Ei enää mitään tukia rahana!

Vitsaa vätyksille!

Työttömille, toimeentulotuen saajille, opiskelijoille ei pitäisi enää antaa selvää rahaa.

Sen sijaan pitäisi antaa kuponkeja välttämättömyyksiin, ruoka, sähkö jne sekä opiskelijoille kuponkeja kirjoihin ynnä muihin opiskeluun tarvittavaan. Myös lapsilisät pitäisi maksaa kuponkeina, eli tietty määrä muksun välttämättömiin menoihin, EI suoraa rahaa.

Tästähän nousisi suunnaton huuto ja valitus kun ei saisi enää ostaa mitään "kivaa", alkoholia, tupakkaa, matkustella jne. mutta täten pysyisi perusturva ja silti päästäisiin nykytilanteesta missä voi vain rauhassa elellä tuilla ja ostella "kivaa". Minun mallissani perusturva olis juuri sitä ja kaikki "kiva" hankitaan rahalla jota tienatakseen on mentävä TÖIHIN!

14

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ryhtyy hommiin

      Työpaikankin d saa kun avaa oven

      • ryhtyy hommiin

        Hölmölälandiassa työministerin tehtävä ei ole poistaa hölmöyttä!.

        Palstan Kalervo työllistyy kun avaa oven


    • Kuponkia peliin vaan

      Kannatan ajatusta tukien muuttamiseksi kupongeiksi.
      Vähenisi tukien väärinkäyttö.
      Samalla huomattavat sanktiot kuponkejen väärinkäyttäjille, henkilötodistus vaadittaisiin aina kupongin kanssa.

      • Ihanaa ajatus!!!

        Lyön vetoa, että kupongeilla saisin 2-3 enemmän tukea kuin nykyään.

        Kuponkki puhelinlaskuun
        Kuponkki nettilaskuun
        Kuponkki talvitakkiin
        Kuponkki talvikenkiin
        Kuponkki pesuaineisiin
        Kuponkki sukkiin ja alsusvaatteisiin
        Kuponkki maitoon
        Kuponkki leipääin
        Kuponkki bussilippuun, jne..

        En taatusti enää lähtisi pyöräilemään 10 km sateessa tarjouksen perässä, että saisin maitoa 0,30€ halvemmalla. Vaan ottaisin sitä lähikaupasta, vaikka maksaisi 3€ litraa, sillä sossu maksaa.

        Sama juttu vaatteiden kanssa, en varmasti lähtisi klo 4:00 aamulla jonottaman 40€ tarjoustakkia, jonka oikea hinta on 300€, vaan ostaisin sen suoran kuponkilla ilman mitään tarjousta. Ja jos sossu antaisi kuponkiin johonkin Tajoustaloon, niin kävisin joka kuukausi pyytämässä uutta kuponkia, sillä Tarjoustalon takki hajosi kahden viikon käytön jälkeen.

        Sama juttu koulukirjoijen kanssa, en taatusi rupeasi skannamaan 300 sivuista oppikirjaa kirjastosta, vaan kupongilla hankisin ihan oman kirjan. Ja yksi kirja maksaa 80-90€ kpl.

        Sama juttu matkustamisen kanssa, jos saisin kupongin matkakorttiin, en enää edes harkitsisi lähteväni pyörällä 10km lenkille, säästäkseen 3€ bussilipun, vaan menisin bussilla, sillä sossusta saisin kupongin.


    • 7 + 7

      Kuponkeja välttämättömyyksiin kuten sähkö?

      Visio lähitulevaisuudesta: On köyhä jolle on välttämätöntä että tulisi asuntoonsa sähköä mutta sitä ei nyt tule, mutta onneksi köyhällä on saatu kuponki, sen kupongin kun työntää sinne pistorasiaan niin johan amppeerit taas alkaa virtaamaan.

      Ja lapsilisätkin kuponkeina. No lapsilisiä saa rikkaatkin joten tuskinpa tuo sentään toteutuu.

      "Työpaikankin d saa kun avaa oven"

      Eikö Danny ole jo eläkkeellä?

      Ja oven aukaisijan virkoja ei ole yhtään tarjolla työkkärin työhaussa MOL.FI:ssä.

      Noille alati kostoa työttömille työttömyydestään janoaville, voisi ihan muuten vain muistuttaa että on jo olemassa tilanne että JOS ET KÖYHÄ/TYÖTÖN MENE TÖIHIN vaikka matalalla palkalla NIIN panemme sinut TÖIHIN ILMAN PALKKAA. Ja siitä huolimatta köyhät/työttömät eivät mene töihin.

      Miksi köyhät/työttömät eivät mene töihin? Miksi köyhät/työttömät valitsevat palkattoman raadannan kuin menevät palkkatyöhön?

      Tuo on arvoitus, ehkä se johtuu siitä että köyhät eivät loppujen lopuksi ole se taho joka päättää työntekijöiden kysynnästä tai sille rinnakaisesta ilmiöstä työpaikkojen avautumisesta ja köyhät eivät myöskään päätä työpaikoilla siitä että kuka sinne palkataan jos sinne joku on päätetty palkata, vaan kaikesta tuosta päättää joku ihan muu työmarkkinapolittinen osapuoli.

      Että on olemassa jokin ihan muukin työmarkkinapolittinen osapuoli kuin köyhät eli työttömät? Onko se edes mahdollista? Eivätkö työttömät olekkaan se yksi ja ainoa osapuoli joka työmarkkinoilla toimii ja päättää kaikesta? Miksei kukaan ole kertonut meille mitään siitä että kuka tai mikä voisi se muu osapuoli olla, ja jos semmonen muu osapuoli on niin mitä se työmarkkinoilla ylipäätään tekee? Mihin sitä siellä muka tarvitaan? Ja onko sillä muulla osapuolella mitään osaa ja arpaa vallitsevaan massatyöttömyyteen? Kuka tietää? Nyt kaikki googlettaan ja äkkiä.

    • tyhmä provo

      Missä utopiamaassa sinä elät :D "voi vain rauhassa elellä tuilla ja ostella "kivaa"
      Eipä mene meillä viinaan,matkusteluun ja tupakkaan rahaa.

    • viinaaPRKL!

      ÖÖ itsellä menee viinaan ja tupakkiin aika tarkallee 480e. Ruuan haen jonosta yms. joskus saan soppalasta myös ruokakuponkeja, mutta nekiin myyn ja juon.

      => Kaikki raha palaa valtiolle! viinassa on yli 80% veroja alvi päälle = tuet aika ikmaisia valtiolle

    • Vitsaa vätyksille!

      Ei ihme että tuo 7 7 taitaa olla itsekin työtön pummi kun päättelykyky tuota luokkaa.

      "Visio lähitulevaisuudesta: On köyhä jolle on välttämätöntä että tulisi asuntoonsa sähköä mutta sitä ei nyt tule, mutta onneksi köyhällä on saatu kuponki, sen kupongin kun työntää sinne pistorasiaan niin johan amppeerit taas alkaa virtaamaan."


      Jokaisella tukipummilla kun on kumminkin AINA netti käytössä niin menisi sähkölaitoksen palveluun ja lataisi itselleen sähköä varastoon kupungista löytyvällä numerosarjalla.

      Mutta kun kaikki hankinnathan pummithan tekevätkin aina silloin kun krapula aamuna huomataan jonkun loppuneen. Ei mitään elämänhallintaa eikä vastuuta. Ja JOS sitä nettiä ei ole kotona tai sähköt pimentyneet niin painelkoon kupongillaan kirjastoon kun aikaa kerran on!

      Ja jos joku inisee ettei vanhat ihmiset osaa nettiä käyttää niin ELÄKKEET voi minun puolestani edelleen maksaa rahana. Mutta VAIN tietyn iän ylittäneille. Joillekin 2-kymppisille ei enää mitään masennus työkyvyttömyyseläkkeitä ollenkaan!

      "Ja lapsilisätkin kuponkeina. No lapsilisiä saa rikkaatkin joten tuskinpa tuo sentään toteutuu."

      Jos vanhemman/vanhempien varallisuus ja tulot tiettyä luokkaa niin sillioin ei lapsilisiä ollenkaan heille.

      "Missä utopiamaassa sinä elät :D "voi vain rauhassa elellä tuilla ja ostella "kivaa" Eipä mene meillä viinaan,matkusteluun ja tupakkaan rahaa."

      No jos ei mene niin niin miski sitten silti pitää saada tuet rahana? Mihinkäs se sitten kuluu?

      • työtön pummi

        "Jokaisella tukipummilla kun on kumminkin AINA netti käytössä niin menisi sähkölaitoksen palveluun ja lataisi itselleen sähköä varastoon kupungista löytyvällä numerosarjalla.

        Mutta kun kaikki hankinnathan pummithan tekevätkin aina silloin kun krapula aamuna huomataan jonkun loppuneen. Ei mitään elämänhallintaa eikä vastuuta. "

        jäkäti jäkäti.

        Pummit tekee mitä pummit tekee sillä Suomi on vapaa maa, yhtä asiaa pummit eivät kuitenkaan koskaan tee, he pummit eivät mitenkään pysty estämään työnantajia avaamasta uusia palkkatyöpaikkoja, mutta siltikään työnantajat eivät niitä uusia palkkatyöpaikkoja avaa.

        Se että he työnantajat eivät niitä uusia palkkatyöpaikkoja avaa tarkoittaa että vallitseva massatyöttömyys on ja pysyy vaikka sinä kuinka työttömien elämää pyrkisit eritavoin vaikeuttamaan. Pummi on seuraus vallitsevasta massatyöttömyydestä mutta ei senn massatyöttömyyden syy. ja koska pummi ei ole vallitsevan massatyöttömyyden syy pummi ei ole eikä voi olla pummi.

        Edellä mainittiin se peruspulma, missä ovat uudet avautuvat työpaikat?

        Siihen pulmaan jotkut kupongit eivät toisi mitään ratkaisua, ainoastaan lisäisivät turhia kustannuksia kaupoissa, jolloin se vähentäisi niiden kykyä palkata työvoimaa, lopputulos olisi että työttömyys edelleen kasvaisi.

        "...lataisi itselleen sähköä varastoon kupungista löytyvällä numerosarjalla. "
        Hah hah hah.
        Kannataisiko tutustua siihen miten sähkölaitos toimittaa sähkön kuluttajalle joka asuu omakotitalossa tai joka asuu kerrostalossa ennenkuin tulee tuommoisia höpöttämään.

        Varmaankin voitaisiin tehdä niin että sensijaan että sähkönmyyjä suoraveloittaa sähkönkäyttöni kulut pankkitililtäni se suoraan veloittaisi sen Kelan tai Sossun tililtä, joka sitten vähentäisi bvastaavan summan minun tuistani tai kupongeistani, mutta on vaikea nähdä miten tuo menettely lisäisi työpaikkojen tarjontaa vähääkään verrattuna nykytilanteeeseen.

        Uskoakseni sähkönkäyttöni tai käyttämättömyyteni ei nykyisilläkään maksujärjestelyillä sinänsä estä yhtäkään työnantajaa avaamasta yhtäkään uutta palkkatyöpaikkaa.

        "Vaasan sossu päätti jo vuosia sitten että antaa ostokortteja vaan Halpa-Halleihin kun siellä ei myydä tupakkaa, tupakkatuotteita eikä mietoja alkoholijuomia. Siitähän nousi karmea haloo kun sossuasiakkaat ja juopot koki että heidän oikeuksiaan on loukattu."

        Aha, kiitos että halusit jakaa kanssamme tuon sinänsä arvokkaan informaation, mutta mitä tekemistä sillä on vallitsevan massatyöttömyyden kanssa?

        Ei yksittäisen työttömän tai sossunasiakkaan mitkään henkilökohtaiset ominaisuudet tai tavat tai tottumukset kuten mahdollinen tupakointi tai alkoholinkäyttö sinänsä estä työnantajia avaamasta uusia palkkatyöpaikkoja, mutta siltikään työnantajat eivät uusia palkkatyöpaikkoja avaa. joten keskusteluun tuomasi lisäinformaatio oli sinänsä turhaa ellei peräti tarpeetonta.


    • TosiMies36v

      Kannatan kovasti siirtymistä ruokakuponkeihin, jos kupongeilla saisi vaikka 10% enempi ruokaa kuin vastaavalla rahalla !

      Mä saan 1600e yhteiskunnantukia kuukaudessa kelalta ja sossulta. Toimeentulotuen osuus 400 euroa. Tuon 400 euroa ottaisin MIELELLÄÄN ruokakuponkeina jos niitä sais sitten 440e edestä ja tukeni nousisivat 1640 euroon nettoa kuukaudessa.

      Kumminkin mä ostan ne ruoat lähicittarista ja lähi S-marketista,ja mulla menee yksinään 600 euroa kuukaudessa ruokaan, jokainen kymppi on tervetullut !

      Kumminkin mulal on piilotileillä ulkomailla yli 10 000€ säästöjä ja niillä mä hoidan varsinaisen matkustamisen,lomailun ja tavaroiden ostamisen.

      Mä en osta kaupasta kaljaa,enkä tupakkaa enkä alkosta viinaa. HYVÄ ETTÄ JUOPOT ei saisi rahaa viinoihin ja me raittiit enempi ruokaa ja vois ostaa enempi laadukasta ruokaa.

      Lisäksi osan toimeentulotuesta voisi maksaa liikutnaseteleinä. Mullakin on laadukas ja kallis kuntosali missä käyn, se maksaa 80€ kuukaudessa.

      Näin se elämä menee, laittakaa vaan rajoitteita juopoille lusmuille. Mä oon urheilullinen ja trendikäs 36-vuotias mies joka omasta tahdostaan elää yhteiskunna tuilla ja maksatan elatusmaksut yhteiskunnalla, KOSKA en saa alaani vastaavaa työtä ja palkkavaatimukseni on 3500€ kuukaudessa.

      Ihanaa olla nuori, hyväkuntoinen, syödä hyvin ja ennenkaikkea välttää hanttihommat ja pienen palkan hommat.

      Ulkomaanmatkaa odotellessa, ulkomaillakin kun olen 2-3 viikkoa kerrallaan niin pitää maksaa kaikki ostokset luottokortilla, sillä sossuun vietävissä tiliotteissa ei saa näkyä ostotapahtumai ulkomailta....

      Joten alottaja, en tiedä tarkoitusperiäsi, mutta voisin sanoa sulle HAISTA PITKÄ V---- !

    • 2+15

      Vaasan sossu päätti jo vuosia sitten että antaa ostokortteja vaan Halpa-Halleihin kun siellä ei myydä tupakkaa, tupakkatuotteita eikä mietoja alkoholijuomia. Siitähän nousi karmea haloo kun sossuasiakkaat ja juopot koki että heidän oikeuksiaan on loukattu.

      • ilman kuponkeja

        Aina voi mennä lidin liiveriin hakemaan saksalaista olutta ja makkaraa.

        Tämän kaiken saa myös........


    • 5 + 14

      "Vaasan sossu päätti jo vuosia sitten että antaa ostokortteja vaan Halpa-Halleihin kun siellä ei myydä tupakkaa, tupakkatuotteita eikä mietoja alkoholijuomia. Siitähän nousi karmea haloo kun sossuasiakkaat ja juopot koki että heidän oikeuksiaan on loukattu."

      Tosiaan ehkä he sossunasiakkaat ja juopot, vain puolustivat oikeuksiaan ja siinä sivussa vapaata markkinataloutta, jonka yksi perusidea on että kuluttajalla tulisi aina olla mahdollisuus valita.

      Otan esim oman tilanteeni. En omista autoa enkä asu bussireittien lähelläkään, joten nykyisessä tilanteessani tulisi voida ostospaikakseen valita kodistani 100 metrin päässä sijaitseva Siwa niminen lähikauppa tai joku muu noin 3 km säteellä olevista ruokakaupoista yli 20 km päässä sijaitsevan Halpahallin sijaan.

      Annettiin ymmärtää että olla sossun asiakas = olla juoppo. Ei pitäne aina paikkaansa. Kaikki sossun asiakkaat eivät ole juoppoja ja kovimmat juopot eivät yleensä ole sossun asiakkaita. Vaatii huomattavasti sossun tarjoamia tuloja korkeammat ansiot jotta voisi juoda itsensä hengiltä with a style. Jos ette usko kysykää meedion välityksellä asiasta vaikkapa edesmenneeltä taiteilija Juhani Leskiseltä.

    • Oi järjen voitto

      Oletko kateellinen köyhille työttömille ja miltei ahdinkossa eläville lapsiperheille.
      Varmaa on ainakin se, että kirjoittajalla ei ole mitään käsitystä etuuksista ja niiden määrästä. Juu tässä matkustetaan, kerran kuukaudessa perustoimeentulotuella, joka on olematon tällä hetkellä Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe