Puretaanko myyttejä tarpeeksi?

Kyseenalaine kuluerä

Yle uutisoi tänään tutkimukseta, joka alkoi jo nimenkin puolesta ärsyttää. Sisältöön on löytynyt materiaalia, kaikki on käsitetlty systemaattisesti juurta jaksain, että on hyvin pystytty näyttämään toteen suomalaispoikien maahanmuuttajakielteisyys.

Kotimaa 1.11.2014 klo 9:30 | päivitetty 1.11.2014 klo 11:42
Kansainvälinen vertailu: Suomalaispojat kaikkein maahanmuuttajakielteisimpiä
http://yle.fi/uutiset/kansainvalinen_vertailu_suomalaispojat_kaikkein_maahanmuuttajakielteisimpia/7591833

Aletaanpa hieman pohtia ko. aihetta. Mihin tarvitaan maahanmuuttoa, että näin pitäisi oikein humanistien sitä palkattuna tutkia? Jos pohtisimme asiaa niin, että muuttaisimme itse Irakiin, Syyriaan, Saudiarabiaan, Kuvaitiin, Kongoon, Nigeriaan, Pakistaniin, Vietnamiin, Kiinaan, Thaimaahan. Se on aika selvää, ettei noissa maissa kukaan Kelaa vastaavan valiton laitoksen virkailijoista alkaisi mielellään järjestämään mitään apuja eikä maahanmuuttoon olisi taatusti mitään 150 valtion avustettavaa järjestöä, joita varten olisi luotu jopa uusi ammattienryhmä, kuten tiedetään käyneen Suomessa.

Maahanmuutto-kysymyksen asettelu, niin kuin sen yleensä pohjoismaissa on viime vuosina haluttu tietyissä piireissä tulkita on mitä todennäköisemmin vain yksi näkövinkkeli siitä, mitä ns. kansainvälisen kaupankäynnin "avoin markkinatalous" tarkoittaa. Itse tarkoituksellinen muuttaminen asumaan pysyvästi toiseen maahan, olipa työpaikkaa ja työtä tai ei, ei ole mikään perustelu tälle sosiaalialan haaralle, jonka nimi on maahanmuutto.

Nähtävästi sitä sitten tulkitaankin YK:n ja ihmisoikeuksien vuoksi sillä tavalla, kuin nyt tehdään. Kyse on kuitenkin aika suoraan kansainvälisen kaupankäynnin versiosta, jota lasketaan indekseillä ja mittareilla, jotka kertovat siitä, miten avointa on kansainvälinen kauppa jossain maassa. Kansainvälinen kauppa on noussut koko 1900-luvun jälkeen monikymmenkertaisesti ja puhutaan usein valtion talouden kasvusta. Se viittaa taas suoraan viennin kasvuun. Näissä yhteyksissä protektionismi on este, kauppasaarrot ovat este, sen sijaan itseisarvonsa vuoksi ihmisten liikkuvuus maasta toiseen ei ole edes välttämätöntä, sillä ei ole muuta kuin pakolaisnäkökulmasta jokin arvo siinä mielessä, että sitä voisi pitää jotenkin pakollisena hallinnon sektorina eri valtioissa.

Maahanmuuttoahan sallitaan ja sellainen lainsäädäntö voi olla, mutta ei siitä tarvitse kehittää mitään stressinappulaa, joka saattaa pongahduttaa kaikki elitistiset suvaitsevaiset toisten, tienaavien kansalaisten kimppuun ja asettaa nämä rikollisten rooliin. Vain kaupankäyntiin tarvittava maahanmuutto estää liiallista rasismia, joten nyt kyllä on syytä nämä tutkimuksen kivijalat alkaa jo muuttaa. Koko velkakulutushömppää, jota maahanmuutoksi hallinnonaloilla kutsutaan on kyseenalainen toimiala muutenkin. Sopii Ylenkin miettiä asia uudestaan.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Missä on tutkimus?

      Tottakai ihminen puolustaa reviiriään, jos ja kun on selvästi nähtävissä, että että "työn nälkäiset puurtajat" saadaan halvalla tuotettua muista, kehittymättömimmistä maista tänne. Ja elinkeinoelämä maksattaa suoraan asumiskulut eräissä tapauksissa veronmaksajille, koska yhteiskunnan rahallinen tuki on suorastaan antoisa köyhistä maista saapuville muuttajille.

      Homma voisi jopa kääntyä itseä vastaan niin paljon, että aletaan liikkua laittomuuden rajamailla ja syrjimään kanta-asutusta näiden ehdoilla, kuten vaikkapa nyt on jo tilanne pk-seudulla Suomessa.

      Jos maa haluaa muuttua karmeaksi Istanbulin kauppatoriksi, tämä nykyinen suvaitseminen sallitaan jatkuvan.

    • Kyseessä vientiteoll

      Viennin kasvaminen ei vaadi sosiaalitoimiston asiakkaaksi muuttavia sukuja, heidän viime aikaisia vanhuksia, sairaita, synnyttäjiä tms. Viennin edistäminen ja talouden kasvu liittyy aivan muuhun kuin tuohon muutaman puolueen kannatusäänten keräilyyn mukamas laillisin perustein ja suoraan toisten maksettavaksi.

      Samalla täyttyvät parhaimmat sairaanhoitopaikat, koska ne sijaitsevat pk-seudulla. Liikutaan todellakin jo summissa, jotka ovat arveluttavia. Yhdysvaltojen humanitäärinen auttaminen on sitä, että maassa tuotetaan teollisuudessa ne tuotteet, jotka valtio lahjoittaa ja antaa kehittyville alueille apuna. Näin pitäisi tehdä myös Suomessa, kaikki tehtäisiin täällä ja kehitettäisiin vientisilta kansainvälisesti alueille, jotka pitää muutenkin saada hyvinvointitasolla nousemaan. Myös ammattitaitoa Yhdysvallat vie omilla avustushankkeillaan, sekin malli kävisi suoraan tänne Suomeen ja pohjoismaihin.

    • Muuttanut ei muuttaj

      Jos joku on hakeutunut asumaan toiseen maahan ja sopeutunut ympäristöön kuten yöeläimet sopeutuvat yön pimeyteen tms. Lepakot sopeutuvat lentämään vaikkapa pimeissä luolissa, niillä on kaikuluontainten tyyliset äänielimet ja sitä varten vastaanottoaisti.

      Silloin, kun sopeutuu johonkin ja on maan kansalainen ei ole enää kyse maahanmuuttajan statuksesta. Se joka muuttaa paremman työn ja toimeentulon perässä toiseen maahan on elintasopakolainen ja näin ikään ei ole mitään erityisempää, jos tyytyy tilanteeseen. YLE tekee numeron asioista ja siihen muutamat puolueet ovat kehittäneet lait ja mekanismit, että heille itselleen kannattajineen riittäisi siistiä, sisähommia, varmalla ja kohtuullisella valtion palkalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe