elämä pco helvetin kanssa

lopussa....

Löytyykö täältä kohtalotovereita..olen 24 vuotias ja sain juuri kuulla ongelmasta PCO. Olen normaalipainoinen 169cm ja elopainoa kuukaudesta riippuen 62-65 kiloa..kärsin jokaisesta mahdollisesta PCO oireesta x 1000 ja tuntuu että tämä saa minut kohta vähintääkin hyppäämään talon katolta alas. Lääkäreiltä ei tule mitään järkevää neuvoa ja mikään ei toimi, oireet ovat ottaneet ylivallan elämästäni. Oireina löytyy mm. kraaterin kokosia hormoonifinnejä pitkin naamaa, pitkä ja paksu tukka irronut lähes olemattomiin ja harva tukka paljastaa päänahankin, kuukautiset tulee..joskus..ja sitten kun tulee niin kestääkin mukavat pari viikkoa..ei ovulaatiota tms. Lapsia emme juuri nyt suunnittele mutta olisihan se kiva että kroppa toimisi. E- pillerit lopetin viime keväänä koska kärsin viimeiset 4 vuotta jatkuvasta tiputteluvuodosta, pillerimerkkiä vaihdeltiin, mutta mikään ei sopinut..joten tohon rumbaan ei tekisi mieli palata. kuukautisia yritettiin saada säännöllisemmäksi terolut kuurilla, mutta ei onnistunut...olen siis oikeasti aivan loppu ja masentunut!itsetunto on revitty palasiksi ja ei tee mieli näyttää naamaansa ulkona..ideoita???luin että vhh kuuri olisi auttanut monia mutta lääkäri sanoi minulle että normaalipainoiselle siitä ei olisi apua..varmaan kohta pakko luovuttaa ja ottaa taas e-pillerit takaisin ja miettiä millä ne välivuodot saisi loppumaan..vituttaa.

7

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vajislainen

      heippa, sun PCO:n taustalla saattaa olla aivan muu syy - kun luettelit noita muitakin oireita: hiustenähtö, masennus ym.. niin oletko miettinyt josko kilpirauhasen vajaatoiminta olisi kaiken taustalla?

      suosittelen itsekin vajaatoimintaa sairastavana sinun menemään lääkärille, pyydä lähete labran ja ottattaisit itseltäsi laajat kilpirauhasverikokeet.

      ainakin T4V, TSH. Tuo T4V kertoo sitten enemmän..

      Onnea ja jaksamista elämääsi!

      • alkuperäinen

        Verta otettu niin paljon että huh huh..ja kyllä ihan ekana tarkastettiin kilpparit.masennus johtuu siis noista oireistq joiden kanssa en pysty elämään..


      • 16 13
        alkuperäinen kirjoitti:

        Verta otettu niin paljon että huh huh..ja kyllä ihan ekana tarkastettiin kilpparit.masennus johtuu siis noista oireistq joiden kanssa en pysty elämään..

        Kokeile ruokavalion muutosta. Löytyy tietoa vaikka millä mitalla ihan googlaamalla. Ole positiivinen, vaikka onkin rankkaa.. asennoidu niin, että löydät luonnollisen keinon tasapainottaa kehosi toimintaa. Kyllä se siitä.


      • ghjghfkghk

        Polykystiset ovariot kylläkin näkyvät ultrassa. Tosin ihmisen sisäerityssäätely on sen verran monimutkaista, että eipä siitä varmaan kaikkea tiedetä. Samoinkuin aivotoiminta, johon hormonit suoraan vaikuttavat. Itse olen myös normaalipainoinen ja ovariot polykystistyyppiset. Kuukautiset ovat silti normaalit ja näkyviä muita oireita ei ole. Lapseton tosin olen.

        PCO on yleisempi bulimiapotilailla, eli jos on syömishäiriöitä, siitä kannattaa avoimesti kertoa lääkärille. Jollei muista lääkkeistä ole apua, niin mielialaa voi hoitaa mielialalääkkeillä. Kai normaalit aknenhoitosysteemit ovat sallittuja? Tosin niistähän monissa on raskaaksitulokielto useita vuosia (vahvat A-vitamiinit).


    • nnn1

      Hei.

      Et todellakaan ole ainoa näiden IHANIEN oireiden kanssa. Olen 28-vuotias, aina kärsinyt lievästä aknesta, rasvoittuvista hiuksista, hikoilusta, liikakarvoituksesta,. Kaikki liittyy tähän ihanaan pco:hon.

      Viime vuonna akne paheni yhtäkkiä, nyt sitä on poskissa ja otsassakin jo, kyllä on mukavaa! Hormonikokeissa sitten kävin, ja muutamallakin lääkärillä. Vapaan testosterin määrä kehossani on liian suuri. Pco siis diagnosoitu itsellä 2013, oireista sen kyllä tiesin jo aikaisemminkin.
      Gyne määräsi aiemmin Terolut-hormonia, joka on myös antiandrogeeni, söin sitä viikon ja sain niin pahat oireet että tuli sairaalareissu, joten en niitä laita enää ikinä suuhuni.

      Lääkärit määräävät usein akneen antibiootteja, mutta eivät ne ole pitkäaikainen apu (yleensä ainakaan, googleta vaikka) hormonaaliseen akneen. Tässä siis mietin edelleen niiden hakemista, 3kk pitäisi syödä, aika hemmetin pitkä aika vetää antibioottia. Toinen lääkäri niitä minulle määräsi, toinen sanoi suoraan kun kysyin että ei auta hormonaaliseen akneen. Joten kiva, mitähän tässä tekisi?

      Tuosta ruoan vaikutuksesta akneen olen myös lukenut todella paljon, ja aloittanut maidottoman ruokavalion. Vielä gluteenitonta pitäisi koittaa, sekin on monella auttanut. Ja sinkkiä olen alkanut syömään, sen pitäisi parantaa ihoa myöskin.

      Huvittavaa kun lääkärit hokevat että ruokavaliosta ei ole apua, ja netti on täynnä tarinoita ihmisistä joiden akne on parantunut huomattavasti ruokavaliolla!

      Lääköäri myös sanoi aikanaan että lauhdutus auttaa oireisiin, olin aikanaan hieman ylipainoinen. Ei ole auttanut kyllä pätkääkään, kuukautiset eivät edelleenkään tule ajallaan ym. Sokeriarvot onneksi ovat nyt olleet ok, tuo ihana insuliiniresistenssikin kun liittyy tähän.

      Mutta todellakin tiedän miltä sinusta tuntuu, itsekään ilman meikkiä ei ulos kauheasti viitsi mennä, ja aina saa olla peitepuikko taskussa mukana. Olkaa vaan tyytyväisiä te joilla on hyvä iho.

      Muutama linkki: http://www.kauneusjaterveys.fi/artikkeli/taas-nappyloita-mita-tehda-jos-aikuisen-iholle-puhkeaa-akne

      http://blogit.iltalehti.fi/mademoisellepigalle/2013/10/16/minun-ihoni-pelastus/

      http://www.terve.fi/akne/naisen-akne-voi-olla-merkki-hormoniongelmista

    • PCO matsia

      Tää on tod mielenkiintoinen syndrooma tää PCO. Mä ajoin just leukaani, koska joo kasvaa karvoja ja muutenkin niitä on ympäri kehoa. Kauhee sheivaus jatkuvasti. Sitten se mensujen laskenta. Minuun ei vaikuta kuun kierto ja tätä veikkaisin yhdeksi syyksi ongelmaan. Jotenkin saan ovulaation jostain ihme asioista. Todella omituista mutta biologiaahan tämä on. Yleensä se on joku äijä, josta mä olen laskenut sen aiheutuneen. Jostain se kuitenkin tulee, koska kuunkierto ei sitä aiheuta. Ja se on erittäin epäsäännöllinen se kierto. Kerran makasin 5 viikkoa sängyssä, koska menkat oli niin runsaat. Kävin vaan duunissa ja taas sängyn pohjalle. Jouduin sitten gynelle sen takia. Raudan puutos kattokaas. Kävelin tosi huonosti ja mun äiti joutui taluttaa minut kotiin. Että ei ollut helppoa. Töissä huomasivat, että mimmi vuotaa nyt tosi pahasti. Jouduin saikullekin siksi. Sanotaanko, että menipä likka huonoon kunt oon. Tää PCO mikään vitsi ole. Mä näytänkin kohta ihan joltain vähän komeammalta mieheltä!!

      • helppoapu

        Googlettakaa pcos ja kaneli. Pitää muistaa että kaneli voi aiheuttaa maksavaurioita suurina annoksina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe