Miksi Suomen rikkaat katoliset eivät auta kirkkoa?

ArvoKonservatiiv

Maassamme on wanhoja kantahelsinkiläisiä rikkaita katolisia sukuja; juurikin Henrikin seurakunnan Tehtaankadusta etelään asuvia ja katolisen koulun (jossa pomppivat pulpettien päällä ja huusivat suureen ääneen) multimiljonäärineroja kosmopoliittisia maailmanluokan neroja. Maassamme on rekisterissä toista sataa Ferraria, joista kantakatolisilla eteläisen kantakaupungin multimiljonäärineroilla (Töölö on lappalaisten perunapeltoa ja Kauniaisissa on merta vain akvaarioissa ja wanhoja etelähelsinkiläissananalaskuja lainatakseni) ehkä se 40-50 (vaimoilla kauppakasseina useinkin Mercedes, Audi).

Koska em. (hieman - mutta vain hieman karrikoitu kahtiajako A-ryhmän ja B-ryhmän katolisiin oli ja on arkipäivää - maalaiskatolisille ehkä tuntematontakin) kysynkin sekä köyhiltä katolisilta että eliittikatolisilta syitä, miksi miljonäärikatoliset (vain yksi melko varakas oululainen naisvaratuomari on tehnyt kirkolle suurlahjoituksen) eivät tue kirkkoa? Mahdollisia syitä ovat mm. seuraavat:

1. Kunnon porvari on Suomessa aina hieman saita. Jenkeissä köyhien ja kirkon auttaminen on normi, mutta Suomessa poikkeavaa käyttäytymistä -> voi leimautua omituiseksi, jolloin saattaa joutua sosiaalisen syrjinnän kohteeksi.

2. Eliittikatoliset korkeakirkollista traditiota painottavina ovat Takaisin Roomaan -liikkeen kannattajia ja reissaavat katolisilla huippuresorteilla mm. Costa Smeraldassa, Ischiassa ja Roomassa säännöllisesti usean kerran vuodessa syventämässä käytännön teologian tuntemustaan. Menestyksen teologia ja kirkko on Jumalan valtakunta maan päällä ovat avainsanoja. Vuorisaarna pieni Raamatun sivujuonne, Vapautuksen teologia bolshevistista roskaa. Eli he suhtautuvat jatkumolla jesuiittamaisuus vs. korkeakirkollisuus jälkimmäiseen.Mottona: "jokainen Rooman reissu tekee paremmaksi katoliseksi".

3. Renessanssi-ihmisyys ja renessanssi-ihmisyyden bertonelais-sodanolaiset ekslusiivista kulutusta ja filantropian vahingollisuutta painottavat italialaiset arvot.

4. Nietzschen filosofian omaksuminen; "ei armoa - elämä kovaksi" perusihmisille ja periferiakirkoille.

Noi 4 nyt tulee mieleen ekaksi kun mietin tän Suomen katolisen ferrarimiljonääriporukan saituuden ja ylimielisyyden syitä.

11

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perijätär Carla

      Mielenkiintoinen ketjun aloitus... tuon käsittelyyn tarvitaan pullo shampanjaa...

      Olet ilmeisesti saapuvilla sekä autorekisterikeskuksen, että väestörekisterikeskuksen tietoihin tietääksesi kuinka moni room.kat. kirkon jäsen omistaa esim. ferrarin.

      Nykyäänhän seurakunnissa halveksitaan ihmisiä, joilla on omaisuutta, siksi sitä yritetään salata... eli jos joku lahjoittaisi esim. koko summan rahaa katedraalin peruskorjaukseen, joutuisi varmaan tappolistalle, kun vasemmistolainen köyhälistö nujertaisi hänet. Siksi ei ole rikkaan järkevää edes pipahtaa Suomessa kirkossa, vaan tosiaan mennä muualle, ja antaa taloudellisen apunsa vaikka jonkin Ischialla sijaitsevan kappelin remonttiin.

      Näitä vasemmistolaisia kyykäärmeitä näyttää olevan tälläkin palstalla niin paljon, ettei tulisi mieleenikään testamentata omaisuuttani kat. kirkolle Suomessa.

    • Jaakobin ääni

      Monenlaista kateudenherättäjää nykyään kalastelee, Arvokonservatiivi pyrkii olemaan yksi heistä ja vielä vastaa itselleen.

      Tuossa tuli helppo keino myös Suomen budjettivajeen paikkaamiseen. Annetaan rikkaiden lahjoittaa rahat. Ai miten niin ei onnistu?

    • Kuulopuheita

      Mihin perustat, että Suomessa on mukamas rekisterissä toista SATAA Ferraria? Väite on täysin järjetön. Minä satun tietämään oikean luvun ja voin kertoa, että se ei ole edes mainitsemasi 40-50. Lukusi ovat täysin hatusta vedettyjä. Toiseksi, jos jollakin katolilaisella on varaa niin minusta ainakin on hyvä asia, että hän tukee katolisen valtion autoteollisuutta.

    • ArvoKonservatiiv

      "Toiseksi, jos jollakin katolilaisella on varaa niin minusta ainakin on hyvä asia, että hän tukee katolisen valtion autoteollisuutta."

      Juurikin näin Takaisin Roomaan -liikkeen näkökulmasta. Se että maamme rikkaat katoliset eivät suurlahjoituksin tue katolista kirkkoa vaan pitävät hillot itsellään ja käyttävät kerskakulutukseen on juurikin Takaisin Roomaan ideologiaa. Kun Suomen katolinen kirkko on köyhä ja taideaarteeton se lisää matkailua Roomaan taideaarteita tiiraamaan.

      Jotenkin kirkon käytänteet pitäisi nikkaroida dogmeiksi; köyhien auttaminen on heikkoutta ja Italia on valittu kansa.

    • gsrfhjkfgjkfgk,w

      Keskustelupalstoilla, joilla pystyy toimimaan nimimerkillä on paljon erilaisista mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä.

      Tällaisille ihmisille toisten huomion saaminen, on se "juttu" ja mitä enemmän he saavat huomiota, niin sitä tiukemmin he ovat sivulla aiheuttamassa pahaa mieltä. Se auttaa heitä pysymään mielikuvitusmaailmassa, jonka he ovat itselleen luoneet.

      He poistuvat sivuilta, kun he eivät enää saa "keskustelukavereita" ja etsivät jonkun toisen palstan, jossa pystyvät jatkamaa mustavalkoista mielikuvituselämäänsä.

      Suosittelen, että jätätte sellaisten nimimerkkien kirjoitukset omaan arvoonne, ettekä tartu heidän koukkuunsa.

      Vaikka palstoilla häiriköinti onkin aina mielenterveysongelmaisen hätähuuto, niin se ei auta koskaan tilannetta tai heitä, että lähtee mukaan sairaan ihmisen peliin.

      • fahhajjtjtj

        Kirjoituksesi on törkeä ja ansaitsee poiston sitä syystä, että syytät toista, vai onko se itseäsi, mielenterveysongelmaiseksi. Todennäköisemmin syytät itseäsi, sillä vastaushan oli se mitä halusit. Eikö sinulla ole häpyä?


      • gsrfhjkfgjkfgk,w
        fahhajjtjtj kirjoitti:

        Kirjoituksesi on törkeä ja ansaitsee poiston sitä syystä, että syytät toista, vai onko se itseäsi, mielenterveysongelmaiseksi. Todennäköisemmin syytät itseäsi, sillä vastaushan oli se mitä halusit. Eikö sinulla ole häpyä?

        Taisi osua arkaan paikkaan?


      • fahhajjtjt
        gsrfhjkfgjkfgk,w kirjoitti:

        Taisi osua arkaan paikkaan?

        En ymmärrä mitä tarkoitat.

        Ihmetyttää vain miksi Marialainen & al., saa trollata seriffin suojeluksessa täällä yhä ja nimitellä muita kirjoittajia sairaiksi. Minulla ei ole mitään tekemistä seriffin kanssa eikä arvokonservatiivin kanssa, eli erehdyt pahasti.


      • fahhajjtjt kirjoitti:

        En ymmärrä mitä tarkoitat.

        Ihmetyttää vain miksi Marialainen & al., saa trollata seriffin suojeluksessa täällä yhä ja nimitellä muita kirjoittajia sairaiksi. Minulla ei ole mitään tekemistä seriffin kanssa eikä arvokonservatiivin kanssa, eli erehdyt pahasti.

        Mielenterveysongelmia koskenut viesti oli yleinen eikä kohdistu suoraan kehenkään. Samantapaisia ajatuksia tulee itse kukin ajatelleeksi kun katselee eräitä palstoilla riekkujia.


    • fahhajjtjt

      Se on silti asiaton. Samoin kuin gsrfhjkfgjkfgk,w:n jälkimmäinen kommentti.

    • On aivan paikallaan muistuttaa, miten trollien kanssa kannattaa menetellä. Palstan maanvaiva on edelleen aktiivinen, joskin aika turhautunut.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe