Ihmiset kantavat hyvälaatuisia pesukoneita

mitä tästä opimme

kierrätyspisteisiin. Oikein tutkin yhtäkin 8:n kilon suoraveto-Lg:eetä, mikä sitä vaivaa. Yllätys, yllätys, kone toimi muuten täysin, mutta jätti vaan veden sisäänsä. Jopa rummun laakeri oli kunnossa ja moottorillahan on 10:n vuoden takuu. Ei muuta kuin tyhjennyspumppu auki ja mitä sieltä löytyikään? Pumpun akselin ympärille oli kietoutunut jotain ihmeen puuvillalankaa kuin lattiamopista ikään ja sen siivet olivat miltei jumissa. Siis tuon putsaus sai koneen uuttavastaavaan kuntoon.
Toisena esimerkkinä päältätäytettävä Rosenlew, jossa ohjelmien keston näyttö minuutteina ja 1300-kierroksinen linkous. Pesuohjelman loppupuolella tuli virhekoodi E20 ja vedet jäivät sisään. Lähemmässä tarkastelussa kävi ilmi, että poistopumpun siipirattaan välissä oli kaksi 3-senttistä naulaa poikittain. Ne kun poisti, pelaa taas kuin enkeli.

4

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ratkaisun avaimet

      Aivan, kaikki johtuu siitä, että koneiden käyttäjät ovat etupäässä naisia. Harvalla naisella on rohkeutta avata poistopumppuja eikä kaikilla ilmeisesti tietämystäkään toimenpiteen suorittamiseen, saatika oikeita työkaluja. Käyttöohjekirjoissa kyllä usein mainitaan nukkasihtien putsauksesta jotakin, mutta esim. tuossa mainitussa Rosenlewissa RTT5260 on pumppu piilossa ja sivupelti pitää ensin tietysti poistaa.

      • hengessä mukana

        Totta, noiden hylättyjen pesukoneiden pumppuja availlessa voi joskus löytää myös aarteita, jopa kultaesineitä ja rahaahan usein on löytynytkin. Esim. markka-aikaan oli usein 50:n pennin kolikko poikittain poistopumpulta lähtevässä putkessa eikä tippaakaan likavettä päässyt ohi. Nykyään koneiden rummut ovat melko tiiviitä ja vain naulat ja neulat etupäässä pääsevät rei'istä läpi. Tosin rummun ulkopuolelle rakoon putoilevat esineet pääsevät peremmälle ja irtoilevat rintaliivien kaarituet voivat jopa puhkaista reiän muovialtaan pohjaan.


    • Martan kaveri.

      Minä asun nykyään kierrätyskeskuksen naapurissa juurikin sentähden, että saan etulyönti aseman tulevien koneiden pumppujen kimppuun.
      Viimekuussa olin benidormissa pumpuista kaivamillani rahoilla ja toisaalla minulla on n. kuutio nauloja, pinnejä ja rintaliivien tukikaaria, jotka vien romuliikkeeseen ja saan niistä 8c / kg.

      Luontoa säästyy ja maailma pelastuu ja minä olen niiin onnellinen. = )

      • niin se käy

        Taas oli hyvännäköinen sivustatäytettävä seitsemän kilon LG kiikutettu kierrätyspisteen oven taakse viikonlopulla. Uteliaisuudesta tutkin, mikä sitä vaivaa. Taas ilmeni, että likavesi oli jäänyt poistopumppuun eli tyhjennys ei pelannut. Käänsin vehkeen varovasti ylösalaisin ja ruuvasin pumpun irti (kolme torx-ruuvia). Heti paljastui, että pumpun pyörimisessä on liiallista jäykkyyttä ja kankeutta. Otin pyörivän roottoriosan irti poterostaan, joka oli täynnä mustaa haisevaista täyhkää, ilmeisesti juuri zeoliittiä, jota huonot pesupulverit sisältävät. Pesin osat hanan alla ja moottori alkoi kyllä toimia normaalisen liukkaasti. Varmuudeksi vaihdoin kuitenkin koko pumpun zanussista irroittamaani vastaavaan. Nuo pumputhan ovat samanlaisia melko monessa pesukoneessa. Nyt koneella on toimintavuosia vielä paljon jäljellä, kun rummun laakeritkin ovat uutta vastaavat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2200
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1721
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      156
      1579
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe