Mitä tuhoja myrskystä?

Perhelomalle

Viikko vielä ja pääsemme pitkään odotetulle lomalle. Minkälaisia tuhoja tuo hirmumyrsky aiheutti kanariansaarilla? Olemme itse tulossa Playa Del Inglesiin. Toimiiko siellä kaikki kuten normaalisti? Sähköt ovat varmaan olleet poikki mutta varmasti toimivat pian jos eivät nyt toimi. Olemme aikeissa vuokrata auton ja mietin että mihin voisi suunnata jos joku tie on edelleen poikki myrskyn jäljiltä. Päätiet varmasti on saatu jo kuntoon?

19

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5 vkoa jäljellä

      Mistä hirmumyrskystä sinä puhut? Olemme Inglesissä kahden kuukauden omatoimimatkalla emmekä ole havainneet myrskystä tietoakaan. Ei isosta eikä pienestä. Muutamana päivänä satoi hieman vettä mutta ei pahemmin. Kymmenen minuutin kuuroja kuten täällä yleensä on. Ei tuullut ihmeemmin. Normaali säätä täällä talvisaikaan että joskus tulee tuollainen 5-10 minuutin sadekuuro ja yleensä nekin tulevat aamuyöstä eivätkä päivällä

    • timppa771

      Ei kai kanarialla ole mitään hirmumyrskyä ollut. Kaverini tuli juuri lomilta sieltä ja sanoi että aurinko paistoi joka pvä. Vettä oli tullut kerran yöllä ja kerran aamulla. Kai siitä olisi uutisissa ollut jos joku myrsky olisi ollut.

      • 11+1

        Lukaiseppas timppa771 Inglesissä talveaan viettävän "talviasukkaan" viesti toisesta ketjusta 21.11. Olikohan "terveisiä Playa del Inglesistä.". Uskon siihen tietoon enemmän kuin kaverisi kertomaan, olen itse nyt toisella saarella ja talviasukkaan kirjoittama vastaa sitä yleiskuvaa, mikä täälläkin on nähty.
        Kannattaa seurata kanarialaisia julkaisuja, yleensä noi kaverikuulumiset ovat kaunisteltuja. Kukapa sitä nyt ilkeää kertoa, että keli oli ihan päin...

        Ei ole ollut hirmumyrskyä, ennusteet olivat pahemmat kuin toteutunut. Mutta sadetta on tullut rutkasti ja paikoin kovankin tuulen kanssa.


      • Vettä

        Ei nyt ihan hirmumyrsky, mutta myrsky kuitenkin. Siitä oli myös mainintaa Suomen lehdistössä ja maikkarin uutisissa.
        Luuletko että kanarian joka saarella on sama sää kun puhut Kanariasta? jos kaverisi oli pöllyssä hotellihuoneessan ei sinne varmasti satanut lainkaan. Muut lomailijat kyllä kastuivat.


    • Ei hirmumyrskyä

      "Kai siitä olisi uutisissa ollut jos joku myrsky olisi ollut."

      En tiedä voidaanko kutsua myrskyksi, mutta Teneriffan Puerto de la Cruzissa satoi erittäin rankasti jossakin vaiheessa viikonloppuna 18.-19. lokakuuta. Vesi lainehti joillakin kapeilla kaduilla, ja asiasta oli maininta ja kuvia Ylen tv-uutisissa tuolloin muistaakseni sunnuntai-iltana.

      Kuitenkin esimerkiksi saman saaren eteläosissa sade oli selvästi vähäisempää.

    • hah1

      Kun itse kysyy ja vastaa niin näin ne väärät tiedot lähtee liikkelle.

    • Ei hirmumyrskyä

      "Kun itse kysyy ja vastaa niin näin ne väärät tiedot lähtee liikkelle."

      En tiedä, mitä vastauksista arvelet kysyjän kirjoittamaksi, mutta siltä varalta, että se olisin minä, voin kertoa lentäneeni Teneriffalle heti tuon sadeviikonlopun jälkeen tiistaina 21.10. Perillä tuli keskusteltua säästä suomalaisten ja paikallistenkin kanssa, joten minulla ei ole ollut mitään syytä kysellä asiasta tällä palstalla mitään.

      Sadeviikonloppu jäi mieleen, koska toivoimme, että sateet olisivat jo ohi tiistaihin mennessä - kuten olivatkin.

    • veden voima hurja

      Täällä puhutaan nyt kahdesta eri myrskystä, lokakuun ja marraskuun. Luulen aloittajan tarkoittaneen tätä viimeistä.

      Fuerteventuralla satoi kahden päivän aikana enemmän kuin normaalisti vuoden aikana. Itse todistin barrancon reunalla olevan talon takapihan murtumista. Toissapäivänä ei paikallisissa uutisissa muusta puhittukaan kuin näistä rankkasateista, joista kaikki saaret saivat osansa.

    • yksin matkaava

      Se myräkkä oli Teneriffalla tai ainakin Teleferico ilmoitti.

      • 20+2

        Höpö höpö! Sateita ja tuulia on ollut ihan joka ikisellä saarella vielä eilenkin.


    • Ei zunamia

      Niin, tuo hirmumyrsky joka puhaltaa 100 kilometriä tunnissa ja pitää varata viikon ruoka eväät ja kynttilöitä?
      Nimimerkkiä Barraquido käyttävä onnistui jekuttamaan teitä taas. Suomesta käsin hänen on helppo trollailla, joku jopa uskoo.

      Täällä Inglesissä tuli äsken pieni sadekuuro, noin 5min kestävä tuossa 20 min sitten. Ei ole ollut myrskyjä eikä rankkasateita. Hieman kovempaa tuulta oli parina päivänä, mutta ei myrskyä. Muutamana päivänä on aamuisin tullut tihkua hetken, ehkä noin 10 min kerrallaan, siinä se supermyrsky.

      Kannattaa hetken miettiä uskooko suomen trolli toimiston (Barraquito, Don luis, Blues_brother, Basura, talviasukas) uutisia.

      Monet uskovat, harmi.

      • 13+3

        Selitäppäs mistä johtui ne Maspalomasin tulvat ja miksi Puerto Ricon ostarilla käveltiin nilkkoja myöten vesimassassa? Tämä oli keskiviikon tai torstain Kanarian tv:n uutisissa menneellä viikolla. Eikö tulviin tarvita rankkasateet vesikertymiin Kanarian "aurinkovarmimmassa" paikassa myös sadetta niin paljon että viemärit ei sitä pysty vetämään.


      • Näkemällä nähty
        13+3 kirjoitti:

        Selitäppäs mistä johtui ne Maspalomasin tulvat ja miksi Puerto Ricon ostarilla käveltiin nilkkoja myöten vesimassassa? Tämä oli keskiviikon tai torstain Kanarian tv:n uutisissa menneellä viikolla. Eikö tulviin tarvita rankkasateet vesikertymiin Kanarian "aurinkovarmimmassa" paikassa myös sadetta niin paljon että viemärit ei sitä pysty vetämään.

        Kyllä vettä tuli ja reippaasti ja siis se kun siellä ei niitä sadevesiviemäreitä ole edes ollenkaan, vaan vesi hakee tiensä mistä parhaiten pääsee. Sen takia sitä joka paikassa sisälläkin ja myös koska taloissa ei ole rännejä, vesi valuu kaikkialla.


      • livekuvana
        13+3 kirjoitti:

        Selitäppäs mistä johtui ne Maspalomasin tulvat ja miksi Puerto Ricon ostarilla käveltiin nilkkoja myöten vesimassassa? Tämä oli keskiviikon tai torstain Kanarian tv:n uutisissa menneellä viikolla. Eikö tulviin tarvita rankkasateet vesikertymiin Kanarian "aurinkovarmimmassa" paikassa myös sadetta niin paljon että viemärit ei sitä pysty vetämään.

        Näkihän sen kelin ihan webkameroistakin.


    • Facebookissa on inglesistä kuvia,jossa vettä kyllä piisaa(ystäväni sivut),joten tiedän totuuden enkä trollaile.

    • los gigantes

      Vielä viime yönä heräsin kummallisiin ääniin. Tuuli tosi kovaa ja parvekkeen kuuluisat valkoiset muovituolit olivat lähteneet sivuluisuun. En uskaltanut mennä niitä poiskaan ottamaan koska koko parveke oli likomärkä ja silloin myös liukas. No nyt ei tuule, eikä sada, mutta vielä täksi päiväksi on ennustettu sateita.

    • Toden totta FB:ssä näkyy kuvia ja videoita niin Play del Inglesistä, kuin Puerto Ricosta ja monesta muusta. EI siellä kyse ole ollut ihan pienestä tihuttelusta, koska Maspalomasin kuiva joki on täyttynyt. Oli onni onnettomuudessa ettei sateseen nyt tällä erää liittynyt kovaa myrskyä!

    • 4+6

      "vielä täksi päiväksi on ennustettu sateita."

      Jos sataa, niin sataa. Parhaillaan Teneriffan Playa de las Americasissa aurinko paistaa kuitenkin parhaillaan pilvettömältä taivaalta!

    • Näkemällä nähty

      Tulimme lauantaina, 22.11.14 juuri Inglesistä. Ei siellä mitään pahoja tuhoja tullut, mutta vettä tuli tosi reippaasti keskiviikkona 19.11.14 ja tuuli oli varmasti myrskyluokkaa. Av. Alfereces Provisionale - katu oli pitkän aikaa kuin kohiseva koski. Rannalla hiekat oli menny kovin sekaisin ja siellä kauhuri järjesteli niitä vielä perjantaina - mikä oli jo tosi hieno päivä ja oikein rantakelit. Hotelli Walhallan pihasta muuten kaatui pari vanhaa palmua, että ei tuuli aivan jokapäivästä luokkaa ollut. Kaupoissa oli vähän kaikissa vesi sisällä, kun siellä ei tällaiseen kuitenkaan ole ollenkaan varauduttu. Supermeercado Cordillossa, Yumbon risteyksessä piikattiin lattiaa auki ja moppiemännät ämpäreineen heilui joka paikassa.
      Seuraavana päivänä lattiakin oli taas entisensä näköinen laatat paikoillaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      4156
    2. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      79
      2337
    3. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1811
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      173
      1697
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    6. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1291
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    10. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1093
    Aihe