Combat Hapkido

Epätietoinen hgill

Tekeekö mitään? Tuleeko edes hiki trreneissä? Mitä eroä haan moooniin?

31

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 40+ ip-harrastaja

      Yleensä on tullut hiki treeneissä. Osa tekniikoista kuitenkin sellaisia, että ei voi kovin suurella temmolla tehdä (suuri loukkaantumisriski). Laji antaa valmiuksia niin voimankäyttöön kuin brutaalimpaankin itsepuolustukseen. Hipkolla myös mahdollisuus hakea lisäoppia eri osa-alueille muiden lajien parista (BJJ, kickboxing jne).

    • irkflgl

      Eroaako laji mitenkään muista vastaavista, kuten esim. Krav maga, defendo ja savate defense?

      • 40+ ip-harrastaja

        Tuosta listasta Defendo on periaatteeltaan lähimpänä, koska molemmissa pyritään iholle. Combat hapkidon tekniikkamäärä on kuitenkin paljon suurempi. Molempia voin suositella. Ne antavat työkaluja myös voimankäyttöön.


    • ghhdfgfdg

      Kauanko kestää vöiden välissä ennen kuin "kutsutaan" vyökokeeseen .... noin keskimääräisesti

      • 40+ ip-harrastaja

        Keskimääräisestä en tiedä. Oppisisältökin riippuu paljon missä treenaa. Vyökokeet on 2 krt vuodessa ja monella onkin vyön väri vaihtunut 2 kertaa vuodessa. Mutta monet heistä treenaavat useampaa lajia päällekkäin tai heillä on jo ennestään paljon korkeampi vyöarvo jostain toisesta lajista. Tämä siis omalla salilla. Mustista on pulaa.


    • ertertd

      Minkä ikäistä porukkaa noin muuten? Oletko vanhin koko jengistä? ;)

      • 40+ ip-harrastaja

        En ole vanhin. En lähellekään ;) . Ikäskaala on laaja, mutta koska lajissa ei ole akrobatiaa vaativia potkuja (hyppykierto etc.), kiinnostaa se selvästi vähän vanhempaa porukkaa. Monen kokoistakin löytyy.


      • lglglgo
        40+ ip-harrastaja kirjoitti:

        En ole vanhin. En lähellekään ;) . Ikäskaala on laaja, mutta koska lajissa ei ole akrobatiaa vaativia potkuja (hyppykierto etc.), kiinnostaa se selvästi vähän vanhempaa porukkaa. Monen kokoistakin löytyy.

        Kuuluuko hyppyukemit yms. ohjelmaan? Hipko pitää tunteja varmaankin Metsälän salilla


      • 40+ ip-harrastaja
        lglglgo kirjoitti:

        Kuuluuko hyppyukemit yms. ohjelmaan? Hipko pitää tunteja varmaankin Metsälän salilla

        Tuohon en pysty nyt varmuudella vastaamaan kun en tiedä mitä ylemmillä vyöarvoilla tulee. Ukemeita noin yleisesti tulee paljon, koska monissa tekniikoissa vastustaja viedään/kaadetaan/heitetään/pyyhkäistään maahan ja lukotetaan. Hipkolla opetettava CH on paljon Ilkka Koivun käsialaa ja hänellä on parin vuosikymmenen kokemus ovilta. Yhteistyötä Kaapelitehtaan suuntaan on johtotasolla. R.V. asuu Metsälän salin vieressä ja käy usein katselemassa treenejä. CH:ta voi harrastaa Metsälän ja Vuosaaren saleilla.


    • ASsSVC

      Poikkeavatko CH opit sitten toisistaan seurasta riippuen? Oletko seurannut ja verrannut yhtään Sin moonin treeneihin?

      • 40+ ip-harrastaja

        Poikkeavat. Esimerkiksi youtubesta löytyvät videot eivät yhtään vastaa meidän treenejä. Tampereella ohjelman pitäisi olla samanlainen. Ilkka on suoraan sanonut Pellegrinille että ei opeta tekniikoita, joita pitää epärealistisina Suomen olosuhteissa. En ole seurannut Sin moon treenejä, mutta tämän pitäisi olla pelkistetympää ja tekniikoita vähemmän. Ilkka rummuttaa lisäksi paljon kamppailullisuuden perään. Oranssista ylöspäin kontaktisparri on mukana kuvioissa.


    • zcxzcxcxz

      Hyvä etteivät vastaa. Musta ne oli nimittäin kohtalaisen tyhmiä juttuja. Onko treenit osunut eri saleilla eri päiville eli voisiko saada neljät treenit viikolle? Vyöarvot menee varmaan val - kelt - oranssi eli vuoden treenit ennen sparria? Onko sparri kypärä päässä kunnon mättöä vai kevyttä Karate-hippa?

      Toi Hipkon konsepti vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Mä olen etsinyt paikkaa, jossa voisi treenata jotain vaikka joka päivä. Monissa lajeissa treeniä on vaan pari kertaa viikossa mikä on liian vähän ... vaikka samaa ikäluokkaa sun kanssa olenkin

      • 40+ ip-harrastaja

        Neljät treenit saa samalle viikolle, mutta kannattaako on toinen asia. Eka vuosi menee tosiaan sen sparrioikeuden saamiseen ja oppii noi tekniikat vähemmälläkin treenillä. Kalenterista löytyy kuitenkin kaikkea kivaa melkein joka päivälle. Esim. osa noista kuntokickboxing tunneista on aika kivaa thaipädi-/säkkimättöä. Saa hiottua tekniikkaa ja suorituskykyä. Kahvakuulatreenitkin ovat olleet tosi hyviä.

        Ei ole karate-hippaa sparri tuolla. Kovuus riippuu tietysti vastustajasta. Suojilla mennään. Porukka varsin fiksua ja tasoeron ollessa suuri järki mukana. Itse yritän pitää itseni ehjänä.


    • kggp

      Riippuu paljon treeneistä. Perus karatetreenejä voisi vetää vaikka joka päivä ilman ylikunnon vaaraa.

      Noi sparrit on vähän kaksi jakoista hommaa. Itse olen kerran loukkaantunut sellaisessa. En tosin vastustajan toimesta, vaan hätäpäissään tehdyn epäonnistuneen tekniikan takia. Jalka oli kipsissä pari kuukautta eikä sama enää oikein kiinnostaisi,

      • 40+ ip-harrastaja

        Tekniikkapainotteisia treenejä voi kyllä vetää vaikka päivittäin. Mutta noissa kuntotunneissa ainakin itse menen sata lasissa ja kaksi sellaista per viikko on ehdoton maksimi tällä iällä. Tuo siis lajitreenin lisäksi ja voimaharjoittelu päälle. Paljon haluavalle Hipko on juuri oikea paikka. Henki on lisäksi todella hyvä. Katsele vaikka facebookista Helsingin Itsepuolustuskoulun sivuja.


    • ssAD

      Jeo, mä olen surffinut naamakirjan ja nettisivut jo moneen kertaan. Vielä ei näkynyt kevään aikatauluja, jotta olisi pystynyt tarkemmin suunnittemaan. Pystyykö jäsenyyden laittamaan "telakalle", vaan pitääkö aina erota ja liittyä uudelleen jos haluaa pitää tauon?

      Kiitos muuten kommenteista ;)

      • 40+ ip-harrastaja

        Ihan mielelläni kommentoin. Ei kestä kiittää. On itsekin tullut haettua sitä oikeaa useamman kerran. Vaikeaa saada kaikkia palikoita loksahtamaan paikoilleen. Joskus on käynyt niinkin, että vaikka laji on ollut kiinnostava, sopivia treenipareja ei ole ollut. Kevään aikoja ei tosiaankaan ole vielä julkistettu. Tuota jäsenyysasiaa kannattaa tiedustella suoraan Hipkosta info(at)hipko.fi.


    • adadsad

      Oikean lajin löytäminen on todellakin vaikeata. Mäkin olen kokelllut kaikenlaista, mutta aina se on hiipunut syystä tai toisesta. Nyt olen käynnyt vuoden verran Karatessa, mutta aika on kullannut siinäkin muistot. Tekniikkatunneilla ei pulssi juurikaan nouse eikä kunto kohene. Lisäksi häiritsee mm. paritekniikoiden tietynlainen epärealistisuus. Vaikka siviilissä tappelu ei kiinnostakkaan, niin en haluaisi haaskata aikaa mihinkään "turhaan" ... oli siinä vuosisatojen tradio mukana tai ei ;) Todennäköisesti aloitan vuodenvaihteen jälkeen parissa kolmessa lajissa ja pudotan määrää kun itselle selviää mitä haluan

    • dsdadsd

      Noi ryhmät näkyy menevän oranssin kohdalla päällekkäin. Eli oranssin saatua voi näköjään vielä parannella tekniikoita vihreään saakka tai sitten mennä suoraan jatkoryhmään? Toi sparri on varmaankin jatkoryhmässä?

      • 40+ ip-harrastaja

        Metsälän treeneissä käy myös ylempivöisiä (sin/rusk tms.). Ei ole erikseen ns. jatkoryhmää. Kun edistyneemmät sparraavat kaltaiset ja valkoiset voivat tehdä esim. pistariharjoittelua. Harjoiteltavat tekniikatkin on erit vyöasteen mukaan. Ts. samassa salissa keltaiset voivat treenata perus irtautumista ja vihreät tekevät heittoja tms.


    • mikey's

      Mielenkiintoinen keskustelu. Kuinka vaikea laji on oppia jos ei ole mitään kamppailutaustaa? Onko nivelille raskasta? Tuleeko paljon loukkaantumisia?

      • 40+ ip-harrastaja

        Rannekaatoja, S-lukkoja, kyynärvarsilukkoja jne. on paljon. Turvallista harjoittelua painotetaan jatkuvasti ja ihan syystä. Itse en ole kokenut tätä nivelille raskaaksi ja toistaiseksi en ole nähnyt yhtään kunnon loukkaantumista. Kuntokickboxingtunnilta lähti yksi vanhempi mies ambulanssilla kotiin kun reväytti pohkeensa. Kannattaa muistaa lihashuolto. Aikaisempaa taustaa ei tarvita ja jokainen asettaa itsellaan tavoitteensa. Tällä tarkoitan että seura antaa mahdollisuuden monenmuotoiseen treeniin.


    • mikey's

      Miten laji eroaa jujutsusta tai vaikkapa Aikidosta? Onko siinä peruspystyottelutekniikat

      • 40+ ip-harrastaja

        Aikido on aika kaukana CH:sta. Esimerkki perusdrillistä: torjunta, vastahyökkäys päähän, sisäänmeno, polvipotkuilla pehmitys, heitto/lukotus, maassa hallinta. Pystyottelu on hyvin kickboxing-tyylistä (lyönnit, potkut, otteluasento, liikkuminen). Miten eroaa jujutsusta? Tekniikoissa ei ehkä ole samankaltaista pehmeyttä. Näin olen antanut ymmärtää.


    • mikey's

      Minkä kokoinen alkeisryhmä siellä Metsälässä on? Aloittaako säännöllisesti uusia harrastajia vai pitääkö aloittaa aina kauden alussa?

      • 40+ ip-harrastaja

        Valkoisista taisi nyt syksyllä selvitä vyökokeeseen asti n. 7 kpl. Mukaan pääsee koska vaan, mutta selkeintä on aloittaa nyt tammikuussa tai syksyllä. Hankanlinta mukaantulo on puolivuotiskauden loppupuolella kun hierotaan enemmän vyökoetekniikoita. Suosittelen ottamaan pientä kuntopiiriharjoittelua pohjalle. Ei ole sitten kroppa niin shokissa alun rasituksesta. Nuo vetäjät eivät aina ymmärrä miten paha on huonokuntoisen olla ;) .


    • mikey's

      Opetetaanko tuota ukemia yhtä perinpohjaisesti kuin Aikidossakin? Tuntuu hurjalta näin totaali noviisista. Onko siellä enemmän kuin yksi opettaja jos eritasoisia ryhmiä on useita?

      • 40+ ip-harrastaja

        Yksi opettaja on vain ollut. Ihan hyvin se on mielestäni riittänyt. En tiedä miten Aikidossa ukemia harjoitellaan. Ihan mahdottomia sen harjoitteluun aikaa ei käytetä. Kaatojen jne. myötä sen mielellään hyvin opettelee.


    • mikey's

      Löytyykö muuten vyökoevaatimuksia mistään?

      • 40+ ip-harrastaja

        Eivät taida ainakaan vielä olla julkista tietoa.


    • werwrwe

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe