VUOTOKSELLE EI

miees

EI EI EI EI EI EI. Miksi tuhoamaan tuommosta suoaluetta, paskaihmiskunnan tarpeisiin kylläse pitää eläinkuntaakin kunnioittaa eikä vain ajtella minkälaisella merunrottelolla ajaa se mersu ruostuu mutta luonto säilyy.

63

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • K.N.

      Vuotoksen kaavailtua aluetta ei allassotkuihin, on ollut kantani aikaisemmin, -ja se edelleen on kantana: -Ei Vuotos allasta, eikä korvikekaavailtua Kemihaara - allasta.

      Kaarlo Nurmikumpu -Ktp, Kemijärvi

    • Työtä tulossa

      Vuotoksen altaan rakentamatta jättäminen on kansantalouden kannalta järjetön teko. Luontoarvot Vuotoksen suunnitellulla allasalueella ja sen ympäristössä eivät ole mitenkään erityisiä eikä siellä ole sellaisia eläimiä tai eliöitä mitä Suomessa ei muilla vastaavilla alueilla olisi. Suota ja rääseikköä Suomessa kyllä riittää ja kyseisen tyyppisiä alueita on miljoonia hehtaareja jo nyt suojellulle aluilla.
      Nykyisen taloustilanteen vallitessa pitää Vuotoksen altaan rakentaminen nostaa välittömästi uudelleen harkintaan ja rakentamispäätöksiä pitää tehdä nopeutetulla aikataululla!

      • Turhia tulvatoimia

        EI EI ja EI Vuotoksen eikä mitään muutakaan allasta Kemijokivarteen.
        Sieltä tulisi vuosikaudet irtoainesta Kemijärveen, joka täyttäisi syvänteet ja tuhoaisi näin monta kalakantaa.
        Ei myöskään vedenpinnan nostoa, koska se hukuttaisi ihmisten omistamia maa-alueita ja pilaisi kaivoja.
        Ohijuoksutuksia vain runsaasti mahdollisena tulva-aikana, niin ongelmia ei ole!!!!
        Mutta kun tuo jokiyhtiö laskee kaiken rahassa, onhan se jo radiossa kuultu muinoin, kun Valajaskosken luukkuja oli avaamatta.............................


      • Sielä on vaikka minkälaista luonnon eläjää sie olet vain rhanperässä niinku met kaikki ihmiset olemma met hlutaan hyvää elintasoa eisaata na sie olet väärässä ukkoriepu ei sitä piä nuinvain tuhota rhantakia eläimiä minustatuntuu että sinusta olis hitlerin ainesta.


    • K.N.

      Vuotos alue rauhaan ahneilta voittojen saalistajilta, -ei Vuotos allastaa...

      Täystyöllisyys tavoitteeksi, ja niinpä koko kaakkois-lapin alue eläväksi ja viihtyisäksi,
      ja jostain maanläheisestä syystä esitän maatalouden palauttamista talonpoikien elinkeinoksi - osuustoimintana.
      Maataloustuotannon jalostusteollisuutta, ja vähintään yksi raskaan teollisuuden suuri ja monipuolinen laitos. Hyvät liikenneyhteydet. Niin ja kokonaisvaltainen kansantalouden suunnitelmallisuus, -sekä aluetalouden suunnittelu, missä ei sentään enää alueemme pinta-alaa käytetä vesivoimavarastoksi.

      -Suunnitelmissa huomioitaan se välitön alueelle energian tarve, ja siihen uusiutuivat keinot ovat ratkaisuna hyviä,,, -Aluettamme ei saa käyttää koko Euroopan energiatuotannon lähteenä, -meidän alueihmisten oikeuksien ja etujen kannalta katsottuna...

      Mielestäni alueen kuntien on ryhdyttävä harjoittamaan yritystoimintaa ns. yhteiskunnallisessa aatteessa. Valtion ja valtiovallan tehtävänä on taloudellisesti tukea eri alueita pitämään elävänä mm. koko Lapin kaakkoisalue. esim. Kemijärven kaupungin maaseutuympäristössä menee paremmin, -voi kaupunkina Kemijärvikin vaurastua.

      Kehittämiselle on yksi tosipaha este, se, että liittivät v. 1995 alussa Suomen imperialistiseen, Euroopan ylikansalliseen E U;: n, -josta on pian irrotettava Suomi.

      Ellei saada omaa markkaa talouden peruskiveksi ja vapautta harjoittaa kauppa eri maiden kanssa, on EU -kehityksessä yhä syvemmälle Suomi syöksymässä, ns., uussiirtomaaorjuuteen, -eli ys. neokolonialismia jo rakentavat EU: a Suomen osalle...
      -Eikä EU kehitys luo kehityksen perusteita meidän kaakkois-lappilaisten osalle,
      Ei Vuotos - allasta, -on poliittinen kantani yhä horjumaton.

      Kaarlo Nurmikumpu, -Ktp .-Kemijärvi.

      • Nurmikumpu ja Vuotos

        Nurmikumpu siis vastustaa Vuotoksen altaan rakentamista, vaikka monet toverit Vasemmistoliitossa ja SDP:ssä kannattavat rakentamista. Siis vasemmistolaisilla on erilaisia näkemyksiä asiasta.


    • Mökki rahaksi

      Rakennetaan kivihiilivoimala Vuotoksen seudulle,no ei,ei sehän tupruttaa joo mutta suot säilyy.Eiköhän oteta vedestä se sähkövoima vähiten saastuttavaa,se on halpa hinta jos jokunen mökki hukkuu ja kaivo täyttyy.

      • Otetaan kivihiilestä ja öljystä kaikki voima siihen asti kuan nuo jokku insinöörit osais vljastaa kunnolla jottai muuta eise öljy ja kivihiili ole haitallista kun se on kerran luontoon päätynyt otetaan pois miksi hkata vaikka metsän puita ku snotaan monesti etsieltä ku ottaa ni hiilijalanjälki pieni päin vastoin se on . Musta tuntuu et antaa metsän kasvaa tuuheaksi männiköksi poltetaan nyt sitä joka aikoinaan kuollut joku toinen polttaa meidätkin jos maapllo säilyy. Kummalliselta tuntuu että tuo öljyn ja kivihiien polttaminen on rangaistava teko. Minusta kavavan puun hakkuu on rangaistava teko. Tätä ei moni varmaan ymmärrä missä mennään mueeta son niin asiat että äläkää tehkö lapsia phaan maailmaan. Ei maapallo kestä soitä. Ppoltetaan öljy ja kaikki jokka ei ole elollista sitenku net lpååppuu poltetaan kaikki elollinen. ; )


    • K.N.

      KTP on itsenäinen työväenluokan kommunistinen puolue, -eikä laisinkaan ole SDP: n ja Vasemistoliitto, -puolueiden kanssa kulkemassa yhtä jalkaa, -ne nyt ovat muutenkin puolueina tuhoamassa koko Suomea EU alttarilla, - todellisen työn vastaisesti., -joten en kuulu ko. pikkuporvarilisiin ja myös ns. poroporvarillisiin puolueisiin...
      Meillä KTP: a on itsenäinen kanta myös energiakysymykseen, -eikä siihen sisälly Vuotos allas, -vaan puolueena olemme VASTUSTAVA VUOTOS ALLASTA,
      ja minulla kantana jo ennen KTP:n 1988 perustamista, -olin mukana perustamassa.

      Ktp ei työtä vastusta, -vaan edellyttää luokkataistelua myös työstä, -ja tavoite on täystyöllisyys, silti olemme tietoisia, -ettei täystyöllisyyttä saada kapitalistisessa yhteiskunta - talousjärjestelmässä, -EU: n siirtomaana.

      Siitä huolimatta on käytävä luokkataistelua paremmasta, -kokopäiväisestä ja kunnon toimeentulon antavasta uusista lisätyöpaikoista ja entisten säilyttämisestä.

      -Ensisijaisuus on oltava aineellisessa tuotannossa, kevyessä. ja raskaassa -niissä, joilla todellisuudessa lisätään kansantuloa, -eikä vain sitä uudelleen jaeta, tai kuten nykyään pois viedä maasta.

      Olen KTP: n jäsen ja minua sitoo puolueeseen ideologia, jonka suhteen en tee kompromissia, -ja ideologiamme on työn puolella ensisijaisesti suurpääomaa ja kapitalismia vastaan, - myös oikeisto- ja "vasemisto-" -opportunisteja vastaan.

      -Vuotos allas vain hyödyttää kapitalistista energiayhtiötä, -eikä työllisyyteen ole juuri nimeksikään parantavana osana, päinvastoin nekin sijoitukset voi investoida paljon edullisemmin alueemme hyväksi.
      -Altaalla on häviävän pieni osa itse energian tuotantoon lisäävää vaikutusta...
      -Samoin työllisyyteen ja eteenkin pysyvään työllisyyteen, -jota tarvitaan, -ei ko. allasta.
      Kyllä TYÖLLE - Ei Vuotos altaalle!

      Kaarlo Nurmikumpu -Ktp -Kemijärvi

    • jakomaatit

      Luokkataistelija K.N. Sitä työtä nyt on vaan jos on työnantajia eli yrittäjiä. Ei työ synny itsestään. Sinä vastustat yrittäjyyttä joka synnyttäisi sitä työtä. Vasenlaitaiset ovat aina kyllä osanneet jakaa muiden valtiolle ja kunnille hankkimat tulot (verotulot).
      Ite ne ei oo koskaan hankkineet kassaan mitään.
      Joko son nälänhätä loppunu Pohjois-Koreassa, siellä sun kommunisti-ihanteessa ?

      • K.N.

        Olen suomalainen ja luokkataistelussa sosialismin puolella, -vaikka vielä kapitalismin aikaan. Ei ainakaan kapitalismi ole ihanteeni työväenluokan vanhuuseläkeläisenä.

        P - K: a on vasta sosialismia rakentava, sosialistinen valtio, suhteellisen kaukana vielä kommunismista. Ongelmia siellä on varmaan niin sisäsiä aiheita kuin ulkopuolisten porvarivaltioiden aiheuttamia, mutta en ala P-k: a nälvimään, vaan KTP ja minä KTP: n jäsenenä, olemme solidaarisia, -eli yhteisvastuuta kannamme P-.K: a käydyssä luokkataistelussa - sosialismista, -puuttumatta heidän sisäisiin asioihin, -toki olemme solidaarisia P-K: e, Kuuballe ym. sosialismia rakentaville ja imperialismia vastustaville valtioille.

        -En ole käynyt P - K: a, -ja en tunne kaikkia sen ongelmia, -missä mennään, -esim. kysymässäsi "nälänhädässä"? Ja siitä, -onko siellä nälänhätää, kuten
        vastustajat väittävät ja sitä väitettä nyt perään kysyt...

        Minä tykkään Suomesta, johon ilman omaa tahtoa synnyin, ja vasta tykkäisin, -jos meillä olisi työ kapitalistisesta riistosta vapaa, -eli oltaisiin.., -no niin -piip!

        -Ei kuitenkaan Vuotos allasta tarvita, -jos ei sitä pääomana vietäisikään -esimerkiksi P-K: n??? (vitsi heitto), -ei ne sinne mitään muuta vie, -kuin kylvävät täällä vasta propagandaa. -ja haluaisivat iskeä "silmien väliin", -mutta annetaan P - K: e oma vapaus rakentaa maataan, -ja voittaa ongelmat sekä mahdollinen "nälänhätä"? Josta tosin en ole vakuuttunut.

        EU - Suomessa valmistaudutaan ensivuoden (2015) eduskuntavaaliin myös KTP: a, ja kansa antaa tukensa, joko voimille, -jotka irrottaa Suomen EU: a.
        Ja ehdottomasti torjuvat Natoon liittymien...niin kuin työväenluokan m -l: en KTP,
        puolue.
        -KTP: a on tavoite työn vapauttaminen ahneiden kapitalistiporvareiden riistosta...

        Kaarlo Nurmikumpu -Ktp -Kemijärvi


    • velho3

      Vuotoksen ja voimalaitosten rakentamisenkemijokeen saa unohtaa,
      sillä amerikkalaiset ovat ratkaisseet fuusio voiman rakentamisen, 10 v kuluttua alkavat jo ensimmäset fuusiovomalat toimia, joten kaikki atomivoimalat ja vesivoimakin käyvät tarpeettomiksi.
      Sen jälkeen kun fuusiovoima saadaan käyttöön niin voidaan purkaa kaikki vesivoimalatkin kemijoesta, ja palauttaa se takaisin luonnon tilaan takaisin

    • Linnunpoikanen

      Joo, ei rakenneta mitään. Odotellaan vain suu auki niinkuin linnunpojat, kyllä siihen avonaiseen suuhun joku ruuan kantaa. Kun ei tehä mitään, ei saastutetaan luontoa ja koppakuoriainen elelee tyytyväisenä Vuotoksen suorääseiköissä.

      • ikuisuus asia

        No haluakkona Vuotoksen ravat Kemijärveen juuri kun se on saatu hyvään kuntoon edellisten altaiden jäljiltä ? Nyt on mm. kuha elpyny ja muutaki kalaa paljon. Mee kalaan äläkä oota valamista .


      • K.N.

        -JUURI SITÄ MONET TEKEVÄT EU: N KYTKETTYNÄ, -JOSTA EI TÄNNE SUOMEEN SEURAA MUUTA KUIN MAKSUJA JA MAKSUJA, JA TYÖN EDELLYTYKSET VIEVÄT PÄÄOMANA POIS MAASTMA, -TE VAIN ODOTATTE
        RIKKAIDEN PÖYDÄSTÄ MURUJA, -P-.-.. SE KENOSSA...

        Kaarlo N... Kemijjärvi


      • Siekisaatanaan linnunpoiknen pitäs laittaa betonipuntit jalkoihin ja upottaa vaikka kemijärveen tai lokkaan vähäksiaikaa ni oppisit saatanaan kemijokiyhtiön puolustaja.


    • Kalle Kalastaja

      Se on kuule nykyaikainen ja oikein tehty allasalue semmonen, että siitä ei juuri rapoja leviä. Otappas seki huomioon että vesialueet laajenee huomattavasti jotenka sielä on hyvä kuhilla ja lohilla polskia. Kalalajit lisääntyy ja saalismäärät kasvaa! Koppiksiaki jää vielä haitaksi asti.

      • juu, ei allasta

        Mitäpä se varaton muuta syö kuin lohta, ajatus on sekin niillä riittävä innoke tuhota Vuotos alue, tarpeettomana vesivarasto altaana... Ei Vuotos allasta!


      • juu, ei allasta kirjoitti:

        Mitäpä se varaton muuta syö kuin lohta, ajatus on sekin niillä riittävä innoke tuhota Vuotos alue, tarpeettomana vesivarasto altaana... Ei Vuotos allasta!

        noriassa kasvatettua kassilohta saatana na.


      • Onse perkele kuka sinullekki iskostanu päähän etttä kemihaarasta kla nousee vuookseen onse saata na touhua. Voi jumaluta ku mie en käsitä sinunlaisia ihmisiä mene nuolemaan kekkosen persettä hautaan.


    • suivauttaa

      Niin se valtasi Kaarlo tämänkin keskustelun, sepustuksillaa.
      Malttaisit nyt olla sekaantumatta, asioihin jotka eivät kosketa sinua millään tavalla. Eihän teidän kommunistien mielestä kenenkään saa tehä mithän.

      • K.N.

        Niin Kaarlo joutuu yksin ALTAASTAAJAKSI IHMISTEN IHANIIN VÄITTÄMIIN, -ETTÄ KOITTAKAA KESTÄÄ, -KAS, EN OSALLISTU BLONDI. YNNÄ PIMPPA JUTTUIHIN...
        JÄTÄN VALTAOSAN FOORUMEISTA TOISTEN KÄSITTELYYN, -INHIMILLISESTI AJATELLEN TOSIA KIRJOITUSINTOISIA, -muta näihin muutamaan foorumiin on pakko osalitua vastauksien riimityksillä.
        -Psyykkistä luokkataistelua kun käydään, -no en hampaat irvessä, -eikä edes enää yläleuassa ole yhtäkään hammasta,,,
        Alhaalla leuassa on kummallakin laitaa vielä kolme hammasta toistaiseksi ne ns. oman kehityksen tuotteet, -jos ns. viisauden hampaat jo on poistettu, -mutta käsituntuma viisautta edelleen on, -olenhan Soppelan kansakoulussa 5.5.-40 syntynyt...

        Näin huumorimielinenkin tavallaan olen. -joten, johan minun pitää jossain puumerkkini näyttää. -vai tekeekö mieli taas panna... -turpa tukkoon?

        Väärin, -KTP: n kommunistien mielestä pitää maahan saada täystyöllisyys, -että paremman työllisyyden ja toimeen tulon puolesta, -ilman Vuotos allasta.
        Tähänkin asiaan myös kuuluu minun ottaa kantaa, ja eräisi muihin kehityksen kannalta tärkeisiin asioihin. -ja olen ottanut nimelläni...

        Kaarlo Nurmikumpu, Ktp -Kemijärvi


      • kommentti tähän
        K.N. kirjoitti:

        Niin Kaarlo joutuu yksin ALTAASTAAJAKSI IHMISTEN IHANIIN VÄITTÄMIIN, -ETTÄ KOITTAKAA KESTÄÄ, -KAS, EN OSALLISTU BLONDI. YNNÄ PIMPPA JUTTUIHIN...
        JÄTÄN VALTAOSAN FOORUMEISTA TOISTEN KÄSITTELYYN, -INHIMILLISESTI AJATELLEN TOSIA KIRJOITUSINTOISIA, -muta näihin muutamaan foorumiin on pakko osalitua vastauksien riimityksillä.
        -Psyykkistä luokkataistelua kun käydään, -no en hampaat irvessä, -eikä edes enää yläleuassa ole yhtäkään hammasta,,,
        Alhaalla leuassa on kummallakin laitaa vielä kolme hammasta toistaiseksi ne ns. oman kehityksen tuotteet, -jos ns. viisauden hampaat jo on poistettu, -mutta käsituntuma viisautta edelleen on, -olenhan Soppelan kansakoulussa 5.5.-40 syntynyt...

        Näin huumorimielinenkin tavallaan olen. -joten, johan minun pitää jossain puumerkkini näyttää. -vai tekeekö mieli taas panna... -turpa tukkoon?

        Väärin, -KTP: n kommunistien mielestä pitää maahan saada täystyöllisyys, -että paremman työllisyyden ja toimeen tulon puolesta, -ilman Vuotos allasta.
        Tähänkin asiaan myös kuuluu minun ottaa kantaa, ja eräisi muihin kehityksen kannalta tärkeisiin asioihin. -ja olen ottanut nimelläni...

        Kaarlo Nurmikumpu, Ktp -Kemijärvi

        Tässä ketjussa oli kyse Vuotoksen altaan rakentamisesta.

        Siitä on erilaisia mielipiteitä. Nurmikumpu kertoi mielipiteensä asiallisesti, tietenkin perustellen kommunisti-aatteella, kun se marksilaisuus on hänen aatteensa. Ei kuitenkaan alkanut höpöttää "irrallista" iteologista hömpötystä, vaan pysyi tässä asiassa Vuotoksessa.

        Silloin keskustelu oli ihan oikein ja asiallista, ottamatta kantaa nyt itse asiakysymykseen.

        Lopettakaa siis Nurmikummun ivaaminen ja ne inhoittavat "pankaa siltä turpa tukkoon" -vaatimukset. Tuemme Nurmikumpua, reipasta mieltä vain! Puhutaan nyt asioista, ei henkilöistä, kiitos, ja keskustellaan argumentoiden asiakysymyksen osalta, ei keskustelijapersoonien osalta.


    • suivauttaa

      Vai nimelläs olet esiintynyt. No, ei tuo kylähöppänän maine siitä kummene.

    • ljhbgkufyt

      jos sulla olis edes pikkasen järjenvaloa jäljellä nnin seurustelisit uffoje kanssa K.N etkä puuttuisi joka asiaan

      • rauno raiski

        joka ketjusta saa kaarlon höpinöitä lukea ei pidä paikkansa että mies vanheneee niin se viisastuu


      • K.N.

        Kyllä olette havainneet, jos tahtoa piisaa, -etten läheskään puutu joka asiaan,
        vain muutamiin asioihin, joihin tuon toisenlaisen näkökannan lukijoiden punnittavaksi.

        Otan kantaa asioihin marxilais - leniniläisenä kommunistina, mihin sananvapaus ainakin vielä EU -Suomen oloissa antaa mahdollisuuden no. näillä palstoilla, -vaikka jo huutavat demarit, -pankaa siltä turpa tukk. ja kehottavat lopeta jo, -ja seurustele ufojesi kanssa, ja -ei vanhemmuuteen näy viisastuvan, vaikka sain kansakoulussa syntyessä 1940, -hyvän alku viisauden.
        -Se vanhemmuus on suhteellinen asia, -en vielä koe psyykkisesti itseäni vanhaksi, -ettenkö opi joka päivä uutta, lukiessa teidän "valistusta".
        -Viisas en ole, -olen vain paljon lukenut, -siis on lukutietoa tullut hankittu muista lähteistä, -kuin näistä porvarilehtistä, -joihin ei enää kirjoitukseni kelpaa...

        Lyhyesti näin vastasin eräisiin edellä oleviin minun henkisen ominaisuuksien arvostelijoiden kannanottoihin, -jotka ovat ottamatta kantaa kotimaamme kurjaan tilanteeseen, -että miksi näin yhä suuremmalla joukolla menee eilistä huonommin.
        He lukevat nimeni, -mutta eivät sanomaani.

        Kaarlo Nurmikumpu -Kemijärvi


      • vesi-kysymys
        rauno raiski kirjoitti:

        joka ketjusta saa kaarlon höpinöitä lukea ei pidä paikkansa että mies vanheneee niin se viisastuu

        Onko KTP puolue siis Vuotoksen allashanketta vastaan vai yleensä vesirakentamista vastaan?

        Muistutan, että toveri Hrustsevin aikana tehtiin paljon vesivoimahankkeita Neuvostoliitossa. Osa kyllä hieman epäonnistui, mm. Aral-järven osalta vesi karkasi pois ja järvi on nyt kuiva ja oli myös huono idea alkaa kastella peltoja merivedellä (suola pilasi pellot).

        No, kommunistitkin on vaan ihmisiä ja tekee virheitä. Hrutsevi oli kuitenkin Suomen suuri ystävä ja monet pato- ym. hankkeet tuottivat energiaa.


    • kdfdfkf

      Aina sillä on tuo sama kaava. Ensin höpisee pehmeitä ja sitten alkaa hirmuinen puolustelu ja itsensä kehuminen, muka kannattajien nimissä.
      Tuo vaikuttaa jo isommalta mielenterveyden ongelmalta, menisit Kaarlo hakemaan hoitoa itsellesi.

      • eläkää pilkakko!

        no saa se nurmikaarlo puhua, mitä tet sitä ukkoa kiusaatte, on se kuitenki meijän kemijärviläisten kaikkien tuttu s-marketin kulmilta! tyhmää se on tuommonen ivailu ja ihimisen pilkkaushomma, ei ole kivvaa!


      • K.N.

        OLENKO, -OLEN JO TÄMÄNTYYLISIÄ ENNEN LUKENNUT, JA SANON,
        RIITTÄÄ MINULLE TYÖVÄENLUOKAN MAAILMANKATSOMUKSEN PUOLUSTAMINEN, EN ITSEÄNI KEHU, -KUN MINÄ AIKANAANI POISTUN, -JÄÄ TYÖVÄENLUOKKA JA VÄLTTÄMÄTTÄMYYS SIIRTYÄ SOSIALSIMIIN---,,,,

        MINUSTA KUULOSTAA, ETTÄ MIELENTERVEYS HORJUU JOSSAIN TOISAALLA, EI MINULLA...
        Saan jatkuvasti mieltä piristäviä juttuja näiltä palstoilta lukea... -se lääkkeeksi riittää.

        HYVÄ NIMIMERKKI, -PITÄ HUOLTA OMASTA MIELENTERVEYDESTÄ...

        Kaarlo N... Kemijärvi


      • K.N.
        K.N. kirjoitti:

        OLENKO, -OLEN JO TÄMÄNTYYLISIÄ ENNEN LUKENNUT, JA SANON,
        RIITTÄÄ MINULLE TYÖVÄENLUOKAN MAAILMANKATSOMUKSEN PUOLUSTAMINEN, EN ITSEÄNI KEHU, -KUN MINÄ AIKANAANI POISTUN, -JÄÄ TYÖVÄENLUOKKA JA VÄLTTÄMÄTTÄMYYS SIIRTYÄ SOSIALSIMIIN---,,,,

        MINUSTA KUULOSTAA, ETTÄ MIELENTERVEYS HORJUU JOSSAIN TOISAALLA, EI MINULLA...
        Saan jatkuvasti mieltä piristäviä juttuja näiltä palstoilta lukea... -se lääkkeeksi riittää.

        HYVÄ NIMIMERKKI, -PITÄ HUOLTA OMASTA MIELENTERVEYDESTÄ...

        Kaarlo N... Kemijärvi

        TÄMÄ KONE VALITSI PAIKAN, VASTASIN TÄMÄN NIMIMERKILLE, -kdfdfkf,,,
        Kaarlo N...


      • Vuotos-tilanne
        K.N. kirjoitti:

        TÄMÄ KONE VALITSI PAIKAN, VASTASIN TÄMÄN NIMIMERKILLE, -kdfdfkf,,,
        Kaarlo N...

        Miksi Nurmikummun vastustajat aina sanovat, jos joku on Nurmikummun kanssa samaa mieltä, että "taas Kaarlo itse kirjoittaa". Olette ihan naurettavia.

        Kemijärvellä on ollut valtuustossakin aikanaan ainaki enemmistö Vuotoksen rakentamista vastaan. Kuuluisa Tiihonen asuu Kemijärvellä on paljon muitakin rakentamisen vastustaja-ihmisiä, on tietenkin kannattajiakin paljon, mutta ei se ole niin, että yksi Nurmikumpu vain vastustaa Vuotos-tekoallasta ja sitten kaikki muut Kemijärvellä kannattavat!

        Monta täällä on tunnettua henkilöä Vuotosta vastaan, ei yksin K. Nurmikumpu.


      • K.N.
        Vuotos-tilanne kirjoitti:

        Miksi Nurmikummun vastustajat aina sanovat, jos joku on Nurmikummun kanssa samaa mieltä, että "taas Kaarlo itse kirjoittaa". Olette ihan naurettavia.

        Kemijärvellä on ollut valtuustossakin aikanaan ainaki enemmistö Vuotoksen rakentamista vastaan. Kuuluisa Tiihonen asuu Kemijärvellä on paljon muitakin rakentamisen vastustaja-ihmisiä, on tietenkin kannattajiakin paljon, mutta ei se ole niin, että yksi Nurmikumpu vain vastustaa Vuotos-tekoallasta ja sitten kaikki muut Kemijärvellä kannattavat!

        Monta täällä on tunnettua henkilöä Vuotosta vastaan, ei yksin K. Nurmikumpu.

        Liityin vain yhdeksi Vuotoksen lisävastustajaksi kauan sitten, ja en ole näkökannasta luopunut, ja nyt asian vellonnassa jälleen ilmennän kantani suhteessa Vuotos altaaseen, ettei tarvita k o. allasta. en suinkaan ole sanonnut sitä, että olen ainoa vastustaja, -on meitä ollut ja on edelleen.

        Kuitenkin olen ainoa KTP: n kommunisti Kemijärvellä, -puolueen jäsenenä vastustamassa, sillä tavoiteohjelmassa me puolueena vastustamme ko. allasta..

        -Energiatalous on ratkaistava ihan eri menetelmin, -ja sellaiseksi ratkaisuksi KTP: a esitämme energiatalouden kansallistamista, -ottamista valtion hallintaan,,,
        Silti on muistettava, että tämä ns,. valtio on porvarivaltio EU: a,,, että ratkaisisiko
        energiatalouden ongelmat no, porvarivaltion hallinnassa?
        -Kuitenkin se olisi askel lopullista ratkaisua kohti jo välttämätön kansallistamisen kohde.

        -Tätä ratkaisua energiatalouteen ainoana Kemijärvellä KTP: n jäsenenä vaadin, (Kemijärvellä ei vielä ole toisia KTP: n jäseniä), -mutta kun tästä tulee kansan tahto, -sen aikanaan kansallistavat, -kun nyt saadaan alati maksaa korkeampia ja taas kalliimpia tariffihintoja... siirtokustannuksia, ym. voittoja ahnehtivien kehittämiä haamukuluja.., -joita taas korottaisi altaan rakennuskulut ja tuhojen korvauskulut
        -Stop tykkänään koko allashaaveilu---...

        Kaarlo Nurmikumpu -Ktp -Kemijärvi


      • tohmo-vaara
        K.N. kirjoitti:

        Liityin vain yhdeksi Vuotoksen lisävastustajaksi kauan sitten, ja en ole näkökannasta luopunut, ja nyt asian vellonnassa jälleen ilmennän kantani suhteessa Vuotos altaaseen, ettei tarvita k o. allasta. en suinkaan ole sanonnut sitä, että olen ainoa vastustaja, -on meitä ollut ja on edelleen.

        Kuitenkin olen ainoa KTP: n kommunisti Kemijärvellä, -puolueen jäsenenä vastustamassa, sillä tavoiteohjelmassa me puolueena vastustamme ko. allasta..

        -Energiatalous on ratkaistava ihan eri menetelmin, -ja sellaiseksi ratkaisuksi KTP: a esitämme energiatalouden kansallistamista, -ottamista valtion hallintaan,,,
        Silti on muistettava, että tämä ns,. valtio on porvarivaltio EU: a,,, että ratkaisisiko
        energiatalouden ongelmat no, porvarivaltion hallinnassa?
        -Kuitenkin se olisi askel lopullista ratkaisua kohti jo välttämätön kansallistamisen kohde.

        -Tätä ratkaisua energiatalouteen ainoana Kemijärvellä KTP: n jäsenenä vaadin, (Kemijärvellä ei vielä ole toisia KTP: n jäseniä), -mutta kun tästä tulee kansan tahto, -sen aikanaan kansallistavat, -kun nyt saadaan alati maksaa korkeampia ja taas kalliimpia tariffihintoja... siirtokustannuksia, ym. voittoja ahnehtivien kehittämiä haamukuluja.., -joita taas korottaisi altaan rakennuskulut ja tuhojen korvauskulut
        -Stop tykkänään koko allashaaveilu---...

        Kaarlo Nurmikumpu -Ktp -Kemijärvi

        Mitä jos on pieniä energiantuottamoita, esim. aurinkopaneelit talossa, niin pitääkö ne myös kansallistaa? Tai joillakin voi olla pieni myllyn tapainen vesivoimalaitos purossa, josta tulee virtaa esim. kesämökin tarpeisiin tai pienosuuskunta muutamalle talolle.

        Tämä juuri pelottaa monia eikä haluta äänestää KTP:ta, kun voi olla, että sitten aikanaan kommunistisessa yhteiskunnassa (sosialismi-vaiheen jälkeen) on tuonantovälineet kaikki ns. yhteisessä käytössä, ja siitä päättää joku kommunistien etujärjestön johto sitten, miten niitä käytetään.


      • K.N.
        tohmo-vaara kirjoitti:

        Mitä jos on pieniä energiantuottamoita, esim. aurinkopaneelit talossa, niin pitääkö ne myös kansallistaa? Tai joillakin voi olla pieni myllyn tapainen vesivoimalaitos purossa, josta tulee virtaa esim. kesämökin tarpeisiin tai pienosuuskunta muutamalle talolle.

        Tämä juuri pelottaa monia eikä haluta äänestää KTP:ta, kun voi olla, että sitten aikanaan kommunistisessa yhteiskunnassa (sosialismi-vaiheen jälkeen) on tuonantovälineet kaikki ns. yhteisessä käytössä, ja siitä päättää joku kommunistien etujärjestön johto sitten, miten niitä käytetään.

        Kuka on neuvonut noin väärin asian?'
        Perustuotantovälineet yhteiskunnallistetaan jo ennen sosialismia, -siinä vaiheessa kun alkaa kapitalismista - sosialísmiin siirtymävaihe, -mikä vaihe on ennen sosialismiksi nimitettyä vaihetta.
        Perustuotantovälineet, myös maa siis sosialisoidaan välittömästi koko kansan omaisuudeksi, -jota sosialistinen valtio hallinnoi.

        Talonpoikaiston maataloustuotanto niin ikää liitetään osuustoiminnallisiksi suuriksi yhteistiloiksi. Tpsin pk. talouksien osuustoimintaan liittyminen perustuu
        vapaehtoisuuteen.

        Nämä välttämättömät toimenpiteet mahdollistavat pääpiirtein siirtymisen kapitalismista - sosialismiin. alkaa siis sosialismin vaihe, -joka on kommunismin alempi vaihe, -ja sillä perustallaa alkaa kommunismin rakennusvaihe luokattomaksi yhteiskunnaksi, -jossa koko yhteiskunta on täydellisesti ja lopullisesti yhdenvertaisten ihmisten luokaton yhteiskunta.
        Sosialismista asteittain toteutuu siirtyminen kommunismiin, -johon ei kapitalismista milloinkaan suoraan siirrytä, -ilman sosialismin vaihetta.

        Suomessa ei ole edes sosialismiin siirtymisen vallankumusta näköpiirissä, edelleen ollaan vankasti EU: liekaan sidottuna, ja imperialistisen kapitalismin vallassa, puurtamassa kuka mitenkin---....

        Sosialismin vaiheeseen siirtymävaiheessa ja sosialismin oloissa ei pakolla oteta
        pk-omistajien ja yrittäjien omaisuutta, saat siitä olla ilman pelkoa, -ja äänestää KTP: a.
        -Niiden pienten tuulimyllyjen, ym. pienen henkilökohtaisen omistuksen suhteen ei toteuteta pakko-ottoa, -vaan perustuu. jokaisen vapaehtoisuuteen, -ja näin ainakin proletaarisessa, -eli työväenluokan johtamassa työläissosialismissa. jota KTP työväenluokan kommunistisena puolueena edustaa.

        Maa perustuotantovälineenä kyllä kansallistetaan, mutta maata annetaan talonpoikien tuotannolliseen käyttöön---... eihän teollisuustyöläiset viljele maata...

        Mainitsin kapitalismin oloissa on jo esim. välttämättömyys kansallistaa merkittävät energiatuotanto.
        -No nyt on kuitenkin porvarivaltio, -mutta sekin parempi vaihtoehto kuin energiakeinottelijoiden jatkuva ahnehtiminen korottaa ,milloin minkin syyn ja aiheen vuoksi jo muutenkin kalliita tariffihintoja, -tavalliselle kuluttajalle.

        Mainitsin merkittävien energialaitosten ja tuottamisen välineet kansallistamista, -ei KTP vaadi niitä pienomistajien apu energian tuottamisenvälineiden porvarillisen valtion omistukseen kansallistamista.

        -Jäikö epäselvyyttä, kysy, ja pohditaan yhdessä ongelmaa...

        Kaarlo Nurmikumpu, Ktp -Kemijärvi


    • Allastakaivataan

      Mitenkä on ;Vuotoksen Voima OY ,kirjanpito? Joko on tehty tilintarkastus ja mihin on mennyt valtion antamat tuki/suojelurahat? Joku Nikula jakoi niitä valtion kassasta aikoinaan??
      Lehdessä oli jokunen vuosi sitten,että tilikirjat on jossain,mutta ei tiedetä missä.Ovat kuulemma;hukassa,mutta kun kukaan ei tiedä, missä on tällainen "paikka"?

    • Sähköntekijä

      Eikö kukaan halua paikkakunnan koneyrittäjille ja paikallisille rakentajille sekä raivaajille töitä?
      Onko todellakin nämä suot ja läpi pääsemättömät rääseiköt sekä koppakuoriaiset niin arvokkaita ettei niitä kannata uhrata yhteisen hyvän edestä. Jos kyseiset alueet olisivat jollakin tapaa poikkeuksellisia luontoarvoiltaan, niin ymmärtäisin vastustuksen. Mutta kun tällaisia luontoarvoja ei ole, vaan Suomessa on suojeltuna miljuunia ja taas miljuunia hehtaareita samanlaisia rapasoita.
      Tänne meidän Kemppaan ei näköjään saa tulla yhtään työpaikkaa. Aina joku vastustaa jollakin verukkeella. Kai tämä on tuomittu autioitumassa koko kyläpahanen!

    • Järjenääni

      Kemijoki OY joutuu juoksuttamaan vettä tulvaluukuista perämereen (tulvien takia), joka vuosi koneistojen ohi. 500 GWh verran,joka vastaa lähes 114000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.
      Samanaikaisesti rakennetaan (veronmaksajien rahoilla) tuulimyllyjä.
      Vuonna 2013,oli suomessa 211 tuulimyllyä ja niiden yhteistuotto oli vähän yli;400 GWh. Valtio on varannut 2000 miljoonaa tuulimyllyihin.
      Ihminen (ihmiset) pystyy hallitsemaan vettä,mutta ei tuulta!

    • vaihtoehto tarvitaan

      Mitäs sanoo järjen ääni noista juoksutuksista, onko tulva jatkuvaa, sähköä kun tunnetusti ei pystytä varastoimaan pahan päivän varalle. Kevät tulvien juoksutukset menee toki siltä osin harakoille, mitä ei siinä pystytä käyttämään, mutta onko esim. kuivan kesän jäljiltä elokuussa tulvia ?

    • Järjenääni

      Joka kevät on tulvia,ei niinkään syksyllä.
      Vesi kun varastoitaisiin ,niin jokaiselle kemijoessa olevallae voimalaitokselle saisi rakentaa lisäturbiinin.Vuotoksenaltaassa vesi olisi varastossa,jota käytettäisiin tavittaessa.Aivan niinkuin on vesitornissakin, vesi varastossa.
      Selventikö tämä yhtään?

    • vaihtoehto tarvitaan

      Niin ja varastointiin tarvitaan joku paikka. Esim. allas on hyvä paikka varastoida vettä.
      Vuotos olisi varmaan hyvä esimerkki sellaisesta, eikö niin ?

    • Sähköpäällikkö

      Vesivoima on puhdasta energiaa. Siksi se kannattaa käyttää hyödyksi. Toki muitakin hyviä puolia asialla on. Siis allasalueen toimiminen vesivarastona ja vaikkapa laajamittaiset kalastus- ja virkistyskalastusmahdollisuudet. Tämän mahdollisuuden ympärille voisi rakentaa jopa elinkeinonkin.
      Tuulivoima on myös saasteetonta. Toki siihen liittyy jonkinlainen äänihaitta ja mahdollisesti joku katsoo tuulivoimalan rumentavat ympäristöä.
      Ydinvoima olisi varmaankin paras vaihtoehto tehokkuusmielessä. Sekin on oikeinkäytettynä turvallinen ja lähes saasteeton vaihtoehto. Vain käytetty polttoaine täytyy loppusijoittaa turvallisesti. Huonona puolena ydinvoimalla on sen rakentamisen kalleus kuten viimeinen, kesken oleva projekti osoittaa.
      Paras vaihtoehto Kempalle olisi sellutehtaan yhteydessä biosähköä jauhava turbogeneraattori. Sen aika kuitenkin lienee auttamattomasti ohi, valitettavasti.

    • aurinkokennot

      Kattokaa Tanskalaista maajussia, on muitakin tapoja.

    • kokous jatkuu....

      Ounasjoki valjastettava ( täysin tuottamaton joki) Altaat Kittilän yläpuolelle ( samat mökit veden alla joka kevät)

    • Sähköpäällikkö

      Lähetään nyt liikkeelle ensin tuosta Vuotoksesta. Sitten mietitään jatkoa, se voisi toki olla Ounasjoki.
      Aurinkokennoille en oikein lämpene. Tekniikka on vielä toistaiseksi aika kallista ja tuottaa pienen tehon. Se soveltuu toki apuenergiaksi, eli sillä voi hieman pienentää sähkölaskua mutta ei siitä ole syöttämään suurempia sähkönkuluttajia.
      Täällä Suomessa on pimeää ja aurinko on näkyvillä sähköenergian tuottamismielessä vain muutamia kuukausia vuodesta joten en todellakaan pidä panostusta siihen kovin järkevänä.

      • etelän viisas

        Kait son tehtävä joitakin valinto Lapissaki ? Siellä vaaditaan lohi takaisin Kemijokeen ja siellä vaaditaan Vuotoksen allasta .Siellä vaaditaan Soklin kaivosta ja rautatietä...jne. Kysyn miten lohen elvyttäminen / paluu Kemijokeen ja vesistöjen pilaaminen Vuotoksella tai ja Soklilla sopivat yhteen ? Ei kait se lohikaan rapavesissä uiskentele ja elä ? Koitakkaa tehdä jokin valinta. Olen sitä mieltä et jos lohi palaa Kemijokeen / Kemijärveen niin sen positiiviset taloudelliset vaikutukset ovat pitkässä juoksussa ylivoimaiset muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Miettikää lappilaiset ja valitkaa jo !


      • aatekysymys

        KTP kommunistinen työväenpuolue vastustaa Vuotoksen rakentamista, samoin Mustajärvi toveri Vasemmistoliitosta ja Kepun Maijalakin. Siis kannattaako tätä muuta kuin riistoökyporvarit oikeistolaiset?


      • valinnan tein
        etelän viisas kirjoitti:

        Kait son tehtävä joitakin valinto Lapissaki ? Siellä vaaditaan lohi takaisin Kemijokeen ja siellä vaaditaan Vuotoksen allasta .Siellä vaaditaan Soklin kaivosta ja rautatietä...jne. Kysyn miten lohen elvyttäminen / paluu Kemijokeen ja vesistöjen pilaaminen Vuotoksella tai ja Soklilla sopivat yhteen ? Ei kait se lohikaan rapavesissä uiskentele ja elä ? Koitakkaa tehdä jokin valinta. Olen sitä mieltä et jos lohi palaa Kemijokeen / Kemijärveen niin sen positiiviset taloudelliset vaikutukset ovat pitkässä juoksussa ylivoimaiset muihin vaihtoehtoihin verrattuna. Miettikää lappilaiset ja valitkaa jo !

        Lohi takaisin Kemijokeen, ei Vuotos allasta, tein hk: n valinnan.


      • Harhautettuja kannat
        aatekysymys kirjoitti:

        KTP kommunistinen työväenpuolue vastustaa Vuotoksen rakentamista, samoin Mustajärvi toveri Vasemmistoliitosta ja Kepun Maijalakin. Siis kannattaako tätä muuta kuin riistoökyporvarit oikeistolaiset?

        Valitettavasti kyllä toisiakin, tavallisia ihmisiä on kannattajina. Työläisiäkin.


    • Lepetehevi

      Haihattelua ja hurskastelua on vaatia lohta takaisin kemijokeen. Jos lohi oikeasti saataisiin nousemaan yläjuoksulle, pitäisi nykyiset voimalat purkaa.
      Kalateitä ja vastaavia voidaan toki rakentaa, mutta saavutettavana hyödystä ei ole takeita.
      Lohi sinänsä ei ole mikään autuaaksi tekevä asia. Jonkin verran virkiskalastajia se kiinnostaa.

      • Suomun KESKUS

        Suomun hiljaisuuden keskukseen yhdistettynä lohen nousu Kemijokeen on matkailuvaltti. Padot ja voimalaitokset purettava, lohi vapaaksi nousemaan ja luonnon aidot antimet.

        On aika Kemijärven nousta - hiljainen kala-retriittI!


      • voihan lepetehvit

        Lepetehvi on ajasta jääny. Lohi toisi kalastusmatkailijoita valtavasti tänne. Ne maksaa rahalla kaiken. Niitä sitten riittää. Jo Euroopassa on kymmeniä miljoonia kalastusta harrastavia joista ei montakkaan %:a tarvi saada tänne niin jo passaa. Niistä sais erittäin moni yrittäjä toimeentulon ja uusia työpaikkoja syntyis paljon.
        Vuotos veisi lopunki tän kairan kehittymismahdollisuuksista. Annetaan Vuotosalueen olla jo rauhassa.


      • Suomun voima
        Suomun KESKUS kirjoitti:

        Suomun hiljaisuuden keskukseen yhdistettynä lohen nousu Kemijokeen on matkailuvaltti. Padot ja voimalaitokset purettava, lohi vapaaksi nousemaan ja luonnon aidot antimet.

        On aika Kemijärven nousta - hiljainen kala-retriittI!

        SUOMU = UFO = TONKOPURO = MYSTINEN LUONTO

        Kemijärven vahvuus on kaupungin merkitys idän ja lännen rajalla ...

        Taisteleeko kuka, Massaliike, Vuotos-liike, junaliike ???

        Kemijärven nousu siintää jo tulevaisuudessa; olemme tulevaisuuden kaupunki!, kaupunkikunta!

        Me elämme, teemme työtä, marjat ovat vitamiineja, luonnonvaroja, maassa, metsässä jne. - - - Taistelu meidän elämän puolesta jatkuu! Kansan valta ja kuka tuo sen esiin, miten energia oikein kanavoidaan, tuo Kemijoen kuohujen energia?

        Emme rakenna enää tuulivoimaloita Suomulle emmekä sen lähellekään, vaan kehitämme sitä hiljaisuuden pohjalta, mutta ei vain Harjulan idean, vaan kaikkien, kanavoidaan yhtään kotikaupungin tilannehenki! Kemijärvi, se on veden virtaamaa aluetta, järvi, kaupunki, maa ja kotiseutu, järveltä veneeltä katsellen.

        Onko mitään merkittävää vielä tässä asiassa? Suomulta kajahtaa, torvet soivat, silloin ei ole hiljaista, ei luonnonrauhaa! Mutta pian taas rauhoittuu. Se on kaiken elämän keskus Koilli-sSuomessa

        Tue Sinäkin Suomun ja Tonkopuron tulevaisuutta ja ufoja jos lentää, antaa lentää. Älä rajoita toisen elämää, vaan taistele MASSA-liikkeen puolesta, taistelevat MASSAT liikkuu... Huuhaatako no olkoon vaan, en ole nähnyt ufoja, haittaako jos joku näkee, tuomitsetko? Annetaan kaikkien ufojen kukkia ja Tonkopurolta virtaa elämänuomat!


    • Lohikylläinen

      Kemijärvellä ei ole koskaan ollut niin paljon lohta,kuin on nyt.Kauppojen kalatiskit notkuvat runsauttaan.On valmista syötävää,fileenä,savustettuna,kraavattuna ja kokonaisena valmistettavaksi.On norjalaista,tenolaista.kuusamolaista (kirjolohta),perämeren,torniojoen,ahvenanmaalaistakin (kirjolohta).Pöyliöjärvestä voi pyytää ja kemijärvestäkin.Muutamana vuonna sain pilkillä yhdelläkertaa :60 kg.lohta kemijärvestä .Kuvat on tallessa.
      Saamamiehet on erikseen ja pyytäjät erikseen.

    • riinpiisi

      Joo Vuotosalue rauhaan ja koko Kemijärvi rauhaan Rovaniemen tulvasuojelutoimilta.
      Kemijoki Oy laskee kaiken veden rahassa.
      Vesi ei ole jokiyhtiön omaisuutta vaan osakaskuntien.
      Herätkää osakaskunnat puolustamaan vesialueita ja rantoja!!!!!!!!!!

    • Anonyymi

      Me ollaan tosi vastustajia Vuotoksen tekojärvi hankkeelle ehdoton EI on nyt Itä-Lapin Kemijärven ihmisten kanta, koska emme halua vesistöä pilata ja kaunista luontomaisemaa hukuttaa, joka on myös turistinähtävyys tulevaisuudessa.

      Ei me tueta Vuotoksen allas-järveä, ei ei, me ollaan ihan kielteisiä, mutta myönteisiä kalastukselle, lohen nousulle ja tuemme Kemijärven ammattilais kalastajien työtä, kun he meille saavat hyvää kalaruokaa pöytään.

      Eiköhän me aleta jo puuhaamaan kalastusta matkailun perusteeksi, ja tietenkin ne haukiviikot elvytämme takisin heti ja nyt me vielä toivomme uutta matkailua.

      • Anonyymi

        Mitä mieltä Kemijärven raati on Vuotoksesta?

        3 vallan konferenssi


    • Anonyymi

      Vuotos on hukutettu päätöksenteossa, vesivoimaa ei näille selkosille rakenneta se on selvää.
      Useat sitä yhä ruikuttaa ...pitää pitää, mutta ei sitä tule.
      En myöskään ymmärrä miksi pitäisi, mihin tarvitaan energiaa kun ei täällä mitään toimintaa isommasti ole eikä näytä tulevankaan.
      Eteläkö tarvii energiaa? miksi meidän alueella pitää tuottaa energiaa etelän hyväksi? onko se koko suomen hyväksi? Ei, sotakorvauksina hakattiin Lapin metsät, työikäinen väestö siirrettiin Helsinkiin ja Paavo Lipposen hallitukset johdollaan ajoivat alas koko pohjoisen toiminnot keskittämis vimmassaan nyt ne siellä kamppailee korkeiden vuokrien, vähäisten asuntojen ja räjähdysmäisesti Uudellamaalla leviävän Koronan kanssa. Sitä hyvää on keskittäminen. Emme tuota etelään enää mitään riittää kun penskat peruskoulun jälkeen haluavat Helsinkiin opiskelemaan toivottavasti jossain vaiheessa älyävät, että pohjoisessa oli kuitenkin ne elämän arvot kohdillaan.

      • Anonyymi

        Hyvähän on Lapissa elellä kun sieltä parjatusta ruuhkasuomesta tulee se elanto sinne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvähän on Lapissa elellä kun sieltä parjatusta ruuhkasuomesta tulee se elanto sinne.

        Kuka sen ruuhkasuomesta tänne toisi? Ei kukaan... eiköhän sielä ruuhkasuomessa ole niitä elätettäviä ihan omasta takaa, ei täällä maahanmuuttajat menestyneet pois lähtivät kaikki. Täällä kun pitää pärjätä omillaan ja niillä jotka täältä lähtee ei mitään omaa olekaan


    • Anonyymi

      Kyllä Vuotos vielä valmistuu, koska tarvitsemme vesivoimaa entistä enemmän. Turpeen ja kivihiilen käyttö loppuu... Jotain on tultava tilalle, Kemijoki ja Kitinen täynnä voimaloita ja kyllä sinne yksi Vuotos sopii...

    • Anonyymi

      Ei milloinkaan, monta on jo mennyt hautaan uskomuksineen ja vakuutteluineen, että kyllä tulee. Ei on vain näkyny ja juna meni jo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe