Numeroasemat (AM) lyhytaaltoradioissa

Eli tämä aihe on ainakin itseä kummitellut jostakin käsittämättömästä syystä.

Numeroasemat ovat asemia, jotka pitävät yllä jotakin outoa melua ihan vain ilmaistaakseen että ovat päällä, ja välillä joko livenä tai robotin toimesta kuuluu kryptisiä viestejä (enimmäkseen numeromuodossa) joiden vain tiettyjen henkilöiden on tarkoitus ymmärtää.

Näiden asemien on teorisoitu olevan hallitusten, armeijoiden, vakoojien tai huumekartellien salaisia projekteja. Kuuluvissa, mutta merkitys ja sijainti piilossa.

Miksi näihin sitten käytetään yhä vanhaa lyhytaaltoteknologiaa? Vastaus siihen on se, että asemia on näin ollen hyvin hankala jäljittää, eli salaustarkoitukseen lyhytaallot ovat yhä relevantteja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Shortwave_radio

Lyhytaaltoradioiden aallot heijastuvat takaisin maahan ionosfääristä, ja näin ollen mahdollistavat sekä laajan kuuluvuuden että hankalan paikallistamisen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ionosphere

Kuuluisimmat numeroasemat summattuna:

http://youtu.be/WbhCeWtX9sg

Kuuluisin näistä lienee Venäjän UVB-76 eli "The Buzzer" ("Surisija"), joka on jatkanut lähetyksiä Kylmästä Sodasta alkaen. Urbex-harrastajat ( http://en.wikipedia.org/wiki/Urbex ) löysivät kerran sen sijainnin. Se mitä he löysivät ränsistyneestä ja "hylätystä" sotilasrakennuksesta oli radiomikrofoni, siihen surinaa tuottava hälytin ja koodikirja. Sen jälkeen asema siirrettiin muualle, ja sen taajuus vaihtelee päivin ja öin.

UVB-76 on suurella todennäköisyydellä työkalu hallita Venäjän armeijaa. Sillä on jopa satoja tuhansia kuulijoita ympäri maailmaa, mutta vain muutama ymmärtää sitä.

Tässä UVB-76:n antama viesti samana päivänä kuin MH-17 lentokone ammuttiin alas Ukrainan yllä: http://youtu.be/KpMfoab8dF0 Kuten näette, varsin kryptinen.

Muitakin numeroasemiä sanotaan olevan ja niitä tulee ja menee, tosin joidenkin väitetään olevan huijauksia: http://youtu.be/McFRonD-sjg

Jätän teidät selvittämään arvoitusta.

9

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johnny 88

      Veikkaan, että noi on yksityisten kansalaisten ylläpitämiä asemia. Nuo asemat voidaat peilata ja jäljittää jos halutaan. Luulisin, että hallitukset käyttää sellaista viestintää josta ei meillä taviksilla ole tietoakaan?

      • Sitten toisaalta jos tavikset olettavat että hallitus käyttää viestintää joista taviksilla ei ole tietoakaan ja että numeroasemat ovat yksityisten kansalaisten ylläpitämiä... tarvitseeko sitä erikoisempaa viestintää ollakaan.


    • Aikanaan

      Myös YLE lähetti tuollaista pim- pom musiikkia ohjelmien ollessa yöllä tauolla. Noita muita kuulee jos vaan viitsii pyöriä radiokanavilla kuten radioamatöörit, yleensä kyseessä on huono kuuluvuus, ei sen kummempaa.

      • ja aikanaan

        Suomen radiosta tuli asiaohjelmia, ei musiikkia, jolloin noita eri maiden kanavia etsittiin, Luxenburg taisi olla suosituin musiikkikanava.

        Nykyisinhän tilanne on toisinpäin, radiosta ei enään tule oikeasti mitään asiaa, vaan soittolistoja ja musiikkia, voisi jopa sanoa, että kansaa tyhmennetään tarkoituksella.


      • sdoy8f
        ja aikanaan kirjoitti:

        Suomen radiosta tuli asiaohjelmia, ei musiikkia, jolloin noita eri maiden kanavia etsittiin, Luxenburg taisi olla suosituin musiikkikanava.

        Nykyisinhän tilanne on toisinpäin, radiosta ei enään tule oikeasti mitään asiaa, vaan soittolistoja ja musiikkia, voisi jopa sanoa, että kansaa tyhmennetään tarkoituksella.

        Tyhmennystä, sitä on tapahtunut...

        >Yksi historiatutkimuksen esiin nostama tapaus on Vapaan koulutuksen tukisäätiö, jonka suojassa organisoitiin ja harjoitettiin laajaa tiedustelua ja vaikuttamista koulutussektorilla viime vuosituhannen lopussa vuoteen 1991 asti. Kun Yhdysvalloissa ja Ruotsissa on noussut kohu siitä, että tiedustelupalvellut ovat lakien vastaisesti vakoilleet omia kansalaisia, meillä mentiin jo silloin monin verroin pidemmälle.

        http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/lukijoilta/3243280/suomalaisen-tiedustelun-harharetket-on-syyta-tuntea


    • upp

      Up!

    • 10-4

      Tämä itseänikin kiehtova aihe on eräs esimerkki mysteereistä, joiden lumo on mennyttä kun kaiken kattava selitys (tai: "selitys") saadaan. Kun mysteeri lakkaa olemasta mysteeri niin mitä jännää jää jäljelle? Maailma ilman mysteereitä on varmaan kuin joku Kuu kuolleen kiven merkityksessä, mikä on tietenkin joka urpon helppo äkkiä sisäistää.

    • yksi.esimerkki.asiasta

      > Luulisin, että hallitukset käyttää sellaista viestintää josta ei meillä taviksilla ole
      > tietoakaan?

      Pitää paikkansa. Esimerkkinä erittäin pitkät aallot, jotka läpäisevät vesimassan ja ovat ainoa keino saada radioyhteys sukellusveneisiin syvyyksissä. Aallot ovat niin pitkiä ja tarvittava energia niin suuri, että ilmakehä alkaa resonoimaan, mikä voi olla erilaisten ihmeellisten äänien yksi syy (god's trumpet).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1518
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1042
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      679
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      676
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe