Kysely uudelle sheriffille työttömyyspalstan säännöistä

keskusteludemokratia

Mikä seuraavista on lähinnä ajatteluasi:
a) Palstalla saa olla vain rajallinen määrä aiheita, joista kustakin voi syntyä vuosia kasvava ketju.
b) Palstalla saa keskustella työttömyysturvasta vapaasti, mutta orjuudesta saa aloittaa vain pari kolme ketjua.
c) Palstan keskustelujen muotoutuminen eripituisiksi ketjuiksi ja eri määriksi ketjuja on täysin keskustelijoiden päätettävissä, kunhan ne niittyvät työttömyysturvaan.
d) Minä sanon, mitä pitää tehdä, enkä perustele.
e) S24 on käskenyt minua rajoittamaan orjatyöstä keskustelevien ketjujen määrää, joten teen niin.

Kuinka monta eri otsikkoa työttömyysturvapalstalla saa olla?
a) Saa keskustella vain työttömyysturvasta eri otsikoin, mutta orjuuden saa mainita vain parissa ketjussa, tai siirrän 'väärin tehdyn' aloituksen jonnekin muualle.
b) Niin monta aloitusta kuin on aktiivista keskustelijaa niitä aloituksia tekemässä.
c) Olen päättänyt, että aloituksia pitää rajoittaa, jotta ketjut kasvavat pitemmiksi ja pääsevät ehkä etusivullekin.
d) Olen päättänyt, että aloituksia pitää rajoittaa, koska orjuus on arka aihe, ja joku varmaan toruu minua, jos sallin orjuudesta keskustella.
e) Minua on käsketty rajoittamaan keskusteluja orjuudesta.

Mielestäsi orjuus
a) on huolestuttava asia, johon kansalaisten on hyvä puuttua yhteisvoimin.
b) on poliitikkojen ja rahamiesten päätettävissä, orjilla ei saa olla siihen sanomista.
c) on talouselämälle oiva asia; suuryritykset saadaan tuottamaan entistä enemmän voittoa tarjoamalla niille orjatyövoimaa; tämän hienon systeemin sabotoimista ei saa sallia edes täällä keskustelupalstoilla.
d) on huomionkipeä termi; ei Suomessa ole orjuutta - työttömät työskentelevät ilmaiseksi vapaaehtoisesti, ei heitä tapeta kieltäytymisestä (paitsi nyt nälällä, ehkä).

Mitä suomalainen orjuuden uhri voi mielestäsi tilanteessaan tehdä?
a) Keskustella orjuudesta esimerkiksi s24:ssa ja herättää ihmisiä huomaamaan, mihin heidänkin työpaikkansa ovat uppoamassa, ellemme korjaa tilannetta pian.
b) Tyytyä osaansa; orjuuden tehtävä on juuri viedä köyhiltä vapaa aika, jolloin he eivät voi niin tehokkaasti vaarantaa rikkaiden pankkiirien omistusoikeutta itseään ja 'valtioita' (=emäkorporaation tytäryhtiö) kohtaan.
c) Orjuutta ei ole, olemme vapaita kansalaisia, on naurettavaa puhua orjuudesta SUomessa 2014.

Sheriffi, luotsi, Suomi24:ssä, mielestäsi:
a) on diktaattori, jonka ei tarvitse tekemisiään perustella.
b) auttaa kesksutelua pysymään asiallisena poistamalla ASIATTOMAT keskustelut ja kommentit, ja antamalla keskustelun muuten soljua dynaamisesti omaan tahtiinsa.
c) tottelee hänelle s24:stä annettuja määräyksiä.

8

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskusteludemokratia

      Ja olen tallentanut tämän keskustelun omalle koneelleni, kuten tästä lähtien tallennan kaikki tärkeimmät aloitukseni ja ketjut, joihin kirjoitan.

    • keskusteludemokratia

      Mitä pidät tällaisesta kyselystä, sheriffi?
      a) En pidä, ja poistankin sen tuotapikaa.
      b) En pidä, ja siirränkin sen kohta jonnekin, jos löydän sellaisen palstan, jolta kukaan ei keksi sitä etsiä.
      c) Kiitos, että annoit ajattelemisen aihetta.
      d) Ei minun tarvitse pitää tai olla pitämättä keskustelunavauksista; tehtäväni on vain poistaa asiattomuudet, ja tämä kysely nyt ei mitenkään asiaton ole.

    • Tuosta alta linkistä löytyy Suomi24:n säännöt, joihin on kaikkien hyvä tutustua. Sieltä löytyy myös perusteet mikäli jokin viesti joutuu poistetuksi.

      http://www.suomi24.fi/opastus/s24/saannot/

      Palautetta (esim luotsin toiminnasta) voi antaa vasemmalta Suomi24 -painikkeen alta kohdasta "Palaute".

      Sääntöjen mukaan luotsin toiminnasta keskustelua ei sallita. Ymmärrettävää sinänsä, sillä tämän palstan otsikkona on "Työttömyysturva".

      Toinen syy miksen vastaa kysymyksiin on se, että tämä on minulle jonkinlainen harrastus. En saa tästä palkkaa ja teen tätä silloin, kun sattuu olemaan vapaata käväistä täällä.

      Alunperin aloitin luotsaamisen kotikaupunkini palstalla kyllästyttyäni palstan täyttäneisiin rasisteihin ja muihin asiattomiin herjakirjoituksiin. Työttömyysturvapalstalle eksyin jossain vaiheessa ja pyysin luotsin oikeuksia, koska täälläkin oli häirikkö, joka halusi tuhota koko keskustelun (se löylykauhatyyppi). Suunnilleen samaan aikaan palstalle on nimetty toinenkin luotsi, jonka näette palstan oikeasta laidasta.

      Palstan sääntöihin kuuluu ettei toisiin kirjoittajiin ja muihin ihmisiin suhtauduta asiattomasti. Jos siis aloitusviestissä haukutaan ihmisiä alatyylisesti niin aloitusviesti poistuu. Samalla poistuu automaattisesti siihen tulleet vastauksetkin. Se on siis automatiikka.

      Minusta täällä pitäisi näkyä monenlaisia kirjoituksia. Jos siis sama aihe toistuu aloituksissa useasti etusivulla, niin sen verran voisi kirjoittaja nähdä vaivaa, että ei aloita uutta ketjua vaan liittää mielipiteensä valmiiseen ketjuun.

      Toisella palstalla, jossa luotsaan, kirjoittajat itse vastaavat joskus kärjekkäästikin heille, jotka aloittavat keskustelun vaikka aiheesta on selvästi samalla sivulla jo olemassa keskustelu.

      Toivottavasti tämä selvensi ja ehkä sait moniin kysymyksiisi vastauksen tästä.

      Kirjoittamisen iloa ja mielipiteenilmaisun monipuolisuutta toivotan kaikille.

      • Itse aloitin luotsina varmaan samoihin aikoihin. Ihan siitä syystä että täällä oli häiriköintispämmiä joka esti asiallisen keskustelun työttömyysturvasta. Aihealue kiinnostaa itseä koska olen aina välillä työttömänä. Ymmärrän senkin että ilmaistyö/orjatyö aihe värittää keskustelua.

        Mukavia keskusteluhetkiä kaikille ja hyvää viikonloppua.


      • kansalaisdemokratia
        josque21 kirjoitti:

        Itse aloitin luotsina varmaan samoihin aikoihin. Ihan siitä syystä että täällä oli häiriköintispämmiä joka esti asiallisen keskustelun työttömyysturvasta. Aihealue kiinnostaa itseä koska olen aina välillä työttömänä. Ymmärrän senkin että ilmaistyö/orjatyö aihe värittää keskustelua.

        Mukavia keskusteluhetkiä kaikille ja hyvää viikonloppua.

        Löylykauhatyypin olette onnistuneesti saaneet poistettua, melkein tyystin, siitä kiitos.

        Siitä olen eri mieltä, että keskusteluja 'pitäisi' rajoittaa harvoiksi ketjuiksi ja että jokainen keskustelu 'pitäisi' olla yhdestä rajatusta aiheesta, josta kustakin on yksi ketju. Olisi tylsää plarata muutamaa loputtoman pitkää ketjua. Keskustelu sujuu normaalistikin niin, että joskus paneudutaan johonkin syvällisesti, ja joskus joku keskustelu on vain lyhyt heitto puolin ja toisin. Molemmille on paikkansa. Minusta on aika hassua keksiä itse jotain rajoittamia sääntöjä. Vaikka ollaankin Suomessa, missä kaikki on joko pakollista (esim orjatyö työttömälle) ja kiellettyä (esim vapaaehtoistyö työttömälle). Itsensä sensurointi johtuu pelosta. Miksei hoitelisi sen pelkonsa pois ja keskustelisi vapaasti?

        Emme tarvitse tälläkään palstalla löylykauhatyyppejä, emmekä diktaattoreita ja keskustelun rajoittajia. Asiallinen luotsaus taas on hyvin tervetullutta, ainakin minun mielestäni.


      • kiitos sinulle

        On hienoa että löytyy urheita ja epäitsekkäitä, jotka uhraavat vapaa-aikaansa trollien kukistamiseen.

        Toiosaalta pitää antaa risuja suomi24-ylläpidolle joka viis veisaa trolleista, vaan antaa heidän pilata palstat. Jättäisivät mieluuummin sen "kehitystyön" vähän vähemmälle.


    • yhdessä veneessä

      Nyt, kun orjatyö on pian tulossa yhä suuremmalle osalle kansaa (ellemme saa korjattua tätä ihmisoikeuksien polkemista), ja kun vaalit ovat pian tulossa, voimme odottaa paljonkin juuri tällaista sensuuria. Missäpä muualla keskustelisimme, jos emme täällä?

      Työttömyysturvaan on oikeutettu jokainen Suomen kansalainen, ja orjatyö on vastoin perustuslakiamme ja vastoin ihmisoikeuksia. Meitä tosiaan tunnutaan pitävän jonkun muun omaisuutena: https://www.youtube.com/watch?v=lKXspt459LE

      • suostummeko

        Vielä parempi filmi - pitkä mutta upea!
        On tässä: https://www.youtube.com/watch?v=6RLHsH7XAkc

        Tämän katsottuaan ymmärtää, miksi olemme työttöminä ja mikä yleensä maailman tilanne on. Miksi meidät halutaan pitää riippuvaisina valtiosta, mitä orjuus on ja kuka meistä lopulta on orja, tässä systeemissä. Katsokaa tämä. Se on sellainen silmänavaaja, etten halua rääpiä siitä pätkiä ja selitellä. Katsokaa itse. Tämä on tärkeä domukentti meille kaikille, mutta varsinkin meille, jotka olemme köyhiä, työttömiä ja orjiksi menossa. Me olemme valmiimpia ymmärtämään, kuin ne, joilla tuntuu 'menevän hyvin'.

        Minusta meidän pitäisi tehdä niin kuin islantilaiset tekivät - siitäkin kerrotaan tässä filmissä. He lakkasivat uskomasta siihen illuusioon, että olemme systeemin orjia. He ottivat päätösvallan omiin käsiinsä, vangitsivat pankinjohtajat, erottivat poliitikot, laativat uuden perustuslain internetin kautta kaikkien kansalaisten kanssa yhdessä, ja heillä menee hyvin.

        Luotsi, pyydän, älä poista tätä kommenttia tai siirtele sitä muualle, ennen kuin itse katsot linkin. Tämä on tärkeä filmi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe