Sofigate työpaikkana?

qwerty39

Kokemuksia Sofigatesta? Millainen työnantajana? Entä kollegat? Palkkaus? Muuta?

38

12105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diggari123123

      Tulospalkkaushan tuolla on, että jos haet "normaali TES"-työsuhdetta, niin unohda koko firma

      • qwerty39

        Tulospalkkaushan on hyvä idea, jos se on oikeasssa suhteessa peruspalkkaan. Liian pienet bonukset on lähinnä vitsi. Jos palkka taas muotoutuu lähestulkoon vain bonuksista, se aiheuttaa burn outtia ja stressiä, jotka heikentää työsuoritusta.


      • dippadappa
        qwerty39 kirjoitti:

        Tulospalkkaushan on hyvä idea, jos se on oikeasssa suhteessa peruspalkkaan. Liian pienet bonukset on lähinnä vitsi. Jos palkka taas muotoutuu lähestulkoon vain bonuksista, se aiheuttaa burn outtia ja stressiä, jotka heikentää työsuoritusta.

        Esim. 50% bonusta tai yli. Onko se paljon vai vähän?


    • ZäpFRA

      Useampi entinen kollega on tuonne vaihtanut. Ilmeisesti jokin siellä on paremmin.

      • HRM

        Kasvava talo jossa on paljon vetovoimaa osaajille. Kannustavat palkkausvaihtoehdot tarjolla.


    • Sofigatelainen

      Minulla on takana yli 4 vuotta Sofigatella, enkä kertaakaan ole katunut tänne tuloa tai edes miettynyt vaihtamista!

      Työ on vaihtelevaa, motivoivalla tavalla haastavaa, joka päivä oppii uutta ja pääsee tekemään töitä tosi erilaisissa ja mielenkiintoisissa ympäristöissä ja alan uusimpien ja innovatiivisten konseptien kanssa. Täällä pääsee aika paljon itse vaikuttamaan siihen mitä tekee, ja ihmisten kiinnostuksen kohteita kuunnellaan.

      Turvatyöpaikka tämä ei ole, vaan ihmisiltä vaaditaan oikeasti tavoitteellista tekemistä, tuloksia ja kykyä johtaa asioita. Osin varmaan siksi kollegat ovat tietysti aivan mahtavia! Täällä on vahva jakamisen ja auttamisen kulttuuri, eli aina jos tarvitsee jossain apua tai vaan sparrauskumppania, sitä saa!

      • hdjdjdkd

        kuulostaa ihan normipaikalta, noita on 11 tusinassa. Ei sykähdytä siis.


    • ITmän

      Kuulosta siltä, ettei kyse ole boonuksista vaan riskin jakamisesta. Boonus on sellainen, joka maksetaan yrityksen tuloksen/projektin/osavuoden perusteella peruspalkan päälle. Jos peruspalkka on alle TESin niin kyse on riskin jakamisesta työntekijöiden päälle.

      IT-alalla olleet tietävät, että joku projekti voi venyä ilman että kukaan on tehnyt mitään virhettä, jos määrittelyt eivät vain jostain syystä olleet realistiset. Kantaako tässä tapauksessa koodari vastuun palkallaan?

      • koodari

        Tottakai kantaa.


      • Sofi-skandaali

        jostain syystä rekrytointi ei vastaa ikinä hakijoille mitään rekrytoinnin jälkeen. Tämän on ilmaissut todella moni taloon hakija eikä heidän meriittinsä ole ihan kevyimmästä päästä. Tuosta tulee tunne, että talossa on epäpätevää rekrytointihenkilökuntaa eikä hakijoita arvosteta.
        Tunnen erään taloon palkatun ja aiemmasta hän sai potkut suuren poissaolomäärän vuoksi ja kuitenkin hänet sofigatelle palkattiin. Koulutustausta on todella vaatimaton ja mietin kenelle hän voi neuvoja yhtään missään neuvoja antaa, mutta kukin tyylillään. En itse ole ollut töissä yrityksissä, jotka Sofigaten palveluita käyttävät ja äänestän ettei niitä jatkossakaan käytetä :).


    • Faktaa2016

      Juurikin samaa olen kuullut ja yrityksen ns. asiakaskokemus hoidetaan todella huonosti ellei hakijoille vaivauduta ilmoittamaan mitään ja kohdellaan noin epäkunnioittavasti. Moni saattaa toimia vastuullisissa tehtävissä ja olla päättämässä mitä konsulttifirmaa käytetään jatkossa tai ei käytetä Sofigaten kohdalla :).
      Firmassa ei taida olla mitään koulutustaso vaatimuksia ja puute syntyy koulutuksen puutteesta johtuvasta osaamisvajeesta.

      • omituisethöpöttäjät

        Itseäni myös sama ihmetyttänyt suuresti ettei hakemukseen tullut minkäänlaista vastausta, kun pari kertaa laitoin hakemusta. Osaamiseni ja kokemukseni täsmäsi hyvin haettuun profiiliin eli en ollut edes mikään ns. turha hakija ja onnenonkija. Jäi tosi omituinen kuva firmasta. Tuskin olen yhteyksissä enää asiakkaana tai työnhakijana


      • it-osaaja

        Allekirjoitan saman eli olen varmaan lähettänyt ladkaan kymmenkunta täsmähakemusta ja joissain tapauksissa ollut ensin yhteyksissä rekrytoivaan esimieheen mutta hakemuksia käsittelee ilmeisesti ensin joku muu ihminen, joka suodattaa jollain omituisella algoritmilla pois ison osan potentiaalisistakin hakijoista. Jos sitten erehtyy kysymään hakemuksensa perään niin saa vastauksena närkästyneen ilmoituksen siitä, että he ottavat itse yhteyttä jos osaaminen kolahtaa.


    • Blogster10

      Muutamia blogikirjoituksia olen lukenut, jonkun naispuolisen kirjoittamana eikä niissä ole mitään sanomaa. Ilmeisesti kiertävä vuoro pakottaa hänet yrittämään ja se saa aikaan vain huonoa mainetta koko firmalle. Ellei sanottavaa ole voisi olla hiljaa tai jättää kirjoittamisen sen hallitseville. Aina ei ole hyvä, että olet samassa paikassa työssä vuosia ja pääset kohoamaan sisäisesti ilman tarvittavaa osaamista. Ei blogikirjoituksilla pelasteta omaa tai firman mainetta vaan heikennetään sitä.

      Samaa olen kuullut muutamilta kovan tason konsulteilta firmasta. Varmaan valtionhallinnosta repivät rahansa ;).

    • Omenapannari

      Ihania ihmisiä koko porukka :)

    • Julkkaripulkkari

      Tää on yks niitä kioskeja, jotka pysyy pystyssä julkkarikusetuksilla.

    • MaijuX

      Nostan. Sofigatella näyttäisi olevan avoimia paikkoja, joiden otsikko sopii siihen, mitä haen, mutta jokin ilmoitusteksteissa ja webbisivujen perusteella vähän tökkii... Olin aikoinaan Accenturella enkä halua samanlaiseen paikkaan. Tuoreempia kokemuksia?

    • Sofigator

      Jos vertaan nopeasti Accenture vs. Sofigate, niin Sofigate suuntaa perinteisen ylemmän johdon IT managementin ja perus infran hallinnon väliin. Ts. käytännönläheinen IT hallinta eli Service Integration and Management ( SIAM; palveluintegraatio).

      Talon sisältä löytyy osaavia ammattilaisia, joilla on 20 kokemusta alalta, työskennelleet Accenturella, PwC:lla, EY:lla, CapGemini, KoneCranes, Neste, Wärtsilä jne. Viime aikoina on palkattu paljon nuorta väkeä. Kriteerinä pidetään ainakin hyvä asenne työhön, oppimishalukkuus ja sosialisuus.

      Työtuntia saa tehdä omaan tahtiin, kunhan asiakkuuksia hoidetaan hyvin. Palkkio (joka on eri kuin boonus) muodostuu laskutettavasta työstä kiinteän peruspalkan lisäksi. Palkkion saa aina seuraavan kuukauden aikana. Näin olleen, mitä enemmän laskutettavaa työtä teet, sitä paremman palkan saat. Toki, pitää kirjata hyvin perusteellisesti, että mistä työstä asiakas joutuu maksaa.

      Loppujen lopuksi, työ on vähemmän stressaava kuin Accenturella. Mun mielestä firmassa on hyvä työilmapiiri, koska hierarkia on hyvin matala, asiakkaista pidetään huolta ja laadusta pidetään kiinni (vaikka firma onkin kasvanut reippaasti). Työntekijöitä koulutetaan, esim. kaikille on pakollinen IT-akatemia, joka tarjoaa tietohallintojohtamisen valmennusohjelmia.

      • Tilastoharhar

        "Työtuntia saa tehdä omaan tahtiin, kunhan asiakkuuksia hoidetaan hyvin. Palkkio (joka on eri kuin boonus) muodostuu laskutettavasta työstä kiinteän peruspalkan lisäksi. (...)Näin olleen, mitä enemmän laskutettavaa työtä teet, sitä paremman palkan saat."

        Eli 16 h päiviä la su, niin saa hyvän tilin vähällä viikkotyöllä.


      • Börtsis
        Tilastoharhar kirjoitti:

        "Työtuntia saa tehdä omaan tahtiin, kunhan asiakkuuksia hoidetaan hyvin. Palkkio (joka on eri kuin boonus) muodostuu laskutettavasta työstä kiinteän peruspalkan lisäksi. (...)Näin olleen, mitä enemmän laskutettavaa työtä teet, sitä paremman palkan saat."

        Eli 16 h päiviä la su, niin saa hyvän tilin vähällä viikkotyöllä.

        Asiakkuuksissa on tuntikatto eli et saa määrääsi enempää.


      • SayWhat

        Onko huhu totta, että etätyö ei ole sallittua?


      • Liitukausi

        Hoho. Jos etätyöt on kielletty, ei tuo dinosaurus ole kauaa alalla :)


      • SayWhat
        Liitukausi kirjoitti:

        Hoho. Jos etätyöt on kielletty, ei tuo dinosaurus ole kauaa alalla :)

        :D niinpä, mutta näin mulle kerrottiin ”ei ole ko. kulttuuria” Olis kiva tietää mikä on totuus??


      • Anonyymi
        SayWhat kirjoitti:

        Onko huhu totta, että etätyö ei ole sallittua?

        Täyttä puppua. Etätyö on hyvinkin sallittua ja sitä myös tehdään paljon.

        -Sofigatelainen


    • Tuttujuttu12

      Hyvä mesta. Hyvä vetäjä.

      • Advisor

        Monet Sofigatelle siirtyneet ovat Sofigaten asiakkaiden entisiä työntekijöitä. Eli hankkimalla Sofigatelta palveluja on aina suojaverkko olemassa. Palkka maksetaan tuloksen mukaan joten henkilöstöä pitää palkata paljon jotta hyviä yksilöitä jää - tulospalkkaus ohjaa heikot laskuttajat pois jolloin yt neuvotteluja ei koskaan tarvita. Tehokas konsepti. Kun Linkedinä seuraa näkee Sofigaten monen yhtenä työuran välivaiheena. Jos työt katkeaa nopeasti alta voi käydä parkissa Sofigatella ja vuoden jälkeen CV teknisesti voikin hakea jo uutta työtä uudistuneena asiantuntijana. Vaikuttaa olevan siis win-win kaikille. Tärkeintä on pitää aina omat verkostot kunnossa - 80% uusista töistä tulee sitä kautta.


      • asiakas-ensin

        Eli >50% vaihtuvuus, talossa ollaan alle 2v keskimäärin. Osa pidempään, osa paljon lyhyempään.

        Jollekin tuo voi olla tavoite - minulle tuo on indikaatio huonosta työpaikasta - oli palkkausmalli mikä tahansa.

        Hankkeet lienee mies ja hiace tyyppisiä jos asiakas ei kärsi noin korkeasta vaihtuvuudesta.


      • pomminvarmakirje

        Jos on tulospalkka, niin mitä järkeä on olla renkinä välistävetäjälle kun töitä löytyy finiteceistä ja eworkeista. Ja jos ei jaksa omaa yritystä perustaa niin laskutusta voi tehdä 1% kuluilla monilla eri laskutuspalveluilla.


      • BlondimpiHR
        pomminvarmakirje kirjoitti:

        Jos on tulospalkka, niin mitä järkeä on olla renkinä välistävetäjälle kun töitä löytyy finiteceistä ja eworkeista. Ja jos ei jaksa omaa yritystä perustaa niin laskutusta voi tehdä 1% kuluilla monilla eri laskutuspalveluilla.

        Tätä mallia kannattaa totisesti harkita. Ainakin parempi kuin olla parasiittien imettävänä sairaassa työyhteisössä.


    • Anonyymi

      Ihan paska paikka lol =) Huonot edut ja palkkaus. Revitään orjatyöläisten selkänahasta

    • Anonyymi

      Millainen palkka Junior Advisoreilla on?

      • Anonyymi

        1800


      • Anonyymi

        2800


    • Anonyymi

      Hyvät kolleegat. Palkkaus vaihtelee oman kokemuksen mukaan mutta pohjana on hyvä pitää 2400-3000 10% laskutus lisä joka on karkeesti 800-1200. Eli voisin väittää että yli 3000 bruttoon pääsee aina kuhan löytää mieluisia asiakasprojekteja.

    • Anonyymi

      Tää on uus Sarasvuopumppu. Konsultointituubaa ylemmälle johdolle .

      • Anonyymi

        Nimenomaan. Tuubaa, jonka varjolla yritetään saada laskutus auki ja tulla kuin virus kaikkiin firman toimintoihin. Sitten se on ihan kiinni siitä, sattuuko kohdalle joku niistä osaavista konsulteista vai niitä, jotka nyt ei vaan kelvanneet muualle. Ne karseimmat tapaukset on oikeasti käsittämättömän epäpäteviä edes k-kaupan kassalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan. Tuubaa, jonka varjolla yritetään saada laskutus auki ja tulla kuin virus kaikkiin firman toimintoihin. Sitten se on ihan kiinni siitä, sattuuko kohdalle joku niistä osaavista konsulteista vai niitä, jotka nyt ei vaan kelvanneet muualle. Ne karseimmat tapaukset on oikeasti käsittämättömän epäpäteviä edes k-kaupan kassalle.

        Ehkä kannattaisi vähän kiinnittää huomiota ihmisen koulutukseen. Sekä HR:n että asiakkaan. Jos ei vaadi mitään, voi saada jonkun amisjunnun.


    • Anonyymi

      Kiva ja miellyttävä työpaikka. Työtehtävät helppoja. Palkkakin on kiitettävä. En vaihtaisi toiseen työpaikkaan. Matka vain on pitkä. Työkaverit ovat kannustavia. Pomot rentoja. Hyvä työpaikka.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe