Nummenmäki DiscGolfPark

Hämmäs Telijä

Eilen tuli postin mukana Hyvinkään kaupungin logolla varustettu ulkoilureittikartta jonka toiselle puolelle oli painettu uuden frisbeegolffiradan kartta? Minkä puun takaa tuo juttu tuli ja paljonko se maksaa? Miksi asiasta ei ole aiemmin puhuttu halaistua sanaa?

27

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvään meni rahat

      Ei frisbeegolfrata nyt niin iso rahareikä ole. Tässä Suomen maassa menee paljon isompia rahaeriä täysin hukkaan ja pa*kaan. Toi ratahan on muutenkin hyvä juttu kansanterveydellisesti, saadaan toivottavasti nuoriso ja muutkin enemmän ulos liikkumaan, ettei elämä olis vapaalla vain kalja tissuttelua pelkkää tablettien ja älypuhelimien kanssa näpyttely-nysväystä.

    • ei suureellista

      Frisbeegolf on puunnäköisiä metallihäkkyröitä, joita istutetaan maastoon, jolle ei tarvitse tehdä mitään. Itse frisbeet ovat ihmisillä mukana omasta takaa.

      Varmaan vähiten rahaa vievä asia perustaa.

      • Hämmäs Telijä

        No nyt siellä on jo niitä koreja. Rataa on näköjään alettu raivata, se syntyy tuollaiseen harvaan männikköön ilmeisen halvalla. Onhan se todellakin niin, että jos saa yhdenkin nuoren pois läppärin kimpusta tai kaljaporukoista maastoon, niin radan perustaminen on kannattanut. Aloitukseni oli provosoiva, sorry!
        Sitten toiseen asiaan: Pääkaupunkiseudun harrasteilmailijat haluavat että heidän harrastustaan tuetaan kaikin mahdollisin keinoin, lentämään on päästävä Helsingin keskustasta. Päättäjät tarvitsevat asuntorakentamiseen uutta maata. Malmin kentän siirtokeskustelu on aiheuttanut turhaa pörinää myös Hyvinkäällä. Hyvinkään lentokentän alue oli jo aiemminkin kaavoitettu pientaloalueeksi, toinen maailmansota muutti suunnitelmat, alueelle tehtiin välirauhan aikaan nopeasti lentokenttä, joka oli Aeron käytössä silloin (-45-47) kun valvontakomissio käytti Malmin kenttää.
        Nyt kentän alueelle on taas asuntorakennuskaava. Miksi käydään taas turhaa keskustelua? Onhan Hyvinkään kentän siirrosta muualle keskusteltu jo kolmekymmentä vuotta. Valitsemamme 200 suojatyöläistä miettivät taas, että voisikohan Malmin kentän siirtää Hyvinkäälle, kun pääkaupunkiseudun ilmailevan eliitin olisi näppärä tulla citymaastureillaan Hyvinkään kentälle Cessnojaan puunaamaan.
        Sitten taas alkuperäiseen asiaan: Lentokentän länsipuolella olevan frisbeeradan käyttäjistä lehtitietojen mukaan merkittävä osa on pääkaupunkiseudulta.
        Olisiko nyt aihetta antaa hyvinkääläisille etuoikeus tuon uuden radan käyttöön? Vapaa-aikatoimistosta annettaisiin hyvinkääläisille henkilökohtaisella numerolla varustettu poletti, joka oikeuttaisi radan käyttöön. Ulkopuolisille se myytäisiin vuosittain. Jos viitsii ajaa Hesasta saakka harrastukseensa, niin viidenkympin vuosimaksu olisi kohtuullinen.
        Satunnaiset tarkastukset voisi antaa vaikka pysäköinnin valvojille, heillä näyttää olevan intoa ja samalla saisivat antaa maksulappuja luvattomasta maastopysäköinnistä epämääräiselle mäntyjen sekaan tasatulle hiekkapläntille, joka kaupungin esitteessä on P-paikka.


      • Anatoli13

        Käyppä tarkastamassa lääkitys. Frisbee Golf, Cessnat, pysäköinninvalvonta ja poletit mainittu.

        Tiesitkö muuten että hyvinkääläisiä frisbeenpaiskojia käy myös muiden paikkakuntien radoilla pelaaamassa?


    • phyi sylkyä sille

      On kyllä naurettavuuden huippu tuollaista roskahomaa nimetä golfin mukaan.

      • Holari ja baskari

        Niin on! Sen sijaan Oikea Golf on kulttuuria ja parempien ihmisten elämää: Päästäkseen golfkentälle pitää ensi opiskella yleissivistystä ja radalla käyttäytymistä. Opiskeluaineita ovat:
        - Pukeutuminen (ei t-paitoja)
        - Jalkineet (kengissä pitää olla kahta eri väriä)
        - Käyttäytyminen (ilmeiden hallinta ja silmänliikkeet)
        - Ääntely (golfstandardin mukaista yninää, ei riehakkaita huudahduksia)
        - Haravan käyttö hiekkaesteillä (hillitty hiekan käsittely, ei huitomista)
        - Kulkujärjestys (kokeneemman golfarin lipominen)
        - Golfslangisanaston hallinta (oikeiden ilmausten oikeanlainen ääntäminen)
        - Käyttäytyminen viheriöllä (pään kääntelynopeus ja -suunta)
        - Oikeaoppinen pallon reiästänosto (kumartumisnopeus ja oikeanlainen käden ojennus)

        Edellä osa golfarin koulutuksesta. Sylkypoikakin sen tietää.


    • lisää sylkyä

      Aivan ja on täysin idioottimasta lätyn heiton harrastalijoilta puhua mistään golfistä, kun heittelevät jotain leijojansa. Täytyy olla täysin mielikuvitukseton, kun ei kykene edes omalle lajille nimeä keksimään. Yritetään mukamas nostaa lajin imagoa, liittämällä siihen golf-sana.
      Säälittävää ja lapsellista on kyllä se.

    • Lässyn vässykät

      Saa*ana mitä täysin turhaa marinaa ja lässytystä frisbeegolffin nimen apinoinnista varsinaisesta golf nimestä ja lajin dissausta muutenkin. Onko tyhjänpäiväisempää, kuin tällainen märinä kitinä?

      • Heheehee

        Kysy noilta golfareilta, mikä on tyhjänpäiväistä. Kaikki muu kuin golf, on turhaa!


    • lasten leikkiä

      Aivan, on lapsellista nakella jotain lättyä, vielä lapsellisempaa liittää siihen golf sanana.

    • Hui kamalaa

      Entä golf -virta ja Volkswagen Golf?
      Esiintyykö niissäkin golf -sanan väärinkäyttöä?

    • älkää viitsikö

      Tuo on selvästi joku lasten laji, eikö ole sama miksi koululaiset lajiansa kutsuvat ?

    • Puttaajamies

      Golf on tunnetusti itseään täynnä olevien idioottejen laji. Suurinosa näistä huitojista haluaa vain näyttäytyä kentällä, eikä itse golfilla ole mitään väliä. Pääasia että naapuri tietää..

      • ruutuhousuu jalakaan

        Amen, puttaajamies! Tykkään susta♥♥

        Golfista kun on tekemällä tehty ns. "eliittilaji", ja golffari-raukat on hädissään jo, että meinaako se rahvaskin tunkee meidän kentille:))


      • Pelaan taskaria
        ruutuhousuu jalakaan kirjoitti:

        Amen, puttaajamies! Tykkään susta♥♥

        Golfista kun on tekemällä tehty ns. "eliittilaji", ja golffari-raukat on hädissään jo, että meinaako se rahvaskin tunkee meidän kentille:))

        Tunnen läheisesti yhden golfarin. Häntä hävettää koko juttu niin paljon, ettei hän ilkeä kertoa koskaan seurassani harrastuksestaan. Hänellä on toinen, vielä kyseenalaisempi juttu, hän on kuulemma rotari, eli häneltä on poistettu eturauhaset.
        Sitä kai se tarkoittaa? Kaikesta oudointa on se että hän on vapaamuurari. Kun tein omakoitialoa hän ei suostunut muuraamaan mitään? Ei osannut. Mitähän ne vapaamuurarit keskenään puuhailee... Sehän tiedetään, että skotlantilaiset lammaspaimenet keksivät golfin.
        Kun he eivät jaksaneet koko aikaa koinia lampaitaan he alkoivat läpsiä kepillä pieniä kiviä aikansa kuluksi. Siitä kai johtuu golfareiden asenteet muihin ihmisiin.


    • Clips

      Onneksi oikeassa golffissa on koulutusta ja testi ennenkuin pääsee pelaamaan.

      • Heheehee

        Ja golfkoulutuksen antaa toinen golfari. Sillai kivasti, takaa päin opastamalla...


    • emaliero

      Frisbeegolfista tulikin mieleen onko kukaan hurahtanut uskoon tulemisen lisäksi
      frisbeekuulaan?

      • Foooooooo

        Olin kerran koiranpaskatusreisulla lentokentän länsipuolella. Kun väistelin niitä lentäviä lautasia, niin joku huusi että Foooooooo! Kysin että mikävitun fooooo? Hän sanoi huutanensa enlanninkielisen golftermin fore. Kun kysyin, mitä se tarkoittaa, niin hän ei tiennyt. Sen hän tiesi että se karjaistaan silloin kun on vaarana että kiekko osuu kaveria päähän. Kun kysyin missä täällä on englantilaisia, niin hän ei tiennyt. Että semmoinen peli on golffi.


    • nauretaan kaikki

      Ei tuo fooo kerro niinkään golfista, vaan tuosta naurettavasta lätyn heitosta ja sen harrastajista. Eivät tiedä edes mitä huutavat, mutta ollaan mukamas jonkinlaista "golfaria"

      • Nauretaan vain

        "Ei tuo fooo kerro niinkään golfista, vaan tuosta naurettavasta lätyn heitosta ja sen harrastajista. Eivät tiedä edes mitä huutavat, mutta ollaan mukamas jonkinlaista "golfaria" -sanoo ruutuhousuinen, kirjavakenkäinen, pikeepaitainen golfari.


    • nauretaan kaikki

      Muuten hyvä kirjoitus, mutta arvauksesi minun harrastuksesta meni pieleen. Ikinä en ole golfia pelannut, enkä ikinä tule sitä pelaamaan.

    • Vois vaikka kokeilla

      Pelataanko tätä frisbeegolfia ympärivuoden, talvellakin?

      • Norppari

        Voihan sitä, ite ainakin pelaan ympäri vuoden...


    • ottakaahappea

      Ei terve mitä urpoja:D itse pelaan molempia edellä mainittuja golf lajeja.. mutta ei mielestäni tämä "golf" sana häiritse tekemistäni tai olemistani viheriöllä vaikka nämä "lättyä viskelevät urpot," ml. Minä" sitä käyttävät omassa harrastuksessaan mutta joitain joka asia aina närästää nii eipä sille mitään voi.. ja todennäköisesti nämä nimestä vinkujat on juurikin niitä jotka ovat lajinsa paskimpia ja saavat todellakin huutaa sitä forea.. oli kyseessä sitten golf tai pöytätennis.. olen puhunut! umhg

    • Viesti_ilman_potkua

      Nostit sitten jo hyvässä unessa uinuvan ketjun vain todetaksesi edellämainitut tyhjät löpinät ilman varsinaista asiaa, no saihan tuohon viestiisi käyttää ihan kivan määrän aakkosia. Aakkosilla näpertely opettaa lasta kehittymään, niin ja opit kirjoitustakin.

    • jjji

      No hyvä että sulla on elämän perusasiat kunnossa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      1835
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1479
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1180
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      969
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      942
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      895
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      826
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe