Asunnottomien yö torilla

17-10-14

Turun Elokolo Turussa torilla soppaa ja ruokakasseja klo 18-20 ja Turun Elokolossa pullakahvijatkot sekä A-klinikkasäätiön villasukkakeräykseen lämpimin ajatuksin kudottuja sukkia jaossa!

21

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hei!

      Asunnottomat ei lue tätä palstaa.

    • AsunnotON

      Hei,kyllä muuten lukee!
      Asunnottomia on turussakin satoja ja monet joutuu asustelemaan sukulaisten /kavereitten nurkissa ja kyllä meistä suurin osa nettiä käyttää!

    • yö pitkä

      hävetkää päättäjät, kokeilkaa itse nousta aamulla roska-astiasta, miltä tuntuu.

    • Lähimmäinen

      Turun Kauppatorilla oli kaksi tilaisuutta eilen perjantaina illalla.

      - Operaatio Ruokakassi jakoi keittoa ja ruokakasseja asunnottomille ja vähäosaisille klo 18 - 20. Järjestäjinä oli useita lähitienoon seurakuntia ja alkoholin väärinkäyttäjien järjestöjä.

      - Kauppatorilla, Wiklundin lähellä Varsinais-Suomen Perussuomalaisten piiri oli paikalla ison teltan kanssa, jossa tarjottiin ilmaiseksi useiden tuntien ajan räiskäleitä lettuhillon tai mansikkahillon kera, kahvia ja kotimaisia piparkakkuja sekä kuumaa mustaherukkamehua. Lisäksi teltan edessä oli iso hiiligrilli, jonka ääressä paikalle tulleet saivat ilmaiseksi grillimakkaraa, jota he voivat paistaa haluamaansa kuumuuteen. Mausteina oli sinappia ja ketsuppia, joita voi laittaa makunsa mukaan grillitaskussa olevaan makkaraan. 100 gramman painoisia grillimakkaroita oli 200 kappaletta. Kerralla pitkien makkaratikkujen nokissa hiiligrillin ääreen grillaamaan mahtui liki kaksikymmentä henkeä. Nälkä oli, koska useat paistoivat kaksikin kerralla ja vielä monta erää.

      Tarjolla oli myös makkarakeittoa kenttäkeittimestä. Annoskulhoon mahtui 3,5 dl. Monet santsasivat useamman kulhollisen. Tarjolla oli myös lisäsuolasirottimesta suolaa sekä näkkileipää ja Floora-levitettä, laktoositonta itsepalveluna.

      Isossa teltassa oli toistakymmentä tuolia ja useita pöytiä, joissa voi ruokailla kynttilän valossa. Mitään ruokakasseja ei ollut jaossa mutta keiton kotiin viemiseksi oli varattu useita kymmeniä kannellisia 1 litran kertakäyttöpurkkeja kansineen. Keittopurkkin sai toki PerusS-muovikassiin, jonne, voi laittaa Perussuomalaiset-lehden sekä mm. 100 g kotimaisen palasaippuan. PerusS-karamellillä sai suun makeaksi.

      Vaalit ovat tulossa! Paikalla oli kaksi kansanedustajaa, Kike Elomaa ja Lauri Heikkilä sekä useita muita Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaita. Jos Stubbin sortohallitus ei pysy pystyssä, vaalit ovat jo ehkä tammikuussa 2015, muuten huhtikuussa.

      Hämärän tullen sytytettiin likelle kaksi pystymallista ulkotulta, joihin sopii muutamia koivuklapeja palamaan. Niiden korkea liekki lämmitti ympärillä olevia sekä antoi tunnelmaa.

      Perussuomalaiset ovat myös Suomen vähävaraisen kansan asialla, koska muut puolueet eivät nykyään ole asiasta kiinnostuneita. Ilmiselviä kokoomuslaisia ei näkynyt paikalla grillaamassa makkaraa eikä makkarakeittoa nauttimassa. Asunnottomia, vähäosaisia ja syrjäytyneitä oli ihan pitkiksi jonoiksi asti kenttäkeittimen lähellä, jonottamassa makkaranpaistoon sekä räiskälejonossa.

      Turun Sanomien netissä on kohta: Jätä juttuvinkki. Toimitukselle tiedotettiin tätä kautta edellisenä päivänä laajasti tilaisuudesta ja perjantai-illan Turun Kauppatorilla tarjottavista ruuista ja juomista. Turun Sanomat ei lähettänyt paikalle toimittajaa, vaikka Perussuomalaisten tilaisuudessa oli selvästi laajempi ilmainen ruokatarjoilu kuin Operaatio Ruokakassin tilaisuudessa. Turun Sanomat onkin lähinnä kokoomuslaisten lehti, joka vähät piittaa vähäosaisista! Eihän kovin monilla ole varaa edes tilata Turun Sanomia, koska se on niin kallis lehti.

      • hyi v.ttu

        Alhaista poliittisten pisteiden keruuta ihmisten hädällä. Veronmaksajat tuonkin persupelleilyn maksaa puoluetukina. Mitä sitten jos persut pääsevät hallitukseen ja ensitöikseen laskevat työläisten palkkoja? Pystyttävätkä lisää ruokajakelua töissäkäyvillä köyhille?


      • Joo!!!!
        hyi v.ttu kirjoitti:

        Alhaista poliittisten pisteiden keruuta ihmisten hädällä. Veronmaksajat tuonkin persupelleilyn maksaa puoluetukina. Mitä sitten jos persut pääsevät hallitukseen ja ensitöikseen laskevat työläisten palkkoja? Pystyttävätkä lisää ruokajakelua töissäkäyvillä köyhille?

        www.takku.net


      • Lähimmäinen
        hyi v.ttu kirjoitti:

        Alhaista poliittisten pisteiden keruuta ihmisten hädällä. Veronmaksajat tuonkin persupelleilyn maksaa puoluetukina. Mitä sitten jos persut pääsevät hallitukseen ja ensitöikseen laskevat työläisten palkkoja? Pystyttävätkä lisää ruokajakelua töissäkäyvillä köyhille?

        Nimimerkeille: hyi v.ttu ja Vitun Persut!


        1. Ei ruuan tarjoaminen Asunnottomien Yö 2014 -tapahtumassa ollut minkäänlaista "alhaista poliittisten pisteiden keruuta ihmisten hädällä"!

        2. Perussuomalaiset käyttivät saamaansa puoluetukea tämmöiseen tarkoitukseen. SDP saa enemmän puoluetukea, koska on enemmän kansanedustajia, samoin Kokoomus. Miksi SDP ei ollut omalla teltallaan paikalla eikä myöskään Kokoomus?


        3. Kuinka voit sanoa, että ruuan jakaminen asunnottomille, vähävaraisille ja syrjäytyneille on muka "persupelleilyä"?

        4. Tulonsaajia oli Suomessa Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 yhteensä 445000, jotka saivat tuloa vuodessa alle 5000 euroa eli 9,7 % kaikista tulonsaajista.

        Ylimmässä luokassa, vuositulot yli 100000 euroa, määrä oli 64000 henkeä eli 1,4 % kaikista.

        Katso tilasto: http://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_tulot.html


    • Vitun persut

      paskaa.

      • Tilastosta luettu

        Tilastokeskuksen mukaan henkilöitä, jotka eivät asu vuokra-asunnossa eivätkä omistusasunnossa, on tässä maassa yhteensä: 197114 kpl!


    • Mielenkiintoista

      Perussuomalaisethan ON 100% ensi vuonna hallituksessa mutta nähtäväksi jää kuinka käy.Veturinahan Soini on ollut mutta miten pitkälle mies tulee jaksamaan?

      • i hear voices

        Hallitukseen mies, joka luonnehtii homoseksuaaleja tärähtäneiksi? Just joo. Ei suomalaiset ihan niin tyhmiä sentään ole. Sirkushuvejahan tuo puolue kyllä tarjoaa mutta leipää ei senkään vertaa.


    • Soppatykillä

      perussuomalaiset ovat aina pitäneet toritapahtumassa huolta ihmisistä.

      Niinkuin nytkin, siellä teltalla olivat kaikki vapaaehtoisina teltalla jakamassa soppaa, räiskäleitä ,makkaraa ym muuta-

      Mutta missä olivat turun kaupunginvaltuutettu Laihinen, sekä Penttilä ja Laakso???

      Eikö heitä kiinnostanut ollenkaan asunnottomien teema, kun eivät ilmestyneet paikalle.

      AI joo, hehän eivät ole kansanedustaja ehdokkaita, joten eivät vaivautuneet paikalle, koska heille ei olisi ollut tapahtumasta mitään hyötyä?

      Hyvä Kike ja Lauri!

      • puuta heinää

    • Sinikka.

      Varmaan kävivät persujen vihaajatkin syömässä ilmaista ruokaa.Eivät vaan kehtaa tunnustaa.

    • Realisti ja en PS.

      Tuskin nuo kirjoittajat mitään "persujen vihaajia" ovat!
      Ovat vaan omassa elämässään "hukassa olevia" nuoria dorkia,jotka eivät tiedä miten pahaa oloaan purkaisivat!
      Säälittäviä olentoja ovat,vaikkei sääli heitä autakaan!

      • Mielenkiintoista

        Taidat olla joku rasisti?


    • AF.Tku

      Ulkomaalaisten asunnottomien lukumäärä on kasvanut Helsingissä radikaalisti, sanoo Vailla vakinaista asuntoa ry:n matalan kynnyksen palvelujen esimies Jussi Lehtonen.Maahanmuuttajien osuus asunnottomista on noussut vähitellen viime vuosina. Kyselyn mukaan vuonna 2011 yksinäisten asunnottomien maahanmuuttajien määrä ylitti ensimmäisen kerran 1 000 ihmisen rajan.

      • TVT kyykyttää

        TVT Asuntojen toimitusjohtaja valittaa tonttipulaa, mutta Arava asuntoja ei anneta asunnottomille. Pitää olla työpaikka ja turkulainen saadakseen kaupungin omistamalta yhtiöltä asunnon - ei se nyt ihan oikein ole! Kyllä meille asunnottomille kelpaisi asunto lähiöstäkin, mutta ne tontit ei Forssille kelpaa. Skanssi tai keskusta kelpaa - halua auttamiseen ei ole.


    • Notaari 57

      Mamut on asunnottomia siitä yksinkertaisesta syystä,että jos heille maahan tullessaan tarjotaan vaikka jyväskylästä asunto niin hyvin pian rynnistävät sukuaistensa luo turun varissuolle. Sitten asuvat sukulaistensa luona vaatien asuntoa turusta!

      • Samaa paskaa

        Ja suomipoika ryyppää tai nistaa rahansa ja kämppänsä ja sitten itkee subuja ja asuntoa Turusta.


    • tästä varma

      siinä vaan se ero että niiden vanhemmat ovat joskus verojakin maksaneet ja rakentaneet tän lintukodon, mikä tulee tällä mamu poliitiikalla pian tiensä päähän

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe