Kalevan "katastrofi", paineviemäri tukossa

Alueen asukas

Nyt se sitten alkaa tämän Kalevan paineviemärin kanssa tulla tosiasiat eteen. Taatilantien osalla on putki tukossa ja imuauto kärrää tuotteet ties monettako päivää pois pumppaamoista kun putki on jostakin tukossa. Kunpa tätä hukkaputkea ei olisi ikinä rakennettu tänne asti, rahan hukkaa koko touhu.

22

1061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 234+0987

      Kulut nousee, ja jätevesimaksut.
      Vaikka sen kaiken vois levittää pelloille,se mitään haittais, kun muutenkin elukoitten ulosteet sinne laitetaan.
      Koko viemärihän vedettiin siksi, että saataisiin jatkuvia tuloja kunnalle.Se ainakin onnistui.Asukkaille se kuitenkin maksaa jatkossa aina enemmän, kuin entinen malli.

      • niin siinä kävi

        Ei ihmisen jätöksiä voi pellolle kantaa, kun niissä on lääkejäämiä ja ties mitä hormooneita. Parempi on käydä tarpeillaan vaan metsässä niin kauan kuin putkiumpea piisaa.


      • poiuytgvhjbkmlcerv
        niin siinä kävi kirjoitti:

        Ei ihmisen jätöksiä voi pellolle kantaa, kun niissä on lääkejäämiä ja ties mitä hormooneita. Parempi on käydä tarpeillaan vaan metsässä niin kauan kuin putkiumpea piisaa.

        Elukoita lääkitään myös.
        Koko viemäröinti huijausta, rahat pois ,ainut tarkoitus.


      • valitettavasti

        Kulut ovat jo nousseet 37% niiltä, joilla on sekä vesijohto että paskaputki. Revi siitä ja tuskin laskevat jatkossakaan. Osansa on myös yhtiöittämisessä.


    • Ihmettelijä

      Ne viemärijätteet ajetaan joka tapauksessa pelloille, eihän sitä ravinnemäärää muuten saa minnekään hukattua. Nyt ne vaan pumpataan putkea pitkin ensin Turkuun sähkövoimalla ja sitten ajetaan rekoilla takaisin pelloille. Todella ekologista, muoviputkea maahan ja polttoainetta rekkojen tankkiin!!!

      • jopas jotakin

        Se oli alunperinkin tiedossa, ettei tuollainen ohut hukkaputki harvaanasutulla seudulla menesty. Siksi ei loppupäätä ruvettu edes rakentamaan tukkeutumisriskien vuoksi. Taannoinhan Sukselassakin piti koko putki ylös kaivaa, kun ei sitä auki saatu.


    • 12345+098765

      Näyttää vahvasti siltä, että ympäristöministeri Hassin 90-luvulla keksimä ylevä ajatus - Itämeren suojelu kotitalouksien jätevesiltä - joka aikanaan johti vuoden 2003 jätevesiasetukseen eli paskalakiin, päätyy itseään vastaan siten, että entistä enemmän kotitalouksien jätevesiä joutuu Itämereen. Ja vieläpä kotitalouksien itse maksamia, miljardien eurojen hintaisia viemärilinjoja pitkin.
      Halvemmalla saisi kuitenkin paljon parempaa: muutaman euron lahjoitus John Nurmisen Säätiölle vaikuttaa Itämeren tilaan myönteisemmin kuin muutama tuhat kertaa kalliimpi vesiosuuskuntaliittymä.

      http://rakennusmaailma.fi/artikkelit/haja-asutusalueiden-asukkaiden-rahat-viemariin

    • Joulukirous

      Koko p-laki on juuri sellainen katastrofi jota kommunistien perillisiltä, vihesvassareilta voi odottaa. Elämme pahemmassa holhousyhteiskunnassa kuin koskaan tunnetun historian aikana- mitä vielä keksivätkään...jotain "tosi ihanaa" varmasti vielä tulossa !

    • Hyvin tehty

      Viime talvena putki otti ja jäätyis joistain kohdin. Venttiileitä meni sököksi.

    • Jurbo 666

      Pahkasika- lehden päätoimittaja lehteä lopettaessaan totesi että reaalimaailman kanssa ei enää pysty kilpailemaan...meno on niin absurdia. Hymähdin kommentille silloin mutta vuosikymmen myöhemmin oli pakko myöntää että kaveri oli oikeassa; esimerkkien lista on loputon: haja-asutusalueen omakotitalon pökäleet ovat ongelma, kun viereiselle pellolle samaan aikaan levitetään tankkikuormittain sikalan lietettä, veronmaksajien 80% tuella rakennetaan tuulivoimaloita jotka muuten tuottaisivat pelkkää tappiota koko elinkaarensa ajan, avaruusmatkailua ja ydinaseita harrastavalle itänaapurille maksetaan 20 miljoonaa euroa kehitysapua vuosittain... ristus tätä touhua !

      • melko epätietoinen

        Kuinka pitkään urakoitsija on vastuussa tapahtuneesta? Jos esim putki on mennyt llinttaan kahden kivenmurikan välissä?


    • P-paine 200%

      Paineviemärisysteemi on ns. hienoa tekniikkaa; iso huollontarve ja monta herkkää kohtaa järjestelmässä- häiriöihin pitäisi osata varautua mutta miten...?? Ja kuka ylimääräiset kustannukset maksaa?

      Jokaisella osakkaalla pitäisi varmaan olla kymppitonni takataskussa käytettäväksi milloin tahansa järjettömän hienon laitteiston ylläpitoon?

      • perunanpesijä

        Juu, ei tuollainen huippuelektroniikka menesty kylmissä ja kosteissa olosuhteissa. Kun muutama vuosi kuluu, systeemi on tiensä päässä. Sonnasta nousevat syövyttävät höyryt tuhoavat vehkeen "aivokeskuksen"lopullisesti. Kulut jaetaan liittyjien kesken.


      • paree ilman

        Myös Ruokolinnan perällä, joka on verraten harvaan asuttua seutua, ongelmia on ollut tuon epäonnisen putken suhteen.


    • huonotulevaisuus

      Paree siirtyä vanhaan tapaan, se toimi paljon paremmin.

      • ohi ajanut

        Näin joulun tienoilla on tuosta systeemistä jotain iloakin, kun Kaimalantien varrellakin tuikkii punainen valo niin kauniisti.


      • tulppaputki
        ohi ajanut kirjoitti:

        Näin joulun tienoilla on tuosta systeemistä jotain iloakin, kun Kaimalantien varrellakin tuikkii punainen valo niin kauniisti.

        Ei kai se ilmota että täynnä tai tukossa.
        Joulua vaan vilkkuu sulosti XD


    • Pieni Nokipoika

      Ns. tyytyväiset asiakkaat ovat vähemmistönä näissä paskaosuuskunnissa jotka ovat joutuneet rakentamaan paineviemärijärjestelmän. Se ei vaan kerta kaikkiaan toimi kuten pitäisi.

      Haja-asutusalueella asumisesta on tulossa vain rikkaiden huvia erilaisten määräysten jatkuvasti kiristyessä. Nyt vihreät ovat innoissaan puun "pienpolton" järkyttävistä terveyshaitoista. Ei mene kuin pari vuotta niin puun polttamista tulisijoissa rajoitetaan tai ainakin niiden käyttämisestä aletaan periä haittamaksuja. Verottamalla tämäkin päästö pestään puhtaaksi.

    • taivaalta sataa

      Vettä taas

    • onkin

      Poistettu

      • niintietysti

        Juu, se poistettiin, kun vaalit ovat tulossa ja se olisi tehnyt vihreille hallaa.


    • moih

      Jaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe