TSS-TRAVEL KAPPADOKIA

Paavo Sakari

Olimme TSS-TRAVEL matkatoimiston järjestämällä matkalla Kappadokiassa 7.-14.10.2014 ja se oli todellinen koettelemus. Mikään mitä matkan järjestäjä kirjoitti esitteessään ei pitänyt aikataulullisesti paikkaansa. Yritimme saada jo ennen lähtöä tietoon matkan aikataulun ja myös missä hotelleissa tulisimme yöpymään, mutta sitä ei koskaan meille kerrottu tai ilmoitettu. Opas kertoi aina sen päivän illalla missä hotelissa olemme ja mihin aikaan seuraavana päivänä lähtisimme.

Hotelleja vaihdeltiin niin että yleensä emme olleet samassa hotellissa yhtä yötä kauempaa vaikka olimmekin samalla alueella ja sen vuoksi ei olisi tarvinnut vaihtaa hotellia.

Kappadokiassa majoitumme "perunakellaria" muistuttavaan loukkoon missä oli hometta niin että hajukin oli karmea. Lisäksi siellä pesuhuoneen lavuaari oli viemäröity suoraan lattialle. Osa "respan" henkilökunnasta oli niin töykeitä että emme missään ole vastaavaan törmänneet. (Burcu kaya hotel/Kappadokia). Siellä myös sairastui noin 10-henkilöä vatsatautiin. Harmillisesti se hotelli majoitti meidät kolmeksi yöksi.

Alaniassa Hotelli Grand Park Larassa vuorostaan majoituimme yhdeksi yöksi ennen lähtöä. Saatuamme huoneen avaimen menimme tarkastamaan huonetta ja kas kummaa. Siellä olikin jo valmiina kaksi puolipukeissa olevaa nuorta naista! Vaikka minulle se olisikin ehkä sopinut niin vaimo oli hieman eri mieltä ja ilmeestä päätellen myös nuo siellä olleet neidot. Sama oli tapahtunut jo aiemminkin kuulemma ja myös meidän seurueen toiselle perheelle. Kyseisessä hotelissa ei sitten ole aivan helppo ruokailla kun ruokatila on minimaalinen asiakaskuntaan nähden.

Vaikka matka olikin edullinen niin hintaa sille alkoi kertyä kun kaikkialla oli kuitenkin maksettava lisää. Esim. hoteleissa ruoka kuului pakettiin mutta tilaamamme ruokajuoma vesi oli eri hintaan, samoin kahvi tai tee. Siis mitään siihen hintaan ei saanut kuin ruuan.

Positiivista matkasta jäi sentään jotain. Matkassa oli erittäin miellyttävä matkaseurue joka tuli toimeen keskenään erittäin hienosti ja auttoi toinen toistaa aina tarvittaessa. Lisäksi paikallinen heikosti Suomea puhuva, kokematon opas teki taatusti parhaansa peitelläkseen ala-arvoisen matkanjärjestäjän (tss-travel) ala-arvoista järjestelyä. Lisäksi Kappadokian historia ja nähtävyydet on hienot sitä ei sovi kiistää. Harmi vain että historiallisia kirkkomaalauksia on annettu turmella kovertamalla kasvot ja raaputtamalla nimikirjaimia maalauksiin. Eikä siellä juurikaan ole valvontaa kuka mitäkin tekee vieraillessaan kirkossa.

Mutta niinpä kai se on että Norjalaiset eivät juurikaan piittaa kuinka Suomalaiset matkustaa.

En missään tapauksessa suosittele matkaa kenellekään ja varsinkin liikuntarajoitteiset ja allergiaa/astmaa sairastavat toivottavasti eivät edes harkitse tätä matkaa tai tämän matkan järjestämää matkaa.

64

3345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynyt ja pettynyt

      Me olimme 14.10-21.10.2014 Tss-Travelin järjestämällä matkalla Kappadokiaan ja olen suurelta osalta samaa mieltä Paavon kanssa.
      Matka koostui perusmaksusta149€ 129€, johon kuului aamiaiset ja illalliset sekä Kappadonian matka kohteineen kausimaksu 50€ sekä 99€ johon kuului päivällinen sekä muuan matkakohde. Emme olisi halunneet ottaa tuota 99€ pakettia mutta paikan päällä selvisi että se on otettava.
      Kappadokiassa meillä oli suhteellisen hyvä hotelli, ja Kappadokian matka oli nähtävyyksiltään näkemisen arvoinen. Mutta se valtava kiire esimerkiksi siellä kulttuuriperintökohteessa!!
      Savuttuamme Antalyaan 19.10 ja hotelli oli aivan upea. Kun olimme perillä viiden aikaan iltapäivällä emme kerennyt nauttia hotellin rannoista eikä muustakaan hotellin tarjonnasta.
      Ammulla pakkaudumme linja-autoon ja matka jatkui kohti timantti- ja nahka liikkeitä.
      Koko bussi lastin täytyi osallistua myyntimatkalle. Kysyimme oppaalta ettemme halua lähteä näihin liikkeisiin niin opas sanoi, ettei ole vaihtoehtoa, ja jos emme lähden niin hän voi perua meidän paluu lennot! Sanoimme että kait tämä on vitsi niin opas sanoi ettei ole!! Siellä matkapapereissa on pienellä pränttäys jossa asiasta on mainittu!
      Niinpä suurin osa matkalaisista istui parkkipaikalla 29 asteen helteessä ja odottelimme kun muutamat matkalaiset tekivät ostoksia.
      Antalyassa oli 1,5 tuntia vapaata-aikaa, jolloin juoksimme vanhassa kaupungissa sekä muualla ja teimme ostoksia.
      Kirjaudumme uuteen hotelliin viiden maissa ja tämä hotelli oli varmaan joskus ollut viiden tähden hotelli mutta nyt kokolattiamatto ja vessa sekä muut hotellin tilat olivat tosi törkyiset.
      Siis:
      matka oli aikataulullisesti ylibuukattu. Matka on tosi raskas. Istuimme bussissa ja juoksimme nähtävyyksiä läpi ja loppujen lopuksi kalliissa matto-, timantti-, ja nahkaliikkeissä ei sitten ollutkaan enää niin kiire, niissä suurin osa porukoista istui autossa tai parkkipaikalla ja odotteli muita!!!
      Katsokaa myös juttu:
      http://yle.fi/uutiset/useita_ruotsalaisturisteja_koruhuijareiden_uhreiksi_turkin_antalyassa/7232660

      • Lissu567

        Miksi 99€:n paketti 'pakotettiin' ottamaan ?


      • kuume

        Olipas hyvä lukea näistä jutuista, koskapa jo innostuin aikalailla varaamaan reissua nyt 28.3 ihan ex tempore, joten nytpä harkitsenkin


      • accanen

        Hei Kuume,
        palasimme juuri toissapäivänä ko matkalta. Kokemus oli loistava. Alkuhinta 149€ 129€ 99€=377€ tähän hintaan saimme täysihoidon asuen tasokkaissa hotelleissa ja syöden hyvin, tosin liikaa ja vielä loistavan ohjelman. Meidän ryhmässämme oli kaksi naista, jotka eivät halunneet ottaa 99€ lounaspakettia. He siis eivät sitä ottaneet ja henkilökohtaisesti itse varmistin etukäteen ettei se myöskään ole pakko, ainoastaan suositeltavaa. No, nämä naiset eivät syöneet lounasta, mutta eri maksusta he voivat osallistua niihin retkiin, joiden kuluja ko maksulla katettiin.
        Meillä oli kaksi opasta bussissa, toinen suomenkielinen ja opiskelemassa oppaan tehtäviin. Toinen oli erittäin asiantunteva ja toinen käänsi puheen suomeksi. Suomenkielessä olisi kyllä toivomisen varaa. Englannin kieli tosin tuli avuksi, sitä molemmat osasivat hyvin. Mukavia, iloisia nuoria miehiä molemmat.
        Bussi oli ok, ilman WC:tä, jota mielestäni ei kaivatakaan. Töyssyisellä matkalla ei hygienia puoli toimi mitenkään hyvin. Sopivin välein pysähdyttiin ja oli tilaisuus päästä suht siistehin WC:hin, joissa oli hyvät käsienpesumahdollisuudet. Toisinaan ne olivat maksuttomia, toisinaan maksoivat 0,50€. Kuljettaja oli hyvä ja taitava.
        Aluksi asuttiin kaksi yötä erittäin tasokkaassa hotellissa, jossa oli ihan hyvä ruoka. Ihmisiä tosin oli paljon. Yllättävän sujuvasti kuitenkin toimi.
        Pitkä bussimatka Kappadokiaan oli tietysti melko raskas, mutta maisemat korvasivat epämukavuuden. Hotelli oli vanhempi kuin edellinen, mutta siisti. Ruoka oli vielä
        parempaa. Vietimme siellä 3 yötä.
        Ohjelma oli tiivis kuten muidenkin kommenteista on käynyt ilmi. Aikaa vietettiin turhan paljon rihkama-alueilla. Se on kuitenkin mielestäni hyväksyttävää, koska Turkin valtio tukee osaltaan matkoja. Viemällä potentiaaliset asiakkaat kauppiaiden luo, tuetaan pienyrittäjätoimintaa.
        Maisemat ja nähtävyydet olivat aivan omaa luokkaansa. Kannatti nähdä.
        Paluumatkalla poikettiin matto-, nahka- ja kultayrityksissä. Jokaisessa niistä oli yllätykseksemme suomenkieltä erittäin hyvin puhuva vastaanottaja. Se oli ilmeisesti hyvin suunniteltu markkinointikikka- toimiva. Lähtöhinnat kaikissa em tuotteissa olivat tosi kovat. Jos kauppaa oikeasti halusi tehdä, piti olla tosi päättäväinen ja jämäkkä. Alennuksia sai, jos vaati. Se vaan ei oikein sovi meidän suomalaiseen mentaliteettiimme.
        Viimeiset hotellit olivat jo lähellä rannikkoa. Viimeinen oli ihan luxus tasoa. Tosin huoneet vaihtelivat ja meille sattui hyvä tuuri. Ruoka oli myös matkan parasta.
        Yhteenvetona voin sanoa, että saimme paljon enemmän kuin koskaan etukäteen osasimme toivoa. Hyvä bussi, kuljettaja, kivat, asiantuntevat oppaat, tasokkaat hotellit, hyvä, hygieeninen ruoka, hieno ohjelma. Parasta ehkä oli mukavamatkaseura. Yhtään "dokua" ei joukkoon mahtunut eikä muutakaan häirikköä. Aikataulut pitivät, ei myöhästelty ja juttu luisti niin bussissa kuin ruokailuissakin. Tosiaan juomat, myös vesi ja kahvi olivat maksullisia. Usein jaoimme viinipullon neljälle, joten ei siitä tullut paljon hintaa jossei kyllä viiniäkään.
        Lopuksi vaihdettiin vielä muutama sähköpostiosoitekin.
        Mieheni ja minä voimme osaltamme suositella ko matkaa niille, jotka haluavat nähdä jotain erilaista. Jos liikkuu kovin huonosti tai on kiinnostuneempi rantalöhöilystä ja "dokailusta" ei tämä matka ole se oikea. Hyvää matkaa kaikille uusille lähtijöille.


      • mrs.disapointed
        accanen kirjoitti:

        Hei Kuume,
        palasimme juuri toissapäivänä ko matkalta. Kokemus oli loistava. Alkuhinta 149€ 129€ 99€=377€ tähän hintaan saimme täysihoidon asuen tasokkaissa hotelleissa ja syöden hyvin, tosin liikaa ja vielä loistavan ohjelman. Meidän ryhmässämme oli kaksi naista, jotka eivät halunneet ottaa 99€ lounaspakettia. He siis eivät sitä ottaneet ja henkilökohtaisesti itse varmistin etukäteen ettei se myöskään ole pakko, ainoastaan suositeltavaa. No, nämä naiset eivät syöneet lounasta, mutta eri maksusta he voivat osallistua niihin retkiin, joiden kuluja ko maksulla katettiin.
        Meillä oli kaksi opasta bussissa, toinen suomenkielinen ja opiskelemassa oppaan tehtäviin. Toinen oli erittäin asiantunteva ja toinen käänsi puheen suomeksi. Suomenkielessä olisi kyllä toivomisen varaa. Englannin kieli tosin tuli avuksi, sitä molemmat osasivat hyvin. Mukavia, iloisia nuoria miehiä molemmat.
        Bussi oli ok, ilman WC:tä, jota mielestäni ei kaivatakaan. Töyssyisellä matkalla ei hygienia puoli toimi mitenkään hyvin. Sopivin välein pysähdyttiin ja oli tilaisuus päästä suht siistehin WC:hin, joissa oli hyvät käsienpesumahdollisuudet. Toisinaan ne olivat maksuttomia, toisinaan maksoivat 0,50€. Kuljettaja oli hyvä ja taitava.
        Aluksi asuttiin kaksi yötä erittäin tasokkaassa hotellissa, jossa oli ihan hyvä ruoka. Ihmisiä tosin oli paljon. Yllättävän sujuvasti kuitenkin toimi.
        Pitkä bussimatka Kappadokiaan oli tietysti melko raskas, mutta maisemat korvasivat epämukavuuden. Hotelli oli vanhempi kuin edellinen, mutta siisti. Ruoka oli vielä
        parempaa. Vietimme siellä 3 yötä.
        Ohjelma oli tiivis kuten muidenkin kommenteista on käynyt ilmi. Aikaa vietettiin turhan paljon rihkama-alueilla. Se on kuitenkin mielestäni hyväksyttävää, koska Turkin valtio tukee osaltaan matkoja. Viemällä potentiaaliset asiakkaat kauppiaiden luo, tuetaan pienyrittäjätoimintaa.
        Maisemat ja nähtävyydet olivat aivan omaa luokkaansa. Kannatti nähdä.
        Paluumatkalla poikettiin matto-, nahka- ja kultayrityksissä. Jokaisessa niistä oli yllätykseksemme suomenkieltä erittäin hyvin puhuva vastaanottaja. Se oli ilmeisesti hyvin suunniteltu markkinointikikka- toimiva. Lähtöhinnat kaikissa em tuotteissa olivat tosi kovat. Jos kauppaa oikeasti halusi tehdä, piti olla tosi päättäväinen ja jämäkkä. Alennuksia sai, jos vaati. Se vaan ei oikein sovi meidän suomalaiseen mentaliteettiimme.
        Viimeiset hotellit olivat jo lähellä rannikkoa. Viimeinen oli ihan luxus tasoa. Tosin huoneet vaihtelivat ja meille sattui hyvä tuuri. Ruoka oli myös matkan parasta.
        Yhteenvetona voin sanoa, että saimme paljon enemmän kuin koskaan etukäteen osasimme toivoa. Hyvä bussi, kuljettaja, kivat, asiantuntevat oppaat, tasokkaat hotellit, hyvä, hygieeninen ruoka, hieno ohjelma. Parasta ehkä oli mukavamatkaseura. Yhtään "dokua" ei joukkoon mahtunut eikä muutakaan häirikköä. Aikataulut pitivät, ei myöhästelty ja juttu luisti niin bussissa kuin ruokailuissakin. Tosiaan juomat, myös vesi ja kahvi olivat maksullisia. Usein jaoimme viinipullon neljälle, joten ei siitä tullut paljon hintaa jossei kyllä viiniäkään.
        Lopuksi vaihdettiin vielä muutama sähköpostiosoitekin.
        Mieheni ja minä voimme osaltamme suositella ko matkaa niille, jotka haluavat nähdä jotain erilaista. Jos liikkuu kovin huonosti tai on kiinnostuneempi rantalöhöilystä ja "dokailusta" ei tämä matka ole se oikea. Hyvää matkaa kaikille uusille lähtijöille.

        LEHDET, jotka välittävät näitä ns lahjakortteja, eivät ole missään tekemisissä matkanjärjestäjän kanssa. Virheellinen mainontatapa! Kysyin nimittäin jälkeenpäin asiaa, koska matka ei vastannut esitteissä luvattua, niin lehtiyhtiö sanoi, että heille on maksettu tästä mainoksesta, mutta muuta yhteistä ei kustannusyhtiöillä ja matkanjärjestäjällä ole.
        ITSEKIN erehdyin, kun luulin Apu-lehden uskolliselle tilaajalleen tarjoavan tämän edun.
        Ole vähäuninen, tervevatsainen, liikuntakykyinen, kielitaitoinen ja yllätyksiin positiivisesti suhtautuva, (myös negatiivisiin), niin saat kokemuksen, joka voi olla ok tai suuri huijaus!!!!


      • EeroPaso
        accanen kirjoitti:

        Hei Kuume,
        palasimme juuri toissapäivänä ko matkalta. Kokemus oli loistava. Alkuhinta 149€ 129€ 99€=377€ tähän hintaan saimme täysihoidon asuen tasokkaissa hotelleissa ja syöden hyvin, tosin liikaa ja vielä loistavan ohjelman. Meidän ryhmässämme oli kaksi naista, jotka eivät halunneet ottaa 99€ lounaspakettia. He siis eivät sitä ottaneet ja henkilökohtaisesti itse varmistin etukäteen ettei se myöskään ole pakko, ainoastaan suositeltavaa. No, nämä naiset eivät syöneet lounasta, mutta eri maksusta he voivat osallistua niihin retkiin, joiden kuluja ko maksulla katettiin.
        Meillä oli kaksi opasta bussissa, toinen suomenkielinen ja opiskelemassa oppaan tehtäviin. Toinen oli erittäin asiantunteva ja toinen käänsi puheen suomeksi. Suomenkielessä olisi kyllä toivomisen varaa. Englannin kieli tosin tuli avuksi, sitä molemmat osasivat hyvin. Mukavia, iloisia nuoria miehiä molemmat.
        Bussi oli ok, ilman WC:tä, jota mielestäni ei kaivatakaan. Töyssyisellä matkalla ei hygienia puoli toimi mitenkään hyvin. Sopivin välein pysähdyttiin ja oli tilaisuus päästä suht siistehin WC:hin, joissa oli hyvät käsienpesumahdollisuudet. Toisinaan ne olivat maksuttomia, toisinaan maksoivat 0,50€. Kuljettaja oli hyvä ja taitava.
        Aluksi asuttiin kaksi yötä erittäin tasokkaassa hotellissa, jossa oli ihan hyvä ruoka. Ihmisiä tosin oli paljon. Yllättävän sujuvasti kuitenkin toimi.
        Pitkä bussimatka Kappadokiaan oli tietysti melko raskas, mutta maisemat korvasivat epämukavuuden. Hotelli oli vanhempi kuin edellinen, mutta siisti. Ruoka oli vielä
        parempaa. Vietimme siellä 3 yötä.
        Ohjelma oli tiivis kuten muidenkin kommenteista on käynyt ilmi. Aikaa vietettiin turhan paljon rihkama-alueilla. Se on kuitenkin mielestäni hyväksyttävää, koska Turkin valtio tukee osaltaan matkoja. Viemällä potentiaaliset asiakkaat kauppiaiden luo, tuetaan pienyrittäjätoimintaa.
        Maisemat ja nähtävyydet olivat aivan omaa luokkaansa. Kannatti nähdä.
        Paluumatkalla poikettiin matto-, nahka- ja kultayrityksissä. Jokaisessa niistä oli yllätykseksemme suomenkieltä erittäin hyvin puhuva vastaanottaja. Se oli ilmeisesti hyvin suunniteltu markkinointikikka- toimiva. Lähtöhinnat kaikissa em tuotteissa olivat tosi kovat. Jos kauppaa oikeasti halusi tehdä, piti olla tosi päättäväinen ja jämäkkä. Alennuksia sai, jos vaati. Se vaan ei oikein sovi meidän suomalaiseen mentaliteettiimme.
        Viimeiset hotellit olivat jo lähellä rannikkoa. Viimeinen oli ihan luxus tasoa. Tosin huoneet vaihtelivat ja meille sattui hyvä tuuri. Ruoka oli myös matkan parasta.
        Yhteenvetona voin sanoa, että saimme paljon enemmän kuin koskaan etukäteen osasimme toivoa. Hyvä bussi, kuljettaja, kivat, asiantuntevat oppaat, tasokkaat hotellit, hyvä, hygieeninen ruoka, hieno ohjelma. Parasta ehkä oli mukavamatkaseura. Yhtään "dokua" ei joukkoon mahtunut eikä muutakaan häirikköä. Aikataulut pitivät, ei myöhästelty ja juttu luisti niin bussissa kuin ruokailuissakin. Tosiaan juomat, myös vesi ja kahvi olivat maksullisia. Usein jaoimme viinipullon neljälle, joten ei siitä tullut paljon hintaa jossei kyllä viiniäkään.
        Lopuksi vaihdettiin vielä muutama sähköpostiosoitekin.
        Mieheni ja minä voimme osaltamme suositella ko matkaa niille, jotka haluavat nähdä jotain erilaista. Jos liikkuu kovin huonosti tai on kiinnostuneempi rantalöhöilystä ja "dokailusta" ei tämä matka ole se oikea. Hyvää matkaa kaikille uusille lähtijöille.

        Samaan aikaan samanlaisella matkalla, bussissa suomea osaava, laajan tietopohjan Turkin kulttuurista ja historiasta omaava turkkilainen opas. Vaikka välillä mentiinkin ehkä hiukkasen liiallisella kiireellä niin matkalta jäi kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen kokemus. Nähtävää oli, ja hyvää ruokaa riitti. Sitäkään 99 euron pakettia ei olisi ollut pakkoa ostaa, mutta sitten olisi jäänyt tekemättä veneretki Manavgat joelle, näkemättä mm Dervissien tanssi, (olisi joutunut odottamaan sen ajan bussissa). ja turkkilainen ilta. jäänyt pari päivällistä syömättä. Hotellit olivat hyviä ja maisemat aivan ainutlaatuisia.


      • matka65

        Olimme juuri 10-24.11 ko matkalla. Hotellit matkalla olivat Radisson ja Ramada 2 x ja muita hyviä hotelleja. Nähtävää oli paljon, toki kiivas tahti mutta senhän jokainen tietää kiertomatkoista. Opas oli hiukan suomea puhuva turkkilainen, aina ei asioita ymmärretty mutta kaikenkaikkiaan oliein hieno matka ja hinta oli varsin kohtuullinen. Mitähän Suomessa maksaa 1600 km ja siellä dieselin hinta sama ja korkeampi kuin Suomessa. Ei kai kukaan oleta matkaa tehtävän 149 eurolla.
        Viimeinen viikko Alanyan lähellä hotellissa joka täynnä venäläisiä, jotka kyllä osasivat etuilun taidon. Näkymät merelle loistavat, otimme allinclud paketin joka ei vastannut ihan mihin olemme tottuneet mutta nälässä ei tarvinnut olla.
        Hyvä matka ja matkaseura !


      • akb
        accanen kirjoitti:

        Hei Kuume,
        palasimme juuri toissapäivänä ko matkalta. Kokemus oli loistava. Alkuhinta 149€ 129€ 99€=377€ tähän hintaan saimme täysihoidon asuen tasokkaissa hotelleissa ja syöden hyvin, tosin liikaa ja vielä loistavan ohjelman. Meidän ryhmässämme oli kaksi naista, jotka eivät halunneet ottaa 99€ lounaspakettia. He siis eivät sitä ottaneet ja henkilökohtaisesti itse varmistin etukäteen ettei se myöskään ole pakko, ainoastaan suositeltavaa. No, nämä naiset eivät syöneet lounasta, mutta eri maksusta he voivat osallistua niihin retkiin, joiden kuluja ko maksulla katettiin.
        Meillä oli kaksi opasta bussissa, toinen suomenkielinen ja opiskelemassa oppaan tehtäviin. Toinen oli erittäin asiantunteva ja toinen käänsi puheen suomeksi. Suomenkielessä olisi kyllä toivomisen varaa. Englannin kieli tosin tuli avuksi, sitä molemmat osasivat hyvin. Mukavia, iloisia nuoria miehiä molemmat.
        Bussi oli ok, ilman WC:tä, jota mielestäni ei kaivatakaan. Töyssyisellä matkalla ei hygienia puoli toimi mitenkään hyvin. Sopivin välein pysähdyttiin ja oli tilaisuus päästä suht siistehin WC:hin, joissa oli hyvät käsienpesumahdollisuudet. Toisinaan ne olivat maksuttomia, toisinaan maksoivat 0,50€. Kuljettaja oli hyvä ja taitava.
        Aluksi asuttiin kaksi yötä erittäin tasokkaassa hotellissa, jossa oli ihan hyvä ruoka. Ihmisiä tosin oli paljon. Yllättävän sujuvasti kuitenkin toimi.
        Pitkä bussimatka Kappadokiaan oli tietysti melko raskas, mutta maisemat korvasivat epämukavuuden. Hotelli oli vanhempi kuin edellinen, mutta siisti. Ruoka oli vielä
        parempaa. Vietimme siellä 3 yötä.
        Ohjelma oli tiivis kuten muidenkin kommenteista on käynyt ilmi. Aikaa vietettiin turhan paljon rihkama-alueilla. Se on kuitenkin mielestäni hyväksyttävää, koska Turkin valtio tukee osaltaan matkoja. Viemällä potentiaaliset asiakkaat kauppiaiden luo, tuetaan pienyrittäjätoimintaa.
        Maisemat ja nähtävyydet olivat aivan omaa luokkaansa. Kannatti nähdä.
        Paluumatkalla poikettiin matto-, nahka- ja kultayrityksissä. Jokaisessa niistä oli yllätykseksemme suomenkieltä erittäin hyvin puhuva vastaanottaja. Se oli ilmeisesti hyvin suunniteltu markkinointikikka- toimiva. Lähtöhinnat kaikissa em tuotteissa olivat tosi kovat. Jos kauppaa oikeasti halusi tehdä, piti olla tosi päättäväinen ja jämäkkä. Alennuksia sai, jos vaati. Se vaan ei oikein sovi meidän suomalaiseen mentaliteettiimme.
        Viimeiset hotellit olivat jo lähellä rannikkoa. Viimeinen oli ihan luxus tasoa. Tosin huoneet vaihtelivat ja meille sattui hyvä tuuri. Ruoka oli myös matkan parasta.
        Yhteenvetona voin sanoa, että saimme paljon enemmän kuin koskaan etukäteen osasimme toivoa. Hyvä bussi, kuljettaja, kivat, asiantuntevat oppaat, tasokkaat hotellit, hyvä, hygieeninen ruoka, hieno ohjelma. Parasta ehkä oli mukavamatkaseura. Yhtään "dokua" ei joukkoon mahtunut eikä muutakaan häirikköä. Aikataulut pitivät, ei myöhästelty ja juttu luisti niin bussissa kuin ruokailuissakin. Tosiaan juomat, myös vesi ja kahvi olivat maksullisia. Usein jaoimme viinipullon neljälle, joten ei siitä tullut paljon hintaa jossei kyllä viiniäkään.
        Lopuksi vaihdettiin vielä muutama sähköpostiosoitekin.
        Mieheni ja minä voimme osaltamme suositella ko matkaa niille, jotka haluavat nähdä jotain erilaista. Jos liikkuu kovin huonosti tai on kiinnostuneempi rantalöhöilystä ja "dokailusta" ei tämä matka ole se oikea. Hyvää matkaa kaikille uusille lähtijöille.

        kiva kuulla


      • matkaajaville

        Meillä on tuttava jolla asunto Izmirin lähistöllä. Onko kellään kokemusta, että jos käyttää vain lennot ja on omakustanteisessa majoituksessa. En löytänyt pikkuteksistäkään mainintaa, että pitäisi osallistua matkalle. Saako siellä heti myös paluuliput käteen?


    • Zoikkeli

      Varmaan siksi, kun matka on niin edullinen muuten. Kuulostaa tosi ikävältä koko matka. Pakko mennä, kun lähtö jo 28.10. Mukana kiukutteleva mies.

      • Lissu567

        Matkadokumenttien mukaan paketti on vapaaehtoinen. Olen menossa Aleksanteri Suuren jalanjäljille. Siinä 99 €:n pakettiin sisältyi useita lisäohjelma esim Turkkilainen ilta, veneretki ja viinitila.

        Normaalisti en tarvi lounasta kun olen hotellissa puolihoidossa. Lounaaksi riittää kuppia kahvia ja leipä , hedelmä. Varsinainen matkaohjelma vaikuttaa jo sen verran tiukalta, että en kaipaa lisäohjelmaa vaan hotellilla huilaaminen vaikuttaa järkevämmältä vaihtoehdolta. Siksi tuo paketti tuntuu turhalta. Kerro miten reissu sujui ?. Ehdit tulla pois ennen kuin lähden 7.11.

        Mies suhtautuu reissuun realistisesti. Tiedetään mitä osataan varoa.


      • ????!!!!
        Lissu567 kirjoitti:

        Matkadokumenttien mukaan paketti on vapaaehtoinen. Olen menossa Aleksanteri Suuren jalanjäljille. Siinä 99 €:n pakettiin sisältyi useita lisäohjelma esim Turkkilainen ilta, veneretki ja viinitila.

        Normaalisti en tarvi lounasta kun olen hotellissa puolihoidossa. Lounaaksi riittää kuppia kahvia ja leipä , hedelmä. Varsinainen matkaohjelma vaikuttaa jo sen verran tiukalta, että en kaipaa lisäohjelmaa vaan hotellilla huilaaminen vaikuttaa järkevämmältä vaihtoehdolta. Siksi tuo paketti tuntuu turhalta. Kerro miten reissu sujui ?. Ehdit tulla pois ennen kuin lähden 7.11.

        Mies suhtautuu reissuun realistisesti. Tiedetään mitä osataan varoa.

        No, niin mekin arveltiin matkaa tilatessa ettemme ota tuota 99euron pakettia ja kysyimme matkan järjestäjältä suomessa niin sieltä sanottiin että se on vapaaehtoinen mutta kyllä opas tinkasi niin kauan, että kaikki sen joutuivat ottamaa :(

        kertokaahan sitten miten matka meni.


      • kysymyksiä
        ????!!!! kirjoitti:

        No, niin mekin arveltiin matkaa tilatessa ettemme ota tuota 99euron pakettia ja kysyimme matkan järjestäjältä suomessa niin sieltä sanottiin että se on vapaaehtoinen mutta kyllä opas tinkasi niin kauan, että kaikki sen joutuivat ottamaa :(

        kertokaahan sitten miten matka meni.

        Onko kukaan ottanut kuvia tuolta matkalta ja noista hotellihuoneista/kylpyhuoneista; laittanut nettiin? Millainen ruoka oli illallisella, mitä ruokia, minkä laatuisia?
        Jälkiruokabuffet kuului puolihoitoon?

        Kylpyhuoneen hygieniatarvikkeet, kuuluiko shampoot, kylpygeelit, lotionit?

        Jos jotain palautetta tuli matkasta, niin laitoitteko CSS Travelille menemään?


      • -NikiT-
        kysymyksiä kirjoitti:

        Onko kukaan ottanut kuvia tuolta matkalta ja noista hotellihuoneista/kylpyhuoneista; laittanut nettiin? Millainen ruoka oli illallisella, mitä ruokia, minkä laatuisia?
        Jälkiruokabuffet kuului puolihoitoon?

        Kylpyhuoneen hygieniatarvikkeet, kuuluiko shampoot, kylpygeelit, lotionit?

        Jos jotain palautetta tuli matkasta, niin laitoitteko CSS Travelille menemään?

        Me olimme taas puolisoni kanssa 5.11.2014 lähtenellä matkalla Kappadokiassa. Koska olimme tietoisia noista paketeista (129 99€) ne ei tulleet yllätyksenä ja olimme paketteihin tosi tyytyväisiä. Hotellit olivat tosi laadukkaita. Kaikissa huoneissa oli föönit, shamppoot saippua pyyhkeet ja joissain jopa kylpytakit ja tossut.

        Ruokaa oli tarjolla joka hotellissa aivan uskomattomat buffetit, alkupaloja, pääruokaa ja varsinkin jälkiruokaa pöydät notkuen. Juomat eivät kuuluneet pakettiin joten ne täytyi aina ruokaillessa maksaa erikseen. Vesipullon hinta oli illallisella hotellista riipuen 0,50€-2€ olutpullo/ viinilasi 3-5€.


      • Tyhmä
        ????!!!! kirjoitti:

        No, niin mekin arveltiin matkaa tilatessa ettemme ota tuota 99euron pakettia ja kysyimme matkan järjestäjältä suomessa niin sieltä sanottiin että se on vapaaehtoinen mutta kyllä opas tinkasi niin kauan, että kaikki sen joutuivat ottamaa :(

        kertokaahan sitten miten matka meni.

        Mut semmosta paketti ei o olemassa!!!halvin on 129€


      • krusifiksi
        Tyhmä kirjoitti:

        Mut semmosta paketti ei o olemassa!!!halvin on 129€

        Hei, teidät voidaan pakottaa ottamaan lisäpaketti, kuten meille tehtiin lentokentältä klo 02 ajaessamme ensimmäiseen hotelliin (jossa yövyimme 3h). Kaikkien oli PAKKO maksaa!

        Timanttitehtaassa sinua sahataan takuulla linssiin. Minä sain paljon pienemmän timantin, ohuemman ketjun ym, kuin mikä oli alkuperäinen kauppatavara. Mies kävi vaihtamassa sen
        sillä aikaa kun sopimusta kirjoitettiin.
        KAIKKIA HUIJATAAN SIELLÄ!


    • MATKAAN

      heippa ollaan lähdössä 20.01.2015 7 lehden lahjakorin saaneena turkin kiertomatkalletss travel matkan järjestäjänä..
      hinta vain mietityttää 149e henk ja pitääkö AIVAN PAKOSTA OSTAA
      KULTTUURI JA RUOKAPAKETTI....
      MATKA AIVAN LIIAN HALPA....

      • kiku

        hei saman hintasta matkaa tänään yritin saada, mutta oli loppuunmyyty. Otimme maaliskuulle, johon tuli 90€/hlö sesonkilisä. Halvaltahan tuokin kuulostaa ja kamalaa jos on kiire ja pakko osallistua kaikkiin. Korujahan tai muita ei kukaan sua pakota ostamaan.
        Meille mainittiin tuosta illallis tarjouksesta ja siitä että retkien sisäänpääsyt ei sisälly hintaan. Et voi paikanpäällä sit ostaa, no täytyy lukea matkavahvistuksen säännöt tarkasti ja toivottavasti ei tarvis joka yö olla eri hotellissa.
        Ois kiva kuulla miten teidän matka meni, meillä kun siitä hetken päästä lähtö:)


      • Tampereelta

        Matkaan ja Kikulle vastausta. Olimme 8-hengen ryhmänä sitten samalla matkalla 20-27.1.15. Matkassa oli sekä hyvää että huonoa.
        Tosi oli, että suositellut 129€ 99€:n lisäpaketit oikeastaan pakotettiin ostamaan. Oppaanamme toiminut Gurol ilmoitti, että ne on vain ostettava. En tiedä paljonko hän oikeasti suomea ymmärsi tai sitten hänelle sopimattomassa hetkessä ei halunnut ymmärtää. Parempaa suomenkieltä olisi kyllä halunnut. Muuten oppaalla oli paljon tietoa Turkista ja sen historiasta.
        Aikataulut eivät pitäneet paikkaansa vapaa päivää ei ollut, kuten oli luvattu. Liikkeissä (nahka-, jalokivi- ja mattokaupoissa) viivyttiin liian pitkään. Ymmärrän, että näinkin halvalla alkumaksulla meitä kuljetetaan ostospaikkoihin, mutta kohtuuton aika niissä kului. Ja sitten, kun viimeisenä iltapäivänä lopulta pääsimme Antalyan tutustumaan, niin saimme aikaa vain 1 1/2tuntia aikaa tutustua viehättävään vanhaan kaupunkiin ja silloinkin jo loppu hetkessä tuli pimeää.
        Matkalla sinällään oli paljon nähtävää, hotellit olivat hyviä, Antalyan hotellissa, missä yövyimme kahdesti, tosin näimme torakan kulkevan jälkiruokapöydällä ja saman hotelln yhdessä huoneessa oli torakka myös asukkina. Ruokaa oli runsaasti ja hyvää, makeat jälkiruuat eivät minua kyllä innostaneet. Olisi myös hyvä kuulla, miten muilla on käynyt jälkikäteen. Siis meidän 8-hengen joukosta 7 sai ripulitaudin, minä jo matkan viimeisenä yönä. Yksi meistä joutui täällä kotimaassa tiputukseen. Siitä ilmoitmme jo matkatoimistolle, mutta heille ei ollut ainakaan vielä tähän mennessä mitään tällaisesta asiasta tullut tietoa. Me emme kuitenkaan käyneet missään muualla ruokailemassa kuin matkan ohjelmaan kuuluvissa paikoissa.
        Siis: paljon nähtävää, ruokaa riitti, yöpymispaikat hyviä (sängyt tosi hyviä), alkuhinta hyvä (olisihan voinut jättää lisäpaketit ostamatta), mukavaa matkaseuraa, ainakin meidän bussissa ja ainahan matkailu avartaa
        mutta, liian kiire, oppaalla sekä hyvät että huonot puolet, ei matkaohjeman mukainen ( ohjelmassani oli maininta, että se voidaan tehdä päinvastaisessa järjestyksessä), ei siltikään piitänyt paikkaansa. Myöskin ne muutama, jotka uskalsivat jättää ylimääräiset paketit ostamatta, kertoivat, että heille oli tarjottu todella erilaisia hintoja sitten pelkästä ruuasta, jonka olisivat muiden kanssa voineet syödä. Olemme vielä tekemässä matkatoimistolle tästä matkasta reklamaatiota, kunhan selviämme mahataudistamme.


      • Tyhmä
        kiku kirjoitti:

        hei saman hintasta matkaa tänään yritin saada, mutta oli loppuunmyyty. Otimme maaliskuulle, johon tuli 90€/hlö sesonkilisä. Halvaltahan tuokin kuulostaa ja kamalaa jos on kiire ja pakko osallistua kaikkiin. Korujahan tai muita ei kukaan sua pakota ostamaan.
        Meille mainittiin tuosta illallis tarjouksesta ja siitä että retkien sisäänpääsyt ei sisälly hintaan. Et voi paikanpäällä sit ostaa, no täytyy lukea matkavahvistuksen säännöt tarkasti ja toivottavasti ei tarvis joka yö olla eri hotellissa.
        Ois kiva kuulla miten teidän matka meni, meillä kun siitä hetken päästä lähtö:)

        Ettäkö ymmärtänyt joo 149€ vain lento,kuljetukset,hotellit ja aamupala!!!ei mitää muuta


    • Huijausta koko juttu

      Ei tuonne kannata lähteä! Huijausta oli ihan koko juttu. Se 149€ on vain alkumaksu, siihen päälle kaikki nuo PAKOLLISET 129€ ja 99€ rahastusta koko ajana. Ohjelma todella rankka ja sisältää vain ja ainoastaan bussissa istumista sekä liikkeissä pakkomyyntiä! Perukaa ihmeessä jos vielä voitte ja menkää vaikka Tallinnaan kylpylään!

    • efeso on hyvä

      Tulimme eilen "Aleksanteri suuren jalanjäljissä" matkalta. Maisemat ja kohteet olivat suurenmoiset. Hotellit olivat tosi hyvät. Turkkilainen matkanjärjestäjä on vain liian kaavoihin kangistunut ja "kuri" oli turhan tarkkaa, joka osaltaan toi vähän ikävää mieltä. Mutta kunhan sulattaa ne pois ja nauttii hienoista Turkin matkakohteista ja varautuu maksamaan reilut kaksi sataa euroa piilotettua lisämaksua, niin matkasta voi tulla hyvin onnistunut.

      Muista että turkkilaiset haluavat ansaita turismilla, mutta sinä päätät omista ostamisistasi, nauti kaupankäynnistä!

      • Tyytyväinen

        Olin Kappadokiassa nyt etelän hiihtolomaviikolla. Meillä kaikki järjestelyt sujuivat hyvin ja hotellit olivat hyviä. Ostimme ruoka- ja retkipaketin, joka oli järkevää, sillä muuten varmaan useimmiten olisi kuitenkin joutunut syömään ko. ruokapaikassa, sillä tällä matkalla ei useinkaan ollut muuta vaihtoehtoa ihan lähellä. Mielestäni oli kiva mennä valmiiseen noutopöytään, jotka notkuivat eri ruuista. Hyvä että nälkä ehti tulemaan, kun jo olimme taas uuden ruokapöydän ääressä. Ei myöskään tarvinnut maksaa sisäänpääsyjä ja opaat olivat hyvät. Meillä oli paikallinen opas, joka puhui turkkia ja englantia sekä turkkilainen suomea puhuva opas.
        Kappadokiassa ilmat olivat talviset. Luntakin satoi ja sitä oli siellä enemmän kuin täällä Helsingin seudulla. Miinusta oli se, että ulkoilmapaikoissa oli todella liukasta, eikä siellä hiekoitettu paikkoja. Olisi pitänyt olla kengissä liukuesteet, sillä joskus todella pelotti, että portaissa liukastuu. Kävelysauvat olisivat olleet myös hyvä vaihtoehto. Toinen miinus oli se, että juomat olivat aika kalliita, eivätkä ne kuuluneet hintaan. Kahvikupin hinta hämmästytti, sillä se oli yleensä n.2-3 euroa.
        Joissain hotelleissa oli kylpyhuone todella viileä, sillä siellä ei ollut mitään lämmitystä. Huoneet saattoivat olla aluksi viileitä ja sitten liiankin kuumia, kun lämmitystä ei voinut säätää vaikka säädin oli olemassa. Me emme ainakaan saaneet sitä toimimaan kunnolla.


    • juturp

      2.12. alkaa matka. Mielenkiinnolla odottelen(mme) mitä tuleman pitää. Ennakkoon suhtaudun matkaan ja sen vaiheisiin kyllä postiivisesti, mutta kaikkeenhan on varauduttava... Palstan juttujen perusteella kyllä kaikkea voi joutua kokemaan! Matkan ajalle sattu täysikuu 6.12.. Toivottavasti sää sallii sen nauttimisesta, ja onhan Turkki Q-kulttuuriyhteisö sinänsä. Kamera ja riittävä tallennustila on matkassa. Kapsäkkien maksimit on käytössä...

      • juturp

        Nyt 2.12. alkanut matka on ohi! Mielenkiintoinen matka! Olimme päässeet pyynnöstä suomea puhuvan oppaan ryhmään. Opas oli turkkilainen suomessakin asunut mieshenkilö, joka mukavasti murtaen ohjasi meitä paikasta toiseen. Alun alkaen hän kertoi "säännöt", joiden mukaan tuli toimia. Säännöt olivat "yksilönvapautta" varsin rajoitavat, mutta perusteluna oli, että poikkeaminen olisi johtanut enemmän koko ryhmän vahingoksi. Sen kyllä ymmärsi matkan edetessä, kun kokonaisuus alkoi hahmottua. Siellä oli paljon muitakin kuin omat ryhmäläiset. Samaan kohteeseen oli tietyn ajan jälkeen tulossa seuraava ryhmä ja oman ryhmän piti olla seuraavassa kohteessa tiettynä aikana. Siis kurinalaisuutta - tai lievemmin sanottuna kuuliaisuutta.
        Matkan luonteesta johtuen ei viihteelliseen illanviettoon (bailaamiseen) ole (ollut) juurikaan mahdollisuuksia. Päivät ovat pitkiä - aamulla varhain herätys - päivä päättyi ~21 päivällisen jälkeen. Aamulla piti olla hyvävoimaisena valmiina päivän seikkailuihin.
        Matkalla majoitus on useassa eri hotellissa. Majoitukset toimivat hyvin. Jokaiselle oli huoneet, palvelu pelasi. Hotellien tasoeroja oli, mutta kaikki toimi. Ruokaa oli riittävästi heti aamusta iltaan - pekonia tai metvurstia ei ollut. Se taas johtui turkkilaisten uskonnosta. Maitoa oli vain kerran tarjolla erään hotellin aamiaisella.
        Turkkilaisten uskonnollisuus hieman hämmentää näin evlutilaista. Seremoniaan kuuluu aamuinen klo 5.30 rukoukseen kutsuhuuto. Kutsuhuuto toistuu päivän mittaan, ja ihmisiä rientää minareetteihin rukoilemaan. Näiden tapahtumien seuraaminen on osa matkan mielenkiinnon kohteeita. Kaikesta näkee ja kokee, että turkkilaiset ottavat uskontonsa vakavasti. Mutta ei niin vakavasti, ettei se olisi turistin palvelemiselle esteenä. Alkoholia, mikä heille on kiellettyä tai mitä he eivät itse käytä, on saatavana pienistä myymälöistä katujen kulmissa. Rakia (paikallinen viina) tyrkytetään lähes joka paikassa, ja sitä saa pienistä annoksista aina täysiin pulloihin - eikä maksa paljon. Kylläkin matkan luonteesta johtuen ei kannata alkoholille olla kovinkaan perso. Senkään vuoksi, että pissimispaikkoja ei joka paikassa ole ja paikalliset eivät tykkää puskasellaisista.
        Matkan lentomatkatavaroille on painorajat; ruumaan menevät max 20 kg ja käsimatkatavara 6kg. Kannattaa varata riittävän iso laukku ja siihen kevyitä tamineita. Helposti max tulee täyteen ja jotainhan sitä on sieltä kuitenkin palatessa ostettava ja kuljetettava. Retkillä kannattaa käyttää puristamattomia ja hikeä varastoimattomia vaatteita. Kengät pitävävapohjaiset. Retkireppu, mihin pari vesipulloa ja muutama hedelmä - vaikkapa mandariini. Vedestä puheen ollen; ravintolassa puolenlitran vesipullollinen maksaa usean euron, kaupassa 50 senttiä. Meillä opas oli varannut linja-autoomme pullolavoja, joista vettä voi ostaa.
        Matkalla on paljon - siis paljon nähtävää! Ja jos haluaa niitä tallentaa, pitää olla paljon kameran muistitilaa ja riittävästi akkuja. Tekniikan petettyä ottamatta jäänyt kuva harmittaa kovasti. Kevyt videotoiminnalla varustettu laite on hyvä.
        Sitten se matkan hinta. Perushinta oli se mitä kukin oli siitä etukäteen maksanut. Paikanpäällä tarjolla oli "pikkupaketti" ja "isopaketti (VIP)". Niiden hinnat olivat pienestä 129 ja isosta 99 eur. Ison ostamiseen tarvittiin myös pienen osto. Siis hintaa tuli lisää, mutta mielestäni pakettien osto kannatti, koska milloinkaan ei näin tarvinnut vaivata päätä syömisten ja ajankäytön suhteen. "VIPit" pääsivät ruokailujen lisäksi kohteisiin vaivatta.
        Kaikenkaikkiaan matka oli hintansa väärti!


    • mkt1

      Olimme 12.11.14 alkaneella Kappadokia matkalla. Matkan pilasi turkkilainen huonosti ja sekavasti englantia puhuva opas. Hän suhtautui vähättelevästi naisiin ja hermostui kun matkustajat yrittivät kääntää suomeksi hänen sanomisiaan. Kuitenkin kaikki olivat suomenkielisiä.
      Myös meillä meni pari päivää hukkaan ns. ostoksilla. Hotellit olivat pitkällä kaupungeista ja paikallisia palveluja ei ollut. Neljäntenä päivänä päästiin jopa pankkiautomaatille. Onneksi saimme viimeisenä päivänä pari tuntia aikaa vierailla Antalaijan kauppakaduilla.
      Maisemat olivat lumoavia kohteessa ja matkaporukka mukavaa. Niitä ei opaskaan pystynyt pilaamaan.
      En suosittele ainakaan tätä Norjalaista matkatoimistoa

    • ei helmiä s.....!

      5-12.12.2014 Jos tunnistat tästä itsesi peruuta kiireesti matkasi jos vain voit. Olet tyypillinen "suomalainen" kieltä osaamaton, kulttuurista mitään tietämätön, ainainen valittaja ja hölösuu joka ei osaa kuunnella toisia ja huutaa oppaan puheen päälle häiriten toisia niin kiireesti; peruutus käyntiin niin säästät sekä itsesi, että kanssa matkustajien hermoja. Olimme ko. matkalla ja lopputuloksena oli katkeruutta ja panettelua järjestäjiä kohtaan ja lopuksi valittajat saivat matkatoimistossa ainoan suomea hyvin puhuneen ja asioihin erittäin hyvin perehtyneen oppaan ottamaan painostuksen alla lopputilin. Nyt ei ole englantia osaamattomalle olemassa ko.toimistossa opasta omalla öykkärikielellään. Sabri-niminen henkilö hoiti hommansa erittäin hyvin mutta hänen työnantajansa uskoi ilmeisesti enemmin näitä "luonnonlapsia" jotka lähtivät matkalle vain halvan hinnan takia. Muuten matka oli erittäin hyvin järjestetty. Ajatelkaa hyvät ihmiset mitä voitte saada, kun aikanaan koulun käynti ja itsensä sivistämien on jäänyt itsensä kehumisen ja toisten morkkaamisen tasolle menkää vaikka työväen opistoon ja valitkaa kursseja joissa opiskellaan vuorovaikutustaitoja ja yhteisön kanssa toimimista. Nyt teidän käytöksen takia monen ihmisen loma on pilalla, kun ei saa heille ostohetkellä lupailtuja palveluja. Vain suomea puhuvat perukaa matka niin ei tule paha mieli. terv.kari ja eini

      • turkissa 15 krt

        Ihme valitusta, lukekaa matkan ilmoitus uudestaan! Mikään hinta / matkan sisältö / taso ei pitäisi tulla yllätyksenä.

        Nimimerkillä huomenna lähtö helsinki-vantaalta tss kappadokia-reissulle.. ;)

        Nähdään lennolla! :)


    • Inkkupari

      Olin Kappadokian reissus 7-14.12. 2014. Aivan MAHTAVA reissu. Kaikki toimi erittäin hyvin.Asuimme todella korkeatasoisissa hotelleissa, viimeinen yö sviitissä.Oppaiden asiantuntevuus ja palvelualttius erinomainen.ruuat hyviä ja tottakai maassa maan tavan mukaan juomat maksetaan erikseen( olen ollut puolihoidolla Alanyassa , silloinkin juomat laskutettiin erikseen) kävimme toki upeiden luonnonmuovaamien nähtävyyksien lisäksi myös tutustumassa paikalliseen elinkeinoelämään, siis matto-, nahka-,kulta-tehtaisiin.Ja ihan itsestäsi on kiinni ostatko vai et, olin korutehtaalla hintoja neuvottelemas ja totesin ettei minulla ole varaa niihin mitä ihastelin, ja ihan ystävällisesti myyjät silti kohtelivat. Samoin muissa tehtaissa,joten en voi yhtyä moitteisiin.Meillä taisi sitten käydä hyvä tuuri .Harmi jos ei kaikki matkat olekaan yhtä hyvin hoidettuja.Omalta kohdaltani voin vain sanoa että SUOSITTELEN

    • timantti23

      onko kukaan lähdössä samaiselle reissulle 26.2.2015-4.3.2015? muutakun me :) hirvittää kyllä koko reissu ku näitä on lukenut...

      • matka1

        Me palattiin tiistaina turkista ja kaikki meni tosi hyvin.. hotellit oli tosi upeita ja siistejä ja ruokaa runsaasti ja hyvää..


    • timantti23

      oliko noissa illallis/lounas ruuissa hyvin tarjolla gluteenitonta ruokaa, esim kasviksia ja lihaa. oliko paljon pastaa tarjolla? tieäs kannattaako tuota päivällispaketia ottaa, ku ei kuitenkaan voi syödä ihan normi ruokaa..kiitos vastauksista.

      • huijari

        Menossa peräreikäturkkiin ja kyselee, että "onhan varmasti tarjolla gluteenitonta"?? Juuri tällaisille porukoille voi myydä melkein mitä tahansa, kuten loma-osakkeita. Jos nettiin osaa kirjoittaa, kyllä kait voi odottaa edes jonkinlaista järjenkäyttöä? Lentokoneessa myös varmaankin pelkkää kasvislaktoositoleranssivilja-addikti-ruokaa? Eikö mitenkään voisi maksaa sellaisia matkoja, joita myyvät Suomessa hyvin tunnetut matkanjärjestäjät ja selvittää heidän kanssaan erikoisruokavaliot?


      • matka1

        kyllä oli myös gluteenitonta ruokaa ja paljon salaatteja ja pastaa ja riisiä..


    • Kotiinjäänyt

      Mieheni (45-v.) on parhaillaan Kappadokian reissulla tätinsä (78-v) kanssa. Opas on kuulemma "hyvä sälli" ja hotellit, missä ovat yöpyneet, ovat olleet lupausten mukaisesti 4-5 tähden hotelleja, joissa illallinen ja aamupala ovat olleet niin runsaita, että mies oli "lentää perseelleen". Lounas/illallispakettia ei missään tapauksessa ole pakotettu ottamaan! Matkaa varatessa matkatoimistosta oli kyllä näistä mainittu ja sanottu, että illallispaketti kannattaa ottaa, koska se on hyvä. Mieheni ja tätinsä päättivät etukäteen ottaa siis sen, mutta eivät lounaspakettia, jota ei paikanpäälläkään ole millään tavoin painostettu ottamaan.
      Aikataulu on sen verran heittänyt, että matkan toisena päivänä, kun ohjelman mukaan olisi pitänyt lähteä Kappadokiaan, heillä olikin ollut "vapaapäivä" Antalayassa. Sen he olivat viettäneet uimalla, saunomalla ja kaupunkiin tutustumalla.
      Mieheni on ensimmäistä kertaa Turkissa, tätinsä on ollut siellä aiemmin 11 kertaa.

      • Kurimatka

        Kyllä pakotettiin ottamasn kaikki paketit. Ja samasta ravintolasta kielettiin ostamasta /myymästä pitsaa tai 6 bussia ei tule syömään jos myyvät "ohi" ei pakettia ostaneille niitäkin jääräpäitä oli vaik kuin uhosivat pakko myyntiä!!!


    • AnnaLinny

      Hei " Kotiinjäänyt" olimme samalla reissulla ja miehesi oli meidän ryhmässä.. halusimme vain lähettää terveisiä sinne päin.. "nasselle" :) toivottavasti lähdette ensi kerralla yhdessä reissuun... me lähdetään huhtikuun alussa takaisin turkkiin :)

      • nassesetä

        jep kiva reissu´.hinta ja laatu kohillaan ja tiimi täys kymppi.ja nasse on helv,,,vihainen pikkuriiviöt.....!!!!


      • AnnaLinny
        nassesetä kirjoitti:

        jep kiva reissu´.hinta ja laatu kohillaan ja tiimi täys kymppi.ja nasse on helv,,,vihainen pikkuriiviöt.....!!!!

        Pikkuriiviöt :D ei saa olla vihane :D nassen pitäs olla ilonen... piristävä reissu oli kaikinpuolin... nimimerkillä (väh. 10 eri miestä perässä joka päivä) ei saa suomessa samaa kohtelua kuin siellä sai... ei oo helppoo olla nuori, blondi suomalainen nainen :D hauska reissu ei voi ku kehuu :D


    • OMAVIKA

      MIKSI SEKOATTE NÄIHIN TUNTEMATTOMIIN "MATKAN JÄRJESTÄJIIN " ????

    • Tahvotar

      Palasimme matkalta 24.2.15. Matka oli hieno. hotellit luxusta, ruoka hyvää ja sitä oli paljon. Opas oli hauska, kuljettaja ajoi turvallisesti lumisia vuoristoteita. Kaikki paketit olivat tiedossa etukäteen, kukaan ei pakottanut ostamaan mitään. Rankkaahan oli, monta anivarhaista aamua, pitkiä iltoja, mutta olemme tyytyväisiä matkaan. Minäkään en pidä koru-, matto-, ja nahkakaupoista, mutta myyjät luopuivat kun ilmoitti ettei aio ostaa mitään. Kappadokia oli vaikuttava. Tuli laskettua parit peffamäet kun luolakirkon portaat olivat jäiset. Tulipahan sekin koettua monenkymmenen vuoden jälkeen.

      • Inkoo

        Palasimme matkalta 3.3.15. Samanlaisia kokoemuksia meillä paitsi peffamäkeä ei tarvinnut laskea! Ensimmäinen päivä sadetta muutamia pieniä sadekuuroja lukuunottamatta sää erinomainen.


      • matkakuume1

        Oletteko olleet 1 vai 2 viikon matkalla?


    • vai_Andorrassa

      Missäpäin Eurooppaa tämä Kappadokia on? Espanjassa?

    • yrjönen

      Ota huomioon seuraavat asiat. Kun tilaat matkan Kappadokiaan ja sovit virkailijan kanssa suomenkielisestä oppaasta saat dokumenttien mukana ilmoituksen, että oppaan saaminen varmistuu 2-3 viikkoa ennen matkan alkua. toisin sanoen olet sopinut lomasi ja maksanut matkasi etukäteen ja voi saada puhelinsoiton kaksi viikkoa ennen matkan alkua jossa ilmoitetaan, meillä ei nyt ole kielelläsi opastusta ja ei mahda mitään siirrä matkasi tai peru koko lomasi. Kysynkin onko tällainen toiminta hyvien "käytäntöjen mukaista". Esitteessä mainitaan " meillä on pätevä korkeakoulututkinnon suorittanut englannin ruotsin- tai suomenkielinen matkaopas". Voiko joku selventää onko tämä yleinen käytäntö matkatoimistojen toiminnassa.

    • Tyytyväinen

      Olimme 23.2-2.3 kyseisellä Kappadokia reissulla. Aivan mahtava matka. Opas tosi mukava ja taitava.Bussikuski turvallinen. Hotellit hyviä. Ruokapöydät herkkuja täynnä. Mahtavat maisemat Kappadokiassa. Halpa matka kaikkine paketteineen. Suosittelen lämpimästi. ps. Varakaa kolikoita (euroja) mukaan, ei tarvittu Turkin liiroja.

    • Ronaldo1965

      Me olimme vaimoni kanssa Lyykian matkalla helmikuussa ja nyt on jo varattu lokakuuksi 15:n päivän matka, mihin kuuluu se Kappadokian osuus. Ainakin meille sattui kaikki muu hyvin, paitsi menolento oli niin, että olimme yöllä pikkutunneilla perillä ja aamuseitsemältä oli lähtö ensimmäiselle kiertomatkalle. Muuten tosiaan kaikki meni hyvin, mielestämme emme maksaneet mistään ylimääräistä vaan juuri niistä palveluista mitä saimme! Opas oli etukäteen luvattu englanninkielinen, mutta yllätykseksemme hän olikin ihan suomea osaava! Ruoka oli hyvää, tosin jäin "kulinaristina" kaipaamaan vieläkin enemmän eksotiikkaa, paikallisväriä. Sen, että esim. ruokajuomista täytyy maksaa erikseen ja antaa palvelurahaa oppaalle, bussikuskille ym. tiesimme etukäteen. Hyvä vinkki oli tuolla edellä, että varatkaa kolikoita mukaanne ja muutenkin "sopiva" raha. Jos maksatte isosta setelistä, voi vaihtorahan saaminen olla vaikeaa. Ja kannattaa olla mukana sekä liiroja että euroja. Mutta kaikenkaikkiaan me nautimme matkastamme ja toivomme muidenkin tekevän niiin. Matkaan liittyvistä asioista kannattaa ottaa selvää etukäteen, sekin parantaa matkan onnistumista!

      • tarsku

        Minkälainen vaatetus olisi hyvä siellä? Olemme lähdössä viikon päästä.


    • exlehtitilaaja

      On ihan, onko matka tyydyttävä vai katastrofi.
      Lupaukset eivät pidä. Esitteissä luvataan korkeakoulutasoiset oppaat. Tarkoitti meillä nuorta junttia, joka yritti hyvin vajavaisella suomenkielellä känntää edes jotain turkinkielisen oppaan puheista. Tyyli oli: meitä kohtaan alentuva.
      Toisella ryhmällä oli vielä kurjempi opas, juoppo, joka jäi joka kohteessa ravintolaan ryyppäämään.
      Yhdellä ryhmällä oli oppaana nuori suomalaisnainen, joka oli kuulemma aivan mahtava. Pitkä bussimatkat taittuivat heillä mukavasti kuunnellen kulttuurista ym.
      ELI: Varaudu kaikkein pahimpaan!
      Paska reissu kaiken kaikkiaan!

      • sannelivuo

        Olin ystävättäreni kanssa matkalla 16.-23.4.2015. Matka sinänsä on upea, mutta vähän matkanjärjestäjän taholta huijauksen makua.
        Ohjelma lupaa: 1. päivä, saapuminen hotelliin. Ei pitänyt paikkaansa. Saavuimme hotelliin
        2. päivän aamuna puol 5. Siinä putosi pohja luottamukselta.
        Paluumatka sitten, meille Helsingistä matkaan lähteneille kiersi Oulun kautta. Siinä pieni iltalenkki.

        No joo, ne koru-, matto-, ja nahkatehtailla käynnit ovat luku sinänsä. Varokaa!
        Suomen tulli on tarkka.
        Opas oli nuori mies, joka oli ihan miellyttävä ihminen, mutta huono opas.

        Esitteessä luvattiin asiantuntevat oppaat, mutta meillä asiantuntemus rajoittui siihen,
        että hän kankealla Suomenkielellä ja mumisten, paluumatkalla Kappadikiasta, luki pätkän jostakin esitteestä.
        Olin jo sen pikkupätkän itsekin lukenut.
        Oli kuitenkin upeat maisemat, hyvät hotellit ja ruoka. Matkaseura mahtavaa.

        En silti usko enää lähteväni ko. matkanjärjestäjän matkalle.


    • Takapenkkiläiset

      Olimme Kappdokia reissulla 3-10.3.15. Ruokapaketit oli ostettava, muutoin ruokailu olisi ollut todella hankalaa. Päivisin oli kiire ja paikat yleensä tilattuina näille busseille eikä muuta ruokaa myynnissä. Hotelleissa oli mahtavat buffat, mutta ei esim ala carte tai muita ravintoloita avoinna. Hotellit olivat tasokkaita kuten luvattiin ja ruoka oli hyvää. Viinit maksoivat n 4;5 eur lasi ja pullot 15-60 e hotellista riippuen. Kelit oli hyvät, rannikolla n 17 päivisin ja Kappadokiassakin n 10 päivällä vaikkä yöllä nollassa. Hyvä aika kiertää nähtävyydet, sesonkina on olisi tungosta ja todella kuuma. Reissu maksoi n 360e per hlö joka siis sisälsi kaiken muun paitsi juomat. Lennot, hotellin, aamiaiset, lounaat, illalliset, oppaan, ilmastoidun bussin, pääsymaksut, dervissi esityksen ja Turkkilaisen illan, jossa taas ei ollut ruokaa mutta juomat oli ilmaiset. Meistä hinta oli halpa emmekä joutuneet pettymään kun emme ihmeitä odottaneetkaan.. Ennalta varoitellut pakkokohteetkaan eivät olleet niin päällemyyviä kun täällä on annettu ymmärtää. Mattopaikan esitys matoista oli tosi mielenkiintoinen, koru ja nahkafirmojen anti enemmän suunnattu ehkä venäläiseen makuun, mutta kohteliaasti kun ilmoitti ettei osta niin ohjattiin ulos. Muita bussilaisia odoteltiin jos innostuivat ostamaan. Omaa aikaa olisi voinut olla enemmän, mutta meistä reissu oli hintansa väärti. Nyt kun tiestöön on tutustunut voi seuraavalla reissulla vuokrata moottoripyörät tai auton ja liikkua omaan tahtiin. Tiestö oli hyvää ja liikennekulttuuri asiallista. Taurus vuoristo oli upea. Niin ja bussikuskilta kannattaa ostaa se vesi 5e viikko ja olutta tai rakiakin sai häneltä 2,5-3e kpl. Meillä oli mukava bussiseurue ja Hilmi niminen hyvää englantia puhuva ja asiansa osaava turkkilainen opas. Suosittelemme jos haluaa Turkista nähdä muutakin kuin rannikon hotellikompleksit.

    • elvika

      Olimme samalla matkalla ajalla 2.4. - 9.4.2015. Matka oli raskas, mutta erittäin mielenkiintoinen. Käynnit jalokivi-, matto- ja nahkatehtaassa olivat epämiellyttäviä. Tarjonta oli agressiivista ja uskonpa, että niissä huijataan monia. Ei kannata ostaa näistä liikkeistä mitään, Suomesta saa samaa tavaraa ja vieläkin laadukkaampaa tavaraa samaan taikka halvempaan hintaan. Suomessa laatu on taattua ja jos ei ole voi tehdä valituksen liikkeestä esimerkiksi kuluttajansuojalautakuntaan.

    • Hannu2015

      Moi! Meitä tyhmiä turisteja huijataan Turkissa pahemman kerran. Nahka-, jalokivi- ja mattoliikkeet lupaavat, ettei meidän tarvitse maksaa veroja Suomeen ostoksistamme. Se on täyttä puppua!
      Turkin valtio palauttaa Turkissa verot takaisin myyjäliikkeille. Kuitenkin Suomen tulli perii tullia Suomessa yli 430 euroa/henkilö ylittävältä osalta, joten "halpa" matto tms. voi tulla tosi kalliiksi, jos joudut Suomessa tulliin. Muistakaa tämä, kun ostatte tuotteita Turkissa.

    • Napolitano

      Palasimme 27.4.2015 Kappadokian reissulta. Oli kiva reissu kaikenkaikkiaan, vaikka sattui yksi kylmä talvinen päivä vuoristossa. Otimme ruokapaketit, johon kuuluivat aamiainen, lounas ja päivällinen. Yhteensä se teki matkoineen 530 euroa henkilöä kohti. Opas "Jokke",
      joka oli Turkkilainen puhui hyvin Suomen kieltä ja osasi työnsä hyvin. Meillä oli mahtava porukka matkassa. Ruokajuomista jouduimme itse maksamaan ruokailujen yhteydessä. Vesi maksoi 5 euroa per henkilö bussissa ja sitä sai viedä myöskin hotellihuoneeseen. Ei ole kallis viikon vesistä. Matto-, koru, ja nahkatehtaassa vierailtiin. Kauppiaat on aika innokkaita siellä. Silkkimaton tekoa näytettiin ja nahkatehtaassa oli muotinäytös. Kaikissa oli Suomenkielinen esittely. Parilla matkustajalla oli vatsavaivoja. Ruoka oli hyvää mielestäni. Hyvä laatusuhde ja uskomaton paikka tämä Kappadokia. Hotellit olivat hyväntasoisia. Suosittelen!

    • OmanTienKulkijat

      Olin tällä samaisella TSS Travel Services Oy:n Kappadokian kiertomatkalla 14.-21.4. Paljon parannettavaa olisi todella ollut. Oppaamme yritti myydä seurueellemme pakolla noita 129€ ja 99€ lisäpaketteja, ja kun emme suostuneet näitä ostamaan (sillä matkaehtojen mukaan nämä ovat valinnaisia) niin opas käyttäytyi todella törkeästi. Hän uhkasi jättää meidät mm. tienposkeen kesken matkan ja valehteli että hotelleilta tai niiden läheisyydestä emme tule saamaan mitään ruokaa jos emme paketteja osta. Lisäksi väitti että muista ruokapaikoista kuin hänen suosittelemistaan saa varmasti ruokamyrkytyksen jne. Mikään näistä ei pitänyt paikkaansa vaan hyviä ruokapaikkoja löytyi kyllä. Emme siis lopulta ostaneet kumpaakaan lisäpakettia, söimme ulkona erittäin hyvin ja edullisesti.

      Yksi lisähuijaus on se kun esitteessä sanotaan että 129€ pakettiin kuuluu sisäänpääsymaksut kohteisiin, mutta lähes kaikki näistä olivat ilmaisia! Jotain extra-ohjelmaa lisäpaketteja ostamalla toki olisi saanut mutta ohjelmaa oli muutenkin niin paljon että en olisi kaivannut yhtään lisää ja olin erittäin tyytyväinen siihen että emme paketteja ottaneet. Aikataulu oli kaiken kaikkiaan liian tiukka ja olisi toiminut paljon paremmin jos kohteita olisi kierretty pienempi määrä ja käytetty enemmän aikaa yksittäiseen paikkaan. Myöskään mitään viikko tai edes päiväaikataulua ei saatu vaan aamulla noustiin bussiin eikä tiedetty yhtään etukäteen milloin päivän ohjelma päättyy. Lisäksi hotellia vaihdettiin matkan loppupäässä turhaan mikä oli jokseenkin rasittavaa.

      Toki matka olisi edullinen vaikka ostaisi molemmat lisäpaketit ja toimii toki oikein hyvin sellaiselle joka haluaa täysihoidon ja päästä mahdollisimman helpolla. Se mikä tässä saa karvat pystyyn on tuo törkeä pakkomyynti! Ja sehän ei päättynyt noihin paketteihin vaan lisäksi oli vielä pakotetut ostoskierrokset nahka- ja timanttikaupoissa. Itse ihan periaatteessa kieltäydyin ostamasta näistä mitään vaikka oppaan mukaan olisi jotain pitänyt ostaa.

      Eli jos on tuolle matkalle lähdössä niin kannattaa tosiaan muistaa että kaikkea yritetään myydä millä keinolla hyvänsä. Oppaat voi valehdella ja painostaa. Mutta siltikään ei ole pakko ostaa mitään.

      TSS Travel Services Oy:lle laitoimme tietenkin reissun jälkeen palautetta koska olimme saaneet oppaalta niin pöyristyttävää kohtelua. Vastaus oli kuitenkin heidän päästään se että opas on heidän paikallisen (siis Turkkilaisen) yhteistyökumppaninsa palveluksessa ja että meidän olisi pitänyt laittaa palautetta sinne. Eli käytännössä pesevät kätensä koko jutusta ja jatkavat todennäköisesti toimintaa ihan entiseen malliin.

      • Epäilevä

        Miten sitä voi olla ottamatta noita kahta "turhaa" lisäpakettia, jos jätetään tienposkeen keskelle erämaata, jos kieltäytyy? Niinhän joillekin on tehty!!! Uskomattoman törkeetä ja vastuutonta! Se saa ihmettelemään ovatko turkkilaiset täysjärkisiä ja uskaltaako Turkkiin silloin mennä ? Olen lähdössä tälle matkalle 19.11. ja rupesi hieman kaduttamaan. Heräsin yöllä hiestä märkänä piinaavaan epäilyksen tunteeseen, että onkohan tämä matkanjärjestäjä joku "huijari", sillä minua rupesi ihmetyttämään, miksi esim. lentoyhtiön nimeä ei ilmoiteta eikä hotellien nimiä? Eikä liioin lentoaikatauluja, jotta voisi ajoissa varata jatkolennot kotimaassa. Miksi ne ovat "salaisuuksia"? Vai järjestetäänkö ne vasta sillä hetkellä kun matkalla jo ollaan eikä etukäteen? Lisäksi olen lukenut pienellä präntätyn tekstin, että matkareittiä voidaan muuttaa "organisaatiosyistä". Mitä se tarkoittaa? Joku opas lukemani mukaan viihtyi kaljalla opastuksen sijaan, ja jätti matkailijat selviytymään omin neuvoin, jotta onko mahdollista, että liian monen tuopin jälkeen reittiä muutetaankin, koska opas ei pysy tolpillaan? Olen nyt lukenut täällä ihmisten kokemuksia, jotta voisin päättää peruutanko koko matkan vai lähdenkö sille sittenkin? Jos turkkilaiset kiristävät ja painostavat matkailijaa tekemään jotain vastoin tahtoaan, niin se saa varoituskelloni soimaan ja koen sen vastenmieliseksi enkä tiedä miten pidän silloin puoliani, koska siinä tilanteessa olen kauhusta jäykkä. Toisaalta Turkin luonto ja historia ovat juuri ne vetonaulat, jotka saivat minut tälle matkalle innostumaan. Lisäksi minusta olisi jännää nähdä Istanbul ja Ankara. Noista täällä ei kukaan ole kommentoinut, jotta suuri kysymysmerkki on, juostaanko ne vain läpi tällä matkalla? Ja eikö aikaa ole basaareissa kiertämiseen ollenkaan? Vainko noissa pakkomyyntikohteissa?


      • temmuz

        älä missään nimessä lähde, jos hikoilet jo kotona. Suomen kielellä et varmaan osaa kieltäytyä näistä lisäpaketeista. tästä matkasta ei seuraa muuta kuin itkua ja hammastenkiristystä. Hyvä, että toit huolesi esiin, saattaa jopa isis kaapata sinut jos et ole varovainen. Muista varoittaa kaikkia muitakin lähtijöitä näistä vitsauksista jotka matkailijaa kohtaa tällä Sodoman ja Gomorran ristiretkellä


    • Epäilevä

      Onko kukaan ollut kahden viikon lomamatkalla ja viettänyt sen toisen viikon "ilmaiseksi tarjotulla" viiden tähden spa-hotellilla vai täytyykö siitäkin sitten -yllätys yllätys- maksaa paikanpäällä joku extra hinta tai joutuu asumaan kadulla koko viikon? Voiko siihenkään luottaa, että se toinen viikko on ilmainen "lahja"?

    • aikova

      Ninpä, minuakin kiinnostaa tuo toinen viikko siellä "luxushotellissa", niistä ei kukaan mainitse,- kertokaa jos olitte siellä ? Taikka oliko se niin "hyvä "ettei kannata mainita ? Matka kiinnostaa kovin.

    • tim123

      Hei olemme lähdössä 30.11.2015 Kapparoksen ja Alanyan matkalle täältä Turust. Näyttää noita näkemyksiä olevan monen moisia. Mutta onko aitoa näkemystä. T. Timo Laihinen Turust

    • sillei

      annan vinkin vaatikaa aina kohde minne yövytte ja tasot oltava hyvät ettei tarvitse sairastella ottakaa kaikki vakuutus sitä varten.on kyllä nähtävää ja pyytäkää aina tarkennusta seuraavat kohteet kyllä norjalaiset tietää missä yövymme hotelleissa.olin minäkin torakka hotellissa heh sain niitä välillä tapella niitten kanssa.ja muistakaa keittää vesi aina.

    • Zoilikki

      Olin Lyykian matkalla 5-19.11-15. Hotellit hyvät ja toisen viikon hotelli viiden tähden Long Beach hotel. Toisella viikolla aamiainen kuului hintaan, mutta illallispaketti maksoi 99 euroa eli puolihoito, mihin ei kuulunut juomia. Ihanat ulkoalueet monine altaineen ja merikin käytössä. Vieressä ostopaikka, missä hieman syötävääkin. Fi-Fi- yhteys hotellissa ja pankkiautomaatti. Parin kilometrin päässä ostokeskus.

    • ei.mitään

      Kappadokia ja Eurooppa. Mitä yhteistä?

    • prosessix

      Onko kukaan lähdössä ensi talvena TSS:n Dubain matkalle?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe