa. On Spotify ja i-tunes ja vaikka mitä, on vara valita. Radion soittolistoilta tulee samat kappaleet useaan kertaan päivässä ja H.Harma soittaa samat shadowsit joka kerta, eikä pääse niistä eroon. Radion kuuntelu onkin vähentynyt huomattavasti; joskus radio oli päällä aamusta iltaan, mutta nykyisin vain arkiaamuisin, kun tulee paikallista ohjelmaa.

    • .öh

      Jos kerta Harma ja Nyman tekevät samankaltaista ohjelmaa, niin miksei sitten vuoroviikoin aina toinen?

      Toisaalta, jos ohjelma oli alkujaan tarkoitettu yhden kesän mittaiseksi ja kestikin vuosikausia niin häviääkö tässä kukaan?

    • PEKKAPS SALORY

      Miehiä tulee ja miehiä menee... kyllä uusia tulee (ja perille sinut vie) ei saa jäädä junkimaan vanhoihin uusiakin ohjelmia kehitetään.

      • Tarpeeksi saanut

        Hyvä, että vihdoin tuo rasittava radio-ohjelma lopetetaan. Tilalle vanhaa iskelmää, kiitos, eikä mitään rokin rämpytystä. Sitä tulee muutenkin aivan liikaa radiosta.


    • hektori1234

      Yleisradion vuodenvaihteessa hyllyttämä Heikki Harman Pop eilen - toissapäivänä -ohjelma palaa kesäkuussa radioon. Ohjelmaa aletaan esittää Radio Novalla.

      Suositun ohjelman lakkauttaminen synnytti joulukuussa kohun. Vanhaa rock- ja popmusiikkia soittavan ohjelman puolesta otti kantaa myös ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd), joka peräsi Facebookissa protestiliikettä vastustamaan Ylen päätöstä.

      Harma on tyytyväinen Novan kanssa tekemäänsä sopimukseen.
      "Ohjelman lopettamisen aiheuttamasta sokista selvittyäni iski nopeasti ajatus, että ei tämä nyt tässä ollut. Nova tuntuu valtakunnallisena kanavana hyvältä foorumilta ja kanavan profiili on muutenkin muuttunut hyvään suuntaan", Harma kertoo.

      Ohjelmaa aletaan esittää sunnuntaiaamuisin 7. kesäkuuta alkaen. Kyseessä on ensimmäinen säännöllinen toimitettu musiikkiohjelma Novalla. Aiemmin kanavalla on kuultu enimmäkseen soittolistaan pohjautuvaa lähetysvirtaa.

      http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305953351552

    • semmosta1

      No nyt lopettaa Novakin vuodenvaihteessa...

    • heh-heh-oikein

      Ei se Hector joka käänteen monikulturismi lässytyskään auttanut potkut tuli ohjelmasta :) Ihan oikein. Voiko suurempaa kusetusta olla kuin monikulturismi mitään muuta kuin haittaa suomelle ollut tuosta. Kansaenvälisyys on jotain aivan muuta. Eiköhän tuo maahantulijoiden hyysäyskin jossain vaiheessa koe katkeran loppunsa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe