Vatsa/Suolisto vaivat

SkullFace

Olen kolme viikkoa kärsinyt vatsan turvotuksesta/kivusta/ilmavaivoista ja jonkinveran närästyksestä.
kävin lääkärissä vatsan kipuilun ja turvotuksen takia noin 1 viikkoa sitten ja sain somac 40mg kuurin kahdeksi viikoksi. Nyt viikon syöneenä en koe että lääke auttaisi yhtään mihinkään vaan vatsan kurinat, etovaolo ja turvotus jatkuu. alan olla aika epätoivoinen tämän kanssa kun tuntuu ettei mikään auta. Vatsan ultra, verikokeet kaikki ok.
Olen yrittänyt korjata ruokavaliota lisäämällä kuitua ja kasviksia ja välttänyt maitotuotteita mutta millään ei oiken vaikutusta, aamuisin vatsa tyhjenee ensin normaalisti ja siita parituntia tulee ripuli, turvotus alkaa iltaakohden ja ilmavaivat tulevat myös. Iltaisin tuo kipu painottuu pääosin vasemman kylkikaaren ja vasemman alavatsan alueelle. Lääkäri ehdotti että tähystys sekä ylä että alapäästä voi tulla ajankohtaiseksi jos tämä ei mene ohi, mutta en ole oikein innokas ko toimenpiteisiin hoitopelon ja aikaisempien kokemusten perusteella.
kärsin myös jonkunasteisesta stressistä ja paniikkihäiriöstä.
En kaipaa turhia kommentteja, eli jos ei ole asiallista vastausta jätä vastaamatta.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4554

      Ihan sama ongelma mulla. Mä söin kanssa somacii pitkään, ei auta ku närästykseen. Turvotusta se ei lievitä yhtään, joka siis mua häiritsee eniten. Liikunta ja syömättömyys yhdessä poistavat edes hiukan turvotusta ja kipua, joten mulla sen on oltava joku ruoka-aine mikä tän tekee. Allergioita ei ole todettu.

      Nyt syönyt reilun viikon pariettii ärtyvään suoleen, ei tunnu auttavan sekään. Todellakin kamala olo kun mikään ei tunnu auttavan ja ymmärrän hyvin tuskasi. Itse jätin nyt pari viikkoa sitten viljat pois. Ei ole keliakiaa kylläkään, mutta kokeillaan nyt kuitenkin josko jtn auttaisi. Vielä ei kyllä mitään muutosta ole havaittavissa.

      Kuulisin itsekin mielelläni jos jollakulla olisi jtn vinkkejä, mutta todennäköisesti ihmiset kommentoi vaan, että "pieru siellä möyrii" jne. Niin on oma lähipiirikin jo alkanut mun satunnaiset valittelut kuitata.. heh, ei muuten naurata.

    • Umppari ongelma

      Samoin, vatsavaivoja, lieviä, ollut jo vuodesta 2005 asti. Olen muuttanut vähitellen ruokavaliotani, paljon kasviksia, ei viljoja, vain vähän punaista lihaa, kalaa, kanaa, kalkkunaa. Ei rypsiöljyä. Ei mitään prosessoitua elintarviketta nykyään. Alkoi auttamaan aluksi, mutta nyt tänä vuonna taas vatsa ollut huonompi. Kovan kipukohtauksen jälkeen menin yksityislääkärille ja ehdotin, että voisiko tehdä jonkun tutkimuksen, että selviäisi, onko jotain hämminkiä jossain vai ei. Jos terveyskeskukseen menee valittamaan, saa juuri noita yksinkertaisia neuvoja, että lisää kuituja, jätä maito pois, tee sitä ja tätä. Mitään tutkimuksia ei tehdä. Eikä apua tule, vaan kokeillaan ja kokeillaan loputtomiin.Tuommoiset kokeilut ja apteekin käsikauppalääkkeet nyt jokainen osaa itsekin kokeilla. No siis siihen tutkimukseen. Vatsan ja sisäelinten TT- tutkimus tehtiin. Kallis oli ja itse kaikki maksoin, mutta löytyihän sieltä jotain. Umpisuolen seinämämuutos. Ei siis umpilisäke, joka leikkauksella poistetaan. Nyt pääsen paksusuolen tähystykseen, kunnalliseen sairaalaan, ja tutkitaan muutos tarkemmin. Eli koko ajan tiesin, että jotain epänormaalia suolistossa on, vaikka oireet pysyivätkin ihan lievinä tuolla ruokavaliollani. Nyt siis ei vielä tiedä, onko jotain vakavampaa. Mutta ihan hyvillä mielin menen tutkimukseen, vaikka kuulemma onkin inhottavan laatuinen homma edessä.

    • yliherkkämasu

      Samoja oireita oli myös mulla mutta paljon pitempään mm. ylävatsakipua, ripulia, väsymystä, vasemmalla kylkiluiden alapuolella kipua, ilmavaivoja jne... Syynä ruoka-aineyliherkkyys. Ruokavalion muuttaminen ei auta jos ei tiedä mille ruoka-aineelle on allerginen, kokemusta on. Itse vähensin leivän syöntiä ja lisäsin kasviksia ja salaattia, lopetin pastan, perunan ja riisin syönnin. Ei apua.

      Eilen kävin ruoka-aineyliherkkyystestissä ja sain listan ruoka-aineista mitkä täytyy jättää pois kolmeksi kuukaudeksi. Listassa oli laktoosi, soija (monissa elintarvikkeissa), kirjolohi, omena, banaani, rypäle (kuoret sulaa huonosti, mehun muodossa käy), kiivi, mansikka, ohra, ruis, vehnä, speltti, tofu, selleri, sienet, musta tee, punaviini, limsat, pekoni, kookoskerma, aspartaami, avokado, ananas, bambunverso, pavut, kaalit, raaka herne, raaka paprika, aprikoosi, nektariini ja mango. Nämä siis 3 kk tauolla, sen jälkeen katsotaan uudestaan laitteella mitä vatsa kestää. Itse en edes viitsinyt mennä lääkäriin vatsavaivojen takia koska tiesin että tuolla allergiatestillä on moni saanut avun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe